PDA

View Full Version : Akik az Apokalipszisben élnek

D - törölt tag
05-31-2015, 05:17 AM
Itt folytatom "Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél? " topicban elkezdett gondolatmenetet!

Ja,nem vittem gépet.Meg a telefont direkt otthon hagytam
Azért felkeltette a hölgy az érdeklõdésemet,lehet meglátogatom és viszek valamit,vagy nem is tudom hogyan lehetne a bizalmába férkõzni?
Felteszem olyan szintû tudása van a túlélésrõl amirõl Mi csak álmodunk.
Egy összeomlás után,amikor már ki-ki alapon megy a buli,Õ biztosan tudja mit kell tenni!Most is ezt teszi,voltaképpen már túlélte a világvégét és most Abban az alternatív világban él.
Azok a dolgok,amikrõl mi itt diskurálunk( közmûvek hiánya,élelmiszer válság,védekezés a betolakodók ellen,ellenséges természeti környezet,pénzhiány,élelem termelés magunknak,portyázás,gyûjtögetés) számára mindennapi rutin.
Nem tudom Ti ,hogyan vagytok ezzel a dologgal,mi a véleményetek?
De azt hiszem egy új fogalom van körvonalazódóban.
Nem prepper,mert már túl van a felkészülésen,nem túlélõ,mert már túlélte a maga apokalipszisét.Akkor ki Õ,milyen meghatározás igaz Rá?

D - törölt tag
05-31-2015, 05:38 AM
A tegnapi kirándulással egy másik világba pillanthattam be!Bár csak egy pillanatra lebbent el a függöny,de felkeltette az érdeklõdésemet,megfogott a dolog!
Rájöttem,hogy egy álomvilágban élek,egy mesterségesen fenntartott,erõforrás zabáló és valamikor összeomló rendszerben.
Szembesülni a Valósággal elég sokkoló élmény,azóta is ezen jár az eszem.
Azt hittem eleddig,hogy a túlélésem biztos,a beszerzett eszközök,a kidolgozott tervek,a gyakorlás,az ismeret elég lesz és a gyõzelem biztos tudatában hátra dõlhetek.
Egy óra szembesülve a valósággal elég volt,hogy romba dõljön a kártyavár.
Eddig a használt,kitaposott helyeken,horgász helyeken,turista ösvényeken jártam és gyakoroltam a "túlélést". Nem nagyon tértem le a festett jelekrõl az ösvényen (ez jelkép is).
Mindig volt valami infrastruktúra,forrás,buszmegálló,büfé.
A biztos tudat pedig,hogy bármikor haza mehetek,lefürdök,kimosom a ruhákat és rendelek egy pizzát !!!!!
Bele csöppenve Ebbe az alternatív világba,egy pillanatra belesve abba ahogy emberek Ott élnek, döbbenetes felismeréseket eredményez.
Nem tudok semmit a túlélésrõl és ez elszomorít!
Persze honnan is tudnék?A a videók,a reklámok,a beszélgetésékek a fórumon,a túrák nem adnak hiteles és valós képet!
Ahhoz oda kellett menni.Megérezni,beleszagolni a levegõbe,átgázolni,a sáron,a vizes füvön,beszélni(illetve hallgatni ,Azt Aki Ott él)
Új úton kell folytatni a felkészülést!Fel kell deríteni és elbeszélgetni ezekkel az ember társainkkal!(viszek gépet is máskor ;) )
Képet kaptam egy szemhunyásnyi idõre ,milyen lesz az Élet,a Világ az Összeomlás után!
Hogy tetszik e? Nem ,nem tetszik!De ha túl akarom élni az Apokalipszist,tanulnom kell azoktól ,akik tudják,átélték,hogy Mi Az!

