View Full Version : Mészárlás Orlandóban. Mit tehetnénk egy hasonló helyzetben?
kruth
06-12-2016, 05:54 PM
Néhány cikk:
http://index.hu/kulfold/2016/06/12/ujabb_lovoldozes_tort_ki_orlandoban/
http://444.hu/2016/06/12/50-halottja-es-53-sebesueltje-van-az-orlandoi-meszarlasnak-ami-amerika-eddigi-legveresebb-loevoeldoezese
Mi a teendõ szerintetek ha egy sötét helyen lövöldözés tör ki, hogyan növelhetjük az esélyeinket? Az is érdekes, hogy most izzásig hevült Amerikában a fegyvertartás/fegyver betiltás témája, ami eddig is egy sarokkõ volt a választásokban, mi a ti véleményetek errõl a témáról? Több fegyver egyenlõ nagyobb biztonság?
mzperiksz
06-12-2016, 06:55 PM
Szerintem nyitni kell két-három topikot, biztos ami biztos.
Mi a teendõ szerintetek ha egy sötét helyen lövöldözés tör ki, hogyan növelhetjük az esélyeinket?
st.jimmy
06-12-2016, 07:00 PM
Magyar média hozza a szintet, 444 automata fegyverrõl ír, index arról, hogy volt valamilyen fegyverre engedélye...
Tehát nem tudjuk meg, hogy mit mond az eset a széles körû legális fegyvertartásról, viselésrõl. A fegyverek és a biztonság kapcsolatát érintõ kérdésben ami fontos lenne szerintem:
Jogkövetõ módon birtokolta az adott fegyvert/fegyvereket?
Jogkövetõ módon jutott el velük a helyszínig?
Jogkövetõ módon jutott be vele a bárba?
Milyen feltételekkel lehetett volna fegyver a bárban szórakozóknál? Miért csak 1 rendõr lõtt rá, amikor ott volt 350 civil?
Gondolom nem alkotmányosan (rejtve) viselõs állam és/vagy tilos bemenni a helyre fegyvert viselve... De ez csak az én gonosz feltételezésem.
st.jimmy
06-12-2016, 07:02 PM
Szerintem nyitni kell két-három topikot, biztos ami biztos.
jogos amúgy, hogy nem kellett volna külön topic, megvan a helye
ejnye kruth csinálod a plusz munkát túlélõnek!
Ezt a témát majd átrakom más helyre késõbb.
Mit lehet tenni? Nem sokat. Aki nem büntetett elõéletû, annál legyen önvédelmi. És el kell törölni a "fegyvermentes övezeteket". Mivel ha azon a helyen árultak alkoholt és az volt a fõ árucikk, akkor a fegyverek onnan ki voltak tiltva, tehát akkor a törvény (is) okolható az eredményért.
Ha valaki a fegyvereket akarja most betiltani, annak itt egy hír, 1973-ból:
https://en.wikipedia.org/wiki/UpStairs_Lounge_arson_attack
Fickó fogott gázolajat, gyufát, felgyújtotta a melegbárt, 32 halott 15 sebesült.
Mit ír a külföldi sajtó:
A t-ista támadó esküt fogadott az ISIS-nek a támadás elõtt.
50 halott, 53 sebesült.
29 éves, arab nevû muszlim. Õ hívta a rendõrséget és õ mondta hogy az ISIS tagja.
Afgán származású családból való.
Kétszer is kihallgatta az FBI.
Egy maroklõfegyvere volt és egy AR15-öse. Nem igazán érdekelhették a fegyverek, mert csak az elmúlt néhány napban vette õket.
Az FBI még mindig azt mondja hogy "vizsgálják a motivációt". (Mintha nem lenne egyértelmû hogy mi motiválta.)
https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2016/06/12/orlando-nightclub-shooting-about-20-dead-in-domestic-terror-incident-at-gay-club/?utm_term=.1e4c985f60fa
http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-gay-pride-la-weapons-20160612-snap-story.html
Ugyanakkor itt egy másik eset is. A hatóságok elfogtak egy férfit akinek még bombái is voltak. Õ a Los Angeles-i melegfelvonulás ellen akart támadást intézni.
http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-gay-pride-la-weapons-20160612-snap-story.html
Itt már van Wiki oldala is.
