PDA

View Full Version : ..azután!?

Doom
03-16-2016, 02:53 AM
Inkább ide írok,mert máshonnan ki van cenzúrázva a nem tetszõ vélemény!
két kép kezdésnek.
70327033
Melyik kép tetszik?
Mit teszel azért,bármelyik képet választottad,hogy ezt a képet kelljen bámulnod a hátra lévõ életedben?
Ez pedig saját kép.7034
Azt mondják a kamera csak egy eszköz,amin át az ember látja a világot.Nem igazán így van,a gép azt látja amit a használója akar láttatni vele!
Ki mit lát a világból,ki hogyan látja a világot,mit akar látni a világból?
Jönnek az információk csõstül és a fogékonyaknál eluralkodik a rettegés!
Felteszek még egy képet(talán lehet,végül is nincsen rajta semmi "olyan")
7035
Végül is ez a kép a szövegkörnyezetében ösztönzött a topic nyitására.
Ez egy nemi erõszakról szóló cikknél volt mint demonstráció.Csupa szörnyûség,rettegés félelem!
De ugyan ez a kép egy ilyen környezetben?
"A kellemes tavaszi idõjárás a szerelmeseket kicsalja a természetbe..."
Ugye mindjárt más jön le a képet nézve?!:)
Te mit látsz a világból?
Az összeomlás elkerülhetetlen,ez köztudott!De lesz élet utána is!
Újjáépítés,szántás ,vetés,a romokat befedik a tavaszi virágok.
Megtalálod a helyed?Mi hajt téged,hogy túléld?

Doom
03-16-2016, 03:08 AM
Fegyver
Azt mondjátok,hogy egy szerszám!Mint egy kés,mint egy multi fogó? HMMM...
Hát nem az!Egy eszköz,amit az élet elvételére alkotott meg az emberiség!
Legyen az akár élelem szerzés vagy az ember társunk,a fegyver ölésre való,másra nem lehet használni.
Olyan mint egy bicska?
Ugyan már!A bicskával valóban el lehet vágni a madzagot,szalonnát,de le lehet metszeni egy szál rózsát is a nappaliba.
Egy pisztollyal mit lehet kezdeni?
Ölni,pusztítani.
Persze lehet igazolni sok mindennel,pl. bûnözési statisztikákkal..persze ha az ember azt akarja látni a világból!
Ha szánt szándékkal,csak a rosszat,a gonoszságot,a szenvedést,a félelmet keresi és azt akarja látni a világból..akkor azt fogja látni a világból és a zsebébe csúsztat egy fegyvert!
"Mert a világ gonosz,mert nem lehet a hátamon rendõr!"
70367037
Szerintem nem,a világ nem gonosz!
Gyönyörû,csodálatos!
Persze ki mit lát belõle?!
Van aki fél,retteg van aki nem!

TMIB
03-16-2016, 03:37 AM
Mit kellene tennie valakinek? Senki nem Isten. Az emberek sodródnak és kész. Az emberek egyesével nem alakítják a világot. 100 ember se. 100.000 ember se. Majdnem 7 és fél milliárd embernél is több van a Földön. 10.000.000 se tudna rajta változtatni.

Mit teszel azért,bármelyik képet választottad,hogy ezt a képet kelljen bámulnod a hátra lévõ életedben?

Még 2 hónap és beköltözök egy erdõ közepére? Annál többet nem tudom lehet-e tenni.

Nem hiszem hogy valami nagy összeomlásra készülne mindenki. Gazdasági válság, valami közepes méretû természeti katasztrófa. Munkanélküliség, betegség. Nem feltétlenül járnak ezek romokkal. Ezek rövid idõszakok, ami után minden rendbe jön. Munkanélküliség 6 hónapon át. Vagy 1 éven át. Vagy 3 éven át. Aztán mi lesz? Semmi, lehet kezdeni másik munkahelyen.

Megtalálod a helyed?Mi hajt téged,hogy túléld?

Akiben nincs életösztön, azt úgy hívják hogy öngyilkos. Aki meg nem az, az megpróbálja úgy leélni a néhány évtizedét, hogy a lehetõ legkevesebbet kelljen szenvednie, esetleg még jól is érezze magát néha.

Hát nem az!Egy eszköz,amit az élet elvételére alkotott meg az emberiség!

A kést pont ugyanazért találták fel.

Amúgy is teljesen mindegy mit mire találtak fel, a lényeg az hogy mit mire használ valaki. A puskaporra is lehet azt mondani hogy az élet elvételére szolgál, de vajon gyûlölöd-e ezért Augusztus 20.-án a tüzijátékot? Szerinted mondjuk Marian Cozma-t mennyire nyugtatja meg az a tény, hogy a kést lehet répaszeletelésre is használni?

Legyen az akár élelem szerzés vagy az ember társunk,a fegyver ölésre való,másra nem lehet használni.

Ezt viccbõl írtad?

1. Sportlövészet
2. Gyûjtemény
3. Befektetés
4. Szórakozás (mi az asszonnyal randizunk a lõtéren és jól szórakozunk)
5. Önvédelem (ami csak ritka esetben jár sérüléssel, és nagyon ritkán végzõdik halállal)
6. Testedzés (már az is megerõltetõ ha állva lõsz 1-2 órán át, fõleg ha még mászkálsz és rohangálsz is)
7. Élet VÉDELMÉRE való (az embergyilkolásra csak az használja aki eleve rosszra akarja, a normális embernek a védekezés a lényeg, nem az hogy más megsérüljön vagy meghaljon)
8. Persze, vadászat (ha nem vagy vegetáriánus, akkor szerintem ezt sem érheti kritika)
9. Üzlet, munka

Ölni,pusztítani.

Néhány A4-es papírlapos zombit elpusztítottam. Meg néhány agyaggalambot. Nem látom hogy ezzel mi a gond. A papír és az agyaggalamb nem hal meg, mert nem él.

Szerintem nem,a világ nem gonosz!

Ez így eléggé általánosítás. Nem gonosz, de nem is szent. Az emberek között van mindenféle, de van aki áldozat, van aki elkövetõ, van aki meg arra készül hogy egyik se legyen. Voltam áldozat eleget, egy ponton ki kell mondani hogy elég volt belõle. Ha rúgtak már fejbe hátulról a nyílt utcán, vagy szorítottak már kést a hasadhoz, akkor tudod hogy nem túl vicces helyzetek ezek.

Ez szerintem nyugodtan mehetne az érvek-ellenérvek topicba, mert tulajdonképpen ez pont errõl vita. :)

Doom
03-16-2016, 03:51 AM
A félelem
Rendkívül érdekes fiziológiai elváltozás az agyban,egyfajta vízió,egy tudatállapot.Voltaképpen az alany elképzel egy nem valós és nem megtörtént dolgot,ami az agyában elváltozást okoz!Szerencsés esetben ideiglenesen.Sajnos sokaknál akár végleges lehet ez a "betegség",ami rendkívül pusztító folyamatokat indít be az alany életvitelét,életminõségét illetõen!
A klasszikus prepper kérdések:
-mi lesz ha elfogy az olaj?
-mi lesz ha bedõl a dollár?
-mi lesz ha nem lesz étel?
-mi lesz ha nem lesz víz?
Ez nem más ,mint félelem,ahogyan az is ha az ember biztosítást köt,pótkereket vesz, tûzoltó készüléket vagy fegyvert tesz a zsebébe!
Leégett a lakás?betörtek?kilyukadt a kerék?megtámadtak,kiraboltak?
NEM!
Nem egy létezõ esemény,csupán illúzió,egy elképzelt történés,egy alternatív végkifejlet,de semmi esetre sem létezõ dolog!
Csupán az elménk kegyetlen játéka,semmi több!
Persze,biztonságban szeretik érezni magukat az emberek...ugyanakkor fegyverrel megy szórakozni,mert mi van ha késsel támadnak meg?!:cry:
Mi lenne,ha egy szál virággal és egy csomag óvszerrel menne valaki..hátha sikerül felcsípni egy jó csajszit?!:rolleyes:
Persze errõl csak részint tehet maga az alany!Mindenhonnan folyamatos nyomás alatt van az elménk!A médiából,az internetrõl,a kocsmából,a szomszédtól,a fórumról...
Mindenhonnan a gond,baj,szörnyûség,katasztrófa,halál,bûnöz és,válság,összeomlás,háború,katasztrófa... ........
Nos nem is csoda,hogy ilyen környezetben az elme feladja a küzdelmet a félelem ellen és megadja magát az álompolgár,gyõz a rettegés!
Azt mondjátok aki fegyver ellenes,az liberális agy mosott!
Pont fordítva van!Akik túl gyengék,hogy ellen álljanak ennek a negatív cunaminak,azok váltak agy mosottá!Sajnos!
Persze nem trendi,nem macsó,sõt szégyen bevallani,hogy valaki fél!
Ez egy újabb káros folyamatot indít be és az alany magára marad a problémáival.Szép lassan elvész az elméje útvesztõiben,egy idõ után már a segítséget sem fogadja el,átlép a tagadás magányába.
Aztán a félelem,függõvé tesz,mint egy erõs narkotikum!
Megy emberünk a sötét sikátorba hazafelé és nem azt veszi észre milyen kellemes a tavaszi este,a virágzó fák illatát,a rigók énekét....hanem a gázpisztolyt szorongatva retteg a következõ fordulótól!
Játszik vele az elméje!Nem a valóságot látja,érzékeli,hanem a folyamatos negatív tréning mûködik nála....FÉL!
Az agyába töltött és befogadott program azt láttatja vele,hogy biztos les rám valaki,ki akar rabolni,meg akar erõszakolni,mert hát a bûnözési statisztika azt mondja meg fog történni!
Meg fog? Biztos,hogy meg fog történni vagy csak egy elképzelt dolog ,amit az elme állított elõ,nem valódi történés...csak vízió!

Doom
03-16-2016, 03:54 AM
Ez szerintem nyugodtan mehetne az érvek-ellenérvek topicba, mert tulajdonképpen ez pont errõl vita.
Nehogy elkezd kicenzúrázni,ez csak a téma eleje!Elhiszem,hogy nem tetszik,de a fegyver téma csak bevezetõ,nem maga a téma,csak egy szó a mondatból!Próbáld érteni!...vagy kérdezz rá nyugodtan!

Doom
03-16-2016, 04:08 AM
Szerinted mondjuk Marian Cozma-t mennyire nyugtatja meg az a tény, hogy a kést lehet répaszeletelésre is használni?
Pont errõl szól a történet!Ki hogyan látja a világot!?
Ha valaki egy egyszerû szerszámra néz(kés)van akiben a késelés,gyilkolás marad meg...van akiben egy jó brigád buli,répa szeleteléssel, jó kajával és jó hangulattal!
Kinek mennyire befolyásolt,torzult az elméje,látásmódja,mennyire uralkodott el rajta a félelem.

TMIB
03-16-2016, 04:28 AM
A klasszikus prepper kérdések:
-mi lesz ha elfogy az olaj?
-mi lesz ha bedõl a dollár?
-mi lesz ha nem lesz étel?
-mi lesz ha nem lesz víz?

Olajválság már volt.
Sok helyen volt már komoly infláció, és mivel a pénzt nem támogatja semmi, így bármikor elõfordulhat újra. Lehet nullákat nyomtatni a számok végére, mint mikor a pengõvel voltak gondok.
Ételhiány bárkinél elõfordulhat. Én is voltam már olyan helyzetben, hogy száraz kenyérre se telt. Akkor aztán nagyon jól tud jönni egy kis tartalék.
Vízhiány még nem volt. Viszont van hogy falvakban, vagy kisebb városokban egyszerûen ihatatlanná szennyezõdik a víz. Magyarországon is volt már rá példa, meg itt is elõfordul nálunk.

Ez nem más ,mint félelem,ahogyan az is ha az ember biztosítást köt,pótkereket vesz, tûzoltó készüléket vagy fegyvert tesz a zsebébe!

Nem félelem, csak elõrelátás.

Leégett a lakás?betörtek?kilyukadt a kerék?megtámadtak,kiraboltak?
NEM!
Nem egy létezõ esemény,csupán illúzió,egy elképzelt történés,egy alternatív végkifejlet,de semmi esetre sem létezõ dolog!

Hogyne történt volna. Volt hogy gyerekkoromban lángra kapott az egyik asztalunk. Nem égett le a lakás, de csak mázlink volt és azért nem. Kocsim ugyan nincs, de biciklivel kaptam defektet többször is. Ahogy akinek kocsija van, az legalább egyszer biztosan kap defektet, ha használja is a jármûvét. Megtámadtak? Igen. Sokszor. Nem raboltak ki, de megtehették volna azt is. Ha már kést szorítanak, akkor simán elkérhetik a tárcádat is.

Csupán az elménk kegyetlen játéka,semmi több!

Nem igazán értem hogy hogy beszélsz mások nevében. Inkább úgy mond, hogy veled még semmi ilyen nem történt, de sok más emberrel viszont igen.

Persze,biztonságban szeretik érezni magukat az emberek...ugyanakkor fegyverrel megy szórakozni,mert mi van ha késsel támadnak meg?!:cry:

És mi van ha nem történik semmi? Akkor nem mindegy hogy van-e fegyver vagy nincs? Akkor a szórakozóhelyen jól szórakozik és kész. Miért számít hogy mi van nála, ha legális?

Mi lenne,ha egy szál virággal és egy csomag óvszerrel menne valaki..hátha sikerül felcsípni egy jó csajszit?!:rolleyes:

Csak azért mert van nála valami védekezõ szerszám, attól még miért ne lenne valakinél óvszer és virág? Mondjuk nem sokat értem az óvszerrel a zsebemben, mikor megtámadtak.

Persze errõl csak részint tehet maga az alany!Mindenhonnan folyamatos nyomás alatt van az elménk!A médiából,az internetrõl,a kocsmából,a szomszédtól,a fórumról...

Vagy az életbõl. A nyomást mondjuk nem igazán látom. Pont azért, mert miért aggódnék ott, ha meg tudom védeni magam? Miért lennék akkor nyomás alatt? Miért aggódna valaki defekt miatt, ha ott a pótkerék a csomagtartóban? Nyomás akkor lenne az autóvezetõ emberek, ha tudná hogy defektet kaphat de nincs nála pótkerék. Nem? :)

Tényleg, óvszer miért van nálad? Nagy a nyomás hogy esetlen összejössz egy nõvel? Az óvszer a zsebben az nem az elõrelátás egyik formája? :D

Nos nem is csoda,hogy ilyen környezetben az elme feladja a küzdelmet a félelem ellen és megadja magát az álompolgár,gyõz a rettegés!

Én biztosan nem rettegek. Csak attól tartok jelenleg, hogy a munkámmal lesz valami gond. A többi nem érdekel. Régen tartottam nagyon sok mindentõl, fõleg otthon még Magyarországon, de volt is mitõl tartani. Most mitõl tartanék?

Azt mondjátok aki fegyver ellenes,az liberális agy mosott!

Ezt szerintem senki nem mondta.

Az viszont tény, hogy aki fegyverjog-ellenes, annak nincs sajátja, tapasztalatlan és az információit nem a hivatalos helyekrõl, illetve a valóságból szerzi, hanem abból a félelemkeltõ rettegõ médiából és sajtóból, meg blogokról, amiket te is említettél. Holott lehetne megbízható forrásból, tapasztalt emberektõl is információhoz jutni.

Az meg hogy a liberálisok fegyverellenesek, az így van. Az USA-ban 20%-uknak van lõfegyvere, a 80% viszont õrjöng és betiltást követel. Ugyanakkor a konzervatívok szinte egésze támogatja a jogokat. Hogy a liberálisokról valaki azt mondja hogy nagy többségben fegyver-ellenesek, az nem sértés, hanem valóság.

Persze nem trendi,nem macsó,sõt szégyen bevallani,hogy valaki fél!

Nem szégyen, épp csak nem sok értelme van. Miért kéne bevallani? Nem bûn az. Én régen féltem, még gyûlölet is volt bennem, de ma már nem így van. A közbiztonság miatt nem kell aggódnom, meg tudom már védeni magam, nem úgy mint régen. A gyûlölet is elmúlt, pont emiatt. A gyûlölet azt betegíti aki állandóan gyûlöl. Én inkább csak békésen éldegélek, aztán ha valaki bántani akar, az rosszul jár. Minden gyûlölet nélkül. Erre szokták mondani, hogy ez nem fenyegetés, hanem ígéret. ;) Amelyik bûnözõ minket akar betalálni, annak rossz napja lesz.

Megy emberünk a sötét sikátorba hazafelé és nem azt veszi észre milyen kellemes a tavaszi este,a virágzó fák illatát,a rigók énekét....hanem a gázpisztolyt szorongatva retteg a következõ fordulótól!

Akkor, ha elõtte már megverték, kirabolták, késsel fenyegették. Mert az emberek addig nem törõdnek semmivel, amíg meg nem történik velük valami baj, akár többször is.

Az agyába töltött és befogadott program azt láttatja vele,hogy biztos les rám valaki,ki akar rabolni,meg akar erõszakolni,mert hát a bûnözési statisztika azt mondja meg fog történni!
Az emberek nem a statisztika miatt aggódnak, hanem amiatt hogy bajuk lesz. És ha volt már bajuk 3x, akkor miért lenne lehetetlen hogy 4x vagy 5x is lesz? És miért ne kerülnék a bajt, ha tehetik? Miért kellene belerohannia valakinek a vesztébe? Biztosan szépen néz ki az esti lámpafényben a 8. kerület. De biztosan oda akarnál menni sétálni csak úgy?

Meg fog? Biztos,hogy meg fog történni vagy csak egy elképzelt dolog ,amit az elme állított elõ,nem valódi történés...csak vízió!

Feltehetjük máshogy is a kérdést.

Biztos az hogy nyugodtan végigsétálhatsz abban a sötét sikátorban? Biztos az, hogy senki nem fog bántani? Biztos az, hogy a szórakozóhelyen senki nem köt beléd? Biztos az, hogy egy csöves nem szúr le a nyílt utcán?

Pont annyira nem biztos, mint ahogy az ellenkezõje sem biztos. Mert semmi sem biztos és bármi megtörténhet.