D - törölt tag
05-31-2015, 06:01 AM
Millió megválaszolatlan kérdés kavarog a fejemben!
A védelem kérdése,amit olyan sokszor beszélünk át itt a fórumon.
A hölgyre két dolog volt jellemzõ.A hihetetlen agresszivitás és a félelem teljes hiánya.Pedig jó ötven kiló köztünk a különbség(a javamra :cry:) és egy fejjel magasabb vagyok és semmit nem tud rólam,akár fegyver is lehetett volna nálam.
Õ mégis kiállt a kerítése mellé és ádázul védelmezte a terciáját. Döbbenet!Valahol Ezt nagyon meg kell tanulni!Felteszem,bepillantva a kertbe,házra,hogy semmiféle fegyver,márkás túlélõ késre,gázpisztolyra nincsen pénze.Van Õ és esetleg ami a keze ügyébe akad.És mûködik!Gondolom nem kell tartania a rablóktól,fém tolvajoktól,senkitõl.Elég a mentalitása és teljes védelemben van a birtok,sõt az utca is.Nem is marad senki a környéken,gondolom az ért ennyi ez a kert.
Szóval védelembõl csillagos ötöst kapott tõlem a Hölgy!

D - törölt tag
05-31-2015, 06:19 AM
A hely ahol él,már az sem piskóta.Jó választás vagy csak az jutott neki,de minden esetre példa értékû prepper szempontból.

Már az oda út sem piskóta,úgyhogy a mezõgazdasági úton teszteltük a 4*4 -et,aztán jött a domb,de mivel nem volt nyírva az út,és a faágak is ártanak a festésnek,gyalog mentünk tovább.Odaérve,ha nem sajnálnám a verdát azért fel lehetne menni.
Nem okozott csalódást,ide nem jön senki lopni,az tuti,a pótos-lada nem jön be,nincs is miért ide jönni.Egy évi tüzelõ meglenne csak az irtásból,meg a száraz fákból,több helyen fölvettem a kutyát mert nem volt kerülõ,és elmerült volna a pocsolyába.Olyan szinten koszosak lettünk,hogy haza felé kocsi mosás,mind a kettõnknek fürdés,most mindent mosok,még a kutya plédjét is.
Na és a kullancsok!Szó szerint söpörtem a nadrágomról,a kutyát ezerszer nézem át,mindig találok egyet a szõrébe.Jól lefürdettem,hogy lássam és az élõsködõket irritáló samponnal átmostam,potyogtak rendesen.
Na szóval,nézegetem a telket kívülrõl,jön a szomszéd . Itt lakik valaki?És igen a hölgy ott él életvitel szerûen,egy.... nem is tudom,nem akarok megbántani senkit,de gáz az biztos.Olyan volt a mint egy indián,de tényleg,cserzett bõr,vékony,szikár,hosszú egyenes fekete haj,koszos munkás nadrág és kabát.
Valahol az ilyesmi a tökéletes BOL.
Nincs közmû,tehát teljesen független minden civilizációt érõ összeomlástól.
Ahogy felidézem a képet kútgyûrût sem láttam.
Tûzifa kimeríthetetlen mennyiségben van a környéken.
Kémény volt a házon.
A kert,bár nem kimondottan minta kert,gazos,nem kapált,de jól láthatóan gyümölcs,dió,ribizli bokrok.Volt vetve krumpli,borsó,paprika,paradicsom palánta,hagyma.De minden olyan rendezetlenül,nem olyan szépen mint a vidéki házakban.
Kutyát,csirkét,más jószágot nem láttam.A környezõ kertekben szintúgy rengeteg gyümölcs van,de mindegyik egy gaztenger.
Persze nem is nagyon figyeltem,mert a szomszéd házra voltam kíváncsi,utána pedig nem gyõztem eliszkolni onnan,mielõtt elfajulnak a dolgok.Én ott betolakodónak számítottam.

