PDA

View Full Version : 250-350 ezer forint körüli külterületi építmény lakhatásra

törölt tag -gl
10-22-2015, 05:40 PM
Sziasztok!

250-350 ezer forint körül keresek külterületi épületet amit lakásnak be tudok rendezni (késõbb esõvízgyûjtõ, néhány visszafogott napelem a fák tetején esetleg, tömegkályha) van ilyen? Ha jól emlékszem itt a fórumon láttam 2-300 ezerért tégla alapú elég fasza kis házikót, valaki linkelte, de már biztosan elkelt.

Fontos, hogy ne könnyûszerkezetes legyen hanem minimum legyen valami tégla fala. A tetõ, vagy padlástér plusz, egy kis épületnél az olcsón beszigetelhetõ és meg is van oldva az ágy, csak a födémet kell áttörni. Az elég nagy extra ha pincéje is van, az egy plusz fûtés télen és plusz hûtés nyáron. + prepper szempontból sem utolsó, ezért présházakra is gondoltam.
Kb 20 nm körül.
Elhanyagolt felhagyott présház, vagy lepukkant nyaraló tökéletes lenne fõleg Zala megyében, vagy a Bakony környékén, szerintetek találok ilyet? Olyan kellene amit nem törnek fel minden második nap.
Elég extra igények ugye?

Mert belülrõl egy ilyet viszont elég pofásan be lehet rendezni, kérdés, hogy megéri-e odaszállítani a dolgokat, ha a végén felnyitják mint pandora szelencéjét és nyoma se lesz a lakályos belsõ térnek.

Takács
10-22-2015, 07:00 PM
Most komolyan? Kint van a segged a gatyából a hajléktalanság szélén vagy, és ilyen marhaságokról álmodozol?
Présház zalában, napelemekkel? Komolyan felkéne nõnöd és rájönnöd, hogy az álmodozásod miatt vagy ott ahol most vagy.
Elõször legyen munkád és tisztességes hely ahol lakhatsz és nem másokra vagy kénytelen támaszkodni.
Most ezt itt abba is hagyom mert bazdmegolás lenne belõle.
Komolyan húzd ki a kezed a bilibõl.

st.jimmy
10-22-2015, 07:06 PM
glassbox ezt jól megkaptad Takács fórumtárstól...
Helyre tenném én, hogy ki õ, hogy így beszéljen bárkivel ezen a fórumon, ne személyeskedjen, fogalmazza meg kulturáltan a véleményét, lehet, hogy Túlélõ moderálni fogja, de szerintem sokunknak ez az elsõ gondolata.
amúgy:
http://www.jofogas.hu/
:D

Takács
10-22-2015, 07:09 PM
O jajj bocsánat, hogy nem asztisztálok ahhoz, hogy hülyeséget csináljon.

törölt tag -gl
10-22-2015, 08:04 PM
De miért lenne hülyeség? Venni egy házat valami külterületen ahova legalább be tudok cuccolni. Aztán utána már lehet albérletezni meg kalandozni, lesz hova "haza" menni vész esetén. Egyben BOL-is. Elültetek pár ehetõ vad növényt, somot, diót, gesztenyét, gyümölcsfákat, ellenálló szõlõt, csicsókát, körbe szúrós növényeket, az egy õsszel megvan, 3 év múlva virágzó kert lehet a helyén.

törölt tag -gl
10-22-2015, 08:04 PM
A hangnem nem zavar, a családomtól és a volt csajomtól kaptam ennél durvább leckéket is...

törölt tag -gl
10-22-2015, 08:05 PM
A legnagyobb baromság lenne elverni ezt a pénzt albérletre. Igazából doom véleményére lennék kíváncsi de nem tudom merre járhat.
Mondjuk úgy, hogy ez a napelemes esõvízes önellátós, tömegkályhás túlélés a barátnõméknél mûködött amúgy. És kényelmes volt.
A baj csak az volt, hogy nem volt saját a ház amiben a lakást felépítettem. Az anyja kivert a házból rögtön miután nagyjából elkészült... azért külön köszönöm neki, hogy nem várt még éveket.
A lényeg, hogy egy saját ilyen házban én elég jól ellennék, csak ne pakolják ki. De gondolom a ház védelme megoldható, biztosan van már errõl szakirodalom.

Doom
10-23-2015, 03:34 AM
Igazából doom véleményére lennék kíváncsi de nem tudom merre járhat.
Köszönöm kérdésedet,itt vagyunk,jól vagyunk!

