View Full Version : Mit tegyek SOS?
törölt tag -gl
10-09-2015, 12:03 AM
Eloallt az a helyzet h a baratnom kidobott az utcara. Egy rokonomhoz mentem de nem sokaig maradhatok. Mi legyen? Nyilvan a munka alberlet tunik a legkezenfekvobbnek de az sem fix.
Koltozzek be egy elhagyott hazba?
Varom az otleteket. Most meg a rokonnal vagyok de ez a helyzet nem 100% a baratnom meg ugy dobott ki h 3 evig minden penzem a kapcsolatba oltem es persze oszinten ovtam (neha sajat magatol is) es szerettem.
Elindultam a lejton.
15.000 ft van a zsebemben es nem, morpheushoz nem megyek.
Udv glazbox
törölt tag -gl
10-09-2015, 12:25 AM
A lannyal a szakitas ota nem tudom felvenni a kapcsolatot pedig sztem bekulne ha beszelnek vele de a csaladja teletomte a fejet hulyesegekkel es ugy ovjak tolem mintha sorozatgyilkos lennék. Persze ez a drama is cellal tortenik h megijesszek es nyomasszak, rossz gondolatokat ebresszenek benne.
A celt elertek a lany mar gyulol.
Pedig a szakitas napjan meg bekult volna is csak az anyja rendorrel fenyegetett meg h kidobja a cuccaim, nem tudtam a paromra koncentralni.
Minden osszetort.
De konnyen lehet h a lany mar keszult erre es a rokonok csak azert kellettek h o moshassa a kezeit es jatszhassa a kis martirt.
Nem tudni mivel tomik a fejet.
Ti nem szamolnatok el ezekkel a rokonokkal? Legalis modon nem igazan lehet verontast meg nem akarok. Igazabol az elejetol fogva utaltak amiert kiszakitottam a lanyt abbol a nyomorbol most meg visszahuztak a lany meg eszre sem veszi.
Ezert kellett volna elhozni onnan de en hulye az anyjanal eltem.
Nehez helyzet ez mert nem.csak fizikailag de lelkileg is ossze vagyok torve.
törölt tag -gl
10-09-2015, 12:27 AM
Teljesen tehetetlennek erzem magam.
Mindenki azt mondja felejtsem el a lanyt, de nem megy.
Sajnos nem tudok tanácsot adni. :(
varég
10-09-2015, 06:45 AM
Tudom, nem egyszerû, de lépned kell.
Az nem állapot, ha minden 2. hónapban a szõnyeg szélére kerülsz...
Ha ezt többször eljátszotta, ezek után is megteszi majd...
Jártam így, de hála égnek, idõben sikerült kereket oldanom.
mmilan21
10-09-2015, 07:09 AM
Dehogynem megy! Csak az egód szerint nem megy!
Én azt mondom engedd el a lány felé irányuló lelki kötelékeid és LÉPJ TOVÁBB!
Ez csak az életed egyik állomása, ideje tovább utazni.
Ne függj tõle érzelmileg sem, mert felemészt az egód.
Én személy szerint váltanék pár emailt vagy telefont Morpheussal, mert vannak nagyon jó kapcsolatai.(Így hogy az utcán vagy mégis mit vesztenél?)
Vagy ha ezt nem akarod vagy nem jön össze, akkor a nehezebb út jön az egyedüli talpra állás.
A jelenlegi rokonod mit nehezményez jelenleg az ott léteden?
Esetleg nincs más rokonod még aki befogadna? Elvégzel pár ház körüli munkát, beszállsz a rezsiköltségbe és máris megéri a rokonodnak is. A legjobb választás ilyenkor egy nagymama/nagypapa lehet (ha van még).
mmilan21
10-09-2015, 07:34 AM
Ti nem szamolnatok el ezekkel a rokonokkal? Legalis modon nem igazan lehet verontast meg nem akarok.
Ne ilyen ostobaságokra pazarold az energiádat, hanem arra koncentrálj, hogy egyenesbe legyél újra és legyen lakhelyed!
Azzal hogy bosszút forralsz, csak a saját értékes idõdet pazarolod el. Ez alatt akár új lakhelyet is találhatsz és/vagy új munkát.
A bosszú fogalmánál sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az elõbb utóbb visszacsap a feladóra is. (Saját tapasztalataim is vannak ezzel kapcsolatban, instant karma és hasonlók.)
Inkább hagyd õket lassan fõni a saját levükben és Isten (jelen esetben az élet) majd kiválogatja. (Ez is saját tapasztalat.)
Volt egy szomszédunk aki lopott tõlünk gázpalackot, kivágta a kerítést és tett még egyebeket. TZ4K motorolaját valószínûleg õ dúsította vízzel, aztán habosodott az olaja mûködés közben, mi meg lecseréltük a motorolajat az elsõ jelek után.
Aztán pár hónapra rá elkezdett mégjobban megbolondulni és kb. 2 év szenvedés után bekerült a kórházba, majd onnan hetek-hónapok múlva koporsóban távozott. Azt nem tudom, hogy mi mást tett még, de nem volt ártatlan, annyi már biztos.
A felesége a mai napig él, a kert is háborítatlan azóta és nem jár be már senki.
Mindez talán azért történt így, mert ráhagytuk az egészet mert látszott rajta hogy cicás már az idõs feje.
Ihasz Laci
10-09-2015, 08:52 AM
Eloallt az a helyzet h a baratnom kidobott az utcara. Egy rokonomhoz mentem de nem sokaig maradhatok. Mi legyen? Nyilvan a munka alberlet tunik a legkezenfekvobbnek de az sem fix.
Koltozzek be egy elhagyott hazba?
Varom az otleteket. Most meg a rokonnal vagyok de ez a helyzet nem 100% a baratnom meg ugy dobott ki h 3 evig minden penzem a kapcsolatba oltem es persze oszinten ovtam (neha sajat magatol is) es szerettem.
Elindultam a lejton.
15.000 ft van a zsebemben es nem, morpheushoz nem megyek.
