View Full Version : Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás
Gondold át és ha látsz fantáziát benne,dobj egy privit! nincs kötelezettség,csak lazán!
http://www.paraszthazak.hu/index.php...tid=5&Itemid=0
http://www.jofogas.hu/zala/Erdos_gyu...05.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/zala/Romantiku...y_37779796.htm
http://www.jofogas.hu/baranya/Mecsek...o_27764974.htm
Csak ötetek a linkek,hogy akár egy 100-assal is neki lehet futni.
Na szóval!Kár lenne EZT a kezdeményezést abba hagyni!
Gondolkodjunk kicsiben!A linkeken jól látszik,hogy elérhetõ egy jó kis menekülõ hely.
Megvalósítható! Potom pénzbõl.
Négy-öt családot tartok ,mint létszám,ideálisnak.
A megvásárlás(közösen ,bejegyezve) rendben tartás(ezért nem érdekel egyedül) nem nagy dolog.Ha mindenki évente csak egyszer megy le,akkor nem veri a gaz.
Tagdíj nem kell,nincs.Néha összejövünk,hogy csináljunk e valamit,ha nem- hát nem.
Kijelölünk közös területet ahol a parkoló,kút,kert,gyümölcsös,wc,zuhanyzó,tûz rakóhel y stb lehetne.A többi részen minden tulajnak,felosztunk egy területet ami csak az övé,amin azt épít amit akar,amit jónak lát(lakókocsi konténer,stb),annyit költ amannyit akar.
Négy öt család már megfelelõ védelmi potenciál és ennyi fõ még tud egyeztetni a közös munkára stb.
Saját résznek 150-200 m2 szerintem bõven elég,akár még kiskert is belefér,
Voltaképpen mindenkinek lehet saját nyaralója(ez saját pénz),de a telek,az ügyvéd,a kerítés,a bejegyzés,a kút a kapu,a közös szociális helyiségeknek csak az egy ötödét kell megfizetni.Ha már van rajta házikó,kerítés kút,elõrébb vagyunk,mert a közös dolgok már meg is vannak(a házat átalakítjuk ,közös zuhanyzóvá,konyhává,stb)
Gondozni is könnyebb ha beüt a krakk van egy B?C?D terv.Közösen meg erõsebbek vagyunk.
Ha érdekel valakit írjon privit és összejövünk személyesen megbeszélni. ,ha megleszünk min4-5 -en!
Egyedül nem akarom csinálni,mert nincs értelme!Nem tudnék meló mellett ekkora területet gondozni,lejárni.Megvédeni sem tudnám és finanszírozni sem.
A helyek teljesen nyitottak,ha valakinek van ötlete az kitûnõ.
Nem az összefogás project konkurenciája,hanem egy másik ötlet.
Nem akarom OFFOLNI azt a topicot.
Ja + annyit,hogy a kiléted (nicked + minden más is) ,ha jelentkezel ,érdeklõdsz titokban tartom/marad(hacsak másként nem kéred)!
Annyit dobj még oda,honnan vagy!Nem kell pontos település,csak nagyjából!
A többit személyesen,ha összejövünk páran!
Köszönöm!
astonferi
12-03-2015, 01:48 PM
mint említettem drága barátom támogatom szöged és a Te kezdeményezésedet.
jó lenne belevágni és 100-200 e áldoznék rá. távolság nem érdekel feszesen, mert akkor sosem lesz belõle semmi tehát ha nem 100 hanem 120-150-170 az sem gond. valamit valamiért.
valamint a véleményem szerint engem az sem érdekel ha valaki nem tud bele pénzt tenni viszont beleteszi a lojalitását, tudását, barátságát, kitartását és õszinteségét.
engem ne tarts titokban :D nincs paranoiám viszont cseles vagyok :D
mint említettem drága barátom támogatom szöged és a Te kezdeményezésedet.
jó lenne belevágni és 100-200 e áldoznék rá. távolság nem érdekel feszesen, mert akkor sosem lesz belõle semmi tehát ha nem 100 hanem 120-150-170 az sem gond. valamit valamiért.
valamint a véleményem szerint engem az sem érdekel ha valaki nem tud bele pénzt tenni viszont beleteszi a lojalitását, tudását, barátságát, kitartását és õszinteségét.
engem ne tarts titokban :D nincs paranoiám viszont cseles vagyok :D
Akkor már ketten megvagyunk a középsõ régióban!:thumbup
Kb én is ennyit szánnék rá.Gondnok nem kell,majd úgy csináljuk,hogy ne legyen mit elvinni vagy legalábbis nem találják meg.
Még két,három megbízható,remek ember/család kell és el is indulhat a középsõ régió!
Akár több helyen is összeállhatnak kisebb csoportok.Dél .észak kelet kettõ is,nyugat.A csoportok egymást segíthetik,megoszthatják a tapasztalatokat.Akár gebasz esetén "vendégül is láthatják egymást.
Elõkerülhetnek a rádiók és az olyan sokat tárgyalt módszerek.
Ideje felállni a fotelból és a gyakorlatban megnézni,hogyan mûködik az a sok tudás ami összegyûlt.
Ihasz Laci
12-03-2015, 07:24 PM
van valami konkret elkepzeles, hogy merre fele szeretnetek ezt a tervet megvalositani?
lehet, hogy engem is erdekelne a dolog ha valahol a dunantulon, balaton felvidek kornyeken terveznetek ezt a telek vasarlast.
Morpheus
12-03-2015, 07:52 PM
Két link nem mûxik!
van valami konkret elkepzeles, hogy merre fele szeretnetek ezt a tervet megvalositani?
lehet, hogy engem is erdekelne a dolog ha valahol a dunantulon, balaton felvidek kornyeken terveznetek ezt a telek vasarlast.
Egyenlõre nincsen konkrét helyszín.nagyjából jó lenne,ha mindenkihez közel lenne,az a terület,amit írtál Ferinek és nekem is jó.Pest,fejér,Bács.kiskun,Tolna és ez a környék ill.velencei tó,Balaton környéke.
Nézegettem ma a hirdetéseket.Van ami már teljesen kész is van,alig kell valamit csinálni.Hegyvidék,vízpart vegyesen,kúttal,házacskával,kerítéssel stb.
http://www.jofogas.hu/pest/Erdei_haz_a_Borzsonyben_35432656.htm?first=1
Pl ilyet is lehet kapni (5*200000, ért),ez csak egy példa,össze kell jönni és megbeszélni,mik az igények.Erdõ,vízpart,tanya,gazdálkodás vagy inkább vadászat,állat tenyésztés.van olcsóbb ahol melózni kell van drágább ahol semmit sem kell csinálni,megbeszélés kérdése minden.
Úgy látom hogy úgy lettek átmásolva a másik topicból, hogy nem a html kóddal együtt, hanem csak úgy. Akkor meg a teljes link helyett a közepén lesz egy "...", ami miatt a linkek nem mûködnek.
Maszek, szólj ha kell segítség a javításhoz. :)
Úgy látom hogy úgy lettek átmásolva a másik topicból, hogy nem a html kóddal együtt, hanem csak úgy. Akkor meg a teljes link helyett a közepén lesz egy "...", ami miatt a linkek nem mûködnek.
Maszek, szólj ha kell segítség a javításhoz. :)
Köszi egyenlõre csak szeretném a Tisztelt Fórumtársak figyelmét felhívni.Nem fontos pont az a hirdetés.
Szeretném ha elgondolkodnának és elhinnék az emberek,hogy meg lehet csinálni.
ha kész nyaraló lenne vásárolva,akkor akár kulcsos háza is lehetne a tagoknak.Szépen beosztva ki -mikor akar ott nyaralni.vagy körbe telózik az ember "hogy megyek le,viszek húst ,krumplit,hozzál sört" :)
néha összejövünk,megcsináljuk amit kell,a pénzt összedobjuk rá,ha nincs rá keret,akkor késõbb.Szóval olyan lazán,kötelezettségek nélkül.
Csupán annyi,hogy mindenki úgy tekintse mint a sajátját(mert AZ is) vigyázzon ,rá és hagyjon rendet maga után.A fûnyírást,egy szöget beverni meg belefér mindenkinek.Ezért nem kell talán hatalmas birtokban gondolkodni,hogy kényelmesen renbe lehessen tartani.A készleteket el lehet ásni,ha gebasz van akkor megy lemegy a csapat és mint a sündisznó,védik egymás hátát.Lehet tárolni magokat,ott vannak a gyümölcsfák,megbeszélés kérdése pl ha valakinek nem kell az alma ,valaki elviszi,minthogy lerohadjon.Ha meg valakinek vannak állatkái és azzal menekül ide,csak elõny.A nagy melókra meg összeröffen a csapat,fõzés,meló,pálesz,beszélgetés.
