View Full Version : Az Én napom
D - törölt tag
05-17-2015, 05:26 PM
Rendezgettem itthon a dolgokat,csinálok egy kis rendet.Kezembe akadt a fényképes doboz.Nézegettem a régi képeket és találtam egy fotót (papír) 1985-bõl.Rajta egy jóképû,vékony srác a busz hátuljában,ahogy két csini csaj két oldalról megpuszilja.
Bizonyára mindenkinek volt(vagy lesz) egy napja amikor minden neki dolgozik,amikor a kocka mindig a hatoson áll meg.
Neked melyik nap volt Az?
Íme az én napom,a fotó története.
A középiskolában rövidtávfutóként sportoltam a városi sport egyesületben.Középszerû,inkább az "indult még" kategóriában.Volt egy megyei verseny.Aznap jól éreztem magam,felszabadultan az esélytelenek nyugalmával.Meglepetésre 100-on és 200-on is döntõbe jutottam és a 4*100-as váltóba is betett az edzõ,bár nem voltam tag.A döntõben 100-on egy ezüst érmet ( 10.78 ),200-on egy bronz érmet (24.3) sikerült megfutnom.Soha nem volt ilyen és soha nem ismétlõdött meg az eredmény.Aztán váltóban is bekocogtunk a második helyre.
Hazafelé a busz hátuljában a többiekkel körülvéve nézegettük az érmeket.
Hátrajött Lajos bátyám (az Isten áldja meg és adjon még hosszú életet neki) és mondja :"Azt tudod,hogy Ez egy ifi arany jelvényt megért!" Gratulált,majd még visszafordult :" beírtalak a lengyelországi edzõtáborba."
Az egyik lány elõvette a fényképezõ gépét majd " csíííz",a két mellettem ülõ lány két puszit nyomott a büszke képemre.
Ücsörögtem itt egy kicsit az ágyon,visszaemlékeztem a dolgokra. Az az Én napom volt!
Grafitos
05-27-2015, 01:18 PM
Múlt héten kedden volt az én napom, legalábbis úgy éreztem én vagyok a király:)
Az utcánkban csatorna bevezetésre került sor. Persze feltúrták az egész környéket és a házunkhoz vezetõ kanyarban rengeteg törmelék, szikla halmozódott fel. A beruházás 2014 közepén indult és 2015 április közepén ért véget. A munkások egyik napról a másikra levonultak a területrõl és a mi kanyarunkat úgy hagyták ahogy volt. Vártam 1-2 hetet, hogy majd biztos visszajönnek és intézik mint a többit, de nem jött senki. A beruházást a Strabag végezte de ezen a vonalon nem tudtam nekivágni, így az önkormányzatnál kezdtem. Városüzemeltetési osztály, osztályvezetõ. Elpanaszoltam telefonban a dolgot, de félbe is szakított, hogy ad egy nevet, a csatornázási vállalatnál.
A hölgy vagy egy hétig nem vette fel a mobilját, pedig naponta 4-5 ször biztos rácsörögtem (csak hogy érezze a törõdést), aztán egy szép napon, sikerült..azt mondta, írjam meg e-mailban. Remek.
Írtam egy levelet, csatoltam fotókat, térképen bejelöltem, minden. Felhívtam, azt mondta jövõ héten hívjam, majd intézik. Hívom jövõhéten, nem vette fel :( Aztán pár nap után válaszolt a mailemre, hogy ezt a bejelentést továbbította a vállalkozó mûszaki ellenõrének.
Egy hétre rá, megjelent 3 ember, egy kismarkoló és egy kisteherautó..feldobtak 2-3 sziklát, megkapargatták kicsit a dombot és leléptek.
Felhúztam magam és elkezdtem telefonálgatni mindenkinek akivel már beszéltem és mondtam, hogy ne gondolják, hogy belenyugszom a dologba.
Rá néhány napra találkozóra hívott a Strabag mûszaki ellenõre a helyszínre. Elmentem és az történt, amire számítottam. Elkezdett gyõzködni, hogy azt nem is õk túrták oda, meg hogy nem bizonyítható, hogy az az õ melléktermékük. Mondtam, jó, akkor megyek a tv-hez, aztán majd meglátjuk hogy fog kinézni mindez a Fókuszban:)
Három nap múlva megjelent ugyan ez a férfi és hozta magával az önkori képviseletében a fõmérnököt, aki már egy kicsit az én pártomon is állt és kompromisszumra törekedett. Írtunk egy papírt, hogy mire kötelezzük a Strabagot, hogy utómunkában(már kifizetés után) helyreállítsák, rehabilitálják a területet.
Aláírás, pecsét. Néhány nap múlva jöttek és megcsinálták rendesen..igazából még jobb lett, mint amire számítottam.
Érdemes volt ezt a kis kálváriát bejárni, ha másért nem azért a királyságérzésért, ami a sztori végén megjött:) nameg az sem mellékes, hogy mit fogok bámulni az elkövetkezendõ 20 évben.
Elõtte
5568
Utána
5567
D - törölt tag
05-27-2015, 03:36 PM
Érdemes volt ezt a kis kálváriát bejárni, ha másért nem azért a királyságérzésért,
Ez Az!Tudod mikor az öklödet behajlított karral lefelé húzod!:thumbup
Lehet Ezt törvényesen is és ha van kitartás megy ez!
Errõl beszélt Dream Walker is a másik topicban! Élhetõ világ,de mindent törvényesen!
Én most intéztem telefonon ügyet,szólt a zene,még öt perc stb.....nem baj kihangosítottam és vártam ,tettem a dolgom,úgy fél óra és felvették,sikerült is elintézni.
Ne hagyd magad!Ne hagyjátok magatokat! Törvényeink nem csak korlátoznak,védelmet és lehetõséget is adnak.!
Jó voltál!Gratulálok!
venosz
05-27-2015, 05:08 PM
Állat sziklák és te elvitetted? :) Pff... Nem azért, de az elõtte kép nekem szebb mint az utána, de ez ízlés dolga. Bár én tudnék ingyen sziklákat szerezni. :(
Medve
05-27-2015, 05:30 PM
Venosz, gyere el a weekend házunkba felásni a kertet és amit kiásol az a tied. :D Majd rakok fel képet, hogy milyen szikla lett kiszedve a földbõl, mikor a vízvezetéket kötötték be a házba. :D
Grafitos
05-28-2015, 06:45 AM
Szerezz egy teherautót és várlak szeretettel az udvarban. Ugyanis tele van az egész édesvízi mészkõsziklákkal:) Még a nappaliban is volt vagy 20 m3, de ez már egy másik történet.
Maradt még ott a kanyarban pár tonna szikla így is. Én azt szerettem volna elérni, hogy egy kezelhetõ rézsüt alakítsanak ki és rendezzék a terepet. Ez úgy gondolom, megvalósult:thumbup
Állat sziklák és te elvitetted? :) Pff... Nem azért, de az elõtte kép nekem szebb mint az utána, de ez ízlés dolga. Bár én tudnék ingyen sziklákat szerezni. :(
Amatorpe
05-28-2015, 03:58 PM
Lassan kellene egy ingyen elvihetõ topik is... :D
Medve
05-29-2015, 04:05 AM
Meg egy csere topic is... Az lenne a vége, hogy Medve hírdetne egy olyat, hogy "Alíghasznált barátnõmet, cserélném nagyobb tudásúra." :D