PDA

View Full Version : Koldulás, kéregetés

hillicker
05-04-2015, 02:05 PM
Mennyit lehet keresni koldulással ? Hogy viszonyulnak az emberek a koldusokhoz stb. Aki tud valamit írja nyugodtan.

hillicker
05-04-2015, 02:07 PM
Azért kérdezem, mert szeretnék venni valamit, de nincs rá pénzem, munkám pedig nincs. Üvegezni szoktam, de abból nem sok pénz jön be.

TMIB
05-04-2015, 02:44 PM
Interneten ne próbálkozz vele, szerintem nem érdemes. Ráadásul ha csak úgy kérsz, az visszatetszõ.

Az Internetes adománykérés akkor mûködik, ha nyugati országban vagy és sok követõd van, vagy nagyon jó ötleted és arra adományoznak. De ennek Magyarországon nincs hagyománya.

Az utcán kéregetésrõl semmit se tudok. Én talán 2-3 alkalommal adtam úgy, de akkor is csak olyanoknak akiken látszott hogy nem fogják elinni. (Pl. éhesnek látszó öreg néni)

Nyugaton biztosan jövedelmezõ az utcán koldulás, de ugyanakkor megalázó is lehet.

hillicker
05-04-2015, 02:48 PM
Nem a netes koldulásról beszélek, hanem az utcán koldulásról.

astonferi
05-04-2015, 06:20 PM
napi 1000-1500 ha jó megy de elhajtanak mert maffia van a kuldusok közt .

Lekvár
05-04-2015, 07:58 PM
Ha van rendes ruhád, a szupermarketeknél "vissza lehet tolni a kocsit", és az érme a tied.
Ha intelligensen tudsz pár mondatot mondani a sanyarú állapotodról, nem zavarnak el...én legalábbis ezt láttam.

Grafitos
05-05-2015, 11:39 AM
ha kéregetsz kéretlenül is mondj el egy viccet és mosolyogj..ez szerintem jó benyomást kelt az emberekben, még ha lepattant is a ruhád és nagyobb százalékban fognak aprót adni.

Morpheus
05-05-2015, 02:47 PM
Mit szeretnél venni, mennyiért? Nálam van munka, megfizetlek.

hillicker
05-05-2015, 06:57 PM
Szia, egy kést szeretnék venni, de a kés majdnem 60000ft. Én meg sajnos munkanélküli vagyok. Érdekelne a munka, írd meg milyen munka lenne stb. Írj privátba.

venosz
05-05-2015, 07:40 PM
Szakács vagy?

Lekvár
05-05-2015, 08:25 PM
Szia, egy kést szeretnék venni, de a kés majdnem 60000ft. Én meg sajnos munkanélküli vagyok. Érdekelne a munka, írd meg milyen munka lenne stb. Írj privátba.

Azért ez nem semmi!
Nincs munkád, és a legfontosabb amit venni akarsz, az egy kés, amiért 60 ropit nyomnál ki, és mindezt koldulásból...?
Azt hiszem az élettörténeted erõsen megérett a megfilmesítésre! :thumbup

GAZDA
05-06-2015, 07:33 AM

Mégis milyen lenne ez a kés ha nem titok?

Grafitos
05-06-2015, 08:22 AM
Egy kés ügyes kézben hamar meghoza az árának a dupláját ..csak símaszkot is kell hozzá venni :D

hillicker
05-06-2015, 09:59 AM
Fallkniven F1 kést szeretnék venni.

GAZDA
05-06-2015, 10:04 AM
Fallkniven F1 kést szeretnék venni.

Volt már a kezedben ilyen kés? Mire szeretnéd használni?

hillicker
05-06-2015, 10:10 AM
Még nem volt, de jókat halottam róla. Túlélési célokra. Azon belül fõleg faragásra (csapdák, eszközök stb) és kisebb fák vágására, nyúzásra, dobásra ha szükség van rá. Túlélési célok közül mindnere, ami éppen adódik. Eredetileg Cold Steel Bushmant akartam venni, csak az nem kapható az acelfullank boltban.