D - törölt tag
05-31-2015, 06:55 AM
A további kérdés,ami nagyon-nagyon gondolkodóba ejtett,hogy miért nem fél a Hölgy?
Fizikailag egyértelmû lenne a végeredmény egy konfliktusban.Ötven kiló különbség,ráadásul én képzett is vagyok és fel is voltam "fegyverkezve".
Volt a zsebembe egy bicska és gázspray is (mondjuk ez az idióta kutya tulajdonosok miatt van nálam ,akik póráz nélkül futtatják a kutyájukat,az én kutyám kicsi,támadható,én védelmezem).
Mi az ami engem gúzsba köt és inkább nem konfrontálódom és mi az ami Õt szabaddá teszi és nem fél?

Maga az ingatlan amiben lakik,nem nagy érték,nem leszólásként írom,de tény,hogy a piaci értéke ,egy havi átlagfizetés.
Persze nem sokaknak kellene akik a rendszerben élnek,mert ahogyan én nem látok ott élhetõ körülményeket más sem.
De ott van a lehetõség,csak még meg kell tanulnom meglátni!
Szóval miért vagyok gúzsba kötve,miért iszkoltam inkább el onnan?
Mert én félek!!!!!!!!!!
Félek,hogy a kényelmes,összkomfortos életem romba dõlhet.
Félek,hogy a törvény lecsaphat rám és az eddigi munkám kárba vész!
Félek,hogyha nem lesz pénzem nem tudok menni a Teszkóba kajáért,mert el sem tudom képzelni,hogy magamról gondoskodjak és ha kell akár nélkülözzek egy kicsit!
Félek,mert függök,függök a bolttól,a fõnökömtõl,a munkahelyemtõl,a szolgáltatóktól,a hivataloktól,mindentõl és mindenkitõl!
A Hölgy nem fél semmitõl,nem függ senkitõl és semmitõl!

bel
05-31-2015, 07:19 AM
semmiféle fegyver,márkás túlélõ késre,gázpisztolyra nincsen pénze.

Persze te voltal ott, en csak tippelek, de szerintem van fegyvere ("van ra penze"): van husangja, amivel (agyon) tud utni, van kese, amivel el tud vagni egy torkot, es nagy valoszuniseggel baltaja, amivel keses tamadot biztonsagos tavolbol meg tud olni (hiszen ha csak 20 cm tavolsagot fenn tud tartani a kestol, az mar biztonsagos tavolsag).

A markas tulelo kes aranak 60% marketing (vagyis maga a marka), 20%-a a kenyelem a kis karbantartasigenyert, 19% a kenyelem a megszerzeseert (boltban megveszed, es nem orakat turkalsz egy vastelepen, majd kikalapalod, megfened es faragsz ra markolatot).

ui. erdekes elmeny lehetet a talalkozas

D - törölt tag
05-31-2015, 09:46 AM
ui. erdekes elmeny lehetet a talalkozas
Azt hiszem,hogy fogok csinálni egy cikk sorozatot.
Ma délelõtt megint voltunk egy másik helyen.Itt közvetlenül ugyan nem találkoztam senkivel,csak az útról láttam egy bácsit.
Hasonlóak voltak a körülmények a tegnapihoz.
Nem hajléktalanok és nem a rendszeren élõsködõk ezek az emberek.Nem is szegények,mert mindenük meg van,ami a lét fenntartásához kell.Itt voltak szép számmal csirkék,kacsák is.
Le fogok ülni ezekkel az emberekkel beszélgetni az életükrõl,hogyan és miért választották ezt,vagy miért jutott nekik.Készítek,ha hozzájárulnak fotó sorozatot is.
Nagyon eltér az életmódjuk és gondolom a gondolkodás módjuk is az enyémtõl,az "átlagtól" (jó kérdés! mi az átlag?). Érdekes emberek!

doki
05-31-2015, 11:57 AM
A múltkori szóváltás ellenére örülök ennek az élményednek, szerintem sok mindenre rányitotta, rá fogja nyitni a szemed. Örülök, hogy leírtad, hogy félsz, ennek beismerése nagyon jó kezdet. Nyugodj meg, a hölgy is, és szinte kivétel nélkül mindenki fél valamitõl, (ha a hölgy nem félt volna az ismeretlentõl (Tõled), ha nem félt volna attól, hogy elveheted azt, ami az övé (zöldségek, nyugalom stb.), akkor nem lépett volna föl ilyen agresszíven. Amúgy valószínû, hogy csak addig nem kell tartania a betolakodóktól, elbitorlóktól amíg békeidõket írunk, egy esetleges válság, háború alatt a most legkevésbé értékes, nem frekventált helyen lévõ ingatlanok lesznek a legértékesebbek.