Majd alakul,remélem.
http://www.jofogas.hu/pest/Tanya_Nagykatan_varos_szelen_1_h_ar_folddel_380_v_ al_elado_kiado_36550306.htm?first=1
Van + egy lehetõség!alaptõke sem kell,lehet bérelni is!
A börzsöny nem lenne rossz ötlet . Bp.-rõl ki is van építve a menekülési útvonal. :-)
A börzsöny nem lenne rossz ötlet . Bp.-rõl ki is van építve a menekülési útvonal. :-)
Ok.Hárman már vagyunk? ill .forestwalker gondolkodik vagy nem tudom(nem Angliában lakik?)valahol a körben van az a hely amiben lehet gondolkodni,ami mindenkinek jó.Eddig.Persze ha jönnek még prepper társak akkor lehet módosítani persze.
6711
Mit mindenképpen el kellene kerülni AZ BP. közelsége.Egyrészt a közlekedés miatt,mert már most sem lehet közlekedni,másrészt káosz idején kiáramlanak a környékre az emberek.Beáll a nullás és vége is van az útnak,gyalog meg nem tudom jó ötlet e 1,5 millió kétségbe esett ember között.
A Budai hegység,Pilis,Börzsöny bár csodaszép,de tartok tõle,hogy "fertõzött" terület lesz.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele,de inkább a Vértes,Bakony vagy az Alföld.
Az biztos kijutni Budapestrõl,ha nem idõben mozdul valaki az gáz lesz.
6712
BP és az agglomeráció,a nagyobb városok és környékük,különösen a keleti régió,Balaton és környéke,ahol a fõvárosiak nyaralói vannak és gazdagság a halálzónák.
Egyszóval minden ahol sok ember van és van mit lopni ill.a szegényebb tömegek élnek.A segélyek eltûnésével a melóhelyek megszûnésével mindenhol ámokfutásba kezdenek az emberek.
Ez igaz egy 100 fõs falura ugyanúgy,de a különbség,hogy nem mindegy 20 ember fosztogat vagy 20000,ugyan azon a területen.
Inkább egy néptelenebb terület lenne az ideális!Ja és víz,víz,víz!Ha víz van minden van!
mmilan21
12-04-2015, 09:05 AM
6712
Ehhez még csapd hozzá ezt is ha reális képet akarsz kapni (2008-as térkép) :
http://www.ruralnet.hu/wp-content/uploads/falumuhely-t%C3%A9rk%C3%A9p2-e1310403702951.jpg
A nyomornegyedekkel és helyi nyóckerekkel rendelkezõ városokat érdemes messzebbrõl elkerülni.
A jobb oldali kép is érdekes lehet.
Elkerülném még(távolság):
Potenciális ipari szennyezést okozó létesítményeket 30-40 km-re
Autópályákat 40 km-re
Fõutakat 15-20 km-re
Nagyvárosokat 50 km-re, Budapestet 70 km-re, Kisvárosokat 20 km-re
A falukat nem lehet sok helyen elkerülni, mert behálózzák szinte az egész országot - ebbõl is látszik hogy mezõgazdasági ország vagyunk fõként.
fater.lajos
12-04-2015, 11:22 AM
Ha ezeket a paramétereket felviszed térképre, kiderül, hogy sehol sincsen helyed... Vagy kompromisszumokat kötsz.
Ha ezeket a paramétereket felviszed térképre, kiderül, hogy sehol sincsen helyed... Vagy kompromisszumokat kötsz.
Igen lassan már sehol!:haha:
Azért van némi remény.
Zöld-szabad,jó hely prepper szempontból(a sors keze,hogy pont ezeken a területeken a legolcsóbbak az ingatlanok és található a legtöbb víz elszórtan)
fekete-potenciális veszély a népesség összetétele alapján
sárga-környezet szennyezés,sugárfertõzés
piros-sûrû populáció
6713
tehát jelen állás szerint itt(zöld) kell keresgélni
6716
Ipolyság és környéke ?
Messze van legalábbis nekem(BP-tõl délre lakom,nem akarok még a fõváros környékére se menni),
A másik ha esetleg Szlovákia lezárja a határait(miért ne tenné,Mi is megtettük,Osztrákok,németek telítõdnek)bent ragad a sok menekült(nem csak ezek akik most jöttek,hanem akik még várhatók az elkövetkezendõ években) Bp környékén.
Valami ilyesmikre gondoltam.
Szerszámos faház található rajta, gyümülcsök:szamóca, mogyoró, birs, cseresznyék, meggyek, õszibarackok, almák,piszkék,szilva, szõlõ. Fúrt kút, villany van. Vezetékes ivóvíz az utcán. Szükség esetén a mellette valót is meg lehet vásárolni. 500000,-
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Hobbi__zartkert__gyumolcsos_elado_37249126.htm
Csendes,ritkán lakott régióban,jó vadállomány,sok természetes víz,csatorna,halgazdálkodás a szikes tavakban.
Sok minden meg van már,ami iszonyat pénz(kút,kerítés)ha most kellene megcsinálni.Termõ gyümölcsfák ami iszonyat érték!!!Akár egy szerszámos is van már.
Valóban elérhetõ az ár.Kezelhetõ terület.A zöld zónában.
A városból kijutva gyakorlatilag településeket elkerülve ,akár gyalog is megközelíthetõ,az utazás során rengeteg használható erõforrás(gyümölcs,vad,víz)
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Kunbabonyon_zart_kert_elado_37538874.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Horgasztelek_olcson_elado_37306048.htm?first=1
Valami ilyesmikre gondoltam.
Szóval elérhetõ áron legyen az a lényeg.Aztán el lehet ásni készleteket,Oda lehet telepíteni lakókocsikat,lakókonténereket.faházat betonkockákon,lemezgarázs(ne kelljen építési engedély) vagy csak egy jó sátrat,Kinek-kinek pénze és indíttatása szerint.
Vannak a közös dolgok wc,kút, parkoló,gyümölcsfák,kiskert,tûzrakó hely,kiülõ,stb.
Amúgy meg a kis helyére olyan menedéket tesz amit akar.
BP-tõl délre lakom,nem akarok még a fõváros környékére se menni),
Én meg északra , pont Pest elkerülése nálam is a cél .
astonferi
12-04-2015, 04:28 PM
milyen jó nekem megint. pestrõl mindegy :D
milyen jó nekem megint. pestrõl mindegy :D
Mázlista . De neked majd le kell betonozni egy placcot .... :D Csak hogy otthonos legyen ... :D
Kamionos
12-04-2015, 06:22 PM
Az en BOLom a borzsonyben van. Azert pestrol 80 km. Sok jol vedheto hely van ott es forrasok mindenfele. A haz, amit linkeltel az erdo kozepen van Kismaros es Kospallag kozott, viszont az ut mellett 20 meterre:(
venosz
12-04-2015, 06:38 PM
Mindig , amíg valaki ássa el a babkonzerveket, addig a többi elfordul, és nem illik sem leselkedni, sem az álcázott friss ásást észrevenni, sem nem kiásni a tagoknak!
Feltétlen vegyük bele a szerzõdésbe!
Esetleg ha közös sírt ásunk az õszibarack konzerveknek, akkor csak akkor áshatja ki valaki, ha ott van minimum 2 tag a félreértések végett.
Köszönöm!
Kamionos
12-04-2015, 07:54 PM
Igen lassan már sehol!:haha:
Azért van némi remény.
Zöld-szabad,jó hely prepper szempontból(a sors keze,hogy pont ezeken a területeken a legolcsóbbak az ingatlanok és található a legtöbb víz elszórtan)
fekete-potenciális veszély a népesség összetétele alapján
sárga-környezet szennyezés,sugárfertõzés
piros-sûrû populáció
6713
tehát jelen állás szerint itt(zöld) kell keresgélni
6716
Tetszik ez a terkep. Valszeg nemi veletlen is bejatszott, de a tanyank az egyik zoldben van, a BOL pedig egy masikban:)
Remek otlet ez a kozos BOL. Engem vedelmi potencial izgat benne, es kevesbe a nyaralo feeling. Sajnos nehez hasonlo gondolkodasu embereket toborozni a kornyeken. Itt a forumon ez adott es ezt ki kell hasznalni.