A lényeg, hogy egy saját ilyen házban én elég jól ellennék
A sokk (ami ért nemrég) múlásával,úgy látom kezd erõre kapni a túlélési ösztönöd!Úgyhogy jó úton jársz! :thumbup
Megértem a helyzetedet,mivel átéltem valami hasonlót én is,bár nem szeretek beszélni róla.Az mindenesetre óriási dolog,hogy valaki megszponzorál ezzel az összeggel.
Továbbá helyes a gondolkodásmód,hogy legyen egy saját kis vacok,ahová az ember haza térhet,nyalogathatja a sebeit ,amit a világ ejt rajta.
Egy Otthon,ami az Enyém!
Minden élõlénynek természetes igénye egy hely,ahová lehajthatja a fejét,legyen az róka,vidra,pocok vagy akár a sas madár a szirten.
Nagyot léptél elõre mentálisan,hogy a múlt dolgokon való siránkozás helyett , Ezen töröd a fejedet.Most tetted meg az elsõ lépésedet azon az úton ami a biztonsághoz,jóléthez,a felnõtt életedhez vezet.Csak így tovább!
350000,- kevés pénz!Ugyanakkor,rengeteg pénz is ha meg kell spórolni és összegyûjteni a fizetésbõl!Valóban okosan kell elkölteni.Az,hogy ingatlanban töröd a fejed,különösen rendben van.
Az biztos,hogy kihívás a dolog!Érdekel,érdekes és foglalkozni fogok a dologgal.Kihívás ,hogy én mit tennék a helyedben!De egyben azt tudd,hogy bármit írok vagy írnak mások,az a másik ember igényeit mutatja,nem a Tiédet!Így ez csak iránymutatás,ötlet,nem szentírás.
A Döntés a Te kezedbe lesz!

Doom
10-23-2015, 04:19 AM
http://www.jofogas.hu/pest/Adony_szollosnel_ures_sarok_telek_korbekeritve_250 _000ert_elado_32946719.htm

3.)2064nm-es szõlök gyümölcsfák vannak telepitve de sajnos 2éve ezzel nem foglakoztam idõ hiányában igy ez a telek is eladó!ezen is van egy pici házikó de pince nélkül 250.000forintos áron..

4.) 3600nm-es telek szintén fenn, ezen van egy nagy pince.. (autóval belehet állni mert én garázsnak használtam és ebbõl nyílik egy kis pince..) itt van még egy 3 részes hosszúkás lakrész, nyaraló féleség.. elsõ része a háló, második része a az étkezõ, 3ik része tárolós rész) szintén szõlõ és gyümölcsfák voltak és vannak de már foglalkozást igényelnek.. hatalmasra megnõttek a gazok) 350.000ft

5.) ezen a telken van egy ház itt régen egy öregúr lakott szintén szõllõ volt itt is.
446nm-es telek a pincével elátott ház alapterülete kb 20-25nm
ennek az ára 250.000ft
Ez egyenlõre csak egy gyors ötlet!
Csak 3 kilóba gondolkodj,mert illeték és ügyvédi költség is lesz,mire a nevedre kerül.(ami majd fél év),de meg lehet beszélni,hogy birtokba veheted,de a pénzt csak ügyvédi letétbe tedd,mert amíg a földtörvény miatt megy a kifüggesztés,bárki megvétózhatja az üzletet.

Mivel írtad,hogy még nincsen használható szakmát,így betanított munkásként tudsz elhelyezkedni!
Én nem ragaszkodnék a helyedben feltétlenül az eddigi élõhelyemhez,hanem oda települnék ahol állást találok!!!!!!!
Lehet jót is tesz a levegõ változás!
Például ott Hankook,az Audi,A Mercédesz,Densol.Mindenképpen komoly céghez jelentkezz ahol van munkás szállás vagy cafetéria albérletre.
Nem lesz nehéz elhelyezkedni és õszintén el kell mondani a körülményeidet,hogy mindent megtennél egy jó munkahelyért,hogy lojális leszel és kitûnõ munkaerõ.
Akár MOST is jelentkezhetsz ,miután ezt elolvastad!
A cuccaiddal ne foglalkozz,legyen némi ruhád oszt annyi.Melós göncöt adnak!
Ha elég alázatos és megbízatónak tûnõ leszel,felvesznek!Mindenhová felvesznek.
De az Isten szerelmére kérlek!!!!Hagyd Ezt a Mátrix dumát,meg a rendszer kirabol,kihasznál szöveget!!!
Ha ezt elõadod kipenderítenek mindenhonnan.
Húzd fel a "fésült fiú" szerepet és IGEN,ha kell alázkodj meg.Szükséged van a pénzre állásra!
Anélkül egy számkivetett hajléktalan leszel!
Éghet belül a LÁZADÓ TÛZ,de kifelé azt mutasd RÉSZE AKARSZ LENNI a RENDSZERNEK!
A rendszer erõsebb,hidd el erõsebb,de van egy gyenge pontja,lehet használni,a saját célodra!

