PDA

View Full Version : Ejtõernyõzés

Doom
03-24-2016, 03:02 PM
Ez egy erõsen egyedi élményeket bemutató topic lesz!De nyilván akinek van tapasztalata az írjon.Az is aki meg akarja próbálni!
Egy feledhetetlen élmény és legmélyebb rémálom.Jég hideg és tûz forró!
Aki nem félt még úgy zsigerbõl,Isten igazából..az próbálja meg!De ugyanakkor a legcsodálatosabb perceket is okozza!
Kevés dolog van az életben ami ennyire intenzív érzéseket okoz!

Doom
03-24-2016, 03:28 PM
1990,Pér,reptér
...az igénytelen és pusztán funkcionálisan berendezett AN-2-es fedélzetén,katona ruhás,surranós kék bukósisakos ifjak várják,hogy megtörténjen életük talán legnagyobb erõpróbája.A test és az elme diadalára jelentkeztek ezek az ifjak!
ott ülök közöttük ,az ajtó felõl a harmadik!
Az öreg gép motorja üvöltve próbálta a magasba emelni a a társaságot!7058
Iszonyatosan hangos!Remeg az egész gép!Az út alatt körül néztem.
Az egyszerû háttámla nélküli mûbõr ülések fölött ,két vastag,hosszában kifeszített drótkötél van.Még az ugrásvezetõ ülése és semmi más nincs,még padló sem,csak egy ezer éves kitaposott gumiszõnyeg!
Hangosan kiabálva a hülye vicceket próbáltuk elfedni az idegességünket,de ugyanakkor epedve vártuk a pillanatot.
...Feláll!...Beköt!...fel kéne állni!
Felakasztottam a karabinert a drótkötélbe és megrángattam az elõttem lévõjét és a sisakjára csaptap!én is kaptam egyet a buksira és hálásan pillantottam vissza a szemem sarkából.
...Ugrás!.....Ugrás!....
Kezemet az elõttem lévõ ernyõjére raktam és toltam elõre,mást nem is tehettem,mert engem is toltak elõre....Ugrás!....
...azta kuva!....

Doom
03-24-2016, 04:58 PM
Jó volt a régi MHSZ.nagyon sok fiatal találta meg a hasznos szórakozását,képzettséget,jogosítványt.
Adott a fiuknak lányoknak olyan élményeket,amiket ma csak hatalmas pénzekért lehet megvásárolni.
Sokféle dolog volt,lövészet,C/D/E jogsi,ejtõernyõzés,vitorlázó repülés.
Elõször az akartam lenni ill. helikopter pilóta. Ma is csodálattal tölt el a rotor hangja,a kopter bólintása induláskor.
A volt tesi tanárom vitorlázó pilóta volt,így mikor összefutottunk,elmentem vele és vitt egy kört egy két ülésesen.
Nem gépes,hanem csörlõs repülés volt!Jó volt,de nem az igazi,inkább érdekes!beszélgettünk és mondta próbáljam meg az ejtõ ernyõt,"úgysem árt egy kis fegyelem neked":haha:
Hát segített elintézni,beiratkozni a következõ csoportba..természetesen ...ingyen!!!!
hosszas tornatermi elõkészítés következett.Gurulások ,erõnlét és birkózás.Sok-sok ugrás,gyûrû gyakorlatok.Lógás fejjel lefelé a bordás falon,medicin labda.Már nem emlékszem pontosan,de jó két-három hónap csak torna volt,mire kijutottunk a reptéren berendezett kis gyakorló térre!(arra járok csinálok fotókat róla)
Nagy hinta szerû keret,egy teherkocsi plató megemelve és berendezve,mintha egy gép belseje lenne.
A hintakeret úgy mûködik,hogy a hevederrel felszerelt emberkét,két oldalról,két kötéllel felemelik,közben meglökik,hogy hintázzon kb a lába négy méter magasan van.
Elõször csak lassan engednek lefelé és kis magasságból engedik el a többiek a kötelet.
De így sem egyszerû elsõre,jó nagyokat estünk,Pedig a sokat gyakorolt,elõre oldalt a vállon át vagy hátra ugyan ez kellett volna!
Na hát ez ment hetekig orrvérzésig,amíg nem megy.Amikor megy ,akkor kicsit magasabbról van a zuhanás...míg biztosan nem ment a legtetejérõl.
Egy földet érés kb négy méter zuhanásnak felel meg ennél az ernyõnél(RS4/4),bele kalkulálva a vízszintes mozgást is.
természetesen surcit,gyakorlót kaptunk.A titok ,hogy nagyon össze kell szorítani a bokákat,amennyire csak megy .