Tetszik ez a terkep. Valszeg nemi veletlen is bejatszott, de a tanyank az egyik zoldben van, a BOL pedig egy masikban:)
Remek otlet ez a kozos BOL. Engem vedelmi potencial izgat benne, es kevesbe a nyaralo feeling. Sajnos nehez hasonlo gondolkodasu embereket toborozni a kornyeken. Itt a forumon ez adott es ezt ki kell hasznalni.
Eddig én sem rajzoltam ilyet,de érdekes,hogy évtizedek óta a zöld zónába járok horgászni,sátorozni,nyaralni.Még sosem volt probléma!úgy tûnik ez olyan ösztönös megérzés az embereknél,hogy jó helyen vannak.Persze csak annál mûködik aki hallgat az ösztöneire!
Persze remek ötlet,de nem nagyon van jelentkezõ ,akik barátkozni szeretnének vagy ilyesmi!Maga a védelmi potenciál ,elég erõs lenne,még ha nincsen mindenkinél ágyú,akkor is.Elég ha csak bepillant valaki és meglát ott négy-öt sátrat vagy 6-8 embert mozgolódni ,már inkább könnyebb célpontot választ.
Nemhogy a környéken,de itt a fórumon sem könnyû!Hiányzik az emberekbõl a hit és a bizalom egymás iránt!
No meg mindenki az utolsó pillanatig markolja a jóléti társadalom farkát.Hiába mondja itt mindenki,hogy jön az összeomlás,csak írja,de nem hiszi.Valszeg meg is szívja!De ez nem az én dolgom!
Mindig , amíg valaki ássa el a babkonzerveket, addig a többi elfordul, és nem illik sem leselkedni, sem az álcázott friss ásást észrevenni, sem nem kiásni a tagoknak!
Feltétlen vegyük bele a szerzõdésbe!
Esetleg ha közös sírt ásunk az õszibarack konzerveknek, akkor csak akkor áshatja ki valaki, ha ott van minimum 2 tag a félreértések végett.
Nincsenek tagok,nincsen alapító okirat! Haverok,barátok vannak/lesznek!
Ne úgy képzeld,hogy jelentkezik valaki és már megyünk is az ügyvédhez adás-vételit kötni.Találkozók,közös kirándulások,nyaralás,piknik ahol személyesen megismerik egymást az emberek.Ezért jó a max öt család.Az fölött már valóban csak iratokkal menne.
Nem hiszem,hogy meglopna a fórumtárs akivel májusban együtt töltöttünk egy hétvégét.Még csak egyszer találkoztunk,de ki merem jelenteni ,hogy inkább kétszer ad,mint bármimhez hozzá nyúlna!Jómagam is hasonló ember vagyok,a többieket még nem ismerem személyesen,de majd pótoljuk.
ok!Akkor mindenki gondolkodjon májusig és gyûjtse a pénzét,ha van ilyen terve!
Ha lesz rá igény betervezünk egy kulturált hétvégét(mint idén),rendes szállással,stb és elbeszélgetünk egymással.Lakva ismeri meg az ember a másikat.Egy közös hosszú hétvége már némi képet ad a másikról.
Bocsássatok meg,de ilyen babkonzerv lopásos,komolytalan tervezgetéses szócséplésre nincs semmi kedvem és az ilyen gondolkodású emberekkel semmi közös dolgom nincsen!Akik kiábrándultak embertársaikból azok sem érdekelnek!
A Bol helyszíne mindenképpen vízpart(a fentebb felsorolt indokok miatt),valahol az alföldön,praktikus okok miatt.
Akiknek nem felel meg,lehetõsége van hozzá közelebb esõ csoportot verbuválni,amihez sok sikert kívánok!
errõl a témáról részemrõl egyenlõre ennyit!
Májusban visszatérünk rá,ha lesz mire!
A nem építõ jellegû hozzászólásokra nem vagyok kíváncsi,gondolom más sem!
Akiket érdekel a téma és lát benne fantáziát itt vagy priviben írjon!
Köszönöm,kellemes ünnepeket!Májusban ránézek erre a topicra,oszt meglátjuk!
Ihasz Laci
12-05-2015, 07:54 AM
maszek:
igen en angliaban lakok, de azert erdekel a dolog es erosen gondolkodok rajta.
egyenlore azt merlegelem, hogy mik szolnak mellette es mik ellene, meg ugye azert a felesegem velemenye is szamit. amint tudok egy vegleges biztos valaszt meg fogom irni. addig kezelj ugy mint erdeklodot.
a helyszinhez ezt tennem hozza.
balaton felvidek, bakony a szerintem megfelelo hely.
bekeidoben sokat szamit, hogy (nem vagyok rasszista csak tapasztalatbol mondom) nincsenek cigok a kornyeken akik minden hetvegen feltorik a hazat (ha lenne a telken).
es a lakossag is bekes, gazdag nem tolvajkodik. ezert erdemes a gazdasagilag fejletteb reszeken nezelodni, viszont nagyvarosoktol tavol. balaton felvideken es a bakonyban (mar a betyarok is itt bujkaltak) nincsenek nagy varosok. sok a kis falu, viszonylag jolet van igy amig nincs problema nyugodtan lehet keszulni.
ha mar baj van.
a kis faluk lakossaga eloregedo, ha beut a szar nem nagyon kell tartani a fosztogatoktol sem. egy csapat oregember talan nem fog bandakban portyazni, bar kitudja:)
a balaton felvideken es a bakonyban is sok a forrasviz. mivel a balaton felvidek nemzeti park igy keves a gyar es nagyobb iparterulet ami szennyezne a vizet!
raadasul vadban gazdag a kornyek, foleg a balaton eszaki partjan sok a vaddiszno.
ez csak az en gondolkodasom, valami olyan helyre gondoltam ami beke idoben viszonylag biztonsagban van a betoroktol es gaz eseten is a kornyek addotsagai is segitenek.
venosz
12-05-2015, 10:12 AM
Doom írta: "Nincsenek tagok,nincsen alapító okirat! Haverok,barátok vannak/lesznek!
Ne úgy képzeld,hogy jelentkezik valaki és már megyünk is az ügyvédhez adás-vételit kötni.Találkozók,közös kirándulások,nyaralás,piknik ahol személyesen megismerik egymást az emberek.Ezért jó a max öt család.Az fölött már valóban csak iratokkal menne.
Nem hiszem,hogy meglopna a fórumtárs akivel májusban együtt töltöttünk egy hétvégét.Még csak egyszer találkoztunk,de ki merem jelenteni ,hogy inkább kétszer ad,mint bármimhez hozzá nyúlna!Jómagam is hasonló ember vagyok,a többieket még nem ismerem személyesen,de majd pótoljuk."
:D jól vetted az akadályt! Tetszik amit írtál! :D Ez az a világ ahol szeretnék élni.
Ez az a világ ahol szeretnék élni.
Én ilyen világban élek,javaslom mindenki teremtse meg magának!
Ehhez talán egy kis segítséget nyújthatok!
Kezdõdjön talán egy TESZT-tel :haha: !
Címe "MARADJ NYUGTON PIHENJ ÉS ÉREZD JÓL MAGAD'!
Hát kollégák evakuáljunk mondjuk ide!
http://www.robinsonszigetek.hu/
6717
Az összeomlás várható idõpontja április-május, fõként az idõjárás várható alakulásától függ(globális felmelegedés). Az elrejtõzés idõtartalma 3-7 nap(még alakul). A túlélõcsoportban való részvételre jelentkezés 2016.01.31.(ekkor már lesz konkrét idõpont),szállásfoglalás egyéni (meg lehet beszélni,hogy egymás mellettiek legyenek aki akar sátor)
A mai békés viszonyok között ez a hely kitûnõen modellezi egy esetleges evakuálás viszonyait,összekötve egy kis nyaralással ,beszélgetéssel.
A hely nagyjából AZ amire a topic létre jött ,csak nagyban.
Közös helység,a kis szállások a családoké.
Nincs villany a faházakban,önellátó, így lehet próbálkozni ,milyen egy hétig magunkról gondoskodni+
+megtudhatjuk mi kell a mindennapokban,mindenki igényéhez mérten.
Hogyan tudja mindenki kezelni,hogy jó helyen van és MARADJON NYUGTON! Horgásszon,napozzon,túrázzon a környéken,beszélgessen,fõzõcskézzen maga vagy közösen!
