PDA

View Full Version : Zombie U... "Are you prepared?"

SaSa98
03-08-2016, 03:04 PM
Nemrég találtam ezt a játékot. Az elején egy szimpla zombi tùlélõ játéknak hittem, majd mikor a rádiós segítõ bemutatkozott.."My friends call me THE PREPPER...You now why? Because i'm always prepared."... Valamint az elsõ nagyobb feladat a jatekban egy BOB (Bug out bag) megszerzése..nem láttam még ilyen játékot amiben szerepet kaptak a "hivatásos" tùlélõk...igaz ahogy belenéztem a játékba, nem sok köze volt már a dologhoz, de pozitívum hogy valaki elismerte ezt a dolgot a játékfejlesztõk közül, és ez az életszemlélet ìgy legalább a neve miatt is de figyelmet kap.(kitudja hány ember nézett utánna ennek a szónak kìváncsiságból hogy "Prepper",miután játcott ezzel) Mert magambol kiindulva ha nem találom meg elõbb a blogot, ez is idevezetett volna engem szerintem.. Szerintetek? :)

mmilan21
03-09-2016, 07:52 AM
Nemrég találtam ezt a játékot. Az elején egy szimpla zombi tùlélõ játéknak hittem, majd mikor a rádiós segítõ bemutatkozott.."My friends call me THE PREPPER...You now why? Because i'm always prepared."... Valamint az elsõ nagyobb feladat a jatekban egy BOB (Bug out bag) megszerzése..nem láttam még ilyen játékot amiben szerepet kaptak a "hivatásos" tùlélõk...igaz ahogy belenéztem a játékba, nem sok köze volt már a dologhoz, de pozitívum hogy valaki elismerte ezt a dolgot a játékfejlesztõk közül, és ez az életszemlélet ìgy legalább a neve miatt is de figyelmet kap.(kitudja hány ember nézett utánna ennek a szónak kìváncsiságból hogy "Prepper",miután játcott ezzel) Mert magambol kiindulva ha nem találom meg elõbb a blogot, ez is idevezetett volna engem szerintem.. Szerintetek? :)

A játékosok egy kis hányada utána szokott nézni az ilyen dolgoknak. 1-5% kb.
Viszont ha a hivatalos Facebook oldalra is kiraknak egy linket/posztot a prepperkedés mibenlétérõl, akkor már sokkal többen fognak utána nézni a dolognak.
A Facebookon könnyebb elolvasni, mint hogy beírja a delikvens a Google keresõbe.

Persze aki eleve nyitott a felkészülésre, az egybõl rákeres a névre és megtalálja.
Aki a Doomsday Preppers-t nézi az is elõb-utóbb rákeres a témára.
Plusz a tömeges illegális bevándorlás is megadja a löketet hozzá.

SaSa98
03-09-2016, 02:53 PM
Hát igen megadja sajnos... viszont amennyire tudom, Anglia területén vannak prepperek. Láttam egy adást a neten, amiben a brit prepperekkel csinálnak interjúkat...az egyik prepper 12 éves(lehet 14, rég láttam)... nekem le esett az állam, de hajdani önmagamra hasonlított(nem mintha már olyan vén lennék :D , meg persze én nem tudtam hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal, és ezért sokkal primitívebb is volt az elsõ felszereléseim.. egyben volt a zsákom 72 órás csomag, és bob, valamint egy kis táska szerszámokkal jelentette nekem az EDC csomagot.....jajj ez a bohókás gyermekkor :) .. nade elkanyarodtam a témától...) tehát igazán kedv csináló volt nézni... amúgy aki ezt olvassa, attól kérnék egy választ. Ti hány éves korotokban kezdtetek el megismerkedni a prepperkedéssel, és ez az ismerkedés mikor lett tudatos?

SaSa98
03-09-2016, 03:40 PM
Illetve hogy hogy ismerkedett meg vele :)

mmilan21
03-09-2016, 09:34 PM
Maga a prepperkedés nálam nem mai dolog.
2010 környékétõl kezdtem elgondolkozni rajta hogy mennyi mindent nem tudok a túlélésrõl. Ekkor voltam 17.
Akkoriban kezdtem el gyûjtögetni a konzerveket, csak egy kisebb készletem lett a 2012-ig. Tapasztalatból annál több.
Tudtam alapvetõen, hogy nem lesz világvége, hanem le kell játszanunk még sok menetet és van idõ felkészülni a nagyobb bajokra. Még most is ezt mondom.
Szóval készülgettem apránként.

Eljött 2013, ekkor már azt is tudtam, hogy a prepperkedés mit takar. Ekkor már beleástam magam az alternatív médiába és kezdett kialakulni a kép.

2014 februárjában regisztráltam ide, aztán felgyorsítottam a felkészülésemet.
Az év végére már volt pár cuccom és sokat tanultam itt és az életben. Közben küzdöttem önmagammal is néha - ez egyfajta nyitottsági mellékhatás nálam.

2015-ben nagyon sok dolog megváltozott. Új válság volt a láthatáron. Rengeteg irodalmat és filmet néztem a témában. A korlátaimat feszegettem. Bevásároltam ezt-azt.

2016: Új projektek tömkelege - magam építek dolgokat. Kezd körvonalazódni az életcélom, de még keresem az igazit.

Most ott tartok hogy nyitok a világ felé, de a felkészülés természetes dolog emellett.
Remélem a legjobbakat.

SaSa98
03-10-2016, 02:34 PM
És te gondolom régebben még szüleidnél laktál. Te hogy oldottad meg például a felvilágosításuk? Hogy tolerálták neked a prepperkedést?