TMIB
03-16-2016, 04:30 AM
Nehogy elkezd kicenzúrázni,ez csak a téma eleje!Elhiszem,hogy nem tetszik,de a fegyver téma csak bevezetõ,nem maga a téma,csak egy szó a mondatból!Próbáld érteni!...vagy kérdezz rá nyugodtan!

Nem szoktam cenzúrázni, áthelyezni szoktam hozzászólásokat a megfelelõ topicba. De ha azt mondod hogy nem az lesz a topic témája, csak érintve volt benne, akkor oké. :)

Pont errõl szól a történet!Ki hogyan látja a világot!?
Ha valaki egy egyszerû szerszámra néz(kés)van akiben a késelés,gyilkolás marad meg...van akiben egy jó brigád buli,répa szeleteléssel, jó kajával és jó hangulattal!
Kinek mennyire befolyásolt,torzult az elméje,látásmódja,mennyire uralkodott el rajta a félelem.

Én is ezt mondom, akkor egyetértünk.
Van aki egy lõfegyverben gyilkos eszközt lát, van aki viszont meglátja benne a szépséget, a technológiát, a dizájnos formákat, a szórakozás, sport lehetõségét. :beer:

Doom
03-16-2016, 06:46 AM
Én is ezt mondom, akkor egyetértünk.
Van aki egy lõfegyverben gyilkos eszközt lát, van aki viszont meglátja benne a szépséget, a technológiát, a dizájnos formákat, a szórakozás, sport lehetõségét.
elgondolkodtam az elsõ hozzá szólásodnál,hogy miért nem megy át a dolog?!
Azonnal támadásnak vetted a fegyvertartás ellen,így az életformád ellen,ami nem volt célom!:beer:
Talán,az elejére nem figyeltél és leragadtál a fegyver kérdésen(azért elgondolkodtató nem?;)).
Szóval a topic célja a "nézõpont" kérdése..és mi lesz utána?megy a felkészülés ezerrel,gyakorlás,trükkök,praktikák,erõszakos videók,lövészet(ami valójában harci játék,edzés,felkészülés a hatékony gyilkolásra),önvédelmi képzések(ugyan az mint a lövészet,íjászat,stb).
...azután?!
Ok megvolt az esemény...és ...valamit mindenkinek kell magával kezdenie nem?!
Az azért nem életcél,hogy egyébként teljesen improduktív dolgokkal töltse el az ember az életét.
Ki tud szakadni a félelmeibõl és tud normális életet élni..vagy "de jó,hogy túléltem,de hallottam itt a következõ!"
Hol a vége?
Hol mondhatja el valaki,hogy most már nyugodt vagyok,nem kell készülni,edzeni?
Vissza tud illeszkedni a normális emberek közé?

Lövészet,íjászat,késdobálás,kard mûvészet,harcmûvészetek,önvédelmi sportok,stb Ez mind alapvetõen az ellenfél minél hatékonyabb megsemmisítésérõl,harcképtelenné tételérõl szól!Voltaképpen felkészülés az erõszakra.Kár hamis illúziókat kergetni ezzel kapcsolatban,a használatát csupán a személyes önigazolás teszi indokolttá!Az ,hogy szubjektíve valaki azt mondja "nekem volt igazam".

Doom
03-16-2016, 07:16 AM
akkor vegyük fel a prepper vonalat..ha már itt vagyunk!:D
csöngetnek,az ajtóban egy szépen felöltözött,megborotválkozott,ember áll!
-"figyeljen Uram,magának jó drága háza van,igazán eladhatná és vehetne egy kisebbet(kitûnõen el lehet lakni abban is),a maradékot pedig adja nekem,mert a kislányom mûtétjére kell,másként meg hal."
Mit teszel?
mész az utcán,zsebedben az önvédelemre tartott fegyvered(ne ragadj le a lõfegyvernél,csak példa,lehet egy bot,kés,bármi)
ugyan ez az ember(akit nem ismersz,mert az elõzõ példa nem történt meg,ez más szituáció)
dulakodik egy csinos hölggyel,próbálja kitépni a táskát a kezébõl,többször megüti(nem öli meg csak nyomatékot ad a kívánságának)
-A hölgy üvölt.-"nem adom oda pénzem,kell az új autóra"
Mit teszel?
Bármit teszel,meg fogod magyarázni magadnak,hogy helyesen cselekedtél!Álságos önigazolás..ja és el lehet bújni a sokat szidott törvények mögé,ami immár nagyon jó lesz kimosakodni!
Azt mondjátok a fegyver,az önvédelmi sportok "AZ élet védelmére való"
ha megvéded a hölgyet,ha megvéded az otthonod...megölsz egy beteg gyermeket!(ebben a szituációban)
További kérdés,tudod e mi a szituáció abban a pillanatban,amikor a hatóságok is hónapokig nyomoznak a cselekmény után!
van e jogod ítéletet mondani valaki felett? (és most ostoba módon ne írja senki,hogy a bûnözõket védem,mert nem!)
Voltaképpen morálisan(nem törvényesen)akkor cselekszel helyesen,ha eladod a házad vagy megmondod a hölgynek,adja oda pénzt,jó magának a három éves kocsi is!
Vagy nem?
Mi a véleményetek errõl?

aksurv
03-16-2016, 07:22 AM
Fegyver
Azt mondjátok,hogy egy szerszám!Mint egy kés,mint egy multi fogó? HMMM...
Hát nem az!Egy eszköz,amit az élet elvételére alkotott meg az emberiség!!

Minden eszköz arra való amire használod.
Multifogó alternatív használata

https://www.youtube.com/watch?v=KaWQuHJPq3M&list=FL3P3I3efYt9Llyd_BarO2nQ& index=40

Doom
03-16-2016, 07:38 AM
Aztán itt van EZ a felkészülés dolog!
Szerencsés,okos,ügyes ,sikeres ember és van pénze rá.....elõre látó módon tartalékol,felkészül.Hyper -szuper otthon védelem,konzerv hegyek,víz dögivel és alternatív energia.
Pusztító "önvédelmi"eszközök garmadája áll rendelkezésre.
Aztán egyszer csak,beüt a krakk és jönnek a "zombik". Emberek, akinek segítségre van szükségük,kétségbe vannak esve,éheznek,fáznak...ezért olyan tettekre vetemednek ami...hmm mondjuk, nem túl szép dolog!Nem gonosz emberek,csak a szükség nagy úr!
Gondolom mindenki megvédi ami az övé és magát családját?!
A maga módján igaza van!De a saját szemszögébõl a "zombinak" is igaza van,neki is van gyereke és éhes,fázik.
Kettõtök között az a különbség,hogy te állsz a fegyver mögött ill te vagy az erõsebb.Semmi más!
Tudom agy mosott,liberális...stb.stb...ülj le egyes Tesó!!!:haha:
Szóval megy itt nagyüzemben "AZ ÉLET VÉDELME" + meg a többi önámító duma.
Gyûlöljük a migránsokat,lenézzük a hajléktalant!
Segítünk...NEM!
Mert olyan színvonalon állunk,mint a koncon marakodó õsember!(félre értés ne essék én is!)
Na de,ha ez a xarság összeomlik,de majd újra béke lesz....azokkal az emberekkel kell együtt élni akiket elzavartunk,akiken nem segítettünk! (akár a migránsokkal is)
Szóval mi lesz ...azután?!

aksurv
03-16-2016, 07:49 AM
Szerencsés,okos,ügyes ,sikeres ember és van pénze rá.....elõre látó módon tartalékol,felkészül.Hyper -szuper otthon védelem,konzerv hegyek,víz dögivel és alternatív energia.
Aztán egyszer csak,beüt a krakk és jönnek a "zombik". Emberek, akinek segítségre van szükségük,kétségbe vannak esve,éheznek,fáznak...ezért olyan tettekre vetemednek ami...hmm mondjuk, nem túl szép dolog!Nem gonosz emberek,csak a szükség nagy úr!
A maga módján igaza van!De a saját szemszögébõl a "zombinak" is igaza van,neki is van gyereke és éhes,fázik.
Kettõtök között az a különbség,hogy te állsz a fegyver mögött ill te vagy az erõsebb.Semmi más!
Tudom agy mosott,liberális...stb.stb...ülj le egyes Tesó!!!:haha:
Szóval megy itt nagyüzemben "AZ ÉLET VÉDELME" + meg a többi önámító duma.
Gyûlöljük a migránsokat,lenézzük a hajléktalant!
Segítünk...NEM!
Mert olyan színvonalon állunk,mint a koncon marakodó õsember!(félre értés ne essék én is!)
Na de,ha ez a xarság összeomlik,de majd újra béke lesz....azokkal az emberekkel kell együtt élni akiket elzavartunk,akiken nem segítettünk! (akár a migránsokkal is)
Szóval mi lesz ...azután?!

http://magyarprepperforum.net/showthread.php?1117-2015-november-13-Kit%F6rt-a-3-vil%E1gh%E1bor%FA&highlight=kit%F6rt
A kétkedõknek,álliberálisoknak,az okoskodóknak,a "honvédõknek",a karitatívoknak,az állampolgároknak.
1- ez aminek most a részesei vagyunk,nem menekülés,hanem honfoglalás.
2- amiket lehet látni,hallani nem terror cselekmények,hanem asszimetrikus háború.

A háborúban vannak szomorú események ,képek,történetek.
A sárban,hidegben,egy száraz kenyérrel,csupaszon síró kisgyermek képe mindenkit megindít.Ugyanígy a koszos,éhezõ kóbor kutya ,kerek szemei is.
De tudni kell,hogy ez csupán háborús propaganda.A kisgyermek,a kutya fegyver!
Talán ismeritek a lövészek taktikáját ," egyet sebesíts meg és az leköt még két katonát".
Ez az ember áradat valóban nem csupa terrorista,csak megtévesztett,kétségbe esett emberek akiket fegyverként használnak,hogy a célországot gazdaságilag,politikailag,társadalmilag destabilizálják.
Vannak köztük beavatkozók is,akik konkrét cselekményekkel félelmet ébresztenek és a saját maguk által beküldött menekültek ellen szítanak,így osztva meg a célországot,amely legyengül.
Természetesen a védekezésre nem jó a géppuska mint fegyver,mert ez ebben az esetben nem mûködik.Fel kell ismerni a fegyvert,hogy meg lehessen alkotni ellene a pajzsot.A legjobb pajzs egyenlõre a STOP!Úgy tûnik bölcs európai vezetõinknek sem jutott még jobb az eszükbe.

Döntsd már el vazze...

bel
03-16-2016, 08:54 AM
Sziasztok,

Azt ertem, hogy a multifogot sokmindenre lehet hasznalni, a fegyvert is majdnem olyan sok (9-t irt Tulelo) dologra.

De van egy eszkoz, aminek a kinzason es az olesen kivul meg nem talaltam felhasznalasi lehetoseget.
Vagy inditsunk mozgalmat, hogy legalabb itt a forumon ki legyen cenzurazva, vagy mutassatok realis felhasznalasi lehetoseget ezen felul is a horogra.

aksurv
03-16-2016, 08:57 AM
Sziasztok,

Azt ertem, hogy a multifogot sokmindenre lehet hasznalni, a fegyvert is majdnem olyan sok (9-t irt Tulelo) dologra.

De van egy eszkoz, aminek a kinzason es az olesen kivul meg nem talaltam felhasznalasi lehetoseget.
Vagy inditsunk mozgalmat, hogy legalabb itt a forumon ki legyen cenzurazva, vagy mutassatok realis felhasznalasi lehetoseget ezen felul is a horogra.

Vadászgép megállítása anyahajón. :haha:

Doom
03-16-2016, 09:01 AM
Döntsd már el vazze...
hogyan lehetne bármit is eldönteni,amikor az egész világ vezetõi nem tudnak dönteni..pedig nekik még kiterjedt információs hálózatuk is van!
Egyébként a kettõ tök ugyan arról szól!Olvasd figyelmesen és értelmezd!Kösz!

Doom
03-16-2016, 09:07 AM
Sziasztok,

Nem jó a gondolat menet!Bár a fegyvert sok mindenre lehet használni,de elsõdleges funkciója..nagy kinetikai energiával,súlyos sérülés,roncsolás okozása.
Amiket Túlélõ irt,az csak a "futottak még"."erre is jó" katgória..
A horog..halak és más állatok,befogása!Brutális,kegyetlen eljárás,de hatékony."Futottak még kategória:
-szórakozás
-kikapcsolódás
-sport
-ismerkedés
-jó levegõ
De elsõdleges funkciója,csak ógy mint a lõfegyver,íj,csúzli,kard,....a sérülés okozása!

Vasember
03-16-2016, 09:39 AM
Lehet vele varrni is. Tesztelve. ��

Doom
03-16-2016, 10:16 AM
Sziasztok,

Leesett a tantusz,bocsi!
Arra gondoltál,hogy miért szólom meg a lövészeket,mikor én is egy kegyetlen gyilkoló eszközt használok a horgászatban?!:)
Azért némi árnyalat szükséges!
Kevés olyan lõfegyver van,ami nem okoz súlyos sérülést.
Kevés olyan horog van,ami súlyos sérülést okoz.
https://www.youtube.com/watch?v=4rA4rAF5lIQ :cry:
https://www.youtube.com/watch?v=nSm1BmnkB5c :)

Ihasz Laci
03-16-2016, 10:32 AM
azutan vagy holnaputan majdnem ugyanaz, ez pont ide illik:)

https://www.youtube.com/watch?v=dUOhFXY-0bg

Doom
03-16-2016, 11:10 AM
Na még1 adalék a félelemhez!
mikor azt hiszed a fegyver tartás,vásárlás,a számszeríj,a konzervek tárolása,a Te döntésed,nagyot tévedsz!
https://www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc
Bele mossák az agyadba!Te pedig félsz és fogékonnyá válsz a rossz befogadására!
Nem a te döntésed amikor keresed a bûncselekményekrõl a híreket,szinte megszállottan!
Azt hiszed felvilágosult vagy ,amikor szuper cuccokat rendelsz,amivel túlélhetsz.Mit is?
Nem más mint mesterséges félelem keltés,hogy vásárolj hülyeségeket!
Persze van reális veszély a mindennapi életben,de ezt a rizikót minden élõ vállalja,elviseli!
Te félsz,csak nem vallod be magadnak!Veszel fegyvert,mindent,költöd a pénzt.
Persze a határt meg fogják húzni,ahogyan meghúzzák itt is,mindenhol.
Az,hogy rendelsz egy jó kést...még belefér,örülj neki,végül is a haver gyárának is kell a biznisz.
De nem emeljük a tétet.
Amerikába,míg csöndbe vannak az emberek,tûrik ezt az alkotmányos jogot+kitûnõ üzlet.
De jaj lesz ha a nép járatja a száját!Akkor betiltják a rákba!
Gondolkodjatok el rajta!

Doom
03-16-2016, 11:14 AM
azutan vagy holnaputan majdnem ugyanaz, ez pont ide illik:)

https://www.youtube.com/watch?v=dUOhFXY-0bg
ládde mán!..van aki érti mi a dörgés! Big lájk! :thumbup

bel
03-16-2016, 11:17 AM
Lehet vele varrni is. Tesztelve. ��

Ez tetszik! Eszembe juthatott volna.

aksurv
03-16-2016, 01:22 PM
mikor azt hiszed a fegyver tartás,vásárlás,a számszeríj,a konzervek tárolása,a Te döntésed,nagyot tévedsz!
Nem a te döntésed amikor keresed a bûncselekményekrõl a híreket,szinte megszállottan!
Azt hiszed felvilágosult vagy ,amikor szuper cuccokat rendelsz,amivel túlélhetsz.Mit is?
Persze van reális veszély a mindennapi életben,de ezt a rizikót minden élõ vállalja,elviseli!
Persze a határt meg fogják húzni,ahogyan meghúzzák itt is,mindenhol.
Az,hogy rendelsz egy jó kést...még belefér,örülj neki,végül is a haver gyárának is kell a biznisz.
De nem emeljük a tétet.
Amerikába,míg csöndbe vannak az emberek,tûrik ezt az alkotmányos jogot+kitûnõ üzlet.
De jaj lesz ha a nép járatja a száját!Akkor betiltják a rákba!
Gondolkodjatok el rajta!
Ha te zuhanyzol, a saját szerszámodról a nemi erõszak jut az eszedbe? Te vagy ez egyetlen aki itt gyilkolászni akar, mert annyit emlegeted, hogy már gyanús. Itt mindenki, más sportról, hobbiról, vagy család védelmérõl beszél. A késekkel nincs bajod, pedig akármekkora késfan vagyok nekem már a késrõl sajnos sokkal jobban az ölés jut az eszembe, mint más fegyverrõl.

Doom
03-16-2016, 01:33 PM
Ha te zuhanyzol, a saját szerszámodról a nemi erõszak jut az eszedbe? Te vagy ez egyetlen aki itt gyilkolászni akar, mert annyit emlegeted, hogy már gyanús. Itt mindenki, más sportról, hobbiról, vagy család védelmérõl beszél. A késekkel nincs bajod, pedig akármekkora késfan vagyok nekem már a késrõl sajnos sokkal jobban az ölés jut az eszembe, mint más fegyverrõl.
...már megint velem fodlalkozol,személyeskedsz és nem a témával foglalkozol!nem tudnál már kiszakadni a szerepbõl! uncsi! ne is írjál ,többet ezekre a faxságokra nem válaszolok!
A kérdésekre a válasz..Nem!

Doom
03-16-2016, 01:35 PM
Azt hiszem elég is volt ennyi,ez nem az az intellektuális környezet,ahol lehet beszélgetni.
Sziasztok!

aksurv
03-16-2016, 01:47 PM
...már megint velem fodlalkozol,személyeskedsz és nem a témával foglalkozol!nem tudnál már kiszakadni a szerepbõl! uncsi! ne is írjál ,többet ezekre a faxságokra nem válaszolok!
A kérdésekre a válasz..Nem!
lol. Akkor kb. érted miért van rád mindenki kiakadva, hogy fegyverekkel kapcsolatban, állandóan az ölésrõl, meg hogy arra való stb. beszélsz. Ne felejtsed el hogy nemi erõszak se lehetne férfiszerszám nélkül, de erõsen megütközne mindenki, ha ezt a témát reszelnéd egy férfizuhanyzóban. Most kb. ez csinálod a lõfegyverekkel. Elismerem, drasztikus példa, de egy kicsit nem árt, ha rádöbbensz dolgokra.

