PDA

View Full Version : Star Wars 7. - Ébredõ Erõ , Star Wars 8, Star Wars 9

TMIB
04-18-2016, 04:03 PM
Star Wars 7. - Ébredõ Erõ (kritika)

Tegnap este megnéztem. Igazából a legelsõ Star Was film (illetve a legrébebbi) az úgy elment, bár az se igazán tetszett. A 3 új meg borzalom, de igazából mint a 6 elég komolytalan. Valami ilyesmire számítottam a 7. résznél is.

De tévedtem. Ez a 7. ez nekem is tetszett. Elõször is nincs tele hülyeségekkel meg gyerekes karakterekkel. Nincs kismackó, nincs bábjáték mint az elsõ háromban. Illetve a CGI jól néz ki, illetve nem érzõdik annyira mûnek az egész, mint a második 3 részben. A karakterek kedvelhetõk és igazából érdekesek is. Nincs telenyomva gyerekekkel, talán 1 gyerek se volt benne. Nincs idétlen zene, nincs túljátszás.

Harrison Ford elég öreges, de szerintem ez volt az utolsó szerepe Star Wars filmben. Semmi baj nem volt a színészi játékával, épp csak érzõdött rajta a kor. A fekete fickónál azt hittem hogy azért tették a filmbe hogy legyen benne "egy néger", de igazából egyáltalán nem errõl van szó. A fekete színész szerintem nagyon jól játszotta a szerepét, méghozzá meglepõen jól. :thumbup A nõ se rossz színész, de nem mondanám hogy õ tûnt volna fõszereplõnek. A fekete színész vitte az egészet, úgyhogy inkább azt mondanám hogy õ a fõszereplõ.

A film tele van akcióval, de nem erõltetett a dolog és nem is válik unalmassá. Nincs benne bonyolult szöveg, nincs se politika, se gazdaság. Egyszerûen van a jó és a rossz oldal, az elnyomók és a lázadók.

A robotozást sem vitték túlzásba. A sárga robot megjelenik vagy kétszer, és mind a kétszer idegesítõ, de szinte semmi szerepet nem kapott. A szomorú jelenetnél sajnos igen, úgyhogy mindenki komor, gyászol, erre a sárga robot benyög mindenféle idiótaságot. Kihagyhatták volna, mert elrontotta a jelenetet. Minek írták bele oda? :rolleyes: Van még 1-2 robot, a fõrobot mondhatni aranyos, nincs sok robotpittyegés, úgyhogy nem idegesítõ.

Chewbakka karakterével is volt bajom az elõzõ filmekben, de itt nem üvöltözik, nem idétlen, szóval teljesen elfogadható.

Érdemes megnézni, ezt én mondom, aki nem vagyok Star Wars-os. :)

http://www.imdb.com/title/tt2488496/

TMIB
04-18-2016, 04:21 PM
Olvasom a hozzászólásokat, "ez sz.r", "ez f.s", "jól elrontották", "tönkretette a dizni".

De valójában semmi valódi érvet nem tudnak felhozni a film ellen.

Gondolom mind azt akarták hogy tele legyen a film színészkedni nem tudó 6 éves gyerekekkel, idegesítõ CGI karakterekkel, unalmas párbeszédekkel, fingós humorral, meg hasonló dolgokkal. Aki ilyesmiket várt, az tényleg csalódhatott a filmben. :rolleyes:

venosz
04-18-2016, 05:51 PM
Nekem tetszett mind, bele tudtam élni magam :D Az Evokok félresikerültek,de csak kicsitzavart.

doki
04-18-2016, 09:21 PM
Teljesen oké ez a rész (is), bár elfogult vagyok, a Jedi visszatérrel együtt nálam megosztott elsõ helyen van... (A kucstartóm Wader, a polcomon lépegetõ, TIE vadász, Joda és a Halálcsillag figyel... Anno kinéztem egy R2D2 kukát is, de 125 dodót nem adtam érte. ) Mondjuk az elsõ részt úgy kellene nézni, hogy 40 éve készült, a 60-70-es évek westernjei sem "korszerûek", olykor sarkított, túljátszott szerepekkel, mégis szeretem a mûfajt.

Ihasz Laci
04-18-2016, 09:22 PM
Olvasom a hozzászólásokat, "ez sz.r", "ez f.s", "jól elrontották", "tönkretette a dizni".

De valójában semmi valódi érvet nem tudnak felhozni a film ellen.

