View Full Version : A szerencse
"a jó kapusnak szerencséje van" szól a mondás.
nem tudom van e ilyen topic,de ezt a túlélésben igen fontos dolgot körül járhatnánk.
Írhatnátok történeteket amikor szerencsétek volt!
Vagy nem is szerencse?..hanem a hírhedt hatodik érzékrõl van szó?
"Jókor volt,jó helyen!"....vagy a tudat alattija küldte oda?
Esetleg ez megtanulható,irányítható?
Mi a tudás és honnan kezdõdik a szerencse?
Egy tök felkészületlen pláza cica is túlélhet bármit ha szerencséje van és a legjobb prepper is elvérezhet az elsõ napon!
Vagy nem?
Ihasz Laci
04-01-2016, 04:13 PM
balszerencsere tudok egy peldat.
aki meg emlekszik az alone nevu tuleloshow-ra (egyebkent jon a masodik evad) az elso par napon akik kiestek majdnem mind balszerncse miatt estek ki.
ketten vagy harman majdnem macko sajtkent vegeztek miutan belefutottak egy egy maciba az erdobe. ami szerintem tipikus balszerncse, roszkor voltak szar helyen. meg volt egy srac aki elvesztette a szikravetojet esz nem tudott tuzet gyujtani. hat az is eleg szerencsetlen dolog volt.
hát nem tudom,de szerintem a szerencse irányítható!
Pl .két ember,egy évek óta gyakorló és egy teljesen dilettáns kést dobál(aki tízest dob nyer)..a gyakorlott jókat dob,mind a tízes közelébe...a gyakorlatlan a sokból dob egy tízes,egyébként a céltáblát sem találja el...nyer!
Szerencse?...az..de melyik az értékesebb?
Vagy...valaki gombászik az erdõben és az évtizedes tapasztalatából kifolyólag minden nap pár kilóval tér haza...a másik egyszer kimegy és talál egy lelõhelyet és egy talicskányit szed össze!
Persze a tapasztaltaknak is lehet szerencséje és dobhat tízest és találhat plusz egy talicska gombát.
De vajon megtanulható e,kondicionálható e az elme,hogy valaki zsigerbõl mindig tízest dobjon!?
hát nem tudom,de szerintem a szerencse irányítható!
Azért ezt a rulettasztalnál ne teszteld! :)
Lényegtelen hogy ki mennyire "szerencsés", a lényeg hogy az életben próbálkozni kell és egyszer majd be jön valami. A szerencsétlenség meg nagy részben az egyéntõl független és csak úgy megtörténik, van hogy nem is lehet kontrollálni. (Például ha más okoz egy autóbalesetet.)
Sergeant
04-02-2016, 05:24 AM
Szerencse? Szerintem ezt a szót, az ateisták találták ki.:)
Amit szerencsének nevez az új korszak átlag embere, én azt Istennek.
Lehet-e irányítani a "szerencsét"? Igen, erre szolgál az ima.:D
Ez is egy nézõpont. :thumbup
mmilan21
04-02-2016, 03:24 PM
Lehet-e irányítani a szerencsét?
Közvetett módon lehetséges irányítani.
Ez szerintem akkor mûködik leginkább, ha megszabadul az ember a lelki szorongásaitól és nyitottá válik a világ felé.
A szerencse (legyen az pozitív vagy negatív) összefügg a karmával/sorssal/végzettel/végtelen papírral).
Rengeteg hasznos extra(keresetlen) információt találtam már az életben, mert tovább lapoztam a könyvben, az újságban, a Google-on vagy csak füleltem az utcán.
Találtam számos elhagyott, de számomra hasznos eszközt a közterületeken vagy csak úgy másoktól kaptam felajánlás útján.
Összehozott az élet érdekes emberekkel, akikre nem is számítottam.
Tucatnyi olyan eset volt amikor hajszálnyival kerültem el baleseteket. Vagy estem jó nagyokat és alig lett bajom (másoknak ilyenkor már a keze és bordái törtek el.), csak 1-1 kisebb horzsolás.
Balszerencsék is történtek velem. De ezek inkább csak leckék voltak az élettõl.
Pár érdekes dolog aminek nem tulajdonítottam túl nagy jelentõséget,csak most,hogy minden tök rendbe van és ráérek kicsit gondolkodni a mindennapokon kívüli dolgokról.
(..Ja ezt ismeritek (Imperio)...nagyon igényes zene...lehet rá meditálni..https://www.youtube.com/watch?v=8rwj_R2JzWY )
Szóval nem tudom,hogy a több évtizedes tapasztalat e,de ráérzek dolgokra...vagy szerencsém van?:confused:
Aztán egy ideje hagyom,hogy történjen..magától zsigerbõl!