Ihasz Laci
03-16-2016, 01:48 PM

ezzel sajnos en is igy vagyok. az angliai hirekbe ha kesekrol van szo az altalaban akkor kerul elo ha megszurkaltak valakit, ezzel igy elertek azt hogy a tobbseg a keseket gyilkos eszkoznek tartja, vagy legalabb is mindjart a keseles jut rola eszebe:(
most pont azon megy a cirkusz, hogy a legutobbi keselo az amazonrol vett egy kest ,,es most azonnal be kell szuntetni az online kesvasarlas lehetoseget'' (mondjak a hulyek) mert online csak es kizarolag azok vasarolnak akik keselni akarnak, a hulyeseg amit a politikusok neha beszelnek elkepeszto!

mzperiksz
03-16-2016, 03:05 PM
Csácsumi, de ha lehet most már ne gyere vissza:thumbup

Azt hiszem elég is volt ennyi,ez nem az az intellektuális környezet,ahol lehet beszélgetni.
Sziasztok!

TMIB
03-16-2016, 04:58 PM
elgondolkodtam az elsõ hozzá szólásodnál,hogy miért nem megy át a dolog?!
Azonnal támadásnak vetted a fegyvertartás ellen,így az életformád ellen,ami nem volt célom!:beer:
Talán,az elejére nem figyeltél és leragadtál a fegyver kérdésen(azért elgondolkodtató nem?;)).

Én annál vagyok leragadva, mert az az egyik ami jog még megvan itt. A többi mind csak rendkívül korlátozottan (majdnem annyira, mint otthon).

És tudom hogy mi minden volt amíg otthon voltam, hányszor támadtak meg, bejött egy idióta a házba hívás nélkül. Nyitva volt a kapu és bejött a házba! Kimentem a folyosóra és ott volt egy idegen ember! Szóval igen, az otthon és önvédelem a legalapabb dolog amit el lehet képzelni.

Szóval a topic célja a "nézõpont" kérdése..és mi lesz utána?megy a felkészülés ezerrel,gyakorlás,trükkök,praktikák,erõszakos videók,lövészet(ami valójában harci játék,edzés,felkészülés a hatékony gyilkolásra),önvédelmi képzések(ugyan az mint a lövészet,íjászat,stb).
...azután?!

Azután nincs semmi. Átlendül a világ a problémán és megy minden tovább a régi kerékvágásban. Ha nem, akkor meg nem. Esetleg 100 év múlva történik valami és azt egyikünk se éri meg. Teljesen mindegy, az egészet fel lehet fogni testedzésnek, mentális edzésnek, vagy hobbinak. Én se azért járok papírlapra lõni mert annyira kommandóssá válnék tõle, hanem azért mert nagyon jó idõtöltés. Ugyanez vonatkozik a videózásra, nem leszek egy Spielberg, de attól még szórakoztat és másoknak is jó akik kedvelik a videóimat. És a gyûjtögetés sem árt, csak használ. Emlékszem mikor vagy 1 éven át munkanélküli voltam, de volt tartalék ételünk. Bizony nagyon jól jött. Persze a világnak nem lett vége, de arra szinte senki nem készül. Munkanélküliség SHTF. Ami majd elmúlik egy új munka megtalálásakor.

Ok megvolt az esemény...és ...valamit mindenkinek kell magával kezdenie nem?!
Az azért nem életcél,hogy egyébként teljesen improduktív dolgokkal töltse el az ember az életét.

A legtöbb ember nem igazán produktív. Csinál valami haszontalan munkát, amiért kap egy minimálbért, amibõl otthon nézheti a tévét, meg ehet a családjával. A világot kevés ember váltja meg, a többség csak letölti az idejét. A lényeg csak az legyen, hogy rendes emberként tegye ezt.

Ki tud szakadni a félelmeibõl és tud normális életet élni..vagy "de jó,hogy túléltem,de hallottam itt a következõ!"
Hol a vége?
Hol mondhatja el valaki,hogy most már nyugodt vagyok,nem kell készülni,edzeni?
Vissza tud illeszkedni a normális emberek közé?

Ezt nem értem, miért ne lenne normális aki a jövõbe tekint? És miért gondolod hogy nagy rettegéssel jár, ha valaki vesz 70-80 konzervet a kamrájába? Vagy többet is. Ahogy régen a parasztembereknek is 6 hónapnyi étel volt a kamrájukban. Disznóvágás azzal jár. Csak a mai ember felelõtlen, kényelmes, azt hiszi hogy lemegy a boltba aztán mindig minden van. Azért néztek nagyot a múltkor, amikor jött egy hurrikán, elérte NY-ot, aztán lementek a boltba de minden polc üres volt.

Lövészet,íjászat,késdobálás,kard mûvészet,harcmûvészetek,önvédelmi sportok,stb Ez mind alapvetõen az ellenfél minél hatékonyabb megsemmisítésérõl,harcképtelenné tételérõl szól!Voltaképpen felkészülés az erõszakra.Kár hamis illúziókat kergetni ezzel kapcsolatban,a használatát csupán a személyes önigazolás teszi indokolttá!Az ,hogy szubjektíve valaki azt mondja "nekem volt igazam".

És miért baj ha valaki meg tudja védeni saját magát és a családját? Eleve a férfi dolga a nõ védelme, mindkettejük dolga a gyerekek védelme, és az egész család dolga az önvédelem. Persze a társadalom áldozattá válásra tanítja az egyént, de az kinek jó az erõszaktevõn kívül?

Morálisan mennyire indokolt az, hogy az erõszakkal teli világban a jó emberek ne védekezzenek? Jézusnál ezt érthetõ, de átlagembernél? Ha valaki állandóan áldozat az a lelket mérgezi meg, FÕLEG akkor ha nem is védekezik, csak tûr. Bennem is azért volt félelem és gyûlölet régen. Ma már nincs. :)

TMIB
03-16-2016, 05:06 PM

Nem. Agyonveretem magam velük. Hagyom - sõt kérem - hogy lemészároljanak és vihetik a felhalmozott élelmiszerem. Ezt komolyan írod? :confused:

Magyarországon jelenleg is sok az éhes ember és az éhes gyerek is. Te MINDENED odaadod nekik most? Dehát Internetet használsz, akkor valahogy mégiscsak több dolgod van, mint nagyon sok másik embernek. :hogymi: Vagy ha most éhezik valaki az oké, de ha áramkimaradáskor vagy szélviharban, akkor az úgy más?

TMIB
03-16-2016, 05:12 PM
Nem jó a gondolat menet!Bár a fegyvert sok mindenre lehet használni,de elsõdleges funkciója..nagy kinetikai energiával,súlyos sérülés,roncsolás okozása.
Amiket Túlélõ irt,az csak a "futottak még"."erre is jó" katgória..
A horog..halak és más állatok,befogása!Brutális,kegyetlen eljárás,de hatékony."Futottak még kategória:
-szórakozás
-kikapcsolódás
-sport
-ismerkedés
-jó levegõ
De elsõdleges funkciója,csak ógy mint a lõfegyver,íj,csúzli,kard,....a sérülés okozása!

Csak mindegy hogy mindennek mi az elsõdleges funkciója.

Amint mondtam, Marian Cozma-t nem nyugtatja meg az, hogy a késnek mi az elsõdleges vagy másodlagos funkciója.

Ott a tank, az elsõdleges funkciója többek között az, hogy áthajtson embereken. Swartzeneggernek is van egy, épp csak nem használja rosszra. Akkor miért kellene amiatt aggódni hogy van neki? Vegyen még 5-öt.

Mi a helyzet a bolond nõvel, aki fogta a kocsiját a múltkor, tömegbe hajtott vele és megölt úgy 4 embert? Vajon az áldozatai és a családtagjai mennyire örülnek arra hogy az autó elsõdleges funkciója az utazás? :(

TMIB
03-16-2016, 05:15 PM
Leesett a tantusz,bocsi!
Arra gondoltál,hogy miért szólom meg a lövészeket,mikor én is egy kegyetlen gyilkoló eszközt használok a horgászatban?!:)
Azért némi árnyalat szükséges!
Kevés olyan lõfegyver van,ami nem okoz súlyos sérülést.
Kevés olyan horog van,ami súlyos sérülést okoz.

És a halat nem öli meg a horgász, mielõtt megsüti és megeszi? :haha:

A horgászokat nem alázzák, a vadászokat igen, holott a halból halászlé lesz a vaddisznóból meg pörkölt. Mindkét állat a gyomorba jut. :)

TMIB
03-16-2016, 05:34 PM

Nagyszüleimnél mindig tele volt a kamra, már a '70-as években is. Pedig hol volt akkor még "prepper mozgalom"? Még én se voltam. :haha: Nagyapám egész életében egy 10 centis bicskát hordott a zsebében. Sose bántott senkit, csak nála volt "a biztonság kedvéért". Nem azért, mert valaki mondta neki, hanem mert ez is egyértelmû és ésszerû dolog. Férfiember tudja magát megvédeni.

Nem kell keresni, van elég. Átéled, vagy a rokonaid zúzzák le, vagy mondja a barátnõd hogy valami idióta felpofozta, megrángatta a buszmegállóban. Én is kaptam eleget, haveromnak is volt olyan sérülése ami utólagos beavatkozást kívánt, jó sok pénzébe került. Nem azért mert a média vagy a sajtó mondott valamit, hanem azért mert vele történt.

Melyik a hülyeség? A tartós étel, a víz, vagy az ami még szórakoztat is? Van aki berúgásra, drogokra, cigarettára költi a pénzét. Az miért jobb?

Meg szenved. Meg másoktól kunyerál. Jó sok olyat ismerek. Mikor elköltenek havi 60 ezret cigire, aztán lejmolnak mert az áram kikapcsolva, nincs étel a gyereknek, kikapcsolták a fûtést. Persze hogy elviseli, ha más fizeti a számláit. Ismertem egy fickót, az meg ivott, drága piákat. Náluk a szomszédok etették a gyerekeit, mert ugye ivásra volt pénz, de a gyereknek már nem jutott vajaskenyér.

Ha telik, miért ne vehetnék azt amit szeretnék? Gondolj arra, hogy hány embernek van új kocsija? Egy új kocsi mennyitõl kezdõdik? Részletre megveszik 4 millióért. Én annak a kis töredékét se költöttem a hobbimra (lõfegyverek). Ha más költhet 4 milliót autóra, akkor én miért ne költhetnék néhány százezret sok év alatt? A cigisek akikrõl beszéltem, évente 720 ezret simán elfüstöltek. Az miért jobb mint egy egészséges hobbi?

Igen, a kormány ilyen meg olyan. De pont azért kell az embereknek a saját jogaikért kiállni. Ha nem védi senki a saját érdekeit, akkor ott a végén nem lesz se jog, se szabadság, se semmi.

TMIB
03-16-2016, 05:37 PM
Amúgy prepper/bushcraft fórumon felkészülés-ellen beszélni, aztán nem sokan értenek egyet a dologgal, az szerintem nem túl meglepõ. :)

Ez olyan mintha ateista fórumra mennél téríteni, vagy vallási fórumra mennél ateizmust terjeszteni. ;)

Doom
03-16-2016, 06:13 PM
Amúgy prepper/bushcraft fórumon felkészülés-ellen beszélni, aztán nem sokan értenek egyet a dologgal, az szerintem nem túl meglepõ. :)

Ez olyan mintha ateista fórumra mennél téríteni, vagy vallási fórumra mennél ateizmust terjeszteni. ;)

Csácsumi, de ha lehet most már ne gyere vissza
Neked is Kedves Kolléga és minden jót!

felkészülés-ellen beszélni
Tõlem aztán készülhet aki akar,nekem nem árt vele!:)
De én befejeztem!Sikerült,a valóban használt cuccokon kívül mindent eladni,így el tudjuk kezdeni a nyaraló építését :D,de nem azért mert oda akarok menekülni,hanem azért mert jó ott lenni!
A stresszelést ami innen és konteo oldalakról érik az embert teljesen leblokkolta a projecktet,mert mi van ha betörnek?
ÁÁÁ..elég volt! Nem fognak megverni,kirabolni..lesz mit enni,inni és a tesóban nem mérgezett az élelmiszer!
Szóval elég volt a prepperkedésbõl!
Jön a tavasz,betonozunk,pecázunk(idén összeáll a régi csapat,most dumáltunk a kocsmába),jókat kirándulunk,élvezzük az életet...mert élni jó!
Néha azért visszanézek,megnézni hogyan álltok mentálisan,már csak elrettentésül is!
Szóval sziasztok!Minden jót!

Laci
03-16-2016, 06:27 PM
https://www.youtube.com/watch?v=qcGMPWquZbE

TMIB
03-16-2016, 06:57 PM
A stresszelést ami innen és konteo oldalakról érik az embert teljesen leblokkolta a projecktet,mert mi van ha betörnek?
ÁÁÁ..elég volt! Nem fognak megverni,kirabolni..lesz mit enni,inni és a tesóban nem mérgezett az élelmiszer!
Szóval elég volt a prepperkedésbõl!
Jön a tavasz,betonozunk,pecázunk(idén összeáll a régi csapat,most dumáltunk a kocsmába),jókat kirándulunk,élvezzük az életet...mert élni jó!
Néha azért visszanézek,megnézni hogyan álltok mentálisan,már csak elrettentésül is!
Szóval sziasztok!Minden jót!

Sok sikert vele. Remélem tényleg nem törnek be. Amúgy nem tudom hogy miért ne vennél valamit, ha jó helyen van. Én is megvettem a házam Januárban, holott csak májusban tudok odamenni. Természetes hogy jól meg kell gondolni, hogy hol, mennyiért, milyen közbiztonságú helyen vásárol valaki ingatlant. Akár házat, akár nyaralót. Ez nem prepper téma, hanem ésszerû dolog. A saját összekuporgatott pénzérõl van szó, bárki is vesz ingatlant. Senki nem akarja elszórni azt, amiért sokat dolgozott elõtte.

Én is költözök majd, kirándulok és minden oké lesz. Miért ne lenne. Jobb mint itt a városban punnyadni, enni és hízni.

Lesz néhány doboz konzervem és talán 1-2 új bicskám, ahogy a többieknek is. Bár ha ez elrettent, hát te tudod. :)

Mondjuk hogy a tévét és a médiát emlegetted, meg a "félelelmkeltést", akkor lehet hogy ezt még nem láttad. http://magyarprepperforum.net/showthread.php?20-Volt%E1l-m%E1r-b%FBncselekm%E9ny-%E1ldozata&highlight=b%FBncselekm%E9ny+%E1ldozata

Azt nem nagyon értem hogy miért írtál ilyeneket, sose bántottalak egy szóval sem. Én barátságos vagyok akkor is ha nem értek egyet valakivel. Én a legjobbakat kívánom, akkor is ha nem érdeke se a felkészülés, se a bushcraft, se egyéb dolgok. :beer:

BragBOL
03-16-2016, 06:58 PM
"És Jézus büntetésbõl kõvé változtatta a görögdinnyét, mert az ellenállt a harapásának" ?

Az önvédelem normális dolog, mint ahogy a dinnye héjat növeszt!

Ha nem védekezik az ember az nem egészséges, pláne ha negatívan gondolkodik(teremt), olyan mintha hámozott dinnyét próbálna teremni a növény.
De ha megjelenik a félelem, az ember túlzásokba esik, az ilyen dinnyét még a ló se tudja megenni.
A határ a félelem szikrája!
Békés vidéki környéken, elég lehet a pozitív életmód(no nem az a elhagyom magam típus, hanem az aktív, teremtõ),
De városokban, vagy ha már történtek dolgok, akkor normális hogy valamilyen szinten felkészül(pláne ha negatívan gondolkozik).

Lehet már írtam, egy osztálytársam nem zárta szekrényét, és nem is történt semmi, mígnem egyszer az a hír nem járta hogy tolvaj van a koliban,
elkezdte zárni, aztán már a harmadik napon feltörték.
Megeshet, ha nem ijed meg, és továbbra se zárja, nem történik meg :D

Morpheus
03-16-2016, 07:58 PM
A Fegyvernek megtagadása ugyan olyan abberráció, mint a rajongás értük. Két aberrált véglet!

TMIB
03-16-2016, 08:28 PM
Ha az emberek nem rajonganának a fegyverekért, akkor nem létezne sportlövészet, sem a többi dolog amit felsoroltam. Kizárólag akkor használná mindenki õket, ha kitörne egy háború vagy valami hasonló. Az lenne a valóban szomorú helyzet. Ehelyett aki helyén kezeli õket, annak sok örömet szereznek. Pont annyira mint mikor valaki a szép autókat szereti és vezethet, szereti a motorokat és lehet neki egy és használhatja is. Vagy hozhatnám példának bármelyik hobbit. Én biztosan nem hívnék valakit aberráltnak, csak mert mondjuk rajong a motorokért, autókért, számítógépekért, vagy akármilyen sportért. :)

Doom
03-19-2016, 05:24 AM
És a halat nem öli meg a horgász, mielõtt megsüti és megeszi? :haha:

A horgászokat nem alázzák, a vadászokat igen, holott a halból halászlé lesz a vaddisznóból meg pörkölt. Mindkét állat a gyomorba jut. :)
Nem illetve nem feltétlenül öli meg!
Sok tavon lehet kapni az olcsóbb,ún. sport jegyet.Ebbe nem tartozik bele a kifogott hal elvitele..egyszersmint megölése sem.
Pontymatracon,horog szabadítóval ki szoktuk venni a horgot,majd fertõtlenítés után vissza engedjük.
Azért ezt a vadászatnál nem nagyon lehet megcsinálni.:cry:
Persze a horgászat sem,tenisz vagy varrás ,ezt beismerem.
Voltaképpen szenved a hal,a fárasztás közben és fõleg ragadozó halaknál lehet "baleset".Nekem is volt már a csatornán egy jó méteres csuka,amit nem akartam megölni,de a nagy szája miatt a gyomráig benyelte a horgot.Próbáltam nem operálni,csak levágni és vissza engedni,de sajnos nem ment el,csak feldobta a hasát.
Õszintén megmondom megsirattam!Haza vittem és ugyan megettük,de nem volt jó érzés.Olyan szép volt ,erõs és jól küzdött,hogy megérdemelte volna,hogy éljen.Büszke,méltó ellenfél.
De hál Istennek ez nagyon ritka,nekem 40 év horgászat alatt csak ez az egy ilyen volt.
A vadászat,zsákmány szerzés érzése vezérli a horgászokat is.Ez érzésre ugyan olyan mint a vadászat.
Egyik rokonom erõltette,hogy legyek vadász,van hely ,se perc el van intézve.Pénzem,feltételek adottak volna.
Ki mentem vele többször "ismerkedni" a társasággal.
Nekem!!!!!...nem jött be,felfordult a gyomrom.
A kutyázással,fõzéssel,hangulattal nem volt gondom,az tetszett,de a teríték az nem!
Ha "vissza lehetne dobni" a nyuszikat,õzeket miután kivettük a sörétet és elszaladna...biztos ,hogy vadász lennék én is !

