PDA

View Full Version : Mivel tudom helyettesíteni?

Lekvár
05-12-2015, 08:35 PM
A "Nõi dolgok" topic adta az ötletet...
Ha az ember elhagyja a "komfort zónát", sok mindenrõl lemond, de vannak dolgok amikbe kapaszkodik.
Ha ezek a dolgok is elfogynak, sokan képesek az idegi összeomlás határára eljutni.
Ha viszont tudjuk õket helyettesíteni, valami pótanyagot tudunk szerezni, vagy készíteni, akkor a problémát elhárítottuk, és némi önbizalomra is szert tehetünk.
Szeretném ha kitalálnánk sok fogyóeszköz helyettesítõjét, ezért dobjunk fel problémás tárgyakat, és csak tud valaki tippet...

A Nõi dolgok-ban ezt láttuk, az intim betét (fogyóeszköz), vagy tampon (fogyóeszköz) helyettesítõjét, a menstruációs kelyhet.
Hölgy túlélõk szerintem tudják értékelni, hogy nem "havirongyot" kell a bugyiba gyûrni, ha elfogyott a betét.
A régi világban, a nõk (többek között) ezért hordtak szoknyát!

A bevezetõ után feldobnám az elsõ fontos helyettesítésre váró terméket:

BUDIPAPÍR.

TMIB
05-12-2015, 08:47 PM
Jó olvasgatást. lol

http://magyarprepperforum.org/showthread.php?120-wc-pap%EDr-alternat%EDv%E1k&highlight=alternat%EDv%E1k

:haha:

Áttehetem a hozzászólásod oda? :)

Medve
05-12-2015, 09:27 PM
Szerintem maradhat a téma, amolyan univerzális alternatívákként. Pl: Óvszer, Fogkefe, Fogkrém, Borotvahab, krömlakk... Na jó utóbbi csak vicc :D

Pityubá
05-12-2015, 09:40 PM
A "Nõi dolgok" topic adta az ötletet...
Ha az ember elhagyja a "komfort zónát", sok mindenrõl lemond, de vannak dolgok amikbe kapaszkodik.
Ha ezek a dolgok is elfogynak, sokan képesek az idegi összeomlás határára eljutni.
Ha viszont tudjuk õket helyettesíteni, valami pótanyagot tudunk szerezni, vagy készíteni, akkor a problémát elhárítottuk, és némi önbizalomra is szert tehetünk.
Szeretném ha kitalálnánk sok fogyóeszköz helyettesítõjét, ezért dobjunk fel problémás tárgyakat, és csak tud valaki tippet...

A Nõi dolgok-ban ezt láttuk, az intim betét (fogyóeszköz), vagy tampon (fogyóeszköz) helyettesítõjét, a menstruációs kelyhet.
Hölgy túlélõk szerintem tudják értékelni, hogy nem "havirongyot" kell a bugyiba gyûrni, ha elfogyott a betét.
A régi világban, a nõk (többek között) ezért hordtak szoknyát!

BUDIPAPÍR.
Háát a sivatagban sincs budipapír, viszont ott van a bal kezük. Na jó kicsit gusztustalan de a sivatagi népek bal kézzel és homokkal oldják meg. :D

Grafitos
05-13-2015, 07:30 AM
Tegnap éjszaka csõtörés volt a házunkban és elzárták a vizet. Az egész társasház arra ébredt, hogy nem folyik semmi a csapból és mivel nem tudtuk elõre, hogy mi fog történni, még felkészülni sem lehetett rá.
Mit nem adtam volna egy alomwc-ért mikor az elsõ használó után kifogyott a tartályból a víz. Biztos hogy 2-3 nap alatt kritikussá vállna a helyzet a társasházakban, panelekben ilyen esetben.

Dream_walker
05-13-2015, 08:03 AM

BUDIPAPÍR.

Kukoricacsutka. Mondjuk az már deluxe budipapír, mert gyárilag érdesített...

Lekvár
05-13-2015, 10:37 AM
Háát a sivatagban sincs budipapír, viszont ott van a bal kezük. Na jó kicsit gusztustalan de a sivatagi népek bal kézzel és homokkal oldják meg. :D

Nem mennék el manikûrösnek a sivatagba!!!
Ezért vágják le többek között a jobb kezet, ha valami köztörvényest követ el valaki.
Egyél a sz...ros kezeddel nyomorult. A többi funkciót nem is említem.