Amit linkeltem telkek,pl a Hankooktól ,a munkás szállástól biciklivel negyed óra.
Tehát a sorrend! Állás----albi vagy munkásszállás----elérhetõ közelségben telek ,a vágyott kis házzal!
Lesz hová lehajtani a fejed,lezuhanyozni,ebédelni,mosni.Lesz fizetésed ,cafetériád.
Mindenképpen a melóhelyed közelébe nézz tanyát,mert ki is kell járni,akár bringával.Szállítani kell az építõ anyagot stb.
Ha jól beilleszkedtél a kollégákkal fõzést lehet rendezni egy kis betonozás közben.Csaj is lesz ,ne félj!
Aztán szép lassan lecsipegetve a fizetésbõl kialakul a telek és akár az albit,szállást ott is hagyhatod.
Én valami hasonlót kezdenék magammal ,ha a Te helyedbe lennék.

astonferi
10-23-2015, 04:24 AM
Most komolyan? Kint van a segged a gatyából a hajléktalanság szélén vagy, és ilyen marhaságokról álmodozol?
Présház zalában, napelemekkel? Komolyan felkéne nõnöd és rájönnöd, hogy az álmodozásod miatt vagy ott ahol most vagy.
Elõször legyen munkád és tisztességes hely ahol lakhatsz és nem másokra vagy kénytelen támaszkodni.
Most ezt itt abba is hagyom mert bazdmegolás lenne belõle.
Komolyan húzd ki a kezed a bilibõl.
csak azért nem szóltam hozzá mert hozzám képest finoman fogalmaztál.
megláttam az új topicot és majdnem levertem a gépet az asztalról de azért bazdmeg bazdmeg bazdmeg....:D

Doom
10-23-2015, 04:33 AM
bazdmeg bazdmeg bazdmeg
Na ja!De Tesó ettõl függetlenül lemehetnénk pecázni Kunadacsra!!!!!!!!!Mit csináltok a hétvégén?Jó hideg van este,de nézd a jó oldalát,nincsen már allergia!

astonferi
10-23-2015, 05:55 AM
gyerek asszony odavan az anyjánál én meg meló szombaton. tényleg elmehetnénk valamikor kicsit csavarogni

törölt tag -gl
10-23-2015, 11:26 AM
Most akkor Maszek alias doom?
"Ez egyenlõre csak egy gyors ötlet!
Csak 3 kilóba gondolkodj,mert illeték és ügyvédi költség is lesz,mire a nevedre kerül.(ami majd fél év),de meg lehet beszélni,hogy birtokba veheted,de a pénzt csak ügyvédi letétbe tedd,mert amíg a földtörvény miatt megy a kifüggesztés,bárki megvétózhatja az üzletet."

Ettõl a hideg ráz. Most nem úgy megy, hogy kinézek mondjuk 2 milláért egy házat, esetleg papíron megveszem 200 ezerért az adók miatt, valójában meg 2 milláért és már költözhetek? Mi az, hogy fél évet várni kell? Ez elég durva.... meg mi ez a kifüggesztés?
Mi a franc ez már?
És akkor most komolyan egy lepukkant erdei nyaralót fognak tõlem elvásárolni a nemesi elõvásárlás jogán?
Mire számíthatok még?

A bentlakásos munka nem rossz ötlet, de akkor már lehet jobban járok angliával, vagy ausztriával, ha már bentlakásos, elvileg eu állampolgár vagyok. megtehetem.

varég
10-23-2015, 11:57 AM
Most akkor Maszek alias doom?
"Ez egyenlõre csak egy gyors ötlet!
Csak 3 kilóba gondolkodj,mert illeték és ügyvédi költség is lesz,mire a nevedre kerül.(ami majd fél év),de meg lehet beszélni,hogy birtokba veheted,de a pénzt csak ügyvédi letétbe tedd,mert amíg a földtörvény miatt megy a kifüggesztés,bárki megvétózhatja az üzletet."

Ettõl a hideg ráz. Most nem úgy megy, hogy kinézek mondjuk 2 milláért egy házat, esetleg papíron megveszem 200 ezerért az adók miatt, valójában meg 2 milláért és már költözhetek? Mi az, hogy fél évet várni kell? Ez elég durva.... meg mi ez a kifüggesztés?
Mi a franc ez már?
És akkor most komolyan egy lepukkant erdei nyaralót fognak tõlem elvásárolni a nemesi elõvásárlás jogán?
Mire számíthatok még?

A bentlakásos munka nem rossz ötlet, de akkor már lehet jobban járok angliával, vagy ausztriával, ha már bentlakásos, elvileg eu állampolgár vagyok. megtehetem.