Ja, átlag nem létezik, ha embert emberrel hasonlítasz össze. Senki sem gondolkodik úgy, mint Te, nemtõl, faji hovatartozástól, iskolai végzettségtõl teljesen függetlenül. Emberi tulajdonságokat (fizikai, szellemi, akármilyen) össze lehet hasonlítani, de komplett embert nem.

Itt a környéken több olyan település van, ahol emberek közmûvek, szolgáltatók nélkül élnek, legtöbb esetben sajnos nem önszántukból választották ezt, de van olyan is, aki jól eléldegél ilyen körülmények között is. Sok kisebb faluban simán használhatnád a szomszéd kertjét, házát, vannak olyan utcák, ahol 10 házból 3-4-ben nem laknak évek óta, a rokonok évek alatt egyszer sem jönnek le. Néhányan jól ismerik az erdõt, az egyik szomszédom mondta azt, hogy nagyon sokat köszönhet az erdõnek, mert, amikor senkinek nem volt munkája a családban, akkor a kertbõl, az erdõbõl és a folyóból éltek. A találékonyság is határtalan, pl. az öregebb romák a telepen hagyják nyáron felszaporodni a kutyákat, nagyon kevés kaját adnak nekik, félig elvadunak, dögöt esznek, vadásznak, aztán télen egy részüket megeszik.(Mellesleg elég veszélyesek is, két éve volt egy falka, amik már az erõben ellettek, ezek simán nekimentek az embernek is.)

Ha a tervezett cikkeket megírod, amit nagyon jó kezdeményezésnek tartok, akkor jelentkezem, és meg fogod érteni, mitõl szakadt el nálam múltkor a cérna.

D - törölt tag
06-01-2015, 04:10 AM
Ha a tervezett cikkeket megírod, amit nagyon jó kezdeményezésnek tartok, akkor jelentkezem, és meg fogod érteni, mitõl szakadt el nálam múltkor a cérna.
Kösz szépen!
Nem hiszem,hogy valaha tudnám publikálni egy népszerû internetes,pláne nyomtatott sajtóban.
A könyvem nyers kéziratát elküldtem két kiadónak.Az egyik kommentár nélkül egy "kösz,de nem" kíséretében "visszaküldte".A másik azért leírta,hogy "szép,érdekes,sõt le sem tettem a végéig,de nincs benne fantázia és a nyomtatás költségét sem fedezné a bevétel,mert nincs rá igény!Ha a Kubai rakétaválság idején írom akkor meggazdagodtam volna,de most nincs rá érdeklõdés.Így tovább,támogatjuk a feltörekvõ író nemzedéket,ecetera-ecetera".
Úgyhogy ha írok Nektek írok ,nem csak Rólatok!

mossberg-operator
06-03-2015, 03:09 PM
Kepek?

D - törölt tag
06-03-2015, 04:00 PM
Kepek?
Engedd meg,hogy egy kis jó modorra intselek.Bár már kérdezted a másik topicban és választ is kaptál rá,most megint ez a " Kepek" ????
Mond ki,hogy mit szeretnél.!!!
Ha például ilyesmit : "Ha esetleg készítettél képeket,megosztanád velünk?
vagy "Légy szíves tölts fel képeket,mert kíváncsi vagyok rá!"
Nem nehéz,látod én is le tudtam írni!
Nos mint már írtam egyszer, nincsenek "Kepek".