Kötelezõ feladatok:
-Éjszakai õrség (mindenki köteles egy éjjel "vigyázni "a horgászbotra :haha:,vagyis a többiekre)
-A többiek táplálása (egy nap el kell látni a többieket,egy szelet zsíros,vajas,szalámis kenyér+tea,,,,valami ebéd akár bogrács,konzerv,bármi egy tányér étel....vacsora helyben fogott hal+egy szelet kenyér(ha nem fogsz morcosak lesznek a többiek,de segítek ha kéred!) )
-egy nap kötelezõ túra a környéken(gyalog kocsival mindegy), ahol le kell fényképezned milyen ehetõ növényekhez,állatokhoz tudnál(ha többen mennek tudnátok) hozzájutni és a többieknek az esti tûznél el is kell mondani.
-köteles vagy jól érezni magad és élményekkel távozni
Az elrejtõzés idõtartalma 3-7 nap(még alakul). A túlélõcsoportban való részvételre jelentkezés 2016.01.31.(ekkor már lesz konkrét idõpont),szállásfoglalás egyéni (meg lehet beszélni,hogy egymás mellettiek legyenek aki akar sátor)
Május 9-22 bármikor jó(megbeszéljük,már ha lesz jelentkezõ :haha: )
Foglalásnál ezeket a helyeket javaslom,de inkább a félsziget,az nyugisabb.
671867196720
Ja de így is lehet túlélni :haha:
6721
astonferi
12-06-2015, 11:59 AM
KIRÁLY mi ott leszünk tuti . az ehetõ növény részt kihagyom mert ugye azt ismerem csak ami a boltban van :D
Morpheus
12-08-2015, 11:05 AM
Adjon Isten!
Elõször is gratulálok a kezdeményezésnek!!!
Örülök, hogy eljutottatok ide.
Sajnos nem állom meg, hogy be ne szóljak: engem, Batkáékat, Lekvárt és a többieket is kikezdtétek annak idején Doommal az élen. Pedig lehet, hogy velünk, velük is lehetett volna társulni, illetve tõlük tanulni. Batkáék Felvidéken (Pesttõl egy órára) vannak. Nincs félnivalója, így szívesen adott volna útmutatást, mintahogy más is.
Félretéve az eddigi vitákat, a magam részérõl messzemenõleg támogatom a kezdeményezést. Társ nem leszek, mert mi már megvagyunk. Pár kéretlen tanácsot így is adnék.
1. Kulcsoház jelleg nagyon jó.
2. Kell a papír. Nem ismeritek egymást, egy sörözés még semmi. Nálam közel száz ember fordult meg, mígöösszeállt a csapat. Lehet alapítványt csinálni, még pályázhattok is kazánra, napelemre. Alapíthattok Társasházat is! Ez komoly! A Társasház nagyon jó forma mert van SZMSZ és alapító okirat. Abban mindent szabályoztok, szavazást, tulajdonlást, stb.
3. Hét évig kerestem a tanyám. Több tanya árát költöttem rá.
Az alföld nyitott. Nekem nem jött be. Ha háború lesz, a helikopter, harckocsi ütközetek színtere lesz.
Vannak hegységeink, ahonnan a bányászat miatt eltûnt a víz. Sok tanyás ismerõsöm van Bakonyban, Mecsekben és szopnak.
4. Közel-távol: Somogyba és Borsodba is mentem volna, de végül ezt választottam. Pest 40-50 km es körzete gáz.
A hatvan kilométer is csak úgy jön be, ha eldugott. De 60-70 km re vannak nagyon eldugott, védett helyek. És csak egy óra Pest. Ez most még nem mellékes!
5. Csináljatok többet és kössetek szövetséget. Segítsétek munkával, eszközökkel, akár pénzzel is egymást. Én két tanyával állok ilyen szövetségben 30-60 kilométerre vannak. Mindenünk megvan, nekik is. De ha valamiért menni kell, mehetünk és jöhetnek. Valószínûleg nem kerül rá sor.
Köszönöm.
További sok sikert. Nem szólok hozzá, csak ha kérdeztek. "Ti hogy oldottátok ezt vagy azt meg?"
astonferi
12-08-2015, 03:25 PM
köszi Morpheus biztos fogunk kérdezni és tanácsot kérni.
mindig nehezek az elsõ lépések ezért is fogadjuk szívesen az ötleteket pláne ha már mûködõ minta van.
köszi még egyszer.
az ehetõ növény azt ismerem csak ami a boltban van :D
A krumplit felismered , ha el van ültetve ? :D :haha:
astonferi
12-08-2015, 05:41 PM
A krumplit felismered , ha el van ültetve ? :D :haha:
én csak a zacskós por alakú krumplit ismerem. van másmilyen is ? :D
6723672467256726672767286729
Szerintem nagyvároshoz közel nem jó, ráadásul drága is. Ha mindentõl távol van, az se jó, mert nincs lehetõség közmûre, de ha nem is arról van szó, akkor viszont egy falu, vagy település nem árt 2-3 kilométeren belül. Hogy gyalog is el lehessen menni boltba vagy végszükség esetén. Természetesen a saját kút, ér, patak, folyó mind pozitívum. Egy normál méretû kert se árthat. :) Drukkolok hogy összejöjjön nektek.
Szerintem nagyvároshoz közel nem jó, ráadásul drága is. Ha mindentõl távol van, az se jó, mert nincs lehetõség közmûre, de ha nem is arról van szó, akkor viszont egy falu, vagy település nem árt 2-3 kilométeren belül. Hogy gyalog is el lehessen menni boltba vagy végszükség esetén. Természetesen a saját kút, ér, patak, folyó mind pozitívum. Egy normál méretû kert se árthat. :) Drukkolok hogy összejöjjön nektek.
Hát ez mind megvan amiket írtál,a képek a lehetséges helyszínen készültek pár éve.
A többiek felhatalmazása nélkül nem írom le merre van,sõt szeretném kérni,hogy Õk se hozzák nyilvánosságra!
Paranoia vagy sem,mindegy! :)
még egy megbízható,türelmes ,dolgos emberke/család jó lenne,de már így is vagyunk annyian,hogy bele vághatunk!
Egy ilyen "stílusban" fontossági sorrend szerint..
- Víz. Folyó, patak, álló, tó... Fúrt, rakott-vagy gyûrûs kút...
- Fa. Erdõsségek, ligetek körbe.. ezek termelik folyamatosan a tüzelõt, építési anyagot. Ilyen helyen bõvelkedik a vad is..
- Ne legyen nagyváros a közelben... 30-40-50.. km..
...
Bevezetett víz, csatorna, bolthálózat, pláza ezek mind a 528, 529, 530... sorrendben...
Van itt egy pici probléma! :cry:
az újévi jókívánságok nyomán,régi csapattársakkal,pecás cimborákkal,telefonon beszéltem ill. e-maileztem.
Néhányuknak ,tudtommal van ilyen vízparti nyaralója.
Illetve csak volt!
Mindenki eladta már,volt akinek a telek ára sem jött be,nemhogy a faház,csónak ,kerítés ,stb.
Volt akinek baltával kilyuggatták a mûanyag csónakját.
Felmerült bennem a kérdés,hogy szeretnék e kimenni nyaralni ,oda ahol baltával felfegyverkezett redva hordák portyáznak? Ez kikapcsolódás nem?)
Szóval elkótyavetyélte mindenki,mert már nem bírta idegekkel az állandó rongálást,rablást.
Felmerült bennem a kétely,hogy akarok e arra dolgozni,hogy lerabolják?Akarok e értékes dolgokat kivinni,szép dolgokat létrehozni,hogy legyen mit lopni,fosztogatni valakinek?
A mai Magyarországi közbiztonsági helyzet mellett van e értelme vagy csak pénzkidobás az ablakon.
Végül is most sincs nyaralóm,mégis jól elvagyunk.Pecázgatunk ahol akarunk,kirándulunk ahol akarunk,miénk a világ,még ha nem is vagyunk bejegyezve a telekkönyvbe.
megmondom õszintén,elbizonytalanodtam! Kell ez nekem?