A földtörvény hobbikertre, zártkerti ingatlanra, és építési területre nem ír elõ kifüggesztést, ha jól tévedek.
Csak mûvelésre bejegyzett ingatlanra(szántó, kaszáló, erdõ) vonatkozik.

raktaros
10-23-2015, 01:55 PM
Sajnos úgy tûnik, hogy (még) ki kell függeszteni és jöhetnek elõvásárlási joggal :(.
Pár hete volt éppen a híradóban, hogy valaki nem tudja eladni úgy ahogy szeretné a zártkerti telkét.
Egy nagy ingatlan tóval és nagy házzal, több tízmilliós érték, de valami jogász szerint termõföld árban tudná eladni.
De tervezik állítólag hogy a zárkerteket kiemeljék ebbõl a jogi helyzetbõl.

De most találtam valamit, amirõl nem tudtam, még jól jöhet valakinek:

2016. december 31-ig ha a zártkerti ingatlanon gazdasági épület is található, a tulajdonos kérheti az ingatlan kivett zártkertként való átminõsítését. Ha ez megtörténik a zártkerti ingatlan anélkül adató el, hogy az adásvételi szerzõdés ki lenne függesztve vagy jóvá lenne hagyva.

törölt tag -gl
10-23-2015, 09:16 PM
Az amúgy a ruletten hogy megy, hogy a pirosra, vagy a feketére felteszel mindent? Ugye elvileg 50-50% a nyerési esély, nem?
50%, hogy mindent elveszítesz, 50%, hogy duplázod.
Meg kéne próbálni. De ez tényleg így megy?
Az az 50% nagyobb esély mint a lottó 0,00000001%-a szóval még nem is hülyeség.

Doom
10-24-2015, 03:06 AM
Nem a Te esetedben vagy 7 kiló,vagy - 350! de a 7 kiló is csak 350.Mert az ugye megvan,hogy azt a pénzt valamikor illik megadni,visszaadni,törleszteni.Ha lemond róla a szponzor az más!

Nem tudom eldönteni,hogy hülyéskedsz velünk vagy ennyire nem tudod eldönteni ,hogy mit akarsz !?

st.jimmy
10-24-2015, 04:41 PM
Nem a Te esetedben vagy 7 kiló,vagy - 350! de a 7 kiló is csak 350.Mert az ugye megvan,hogy azt a pénzt valamikor illik megadni,visszaadni,törleszteni.Ha lemond róla a szponzor az más!

Nem tudom eldönteni,hogy hülyéskedsz velünk vagy ennyire nem tudod eldönteni ,hogy mit akarsz !?

Meggyõzõdésem, hogy nem hülyéskedik! Ez élesben megy, mi pedig páholyból olvashatjuk :D
Semmi rosszmájúság, bennem a segítõ szándék az elsõ és legerõsebb, de ha egyszer nem ér semmit akkor hozzuk ki a legjobbat a helyzetbõl, hajrá glassbox!

WestBam
10-24-2015, 06:29 PM
Ez a gyerek a saját vesztébe rohan és fingja nincs arról, hogy ha külterületen megvesz valami lepukkant viskót akkor mennyi kompromisszumot is kell kötnie (bejárás gyalog a töegközlekedésig nap mint nap tökigérõ sárban metszõ jeges szélben is többek között) illetve nem csak a termés leszedésébõl áll az általa elképzelt "gazdálkodás".
Az eddigi beírásaiból ítélve a lepukkant házikót sem fogja tudni magának helyreállítani, nos ezt a költséget senki nem írta neki. Gondolom szerszámai sincsenek hozzá, ezzel sem számolt senki. A megfizethetetlen szaktudást pedig inkább hagyjuk is.
Jobban járna ha egy szobát bérelne csak a melóhely közelében, hogy a bérleten is spóroljon aztán csak spórolni-spórolni. Szerintem.

Takács
10-24-2015, 07:04 PM
Ez a gyerek a saját vesztébe rohan és fingja nincs arról, hogy ha külterületen megvesz valami lepukkant viskót akkor mennyi kompromisszumot is kell kötnie (bejárás gyalog a töegközlekedésig nap mint nap tökigérõ sárban metszõ jeges szélben is többek között) illetve nem csak a termés leszedésébõl áll az általa elképzelt "gazdálkodás".
Az eddigi beírásaiból ítélve a lepukkant házikót sem fogja tudni magának helyreállítani, nos ezt a költséget senki nem írta neki. Gondolom szerszámai sincsenek hozzá, ezzel sem számolt senki. A megfizethetetlen szaktudást pedig inkább hagyjuk is.
Jobban járna ha egy szobát bérelne csak a melóhely közelében, hogy a bérleten is spóroljon aztán csak spórolni-spórolni. Szerintem.

Most már tudod milyen úgy beszélni, hogy üres fülekre talál.