Udv glazbox
itt mar csak a piocas ember segithet vagy az idegenlegio:)
viccet felreteve, sajnalom ami tortent veled.
a legios reszet komolyan gondoltam. anyagilag is rendbe szedhetned magad meg a lanyt is kivernek a fejedbol. vagy esetleg a honvedseg? lovesem sincs van-e ra lehetoseg de elkepzelheto, hogy lakhatsz a laktanyaban, jobb mint az utcan.
st.jimmy
10-09-2015, 01:22 PM
Sokmindent nem tudok rólad, de ha nagyon necces a helyzet, akkor lehet, hogy több helyre keresnek bentlakásos lovászt... Meló, plusz szállás megoldva, nem könnyû, de aki erõs a mellett is tud épülni.
Egyéb jellemzõen bentlakásos melók, mik stimmelhetnek?
Ha nincs reális esély, hogy valamit viszonylag könnyen kivégy még az elõzõ fészekbõl akkor a legjobb lesz ha arra se nézel többé, lassan a gondolataid is leszoknak majd róla, hogy ott járjanak.
Ha esetleg a fentebbi megoldások nem fekszenek és a foglalásnál, vadonban élésnél teszed le a voksod, akkor kérlek hagyj majd egy elérhetõséget valakinél, megadott idõközönként készítenék interjút, hogy hogy alakul a dolog, amíg nem lesz megint neted :D
Ihasz Laci
10-09-2015, 03:05 PM
,,Ha esetleg a fentebbi megoldások nem fekszenek és a foglalásnál, vadonban élésnél teszed le a voksod, akkor kérlek hagyj majd egy elérhetõséget valakinél, megadott idõközönként készítenék interjút, hogy hogy alakul a dolog, amíg nem lesz megint neted''
azt a szamito formad:) szegeny gyereket epp csak kirugta a noje te meg maris interjukon torod a fejed, mi vagy te ujsagiro? ha ha
Százszor megírta már mindenki mit tegyél,amit te nem tettél meg! :nemnem:
Lehet így is!De egy biztos,nem vagy vonzó partner ennek a lánynak,amit a családja is érez.
Nyilván óvják tõled,mivel nincs hol laknod és 15 rugó van a zsebedben! állásod van már?
Egy nõnek biztonság kell,egy nõnek stabil háttér,fizetés és hosszú távú tervek kellenek!Kérdezd meg magadtól,hogy egy lány ,aki komoly és családot akar Veled,mit lát benned ami vonzó?
Szerelem ok!De ez elég?Hát nem ,ez kevés egy életre!
Ne felejtsd el a lányt!Ha szereted bizonyítsd be ,hogy érdemes vagy arra,hogy férfiként,gyerekei apjaként,a támasza ként nézzen Rád!
Elsõ állás,albi,munkásszállás vagy bent lakásos melóhely!Aztán szedd össze magad és egy-két év múlva villants oda egy jó kocsival!
Ja ,hogy már elvitték!Akkor röhögj egyet rajta és keress egy immáron hozzád való egzisztenciával rendelkezõ csajszit!
Amúgy miért is mentél el a falig,mikor már hónapok óta megfordulhattál volna?
st.jimmy
10-09-2015, 04:34 PM
Újságíró nem vagyok, de itt a fórumon úgy vettem észre, hogy nem csak én fordulok hatalmas lelkesedéssel "valódi prepper sztori"-k felé, amikor valaki élesben alkalmaz olyan technikákat amiken törjük a fejünket, vagy hétvégente próbálgatjuk õket. Ha egy fórumtaggal kapcsolatban élõben történik ilyesmi, az felbecsülhetetlen értékû! Természetesen tartom, amit sugalltam az elõzõ válaszomban is, hogy az egyelõre mûködõ társadalom berkeiben javaslom glassbox válaszkeresését, hozzá is adtam a saját ötletem, méghozzá olyat, ami azt gondolom, hogy prepper szempontból kimagasló elõnyökkel rendelkezik.
Az, hogy számolok különbözõ lehetõségekkel, és nem kívánt eseményekbõl igyekszem kihozni a legjobbat... kéremszépen, mindenki a legjobb képessége szerint!
törölt tag -gl
10-10-2015, 11:43 AM
Sziasztok!
Válaszolni egyesével nem tudok, de leírom a felvetett ötleteimet, tapasztalataimat.
Tulajdonképpen az történt, hogy a barátnõm 3 év után benyomta az újratervezés gombot a GPS-en. Az anyja pedig azonnal kizárt a házból.
Nagyon fontos úgy élni az életünket, hogy ne függjünk másoktól, mert ez megtörténhet, viszont fontos, hogy mások segítenek.
Rengeteg embert ismertem meg, és nagyon sokan segítettek, sokan vettek fel stoppal, leginkább felébredett, felvilágosult emberek, a szorosan a matrixban élõk büdös drogos hajléktalannak gondoltak... Szóval nagyon sok felvilágosult emberrel hozott össze a sors ebben a nehéz élethelyzetben. Ételt mindig kaptam ha szükségem volt rá, ha kell ingyen kaptam a legdrágább ételbõl étteremben, ha úgy érezték az emberek, hogy szükségem van rá, de általában csak egyetlen napig.
Most a nagyapámnál élek, õ fogadott be, de más rokonok (örökösök) próbálják meggyõzni, hogy ne engedjen, hiszen nekem egyedül kell ezt megoldanom.
Igaz is meg nem is, egyelõre nem vagyok kész az egyedüli életre, ledarálna a gép, de már vannak ötleteim, ilyen például az, hogy éjszakai munkát vállalok, nappal pedig valamelyik forgalmas hely egyik mosdójában füldugóval és a mosdóblokk széleire akasztható függõágyban alszom.
A másik lehetõség az az, hogy bemászok az álmennyezet fölé, valahogy rögzítek egy hálós függõágyat és oda járok fel aludni. A rendszer az ilyen.
Addig legalábbis amíg nincs elég fizetésem egy lakásra. Egyelõre óvatos vagyok az emberekkel, mert akaratlanul is kihasználjuk a másikat ilyen helyzetben, elõjön belõlünk a bennünk rejlõ állat fõleg azokból akik még függenek a rendszertõl. Volt egy hely a margitutcakilenc, rendkívül jó hangulatú hely a belvárosban, ajánlom nektek is! Ott megismertem egy nagyon jófej felvilágosult személyzetet.