Nem tudom, ezt nektek kell eldöntenetek. Nagyapámnak volt egy kis nyaralója, de félévente ha egyszer kiment. Általában csak megmetszette a szõlõt és kész. Nem igazán értettem hogy minek neki az, de szerette. Igaz az övét nem tették tönkre. Végül eladta. A nagymamám is vett egyet késõbb. Voltunk ott vagy 3x, sose értettem hogy minek volt, ráadásul a környék se volt túl biztonságos. Õ is eladta, szerencsére még az elõtt hogy elkezdõdtek volna a komolyabb kiskert-feltörések és bódékirablások azon a környéken.
Igazából tanácsot nem tudok adni. Jól meg kell gondolni hogy hol érdemes venni és hogy lesz-e aki néha odalátogat és rajta tartja a szemét az épületen/területen.
Meg persze felelõsséggel is jár. Parlagfû-irtás, gaz kaszálás és hasonló dolgok. Ez helyfüggõ, de ahol van önkormányzat, ott valószínûleg vannak szabályok is.
...hát igen ki kell járni ,különben pár hónap és egy sátrat se lehet felverni a gaztól.
Élõ példa,hogy tavaly bekerítették a temetõt(falu széle,de nem messze),egy hétre rá ellopták a kerítést,csak pár oszlop maradt.
Vagy a Szöged által preferált tanya gondnok.De oda házat kell neki biztosítani és fizetést,ami költség,iszonyat költség.Ráadásul lemegyünk napozni,kikapcsolódni és valaki ott tátja a száját.
Hát nem tudom,de kicsit számolgattam és amit oda hordanék ,dolgoznék,építenék(másnak)...abból életem végéig wellness szállodába nyaralhatok minden évben.
Amellett meg nem leszek egy telek rabja.
Ahogy érzed . A bidámbidám népcsoport mindent szétrabol , amihez hozzáfér , amit megtalál .
astonferi
01-02-2016, 10:22 AM
megvárjuk õket és elmagyarázzuk nekik hogy ez a mienk...utána már csak a gödröket kell megásni és némi oltatlan meszet szerezni :D
Elgondolkodtam az elmúlt pár napban,hogy mik az igényeim,vágyaim ,elvárásaim egy ilyen hellyel kapcsolatban.
A városban lakni,élni jó!
Kényelmes,tiszta,meleg,minden karnyújtásnyira van.Mindig van friss zöldség,gyümölcs,pékárú.Több éjjel nappali bolt is van és bevásárló központok.
Tehát gyalog mindent el lehet intézni,de a busz is a közelben áll meg.Rengeteg az ápolt zöldterület és parkerdõ,a horgásztó negyed óra gyalog,tehát a kutyázás ,pecázás nem gond.
Garázs tíz perc bringával,busszal két megálló.
A melóhely 500 méterre van!Szóval jó itt és kicsik a költségek,rezsi.
Fel nem adnám semmilyen tanyáért,birtokért a jól fizetõ állásomat.
Mire kellene egy bol/nyaraló?
Nem a világ végére az biztos,mert egyrészt értelmetlen,másrészt lesz elég üres,válogatni is lehet majd(már ha lesz világvége :confused:)
Igazából állandó lakhatásra sem kell,mert bolond lennék a jót,kényelmet itt hagyni.
Lemenni nyaralni? Ahhoz,hogy bizonyos(a megszokott életszínvonalon)gondtalanul nyaraljak pihenjek,ahhoz a 2 millió feletti kategóriában kell gondolkodni.
Ha elmegyek a szabi alatt egy hétre nyaralni(akárhová mehetek,nem vagyok oda kötve sehová) az legyen cc. 10 ezer/nap(bár erõs túlzás,mert ahová szoktam járni ott 4000/nap az apartman),az ha jól számolom 200 nap nyaralás.
Gondolkodtam,hogy járvány esetén oda húzódok vissza.Igazából egy járványt egy távol esõ apartmanban is át lehet vészelni,kb egy hónap.
Gondolkodtam,mi van ha leég a lakás,majd oda tudnék menni? Megyek albérletbe és meg is van oldva,amíg perkál a biztosító.Ha nem,hát kiveszem a bankból a pénzt,ami a telekre lett volna és veszek egyet,vagy felújítom a lakást belõle.
Gondolkodtam,hogy biztonságot ad e? Nem tudom/tudjuk megvédeni!És egyáltalán kitõl? Most csak lerabolják és azt a pénzt amit a hegyvidéken vagy a tengerparti nyaralásra költhettem volna,az a rablóké lett.
Ha itt a zombi apokalipszis,akkor meg úgyis lesz egy erõsebb csoport/ember aki elveszi,csak idõ kérdése.Tehát abban a világban csak a szerencsében lehet bízni.
Tehát nem tudom,de inkább gond,mint elõny.A rizikót meg tudni kell vállalni az életben.
Persze ott vannak a klasszikus kérdések..mi van ha nem lesz áram/víz/gáz/étel? Mit tudom én,mi lesz?valami csak lesz!Pár hétet kihúzunk,aztán már homályba burkolódzik a jövõ.
Igazából ezek a kiskertek,a nyugdíjasoknak valók,ill akik nem munka képesek.A jó levegõn elkapirgálnak,értelmesen telik az idõ,egészséges.
De munka mellett bajos.
Én amit most veszek az 8 kilométerre van a várostól. Oda-vissza 16. Nem számít, majd minden második nap gyalogolok. :)
Én amit most veszek az 8 kilométerre van a várostól. Oda-vissza 16. Nem számít, majd minden második nap gyalogolok. :)
Bringa vagy görkori.Nyáron van egy csaj,aki azzal jár dolgozni 5 km-re.De van busz is nem.Tényleg kocsid nincsen?
Más.
Eszembe jutott még valami!
Haverkodni,kimenni a természetbe fõzni,túrázni,táborozni,bérelni egy apartmant lehet megvásárolt ingatlan nélkül is,
Terveket is lehet szövögetni,egyeztetni a kívánalmakat,kinézni helyeket lehet úgy is ha a pénzecske a zsebbe marad.
ha van a zsebbe pénz(aranyba vagy CHF-be),akkor a megfelelõ pillanatban lehet vásárolni.Már szinte teljesen kidolgozott tervek vannak készenlétben.
Az összeomlás úgysem egyik pillanatról a másikra megy végbe(kivéve az atom,kisbolygó,de akkor úgy sem véd a telek).
Elõször,a 2008-as válsághoz hasonlóan,mindenki próbál a nem feltétlenül fontos ingatlanát pénzzé tenni.Az árak mélybe zuhannak,pénze nem lesz senkinek,mert elköltötte lapos tv-re,meg hülyeségekre.
A mostani ár töredékéért lehet megvenni ami most csak álom.
Tehát azt javaslom,hogy aki ilyesmibe gondolkodik,tegye élire a pénzét,értékálló valutába vagy nemesfémbe és barátkozzon,tervezgessen,nézzen ki helyeket(a gyakorlatban,nem a neten). Figyelje a híreket,árakat és mozduljon(vásároljon)a barátaival a megfelelõ pillanatban,a kinézett helyek valamelyikén.
Van bicikli, kövesút nem lesz viszont. :D Ez 'merika, itt nincs busz, fõleg nem tanyavilágban. Nagyvárosban esetleg. Kocsi nincs, nem is hiszem hogy valaha lesz.
Ha odajutok majd fényképezek, meg videót készítek meg mindenféle. Közel vagyok a végéhez. :cool: Tervezek majd valami bunker félét is a ház mögé, de az még odébb lesz.
Látom az "összefogás projectk" topicba már lehet kiskertrõl is beszélni lehurrogás nélkül :eek: vagyis van akinek lehet,van akinek nem szabad :haha: (ennyit a demokráciáról )
Na de!
Sok szó van itt telkekrõl,helyekrõl,módszerekrõl,élelemrõl,d e kevés szó esik az emberi tényezõkrõl,
Ami ugye nem elhanyagolható,mert bármilyen klassz a hely,ha pokollá válik,a csesztetések,kirekesztések és az emberi elme gonosz produktumai miatt.
Nem is nagyon értem,hogy több évnyi barátság hiányában,hogyan vetemedhet valaki arra,hogy közös ingatlant,bolt,stb tervezzen idegen emberekkel!? Ez sík bukta!
Annak ellenére,hogy reálisan szkeptikus vagyok a témában(bár lelkes,de használom a szürke állományt is),sokat teszek az ügy érdekében.