Gondolom mind azt akarták hogy tele legyen a film színészkedni nem tudó 6 éves gyerekekkel, idegesítõ CGI karakterekkel, unalmas párbeszédekkel, fingós humorral, meg hasonló dolgokkal. Aki ilyesmiket várt, az tényleg csalódhatott a filmben. :rolleyes:

nekem azert nem tetszett mert egy az egyben lemasoltak az eisode 4-et
ugyanaz a sztori csak uj szereplokkel

TMIB
04-18-2016, 11:18 PM
A Halálcsillag-szétlõvés tényleg nagyon olyan volt, de nem volt benne jedi-képzés, meg ugye a fõszereplõ tulajdonképpen egy parancsmegtagadó dezertõr katona, amilyen még nem volt. Azt mondjuk nem értem hogy mi a helyzet Han Solo fiával, mert azt nem igazán - vagyis egyáltalán nem - írták körül. Vagy hogy ki az a nagyon gonosz CGI figura.

venosz
04-19-2016, 09:38 AM
A Halálcsillag-szétlõvés tényleg nagyon olyan volt, de nem volt benne jedi-képzés, meg ugye a fõszereplõ tulajdonképpen egy parancsmegtagadó dezertõr katona, amilyen még nem volt. Azt mondjuk nem értem hogy mi a helyzet Han Solo fiával, mert azt nem igazán - vagyis egyáltalán nem - írták körül. Vagy hogy ki az a nagyon gonosz CGI figura.

Igen, mintha egy rész kimaradt volna.

Ihasz Laci
04-19-2016, 11:06 AM

ott volt a csaj aki tul kepp luke masolata mert ugyanazt csinalata mint luke. megtalalta a kis droidot es elvitte luke-hoz
a neger stormtrooper meg ugyanaz mint han solo az episode 4 ben

tetszett meg vartam a filmet nagyon de ennel jobb sztorit nem birtak kitalalni?

amugy mellekesen ideteszem ezt a ket kepet:

7105 7106

mindent elarul, hogy kinek a partjan allaok:)

Ihasz Laci
04-19-2016, 11:11 AM
akit erdekel es meg nem latta:

http://putlocker.is/watch-star-wars-the-force-awakens-online-free-putlocker.html

TMIB
05-01-2016, 06:20 AM
Nem tudom, de az egész Star Wars-nál teljesen össze vagyok zavarodva hogy ki kinek a kicsodája. Leia és Luke rokonok, Han Solo és Leia szerelmesek? Meg fiuk is van most már. Darth Vader ki volt? Leia apja? Uh, most hogy feltettem a kérdést eszembe jutott hogy Luke apja. Akkor Leia-é is! Padimé akkor kicsoda? :haha:

https://www.youtube.com/watch?v=HMwZMOGwwKw

Ihasz Laci
05-01-2016, 10:45 PM
padme volt anakin skywalker aka dart wader szeretoje. luke es leia anyja. leia es han osszejottek es lett egy gyerekuk aki dart wader unokaja.
tisztara mint egy del amaerikai szappanoperaban:)

TMIB
05-23-2018, 12:03 AM
Az Ebredő erő bejött a többségnek, de egyre inkább meghalni látszik az egész Star Wars dolog. Sorra jönnek ki a filmek, nem igazán emlékezetesek. A történetek nem ütősek, a színészi játék oké, de semmi speciális. Kinyírják a régi karaktereket, az újak meg nem sok ember fantáziáját mozgatja meg. A Disney telenyomja az egész Star Wars világot SJW, feminista dolgokkal, ami egy pontig oké, de már annyira tolják hogy egyre több embernek nem tetszik. (Például kinyírták Akbar admirálist és a helyére tettek egy átlagos, lila/rózsaszín hajú nőt. Azt úgy hogy?) A boltok roskadoznak az új Star Wars filmek figuráitól és játékaitól, meg gyűjthető cuccaitól, mert senki nem veszi őket. Se gyerekek, se gyűjtők, se senki. Évek óta ott porosodnak a polcokon és nem viszik el őket. Akkor se mikor rácsapják a 70%-os árengedményt. Ez azért sokat elárul arról hogy probléma van.

Az Ébredő Erő kapott egy-egy kisebb kritikát, de a többség elfogadta és jónak tartotta, nekem is tetszett. De az újabb filmeket darabokra szedik az online kritikusok. Most nézem a Han Solo filmkritikáit, csak néhány embernek vetítették le, de még a Rotten Tomato is csak erős közepesre értékelte, pedig ők aztán propaganda elvek alapján szokták magasan értékelni a Star Wars-t. Ha már ők se akartak túl magas pontot adni rá, akkor van egy sejtésem arról hogy mennyire fog tetszeni az átlagos közönségnek.