Doom
03-19-2016, 05:32 AM

Igen..hát sokan,fõleg akik beleragadnak egy szemléletmódba...akár így is értelmezhetik!
A valóság csupán annyi,hogy nem árt tudni,mit miért teszünk,mi vezérel..és nem árt ésszel élni! :beer:

Doom
03-19-2016, 06:04 AM
A Fegyvernek megtagadása ugyan olyan abberráció, mint a rajongás értük. Két aberrált véglet!
Igen,ez jó gondolat!:thumbup
De azért annyi,hogy az emberek körülményei,személyes tapasztalatai határozzák meg a dolgokhoz való viszonyulásukat.
A gond az ,hogy az emberek általánosítanak!
Úgy gondolják,ha õk valaminek(pl fegyvertartás)a körülményeik miatt szükségét látják,akkor mindenkinek úgy kell cselekednie és aki nem teszi az ...abnormális!
A topic témája a nézõpont és a félelem kérdésköre!
Döbbenet,hogy hogyan gondolkodnak az emberek(már amelyik :) ). Azt hiszik,ha az õ életükben jelen van az erõszak,a betörés,a félelem..akkor mindenkiében jelen van!
Nem!Nincs jelen!Az emberk többsége inkább kerüli ill. kerülné a bajt/
Persze elõfordul ,hogy nem tud elköltözni a környékrõl,mert nem piacképes az ingatlanja.Ezt sajnálom és valahol,bár nem tudok azonosulni(mert nem élek így,ilyen helyen) még meg is értem!
Bár személy szerint én inkább laknék albérletbe jó helyen,mint sajátba xar helyen és fegyvert kellene tartanom!
De Ez az én véleményem,nem kell egyet érteni..végül is mindenki azt csinál amit akar!Féljen..mit bánom én,csak ne akarja rám erõszakolni azt a véleményét,hogy ez így jó!
Az a gondom,hogy elég fura emberek vannak itt a fórumon!
Ha valaki kifejti az állás pontját és az nem egyezik a fõ irányvonallal átmegy személyeskedésbe a beszélgetés:cry:,pedig kulturáltan meg lehetne beszélni a dolgokat..és akár meggyõzni a másikat a saját igazunkról!
A "te hülye vagy" címû történet,nem beszélgetés,hanem butaság!
Személy szerint én nem támogatom a fegyver tartást...bár megértem!De amit nem értek meg..miért nem megy arrébb az illetõ :haha:. Ha hullanak a homlokzatról a beton darabok nem építek bunkert,hanem arrébb sétálok!
Ha körbe ér a baj és nem lesz egy szélcsendes helye a világnak..akkor én is fogok fegyvert vásárolni és tartani..nem azért mert akarok(mert semmire se jó egyébként),hanem mert kell.Mint egy esernyõ!
Amíg lehet,amíg van más megoldás....... nem megyek sehová esõben.
Egyébkén a fegyvertartás nem egy különleges kiváltság!Bárkinek lehet,aki megfelel a feltételeknek.De ettõl nem lesz valaki se szebb,se okosabb,se bölcsebb,sem bátrabb.
Szeretek célba lõni és van egy profi(törvényes,papíros)légpuskám is!:D
Szóval,ha valaki félre értette volna én nem tagadom meg a fegyvert,csak nem értem miért kell félelembe élni,ahelyett,hogy a fegyvertartás helyett az életmódján,körülményein változtatna valaki?!

Ihasz Laci
03-19-2016, 08:14 AM
,,Szóval,ha valaki félre értette volna én nem tagadom meg a fegyvert,csak nem értem miért kell félelembe élni,ahelyett,hogy a fegyvertartás helyett az életmódján,körülményein változtatna valaki?!''

szerintem azert mert valaki fegyvert tart, onvedelmi celbol az nem biztos, hogy felelembol teszi. de ha felelembol is teszi azzal sincs semmi baj, a felelem egy teljesen termeszetes oszton ami azert van, hogy megvedjen bennunket. az egeszseges merteku felelem kell ahhoz, hogy eletben maradjal szerintem. gondolom mindenki hallot mar a darvin dijas idiotakrol akik valami baromsag kozben meghaltak, na nekik nem volt semmi felelem erzetuk az tuti!
a felelem akkor lesz problema valaki eleteben amikor az eluralkodik rajta es atveszi az elsodleges cselekves/gondolkodas iranyitasat. amikor mar nem tesz meg bizonyos dolgokat mert fel valamitol vagy epp az ellenkezoje.

en egy nagyon jo kornyeken lakok, london legbiztonsagosabbnak tartott varosreszen. attol fuggetlenul este bezarom az ajtot ablakot es a kocsit nem hagyom kint az utcan. ha lehetne meg fegyvert is tartanek a hazamban. mondjuk nem hiszem, hogy hordanam magammal de otthon vedelemre tartanek fegyvert.
ha igy belegondolok igen felelembol tartanek fegyvert mert otthon van a szamomra legertekesbb dolog a vilagon akiket barmi aron megvedenek.

Doom
03-19-2016, 09:30 AM
nem akarom offolni a többi topicot,Isten ments,hogy megzavarjam mások beszélgetését...mert igaza van mindenkinek,aki azt mondja mindenki arról beszélget amirõl akar...amit nagy tiszteletben tartok!
..ha nem tetszik ne olvasd!
https://www.youtube.com/watch?v=30FCdruFuG8&ebc=ANyPxKoP07D9aJPjDn6z5a2DuQrsT_JiUkHpCrkESSaeMO aQQlfIoKYq6AozAdV372E6drIsDR0oLQ420tloN_5xJj_kuqQf jA
Nézegetem a másik topicban a lõszert,de nem akarok ott írni..hátha bántó,sértõ,stb...Isten ment ,hogy bántsak bárkit!!!!
Nem tudom,hogy EZ a fajta lõszer önvédelmi célokat hogyan szolgál:confused:
Elnézve az okozott sérüléseket........:confused:

A Büntetõ Törvénykönyv korábbi szövege szerint:

Bûncselekmény elkövetése miatt "nem büntethetõ, akinek a cselekménye a saját, illetõleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetõleg ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához szükséges." [29. § (1) bek.]
Nem büntethetõ az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból túllépi. [29. § (2) bek.]
A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elõl. [29. § (3) bek.]
Nem büntethetõ, aki a saját, illetõleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelõzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekezõ a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tõle az adott helyzetben elvárható volt. [29/A.§]

A magyar jogot idéztem,mert nem nagyon érdekel mi van a nagy Ámerikába!Valószínû soha nem fogok oda elmenni...mondjuk a Kanadai vadonba elbóklásznék...de hát...na mind1!
Szóval ez a RIP....

A radikális lövedék, egyetlen golyója mind a 8 létfontosságú szervet képes elpusztítani egyetlen jól célzott lövéssel. A támadónak így esélye sem marad a túlélésre, a golyó nem pattan le a célszemélyrõl, minden esetben megsebesíti annyira, hogy nem képes tovább támadni.
Bár a leírás szerint a gyakorlatlan lövészeknek,gyerekeknek,nõknek tervezték(de elõször a Vietnámi háborúban használt alap ötlet be van tiltva),nem tudom mennyire igazolható a "ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból" történõ használat.
Hiszen ezt a fajta lõszert be kell tárazni,a fegyvert ezzel kell feltölteni..ami hát nem igazán életszerû egy önvédelmi helyzetben.
Ha eleve valaki ilyen lõszerrel töltött fegyverrel mászkál,tart a párnája alatt(+1 pláne),megkérdõjelezhetõ SZERINTEM,hogy önvédelemre kívánja használni!SZERINTEM ez nem más mint emberölésre való felkészülés(mint írtam nem érdekel Amerikába mi van,én itt élek).
Azért az nagyon jó,hogy nálunk nem engedi EZT és mást sem a törvény!Ha nincsen forgalomba,nincs az embereknél,kevesebb az ilyen halál.Mert EZ a lõszer kivégzésre(ami biztos halál,csak elõtte a szétroncsolt belsõ szervek miatt sok szenvedés) való,nem önvédelemre SZERINTEM
Azért érdekes,mit tehetett az az ember,mibe keveredett,ha ilyen lõszerrel töltött fegyvert kell tartani az ágya mellett.
Továbbá elgondolkodtató,hogy nem csak az önvédõ tárazhat ilyen szörnyûséggel,hanem a rosszarcok is!
Ha jól pofon vágnak és elveszik a tárcámat...teszek rá fagyasztott borsót és bemegyek a kormány ablakba pótolni:mad:,de ha egy ilyet kapok mellbe....
Tök jó,hogy nálunk nincsen ilyesmi!:D

Doom
03-19-2016, 10:21 AM

Akinek nem tetszik ne olvassa!
kissé mozgásképtelen lettem(sport baleset),nem megyünk sehová,van idõ, írni.(ugye örültök :haha:)
Két filmet ajánlok.Az egyik az a bizonyos áramszünet Amerikába a másik A köd címû remekmû.
Szóval ...azután?!
aki nézte a filmet,az tudja,hogy a prepper papa,nem adott senkinek semmit és a végén majdhogynem tragédiává fajult a dolog.
..és ezután ugye együtt kell élni a szomszédokkal!
A másik a Köd filmben a vége felé,a fõhõs megöli a gyermekét,a szomszédot,az ismerõsöket,mondván mindennek vége!..aztán felszállt a köd és jött a hadsereg rendet rakni.
Ami megtörtént az megtörtént,nem lehet vissza csinálni...de azután...együtt kell élni a tettekkel,együtt kell élni az emberekkel és nem biztos,hogy elfelejtik a dolgokat!
Írtam a barátomnak,hogy fel tehetem e a levelét..igen,megengedte.
Ajánlottam neki régebben ezt a fórumot...pár hétre írt.
"Ti nem vagytok normálisak,mire készültök,mészárlásra?"
A cimborám kiló harminc és nehéz atléta volt,most sem egy gyáva,gyenge ember kinézete van.
Elgondolkodtatott!
Tényleg ez a prepperkedés?!
Fegyver töménytelen mennyiségben,erõszak videók dögivel,a kutyák megölésének kifinomult módszerei,szögesdrót,bunker,bûnözési statisztika,járvány,háború,gazdasági összeomlás,otthon védelem...és marakodás,a másik ember lehúzása,hiteltelenné tétele,intrika,megalázás....erõszak és agresszió!
A felkészülés részével egyet értek,tényleg lehetnek problémák..pár konzerv nem árt,meg pár ezres a bankba vagy otthon.
De az erõszak része nem tetszik..és úgy tûnik másoknak sem!

Ihasz Laci
03-19-2016, 10:45 AM
,,Bár a leírás szerint a gyakorlatlan lövészeknek,gyerekeknek,nõknek tervezték(de elõször a Vietnámi háborúban használt alap ötlet be van tiltva),nem tudom mennyire igazolható a "ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból" történõ használat.
Hiszen ezt a fajta lõszert be kell tárazni,a fegyvert ezzel kell feltölteni..ami hát nem igazán életszerû egy önvédelmi helyzetben.
Ha eleve valaki ilyen lõszerrel töltött fegyverrel mászkál,tart a párnája alatt(+1 pláne),megkérdõjelezhetõ SZERINTEM,hogy önvédelemre kívánja használni!SZERINTEM ez nem más mint emberölésre való felkészülés(mint írtam nem érdekel Amerikába mi van,én itt élek).
Azért az nagyon jó,hogy nálunk nem engedi EZT és mást sem a törvény!Ha nincsen forgalomba,nincs az embereknél,kevesebb az ilyen halál.Mert EZ a lõszer kivégzésre(ami biztos halál,csak elõtte a szétroncsolt belsõ szervek miatt sok szenvedés) való,nem önvédelemre SZERINTEM
Azért érdekes,mit tehetett az az ember,mibe keveredett,ha ilyen lõszerrel töltött fegyvert kell tartani az ágya mellett.
Továbbá elgondolkodtató,hogy nem csak az önvédõ tárazhat ilyen szörnyûséggel,hanem a rosszarcok is!
Ha jól pofon vágnak és elveszik a tárcámat...teszek rá fagyasztott borsót és bemegyek a kormány ablakba pótolni,de ha egy ilyet kapok mellbe....
Tök jó,hogy nálunk nincsen ilyesmi!''

ezt a fajta expanziv loszert azert talaltak ki, hogy a tamadot minnel hatekonyabban meg lehessen allitani. azert azt ne felejtsd el, hogy akire ralonek onvedelembol az nem egy papnovendek a helyi katolikus iskolabol!
nem mindegy, hgy a tamadot egy lovessel egybol meg lehet allitani vagy bele kell loni a fel tarat (teljes fem kopenyes lovedekek eseten aminek gyengebb a megallito hatasa) mire a tamado hatastalanitva lett.
ennek a loszernek a celja a hatekony emberoles ez nem is vitas. de ez miert is rosz ha onvedelemrol van szo?

Ihasz Laci
03-19-2016, 10:55 AM
mondok egy peldat. meg abbol az idobol mikor kidoboztam.
bedrogozott (kokain,speed) allat orjong a diszkoba, tudod milyen nehez leverni egy ilyen allatot? harman alig birtuk lefogni. miutan atadtuk a zsaruknak akik 6-an nem voltak kepesek arra, hogy rendesen lefogjak es megbilincseljek ralottek sokkoloval amit meg se erzett a barom. utana kesdodott minden elorol megint lehetett leverni mire a zsaruk rakinylodtak a bilincset.
kesobb kiderult, hogy a kezet es 2 bordajat is eltortuk verekedes kozbe es meg mindig ugy orjongott mintha semmi baja nem lenne.

egy ilyen allatot ha mondjuk meg egy kes vagy fejsze is van nala mivel szeretnel megallitani amikor arra keszul, hogy kiirtson teged es a csaladodat? egy expanziv loszerrel ami igaz csunya munkat vegez de nagy valoszinuseggel teszi a dolgat es megallitja a tamadot hatekonyan?
vagy hasznalnad az otthon kaphato teljes fem kopenyes lovedeket ami szepen atmegy az emberen es ha nem er letfontossagu szervet jo eselyel nem allitja meg a tamadot csak tobbszori talalat utan? (amig van idelye a tamadonak, hogy legalabb egyszer fejbe verjen a fejszelyevev)

szoval mit valasztanal?

Vasember
03-19-2016, 11:01 AM
Azt írod nem érdekel mi van Amerikában, mert te itt élsz. Akkor ne foglalkozz evvel a lövedékkel, mert ez is Amerikában van. Nekünk tilos.
Mellesleg ha önvédelemre kell fegyvert használni akkor kevésbé érdekes a megállítandó személy belsõ szerveinek állapota egy nagy stophatású lövedék becsapódása után, mint mondjuk egy lágy részen áthatoló teljesköpenyes további útja a civilek felé.
Én horgászom és vadászom is. Viszont csak akkor horgászom ha halat akarok enni és csak annyit fogok amennyire szükségem van. A catch'n'release nekem képmutatás. Azért szenvedjen az állat mert az nekem élvezetet nyújt?
Nálam csak a catch'n'filézz játszik! :)

Doom
03-19-2016, 11:13 AM
Azért lövöd le ,mert élvezet nyújt?
Ez még rosszabb.mint a képmutatás!

Doom
03-19-2016, 11:24 AM
mondok egy peldat. meg abbol az idobol mikor kidoboztam.
bedrogozott (kokain,speed) allat orjong a diszkoba, tudod milyen nehez leverni egy ilyen allatot? harman alig birtuk lefogni. miutan atadtuk a zsaruknak akik 6-an nem voltak kepesek arra, hogy rendesen lefogjak es megbilincseljek ralottek sokkoloval amit meg se erzett a barom. utana kesdodott minden elorol megint lehetett leverni mire a zsaruk rakinylodtak a bilincset.
kesobb kiderult, hogy a kezet es 2 bordajat is eltortuk verekedes kozbe es meg mindig ugy orjongott mintha semmi baja nem lenne.

egy ilyen allatot ha mondjuk meg egy kes vagy fejsze is van nala mivel szeretnel megallitani amikor arra keszul, hogy kiirtson teged es a csaladodat? egy expanziv loszerrel ami igaz csunya munkat vegez de nagy valoszinuseggel teszi a dolgat es megallitja a tamadot hatekonyan?
vagy hasznalnad az otthon kaphato teljes fem kopenyes lovedeket ami szepen atmegy az emberen es ha nem er letfontossagu szervet jo eselyel nem allitja meg a tamadot csak tobbszori talalat utan? (amig van idelye a tamadonak, hogy legalabb egyszer fejbe verjen a fejszelyevev)

szoval mit valasztanal?
Nem tudom..mert nincsen ilyen tapasztalatom!
De írtam(lécci,ne szelekíven olvassál!:()

De azért annyi,hogy az emberek körülményei,személyes tapasztalatai határozzák meg a dolgokhoz való viszonyulásukat.

Azt hiszik,ha az õ életükben jelen van az erõszak,a betörés,a félelem..akkor mindenkiében jelen van!
Személy szerint én nem támogatom a fegyver tartást...bár megértem!

Ha körbe ér a baj és nem lesz egy szélcsendes helye a világnak..akkor én is fogok fegyvert vásárolni és tartani..nem azért mert akarok(mert semmire se jó egyébként),hanem mert kell.

Azért zárójelben megjegyzem..nem ez és a hasonló a történet az általános az életben.
Amit vízionáltok világot,hogy mekkora bazi nagy önvédelemre van szükség...nos a Mad Max kismiska ehhez képest:haha:
Mert még a világ végén valahol megérteném...na de most????
Nem csak paranoia ez kissé?