Nos ott például aludhattam volna, de a hely tulaja és néhány nem felvilágosult ott dolgozó tiltotta vagy harcolt ez ellen, pedig csak pár nap kellett. Így is csak pár nap kellett...
Szóval most itt vagyok a nagyapámnál és elsõsorban MUNKÁT KERESEK
olyat ami jól fizet és hosszú távon is elviselhetõ. Gondoltam arra is, hogy hajóra megyek dolgozni mivel itt a nagyapámnál megfelelõ környezetben vagyok arra, hogy még ilyen luxus dolgokkal foglalkozzak mint a hostess munkák, diákmunkák, mûvészet és egyebek.
Ha bárki hasonló helyzetbe kerül mint én jól jegyezze meg: kaja az mindig van, ha más nincs lemész a westendbe ott pedig a kaja résznél annyi ételt hagynak ott és öntenek ki, hogy 500 embert is meg lehetne belõle etetni, ott a kaják minõségével van inkább baj. ha jobban megnézed, azt eszed több napig, a legtöbbje szemét. Én úgy csináltam, hogy óvatosan megkérdeztem az embereket amikor már készülõdtek, hogy a maradékot (általában a kaja fele, ha nem volt üres) megeszik-e, fõleg a csajok eszik meg csak a felét vagy a negyedét és ilyen csajok után enni nem is undorító ráadásul ha látják rajtad, hogy igényes vagy nem küldenek el, sõt ha más látja, hogy elkérted õ is ad. A fény ott van az emberekben.
Mit mondjak még? Fürdés:
fürödni nagyon jót és nagyot fürödtem egy modern kórház fürdõjében, a kórházakba be lehet sétálni.
Cuccok: ez kritikus
nagyon fontos a jó felszerelés, pl egy túratáska, így rögtön túrázónak tûnsz nem pedig hajléktalannak mert amúgy a helyi hajléktalanok (gallerik) azonnal kiszagolják, hogy ki a csöves és másnap már le sem tudod õket rázni ha szóba állsz velük, kaját, pénzt kunyerálnak meg is ölhetnek verhetnek tehát más csöveseket érdemes kikerülni.
Szállás. (nyáron függõágyban bárhol, tavasztól õszig is, de télen necces) én a kanári szigetekre tartottam volna ha a nagyapám nem fogad be, ott függõágyban aludtam volna az erdõben illetve bepróbáltam volna a couchsörföt.
Mindig legyen nálatok egy könnyû laptop vagy egy okostelefon, hogy informálódni tudjatok és ajánlok egy külsõ akkut is.
Na ennyi egyelõre, most kaptam egy szobát a nagyapámnál de az öreg még nem adta oda, tehát még arra kért, hogy a cuccaimat amiket a barátnõm rokona áthozott tartsam a dobozokban rendben. (szóval nem olyan jófej) sõt, olyanokat is mondott, hogy az elsõ fizetésembõl költözzek el, de néha azt mondja, hogy maradhatok ha látja, hogy dolgozom. bizonytalan. Fõleg akkor ilyenek az emberek ha erõs vagy mert azt gondolja ha kidob az utcára úgyis túléled, mert te milyen jó érzéssel beszélsz ezekrõl az élményekrõl meg hát amúgy is prepper vagy, csak jót tesz majd vele. Ezt gondolják.
törölt tag -gl
10-10-2015, 11:45 AM
Harcolok a lány lelkéért illetve kiírom magamból a dolgokat ezen a blogon:
http://feherfarkasfiu.blogspot.hu/
Ha valakit érdekel kövesse. Csakis azért foglalkozom most ezzel a bloggal a munkakeresés mellett, mert ez nekem egy pszichológiai megtisztulás most, illetve ezzel állítom vissza a lerombolt önbecsülésemet. Az ismerkedést is megkönnyíti mert például ha megmutatom egy lánynak akivel ismerkedek az valamennyi flashbacket kap az életembõl. Kérdés, hogy mennyire nyitottak erre. Lehet jobb lenne nem megmutatni.
törölt tag -gl
10-10-2015, 11:47 AM
Nekem amúgy tetszik jimmy ötlete, de ne felejtsétek el, hogy a legtöbb vadonban élõ pont azon bukott el, hogy jelet adott a külvilág felé, azt megneszelte a rendszer és kihozták onnan.
Ha valaki olyan életet él amit nem ért meg az átlag akkor nem tanácsos reklámozni, mert szinte burkoltan illegális.
Ott vannak például azok akik a vadonba építettek házat és büszkén kirakták az internetre. Általában megtalálta õket a helyi hatóság és leromboltatta a házat. A rendszer még nem kész erre!
törölt tag -gl
10-10-2015, 11:51 AM
Még egy kis tapasztalat. Általában ha az általános vágyaidat vagy problémáidat random emberekre tükrözöd, (kalauz a vonaton (elmondta, hogy minden nõ bolond)) vagy épp egy fickó aki felvett kocsival, általában hasznos tanácsokat tudnak adni. Volt aki lelki tanítást adott át, (szintén felvett stoppal) de volt egy másik sofõr aki például az erdõben élésre mondta, hogy azért necces mert sok energia bejárni a városba. + vadõr, vadászok.
A másik ami fontos, hogy ha például nõt akarsz, akkor az elsõ szembe jövõ nõtõl akivel interakcióba kerülsz (ez fontos, az interakció, hogy ne te zaklasd) megkérdezed megcsókolhatnád-e. a legtöbb nõ ilyenkor nemet mond, de elkezd veled beszélgetni ezzel esélyt adva a késõbbi csókra és megemészti magában azt, hogy az biztos már, hogy megcsókolod, de hogy õ akarja-e ezt.
Így a legegyszerûbb a könnyûvérû vagy kiéhezett nõket összeszedni, de a normálisak is örülni szoktak neki. Aki meg ezzel elküld azzal úgysem jönne össze semmi. Ezt is az utolsó napokban tanultam mert bár az utcára kerültem egy idõre én igyekeztem úgy élni, hogy önmagamat, az emberségemet, a vágyaimat, a terveimet ne veszítsem el. Ne legyen belõlem valódi patkány, hanem kóbor kutya módjára rendõrkutyát játszottam. Érted.
törölt tag -gl
10-10-2015, 11:52 AM
Viszont most iszonyatosan sok energiát emészt fel a fórum (ami amúgy a kapcsolatom rovására is beírható) ezért maradjunk annyiban hogy mértékkel és legközelebb a jövõ héten talán jelentkezem! Sziasztok!
törölt tag -gl
10-10-2015, 11:57 AM
Igazad van!