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Orlando_nightclub_shooting
"gun attack" - A világért se mondanák ki hogy ez egy terrorista támadás volt. :mad:
Igazam volt.
(A törvény tiltotta az ott lévõknek hogy megvédjék magukat. Fegyvermentes övezet volt. Gun Free Zone)
http://crimeresearch.org/2016/06/mass-shooting-in-florida-occurred-in-another-gun-free-zone-as-many-as-20-people-died-in-a-shooting-at-an-orlando-nightclub/
http://www.breitbart.com/big-government/2016/06/12/orlando-pulse-gay-bar-gun-free-zone-state-law/
Tehát a törvénynek köszönhetõ hogy esélyük sem volt a védekezésre.
"Florida state law 790.06 says that no gun permit allows the permit-holder to carry a gun into €œany portion of an establishment licensed to dispense alcoholic beverages for consumption on the premises, which portion of the establishment is primarily devoted to such purpose."
Ádám Csaba
06-12-2016, 09:51 PM
Olvastam több cikket is róla! Elvetemült figura lehetett. Nagyon sajnálom a gyászolókat, de azt azért jól tette, hogy buzikra lõtt.
Áh, kit érdekel ha két férfi mit csinál a hálószobájában? Vagy ha meg saját szórakozóhelyük van, ott kit zavarnak?
(De errõl van már egy topic, úgy emlékszem hogy vagy 2 éve kibeszéltük a témát, ott esetleg folytathatjuk az eszmecserét. Talán az Off topicban volt, a Hit és vallásban, esetleg a Nõi és férfiszerepek a családban topicban.)
kruth
06-12-2016, 10:38 PM
Igazam volt.
Igen, elõször én is ezt gondoltam, aztán azon gondolkoztam, hogy ez egy elég izolált eset, és nem tudom mikor lennék nagyobb biztonságban. Ha van egy fegyveres, vagy ha több ittas fegyverviselõ kezd el tüzelni mindenfelé(sötétben, egy lövöldözés közepén meglátsz valakit egy puskával, honnan tudod, vagy tudja a rendõrség, hogy õ csak a terroristára akar lõni?
Talán a fegyveres õrség nagyobb méretû elterjedése csökkenthetné a veszélyt.
Nem tudtam, hogy van róla már poszt, nem vagyok régi motoros errefelé. Szívesen folytatom ott ezután akkor ha valaki még lát fantáziát benne. :)
A részegen fegyverviselést tiltja a törvény. Viszont az a törvény ami Floridában van, az annak is tiltja a viselést aki ott van, de nem iszik alkoholt.
Egy józan ember miért ne viselhetne fegyvert egy kocsmában? Szóval a törvény teljesen értelmetlen és veszélyes (mint látható).
Szokásos.
http://i.imgur.com/Aaukius.jpg
Már minden konzervatív blogon kint van, de a sajtó nem hajlandó beszélni róla. Kínos, nagyon kínos, de a tömeggyilkos az regisztrált Demokrata szavazó volt.
https://www.youtube.com/watch?v=JxvqSFRX18U
Treff király
06-13-2016, 06:43 AM
A homokos is Ember. Ráadásul nem tehet róla.
Sergeant
06-13-2016, 07:07 AM
A homokos is Ember. Ráadásul nem tehet róla.
:hanyas:
A logikád alapján a pedofil is, az állatokkal nemi életet élõ is, sõt a muszlim radikális is ember.
Gratulálok az agymosáshoz.
Az, hogy azonos a kromoszóma számunk, még nem jelenti azt, hogy megérdemlik az azonos csoportba sorolást.
Sõt, ki is kérem magamnak!
https://www.youtube.com/watch?v=ZtXmRYblRps
Ádám Csaba
06-13-2016, 08:15 AM
Áh, kit érdekel ha két férfi mit csinál a hálószobájában? Vagy ha meg saját szórakozóhelyük van, ott kit zavarnak?