Amerre járok lefotózom az eladó telkeket és elmentem(nem csak a netes hirdetéseket),megnéztem az alföldi telkeket is karácsonykor,mindent lemértem,...még az földút anyagát is megnéztem,hogy olyan idõben is oda tudok e jutni,mint ami most van (világvégén nincs hóeltolás)
Ja már kiárultam,a telek rám esõ részét is ,a fölösleges cuccokból ( vásároljatok ,link az aláírásom,mert már alig van valami,meglepõdtem milyen jól fogy a cucc! :D)
Tehát szinte kész vagyok erre a projecktre!
De ahogy látom máshol csak a toporgás megy,nem igazán halad a dolog.
A helyzet az,hogy jó egy ilyen hely,de nem minden áron és nem mindenkivel.Pár ember már ki is esett,a viselkedése miatt.Ami lehet,hogy nem így van,de elgondolkodtató,hogy összezárva,nyomás alatt milyen ember lesz?
no meg itt van a vita egyedül/csoport? egyértelmû csoport,de nem minden áron és nem mindenkivel!
Lehet,hogy két-három jó barát hatékonyabb,nyugodtabb,mint tíz ember/család akik nem egy irányba húznak!
Sõt ha végképp nem megy,akkor akár egyedül is hatékonyabb,mint a "döntésképtelen" társakra várni!
Ha valaki megbántódik,az nem baj!Inkább most sértõdõsködjön és gondolkodjon el a dolgokon,mint amikor már a bõrére/társai bõrére megy a dolog!
Remélem pár emberkének felnyílik a szeme!Ha igen,örülök,hogy segíthettem!Ha nem,hát nem!
Elsõre úgyis felmegy a pumpa és dühbõl gondolkodik,ami tipikus emberi viselkedés.Majd pár nap múlva tisztul a köd!:)
Magyarországi vásárlásnál az is gond, hogy lehet hogy tudod hogy hol van egy telek, kikeresed Google térképpel, de hogy a környék milyen, azt nem tudod. Ez a gond, mert ahogy írtad, könnyen lehet hogy találsz egy szép helyet, de mit ér az, ha széthordják?
Aztán van itt még két fontos kérdés a távolság és az út!
Amit maximálisan figyelembe kell venni,a körülmények!itt mindenki engedje el a fantáziáját és nézzen ki az ablakon.
megtettem már többször,hogy üzemzavarkor nem lehetett kocsival megközelíteni a hibahelyet,bejárni a hibás szakaszt.
Esõbe,viharba,hóba,melegbe!
Urak,nagyon nem egyszerû!Aki azt hiszi 20-30 kilométert megtesz ilyen körülmények között,a batyujával,gyerekkel,a karjába,kutyával az ölébe,a feleségével...az téved,nagyot téved(ki kell próbálni! :cool:)
Gondoljátok el! az utakon nincs sózás és senki nem takarítja el a havat,senki nem rakosgat homokzsákot,senki nem építi újra a lebombázott hidakat.Még a zsilipeket sem kezeli senki,nincs a belvíz elvezetve,szivattyúzva.
A járható utakon tömeg,dugó,pánik,agresszió,katonai,hatósági jelenlét.
Na pedzitek már?
Akkor marad a földút,a szántás,a latyak,a hideg,az esõ.A gyereked bömböl,az asszony nem bírja,a kocsi a rengeteg cuccal tökig a sárba.
Szóval ébresztõ,mert nem egyszerû!felhívnám a figyelmet,hogy ez nem bomlasztás vagy trollkodás ,hanem a tapasztalat és a valóság!
Három évtizede csinálom,de biztos nem értek hozzá :),úgy mint aki a fotelból él túl!
Szóval négy-öt óra amit ki lehet bírni ilyen körülmények között és max 3 kilométer...aztán usgyi a melegbe,a zuhany alá,ruha a mosásba,bakancs a radiátorra.
Mondom,ki kell próbálni!...tudom-tudom Kinizsi 100 :haha:
Ami még segítség lehet, az a Google streetview. Ha nagyon gettós a terület és van utcanézõ, akkor abból kiderülhet.
Van olyan terület Magyarországon ami 30 kilométerre van mindentõl? :) Általában 5-6 km-re van valamilyen település. A térképet nézve nem is találtam olyat ami 30km-re lenne mindentõl. Persze 6 kilométer is lehet kegyetlen, ha -20 fokról van szó és viharos jeges szélrõl. Az biztos. Fõleg ha oda-vissza meg kell tenni az utat.
kicsit segítek kiválasztani a megfelõ helyet.
Mit nézzünk/nézek amikor meglátok egy eladó!táblát!?
Az út ami minimum kavicsos,murvás nagyon kevés föld út,pláne mezõgazdasági út.
A víz közelsége ami tó bõ vizû patak,folyó,öntözõ csatorna. legyen.ez pár száz méternél ne legyen messzebb.
A kútban a víz mélysége,ha nyáron ok,akkor nincs baj,csapadékos idõben ha sok van rendben,ha nincs akkor a szomszédoktól érdeklõdni.Fúrt kút jó,de nem célszerû,békében jó.
Kerítés...legyen és kapu is , be lehessen állni teherautóval,az építõ anyag,beton,stb miatt,fontos hogy milyen a kocsibeálló is. Sok pénz a kerítés,úgyhogy legyen.
Erdõ,fasor legyen olyan távolságba,hogy talicskával el lehessen hozni a gallyakat,ha kell.
Lehetõleg zsákutca,nincs nagy forgalom,nem szeret a pótoslada bejönni.
Szomszédok és a telkeik . A vásárlás elõtt érdemes kimenni hétvégén ,amikor kint vannak és pár szóban barátkozni egy gyors jellemrajzot felállítani...vannak embertípusok amiket nagy ívben kerülni kell.
Érdemes kimenni éjszaka,hogy milyen.
Az oda vezetõ út ne legyen egy napi járóföldnél messzebb.10-15 km.Ne legyen nagy folyó az úton.Ne legyen útközben olyan ipari üzem,ami meghibásodás,szennyezés esetén beteríti a területet.
Villany mindenképpen legyen,mert az építéshez napi karbantartáshoz,szivattyúhoz muszáj.Attól függetlenül lehet alternatív,de amíg nincs világvége hülyeség kínlódni vele.
Valami bódé féleség indulásnak.
Termõ gyümölcsfák,minél több.rengeteg idõ és gondoskodás mire terem egy facsemete.Árnyék is kell,mert nyáron perzsel az idõ.
Lehetõleg sík,enyhén lejtõs terület.Fûnyírásnál,napi tevékenységnél nagyon fontos szempont.
Jó legyen a hely karmája.Magyarul egy kicsit eltöltesz arra felé ,elszívsz egy cigit és elgondolod,hogy jól érzed e magad ott.
Pár kép telkekrõl, amik majdnem tökéletes lehetnek.
6800680168026803680468056806
680968106811681268136814681568166817
Na Urak!
Kb.ez az a színvonal ,amire ideiglenes lakhatás ill. bol esetén rá lehetne mondani,hogy a minimális szint,így már ki lehet húzni.
Közös telek esetén a realitások,a valóság!
Egy lakhely(pl egy lakókonténer,konyhával,fürdõvel,bútorral)min . 1 milla/fõ,család
A telek helytõl függetlenül,kerítéssel,kapuval,infrastruktúr val 300000-1,5 millió(nyilván ahányan van a közösség ezt annyival el kell osztani)
Közös vandálbiztos tároló(ide be lehet az értékeket pakolni)600000,- elosztva a tagokkal
Szerszámok 200000,. elosztva a tagokkal
Facsemeték növények 200000. elosztva
Ez a minimum szint,úgyhogy mindenki kösse fel a gatyáját és ha komolyan gondolja ,nagyon tessék spórolni.
Ennél kevesebb pénzbõl csak bukta lesz és rossz szájíz,kedvetlenség és végül kudarc!
GAZDA
01-10-2016, 11:01 AM
Terepjáró lehet megoldás?
Terepjáró lehet megoldás?
Lehet!
6818
Sõt had gratuláljak elsõként az óriási ötletedhez! :thumbup
A topic témájába ez is belefér! "Közös Bol,nyaraló,kikapcsolódás"
nagy az ötlet,mert a közös bol,nem feltétlenül kell,hogy föld,ház ingatlan legyen.
A csoport ,védelem,együttmûködés úgy is létrejöhet,ha gebasz esetén összegyûlünk és egy terepjárós,buszos..vagy kinek milyen jármûve van...konvojt alkotunk!