:eek:

A mostani Star Wars filmek olyanok, hogy megnézi őket a közönség, azt mondja hogy "hm.. oké, jó volt egynek", aztán továbblépnek. Ahogy a Transformers is bevonzotta a nézőket a mozikba, de nem lett fanatikus követőtábora, csak megnézték az emberek aztán elfelejtették.

https://www.youtube.com/watch?v=RFqsiuPxfn8

Nagyon nem vagyok rajongó, de azért figyelemmel követem hogy mi a helyzet. Nekem úgy tűnik hogy a Star Wars erősen bukdácsol.

mmilan21
05-23-2018, 04:43 AM
Az Ebredõ erõ bejött a többségnek, de egyre inkább meghalni látszik az egész Star Wars dolog. Sorra jönnek ki a filmek, nem igazán emlékezetesek. A történetek nem ütõsek, a színészi játék oké, de semmi speciális. Kinyírják a régi karaktereket, az újak meg nem sok ember fantáziáját mozgatja meg. A Disney telenyomja az egész Star Wars világot SJW, feminista dolgokkal, ami egy pontig oké, de már annyira tolják hogy egyre több embernek nem tetszik. (Például kinyírták Akbar admirálist és a helyére tettek egy átlagos, lila/rózsaszín hajú nõt. Azt úgy hogy?) A boltok roskadoznak az új Star Wars filmek figuráitól és játékaitól, meg gyûjthetõ cuccaitól, mert senki nem veszi õket. Se gyerekek, se gyûjtõk, se senki. Évek óta ott porosodnak a polcokon és nem viszik el õket. Akkor se mikor rácsapják a 70%-os árengedményt. Ez azért sokat elárul arról hogy probléma van.

Az Ébredõ Erõ kapott egy-egy kisebb kritikát, de a többség elfogadta és jónak tartotta, nekem is tetszett. De az újabb filmeket darabokra szedik az online kritikusok. Most nézem a Han Solo filmkritikáit, csak néhány embernek vetítették le, de még a Rotten Tomato is csak erõs közepesre értékelte, pedig õk aztán propaganda elvek alapján szokták magasan értékelni a Star Wars-t. Ha már õk se akartak túl magas pontot adni rá, akkor van egy sejtésem arról hogy mennyire fog tetszeni az átlagos közönségnek.

:eek:

A mostani Star Wars filmek olyanok, hogy megnézi õket a közönség, azt mondja hogy "hm.. oké, jó volt egynek", aztán továbblépnek. Ahogy a Transformers is bevonzotta a nézõket a mozikba, de nem lett fanatikus követõtábora, csak megnézték az emberek aztán elfelejtették.

https://www.youtube.com/watch?v=RFqsiuPxfn8

Nagyon nem vagyok rajongó, de azért figyelemmel követem hogy mi a helyzet. Nekem úgy tûnik hogy a Star Wars erõsen bukdácsol.

Ezek szerint nem sokat veszítettem mert kihagytam az új Star Wars filmeket.
Ugyanez van a Gyûrûk Urával és a Haryy Potterrel is. Például Warcraft filmet is abbahagytam, mert annyira nem tudott lekötni.
A StarTrek-et is kihagytam teljesen, de azt még talán elõbb is pótolnám be mint a többit.

Nekem a Star Wars 1-2-3 volt az ami bejött igazán. Az 1-2 még mindig megvan eredetiben, dupla tokos VHS-en.

A mostani Star Wars filmek trailerei sem tudnak megfogni. Mondjuk ez valamilyen várható volt azután, hogy pár éve a Disney felvásárolta a Lucasfilm LTD-t.

TMIB
05-23-2018, 06:04 AM
Az a betegsége mint a többi mai film többségének. Nem üt a film, a színészek pedig valahogy nem adják át az egész történetet. (Talán azért, mert sok film egy zöld szobában játszódik és azt se tudják mit kéne maguk elé képzelniük? De ha csak az lenne a gond, akkor a sorozatokban se tudnák... szóval más lehet a gond.)

Nem igazán nézek filmeket, ha mégis, akkor általában csak a régi klasszikusokat. (Talán csak az a hal-isten film volt amit néztem, ami Oscar-t kapott.)

Most a sorozatoké a pálya. Azokból sok jó van.

Dream_walker
05-23-2018, 06:58 AM
Szerintem inkább az iránytévesztéssel van a gond.
15-20 éve a film, mint mûfaj, maga volt "A FILM", amiben történet, katarzis, tanulság, stb. megjelent a fogyasztó/nézõ elõtt. Ez volt az akkori médiapalettából a megfelelõ hordozó. A tévé egyrészt kevésbé volt elterjedt (nem maga a készülék, hanem a választható csatornák mennyisége), jutub, netflix sehol sem volt, és a tévés tartalomgyártás itthon pl. leragadt a korszellemnek teljesen megfelelõ szomszédok-friderikusz-szerencsekerék bermuda háromszögben, mert erre volt kondícionált igény.