Vasember
03-19-2016, 11:29 AM
Azért lövöd le ,mert élvezet nyújt?
Ez még rosszabb.mint a képmutatás!

Nem, azért lövöm le mert megeszem, vagy mert egyéb okokból le kell lõni.
Élvezetbõl járom az erdõt és figyelek.

Doom
03-19-2016, 11:41 AM
Nem, azért lövöm le mert megeszem, vagy mert egyéb okokból le kell lõni.
Élvezetbõl járom az erdõt és figyelek.
Borítékoltam a választ!:haha: :beer:
Akkor ha minden halat megeszek amit megfogok az úgy rendben van?
A halak mit választanának,ha már bennünk van ez a fránya vadászösztön? :confused:
És a nyulak,mit választanának? A horgot vagy a sörétet?
Nézelõdni,kirándulni lehet puska nélkül is!Igaz horgászbot nélkül is.:admire:

Ihasz Laci
03-19-2016, 12:01 PM
,,Azért zárójelben megjegyzem..nem ez és a hasonló a történet az általános az életben.''

az expanziv loszert se altalanos loveszetre terveztek hanem kimondottan ezekre az esetekre.

ami nem ehhez hasonlo helyzet az eletben ahhoz nem is fog kelleni lofegyver.

ez egy kimondottan onvedelemre tervezett loszer, arra tokeletesen alkalmas. en nem latom gonosznak mint ahogy te bemutattad az elozo kommentedben.
en nem vizionalok semmit, egy gaz spre nekem tokeletesen eleg onvedelemre. ha lenne lehetosegem fegyvertartasra 1 db revolverrel beernem azert az messze van a ,, Mad Max kismiska ehhez képest'' kategoriatol!

ez az amit irtam korabban a racionalis felelemrol. az, hogy felkeszulok egy esemenyre de nem hagyom, hogy ez a felkeszules rettegesse alakuljon at es teljesen befojasoljon az a racionalis felelem. amivel nincs semmi baj.
egy lofegyver tartasa onvedelmi celbol messze van a paranoiatol!

Doom
03-19-2016, 12:34 PM
en nem latom gonosznak mint ahogy te bemutattad az elozo kommentedben.

a felkeszules rettegesse alakuljon at es teljesen befojasoljon az a racionalis felelem.
Jó gondolat!:thumbup
Jó akkor "megkegyelmezek" Nektek!
A topic,nem más mint egy próba,egy teszt! :gonoszrohog:
A múltkor az volt a problémátok ami az elsõ bejegyzés egyik képe!7053
Olyan hozzászólások érkeztek,hogy pl

..csak ki vagyok akadva,mert már megint világvégét vizionálsz!
Ok,hát legyen!Nézzük a dolgokat más nézõpontból!
Akkor nézzük így a világot! (elsõ bejegyzés másik képe!)
7054

:haha:

vagy ott van a harmadik kép,ami valljuk be elég érdekes!
Lehet egy irigylésre méltó helyzet..de lehet,fõleg a hölgynek,rémálom is!
Minden csak nézõpont kérdése!
A fegyver,a lõszer,a felkészülés,önvédelem,egy helyzet értékelése,egy komment,egy hozzászólás..minden viszonylagos!
Érkezett olyan hozzá szólás,hogy

..döntsd már el vazze!
Ugye fura helyzet!Minden dolgot ,történést mindenki másként lát és értékel! Így alapvetõen nincsen két tökéletesen egységes látásmód sem!

Amikor valaki világvégével ijesztget...akkor az gáz..mert félni rossz! :haha:
Amikor valaki azt mondja minden rendben,nincsen baj,az önvédelemre nincsen szükség....akkor az gáz...mert félni jó! :haha:

Doom
03-19-2016, 07:11 PM
Nos mindent leírtam amit fontosnak véltem!
ha nem akarod hogy megmaradjon a topic az utókor számára...akár ki is törölheted most már!
Akik rendszeresen fórumoztak .láthatták!
Akinek esetleg elvész a hozzászólása..attól elnézést kérek!
Tõlem mehet a törlés!

TMIB
03-19-2016, 08:50 PM
Nem illetve nem feltétlenül öli meg!
Sok tavon lehet kapni az olcsóbb,ún. sport jegyet.Ebbe nem tartozik bele a kifogott hal elvitele..egyszersmint megölése sem.
Pontymatracon,horog szabadítóval ki szoktuk venni a horgot,majd fertõtlenítés után vissza engedjük.

Láttam én már szétszakadt fejû halakat. Meg amelyiknek egész az agyáig felment a horog és ott döglött meg, kínhalállal. Szóval a sporthorgászat még rosszabb is, mert míg a vadászat csak annyiból áll hogy akár szórakoztató, akár nem, a végén megeszik a vadat. A horgász csak fájdalmat okoz a halnak, ugyanakkor ez pusztán kizárólag csak szórakozásból teszi, ha a halat nem is akarja megenni. A sporthorgászat leginkább azokhoz a vadászokhoz hasonlítható, akik Afrikában ritka állatokra vadásznak, oroszlánra, amit persze nem esznek meg.

TMIB
03-19-2016, 08:53 PM
Igen,ez jó gondolat!:thumbup
A gond az ,hogy az emberek általánosítanak!
Úgy gondolják,ha õk valaminek(pl fegyvertartás)a körülményeik miatt szükségét látják,akkor mindenkinek úgy kell cselekednie és aki nem teszi az ...abnormális!

Egyáltalán nem. Az emberek nagy része csak tudja, hogy ha nem áll ki a saját jogaiért, akkor elveszíti. És ugye aki nem szereti a lõfegyvereket, az nem azt mondja hogy "oké, akkor én nem veszek és nincs probléma", hanem azt mondja hogy másnak se legyen, csak mert neki nem kell. Mert mennyire érdekelne mondjuk engem az, hogy valakinek nincs? Semmi közöm hozzá. Ahhoz viszont van, ha tõlem akarnak jogot megvonni. De vonatkozik ugyanez a szólásszabadságra, meg az összes többi jogra is.

Döbbenet,hogy hogyan gondolkodnak az emberek(már amelyik :) ). Azt hiszik,ha az õ életükben jelen van az erõszak,a betörés,a félelem..akkor mindenkiében jelen van!

Ennek pont az ellenkezõje igaz. Én is azt mondtam, hogy lehet hogy nálad nincs jelen, de másoknál jelen van. Hogy te szerencsés voltál eddig, esetleg az is leszel, attól a többi embernek még van gondja. Olyan ez, mint mikor egy ember gazdagként éli le az életét, és nem érti hogy a többi ember miért panaszkodik szegénységre. :)

Bár személy szerint én inkább laknék albérletbe jó helyen,mint sajátba xar helyen és fegyvert kellene tartanom!

Én meg inkább élek majd egy csendes erdõ közepén, mint hogy egy városban legyek és "vigyázzanak" rám. A hangsúly különben sem a kell, hanem hogy jogod van hozzá. Nekem sem KELL, hanem a saját döntésem.

Ha valaki kifejti az állás pontját és az nem egyezik a fõ irányvonallal átmegy személyeskedésbe a beszélgetés

Ez igaz, mondjuk remélem nem rám érted, mert én nem mondtam semmi sértõt. :)

Személy szerint én nem támogatom a fegyver tartást...bár megértem!De amit nem értek meg..miért nem megy arrébb az illetõ :haha:. Ha hullanak a homlokzatról a beton darabok nem építek bunkert,hanem arrébb sétálok!

Az ember nem menekülhet örökké. Nem is kötelessége. Ha hullanak betondarabok valahonnan a saját portádra, akkor teszel ellene, nem elköltözöl.

akkor én is fogok fegyvert vásárolni és tartani..nem azért mert akarok(mert semmire se jó egyébként)

Lazán leírtam egy jó hosszú listát hogy mire jó. Nem olvastad el a hozzászólást? :eek:

csak nem értem miért kell félelembe élni,ahelyett,hogy a fegyvertartás helyett

Még mindig nem írtad le hogy ki él félelemben. Én biztos nem. Akkor ki az, aki most itt a fórumon fegyver tart és félelemben él? :confused:

mzperiksz
03-19-2016, 09:01 PM
Ha már a szavakon lovagolsz akkor legalább hitelesen tedd okoska:

22. § (1) Nem büntetendõ az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekezõ életének kioltására is irányult volna, ha
a) azt személy ellen
aa) éjjel,
ab) fegyveresen,
ac) felfegyverkezve vagy
ad) csoportosan
követik el,

b) az a lakásba
ba) éjjel,
bb) fegyveresen,
bc) felfegyverkezve vagy
bd) csoportosan
történõ jogtalan behatolás, vagy
c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történõ jogtalan behatolás.
(3) Nem büntethetõ, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból lépi túl.
(4) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elõl.

23. § (1) Nem büntetendõ annak a cselekménye, aki saját, illetve más személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélybõl menti, vagy a közérdek védelme érdekében így jár el, feltéve, hogy a cselekmény nem okoz nagyobb sérelmet, mint amelynek elhárítására törekedett.

nem akarom offolni a többi topicot,Isten ments,hogy megzavarjam mások beszélgetését...mert igaza van mindenkinek,aki azt mondja mindenki arról beszélget amirõl akar...amit nagy tiszteletben tartok!
..ha nem tetszik ne olvasd!
https://www.youtube.com/watch?v=30FCdruFuG8&ebc=ANyPxKoP07D9aJPjDn6z5a2DuQrsT_JiUkHpCrkESSaeMO aQQlfIoKYq6AozAdV372E6drIsDR0oLQ420tloN_5xJj_kuqQf jA
Nézegetem a másik topicban a lõszert,de nem akarok ott írni..hátha bántó,sértõ,stb...Isten ment ,hogy bántsak bárkit!!!!
Nem tudom,hogy EZ a fajta lõszer önvédelmi célokat hogyan szolgál:confused:
Elnézve az okozott sérüléseket........:confused:

A magyar jogot idéztem,mert nem nagyon érdekel mi van a nagy Ámerikába!Valószínû soha nem fogok oda elmenni...mondjuk a Kanadai vadonba elbóklásznék...de hát...na mind1!
Szóval ez a RIP....

Bár a leírás szerint a gyakorlatlan lövészeknek,gyerekeknek,nõknek tervezték(de elõször a Vietnámi háborúban használt alap ötlet be van tiltva),nem tudom mennyire igazolható a "ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból" történõ használat.
Ha jól pofon vágnak és elveszik a tárcámat...teszek rá fagyasztott borsót és bemegyek a kormány ablakba pótolni:mad:,de ha egy ilyet kapok mellbe....
Tök jó,hogy nálunk nincsen ilyesmi!:D

TMIB
03-19-2016, 09:10 PM
Két filmet ajánlok.Az egyik az a bizonyos áramszünet Amerikába a másik A köd címû remekmû.
Szóval ...azután?!
aki nézte a filmet,az tudja,hogy a prepper papa,nem adott senkinek semmit és a végén majdhogynem tragédiává fajult a dolog.
..és ezután ugye együtt kell élni a szomszédokkal!

Pont ellenkezõleg. A prepper papa tisztában volt azzal, hogy ha bármit ad, akkor a szomszédai ki fogják csinálni. Igaza is volt, mert a hülyegyerek adott nekik ételt, aztán azok meg tudták hogy van több is és odamentek hogy akár az egész családot kivégezzék, konzervbabért.

Mi ebbõl a tanulság? Az hogy legyen eszed ha baj van és a saját családodra gondolj, ne játszd el a jótét lelket ismeretleneknek.

A szomszédok majdnem megölték õket. Akkor az úgy kinek kínos? Nem a prepper fickónak és családjának, hanem a szomszédoknak akik megtámadták õket. Örülhetnek ha a család nem jelenti fel õket a SHTF elmúlása után.

Ennyi a tanulság. :thumbup

Nem, ezek filmek. Nem dokumentumfilmek és nem törétnelmi filmek, csak kalandfilmek, scifik és hasonlók. Ahogy a Harry Potter sem életrajzi regény, csak egy kitalált sztori. :)

Fegyver töménytelen mennyiségben,erõszak videók dögivel,a kutyák megölésének kifinomult módszerei,szögesdrót,bunker,bûnözési statisztika,járvány,háború,gazdasági összeomlás,otthon védelem...és marakodás,a másik ember lehúzása,hiteltelenné tétele,intrika,megalázás....erõszak és agresszió!

Meg zombik, meg sárkányok, meg sóspuskával lelõtt szellemek. Filmek, filmsorozatok. Nézz kevesebb tévét. :beer:

Doom
03-20-2016, 04:34 AM
Láttam én már szétszakadt fejû halakat. Meg amelyiknek egész az agyáig felment a horog és ott döglött meg, kínhalállal. Szóval a sporthorgászat még rosszabb is, mert míg a vadászat csak annyiból áll hogy akár szórakoztató, akár nem, a végén megeszik a vadat. A horgász csak fájdalmat okoz a halnak, ugyanakkor ez pusztán kizárólag csak szórakozásból teszi, ha a halat nem is akarja megenni. A sporthorgászat leginkább azokhoz a vadászokhoz hasonlítható, akik Afrikában ritka állatokra vadásznak, oroszlánra, amit persze nem esznek meg.
Értem!Ez a vélemény a horgászatról?Akkor a "horgászat"topicba miért teszel lájkot,ha valaki leírja a sikereit?
Ilyenkor szoktam mondani,hogy vegyen az ember egy mély levegõt!:)
Ebben a topicban elég prokokativ vagyok veletek szemben(máshol is ;)),így az emberek többsége elkezd ellenállni.Egy idõ után már mindennek ellen akar állni!
Jó,hogy behozta Bel ezt a horog témát,mert így talán még jobban felszínre jött ez a dolog!
A topic indításánál kapóra jött a +1 téma,kicsit rosszul esett,hogy a vitát a kollégával áthelyezted,de nem baj!:beer:
Szóval +1,fegyvertartás,önvédelem,RIP -lõszer...és bejött a horgászat is,ami valljuk be totál nem ide való!
Az nem baj,ha valaki kérlelhetetlenül kiáll a meggyõzõdése mellett,de most amiket a pecáról írtál,azt valóban így érzed vagy csak a kérlelhetetlen,"mindennek ami a topicnan elhangzik" címû ellenállás történik?
...és megint a nézõpont kérdése...Írd fel ezeket a gondolatokat egy sporthorgász oldalra! :haha:
Atomjaidra szednek!

Doom
03-20-2016, 04:42 AM
Pont ellenkezõleg. A prepper papa tisztában volt azzal, hogy ha bármit ad, akkor a szomszédai ki fogják csinálni. Igaza is volt, mert a hülyegyerek adott nekik ételt, aztán azok meg tudták hogy van több is és odamentek hogy akár az egész családot kivégezzék, konzerbabért.

Mi ebbõl a tanulság? Az hogy legyen eszed ha baj van és a saját családodra gondolj, ne játszd el a jótét lelket ismeretleneknek.

A szomszédok majdnem megölték õket. Akkor az úgy kinek kínos? Nem a prepper fickónak és családjának, hanem a szomszédoknak akik megtámadták õket. Örülhetnek ha a család nem jelenti fel õket a SHTF elmúlása után.

Ennyi a tanulság. :thumbup

Nem, ezek filmek. Nem dokumentumfilmek és nem törétnelmi filmek, csak kalandfilmek, scifik és hasonlók. Ahogy a Harry Potter sem életrajzi regény, csak egy kitalált sztori. :)

Meg zombik, meg sárkányok, meg sóspuskával lelõtt szellemek. Filmek, filmsorozatok. Nézz kevesebb tévét. :beer:
Ez egy igen érdekes hozzászólás!
Egy úgy hívják vágott anyag!;)
Több posztból,az eredeti szövegkörnyezetébõl kiragadott mondatot összevágtál,csináltál a szavakból egy új hozzászólást...és arra írtál választ!
Ügyes,bár nem hiteles!De mindegy a lájkok jönnek rá..mind1 csak ártson!:haha:

Doom
03-20-2016, 05:26 AM
Ennek pont az ellenkezõje igaz. Én is azt mondtam, hogy lehet hogy nálad nincs jelen, de másoknál jelen van. Hogy te szerencsés voltál eddig, esetleg az is leszel, attól a többi embernek még van gondja. Olyan ez, mint mikor egy ember gazdagként éli le az életét, és nem érti hogy a többi ember miért panaszkodik szegénységre.

Ok!
A Témánál vagyunk! A "nézõpont " kérdése!
A környezet,a közösség határozza meg az emberek véleményét.Bárhogy tiltakozik mindenki,hogy én akárhová kerülök,mindig önmagam maradok..ez nem igaz!
Részint az emberek keresik azt a társaságot,környezetet ahol jól érzik magukat,ahol a véleményükért,életmódjukért nem kell küzdeniük nap mint nap.Ezért nem igaz,hogy azt írtad nem kell elköltözni,váltani ha szükséges!Ez nem menekülés,hanem az ember alapvetõen szeretné elkerülni a konfliktust a mindennapokban!
Aki nem így tesz,hanem inkább,mondjuk az önvédelemre gyúr,ahelyett,hogy költözne,az voltaképpen szereti ahol van és igazolja ,hogy szüksége van az önvédelemre!Mert szeretné ha jól megtámadnák és "védekezhetne"!Semmivel sem különb,mind a támadója..
Egy normális felfogású ember ha esetleg,mondjuk a Lyukó-völgyben vett valamikor nyaralót,az a közbiztonság megbomlásával,azon igyekszik,hogy túl adjon rajta.Aki nem így cselekszik,hanem kerítéssel,bottal,fegyverrel felveszi a harcot...voltaképpen oda való és jól is érzi magát ott!