Pityubá
10-25-2015, 06:06 PM
Az amúgy a ruletten hogy megy, hogy a pirosra, vagy a feketére felteszel mindent? Ugye elvileg 50-50% a nyerési esély, nem?
Meg kéne próbálni. De ez tényleg így megy?
Az az 50% nagyobb esély mint a lottó 0,00000001%-a szóval még nem is hülyeség.
Filmekben úgy mûködik a rulettet. Az elején engednek kicsit nyerni.
Aztán állítanak a gép nyerési esélyein.

Nadrágodat is ott hagyod, nem fogsz tudni az elsõ nyeremény után kiszállni, hiszen hurrá beindult.
Nem tudsz kis veszteséggel kiszállni, hazamenni, még teszel fel pénzt, hátha most visszajön.
De nem jön be és késõ bánat, pénzed már nincs, önszántadból te adtad oda. :D
Ezen az emberi gyengeségen alapul a szerencsejáték. :cool:
Hallgass az öregebbekre. Menj dolgozni, még kevés pénzért is (közben akadhat jobban fizetõ állás) vegyél ki szobát munkahelyed közelében, tedd rendbe lelkedet, erõsödj meg.
Állj a saját lábadra, ne keveredj kétes csoportokba, üzletekbe. Idõvel meg lesz a kitartásod jutalma és elnyered mások bizalmát. Ha nem ezeket teszed akkor, nem kívánt jutalmad lesz, és olyan helyre kerülsz ahol nem kell fizetned ételért, szállásért.

bögre
10-25-2015, 06:35 PM
Probálom nem használni mostanában a forumot és nem reagálni semmire de ezt most muszály lessz.

Szerencsejáték hááát?!?!

Rengeteget foglalkoztam és jelenleg is foglalkozok "szerencsejátékkal". Nem egy embert ismerek aki él belölle. Az él belölle kb anyit tesz hogy naponta megkeres anyit mint mások egy honap alatt jo fizetésel. De nem klasszikus értelembe vett szerencsejátékbol. Csak a köznyelvben szerencsejátéknak itélt dolgokbol.
Hozzászolásokboll amenyire ki lehet ismerni valakit valakit az alapján aztmondom kerüld el messzire a kaszinokat/nyerögépeket és verd ki a fejedböl ezt az ötletet.
Csak a pénzed baszod el. Fölleg a rulettel. Ha mindenképp szerencsejátékon akarsz hasznot huzni probálj be olyat ahol a kockázat nyereség arányt valamenyire tudod befolyásolni. Akkor esetleg hosszutávon akár nyereséged is lehet. De hozzáértén nélkül azokis csak szerencsejátékok.

st.jimmy
10-25-2015, 09:40 PM
Újra látni Bögrét!!! :D
Mondom én, hogy jó ez a topic!
Köszi glassbox! Azért persze azt sem bánnám, ha lassan megfoganna valami...

törölt tag -gl
10-26-2015, 08:42 PM
Hát a helyzet a következõ:
egy egyetemi tanárom beintézett egy flancos irodakomplexumba (ahol kb 3-4 iroda a mi cégünké, és eléggé családiasak, lakásokból vannak átalakítva) karbantartóként. de az sem az a melósruhás karbantartós aki a pincében hallgatja a rádiót, hanem az a fajta aki bent ül az irodában és intézi a beszerzéseket, cseréli le a rossz egereket a gépeknél, wc papirt hoz kocsival a tescobol, intézi a csöpögõ radiátor javíttatását, szóval álommunka, havi 150 rugó körül, és még elõleget is kapok albérletre.
Albérlet:
Egy angoltanárnõ lakik itt budapest környékén a hegyekben a buszmegállótól kb 10 perc séta gyalog földúton, külterület, de a ház modern, cserépkályha és elektromos fûtés van. Ott akár ingyen is lehetek ha "vigyázok" a nõre, mert most a fiai egyetemen vannak és fél egyedül otthon.
Ha tõlem nem kezd el félni nem lesz baj. (illene ápolgatni?)
A szerencsejátékot nem tudom hogy értetted, tõzsde, meg kockázati befektetés?
Alapjáraton a rulettre egyszer tenném fel a pénzt, hogy megduplázzam, utána vinném el és soha többet. Tudok mértéket tartani, nem mennék vissza többet.
A munkám jó, a jogositványt viszont le kell tennem, hogy a céges kocsival is tudjak intézkedni, komoly cégrõl van szó és itt ott elkél a segítség, de alapvetõen napi 4-5 feladatnál (ilyenek, hogy dobozokat pakolni fél órában, elhozni a festéket a boltból, elhárítani a dugulást a konyhában, üléshuzatot nézni a székekre az interneten) nincs nagyon több.