GAZDA
05-06-2015, 10:20 AM
Nem rossz kés de csak másodlagos késnek ajánlom. Nagyon kicsi az egész kés és a markolata különösen. CS Bushmant ne vegyél mert elég gyenge anyagból készítik mostanság és egyébként sem az igazi(nincs tömege és kényelmetlen a markolata).
Nem akarok beleszólni hogy mit vegyél de egy ilyen : http://www.keses.hu/termekek/n-735 talán jobb lenne és még olcsóbb is.

hillicker
05-06-2015, 10:29 AM
Egyedileg készített kést nem veszek, ha lenne pénzem, csináltatnák egyedit (mint mondtam terveztem egyet) de nem tudom mennyiért csinálnák meg. Na meg nincs rá lóvé se.

Grafitos
05-06-2015, 10:49 AM
Nem értem..60 ezres F1 kell, de 30-36 körüli Lovászkést nem vennél?
Amire neked kell szerintem teljesen jó egy kínai F1-is..tudja a dolgát és hamarabb összepoharazod az árát, mint az originak. Többen használjuk a fórumról és más portálokról egyaránt és elég jók a visszajelzések.

hillicker
05-06-2015, 10:53 AM
Van nekem kínai késem, elég jól bírta meg minden, de amikor véletlenül egy kõbe belevágtam (favágás közbe) az élébõl kipattant egy kb 0,5mm darab. Ennyit a kínai késekrõl.

hillicker
05-06-2015, 10:54 AM
Pedig elbírja azt is, hogyha fába szúrom, és 1 lábbal ugrálok rajta. De az éle ennyit ért, egy kõ kivitte.

Pityubá
05-06-2015, 10:55 AM
Van nekem kínai késem, elég jól bírta meg minden, de amikor véletlenül egy kõbe belevágtam (favágás közbe) az élébõl kipattant egy kb 0,5mm darab. Ennyit a kínai késekrõl.
És sikerült kiköszörülni, utána használhatóvá tenni ?

hillicker
05-06-2015, 10:56 AM
Meg Magyar készítõtöl ingyen se vennék kést. Nemzetközi viszonylatba semmi nevük nincs.

hillicker
05-06-2015, 10:58 AM
Nincs köszörûm ,a kés így áll othon. Majd kidobom. Eladok minden cuccot. Hagyom ezt a túlélést a fenébe, drága mulatság.

Grafitos
05-06-2015, 11:03 AM
:eek:

Amatorpe
05-06-2015, 11:24 AM
Hogy a felkészülés drága vagy sem, azt nehéz eldönteni, mindenkinek más az ingerküszöbe... Van ki hajlandó leszokni piáról, cigirõl, hogy egészségesebben éljen és azt a pénzt rá tudja költeni erre a "hobbira". Azok, akik nem isznak, dohányoznak, stb. kénytelenek másképp megoldani. (Pl. hitelbõl vesznek egy telket, amibe még a csatorna sincs bevezetve, mert tudják/sejtik, hogy hosszútávon ez lehet a megoldás.) Senki sem mondta hogy ez könnyû/egyszerû/gyors/olcsó lesz. De azért azon szerintem érdemes elgondolkozni, hogy ha semmit sem teszel azért, hogy neked és a családodnak jobb/több legyen, akkor hogy nézel majd tükörbe, amikor (és nem ha, hanem amikor), beüt a baj...

Szerintem most csak egy kicsit rossz passzban vagy, aludj rá egyet, gondold át! Itt mindenki segítõkész, próbáljuk biztatni egymást, örülünk egymás sikerének, és a nagy faluban még közös sörözések is szoktak lenni (nekem oda-vissza kb 400km lenne, csak azért nem). Persze vissza lehet regelni, de spórold meg magadnak azt a 3 percet, amit mással tudsz tölteni :D

Zacskóbicska
05-06-2015, 11:36 AM

Figyelemreméltóan jó anyaga van! Semmi baj vele, ehhez elég egy vizes kaszakõ és némi türelem, kitartás. Ennél az eredet F1 se lesz jobb, ezt borítékolom neked. Sajnos az acél és a kõ viszonya kétféle lehet. A puhább acél kihajlik, a ridegebbõl, vagy keményebbõl kipattan egy darab. Ha fél centis darab tört volna ki belõle, vagy kettébe a penge, akkor én is a kidobást javasolnám, de egy ilyen kiváló holmit inkább becsülj meg.:thumbup

doki
05-06-2015, 12:17 PM
Meg Magyar készítõtöl ingyen se vennék kést. Nemzetközi viszonylatba semmi nevük nincs.