Kukoricacsutkát próbáltam, utána egy hétig terpeszben jártam, begyulladt az alfelem.
Lehet rosszul csináltam, ha valaki próbálta, mondja el a trükköt.

Igen a BUDIPAPÍR...
Fél literes ásványvizes flakon, kupak 3-as fúróval kifúrva, vizet tenni bele, egyik kézzel a flakonból vizet nyomni a "lukra", másik kézzel tisztító mozdulatokat végezni.
Utána egy darab ronggyal szárazra törölni.
Egyébként is jó ha az ember resetelni tudja az outputját adatátvitel után, nem pállik ki. :D
Remélem érthetõ volt... nem teszek fel képet az ötletemrõl!

Tudom hogy a víz is hiány lehet, és azt nehezebb helyettesíteni.
Mert ugye az instant vizet mivel engedem fel??? :haha:

Grafitos
05-13-2015, 11:39 AM
Jó ötlet..még egy szívószál méretû L alakban görbülõ csõdarabbal kibõvíteném, hogy a palackból az utsó csepp vizet is ki lehessen nyomni..
Az eszköz így kiöntésre és beöntésre is alkalmassá válik :haha:

Nem mennék el manikûrösnek a sivatagba!!!
Ezért vágják le többek között a jobb kezet, ha valami köztörvényest követ el valaki.
Egyél a sz...ros kezeddel nyomorult. A többi funkciót nem is említem.

Kukoricacsutkát próbáltam, utána egy hétig terpeszben jártam, begyulladt az alfelem.
Lehet rosszul csináltam, ha valaki próbálta, mondja el a trükköt.

Igen a BUDIPAPÍR...
Fél literes ásványvizes flakon, kupak 3-as fúróval kifúrva, vizet tenni bele, egyik kézzel a flakonból vizet nyomni a "lukra", másik kézzel tisztító mozdulatokat végezni.
Utána egy darab ronggyal szárazra törölni.
Egyébként is jó ha az ember resetelni tudja az outputját adatátvitel után, nem pállik ki. :D
Remélem érthetõ volt... nem teszek fel képet az ötletemrõl!

Mert ugye az instant vizet mivel engedem fel??? :haha:

Pityubá
05-13-2015, 12:44 PM
..........
.......
.........
Leírásodból jutott eszembe. Víz helyett a palackba vizelni és azzal spriccelni a tisztítandó területet.
Persze ha valaki a slagot hátra tudja hajtani úgy még egyszerûbb. :D

Medve
05-13-2015, 01:05 PM
Pityubá! Maga könnyen beszél. De nem mindenkinek van akkora slagja. Van aki örül, hogy a kertet megtudja locsolni vele, nem hogy még hajtogatni. :D

varég
05-13-2015, 01:09 PM
A toalettpapír helyettesítésére pár régebbi megoldás:
http://mult-kor.hu/20130123_mit_hasznaltak_a_romaiak_wcpapir_helyett

astonferi
05-13-2015, 01:46 PM
Tegnap éjszaka csõtörés volt a házunkban és elzárták a vizet. Az egész társasház arra ébredt, hogy nem folyik semmi a csapból és mivel nem tudtuk elõre, hogy mi fog történni, még felkészülni sem lehetett rá.
Mit nem adtam volna egy alomwc-ért mikor az elsõ használó után kifogyott a tartályból a víz. Biztos hogy 2-3 nap alatt kritikussá vállna a helyzet a társasházakban, panelekben ilyen esetben.
lemenni lemegy csak legyen víz hozzá :D

Medve
05-13-2015, 01:51 PM
Ezért kõll venni bojlert, még akkor is ha távvíz van. Nem kell hogy mûködjön, csak fellehessen tölteni vízzel. Az ilyen esetekre megoldás lenne.

Grafitos
05-13-2015, 02:16 PM
Ha az eredeti lakásunkban történik ilyen, akkor nem nagyon izgatom magam emiatt..csak kimegyek a kisraktárba és megkapom az egyik 30 literes vizeskannát a 4 közül és egyszerûen megoldom a szitut.
Most a lakás és a ház között lógva, anyósnál élve rendesen kiszolgáltatottnak érzem magam. Már megszoktam, hogy felkészült vagyok :)

Lekvár
05-13-2015, 08:09 PM
Magam nem dohányzom, de állítólag a nagy problémák közé tartozik, ha nincs:

CIGARETTA

Zacskóbicska
05-14-2015, 05:20 AM
Vadkenderrel pótolható.