Hát most itt tartok. Pénzem van, elõleget is kapok mert nyilván a pénzrõl senkinek sem szóltam. :D (hehe)
És holnap után randizom egy magyar-kínai lánnyal, 19 éves és gyönyörû! Minden jót :)
A présházzal nem tudom mi a baj, miért ne tudnám rendben tartani? Mégis miért ne? Becseszek a közepére egy tömegkályhát, kell egy ciszterna, stb. ha szaktudásom nem is lesz rá, 1-2 millióm lesz felújíttatni. Ha tehetem az egész tetõt lecserélem majd üvegre, és ha megoldható, a falaira földet hordok, hogy dombházasitsam, nem tudom hogyan kéne leszigetelni, de ez még a jövõ.
Alapvetõen sokan tudják a fórumon, hogy mûvész vagyok.... tehát én elvagyok magam. Nyáron be tudok járni dolgozni majd a balatonpartra ott van mindenféle szezonális szuper munka. max veszek egy terepjárót, de nyáron jó idõben szerintem be lehet sétálni erdõbõl is, v biicikli.... télen meg elvagyok a kis házban, vagy kiveszek pesten egy albérletet. egyedül attól félek inkább, hogy szétlopják, valahogy meg kell védeni a helyet. De a balatonfelvidék nem olyan rossz környék.
Hát szóval....
Most ez van. Épülök fel.
És örülök a változásnak.

Pityubá
10-26-2015, 09:23 PM
Ühüm, túl szép amit írtál, remélem úgy igaz ahogy leírtad.
Kívánom néked, hogy sikerüljön megtartanod az említett állásodat.
Az említett hölgyhöz való hozzányúlás felejtõs, házinyúlra nem lövünk. ;)

törölt tag -gl
10-26-2015, 09:45 PM
Ilyen az élet. Túl szép volna?
Egy hónap kínszenvedés volt mire eljutottam ebbe az állapotba...
Voltam büdösen az utcán is mint egy csöves 20 kiló cuccal a hátamon, aludtam kapualjban, pénzt kéregettem kajára. Ledobtak a vonatról. Nem volt pénzem. Elég kemény volt. De ennek ellenére sem mertem elhagyott házba beköltözni az erdõben. Biztonságosabbnak éreztem a várost. Talán a hajléktalanok is ezért maradnak ott.

WestBam
10-26-2015, 10:02 PM
egy egyetemi tanárom beintézett egy flancos irodakomplexumba (ahol kb 3-4 iroda a mi cégünké, és eléggé családiasak, lakásokból vannak átalakítva) karbantartóként. de az sem az a melósruhás karbantartós aki a pincében hallgatja a rádiót, hanem az a fajta aki bent ül az irodában és intézi a beszerzéseket, cseréli le a rossz egereket a gépeknél, wc papirt hoz kocsival a tescobol, intézi a csöpögõ radiátor javíttatását, szóval álommunka, havi 150 rugó körül, és még elõleget is kapok albérletre.
Albérlet:
Egy angoltanárnõ lakik itt budapest környékén a hegyekben a buszmegállótól kb 10 perc séta gyalog földúton, külterület, de a ház modern, cserépkályha és elektromos fûtés van. Ott akár ingyen is lehetek ha "vigyázok" a nõre, mert most a fiai egyetemen vannak és fél egyedül otthon.
Ez eddig szuper!
A tanárnõt ne ápolgasd ha lakni szeretnél nála hosszú távon, inkább segíts neki a ház körül, ha hasznosnak talál lehet maradhatsz valóban hosszú távon is ilyen feltételekkel!

Úgy értette, hogy ne b@szd el a pénzt (mert hipp-hopp el lehet). Ha nem kell akkor ne is kérd el, próbálj önerõbõl összeszedni ennyit, akkor majd megtudod mekkora értékrõl van szó!