6819
A kocsik tudják egymást kirángatni a sárból,éjszakára szekér tábort lehet alakítani.Hihetetlen mennyiségû cucc,felszerelés,élelem ruházat elfér egy kocsiba,ufóval.
Amíg béke van lehet közös túrákat szervezni,ismerkedni,kikapcsolódni nyaralni,felfedezni új,tuti jó helyeket.
Akár elõre közös készleteket is el lehet helyezni a klassz helyeken.
Ugyan nem olyan luxi,mint egy szép nyaraló,de a mobilitás életet jelenthet!
lehet akár bojlis sátor,vagy nagyobb családoknál,fûthetõ rendezvény sátor,vagy sátras utánfutó,lakókocsi is.
Még egy szer...hatalmas ötlet,gratula!
maghar
01-10-2016, 02:21 PM
Nem rossz ötlet,a csóró verzióján már régóta gondolkodom :) ezt 150 pénzért árulják.
682068216822
Nem rossz ötlet,a csóró verzióján már régóta gondolkodom :) ezt 150 pénzért árulják.
682068216822
Nem "csóró"ez,tök jó a célra+egyébként is.:thumbup
Igazából a tuti elbújhelyek,nem a telkes,házas övezetekben vannak.De ennek ellenére minden megvan ami a túléléshez kell.No meg ott a száz kilónyi készlet,ami ha hátra maradt volna,a fosztogatók laknak jól belõle.
Igazából nekem személy szerint jobban bejön ez a fajta túlélési stratégia,mert nagyon meg kellene ,hogy erõszakoljam magam,hogy földet mûveljek.
No meg itt nincs tagdíj,nincsenek megkötések,szerzõdések,egy csomó hátráltató tényezõ ki van küszöbölve.
Végre elõkerülhetnek a féltve õrzött rádiók,lehet menet közben egymással beszélgetni,stb.
Lehet evakuációs próbákat tartani,táborozni...
Szóval kötetlenebb az egész.
Lehet tuningolni a gépeket napelemmel,gumikkal,ötleteket adni egymásnak,trükköket tanulhatunk.
Ha lenne egy barkácsolós autószerelõ a csapatban még oktathatna is minket .
a közös kitelepüléseken mindenki megoszthatja a tapasztalatait,kiderül mire van még nagy szükség és mi a ballaszt.
maghar
01-10-2016, 02:42 PM
Ez 350000-
68236824682568266827
http://www.jofogas.hu/somogy/Hobbi_to_telekkel_49614863.htm
Gyerekek,nagyon rá vagyok indulva erre a birtokra!
De van pár pici probléma!
-ha megveszem,másra nem marad pénz(épület,lakókocsi,szerszámok,villany bevezetés,padok,gyümölcsfák,stb)
-kicsit messze van,nem tudok lemenni csak havonta
-ezért sem pénzem,sem idõm nincsen,hogy egyedül csináljam
-ha beüt a krakk nem tudom megvédeni
Na már most!
-ha legalább négyen összejönnénk....az 3 kiló/fõ+ügyvéd ill,illeték
-hatalmas terület,mindenkinek meg lehet a saját kis világa(2700m2/4=....)
-de lehet kisebb saját,a többi közös
-nem ró megoldhatatlan kötelezettséget senkire
-egyéb a topic elején vagy megdumálás kérdése
-bármikor eladható a rész a többieknek(idegeneknek megbeszélés kérdése)
-a terület elég nagy,hogy plusz tulajdonosok is jöhetnek késõbb
-közösen meg tudjuk védeni
-semmi kötelezettség(kivéve a közös dolgok(villany ,kerítés javítás,adó)
-A kis helyére mindenki azt tesz amit akar(faház,lakókocsi,...)
-mindenki akkor megy jön,amikor akar...de azért néha nyírja le a füvet a területen(nyilván a másikét is,legközelebb meg õ megy ki,hogy rend van)
-akár valaki meg is lehet bízva,hogy néha rendbe tegye(ekkora területet mifelénk egy tízesért nyírnak le ,ez 2500 ft/fõ..amikor kell nyírni))
-a többi megbeszélés kérdése
Ádám Csaba
06-04-2016, 01:43 PM
http://www.jofogas.hu/somogy/Hobbi_to_telekkel_49614863.htm
Gyerekek,nagyon rá vagyok indulva erre a birtokra!
De van pár pici probléma!
-ha megveszem,másra nem marad pénz(épület,lakókocsi,szerszámok,villany bevezetés,padok,gyümölcsfák,stb)
-kicsit messze van,nem tudok lemenni csak havonta
-ezért sem pénzem,sem idõm nincsen,hogy egyedül csináljam
-ha beüt a krakk nem tudom megvédeni
Na már most!
-ha legalább négyen összejönnénk....az 3 kiló/fõ+ügyvéd ill,illeték
-hatalmas terület,mindenkinek meg lehet a saját kis világa(2700m2/4=....)
-de lehet kisebb saját,a többi közös
-nem ró megoldhatatlan kötelezettséget senkire
-egyéb a topic elején vagy megdumálás kérdése
-bármikor eladható a rész a többieknek(idegeneknek megbeszélés kérdése)
-a terület elég nagy,hogy plusz tulajdonosok is jöhetnek késõbb
-közösen meg tudjuk védeni
-semmi kötelezettség(kivéve a közös dolgok(villany ,kerítés javítás,adó)
-A kis helyére mindenki azt tesz amit akar(faház,lakókocsi,...)
-mindenki akkor megy jön,amikor akar...de azért néha nyírja le a füvet a területen(nyilván a másikét is,legközelebb meg õ megy ki,hogy rend van)
-akár valaki meg is lehet bízva,hogy néha rendbe tegye(ekkora területet mifelénk egy tízesért nyírnak le ,ez 2500 ft/fõ..amikor kell nyírni))
-a többi megbeszélés kérdése
Nekem messze van ezért biztosan nem leszek vevõ, de jó ötletnek tartom.
Javaslom, hogy ilyen kis tóval rendelkezõ ingatlant nyáron nézzétek meg, amikor a legkisebb a vízállás. Nehogy csak egy pocsoja legyen az augusztusi melegben.
Nekem messze van ezért biztosan nem leszek vevõ, de jó ötletnek tartom.
Javaslom, hogy ilyen kis tóval rendelkezõ ingatlant nyáron nézzétek meg, amikor a legkisebb a vízállás. Nehogy csak egy pocsoja legyen az augusztusi melegben.
Akkor pont jókor fogjuk megnézni...már ha lesz jelentkezõ.Ha nem passzolnom kell.
Egyébként ha valaki csak befektetésnek venné vagy csak egy évbe egyszer menne le nyaralni a családdal az is jó!
Lehet annak is megérné,akinek van birtoka,állatai...mert ha onnan elûzik vagy természeti okból el kell jönnie akár az állatai egy részével is ide evakuálhat(csak ne xarjon a kecske a tóba,mert az a vízkészletünk)
Késõbb akár a prepper társak is lelátogathatnak,egyfajta kiképzõ bázisként is funkcionálhatna..lehet lõtér is íjra,légfegyverekre.
Jó nagy napozó terasz a tó mellett a hölgyeknek,szép játszótér a gyerekeknek,bográcsozás,stb.
Lehet valaki kedvet kap és onnan jár dolgozni...millio a lehetõség.
Gyümölcsfák,dió,cseresznye,szilva,kajszi,naspo ja,bokrok,ribizli,mogyoró,csicsóka,koktél paradicsom,növények amik ehetõk de bírják ha nincsen agyon vegyszerezve,a tóba gondozás mentes halak(kárász,nyurga,compó,amúr,busa ami tisztán tartja a vizet).
Kik jelentkezzenek?
Mindenki akinek van egy csöpp túlélési ösztöne! Én már rájöttem ,hogy egységben az erõ!
....a közösséghez én mit tudok hozzátenni,a pénzen kívül?!
-kedvezményesen kapom a villanyt
-a teljes villamosítást a segítségetekkel megcsinálom,ha lesz rá pénz,az alternatívokat is.
-az állatokkal el vagyok,amit nem tudok,megtanulom
-füvet nyírni tudok
-jól fõzök
-ács,kõmûves,asztalos,lakatos szakmákban jól boldogulok
-a motorokhoz nem nagyon értek,így szerencsés lenne ha egy ilyen tulajdonostárs is lenne
-lõfegyverem nincsen,így egy vadász,sport lövész is elkelne.