Doom
01-14-2016, 04:52 PM
Nem tudom hová írjak,talán ez a legjobb hely.
Ma egy olyan helyen voltam,meló miatt,amit itt a fórumon ideális bol-nak tekintünk és pl.a tanyasi túlélés kialakítása,az élet ott,meg minden ami ezzel kapcsolatos.
Rövid földúton jutottunk a három házból álló,tanya bokorhoz.Csodaszép rendezett kis porták,de többnyire fû és gyümölcsfák.Konyhakerteket,fóliát nem láttam.
Egy lakója van az egész komplekxumnak,egy 78 éves néni.már kint várt minket,gumicsizma,melós nadrág,pulcsi,vásáros terep mellény.Kicsi vékony,élénk kék szemekkel és õsz hajjal.majd kicsattant az egészségtõl,még segített is a drótot húzni,jól láthatóan nem ijedt meg a munkától
Míg a többiek elmentek és nekem maradnom kellett,összekötöttem a beszélgetést ,egy burkolt riporttal.
Míg a kutyák elfogadták a szagomat,beszédbe elegyedtünk.
Csak Õ él ott állandóan,a többi olyan nyaraló féle,de Õ rendezi,vigyázza azokat is.
Több betörést rablást élt már meg.Hozzá is behatoltak nem egyszer mikor nem volt otthon,fényes nappal,de nincs semmije,úgyhogy nem vittek el semmit és le is szoktak róla,
a szomszédokat viszont fosztogatják rendesen,utoljára majd egy millió értéket tulajdonítottak el,nappal! Kis traktor,fûnyíró,tv,fúrógép..minden ami valamit ér.Letiporják e kerítést,felfeszítenek,tönkre tesznek mindent. Kifigyelik valahonnan,hogy elmegy otthonról,boltba vagy orvoshoz.
Tudjátok,hogyan megy a buszmegállóig,hát gyalog,mert szédül a biciklin.Gyalog két kilométert és gurulós táskával haza.Nem kocsival!
Érdeklõdtem,hogy nem tetszik e félni és mivel védi meg magát.
Semmivel,nincs semmije,se gázspré,se bot,se balta.Két kutya van az egyik bent alszik,a másik a küszöbön,
Mesélte,hogy egyszer ugatásra kelt.Kiment a zseblámpával és betévedt valahol egy õz,azt terrorizálta a kutya,kikergette a kapun,hadd menjen.
Nem fél,mert ahogy mondja "rühes kutyák ezek",nem jönnek ha itt vagyok.
Egyébként kora ellenére és az a tény,hogy csak egy rádiója van,világosan és tájékozottan látja, érti a világ dolgait.Szimpatikus volt nekem,mert mintha egy prepperrel beszéltem volna.Persze túlélõ kések és géppuska nélkül.
állatot nem tart,csak két tyúk van meg egy öreg kacsa.Mindegyiknek neve van,inkább barátok mint háztáji,nincs szíve levágni õket.
Kérdeztem,hogy itt ez a nagy terület,miért nincs több jószág,kert ,stb.
Keveset eszik,a gyümölcsöt befõzi,még így is visz az unokáknak,nem fogy el.Elmondása szerint drága a táp és a füvön nem nõ a jószág.ami meg kell a fõzéshez azt megveszi a boltban,heti kétszer.A kutyák tápot esznek,amit kihoz a boltos kocsival.
Van mobiltelefonja,tv-je nincs,csak egy rádió.
Bent nem voltam,nem akartam tolakodó lenni,de kíváncsi lettem volna a háztartási gépekre.Villany van+szivattyú a kútban.
Szóval jól elvan ott,ott született és hát...

Törölt_reg
01-06-2017, 04:11 AM
http://index.hu/video/2017/01/06/hideg_hajlektalansag_jotanacsok_fagyas/
A közhiedelemmel ellentétben NEM bergirsz,rambó,+a többi mûceleb a szakértõ..hanem Pista bácsi!:eek:

GAZDA
01-06-2017, 03:26 PM
Nekem nagyon úgy tûnik hogy Pista bácsit betanították erre a szövegra és õ inkább a kannásverekedõs itókával melegíti magát.