Ami külföldi, jó nevû késem volt, azokat mind eladtam, a 3 legjobb minõségû késem magyar mesterektõl van... (Kovács Miklós, Lovász Gyula, Hegyes Sanyi)

Morpheus
05-07-2015, 11:12 AM
Na ismét egy jót szórakoztam...
Vagyunk itt páran bárkások, egy része lassan megengedheti magának, hogy egy-egy embert befogadjon hosszabb idõre. Ez idõ alatt mindenki sokat tanul, nagy tapasztalás ez, hasznos dolog. Olyanok is vagyunk, akik a segítségért cserébe nem csak tanulnivalót, jó borocskát és egy tál rizst, de még kis pénzt is tudunk fizetni. De azért megválogatjuk kit engedünk be a portára és neked biztos nincs ki az összes kereked komám! :-)

LSVF
05-08-2015, 11:31 AM
Azért koldulásból erõs finanszírozni a projektet.
Mondjuk olyan háttérel amit írt hogy van neki, kicsit másképp kellett volna hozzáállni.
Kicsit hûbelebalázs volt a fiú így kezdésnek.
Nem értettem a tagot az elejétõl. Nem nagyon találja a helyét.

Lekvár
05-08-2015, 08:55 PM
Azért tudok olyan "koldus maffiáról" akiknek megy a szekér, mégpedig legálisan. Narancssárga lepedõkben kéregetnek igen jó hatásfokkal.
Csak õk nem a 60 ropis késre gyúrnak. :D

Zacskóbicska
05-09-2015, 07:25 AM
Azért tudok olyan "koldus maffiáról" akiknek megy a szekér, mégpedig legálisan. Narancssárga lepedõkben kéregetnek igen jó hatásfokkal.

Perszehogy nem, mert õk húst csak titokban esznek:)

törölt tag -gl
05-14-2015, 07:05 PM
Off:
Milyen kínai késeket érdemes megvenni? Esetleg ebay linket tudnátok adni? Nemrég majdnem levágtam az ujjam egy összecsukhatóval, használat közben összecsuklott és becsípte az ujjam :D az egy (talán eredeti?) böker kés volt.
Ilyen: Bár kétlem, hogy eredeti. Most egyébként ezt használom is.
Ez értékes kés?
http://images.bidorbuy.co.za/user_images/331/1219331/1219331_140412131932_Boker_Chain_Knife.JPG
Az enyém ilyen:
5486
Még a párom vásárolta pár ezer forintért az interneten, ezért kétes az eredete.
Ahogy elnézem léteznek kínai hamisítványok, ha ez nem eleve egy kínai márka...

törölt tag -gl
05-14-2015, 07:26 PM
Azért kérdezem, mert szeretnék venni valamit, de nincs rá pénzem, munkám pedig nincs. Üvegezni szoktam, de abból nem sok pénz jön be.

Pontosan mivel foglalkozol? Ablakcsere, vagy üvegvágás, díszüveg? Volna pár ötletem, amivel meg tudnánk egymást segíteni! Én üvegtervezést tanultam a szakközépiskolában és van pár ötletem, de nincs mûhelyem! Ha megfelelõ felszereltséged van, hamar össze fog jönni a késre való! :) Ha gondolod írj privátban. Ha arra gondoltál, hogy az üres üvegeket viszed vissza, akkor a felvetésem tárgytalan. :(

Grafitos
05-15-2015, 06:24 AM
Ha a budhista szerzetesekre célzol õk nem kérnek, csak kapnak! ha krisnára, õket nem tudom

astonferi
05-15-2015, 09:56 AM

csak ha a krisnásokra gondolsz akkor Õk kérnek én nem kéregetnek és adnak is.
Õk a legnagyobb ételosztó szervezet azokon a jeles ( keresztény ) ünnepeken amik nem is tartoznak a vallásukhoz alázat és békesség az irányelvük.
kicsit több tiszteletet annak amit nem ismersz .