A présházzal nem tudom mi a baj, miért ne tudnám rendben tartani? Mégis miért ne? Becseszek a közepére egy tömegkályhát, kell egy ciszterna, stb. ha szaktudásom nem is lesz rá, 1-2 millióm lesz felújíttatni. Ha tehetem az egész tetõt lecserélem majd üvegre, és ha megoldható, a falaira földet hordok, hogy dombházasitsam, nem tudom hogyan kéne leszigetelni, de ez még a jövõ.
Alapvetõen sokan tudják a fórumon, hogy mûvész vagyok.... tehát én elvagyok magam. Nyáron be tudok járni dolgozni majd a balatonpartra ott van mindenféle szezonális szuper munka. max veszek egy terepjárót, de nyáron jó idõben szerintem be lehet sétálni erdõbõl is, v biicikli.... télen meg elvagyok a kis házban, vagy kiveszek pesten egy albérletet. egyedül attól félek inkább, hogy szétlopják, valahogy meg kell védeni a helyet. De a balatonfelvidék nem olyan rossz környék.
Hát szóval....
Most ez van. Épülök fel.
És örülök a változásnak.
Én örülök, hogy jelen pillanatban ilyen jól alakulnak a dolgaid de még mindig álmodozol!
Földház... persze, tudod hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a ház szigetelésének pl.? Elárulom, hogy nem csak oda kell hordani a földet meg elvetni rajta a fûmagot. Ennél egy hangyányit bonyolultabb. Az üvegtetõ az akár jó is lehet, fõleg ha nyersz a lottón. Mintha az üvegiparban járkálnál. Akkor talán az árakkal is tisztában vagy. Ezt szorozd meg kettõvel, mert a fém tartószerkezetet sem fogja senki puszira összedobni. Jó, hogy vannak terveid de azért kicsit próbálj kisebb célokat kitûzni magad elé és elõször azokat teljesítsd! Elõször is ne legyen adósságod! Ha ez megvan akkor jöhet a következõ lépés, legyen némi saját tõkéd. Nem kell itt milliós tételt megcélozni, szedj össze két kilót amihez nem kell hozzányúlnod, nem hiányzik! Ha ezzel megvagy akkor majd jöhet a présházra gyûjtés vagy az autóra. Addig ezekkel ne foglalkozz!

Doom
10-27-2015, 05:02 AM
Ühüm, túl szép amit írtál, remélem úgy igaz ahogy leírtad.
Látom az öreg rókák gyanút fognak!
Nincsen ám itt vége a történetnek,ez így túl uncsi lenne.
Neo révbe ért,saját ház,remek állás,csoda feleség 10 gyermek,bunker és napelem a fán....:rolleyes:
Lesz itt még nagy összeomlás,lesz még a metszõ szélben túlélés az orosz tundrákon..s mind ez online!Folyamatosan online.
A keserves nyomorban,büdösen,számkivetetten,20 kilós hátizsákkal üldözte hõsünket Smith-ügynök,de Morpheusz állást és pénzt adott.
A jótékony Orákulum asszony szállást adott a védelemért (csak süti Tesó,nem belepiszkálni.mert a farkadra tekeri a kanalat :) ) és összejön a magyar-kínai Trinity :tapsol: is.
Kíváncsi vagyok,hol fizetnek bruttó 250-et wc-papír szállításért?!
Ja és mikor kerül elõ Jack Sparrow kapitány elásott kincse a kert végébõl??:haha:
Mikor csap le újra a rendszer,hogy hõsünk tovább vívhassa eposzi küzdelmét az Olümposzon?
Legyen már valami Kraker is,nagy bunyókkal!
Lécci folytasd Drága Barátom,most kezd izgalmas lenni az eposz!

astonferi
10-27-2015, 07:38 AM
komolyan ezt ki szopja be ? szerintem glassbox topicjait meg sem kell nyitni vagy a nyitás pillanatában törölni. ennyi baromságot leírni fájdalmas.
fogd a 350 ezret basszál be minden nap, minden nap menj el a jobbfajta kurvához lesz 2 király heted aztán dobj kötelet a nyakadba.
az a baj hogy agy álomvilágban élsz és elvárod hogy elhiggyük. hülyének nézed azokat akikre baj esetén számítani akarsz és akiktõl tanácsot vársz.
röviden - menj a picsába - hosszabban - foglalkozz értelmes dolgokkal és ne rabold az idõnket és energiánkat a semmilyen topicokkal és nõlj fel végre.

szöged
10-27-2015, 02:36 PM
Albérlet:
Alapjáraton a rulettre egyszer tenném fel a pénzt, hogy megduplázzam, utána vinném el és soha többet. Tudok mértéket tartani, nem mennék vissza többet.
A munkám jó, a jogositványt viszont le kell tennem, hogy a céges kocsival is tudjak intézkedni, komoly cégrõl van szó és itt ott elkél a segítség, de alapvetõen napi 4-5 feladatnál (ilyenek, hogy dobozokat pakolni fél órában, elhozni a festéket a boltból, elhárítani a dugulást a konyhában, üléshuzatot nézni a székekre az interneten) nincs nagyon több.