Dolgoztam most pár napot hostesssként (kb átmentem robotba lelkileg, hogy bírjam)
https://www.youtube.com/watch?v=qgJs7uluwlU
:D 4 napig bírtak elviselni, utána megpróbáltak belém kötni, sikerült, és kirúgtak. Hazugsággal aljassággal, a többi fõnök már ölelgetett annyira szerettek.
Most diákmunkát keresek mert még diák vagyok egy évig. Illetve mivel van egy szakmám jó lenne abból megélni, de ez mûvészeti, a mûvészeknek meg nincs igazán konkrét munkahelyük, szóval marad egyelõre a gyorsétterem.
Nincs olyan hogy jó vagy rossz, rá kellett jönnöm, hogy egy gyorsétteremben vagy egy áruházi munkában is emberek vannak ott, és ahol emberek vannak ott van szeretet, szerelem, fájdalom, vágy, szenvedély, együttérzés, szóval minden. Ráadásul az a legjobb, hogy ilyenkor olyan embereket is megismerhetsz akiket régebben nem akartál volna, ezzel rájössz, hogy õk is ugyanolyan emberek mint te és egy közös van bennetek is, hogy bennük is ég az a fény.
Amit mondasz a munkáról az fontos, ugyanis azért dobott ki az anyja, mert nem volt munkám. De tudod én nem akartam az anyját eltartani ezért annyi pénzbõl éltünk a barátnõmmel amennyire szükségünk volt. Az új csajok meg jönnek folyamatosan. Mint a folyó tele halakkal :) Majd horogra akad egy. Vagy én akadok horogra. A fõ a nyitottság.
Százszor megírta már mindenki mit tegyél,amit te nem tettél meg! :nemnem:
Lehet így is!De egy biztos,nem vagy vonzó partner ennek a lánynak,amit a családja is érez.
Nyilván óvják tõled,mivel nincs hol laknod és 15 rugó van a zsebedben! állásod van már?
Egy nõnek biztonság kell,egy nõnek stabil háttér,fizetés és hosszú távú tervek kellenek!Kérdezd meg magadtól,hogy egy lány ,aki komoly és családot akar Veled,mit lát benned ami vonzó?
Szerelem ok!De ez elég?Hát nem ,ez kevés egy életre!
Ne felejtsd el a lányt!Ha szereted bizonyítsd be ,hogy érdemes vagy arra,hogy férfiként,gyerekei apjaként,a támasza ként nézzen Rád!
Elsõ állás,albi,munkásszállás vagy bent lakásos melóhely!Aztán szedd össze magad és egy-két év múlva villants oda egy jó kocsival!
Ja ,hogy már elvitték!Akkor röhögj egyet rajta és keress egy immáron hozzád való egzisztenciával rendelkezõ csajszit!
Amúgy miért is mentél el a falig,mikor már hónapok óta megfordulhattál volna?
törölt tag -gl
10-10-2015, 12:03 PM
Jimmy visszatérve az élõ prepper témára.
Utazás: stoppal megoldható.
Társ: ilyenkor jó társak az extrém emberek, punkok, hippik, kedvesnek kell velük lenni és készülni arra a percre amikor el tudod õket hagyni. Én egy holland hippivel jártam pár napig az országot, aki most tenerifére szeretne velem menni. Mondtam neki, hogy bocsi de dolgoznom kell mcdonaldsban erre persze nagyon megsértõdött :D
Kaját mindenhol kapsz ha kérsz, ha meg egy kicsit erõszakosabban kérsz és rá is játszol akkor tuti.
Kutya: majdnem megölt egy kutya pár napja amikor az erdõn át akartam felsétálni a nagyapámhoz. Egy gazdaság területére tévedtem be ahol láncon volt egy hatalmas kutya, ha nem futok elég gyorsan most nem írnám ezeket a sorokat, ugyanis láncon belül voltam. A felszerelés fontos. Lámpa, fegyver, és spray. A nagyapámnak sajnos megmutattam a spraymet és a késemet amiket õ kidobott. Azért dobta ki, mert attól félt õt fogom vele megtámadni ha ki akar dobni majd...... nehéz ügy.
A félelem az ember legnagyobb barátja és ellensége is egyben.
Aludni el lehet aludni az utcán, ha nincs amit elvehetnének tõled nem lesz semmi baj.
Legjobb lenne kocsiban aludni vagy ha lenne erre az esetre egy BOL-om (nyaraló) nem is kóvályogtam volna az utcán. Ismerek ugyan elhagyott házakat, de akik vörös fejjel toltak itt le a fórumon, hogy én hogy merem más tulajdonát elvenni azoknak üzenem, hogy még mindig nem jutottam el arra a szintre, hogy oda költözzek. Fõleg azért nem mert nagyon nehezen megközelíthetõ jármû nélkül. Senkinek sincs kedve veszélyhelyzetben éjjel 1 órát gyalogolni az erdõben ahol vadak vannak, vadásznak, stb. egy olyan helyre ahol bármikor megjelenhet a tulaj egyik mérges ismerõse egy vascsõvel meg egy ásóval, vagy néhány cigány akik az okostelefonodra pályáznak. Nehéz ügy.
Ilyen helyzetben el kell magaddal hitetni, hogy te nem vagy csöves. és akkor túlélheted.
törölt tag -gl
10-10-2015, 12:05 PM
Nagyapámról tudni kell, hogy olyan ember, hogy olyan cserépkályhája van ami bent van a ház közepén és 4 helyiségbe ér be a 4 oldala. Kiváló állapotban van. Viszont az éghetõ hulladékot (papír, fa, gallyak) õ a kert közepén tüzeli el. 100 éve azt mondták volna rá, hogy bolond, ma, hogy folyik a gáz a vezetékekbõl úri luxus kályhában tüzelni.
törölt tag -gl
10-10-2015, 12:05 PM
Tele van dióval a kertje de nem szedi össze. Én elkezdtem itt nála összeszedni meg megenni, de abból az lett, hogy "hát ha én ilyen extrém vagyok miért nem megyek el máshova, hiszen tönkreteszem az életét.." szóval most itt játszanom kell az úri palántát különben el leszek küldve.
törölt tag -gl
10-10-2015, 12:06 PM
Ilyenkor jön még elõ az alkimizmus. Mester-tanítvány.