raktaros
05-15-2015, 04:45 PM
Pedig teszkó parkolóban találkoztam a kijövõ vásárlókra lecsapó pénzkérõk között krisnással.
Nem ismerem õket, de a krisnavölgy weboldala alapján szimpatikusnak tûnnek, a könyvük is meg van. A vallásuk nem érdekel, inkább az életmódjuk.
De ez a pénzgyûjtés kicsit csalódás volt :(.
(nekem ellenszenvesek a pénzgyûjtõ alapítványok, egyrészt a gyûjtés módja miatt, másrészt nem követhetõ a pénz útja, gyakran sokat zsebretesznek mûködési költség címén)
Úgy tudom Lekvár volt a krisnavölgyben, találkozott, beszélgetett velük.

Lekvár
05-18-2015, 08:15 PM
csak ha a krisnásokra gondolsz akkor Õk kérnek én nem kéregetnek és adnak is.
Õk a legnagyobb ételosztó szervezet azokon a jeles ( keresztény ) ünnepeken amik nem is tartoznak a vallásukhoz alázat és békesség az irányelvük.
kicsit több tiszteletet annak amit nem ismersz .

Ismerem õket... lehet jobban mint Te.
Legális pénzszivattyút mûködtetnek, amit te látsz ételosztás és jótékonykodás címén, az a díszlet.
Itt uniós pénzekrõl van szó, nem csak a te pár száz forintodról, amit két mosolygás között odaadsz, és visszautasítod a könyvet...lehet hogy búcsúra elmész, ahol minden heppi.
Semmi gondom a külsõségeikkel, az alázatukkal, és a békességükkel sem a karitatív megnyilvánulásaikkal. Semmi gondom a mosolygó krisnásokkal, sem a hitükkel, ITT MÁSRÓL VAN SZÓ!
Valóban voltam Somogyvámoson, más topicban megírtam a meglátásaim, mert nagy csalódás volt.
Mindenkinek ajánlom, hogy nyitott szemmel és értelemmel menjen el hozzájuk, nézzen körül és tapasztaljon.
A hozzászólásod alapján Te is voltál náluk, szeretnék hallani a tapasztalataidról.

venosz
05-19-2015, 09:30 PM
Nem esznek húst, nem megbízhatóak.

Amatorpe
05-20-2015, 03:36 PM
Jó-jó, tudom, hogy ehhez kell kezdõtõke, de lehet nem lenne utána annyit cseszegetve az ember:
http://katartik.blog.hu/2015/05/14/jon_a_budapest_bakering_a_varos_legmenobb_streed_f ood_vallalkozasa
(Nekem bejön a jármûvek stílusa)
Rendelj mobilon, a mobilodhoz, mobil kocsiról, a táskádba tehetõ mobil ételt. Ezzel az üzenettel indítja útjára a vasárnapi Rehab Critical Mass-on három kicsi kocsiját a Budapest Bakering. Az úgynevezett RINGeket (töltött bagel) áruló villamos, troli és busz kezdetben a hetedik kerületben a bulinegyed utcáin kering, késõbb pedig várhatóan mindenhol feltûnnek majd a fõvárosban. A kocsiknak van fix útvonaluk, de hogy tudjuk éppen merre járnak, a brand weboldalán követhetjük a mozgásukat. RINGeket az utcán vehetünk, de rendelhetünk online is, a kiválasztott ételeket pedig biciklis futárok szállítják pont oda, ahol éppen vagyunk. Ja és persze az is nagyon klassz, hogy a három kicsi kocsi egy kedves mesevilágot varázsol Budapestre.

http://m.blog.hu/ka/katartik/image//bb2.jpg

PPp
05-22-2015, 05:58 PM
<OFF>Végigfutottam a topicot. Csak én érzem úgy, hogy az egész szürreális? :) (Szerintem jól megetettétek a trollt...)</OFF>

Dream_walker
05-22-2015, 06:00 PM
Sose sajnáld az éhezõtõl a kenyeret! :)