Nyilván ezen a fórumon a vadászat,horgászat :haha:,fegyveres és egyéb erõszakos,agresszív témák preferálva vannak!
Lehet az elsõ bejelentkezéskor a vendég csak kíváncsi vagy tetszik neki a téma.Ha tetszik,tehát valahol azonosul illetve Õ maga is ilyen ember akkor marad és bõszen lájkolja az ilyen gondolatokat és a nyájszellem miatt lehúzza azt aki másként gondolkodik!
Aztán szép lassan beszippantja a környezete és elveszíti identitását!
Mi történik ha ezt az embert betesszük egy másik környezetbe,mondjuk,hogy a témánál maradjunk,elmegy olyan társaságba(véletlenül)ahol fegyver ellenes mindenki!
Ha erõs jellem kiáll az igazáért vagy feláll és elküld mindenkit a csába és haza megy!A lúzer meg bólogat és lájkol...talán még hozzá is szól!Aztán "hazamegy" a saját kis közösségébe és elmeséli,milyen ostoba mindenki!:)
Szóval a környezet befolyásolja az emberek jellemét és hozzá állását a dolgokhoz,de alapvetõen mindenki egy jellem,ami nem igazán változtatható meg,csak ideiglenesen alkalmazkodik a környezetéhez!
Aki agresszív jellem az csak idõlegesen tud ott lenni ahol minden klappol!Egy idõ után keresi a bajt.Persze önigazolásként és,hogy ne kelljen felelõsséget vállalnia csupán önvédelembõl!Mert hát ugye oda kell menni szórakozni ahol kifordult drogosok baltával rohangálnak?Még véletlenül sem,a másik kulturált helyre.

Az emberek többségét azért nem éri baj,azért nem tartják szükségesnek az önvédelmet,fegyvert,mert nem így akarnak élni,mert nem akarnak küzdeni,békében akarnak élni!A gond az,hogy nem csak a bûnözõk,hanem az agresszív egyedek is beköszönnek a normális emberek világába,mert nem tudnak a saját kis közegükbe megmaradni,meg kell fertõzni azt is ami jó!
Tehát ebben a közösségben ezek a dolgok a preferáltak és személy szerint ezért nem nézem jó szemmel a sok erõszakot ami ide fel van téve és megbeszélve!
(...tényleg le lehet lõni a szellemet sóspuskával? :haha: :beer: )
....mert elriasztja a békésebb felkészülõket!

Doom
03-20-2016, 05:55 AM
Szóval ez alapvetõen egy agresszív fórum!
Figyelgetem a hozzászólásokat és érdekességképpen megemlítem,hogy a fegyvertartók különösen agresszívek!
Ez a hozzászólásokból fényesen kitûnik.Ami nem baj,mert ez a közösség ezt preferálja!Tehát voltaképpen jó helyen vannak!
Amikor feltettem a kérdést(amit ügyesen eredeti környezetébõl kivettél és más aspektusba helyeztél),hogy
Arra gondoltam,hogy tényleg ennyire elfogadhatatlan,hogy vannak békés prepperek?Hogy idióta az aki azért gyûjtöget,hogy majd ha kell segíthessen másokon!
Ismerek ilyen felkészülõt és elég jó véleményem van róla!
Jó ember és Õ azt vallja,nála mindenki talál majd menedéket és amíg lehet mindenki kap egy tál ételt!
Nekem szimpatikus,bár én sem mindennel értek egyet vele,amit meg is mondok....aztán jön a végeláthatatlan vita a teraszon egy jó bor mellett!
Kiegyensúlyozott,nyugodt,békés,nincsen fegyvere és még rendes kése sem :duhos: Nem fél,nem agresszív!

Doom
03-20-2016, 06:51 AM
Még mindig nem írtad le hogy ki él félelemben. Én biztos nem. Akkor ki az, aki most itt a fórumon fegyver tart és félelemben él?
Ezt ne várd el tõlem!
Nem tisztem és nincsen jogom a fórum társakról kórképet felállítani!..és utálom a személyeskedést!
nem is tudnék pontos jellemrajzot írni,mert személyesen csak kevés fórum tagot ismerek és csak az alapján lehetne bármit feltételezni amit leír.
Itt módosítom is az elõzõ hozzászólásban leírt mondatot!

Figyelgetem a hozzászólásokat és érdekességképpen megemlítem,hogy a fegyvertartók különösen agresszívek!Figyelgetem a hozzászólásokat és érdekességképpen megemlítem,hogy a fegyvertartók,a hozzászólásaik alapján, különösen agresszívek!

....csak arra lehetne támaszkodni amit ír valaki!
Ami nem biztos,hogy pontos vagy teljes.
Lehet csak szimplán kerüli valaki a konfliktust,ezért nem azt írja amit gondol,hanem amit kell,amit elvár a közösség.
Lehet csak részinformációkat szivárogtat.
Lehet,hogy nem ír igazat vagy éppen olyan a kedve,de lenyugszik és egy óra múlva mást gondol.
Lehet szimplán csak komolytalan vagy csak unalmában trollkodik!
Tehát ne várd tõlem,hogy több hónapos/éves személyes ismeretség nélkül valakirõl nyilatkozzak!
Csak annyit tudok írni,ami a posztjai alapján lejön!

Ihasz Laci
03-20-2016, 07:12 AM
erre az agressziv mindenkit lelovunk meg halmozzunk fell millio fegyvert tipusra jo pelda volt a doomsday preppers sorozat. egy ket reszt megneztem belole es lattam egy par ilyen alakot akiknek az volt a felkeszules, hogy legyen sok fegyver meg loszer mert itt lovoldozes lesz.

egy kicsit elvesztettem a fonalat ezzel a topikkal kapcsolatban, mirol is van most szo?

Vasember
03-20-2016, 07:56 AM
Doom szokásos évenkénti játéka, amivel ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból. :)

Ihasz Laci
03-20-2016, 08:16 AM
Doom szokásos évenkénti játéka, amivel ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból. :)

az elozorol lemaradtam, akkor kiugrott a nyuszi? :))))) 7056
azt mar meg se merem kerdezni, hogy ez a nyul ugratas szandekosan lett husvetra idozitve:) es mi ertelme van ennek is? mi fog kiderulni a vegen?

doki
03-20-2016, 09:17 AM
A nyuszi néha kiugrik, nem csak húsvét környékén, de semmi sem fog kiderülni. :D

Doom
03-20-2016, 09:22 AM
mi fog kiderulni a vegen?
Semmi!
semmi sem fog kiderülni!Senki nem fogja bevinni a pusekokat a kohóba,aki +1-gyel rohangál ,az továbbra is úgy fog,aki individualista az továbbra sem fog senkin se segíteni és aki úgy érkezik a fórumra,hogy -"én már feladtam,hogy másokat meggyõzzek!" az továbbra sem fog felvilágosító kurzusokat tartani!

egy kicsit elvesztettem a fonalat ezzel a topikkal kapcsolatban, mirol is van most szo?
arról,hogy minden dolog nézõpont kérdése..lehet így is nézni és úgy is.Tudod "félig üres,félig tele"!
A maga szemszögébõl mindenkinek igaza van,aminek igazolására vélt vagy valós indokokat keres!
Arról,hogy egy környezetben ,csoportban,közösségben van egy fõ irány,amitõl az eltérést a közösség bünteti.Magyarul a bégetés! :)
Ugyan az a téma,dolog,történés egy másik emberi csoportban,közösségben (ami az elõzõben bûn volt),teljesen természetes és elfogadott és az elõzõ csoport álláspontja a fõbûn!
Talán annyit segített mindenkinek ez a topic,hogy hogyan szeretne élni!Mit tart fontosnak!
Folyamatos harcot a környezetével,a vele nem egy hullám hosszon lévõ emberekkel vagy keres egy olyan környezetet,csoportot,hobbit,lakhelyet,ahol nem a konfliktusra kell koncentrálnia,nem kell stresszelnie magát,nem kell megvédenie magát.
Persze ez nem könnyû millió dolgot kell leküzdeni ezért!
Talán a legelsõ,hogy az emberek kihúzzák a fejüket a homokból,vegyenek egy mély levegõt és feltegyék a kérdéseket!

TMIB
03-20-2016, 05:56 PM
Értem!Ez a vélemény a horgászatról?

Nem, ez a véleményem a sporthorgászatról. Egyértelmû hogy fájdalmat okoz a halaknak, és a végén hiába a szenvedés, mert még csak vacsora sem lesz belõlük.

Akkor a "horgászat"topicba miért teszel lájkot,ha valaki leírja a sikereit?

Mert olyan rendes vagyok? :haha: Amúgy a lájkot leginkább akkor osztom ott, ha valaki nagy halat fog és betesz egy képet a halászlérõl is.

Jó,hogy behozta Bel ezt a horog témát,mert így talán még jobban felszínre jött ez a dolog!

Régen én is horgászni jártam, még gyerekkoromban, de láttam ahogy elpusztultak a halak a horogtól, úgyhogy abbahagytam. Majd esetleg akkor horgászok újra, ha muszáj lesz, de szórakozásból nem fogok.

Az nem baj,ha valaki kérlelhetetlenül kiáll a meggyõzõdése mellett,de most amiket a pecáról írtál,azt valóban így érzed vagy csak a kérlelhetetlen,"mindennek ami a topicnan elhangzik" címû ellenállás történik?

Nincs mindennek ellenállás. Hajrá horgászat! Csak legyen belõle halászlé is, különben csak értelmetlenül szenved a hal.

...és megint a nézõpont kérdése...Írd fel ezeket a gondolatokat egy sporthorgász oldalra! :haha: Atomjaidra szednek!

Valószínûleg. De miért lennék sporthorgász oldalon, ha nem értek egyet a sporthorgászattal? Amúgy sem biztos hogy szétszednének, ugyanis a halnak fáj, a hal szenved tõle, sok hal el is pusztul. Ugyanakkor nem vagyok PETA szélsõséges állatvédõ és nem követelnék betiltást. Ugyanez igaz az afrikai trófeavadászatra is. Nem értek egyet, de ha valaki komoly pénzekkel segíti az afrikai falvakat és a vadász-turizmus miatt sok embernek jobb az élete, akkor tegye. Akkor is ha sajnálom az állatokat.

TMIB
03-20-2016, 05:59 PM
Ez egy igen érdekes hozzászólás!
Egy úgy hívják vágott anyag!;)
Több posztból,az eredeti szövegkörnyezetébõl kiragadott mondatot összevágtál,csináltál a szavakból egy új hozzászólást...és arra írtál választ!
Ügyes,bár nem hiteles!De mindegy a lájkok jönnek rá..mind1 csak ártson!:haha:

Nem, ezt úgy hívják hogy bekezdésenként, mondatonként válaszolás. Én világ életemben így válaszoltam, ha egy eredeti hozzászólás hosszú volt. Ha nem bekezdésenként Ha egészben tenném, senkinek fogalma se lenne hogy egyáltalán melyik válasz melyik felvetésre íródott. Én is úgy szeretem, ha gondolatonként válaszolnak a hozzászólásaimra, nem csak véletlenszerûen vannak bedobálva válaszok és fogalmam sincs hogy egyáltalán mirõl van szó. (Ezért vitatkozom Youtube-on ritkábban, mert ott elõszeretettel csinálják azt és a legtöbbször halvány gõzöm sincs hogy hol, mikor, mirõl beszélnek, hiába nekem írnak válaszokat.)

TMIB
03-20-2016, 06:24 PM
http://magyarprepperforum.net/showthread.php?1163-azut%E1n!&p=70473&viewfull=1#post70473

A váltásnak az lehet jó és rossz is. Mondjuk add fel minden elved, csak hogy a szomszéd kevésbé zaklasson? Vagy ha többször is kirabolják a házad, akkor fogadd el a dolgot és hagyd is nyitva az ajtót, hogy legalább azt ne tegyék tönkre minden alkalommal?

Mert szeretné ha jól megtámadnák és "védekezhetne"!Semmivel sem különb,mind a támadója..

Meg akinek tûzoltókészüléke van, az meg szeretné hogy jól porig égjen a saját háza, hogy használhassa a poroltóját. Meg ha egy nõ megtanul egy ütésformát, akkor szeretné ha 5 idióta meg akarná erõszakolni, csak hogy kipróbálhassa hogy tudna-e védekezni azzal az ütéssel amit megtanult? Bocs de ennek semmi értelme. :confused: És nem, a legálisan védekezõ nem ugyanaz mint egy erõszakos bûnözõ.

Nem csak a Lyukó völgyben történik bûncselekmény, hanem az egész ország területén, meg az egész világon. Van ahol rosszabb a helyzet, van ahol jobb. Nálunk jobb, de nálunk is elõfordul itt a városban a vandalizmus, volt hogy egy banda egy 50 kilós lányt vert össze, egy másik alkalommal vagy 30 idióta rátámadt és rommá vert egy szerencsétlent, minden ok nélkül. Ritkán történnek betörések, rablások is.

Az önvédelem nem agresszió, hanem anti-agresszió. Amúgy mivel prepper és ÖNVÉDELMI fórum, így egyértelmû hogy milyenek a témák. Önvédelmi fórumon, vannak önvédelmi témák. Ez azért annyira nem meglepõ.

és bõszen lájkolja az ilyen gondolatokat

Milyen gondolatokat? Nem értem. Az erõszak-elleni fellépést? Az önvédelmet? Az erõszakos bûnözés elleni ellenszegülést? Ki az aki azt nem lájkolja?

Aztán szép lassan beszippantja a környezete és elveszíti identitását!

Én sosem pártoltam a bûnözést. Ezen a fórom semmit nem változtatott. Szerintem a többiek is így vannak ezzel.

Mi történik ha ezt az embert betesszük egy másik környezetbe,mondjuk,hogy a témánál maradjunk,elmegy olyan társaságba(véletlenül)ahol fegyver ellenes mindenki!
Ha erõs jellem kiáll az igazáért vagy feláll és elküld mindenkit a csába és haza megy!A lúzer meg bólogat és lájkol...talán még hozzá is szól!Aztán "hazamegy" a saját kis közösségébe és elmeséli,milyen ostoba mindenki!:)

A "csába" az küld el mindenkit, akinek nincsenek érvei, nem tud vitatkozni egy témáról, aki nem ismeri a vita témáját annyira, hogy észérvekkel álljon elõ és adatokkal. Én mindig próbálom a legjobbat adni, ha egy vitáról van szó, és teljesen mindegy hogy mirõl szól az a vita. Ha valamiben hiszek, arról tudok beszélni, amellett tudok érveket felsorakoztatni. Ha a vitapartner megadja az alapvetõ tiszteletet akkor én is. Ha nem adja meg és õrjöng, akkor meg ráhagyom a dolgot és vitatkozom mással, vele meg nem. Ez alapvetõ kulturális dolog. (Persze szarkazmust szoktam használni, de nem sértõn.)

Aki agresszív jellem az csak idõlegesen tud ott lenni ahol minden klappol! Egy idõ után keresi a bajt.Persze önigazolásként és,hogy ne kelljen felelõsséget vállalnia csupán önvédelembõl!

Mint például Barna bácsi, akihez mindig betörtek, de aztán az agresszív jelleme elõjött és védekezésképpen áramos dróttal vezette körbe az uborkás kertjét? Jó példa ez? Amelyik támadója csak megsérült, de nem halt meg, az késõbb agyonvert egy idõs nénit. De mégis azt mondod hogy az az öregember volt az agresszív?

Mert hát ugye oda kell menni szórakozni ahol kifordult drogosok baltával rohangálnak?Még véletlenül sem,a másik kulturált helyre.

Ez ilyen anekdota? Mert elég meseszerû. Hol olvastad a baltás drogosokat a hírekben? Vagy arra utalsz hogy Marian Cozma volt az agresszor, amiért elment szórakozni a barátaival, ahol késõbb halálra késelték? Persze, mehetett volna Vasárnapi misére is, ott valószínûleg nem szúrták volna le.

Az emberek többségét azért nem éri baj,azért nem tartják szükségesnek az önvédelmet,fegyvert,mert nem így akarnak élni,mert nem akarnak küzdeni,békében akarnak élni!

Igaz, Barna bácsi is tiszta vérszomjas ember lehet. Meg a nyugdíjasok akiket sorra rabolnak ki, meg vernek agyon. Õk így akarnak élni. Tényleg nem tudom eldönteni hogy viccbõl írod-e ezeket a dolgokat. :hogymi:

(...tényleg le lehet lõni a szellemet sóspuskával? :haha: :beer: )

Supernatural sorozatban azzal lövik õket. Azért hoztam fel. :)

TMIB
03-20-2016, 06:34 PM
Szóval ez alapvetõen egy agresszív fórum!
Figyelgetem a hozzászólásokat és érdekességképpen megemlítem,hogy a fegyvertartók különösen agresszívek!
Ez a hozzászólásokból fényesen kitûnik.

Az önvédelem tûnik ki a hozzászólásokból. Mivel ez egy önvédelmi fórum. Az önvédelem pedig nem erõszak, hanem erõszak elleni fellépés.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Jogos_v%C3%A9delem

Ami nem csak hogy morálisan elfogadott, hanem törvényileg is.

Arra gondoltam,hogy tényleg ennyire elfogadhatatlan,hogy vannak békés prepperek?Hogy idióta az aki azért gyûjtöget,hogy majd ha kell segíthessen másokon!
Ismerek ilyen felkészülõt és elég jó véleményem van róla!

Én is békés vagyok. Láttál te engem másokat megverni vagy ilyesmi? Még szóban is mindig próbálok minden sértegetést kerülni. Persze, lehet másoknak is gyûjteni, épp csak nem túl ésszerû dolog. Persze aki akarja, tegye. Nekem a saját családom fontosabb, nem a 3. szomszéd innen.

Kiegyensúlyozott,nyugodt,békés,nincsen fegyvere és még rendes kése sem :duhos: Nem fél,nem agresszív!

Lehet, de ugyanakkor logikátlan is. Azt gondolja hogy ha eddig nem volt gondja, ezután sem lesz. Felelõtlenség.

A macskának van karma, a kutyának van nagy foga és erõs állkapcsa, a bûnözõnek van kése és egyéb eszközei, de a probléma az, hogy ha egy tisztességes ember nem akar (újra?) áldozattá válni. Mert mindegyik rendben van, csak, csak az utolsó nem, mert ha egy tisztességes ember vesz egy bicskát, az automatikusan agresszív viselkedés és biztosan ölni akar vele.

Hogy annak az embernek nincs kése? Az oldal szalonnát mivel vágja? Kávéskanállal? Ne vicceljünk már. :)

TMIB
03-20-2016, 06:46 PM
Figyelgetem a hozzászólásokat és érdekességképpen megemlítem,hogy a fegyvertartók,a hozzászólásaik alapján, különösen agresszívek!