A nagyapám valaminek a mestere, csak nem tudni mié. Ezt a mesterséget alázattal eltanulhatom tõle és maradhatok nála.
De ha nem ismerem el mesterként, ki fog dobni a házából.
Ennyi az egész. Ez egy élõ dolog.
BragBOL
10-10-2015, 02:27 PM
Egyszerû a recept, de nehéz!
Az emberek tükröt tartanak! Ha az egyik majd megvakít, az neked szól, neked mutat valamit, ami benned is benned van, csak nem veszed észre!
Ha megoldod magadban (én se tudom még hogy kell) az okot, utána már nem vakít.
Ha hálát adsz valaminek ami éppen van, akkor abból még több lesz!
Épp ma tapasztaltam, favágás miatt megerõltettem a kezem, és már évek óta megfájdul bizonyos mozdulatokkor. Ma reggel úgy keltem hogy sehogy se volt jó, mindenhogy fájt, egy mozdulatra enyhült, és akkor hálát adtam hogy (most) jól van a kezem, és azóta még nem fájdult meg!
Ezek olyan dolgok amiket észre se veszünk!
Nem vesszük észre hogy bennünk is lappang abból ami a másik emberben szemet szúr!
Olyannyira természetesnek veszünk dolgokat, hogy már csak akkor vesszük észre azt amink volt, mikor már nincs!
Kamionos
10-10-2015, 02:59 PM
Az élet éppen elég határozottan tanít. Magadnak kell rájönni, hogy mire. Elképesztõen szerencsés vagy! Még kapaszkodsz más emberekbe, a volt társadba, munkába, albérletbe, de amint rájössz, hogy remekül elboldogulsz nélkülük, jobban fogod érezni magad a bõrödben, mint valaha. Még szoknod kell, hogy a döntéseidnek súlya van...De szabad vagy és azt teszel amit akarsz!! Ha nem omlassz össze, akkor ez volt a legjobb dolog az életedben, ami eddig történt veled.
Mit tegyél? Engedj el minden gúzsba kötõ gondolatot és egy új világ fog megnyílni elõtted.
törölt tag -gl
10-10-2015, 05:00 PM
Egyszerû a recept, de nehéz!
Az emberek tükröt tartanak! Ha az egyik majd megvakít, az neked szól, neked mutat valamit, ami benned is benned van, csak nem veszed észre!
Ha megoldod magadban (én se tudom még hogy kell) az okot, utána már nem vakít.
Ha hálát adsz valaminek ami éppen van, akkor abból még több lesz!
Épp ma tapasztaltam, favágás miatt megerõltettem a kezem, és már évek óta megfájdul bizonyos mozdulatokkor. Ma reggel úgy keltem hogy sehogy se volt jó, mindenhogy fájt, egy mozdulatra enyhült, és akkor hálát adtam hogy (most) jól van a kezem, és azóta még nem fájdult meg!
Ezek olyan dolgok amiket észre se veszünk!
Nem vesszük észre hogy bennünk is lappang abból ami a másik emberben szemet szúr!
Olyannyira természetesnek veszünk dolgokat, hogy már csak akkor vesszük észre azt amink volt, mikor már nincs!
Pontosan, azt vettem észre, hogy minden felébredett, felvilágosult ember ugyanazt mondja.
Ezt a tükröt is már ezer forrásból hallom és én is kezdem vissza mondogatni olyanoknak akik még nem vették észre a valóságot. :)
Remélem rendbe jön a kezed, mennyire szoktál "wellnessezni?"
Egy kis szauna, méregtelenítés és más egyebek remekül kipucolják a szervezetet és felpezsdítik az immunrendszert. Szó szerint pezsdítik.
Nekem a nagyapám csak a fürdõszobát fûti a házban, bementem lefürödni és úgy felforrósodtam, hogy amikor kiálltam a kertbe ömlött belõlem a gõz percekig.
Az meg hogy természetesnek vesszük, hogy van és akkor vesszük észre, hogy nincs amikor már nincs, arról azt tudom mondani, hogy tudni kell elengedni a dolgokat. Nálam most az a helyzet, hogy a barátnõm után nyújtom a kezem mert valamiféle sötét erõ fertõzte meg. Ez meg már mágia meg ezoteria kategória pedig valójában ez is pszichológia és fizika. Mert a félelmei fertõzték meg és az egója. Nincs ebben semmiféle mágikus...
A holland gyerek tanította nekem ezeket akivel együtt utaztam és amikor elkezdtem én is alkalmazni az embereken folyamatosan "sikert" tapasztaltam, vagyis pozitív visszajelzéseket még olyan emberektõl is (azoktól fõleg!) akik elsõre mogorvának tûntek.
Néha a külsõ csal.
törölt tag -gl
10-10-2015, 05:03 PM
Azt kéne észrevenni hogy ezek a tanítások mindenhol ott vannak, már nem csak a szanszkrit szútrákból hanem akár a star wars címû mesefilmbõl is idézhetem az esetet, hogy Anakin Skywalkert (akibõl Dart Wader lett) hogyan fertõzték meg a Sith-ek hazug gondolatai és félelmei.
Ugyanez történt a barátnõmmel, akinek a családja erõsen fertõzött volt, de a kapcsolatom nem arról szólt, hogy õket is gyógyítsam, végül ez a sötét erõ a barátnõmet is elérte, majd bekebelezte, engem pedig kitaszított.