Ihasz Laci
03-24-2016, 05:03 PM
nincs az a penz a vilagon amiert en repulore ulnek:)
az ejtoernyozes biztos ki fog maradni az eletembol.

Sergeant
03-24-2016, 05:16 PM
Én még nem tettem le róla. Sok mindent kipróbáltam már, ez kimaradt, sajnos.

Sergeant
03-24-2016, 05:18 PM
Rajta van a bakancslistámon. :D

Vasember
03-24-2016, 09:45 PM
Én rádióztam az MHSZ-nél. "Lenin ifjú távírásza" rádiótávírász bajnokság harmadik helyezettje voltam. :)
Repülni már nagyon sokféle madárral repültem de épeszû ember nem ugrik ki mûködõ gépbõl (mindíg ezt hallottam).
Abban hasonlítunk, hogy a lapátok hangja tudja igazán megdobogtatni a szívemet. A repülõ és a helikopter nekem olyan mint az autó és a motor. Az egyik egy eszköz, hogy eljuthass A-ból B-be a másik az élvezet! :)

TMIB
03-24-2016, 10:14 PM
Én ugranék. A múltkor nézegettem az árakat, az az egyetlen dolog ami elriaszt az ejtõernyõzés kipróbálásától. :haha:

Doom
03-25-2016, 03:29 AM
Én ugranék. A múltkor nézegettem az árakat, az az egyetlen dolog ami elriaszt az ejtõernyõzés kipróbálásától. :haha:
Egyik kollégám nyugdíj elõtt meglepte magát egy tandem ugrással!Megvette a videó rögzítést is.Megnéztük a videót..hát voltak arc szerkezetek!:haha:
Jók ezek a közösségek,mert minden belefér.lehet üvölteni,kiabálni,be is pisilhet valaki...még a róka is belefér!Senki nem gúnyolódik hanem gratulál a teljesítményért.
Én is az egyik ugrásnál nedves gatyával értem földet...majd késõbb oda ér a történet.

Doom
03-25-2016, 03:45 AM
Én rádióztam az MHSZ-nél. "Lenin ifjú távírásza" rádiótávírász bajnokság harmadik helyezettje voltam. :)
Repülni már nagyon sokféle madárral repültem de épeszû ember nem ugrik ki mûködõ gépbõl (mindíg ezt hallottam).
Abban hasonlítunk, hogy a lapátok hangja tudja igazán megdobogtatni a szívemet. A repülõ és a helikopter nekem olyan mint az autó és a motor. Az egyik egy eszköz, hogy eljuthass A-ból B-be a másik az élvezet! :)
Mindig reggeli után a sorakozó elõtt,a gépek felé sétálgattam,az engedélyezett távig.Alig vártam,hogy a technikusok beröffentsék a gépeket.
Szívet gyönyörködtetõ látvány és és hang hatás,ahogy a hideg motor életre kel.A recsegõ indítás után,amikor a több száz ló életre kel és kitör a reggeli álomból.Hatalmas füstfelhõ,ahogy a hengerek kitakarítják magukat.
A szükséges fordulatszámig remeg az egész gép.Aztán megrázza magát,mint az oroszlán a sörényét és felpörög a motor!kész vagyok,mehetünk!
A Péri táborba azért kaptak az agyukra a gépek.Gyakorlatilag kilenc körül elkezdõdött a szórás és a két gép szinte estig folyamatosan ment!
Voltunk tanoncok vagy kétszázan,ott voltak a szám ugrók és pár civil is bekeveredett a rajokba.

st.jimmy
03-25-2016, 03:37 PM
nincs az a penz a vilagon amiert en repulore ulnek:)
az ejtoernyozes biztos ki fog maradni az eletembol.

bázisugrást javaslom :D
csak semmi repülõgép :D
ha lúd, legyen kövér, rögtön tolhatod wingsuittal :D