Pl.
Most már szinte kísérteties,úgyhogy meg kell beszélnem valakivel,de a környezetemet nem akarom ezzel terhelni...mire is jó ez a fórum! :haha:
A kollégámnak már feltûnt..egyszerûen megérkezünk egy bejelentésre és nem a szokásos dolgokat követem...hanem csak oda nyúlok ahová...(a jó Isten tudja mi diktálja)...és ott a pont!
A minap azt mondja a kollégám...Vazze már megint....
Most ráérek és ezeken gondolkodom...tapasztalat,hatodik érzék,piszok szerencse...vagy egy elfeledett,elnyomott készség...
Nem hiszem el,hogy az agyunk csak annyira képes,mint amit teszünk a mindennapokban!
Azon filózok,hogy ez fejleszthetõ e? készség szintre hozható e?Irányíthatóvá tehetõ e?
Az emberek abszolúte nem tulajdonítanak ezeknek a dolgoknak jelentõséget!...nem érnek rá!:duhos:
Elnyomják az elméjüket fölösleges dolgokkal!
Hajtják azt a kibaszottkurva pénzt,a gondok,a hitel,a gyerek,a fõnök,..."már megint kihajtottak elém"..dudál,káromkodik...piába folytja az eszét..narkó,kilátástalanság érzése...biznisz...."a szomszédnak több van"...
Csupa felesleges dolog,hiszen olyan szép és egyszerû minden!Olyan kevés kell,hogy az ember jól érezze magát a bõrében!
Mondjuk a távol keleti népeknél nagy hagyománya van az elme kondicionálásának...voltaképpen önmagukkal foglalkoznak.
Meditálnak,nyugodt kerteket építenek,visszavonulnak a világ zajától.
WestBam
04-02-2016, 07:39 PM
Szerintem a szerencse nem egyenlõ karma ami nem egyenlõ a hittel. Talán valami sokkal szövevényesebb összeköttetés lehet köztük de közvetlenül biztosan nem kapcsolódnak ezek. Lehet szerencsés az akinek rossz a karmája (lásd a lottómilliomosok jó része "szerencsés" majd földönfutóvá vagy drogok rabjává válik/karma)
Szerencse, sors, Isten keze? (http://24.hu/elet-stilus/2015/03/22/szerencse-sors-isten-keze/)
Bowman
04-05-2016, 09:15 AM
Egy Nobel díjas tudós mondta (igaz, a felfedezésekkel kapcsolatban) : A SZERENCSE AZOKNAK KEDVEZ, AKIK FELKÉSZÜLTEK RÁ!
https://www.youtube.com/watch?v=U5e2tO3lQBM
..nem akarom lelõni a poént,mielõtt megnézitek!
Érdekes nap volt..bosszúsan kezdõdött ,jól végzõdött.
GAZDA
09-03-2016, 05:59 AM
Ezt hívják hajléktalan szerencsének ugye? :-D
Ezt hívják hajléktalan szerencsének ugye? :-D
..valahol igen!Bár a "hajléktalanság" nézõpont kérdése!
...kis kitérõ a gondolatmenetben....de tisztában vagytok vele,hogy a világon a 7,5 milliárd emberbõl a felsõ 20 %-ba tartoztok,az életszínvonalatokat illetõen.....pusztán azzal ,ahová születtetek....hát azért ez nagy szerencse nem?!
Na de egy geddon esetén mindenkinek áll a zászló....
A világ immár egy nagy "szeméttelep"...mindent találni ,mindenhol....amit hasznosíthat a túlélõ....ezek az ipar által gyártott,majd szemétre vetett dolgok,kombinálva a természet által nyújtott forrásokkal...jó esélyeket biztosít!
GAZDA
09-03-2016, 10:35 AM
Ezek szerint most már a tábortûznél minden akácrönkre 2 pet palackot húzol? :-)) Egyébként teljesen értelmetlen statisztikáknak nem hiszek, nem mindegy hogy Ázsiában vagy latin-Amerikában stb. éhezel ugyanaz a szint? Vagy erre is van statisztikai módszer ami méri a különbséget?
GaborV
06-13-2017, 10:10 AM
http://index.hu/tudomany/til/2017/06/12/a_no_aki_tulelte_a_titanic_a_britannic_es_az_olymp ic_katasztrofait/
Na ez szerencse :D
Violet Constance Jessop óceánjárókon volt stewardess, túlélte a Titanic és testvérhajója, a Britannic elsüllyedését, és a harmadik testvér, az Olympic fedélzetén volt, amikor az összeütközött egy brit hadihajóval. Ezek után nem meglepõ, hogy Jessop a Miss Unsinkable, vagyis Miss Elsüllyeszthetetlen becenevet kapta.