-kommunikáció ill.mûszerész szakmákat is ugatom,így ha valakinek az a hobbija,szakmája az fõnyeremény
-bár elsõsegélynyújtó tanfolyamom van,azért nagyon kéne egy orvos,ápolónõ is
De ezen kívül bárki aki túl akarja élni ami következik!
(Akár négynél is több tulajdonos társ lehet!A terület elbírja,úgysem lesz lent mindenki egyszerre.Talán jobb is a folyamatos és kiszámíthatatlan a mozgás a "bázison.
Nekem elég 100-150 m2 egy lakókocsinak ,meg egy kis terciának,ahol tudunk pihenni.A többi szabad préda,közös tér,legelõ,lõtér,kiskert,bármi)
+:duhos:
http://alfahir.hu/%E2%80%9E%C3%BAgy_%C3%A9lnek_mint_az_%C3%A1llatok% E2%80%9D_cig%C3%A1nyprobl%C3%A9ma_kaposv%C3%A1ron-20110917
http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/putrikon-at-a-vilagvege-utanig-az-ivanfahegyalja-utca-foglyai-512599
Ennyi........ez nem jön be!:mad:
Megmondom õszintén,most egy kicsit elment a kedvem a Bol/nyaraló nézegetéstõl/vásárlástól.
A héten megnéztem egy párat....ha a hely /ház környék meg is felelt,mindig volt egy zavaró körülmény/szomszédság!
Tele vagyok tervekkel és jó szándékkal,tettvággyal,gyönyörû dolgokat szeretnék létrehozni.
Egy kis helyet ahol békén hagynak,ahol nyugtom lehet ha baj van és békében el tudunk lenni.
De mindig van valami.....
Hát ez igen szomorú. De még mindig jobb mintha megvetted volna aztán utólag derül ki. Tuti nem maradt volna azokon a tervezett gyümölcsfákon gyümölcs. Ezért mondtam hogy MO.-n vidéken is vannak olyan helyek ahol nem laknék. :( De ne is törõdj vele, majd találsz másikat. Én is bele voltam szerelmesedve egy csomó házba, de végül elég sokat kellett várni mire az egyik összejött.
Igaz itt könnyebb választani, meg itt van a City Data weboldal is, az összes bûnözési és egyéb statisztikákkal. Ha valahol gáz van, az rögtön látszik.
A. L. Ias
06-07-2016, 07:50 AM
Doom, ne add fel! Csak vedd hobbynak a keresést! Én is ezt a rögös utat járom. De már túlléptem a dühöngés fázisán.
Sajnos kompromisszumot kell kötni a keresésnél. Ami jó helyen van az nem csak nekem van jó helyen és sûrûbben lakott, mint szeretném. Ami megfelelne az vagy távol van (leginkább az Õrségben), vagy az szegényebb rétegek által lakott, ami a megélhetési bûnözés melegágya.
Doom, ne add fel! Csak vedd hobbynak a keresést! Én is ezt a rögös utat járom. De már túlléptem a dühöngés fázisán.
Sajnos kompromisszumot kell kötni a keresésnél. Ami jó helyen van az nem csak nekem van jó helyen és sûrûbben lakott, mint szeretném. Ami megfelelne az vagy távol van (leginkább az Õrségben), vagy az szegényebb rétegek által lakott, ami a megélhetési bûnözés melegágya.
nem is az a gondom..dühöngök ...aztán folytatom..nem tudom mennyi idõ van még..de e nélkül is meg tudjuk oldani!..majd foglalunk! :haha:
Ami mondjuk dühít kicsit és értetlen vagyok miatta...az a nemtörõdömség..és,hogy mindenki a saját ellensége!
Toboroznék a környezetben,a többi(pl. horgász,turista) fórumokon...és semmi VAZZE!
Mindenki elmondja a tutit..+hogy csapatba jobb..+mindent...aztán mikor lépni kéne visszahuppan a fotelbe!
Nem értem.......
-Miért nem jó az ha egy szép teleknek csak a negyedét/ötödét/hatodát kell kifizetni????
-Miért nem jó az ..ha mondjuk kell egy garázs a szerszámoknak(ami mondjuk egy milla),de csak 2 kilóért kell a zsebbe nyúlni?????(használni meg ugyan úgy tudja mindenki...és vigyáz is rá ugyanúgy)
-Mi a probléma azzal,ha valaki tartósan beteg..akkor is rendben van a tercia,mert a többiek segítenek,csinálják????
Miért nem elég nyaralni 100-150 m2 privát?.....a parkoló,tó,kiülõ,tûzrakóhely,..pedig közös(közös pénzbõl,tehát jóval olcsóbb,mintha maga veszi/csinálja)
-Mi a gond azzal,ha nagyobb meló van(pl betonozás)akkor nem egyedül kínlódik valaki,hanem jó hangulatban,sörözéssel,a lányok fõznek,a gyerekek meg lábatlankodnak?????
-Miért nem megfelelõ,ha beüt a krakk négy-öt család(és jó barátok,megbízható rokonok) a megmentett készletekkel,állatokkal,felszereléssel oda evakuál és akár harminc ember védi a területet/csapatot?????
Attól nem kell egymás se.ggébe lógni,ha valaki pihenni akar,hát szóvá teszi!
Felnõtt ember mindenki,mindent meg lehet dumálni!
.....De nem vazze...mindenki csak osztja az észt oszt annyi!
Gondolom hogy a többség nem bízik senkiben, vagy egyedül akarna venni valamit nem közösben, vagy túl bonyolultnak találja a dolgot.
a többség nem bízik senkiben
...lehet én vagyok naiv,de hiszek abban,hogy vannak normális jó emberek.Lehet tévedek,mert azt hiszem,ha én nem lopok akkor más sem!
De nem tudom mennyire lenne logikus,ha valaki jelentkezik,megcsinálja,az ismerkedési procedúrát,a telek bejárásokat,az ügyvédet..zsebbe nyúl,kifizet pár százezret,együtt dolgozik,pihen a többiekkel,elaltatja az éberségüket...majd egyik nap...az ördögi tervét végrehajtja és...... ellop a garázsból egy közös teszkós fûnyírót! :haha:
...legalább lesz mit enni a kutyáknak! :cool:
egyedül akarna venni valamit nem közösben
Mindenki egyedül venné a saját részét,telekkönyvbe bejegyezve.Mindenkinek meg lenne a saját/privát része(akár saját wc is lehet),olyan menedéket tesz ,amilyet akar.
A lényeg...egy mondjuk 3000m2 telek mondjuk,1 milla....../4......250000 ezerért mit kap valaki?
Így kap 750 m2...amíbõl a privát szférára ,ha egyedül tulaj akkor sem használ 150 m2 többet!..és hányszor jár ki nyaralni?
De most tényleg,gondolkodjunk már!
túl bonyolultnak találja
Hát ugyan azt kell végigjárni,mintha egyedül csinálná...kiválasztás,ügyvéd,aztán személyre szabás.
De mondom,az elõny,hogy a közös dolgok negyedébe kerülnek!
Ami szerintem nem mindegy.
nem kell négy villanybevezetés,négy ciszterna,négy kiülõ,stég,játszótér,bográcsozó,szerszámt ároló!
Ha valaki félti a lapátját,írja rá "enyimé"!:)
Egyetértek, csak mondom hogy van néhány dolog ami miatt nem szívesen lépnének bele a közösbe. De nem tudom.
Rozsomák
06-08-2016, 04:54 PM
Közös lónak... Az a baj, hogy lefele menet egy autós felb...sz, mire leérsz meleg van nyûgös vagy oszt látod a hûtõböl kifogyott a hideg sör, kifelemenet a langyos sörrel a kezedben látod, hogy a preppertársad meg a kedvenc helyeden ül. Na ennyi elég egy úriembernek, hogy beszóljon keserû szájízzel valamilyen ürüggyel, ha nem is komolyan. pld: még nincs lenyírva a fû, a múltkor én lenyírtam mire jöttetek. Innentõl kész a rossz viszony. Ha meg asszony van... Manapság senki nem "kezeli" Õket, és belepofáznak mindenbe és keltik a feszültséget. Sajna ennyire egyszerû a képlet. Sajnos.
Közös lónak... ..legyen így!Nekem mind1.
Rozsomák
06-08-2016, 08:17 PM
..legyen így!Nekem mind1.
jajj ne értsd félre, csak normális jó emberek akik nem lopnak azoknak is lehet rossz napjuk. Ha van valami ami összetart akár örökkön örökké barik is lehettek.