Hát most itt tartok. Pénzem van, elõleget is kapok mert nyilván a pénzrõl senkinek sem szóltam. :D (hehe)
És holnap után randizom egy magyar-kínai lánnyal, 19 éves és gyönyörû! Minden jót :)
Hát szóval....
Most ez van. Épülök fel.
És örülök a változásnak.

akkor minden szuper!
én meg már megsajnáltalak és ajánlani akartam egy koszos lyukat, meg kaját munkáért cserébe (meg persze 20-30 ezer forintnyi zsebpénzt, ha tényleg jól dolgozol, de csak akkor, hiszen vadkapitalizmus van).
nyilvánvaló, hogy ennél kizárólag jobb ajánlatokat kapsz.

törölt tag -gl
10-27-2015, 05:17 PM
Sokat számítanak a kapcsolatok. A kontaktomat, az egyetemi tanárt, aki beintézett az irodákhoz szerintem "szeretgeti" a társalapító pénzügyi szakember, ráadásul az én (fél) végzettségem megy az ottani kutatás-fejlesztés programokhoz. Az, hogy a kocsikulcsot is a kezembe adják és kulcsot egy tárgyalóhoz amit nem figyel kamera és 1 millió forintos vetítõgép figyel a falon, + 100 ezer elõlegben, az nálam a feltétlen bizalom jele. Egyelõre ez van.
Aki nem hiszi el, az gondolja csak mesének, ma kaptam kézhez az elõleget és telefont is kaptam. Vettem 500 forintért egy kiló almát és egy kiló barnuló banánt a vásárcsarnokban. Levágattam a hajam és a szakállam egy biohairnél. Visszakerültem a matrixba, de nagyon oda fogok figyelni arra, hogy folyamatosan tisztában legyek azzal, hogy ez illuzio.
Most mit mondjak?
Szögednek köszönöm a lehetõséget, érdemes keresgélni mert sok ember van ilyen helyzetben, csak van aki nem olyan pofátlan mint én, és elballag a hajléktalan szállóra, majd elmegy utcát seperni.

gyûjtögetõ
10-27-2015, 06:32 PM
Astonferi totál erre gondoltam én is csak nem akartam leírni mert akkor én lennék a fórum gecije :D

astonferi
10-27-2015, 06:55 PM
Astonferi totál erre gondoltam én is csak nem akartam leírni mert akkor én lennék a fórum gecije :D

leírhatod engem meg nem érdekel :D

TMIB
10-27-2015, 07:05 PM
Ha van munkád, bérelj, esetleg állj össze bérlõtárssal, akár többel is. Aztán vegyél vidéken házat. Ha most van munkád, de nem fizet eleget, akkor még mindig jobban jársz ha leutazol vidékre egy olcsó házba és ott dolgozol kevés pénzért. Mert van ahol meglehet kevésbõl is élni, van ahol meg sokból is alig. Délen lehet házat venni kis falvakban, kisvárosokban, annyiért amennyi nem túl nagy összeg. Valahogy nem tartom túl reálisnak hogy egy apró udvar méretû területen egy kis pincében vagy szerszámos bódéban húzz ki -20 fokos teleket.

Doom
10-28-2015, 03:10 AM
A munkám jó, a jogositványt viszont le kell tennem, hogy a céges kocsival is tudjak intézkedni,

Az, hogy a kocsikulcsot is a kezembe adják
:mad:
Na,részemrõl ennyi!

törölt tag -gl
10-28-2015, 08:33 PM
:mad:
Na,részemrõl ennyi!
Azért adták a kezembe a kocsikulcsot, mert bent hagytam a beszerzésnél a kabátom, akkor a kollégám vezette a kocsit.
De ennek ellenére amikor lementem a kabátért simán vihettem volna a kocsit, két napja dolgoztam ott.

Pityubá
10-28-2015, 09:26 PM
Azért adták a kezembe a kocsikulcsot, mert bent hagytam a beszerzésnél a kabátom, akkor a kollégám vezette a kocsit.
De ennek ellenére amikor lementem a kabátért simán vihettem volna a kocsit, két napja dolgoztam ott.
Így még rosszabb sajna. 2 napot dolgoztál ott és ez megfordult a fejedben. :rolleyes:

mzperiksz
10-28-2015, 09:36 PM
Vérbõl nem lesz szalonna, kutya nem válik vízzé...

Így még rosszabb sajna. 2 napot dolgoztál ott és ez megfordult a fejedben. :rolleyes:

astonferi
10-29-2015, 05:14 PM
komolyan nem veszitek észre...4 oldal megint a semmirõl meg glassbox faszságáról szól.

st.jimmy
10-29-2015, 08:53 PM
mindenki észreveszi, de az internet mindent elbír, kár harcolni :D
számomra mérsékelten szórakoztató is amúgy :D

TMIB
10-29-2015, 08:58 PM

Nem értem. Jogosítványod sincs, de arra gondoltál hogy kocsit lopnál? Vagy ez valami rossz tréfa? :confused:

Takács
10-29-2015, 09:02 PM
nem lehetne ezt a topicot törölni? hiszen nyilvánvalóan egy hulladék

astonferi
10-30-2015, 04:50 AM
nem csak ezt hanem glassbox többi hasonló moslék topicját
lehetne tanulság képpen hogy ne nyitogassanak ilyen barom topicokat