A legerõsebb és legkegyetlenebb fegyver az életben a hazugság és a rágalom.
törölt tag -gl
10-10-2015, 05:07 PM
Az élet éppen elég határozottan tanít. Magadnak kell rájönni, hogy mire. Elképesztõen szerencsés vagy! Még kapaszkodsz más emberekbe, a volt társadba, munkába, albérletbe, de amint rájössz, hogy remekül elboldogulsz nélkülük, jobban fogod érezni magad a bõrödben, mint valaha. Még szoknod kell, hogy a döntéseidnek súlya van...De szabad vagy és azt teszel amit akarsz!! Ha nem omlassz össze, akkor ez volt a legjobb dolog az életedben, ami eddig történt veled.
Mit tegyél? Engedj el minden gúzsba kötõ gondolatot és egy új világ fog megnyílni elõtted.
Sajnos ez az új világ még nem épült fel. Addig amíg neóék a matrixban vannak, veszélyben vannak. Ezt ne felejtsd el. Természetesen ha a matrixon belül maradok akkor persze, hogy jó dolog történt és megváltozik a világ, de az még mindig a matrix és a matrix adni fogja ezeket a restartokat mert az emberek fusztrációi abból adódnak, hogy függnek a rendszertõl! Ezért hazudnak ezért gonoszak néha, ezért tesznek olyan dolgokat amiket késõbb megbánnak. Maya fátyla a szemük elõtt van és vakok. Közben pedig még alszanak is. Nagyon nehéz felébreszteni õket. Ellen állnak.
Héééé, aludni akarok még. Hagyjál már. Tûnjél már el innen, nem látod, hogy alszom?
Körülbelül ez. Kitaszítanak, de valójában nem téged, hanem saját magukat.
Viszont több forrásból is hallom, hogy állítólag megtörtént egy ideje a vízválasztó és most el fog jönni ez az új világ. Nem tudni.
De figyelj.
Annyit mondok, hogy nem tehetek meg bármit kockázat nélkül. Megtehetek bármit, de ahogy a nagyapám mondja (70 év élettapasztalatával) ezzel a hippi életmóddal vagy börtönben, vagy ideggógyintézetben fogok kikötni, ezért most kénytelen voltam munkát keresni, és újból visszakötni magam azokra a bizonyos gépekre. Mondhatjuk úgy, hogy egy kicsit visszafekszem aludni. Vagy én már program vagyok? Aki lélekben független a matrixtól de annak szerves része? Lehet, hogy már program vagyok.
törölt tag -gl
10-10-2015, 05:17 PM
Hogy kicsit tisztán és érthetõen leírjam mi a helyzet.
A matrix nem arról szól, hogy fizikailag lehet (és morpheus is itt rontotta el) függetlenedni a rendszertõl.
Lélekben lehet csak.
El kell érni azt a szintet (én el tudom érni) hogy akár a nyugati aluljáró közepén képes legyél lótuszülésben leülni könyvet olvasni anélkül, hogy zavarna az, hogy az emberek mit gondolnak rólad.
Érted ugye?
Ez a rendszertõl való teljes függetlenség, ebben a helyzetben az sem fog zavarni ha elküld a rendõr, legfeljebb odébb mész. Ha az emberek adnak neked ételt elfogadod, ha megszólítanak megadod a válaszokat, ha éhes vagy akár 30 napig kibírod ott egy helyben étel nélkül (mondjuk a kakilást nem tudom hogyan oldják meg a mesterek)
Ennyi a lényeg. Én elértem ezt a szintet, de amint eléred, látni fogod, hogy a többi ember vak. Teljesen vakok. Látni látnak, de nem vesznek észre. A legtöbb ember kapásból azt mondja, hogy neked nem kéne ott ülnöd.
Hiába mondod te azt neki, hogy neki meg nem kéne a város közepén egy mesterséges barlangban közlekednie.
Mert valójában neki lehet, hogy ott kell még közlekednie addig amíg fel nem ébred. De te is felébresztheted. Azt hiszem a buddhisták csak akkor teszik meg, ha kérik õket rá. Tehát nem tolakodnak úgy mint pl a jehovák.
Múltkor egy fiatal jehova lánnyal beszélgettem a nyugatinál, de rögtön megjelent egy öreg társa és közölte, hogy ÉN A SÁTÁNT IMÁDOM!! .... démonizált, csak azért, mert nyitott voltam. Azt mondta a buddhisták a sátánt imádják sõt amikor jézusról beszéltem neki a bibliából még nekem kellett idéznem mert nem tudta a pontos szöveget....
Szóval nagy a baj. Pont ezek a hamis tanítók.
Az igazi tanító talán az élet. És az életben felgyülemlett információ.
Van erre egy jó filmem. A water mitty.
A nagyapámmal akartam most megnézni, de nem tudjuk összekötni a szuper nagy tv-jét a számítógépemmel, nincs rajta hdmi kimenet.
Szép estét.
1 ne költözz ki az erdõbe,mert nem vagy õz,meghalsz hamar
2 nincs mátrix!Ami van meló,kaja,alvás,hétvégén kirándulás vagy buli.Ha kell valami lopsz(börtön) vagy melózol és összegyûjtöd a pénzt
3 nincs összeomlás csak van amikor xar az egész
ennyi!
törölt tag -gl
10-10-2015, 05:21 PM
Ha felvilágosult embereket kerestek beszélgessetek rasztákkal, hippikkel, street artosokkal, stoppoljatok és a legtöbb ember aki felvesz az már fel van ébredve, (vagy csak le akar veled feküdni :D )
Múltkor felvett egy csaj, eléggé levágós volt mit akar így utólag, de tudod akkor még a saját egómba voltam fulladva, a múlt csontvázait és a jövõ meg nem született gyermekeit rángattam. A jelent pedig a saját egóm vakította el.
Ma már akkora orgiát tudtam volna vele csapni ha akartam volna hogy csak na. Lehet, hogy most nem is lennék ilyen helyzetben.
De a baj az, hogy a rendszer eltaltat. Elaltat szépen lassan facebookkal, karierrel, reklámokkal, tvvel, termékekkel, márkákkal.
És újból elvakulsz.
Nagyon nehéz a kettõ között élni.
Ezeket tapasztaltam az utóbbi 1 hónapban.