Aztán a moziban a nagy blockbusterek elkezdtek egyre nagyobb összegeket hozni, így egyre növekedett a pénzügyi elvárás, és így az egyre nagyobb tömegeket székbe ültetõ, értelemszerûen alacsonyabb színvonalú termékek elkezdték átvenni a vezetõ szerepet. Mert ma elsõsorban a mozijegy áráért forgatnak filmet, és 100-ból 1 készül el azért, mert a rendezõ el akar mesélni valamit.
Tetszik, nem tetszik, a kínálatnak csak a kereslet szab határt. Ezért létezik drogos, terhes cigány prostituált, és ezért létezik star wars 8. Amíg lesz, aki fizet érte, addig lesz kínálat.

Csak mindenki azt hiszi, hogy ezek a változások nem történtek meg. Pedig de. Csak egyrészt nem nagyon beszélnek róla, nincs "reklámozva", másrészt kellemetlen a tudat, hogy mi csináltuk.

Mi most már évek óta úgy ülünk le filmek elé, hogy ha szerencsénk van, kapunk egy jó sztorit, ha meg nem, hát akkor így jártunk.

Ellenben a sorozatoknál, amelyek többsége eleve fizetõs csatornára készül, az elõszûrés miatt tudjuk, hogy nem nagyon futhatunk lesre. Kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk, elolvassuk a kritikákat, esetleg megnézzük az elsõ pár részt, és ez alapján már tudjuk, hogy mire fordítsunk idõt, meg mire nem.

Eleve hibás megközelítésnek tartom/tartjuk, hogy hulivúdban a minõséget keressük. Az nem arra lett kitalálva.

TMIB
05-24-2018, 04:12 AM
Ma jött ki a film és megtörtént az első összecsapás az IMDB-n.

https://www.imdb.com/title/tt3778644/ratings?ref_=tt_ov_rt

Gondlom a 10-es és 8-es értékelések pont úgy el vannak túlozva mint az 1-es és 2-esek. És később valószínűleg a film pár tized-pontot még esni fog. Gondolom a film kicsit jobb mint közepes, és annyi.

Tegnap néztem egy videót amiben azt mondták hogy "Han Solo karaktere azért volt jó, mert nem lehetett túl sokat tudni a múltjáról és emiatt menőbbnek tűnt". Ez tulajdonképpen igaz lehet, szóval ezt a logikát követve a mostani film a karakterből inkább elvesz, mintsem hozzátesz.

coco
05-24-2018, 06:26 AM
Bárcsak hagyták volna szunnyadni az Erõt még vagy 100 évig, hogy ne lássam azt a borzalmat, amit összehoztak :hanyas:

mossberg-operator
05-29-2018, 09:23 AM
Nekem tetszett a Solo film. Nem tokeletes, de jol szorakoztam. A vonatos resz nagyon jo. Persze lehetett volna jobb is, de ez van. Ha Ford jatszotta volna ezt 35-40 eve... Ami nem tetszik, higy a Disney kidobta az egesz 300 konyvben felepitett vilagot. Voltak ott jol megirt tortenetek. Van egy ismerosom, statisztakent dolgozott a Solo-ban, meg az uj Jurassic Park-ban, meg egyebekben. Tole sok info atjon.

TMIB
05-29-2018, 05:58 PM
Az értékelések most úgy néznek ki, hogy a film nem rossz, a többség tényleg 5-7 közé teszi a filmet. Azt mondják hogy nem túl "Han Soló"-s, viszont nagyon látványos, a színészi játék is rendben van benne és tele van akcióval. Szóval a beharangozott dolgok ellenére mégsem lett borzalmas. :)

TMIB
01-01-2021, 08:04 AM
Megnéztük itthon a másik két filmet is.

"Az utolsó jedi" tele volt fura, bohóckodós humorral és túl sok volt benne az értelmetlen dolog. A rendezõje más volt mint az elsõnek, és ez meg is látszódott a filmen. A három közül szerintem ez volt a leggyengébb. A gazdagok bolygóján tökölés is inkább elvett a történetbõl minthogy hozzáadott volna.

A "The Rise of Skywalker" viszont tetszett. Az elsõ film rendezõje visszajött, a butácska humort kivette belõle és komolyabbra vette a hangvételt. Könnyek, fájdalom, stb. A vége meg egyenesen úgy nézett ki mintha a Hellraiserbõl lett volna, tiszta horror volt a helyszín, a szöveg, stb. Még Palpatine is hasonlított Pinhead-hez.

Ráadásul fõbb szereplõk meghaltak, a karakterek is fejlõdtek, az önellentmondás sem volt benne ami a másodikban erõsen jelen volt.

Azt mondanám hogy a 3 közül a harmadik volt a legjobb. Kimondom, a harmadik az eléggé tetszett.