Akkor javaslom hogy nehogy egy amerikai fegyver-ellenes helyre benézz, mert ott állandóan arról írnak, hogy ki akarnak végezni minden fegyvertartót, le akarják mészárolni az NRA tagok gyerekeit, "csak hogy a szüleik tudják hogy milyen érzés", állandóan gyilkolásról beszélnek, olyan dolgokat írnak hogy ha meglátnak egy nyílt viselõt akkor ráhívják a kommandósokat és hazudni fognak arról az emberrõl, hogy a rendõrök agyonlõjék õket. Olyan felhívásokat tesznek, hogy ha látnak egy nyílt viselõt, akkor rántsanak rá elektromos sokkolót és támadják meg vele.

Én még azt is meg merném kockáztatni hogy a börtönök nagy része is Demokrata szavazókkal van tele, nem pedig Republikánusokkal. A Demokraták a fegyver-ellenesek és a Republikánusok támogatják a fegyvertartás jogát.

Akik Trump rendezvényeire betörnek és erõszakot kezdeményeznek/provokálnak, azok kik? Fegyvertartás ellenes, Demokrata, Sanders szavazók. Ahogy mikor fosztogatás és erõszak tör ki az utcán, azt sem Libertariánus vagy Republikánus támogatók teszik, hanem Demokraták, akik ugye nagyon fegyvertartás-ellenesek.

A börtönben is fegyvertartás-ellenesek vannak. Az erõszakos bûnözõk a legális fegyvertartás-ellen vannak.

Én nem látom hogy itt a fórumon a hozzászólások alapján ki lenne erõszakos. Néha van néhány dühös hozzászólás, ha esetleg egy brutális bûncselekményrõl szóló hír a téma, de azon túl esetleg csak humor szinten kerül elõ az erõszak.

Nézz be mondjuk az Index-re, tele van õrjöngõ õrültekkel az a fórum. És nem a fegyvertartó részleg, hanem a többi topic. Azért se járok oda olvasni sem.

TMIB
03-20-2016, 06:51 PM
Semmi!
semmi sem fog kiderülni!Senki nem fogja bevinni a pusekokat a kohóba,aki +1-gyel rohangál ,az továbbra is úgy fog,

És nagyon helyes hogy nem. Az agressziónak semmi köze a lõfegyverekhez. Ha az lenne a gond, akkor Lyukó völgy lenne a legbékésebb hely a világon, mert ugye ott nincsenek lõfegyverek. Vermont állam meg arról lenne híres hogy mindenkit halomra lõnek, ahelyett hogy a világ egyik legbékésebb helye.

aki individualista az továbbra sem fog senkin se segíteni

A fórum eleve azért jött létre, hogy másoknak segítsen. Tanácsokkal, válaszokkal. Az ételosztogatást a Vörös Kereszt csinálja, meg a Fidesz-MSZP szavazások elõtt. Itt tanácsokat kaphat bárki, akinek kérdése van. De ez is segítség, nem? :)

Doom
03-21-2016, 03:48 AM
Hogy annak az embernek nincs kése? Az oldal szalonnát mivel vágja? Kávéskanállal? Ne vicceljünk már.
egy kis pontosítás!én ezt írtam!
Kiegyensúlyozott,nyugodt,békés,nincsen fegyvere és még rendes kése sem Nem fél,nem agresszív! Természetesen konyhai,csirke,disznó vágó kése van,balta is fát vágni.Én az ilyen kifejezetten önvédelmi jellegû dolgokra gondoltam!
A fórum eleve azért jött létre, hogy másoknak segítsen. Tanácsokkal, válaszokkal. Az ételosztogatást a Vörös Kereszt csinálja, meg a Fidesz-MSZP szavazások elõtt. Itt tanácsokat kaphat bárki, akinek kérdése van. De ez is segítség, nem? Ez rendben is van!:thumbup
Csak önmagában a jó tanács semmit sem ér,ha nem követik tettek!Azért az nem helyén való...szerintem...hogy az embereknek az van tanácsolva,hogy védjék meg magukat,de a dolgok jobbá tételén,megváltoztatásán ne fáradozzanak!Ne végezzenek karitatív,felvilágosító munkát,ne menjenek a kerítéshez õrködni,mert az a kormány dolga!
A kormány dolga,de a másik hozzá szólásban meg lehúzza a kormányt,hogy nem véd meg,fegyver kell!
Akkor most mi van?
Ha szemetes az utca nem szedjük fel..mert nem a mi dolgunk? Jó van pár barom aki eldobja,de csak mi élünk ott,mi nézzük,szagoljuk!Miért nem lehet rászólni a gyökérre,hogy vedd fel!
Mert akkor meg ver?
Mi ez ha nem félelem,rettegés?Inkább térdig a szemétbe,inkább fegyver,inkább a kussolás...minthogy kiálljanak az emberek magukért,akár közösen!
Azért erre van sok jó példa is...a SZEM például!Vagy a városõrség,polgárõrség.
Nyilván nem lehet ott a rendõr mindenhol,mert épeszû ember tudhatja,hogy az milyen költség lenne.
Pl megy itt a bevándorlók ellen a téma(amivel egyet értek egyébként) és itt lenne a lehetõség az önkéntes határ megfigyelésre.
Hányan jelentkeztek innen?
Én igen,csak túl pici a kutyám,nem vihetem(ha nagyobb lenne igen) ,napi leutazásra meg messze van!
Szóval nem biztos ,hogy az individualista felfogás a nyerõ,nem biztos,hogy minden a kormány dolga,nem biztos ,hogy az étel osztás csak a vöröskereszt dolga!
Hol van az egészben az ember és az emberiesség,a segítés másokon ,az "adni jó"?

Doom
03-21-2016, 04:10 AM
Lehet, de ugyanakkor logikátlan is. Azt gondolja hogy ha eddig nem volt gondja, ezután sem lesz. Felelõtlenség.
Mivel 73 éves,egyedül álló hölgy(kereszt anyám) és eddig semmi olyan baj nem érte,ami egyébként nem természetes baj,nem nehéz százalékot számolni mennyi baj várható még az életében!
De egyszer próbálj(atok) meg egy pozitív,segítõkész,nem stresszes,mindentõl és mindenkitõl rettegésbe élõ emberrel megismerkedni!
Mondhatom feltöltõdtök energiával és hittel!
Voltam szombaton,levittem a csak tárolt ruhákat és pár dolgot ami nem kell!
Mondta vigyek mindent,mert kimossa és meg van a helye,mert sajnálja az xy embert akinek ,nincs..oda adja nekik.
Csinálgatja,csomagolja nagy gonddal,szeretettel a cipõs dobozokat és elcipeli.A kamra tele van befõttel..mindennel!
Mikor beszélgetünk felmerülnek az ilyen dolgok amiket a fórumon beszélünk(pl öregezés)...nem fél!Kirabolták e...nem!Mert jó ember és ha kell ad két tojást,ha kérnek tõle!Nem rabja a félelmeinek,nem mérgezte meg az elméjét a rettegés!
Fegyver,gázpisztols?..minek az neki,mindenki szereti és mindenki vissza segíti ,ha neki kell valami!
Ha már segíteni akar ez a fórum jó tanácsokkal...a rémes-véres történetek helyett,nem inkább ezt a világnézetet kellene preferálni+azt amit az elõzõleg írtam?
Csak sajnos azt látom inkább az van behintve itt az emberek fejébe...hogy egyedül vagy!..hogy nem tehetsz semmit!...hogy védekezned kell!...hogy nem véd meg senki!...a hatóságok tehetetlenek!... hogy úgysem tudod a környezeted megváltoztatni!..hogy ne fogj össze!(most nem a túlélõ csapatra gondolok)..húzz kerítést!,félj!,vegyél fegyvert!..ne segíts másokon,csak magaddal törõdj!
Mi ez ,ha nem szisztematikus agymosás?!

Doom
03-21-2016, 04:34 AM
Mi ez,ha nem negatív hangulat keltés,hogy a Kozma+a Bandi bácsi!?
Hogy ha elmész szórakozni,féljél mer a Kozma hogy járt!Hogy ne vegyél birtokot,mert lám-lám a Bandi bácsi hogy járt!
Ok,persze vannak rémes történetek,de van rengeteg pozitív dolog is az életbe!
Horgászat,kirándulás,család,lakberendezés(nem a pengés drót :nanem:),hanem alternatív energia(prepper villanyszerelés topic),stb!
Azt untam már meg,hogy feljövök a fórumra és tíz új hozzászólásból,hat fegyveres vagy valamilyen támadásos!Amiért most merek szólni!
Mekkora pozitív reklám lenne már a fórumnak és a prepperkedésnek,ha mondjuk húsvétra azzal lenne tele a net,hogy a Magyar prepper közösség ingyen oda adja a rászorulóknak,a felesleges túlélõ cuccokat!Még pénzbe sem kerülne!

Ihasz Laci
03-21-2016, 07:35 AM
Mivel 73 éves,egyedül álló hölgy(kereszt anyám) és eddig semmi olyan baj nem érte,ami egyébként nem természetes baj,nem nehéz százalékot számolni mennyi baj várható még az életében!
De egyszer próbálj(atok) meg egy pozitív,segítõkész,nem stresszes,mindentõl és mindenkitõl rettegésbe élõ emberrel megismerkedni!
Mondhatom feltöltõdtök energiával és hittel!
Voltam szombaton,levittem a csak tárolt ruhákat és pár dolgot ami nem kell!
Mondta vigyek mindent,mert kimossa és meg van a helye,mert sajnálja az xy embert akinek ,nincs..oda adja nekik.
Csinálgatja,csomagolja nagy gonddal,szeretettel a cipõs dobozokat és elcipeli.A kamra tele van befõttel..mindennel!
Mikor beszélgetünk felmerülnek az ilyen dolgok amiket a fórumon beszélünk(pl öregezés)...nem fél!Kirabolták e...nem!Mert jó ember és ha kell ad két tojást,ha kérnek tõle!Nem rabja a félelmeinek,nem mérgezte meg az elméjét a rettegés!
Fegyver,gázpisztols?..minek az neki,mindenki szereti és mindenki vissza segíti ,ha neki kell valami!
Ha már segíteni akar ez a fórum jó tanácsokkal...a rémes-véres történetek helyett,nem inkább ezt a világnézetet kellene preferálni+azt amit az elõzõleg írtam?
Csak sajnos azt látom inkább az van behintve itt az emberek fejébe...hogy egyedül vagy!..hogy nem tehetsz semmit!...hogy védekezned kell!...hogy nem véd meg senki!...a hatóságok tehetetlenek!... hogy úgysem tudod a környezeted megváltoztatni!..hogy ne fogj össze!(most nem a túlélõ csapatra gondolok)..húzz kerítést!,félj!,vegyél fegyvert!..ne segíts másokon,csak magaddal törõdj!

azert mert a kereszt anyad elete nyugis te azt hiszed mindekie az vagy mi?

,,Azt hiszik,ha az õ életükben jelen van az erõszak,a betörés,a félelem..akkor mindenkiében jelen van!'' (idezet toled)

most kiragadtal egy peldat az atlagbol ami teged igazol. de szerinted vajon mennyi idos el magyarorszagon ilyen nyugisan?

az en nagyszuleim egy tanyan eltek a balaton felvideken, biztonsagos nyugis kornyek, attol meg tartottak kutyat hazorzonek, keritest epitettek a tanya kore es oregapam halalaig megorizte a manlicher puskajat meg egy ket kezigranatot:) (keszult a visszavagora a komancsok ellen)
semmi nem igazolta, hogy tartsanak fegyvert vagy kutyat megis megtettek es nem eletek rettegesben.

a ketto dolog nem feltetele egymasnak. felkeszulten elni nem jelenti automatikusan azt, hogy valaki retteg es fel.

TMIB
03-21-2016, 07:44 AM
Csak önmagában a jó tanács semmit sem ér,ha nem követik tettek!Azért az nem helyén való...szerintem...hogy az embereknek az van tanácsolva,hogy védjék meg magukat,de a dolgok jobbá tételén,megváltoztatásán ne fáradozzanak! Ne végezzenek karitatív,felvilágosító munkát,ne menjenek a kerítéshez õrködni,mert az a kormány dolga!
A kormány dolga,de a másik hozzá szólásban meg lehúzza a kormányt,hogy nem véd meg,fegyver kell!
Akkor most mi van?

Abszolút nem értem hogy mirõl írsz. Hol írt valaki olyat itt a fórumon, ne valaki ne végezzen karitatív vagy felvilágosító munkát? Vagy hogy ne adakozzon ha akar? Vagy ne õrködjön akárhol ha akar és legális? Amúgy igen, a kormány feladata az országhatár védelme, épp csak nem tették éveken át és csak az utóbbi néhány hónapban kezdték el õrizni. De ennek mi köze a fórumhoz?

Ha szemetes az utca nem szedjük fel..mert nem a mi dolgunk? Jó van pár barom aki eldobja,de csak mi élünk ott,mi nézzük,szagoljuk!Miért nem lehet rászólni a gyökérre,hogy vedd fel! Mert akkor meg ver?

Mi mondta hogy nem lehet felszedni? Én is felszedem. Nem értem mirõl beszélsz.

Pl megy itt a bevándorlók ellen a téma(amivel egyet értek egyébként) és itt lenne a lehetõség az önkéntes határ megfigyelésre.
Hányan jelentkeztek innen?

Úgy tudom hogy a Honvédség õrzi. Miért jelentkezne innen bárki? Prepper és önvédelmi fórum, nem határõr fórum. :haha: Az amerikai prepper fórumról szerinted hányan ülnek a déli határon? Nem sokan. Néhány milícista csoport teszi, de õket se nézik jó szemmel a hatóságok.

Szóval nem biztos ,hogy az individualista felfogás a nyerõ,nem biztos,hogy minden a kormány dolga,nem biztos ,hogy az étel osztás csak a vöröskereszt dolga!
Hol van az egészben az ember és az emberiesség,a segítés másokon ,az "adni jó"?

A Vöröskereszt dolga, de más is megteheti, ha akarja és ha van mibõl. Jó másoknak segíteni, persze, de a fórum nem arról szól hogy hogy ossz ételt a Keleti pályaudvaron. Fõleg hogy a többségnek itt a fórumon komoly anyagi gondjai vannak. Én most azt se tudom hogy az adómat mibõl fogom kifizetni, mert több ezer dollár mínuszban vagyok. Ilyen helyzetben nem tudom miért kéne azon gyötörnöm magam, hogy miért nem adakozok már egy rakás pénzt vagy ételt valakinek. Azt se tudom nekem mibõl lesz ételem Májusban. :hogymi:

TMIB
03-21-2016, 07:59 AM

Sok. A nagymamám megcsúszott, combnyaktörése lett. Mûtétek, járni azóta nem tud rendesen. Sok héten át SHTF volt neki is emiatt.

Azóta se tudjuk hogy ki retteg. :hogymi:

Mikor beszélgetünk felmerülnek az ilyen dolgok amiket a fórumon beszélünk(pl öregezés)...nem fél!Kirabolták e...nem!Mert jó ember és ha kell ad két tojást,ha kérnek tõle!

A híradóban csupa idõs ember panaszolja, hogy nem tudja hogy miért rabolták ki és miért verték meg, mert ha kértek volna tõle õ adott volna szívesen.

Erre emlékszel?

http://s10.images.www.tvn.hu/2010/01/31/20/16/www.tvn.hu_7146673418a4916ee4cef5a09f37c44d.jpg

Mit is mondott ez a néni? "Félni? Nem félek én, nem bántok én senkit, úgyhogy engem se bánt senki". Aztán nem sokkal utána megtámadták, megverték, és néhány hétre rá meg is halt.

Persze, prepper fórumon azt hirdetni, hogy ne készüljön fel senki semmi váratlan rosszra. Szuper ötlet! :thumbup

A fele amit mondtál itt biztosan nem hangzott el. Nincs behintve semmi, csak vélemények vannak. Sok ember egyedül van, mivel az emberek többségében nem lehet megbízni. Hogy "nem tehetsz semmit az nem igaz", mert pont azért van a fórum hogy ennek az ellenkezõjére döbbenjen rá mindenki. Miért ne kellene védekezni rossz dolgok ellen? Nem is véd meg senki. Ez pontosan így van. De itt egy idézet:

https://scontent.fdtw1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/t1.0-9/1939446_716934208340826_1230415032_n.jpg?oh=84e7c5 9f0a6cb60ac66d83efd67613e6&oe=5794DD76

Húzz kerítést ha akarsz, védd meg a saját tulajdonodat, otthonodat. Igen, teljesen jó tanács.

félj!,

Nem, a félelemrõl és rettegésrõl csak te írsz. Nem tudom hogy miért.

ne segíts másokon,csak magaddal törõdj!

Ezt is csak te mondod. Én azt mondom hogy a saját magad illetve a családod kárára ne segíts másokon. Ha nincs senki kárára, akkor miért ne segítenél?

Nem tudom, leírtál egy csomó mindent, de ezeknek a felét se láttam itt eddig, a másik fele meg vagy nem úgy van, vagy ki van forgatva.

Természetesen el lehet képzelni egy tündérországot, ahol minden szép, minden jó, nincsenek rossz emberek, nem történik soha semmi rossz és mindenki boldogságban és szeretetben él, épp csak az egy nem létezõ világ. :hogymi:

TMIB
03-21-2016, 08:03 AM
Mi ez,ha nem negatív hangulat keltés,hogy a Kozma+a Bandi bácsi!?

Szomorú valóság.

Hogy ha elmész szórakozni,féljél mer a Kozma hogy járt!

Ne féljél, hanem légy óvatos.

Hogy ne vegyél birtokot,mert lám-lám a Bandi bácsi hogy járt!

Vegyél, de úgy védd meg hogy ne legyen belõle bajod, mindent csinálj teljesen legálisan és ésszerûen.

Mekkora pozitív reklám lenne már a fórumnak és a prepperkedésnek,ha mondjuk húsvétra azzal lenne tele a net,hogy a Magyar prepper közösség ingyen oda adja a rászorulóknak,a felesleges túlélõ cuccokat!Még pénzbe sem kerülne!

A fórum eddig 18ezer forintot adott állatmenhelyeknek.