Ja és fontos! Aki kötekszik, kételkedik általában tanulni akar. Ha többet tudsz mint õ, akkor a Mestere vagy, de errõl meg kell bizonyosodni.
törölt tag -gl
10-10-2015, 05:25 PM
1 ne költözz ki az erdõbe,mert nem vagy õz,meghalsz hamar
2 nincs mátrix!Ami van meló,kaja,alvás,hétvégén kirándulás vagy buli.Ha kell valami lopsz(börtön) vagy melózol és összegyûjtöd a pénzt
3 nincs összeomlás csak van amikor xar az egész
ennyi!
Vannak akik az erdõben élnek, vagy éltek és nem halnak meg. Remeték, stb. Nem vagyok elég mûvelt és sajnos rossz a memóriám így nem tudom sorolni, de nézz utána.
2 van mátrix. a társadalom. ez a matrix, és ez a matrix több ezer éve be van már indítva. Ahogy morfeusz is elmondja eleinte az emberekért volt, de õk nem fogadták el a tökéletes világot.
Most van az a pont, hogy már technikailag is tökéletes lehetne mert annyi tudásanyag összegyûlt, de az emberek már nem uralják, nem érted? elfajzott. elszabadult. a gépek és a programok uralják. és vannak akik próbálják uralni de nem tudják. belülrõl kell újraindítani.
Összeomlás is van.
+ a matrixból óvatosan ki lehet lépni, vagy pedig kívülrõl függeni tõle mûvészként, freeganként, önellátóként, stb.
Ne vakíts el másokat a hamis gondolataiddal.
BragBOL
10-10-2015, 05:30 PM
Minden mágia!
A legkisebb szó!
Az apró gondolatfoszlány!
A legkisebb mozgás!
Az érzelem!
Minden!
Az élet maga a mágia!
Ha az emberekért alkalmazod, melléd áll a "szerencse"!
De ha emberek ellen alkalmazod, olyan mintha fegyver nélkül, a tenyeredbõl sütnéd el a töltényt, leszakítja kezed a hüvely, és beléd fúródik!
astonferi
10-10-2015, 05:45 PM
nem akartam beleszólni de megteszem most. miért ?
ez a matrix - neo elmebaj kezelésre szorul ....ez egy film volt szerintem szar és értelmetlen film jó színészekkel.
dolgozz, tanulj, illeszkedj be és láthatatlan leszel, kerüld a balhét és cirkuszt devianciát, ezeket nem szereti a rendszer. de ha ennyire nem bírod a rendszert legyél partizán nem tudja senki hogy az vagy de még is mindig valami hasznosat teszel a társadalomnak és a rendszer ellen.
de szerintem TE elõször is ébredj fel és szedd össze magad és lépj vissza a valóságba.
törölt tag -gl
10-10-2015, 06:57 PM
A matrix a buddhizmusról szól, csak fel kéne ismerni.
A buddhizmus nem elmebaj. Sõt, kiegyensúlyozott élet mellett erõsíti a személyiséget!
Épp ezt nézem, neked is ajánlom:
http://vidto.me/0re0kbq8pmdm.html
st.jimmy
10-10-2015, 10:54 PM
Elég vad ez a topik :D
Tisztázásul: én kifejezetten nem javaslom ezt a partizánkodást, a javaslatom a bentlakásos melóra szólt! (pl lovász)
astonferi ahhoz képest, hogy nem tetszik a film azért elég jól alkalmaztad a saját meglátásod tûéles bemutatására, szóval azért mégiscsak jó!
törölt tag -gl
10-13-2015, 01:33 PM
Sziasztok! Kikerultem.....
Onkentes munkat vallalok szallasert es etelert. A csaladom nem segit.
st.jimmy
10-13-2015, 10:10 PM
Honnan kerültél ki?
Nincs olyan meló, ahol szállást és pénzt kapsz?
Vannak akik az erdõben élnek, vagy éltek és nem halnak meg. Remeték, stb. Nem vagyok elég mûvelt és sajnos rossz a memóriám így nem tudom sorolni, de nézz utána.
2 van mátrix. a társadalom. ez a matrix, és ez a matrix több ezer éve be van már indítva. Ahogy morfeusz is elmondja eleinte az emberekért volt, de õk nem fogadták el a tökéletes világot.
Most van az a pont, hogy már technikailag is tökéletes lehetne mert annyi tudásanyag összegyûlt, de az emberek már nem uralják, nem érted? elfajzott. elszabadult. a gépek és a programok uralják. és vannak akik próbálják uralni de nem tudják. belülrõl kell újraindítani.
Összeomlás is van.
+ a matrixból óvatosan ki lehet lépni, vagy pedig kívülrõl függeni tõle mûvészként, freeganként, önellátóként, stb.
Ne vakíts el másokat a hamis gondolataiddal.
Na mégeccer,aztán feladom!
A Mátrix!
Egy sci-fi,olyan mint A mag,a Képlet,Mad max,The Walking Dead!Az emberi képzelet szüleménye alternatív világokról,szép képi hatásokkal,virtuális effektekkel,színészekkel,sminkesekkel,akik ebbõl élnek.Olyan mint a zene.Kellemes a fülnek,szemnek,kis borzongás,ha van egy kis mélyebb tartalma akkor elgondolkodtat.Ennyi!
A társadalom.
Valós,kézzelfogható dolog.Meleg lakással,pizzával,gyorséttermekkel,munkahelyekk el,barátokkal,ellenségekkel,melóhellyel.
Örömökkel(szerelem,gyermek áldás,siker,alkotás,szórakozás) és bánatokkal(betegség,halálesetek,bûnözés,háb orúk,pénzügyi problémák)
Ennyi!
Kilépni a társadalomból?
Lehetséges,bár pár ezer éves evolúciós visszafejlõdés szükséges hozzá.Szõrzetet kell növeszteni,immunrendszert felerõsíteni,szemfogakat vissza növeszteni,csont és izomrendszert megedzeni.De ez esetben sem szabad 20-30 évnél tovább tervezni.
Ha ez meg van,akkor keresni kell társakat,mint 100000 éve is tették az õsemberek,praktikus okok miatt(egységben az erõ) és társadalmat alakítani az azzal járó elõnyökkel és hátrányokkal együtt.
Vagy így ahogy vagyunk,kimegyünk az erdõbe és egy héten belül, fertõzésbe,vérhasba,vérmérgezésbe,férgessé gbe,allergén reakcióba meghalunk.