Medve
05-14-2015, 05:26 AM
A vadkendert szívhatod napestig, semmi tudat módosító hatással nem bír. De a rendõr ugyanúgy megbüntet ha megtalálja nálad. Pedig úgy nõ egyes helyeken amit ismerek, hogy egyes mexikói termesztõk is megirigyelhetnék. Az út mellett ráadásul.

Pityubá
05-14-2015, 06:58 AM
Emlékszem gyermekkoromban szárított/összetört Lapú levelet füstöltünk kenyérpapírba csavarva, háát égett Lapulevél íze volt.
De rendesen parázslott, füstölt és úgy szívtuk akár a felnõttek, persze mikor hazamentünk érezték rajtunk. :D

UI: A gubacs pipát majd elfelejtettem, hiszen nem valószínû, hogy lesz papír.

Dream_walker
05-14-2015, 07:56 AM
Magam nem dohányzom, de állítólag a nagy problémák közé tartozik, ha nincs:

CIGARETTA

Sima dohánynövény, meg egy alap pipa :)

venosz
08-10-2015, 06:02 PM
Világító folyadék házilag.

http://indavideo.hu/video/Hogyan_keszits_vilagitorudat?s=118.16 valaki elmondhatná hol lehet a hozzávalókat megvenni.

törölt tag -gl
08-11-2015, 11:37 AM
ebay?
De ha az jobban tetszik tudsz rendelni metánt fogyasztó zölden világító baktériumtenyészetet, vagy kéken világító algatenyészetet is.
Nekem jobban tetszene, valamikor akartam is rendelni, aztán abbamaradt.

fater.lajos
08-12-2015, 05:22 PM
Emlékszem gyermekkoromban szárított/összetört Lapú levelet füstöltünk kenyérpapírba csavarva, háát égett Lapulevél íze volt.
De rendesen parázslott, füstölt és úgy szívtuk akár a felnõttek, persze mikor hazamentünk érezték rajtunk. :D

UI: A gubacs pipát majd elfelejtettem, hiszen nem valószínû, hogy lesz papír.

Mert nam tanultál eleget biológiából az iskolában!
Martilaput kell használni! https://hu.wikipedia.org/wiki/Martilapu
A növény leveleit kell használni szárítva. A levélnyeleket a morzsolásnál ki kell szedni!

Pityubá
08-12-2015, 07:53 PM
Mert nam tanultál eleget biológiából az iskolában!
Martilaput kell használni! https://hu.wikipedia.org/wiki/Martilapu
A növény leveleit kell használni szárítva. A levélnyeleket a morzsolásnál ki kell szedni!
Mikor biológiából a Martilapu efféle felhasználását tanultuk, épp hiányozhattam a suliból. ;)
Mindazonáltal köszönet jár érette, hogy felhívtad reá figyelmünket.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Tussilago_leafs.JPG/250px-Tussilago_leafs.JPG

GaborV
01-13-2017, 09:02 PM
a mindent pótló? duct tape

https://youtu.be/8HzzFpnpfRw

Rozsomák
01-28-2017, 09:38 AM
http://www.boredpanda.com/shrunken-plastic-bonding-furniture-joining-bottles-micaella-pedros/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

Nem feltétlen szék készítésére, de akár.
Kis tûz, a lehetõségek tárháza végtelen.
Ha kiötlök valamit elkészítem, és posztolom.
Nem fogok kunyhót építeni, de ezzel gyerekjáték.

Rozsomák
01-28-2017, 09:57 AM
A vásárban láttam, azt hittem bõrkalapok bõrtáskák. Hát nem.
7821

https://www.facebook.com/farkasantal/videos/1416700501697073/

"Begyûjtés után napokig faládában füllesztik, hogy kicsit felpuhuljon és megdögöljenek a kukacok. Ezután lepucolja, és ha nincs tele kukacjáratokkal, akkor 15 órán keresztül lugos(hamu+víz) vízben fõzik. Majd miután kiszáradt valamennyire a hús részét kikalapálja és közben nyújtja. Ezután ha akar bele valami mintát, egy elkészített sablonra teszi és rávasalja a mintát. Aztán csinál belõle amit akar. Ha pl sapkát, akkor ráhúzza egy csutakra, és ott hagyja, hogy teljesen kiszáradjon, és felvegye az alakját."
Kolcsár Ádám rövid összefoglalója.