De ész nélkül senki sem fogja elosztogatni a saját dolgait. Nem multimiliomosokból áll a 860 fórumtag, a többségnek 1-2 ezres is nagy összeg. :(

Unicornis
03-21-2016, 09:04 AM
Figyelj Doom!
Bár nem vagyok pszichiáter, és nem személyeskedek:
De úgy veszem észre, hogy elég labilis személyiség vagy, olyan bipoláris depressziós! Pár nap különbséggel írod le a dolgot és annak az ellenkezõjét is. Egyszer lelkes vagy, (prepper témában) utána meg mi vagyunk az agresszívek.
Mint aki nem tudja mit akar. És ezt már egyszer már eljátszottad, amikor durrogva itt hagytad a fórumot, de egy pár nap múlva újra itt voltál újult erõvel.
Keress fel egy jó pszichiátert! Te segítségre szorulsz! Ezt most teljesen komolyan mondom.
És még egyszer! Ez nem személyeskedés, nem kötegszem, nem akarok veled veszekedni!
Én ilyennek látlak téged az írásaid alapján. Vagy megfogadod, vagy nem.....
Béke! :beer:

WestBam
03-21-2016, 12:18 PM
Gondolkoztam írjak-e ide vagy nem, igazából Doom-mal a viták parttalanok.
Nem ismertelek meg rossz embernek de tényleg nem normális amit csinálsz, besértõdsz, elmész, mindenki pontosan tudja, hogy visszajössz. A miértjét kezdem egyre kevésbé érteni.
Ok, el akarod adni a cuccaid mert feleslegesek. Add el, de megkérdõjelezni a fórum egészének a "felkészülésnek" az értelmét számomra teljesen érthetetlen.
Felkészülünk.
Mire? Amennyire tudunk bármire. Nem tudok róla, hogy itt bárki is légbõl kapott minimális eséllyel bíró dologra készülne fel. Nem készül senki a zombik ellen. Talán ennek a legkisebb az esélye.
De minden másra igen.
És megéri-e felkészülni? Persze. Könnyebb lesz a jövõ ha vannak tartalékaid bármilyen téren is legyen rá szükséged.
Megéri-e a fegyverekkel foglalkozni?
Persze, sosem hátrány ha tudod biztonsággal használni õket, a saját és családod életét is megmentheti. Nekem a családban volt olyan történet amit el nem hinnél, hogy az országban megtörténhet. Megtörtént. Írt róla az újság vagy benne volt a hírekben? Nem. De attól még megtörtént egy kisváros kellõs közepén a kertvárosban. Hajszálon múlott az otthon lévõk élete, szerencsére együttmûködõk voltak így megmaradtak de ettõl függetlenül csonttöréseket szenvedtek teljesen értelmetlenül hiszen mint írtam együttmûködtek a rablókkal, nem is tudtak volna ellenállást tanúsítani maximum lõfegyverrel. Az nem volt nekik. Nekem már van otthon. Hobbynak is kiváló a lövészet, fejleszti a figyelmet (fegyelmet) és az összpontosítási képességet.

Szóval nem értem már megint hová szeretnél kilyukadni de itt ez a hatvanadik téma amit nyitottál és a semmirõl szól már a 9. oldalon.
Mert elbeszélsz mellettünk, lassan kezdem azt gondolni, hogy szándékosan. Vannak kiváló horgászfórumok, kiváló túraoldalak ahol vannak fórumok, késes fórum is van magyar nyelven. Ha ennyire semmi értelmét nem látod a prepperkedésnek miért nem ott keresel társaságot? Itt hiába írod le százszor, hogy béke van, felesleges felszereléseket venni, gyakorolni és készletezni. Mi nem azért vagyunk itt, hogy meg legyünk arról gyõzve, hogy nincs értelme annak amit csinálunk.
Aki rájön idõvel, hogy mégsem látja értelmét a prepperkedésnek az szépen csöndben odébbáll, nem jön többet ide sem olvasni, sem írogatni. Lehet ezt szépen, méltóságteljesen is csinálni.
A többiektõl bocsi de ez már kikívánkozott belõlem.

Ps.: megkérlek ne is reagálj a hozzászólásomra, én ezután csak olvasni fogom a hozzászólásaid de reagálni nem szeretnék-fogok rájuk.

Doom
03-22-2016, 05:19 AM
Bár nem vagyok pszichiáter, és nem személyeskedek:
De úgy veszem észre, hogy elég labilis személyiség vagy, olyan bipoláris depressziós!
Ez nem személyeskedés, nem kötegszem, nem akarok veled veszekedni!
Nem ismertelek meg rossz embernek de tényleg nem normális amit csinálsz, besértõdsz, elmész, mindenki pontosan tudja, hogy visszajössz.
Ok...És mit írtam én?!

Ezt ne várd el tõlem!
Nem tisztem és nincsen jogom a fórum társakról kórképet felállítani!..és utálom a személyeskedést!
nem is tudnék pontos jellemrajzot írni,mert személyesen csak kevés fórum tagot ismerek és csak az alapján lehetne bármit feltételezni amit leír.
Nem is teszem,bár írhatnék jó zaftosat..de minek...az agyturkász nem nekem kell!...Csak nem tudtok róla...ami veszélyes! :haha:
Szóval maradt még bennem a témával kapcsolatban és eddig egész jó vita volt!Bár teljesen elütnek a vélemények a vitapartnerek betartották az emberi együtt élés,a partner tiszteletének szabályait!
Ami jó és így érdekes a dolog!
Sajna megint csak az érvek/ellenérvek nélküli személyeskedéssé fajult a dolog!Ami ismét a leírtakat támasztja alá! ;)
Részemrõl EZ a téma lezárva!Akikkel kulturáltan el lehetett beszélgetni annak köszönöm!...a többi meg....

Doom
03-26-2016, 04:58 AM
http://index.hu/belfold/2015/11/12/azt_hittek_a_kekturazok_hogy_lelovik_oket/
a "vadászat topicba" már írtam egy meleg hangvételû posztot,de inkább ide írom a többit,nehogy az a vád érjen,hogy szét offolom a topicokat!
Itt szabadon írhatok,akinek nem tetszik elkattint és kész!
Elször is a fegyvertartásról ,vadászatról.
Olvasva a sok kutya lelövõs+vadászatos szörnyûségeket ,felmerül bennem egy kérdés!
A magyar erdõk ,vadnyugattá változtak?
Ahol annak van igaza aki fegyverrel mászkál?Mindent meg lehet most már tenni csak mert 100 ezer forintos ,szép,zöld kabátba és tollas kalapba van vaalki?
Kapóra jött ez a cikk is!

Az OMVV-nek és az OMVK-nak tehát nem a tagok jogos igazát vagy méltányolható kéréseit, javaslatait kellene támogatni és képviselni, hanem minden olyan dolgot, ami a vadászok és a vadászat helyzetét könnyíti, elõnyösen érinti, egyszóval az érdekeiket, bárkivel és bármivel szemben, akkor is, ha ez más érdeket korlátoz, vagy éppen sért. (Csak hogy felidézzük elsõ posztunkat: az érdekképviselet dolga NEM az, hogy vadászíj-tartási engedélyért, hanem hogy a pszichológiai vizsgálat ELLEN emelje fel a szavát).
Felháborító az ennyire önzõ,saját magát (és az Õ köréhez,hobbiját gyakorló társaihoz),a többi ember fölé helyezõ magatartás!
Csak mert Õ fegyverrel rohangál és valami ködös törvények és a lobbi(pénz) mellette áll!
Lehet üvöltözni az emberekkel,lelõni a kutyáját..mi következik? Lila hátizsákos turista pusztuljon,a zöld meg mehet?
A szabadon engedett vizsla az tök jó,a husky vagy német juhász vagy a házi kedvenc meg kap õzsörétet...mert MI úgy gondoljuk...Mert van puskánk?
Aztán következünk mi a turisták,akik normálisan szeretnénk hódolni a természet szépségének közterületen...egy 400 grammos baltával "felfegyverkezve" meg egy svájci bicskával?
Különben is mit mászkálnak itt a kirándulók a kék-túra útvonalon,hülye elmebeteg banda,bakancsba hátizsákkal izzad egész nap...mikor mehetne csilliárdos terepjáróval is a természetbe!
Gyagyás turisták,mit mászkálnak a tûzvonalba...miénk az erdõ kérem szépen,...mi most hajtunk! Amikor akarunk!Ott és úgy ahogy akarunk!
A többi meg takarodjon innen!
Ne kiránduljon,ne gombásszon,ne legyen gyógynövénye és úgy egyáltalán ne is vegyen friss levegõt...mert mi hajtunk!
ha akarunk este,ha úgy teszik hétfõn,mert megtehetjük!Na nem mert jogunk van..hanem mert lelõjük a kutyádat ha ide merd hozni!
...meg különben is ha már ilyen bolond turista vagy jobban jársz ha a kék-túrádat kúszva teszed meg ,sisakban....ha már ide pofátlankodtál a túra útvonalra!

vadászat helyzetét könnyíti, elõnyösen érinti, egyszóval az érdekeiket, bárkivel és bármivel szemben
Úgy is van,ki a szemetet az erdõbõl! Felháborító,hogy tízezer szám lepik el a turista csótányok az erdõt!
Még a végén nekem ,a vadásznak kell alkalmazkodnom hozzájuk ,amikor egy évbe kétszer kedvem tartja puffogtatni!
Na nehogy már pont akkor arra sétáljon valaki(közterületen),amikor úri kedvem szerint kimegyek! Kifelé az erdõbõl mindenki!
Lezárni az összes turista útvonalat,felégetni a pihenõket,eldózerolni a turista házakat!Vegyen a paraszt futópadot ha kirándulni akar vagy menjen fitnesz terembe!

Nekem a békés kirándulónak milyen megoldás marad,ha nem sikerül kitiltatni a túra útvonalról?
1. nem megyek oda,nem túrázom,nem viszem a kutyát..félek,hogy baj ér,hogy lelõnek (vagy a kutyámat) és otthon tévézek vagy lemegyek a parkba,a padra(persze addig amíg a kisgömböc vadász úrnak,nem ott támad kedve mondjuk galambot lõni...mert kilobbizta)
2. ...és itt bejön amit oly sokszor leírtatok..az önvédelem és az önvédelmi fegyver tartás.
Ha nem vagyok olyan ijedõs és már csak azért is szeretném használni a kék-túra útvonalat(mert az enyém is és jogosan ott lehetek,amikor akarok),meg kell magam védeni!...ez olyan sokszor leírtátok!
Felmerül bennem,hogy igazatok is lehet!
Azért mikor a Tisztelt Urak minden szabályt,törvény ,írt és íratlan szabályt felrúgva rám támad....
(mert nem tudom elképzelni hogy egy vadász össza-vissza lövöldöz,ha józan és normális és úgy adjon le egy lövést,hogy nem látja mit céloz)...akkor azt akár..Btk (csoportosan,fegyverrel,stb,stb)...az életem elleni támadásnak is vélhetem és jogomban áll megvédeni magam!
Igen Urak,amiket írtok a fegyver tartásról,hogy védjük meg magunkat...hát nem is olyan ...elvetélt ötlet!
Na de én békés ember vagyok és nem azért megyek kirándulni,hogy tûzharcot vívjak a "vadászokkal"!
Én a békés turista nem...és a vadászok?

Doom
03-26-2016, 06:05 AM
Helyesbítek...nem minden túra útvonal közterület,csak szabadon használható,ebben csak bizonyos esetekben korlátozható a túrista(a vadászat topicban feltettem.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0900037.TV

91. § (1)103 Az erdõben - annak rendeltetésétõl függetlenül - üdülés, sportolás és kirándulás céljából gyalogosan, emberi erõvel hajtott kerékpárral, lóval, valamint az erdészeti feltáró hálózat részein sport vagy turisztikai célú, lóval vontatott jármûvel bárki saját felelõsségére ott tartózkodhat, amit az erdõgazdálkodó tûrni köteles

Doom
03-26-2016, 07:10 AM
azért félre értés ne essék!Nem általánosságban a vadászokkal van bajom!
Van sok,jó példa is akik betartják a dolgokat,figyelnek és felelõsség teljesen viselkednek...aminek természetesnek kellene lennie!
azzal sincsen bajom...bár bosszantó...ha a túra belépõ pontján egy bazi tábla van elhelyezve
ELNÉZÉSÉT KÉRJÜK! A MAI NAPON 8-16 ÓRÁIG VADÁSZAT MIATT A TÚRA ÖSVÉNY NEM LÁTOGATHATÓ.kÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSÉT!
...VAZZE...DE CSAK ENNYI AKKOR NEM INDULUNK NEKI...
Ha mégis nekivág az utazó,hát a biztonságos távolságba ugyan legyen már egy szalag,korlát,lezárás ,õr..a turista úton...bazi táblával,HOGY NE GYERE?VESZÉLYES!
Jó mondhatja bárki..."nehogy már pár koszos turistáért ilyeneket megtegyünk!"
Tisztelet!..ha azt akarja a vadásztársadalom,hogy tiszteljék,talán nekik is tisztelni kéne a többieket!
Linkelgetjük ide a sok bûnözést,a statisztikákat...híreket.Ha koncentráltan az ember azt keresi,úgy jöhet le,hogy rengeteg probléma van a vadászokkal!
De ez nem azt jelenti,hogy ez az általános.Például engem még nem ért bûncselekmény és vadászok sem fenyegettek meg!Ettõl függetlenül igen morcos lennék ha bármelyik bekövetkezne!
Tehát ez is viszonylagos,nézõpont kérdése!
Sokan pl. Túlélõ is írja,hogy kiáll a meglévõ jogaiért (ami helyes,csak így tovább :thumbup) pl. a fegyvertartás!
De akkor senki se sértõdjön meg ,ha a másik ember is kiáll a jogaiért,pl. egy turista, a biztonságos,nyugodt pihenésért!

Vasember
03-26-2016, 07:12 AM
Sok mindenben igazad van, de azért nem ennyire fekete-fehér a dolog.
Te is morognál ha hiába kéred, az új túraútvonalat pont a les és a szóró között kell kijelölni. Ha a turisták hangosak, teleszemetelik az erdõt, neadjisten néha felgyújtják. Tönkreteszik a leseket, felborogatják az etetõket ("mert az arra van, hogy odacsalogassa szegény õzikét és jól legyilkolják").
Mondjuk a cikkben említett esetet én sem hagytam volna szó nélkül ha én vagyok a turista.

Doom
03-26-2016, 07:33 AM
Ha a turisták hangosak, teleszemetelik az erdõt, neadjisten néha felgyújtják. Tönkreteszik a leseket, felborogatják az etetõket ("mert az arra van, hogy odacsalogassa szegény õzikét és jól legyilkolják").
Ebben viszont én adok igazat!Akik ilyeneket tesznek én sem tartom TURISTÁNAK!Egy elmebeteg vandál!7059
Tûz eloltva,a szemét kukás zsákba téve és elvíve az elsõ kukáig!Én így szoktam!

Ihasz Laci
03-26-2016, 07:37 AM
a vadaszatnak van egy szintu szuksegessege a tulszaporulat megakadalyozasa vegett, ezert idonkent meg kell ritkitani az egyed szamot. ez amolyan kotelezo jellegu dolog, munka mintsem uri hobbi. ezt azert a turistaknak is figyelembe kellene vennie es megerteni elfogadni, hogy ilyenkor talan hagyni kene a vadaszokat had tegyek a dolgukat.

viszont ezt meg a vadaszoknak kene minden szabalyt betartva rendesen kivitelezniuk!

en szemely szerint nem vagyok oda a vadaszatert es a vadaszokert sem. ha valamelyik bunko modon uvoltozne velem, hogy takarodjak az erobol meg stb lehet meg pofan is vernem.

itt ebben az esetben a vadaszok voltak a hunyok, de azert a turistak se kell felteni mert (tisztelet a kivetelnek) ok meg sokat szemetelnek.
szerintem ez magyarorszagon egy ilyen tarsadalmi problema, hogy ez a KI HA EN NEM mentalitas nagyon jellemzo mindenkire (tisztelet a kivetelnek megint) es az emberek nem tudnak/akarnak engedni az igazukbol (meg ha nincs is igazuk) a masik javara.

Doom
03-26-2016, 05:38 PM
A 2009. évi XXXVII. törvény 94-96. § alapján bevezetett és kihirdetett korlátozás értelmében, 2015. szeptember 10. – október 10. idõszakban, naponta délután 16.00 és másnap reggel 09.00 óra között tilos az erdõ látogatása a parkerdõk, arborétumok, és az Országos Kék Túra útvonalának kivételével.
A megjelölt idõszakban a korlátozásra a turistautak, illetve a fõ közlekedési útvonalak bevezetõ szakaszain tájékoztató táblákkal és a szolgálatot teljesítõ szakszemélyzet eseti szóbeli tájékoztatásával külön is felhívjuk a figyelmet.
7060

2015. augusztus 31-tõl október 1-jéig minden nap 16.00 és másnap reggel 08.00 óra között részleges erdõlátogatási tilalmat rendel el a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén, a Sásdi Erdészet nagymátéi és kisvaszari vadászterületén,

Budapesti Erdõgazdaság Zrt. a balesetek elkerülése, valamint a vad-gépjármû ütközések mérséklése érdekében szeptember 1-tõl 30-ig minden nap délután 16.00 és másnap reggel 9.00 között korlátozza az erdõterületek látogatását, az érintett községhatárok Nyirád, Sümeg, Tapolca, Zalahaláp, Lesenceistvánd, Lesencetomaj és Uzsa.
Hát vannak jó példák!:thumbupEz egy egész jó lap.http://www.turistamagazin.hu/erdolatogatasi-korlatozasok-a-vadaszidenyben.html?kezd=45
Annyit leszûrtem,hogy a vadásztársaságok azért a korlátozások ellenére is adnak idõt nappal a természet járóknak!Valamint elolvastam vagy negyven ilyen felhívást és általánosan a kijelölt turistautak egyáltalán nem esnek a korlátozás alá.
Ami az összes felhívás tanulsága,ami egyikben sem esett korlátozás alá!
Az év minden napján 9-15 óráig,függetlenül attól,hogy valaki értesült a korlátozásokról vagy sem,a kijelölt turista útvonalon teljes biztonságban kell hogy legyen.Ott legális, bejelentett vadászat nem folyik!
Ezt pedig be kell tartani!Akkor nem lehet baj!Ha mégis,akkor a vadász végez jogtalan dolgot!

Ja és...7061