Akik kint élnek az erdõben(pl aranyásók,mûvészek,kutatók,prémvadászok,esz kimók) ugyanúgy vissza járnak és eladjál a portékájukat ,amiért lisztet,dohányt,lõszert vásárolnak.Ugyan úgy a társadalom részei,csak kicsit messzebb laknak a várostól.Papírjaik vannak,nyilvántartásba vannak véve és minden bizonnyal adót és közterheket is fizetnek.Ha nem,akkor ha betegek lesznek az utazó orvosnak,bábának természetes dolgokkal(amijük van,pl aranypor,prém,hús,sajt fizetnek). Sõt a gyermekeik interneten tanulnak.
Összeomlás.
Ez egy természetes folyamat,semmi rendkívüli nincsen benne.Habár én inkább úgy hívnám,hogy változás!
Soha semmi sem állandó,sem a természetben ,sem a társadalomban.A béke és a háborús idõszakok,ugyan olyan természetes velejárója a létezésnek,mint a születés és a halál.Felhõkarcolók épülnek,gyermekek cseperednek fel okos,erõs emberekké,de emberek halnak meg vízhiányban és pusztulnak el városok és akár egész civilizációk.
Szabadság.
Nincs korlátozva senki,semmiben.Nincs program aki/ami elõírja mit kell csinálni.Minden ember szabadon dönthet mit tesz,de a következményeit is neki kell vállalni.
Ha valaki nem elégedett azzal ahová pottyant,tehet ellene.
Nyelveket tanulhat,szakmákat tanulhat,a világban oda mehet dolgozni,lakni ahová csak akar.Kérhet állampolgárságot,elvehet japán kislányt feleségül,lakhat a fa tetején ,a saját birtokán,ha úgy tetszik.
Egy valamit tem tehet meg!A másik emberek érdekeit nem sértheti meg!Ezért hozták létre a Törvényeket.Ez nem Mátrix,hanem iránymutatás,hogy az emberek ne gyilkolásszák egymást halomra,hanem ha tesznek érte boldogan
jólétben,egészségben,boldogan éljenek.A törvény csak azt mondja meg mit nem szabad csinálni,de azt hogy valaki mitõl érzi jól magát a bõrében szándékosan nem foglalják betûbe.Mert ezzel korlátoznák az egyén szabadságát.Nincs leírva hol,mit dogozzon valaki,nincs törvénybe foglalva hány gyermeke és életében hány felesége/férje lehet,az sincs hol és hogyan éljen.Mátrix?Ez badarság.
A döntés mindenkinek a saját kezében van,miután a szülõk elengedték a kezét,Maga dönti el mit kezd az életével és maga viseli a súlyát a döntéseinek.
astonferi
10-14-2015, 11:46 AM
Honnan kerültél ki?
Nincs olyan meló, ahol szállást és pénzt kapsz?
Jimmy - önkéntes kap kaját meg egy fekhelyet és dolgozik olyat amit más pénzért sem vállal. rabszolgatartás modern megfogalmazása :D
az a vonzó benne hogy olyan helyeken van ahova nem jutnál el ( épeszû ember nem is menne ) és nyelveket tanulhatsz közben.
Rozsomák
10-14-2015, 04:23 PM
Maszek! Szép, kerek írás. Világos, egyszerû, nagyszerû! Respekt!
st.jimmy
10-14-2015, 07:12 PM
Jimmy - önkéntes kap kaját meg egy fekhelyet és dolgozik olyat amit más pénzért sem vállal. rabszolgatartás modern megfogalmazása :D
az a vonzó benne hogy olyan helyeken van ahova nem jutnál el ( épeszû ember nem is menne ) és nyelveket tanulhatsz közben.
Tudom mi az önkéntes, hozzánk már jött a Fülöp szigetekrõl, Koreából és az USA-ból is önkéntes. Egyikük helyzete sem hasonlított glassboxéra, és kétlem, hogy az õ helyzetében az önkénteskedés az ideális megoldás. Ezen kívül a "kikerültem" még mindig nincs meg nekem... Külföldre? A rokonától? csak mert önkénteskedni itthon is lehet...
Ihasz Laci
10-14-2015, 07:29 PM
Tudom mi az önkéntes, hozzánk már jött a Fülöp szigetekrõl, Koreából és az USA-ból is önkéntes. Egyikük helyzete sem hasonlított glassboxéra, és kétlem, hogy az õ helyzetében az önkénteskedés az ideális megoldás. Ezen kívül a "kikerültem" még mindig nincs meg nekem... Külföldre? A rokonától? csak mert önkénteskedni itthon is lehet...
szerintem otthonrol kerult ki, irta is korabban, hogy nem volt valami tul jo a viszony a rokonsaggal:(
törölt tag -gl
10-21-2015, 02:55 PM
Egy jómódú ismerõsöm tudna adni 350 ezer forintot. A részletekbe ne menjünk bele.
Annyi a lényeg, hogy ennyibõl tudok valamiféle nyaralót (értsd lakható épületet) venni külterületen? (amit nem törnek fel 2 naponta a helyi cigányok) ?
Az mindegy milyen állapotú, esõvízgyûjtés és tömegkályha megoldható. Csak tégla legyen tetõvel. Akár présház.
Valami ötlet?
Mit kezdenétek a pénzzel, vagy a helyzettel? Jó ötlet lehet venni egy hajlékot? Jelen helyzetben munkát is kaptam és csak egy albérletet kéne kivenni. A barátom által ajánlott pénzhez csak akkor nyúlnék hozzá (nincs nálam) ha ingatlant veszek.
Mit gondoltok?
törölt tag -gl
10-21-2015, 02:55 PM
Ha tudtok jó oldalakat ahonnan lehet (ingatlant) vadászni, 350 körül tudnátok linkelni jó kis prepper horgásztanyákat, nyaralókat? Köszi
st.jimmy
10-21-2015, 06:39 PM
a nagy adokveszek oldalon (amibõl már csak egy van, felfalta a többit) nézegettem millió körül földeket, azzal a céllal, hogy ilyet építsek :D
https://www.youtube.com/watch?v=mMnaukMOJ34
kéne legyen 350 ért valami, hogy milyen környék azt viszont melós lehet kideríteni