PDA

View Full Version : "A felkészülés színei"

varég
05-26-2015, 09:34 AM
A jutubon láttam egy videót( https://www.youtube.com/watch?v=6EBgCNyMeJM ), amiben kifejti a készítõje angolul, hogy miért elõnyös, ha a felszerelésünket kategorizáljuk, és színekkel jelöljük.

Szerintem teljesen jó megközelítés, mert adott esetben nem kell 10 percig magyarázni, hogy az allergiagyógyszered melyik zsebben van, hanem két szóval,( pl. "piros zsebben" ) gyorsan megtalálja szinte bárki a felszerelés elemeit.

Ha jól értelmeztem, a következõ lista a tengeren túli prepperek körében is elfogadott színkódokat tartalmaz:

WATER: Blue/ VÍZ: KÉK
FOOD: Green/ ÉTEL: ZÖLD
SHELTER: Brown/ MENEDÉK: BARNA
FIRST AID: Red/ ELSÕSEGÉLY: PIROS
FIRE: Orange/ TÛZ: NARANCS
COMMS / NAVIGATION: Yellow/ KOMMUNIKÁCIÓ-NAVIGÁCIÓ: SÁRGA
TOOLS / WEAPONS: Black/ SZERSZÁM-FEGYVER: FEKETE
HYGIENE: White/ TISZTÁLKODÁS: FEHÉR
COOKING: Gray/ FÕZÕESZKÖZÖK: SZÜRKE
CLOTHES: Purple/ RUHÁZAT: LILA
PERSONAL / MISC: Pink / SZEMÉLYES TÁRGYAK: RÓZSASZÍN

Mi errõl a megoldásról a véleményetek, illetve mivel egészítenétek ki?

mmilan21
05-26-2015, 10:17 AM

Ötletes megoldásnak tûnik.
Ezt nem csak a hátizsákban, hanem otthon is lehet alkalmazni.
Aki bepakolja a cuccokat az valószínûleg tudja, hogy mi hol van, de ha megkéred pl.: a barátnõdet hogy vegye ki azt ami kell neked, az már problémás lehet.
Erre jelenthet fõként megoldást.

Lehet nekem is így kéne rendezni a cuccokat, de kevés a szekrény és a polc itthon. :(
Igaz pár doboz megoldja általában a gondokat.
Másrészt viszont kinek van erre szabad idejében motiváltsága? Szeretek rendet rakni, de a zsúfoltság sokszor hátráltat.

A kérdés az, hogy mibõl legyenek a szín indikátorok?
Színes táskák, madzagok, tároló alkalmatosságok, tokok, eszközök és festések jöhetnek szóba. Legalábbis én így látom.

Elõször is legyen mit bele raknom a hátizsákba, és legyen külön erre egy hátizsákom(már csak meg kell venni). Én még itt tartok.

varég
05-26-2015, 10:26 AM
...
A kérdés az, hogy mibõl legyenek a szín indikátorok?
Színes táskák, madzagok, tároló alkalmatosságok, tokok, eszközök és festések jöhetnek szóba. Legalábbis én így látom.
...
.

Jó a kérdés, erre a magam felszerelésén úgy oldom meg a jelölést, hogy a zsebekre vagy erõs, vászon alapú matricát teszek(piros és sárga pötty van), illetve a cipzárakra zsinórból készítek színes fonatokat.
Amelyik zsebben pl. többféle eszköz van, arra két színû fonat kerülne.
Ha van rá lehetõség, akkor pl. színezett zacskókat, zsákokat kell készíteni, amik a táskába kerülnek.

mmilan21
05-26-2015, 10:31 AM
Jó a kérdés, erre a magam felszerelésén úgy oldom meg a jelölést, hogy a zsebekre vagy erõs, vászon alapú matricát teszek(piros és sárga pötty van), illetve a cipzárakra zsinórból készítek színes fonatokat.
A

A fonalas részt meg is tudom oldani - jó ötlet. Van itthon örökölt hímzõcérna, elég erõs anyag. Fonni meg tudok - adott minden hozzá.
Vannak géprongynak szánt ruhák, akkor abból is lehet jelölést készíteni. :thumbup

varég
05-26-2015, 11:02 AM
A fonalas részt meg is tudom oldani - jó ötlet. Van itthon örökölt hímzõcérna, elég erõs anyag. Fonni meg tudok - adott minden hozzá.
Vannak géprongynak szánt ruhák, akkor abból is lehet jelölést készíteni. :thumbup

Csak kreatívan! :)

Egyik szomszédos méteráru boltban emlékeim szerint van maradék anyag, kilós áron.
Abból kellene kiválogatni a színeket, és kis behúzható, vagy cipzáros tasakokat varrni, abba pakolni az aprólékokat...
Igazából a nagy hátizsákomban annyi zseb van, lehet elég lesz csak a fonatokat elkészíteni...
A képen látszik egy megoldás:
5552

Pityubá
05-26-2015, 09:45 PM
A jutubon láttam egy videót( https://www.youtube.com/watch?v=6EBgCNyMeJM ), amiben kifejti a készítõje angolul, hogy miért elõnyös, ha a felszerelésünket kategorizáljuk, és színekkel jelöljük.

Szerintem teljesen jó megközelítés, mert adott esetben nem kell 10 percig magyarázni, hogy az allergiagyógyszered melyik zsebben van, hanem két szóval,( pl. "piros zsebben" ) gyorsan megtalálja szinte bárki a felszerelés elemeit.

Ha jól értelmeztem, a következõ lista a tengeren túli prepperek körében is elfogadott színkódokat tartalmaz:

WATER: Blue/ VÍZ: KÉK
FOOD: Green/ ÉTEL: ZÖLD
SHELTER: Brown/ MENEDÉK: BARNA
FIRST AID: Red/ ELSÕSEGÉLY: PIROS
FIRE: Orange/ TÛZ: NARANCS
COMMS / NAVIGATION: Yellow/ KOMMUNIKÁCIÓ-NAVIGÁCIÓ: SÁRGA
TOOLS / WEAPONS: Black/ SZERSZÁM-FEGYVER: FEKETE
HYGIENE: White/ TISZTÁLKODÁS: FEHÉR
COOKING: Gray/ FÕZÕESZKÖZÖK: SZÜRKE
CLOTHES: Purple/ RUHÁZAT: LILA
PERSONAL / MISC: Pink / SZEMÉLYES TÁRGYAK: RÓZSASZÍN

Használható ötlet, átgondolom. RÓZSASZÍNT azt nem. :D