(De errõl van már egy topic, úgy emlékszem hogy vagy 2 éve kibeszéltük a témát, ott esetleg folytathatjuk az eszmecserét. Talán az Off topicban volt, a Hit és vallásban, esetleg a Nõi és férfiszerepek a családban topicban.)
Nem akarom feszegetni a témát, mert nagyon megosztja a társadalmat. Kicsit félreérthetõen írtam. Nem úgy értettem, hogy aprítani kell a köcsögöket, hanem úgy, hogy ha már embert ölt, akkor legalább selejteket egyelte, nem a normális embereket. De ezzel le is zártam ezt a témát.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy sajnálom a gyászolókat és megvetem az elkövetõ tettét!
Treff király
06-13-2016, 10:38 AM
"A logikád alapján a pedofil is, az állatokkal nemi életet élõ is, sõt a muszlim radikális is ember.
Az, hogy azonos a kromoszóma számunk, még nem jelenti azt, hogy megérdemlik az azonos csoportba sorolást.
Sõt, ki is kérem magamnak!"
Sergeant, nem fogok veled vitatkozni, mert nem érdemes. Még ha késõbb kéred is. Még ha elnézést is kérsz (nem tõlem kell!).
Sergeant
06-13-2016, 10:58 AM
:gonoszrohog::gonoszrohog:
"A logikád alapján a pedofil is, az állatokkal nemi életet élõ is, sõt a muszlim radikális is ember.
Sõt, ki is kérem magamnak!"
Sergeant, nem fogok veled vitatkozni, mert nem érdemes. Még ha késõbb kéred is. Még ha elnézést is kérsz (nem tõlem kell!).
Persze, teljesen normális dolog, ha férfiak seggbe b@sszák vagy orálisan kielégítik egymást. Esetleg, ha mindezt még csoportosan is teszik, úgy még természetesebb.:D
Röhejesek vagytok. Ezeket kell védened? Miért nem véded a normális embereket ezektõl a génhulladékoktól?
Kötelezõ mutogatni magukat? Buzi klubokat fenntartani?
Ha csendben, szolidan csinálják, akkor a kutya se foglalkozna velük. Perverz állatok mindig is voltak, de ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadni õket mindennapi, átlag embereknek.
st.jimmy
06-13-2016, 01:10 PM
Szerény véleményem szerint Ádám Csaba #9-tól az ott megkezdett szálat törölni kéne ezzel a hozzászólással együtt. Túlélõ, ha egyetértesz kérlek!
Srácok!
Vannak gondolatok amiket a közösség érdekében jobb nem megfogalmazni.
Sergeant
06-13-2016, 01:19 PM
Szerény véleményem szerint Ádám Csaba #9-tól az ott megkezdett szálat törölni kéne ezzel a hozzászólással együtt. Túlélõ, ha egyetértesz kérlek!
Srácok!
Persze, nehogy bárkinek is saját véleménye legyen vagy éppen elmondja azt, amit nem mertek.
Ússzatok a média keltette árral. Száj keményen összeszorítva, némán bólogatva mindenre.
Hajrá! Így születik meg egy szolganép.
Ádám Csaba
06-13-2016, 01:19 PM
Srácok!
És azt Te, egy személyben tudod, hogy mi a jó a közösségnek? Lehet, hogy nem a megfelelõ helyen kezdtük el feszegetni a témát, de egy a társadalmunkat demoralizáló és megosztó aktuális problémáról írtunk úgy, hogy nem sértegettünk konkrét személyt. Ez szerintem maximum áthelyezést érdemel, nem pedig törlést. Ha magadra vetted akkor sajnálom!
mzperiksz
06-13-2016, 01:29 PM
Az hogy téged demoralizál és megoszt az a te problémád, nem kellene általánosítani...
És azt Te, egy személyben tudod, hogy mi a jó a közösségnek? Lehet, hogy nem a megfelelõ helyen kezdtük el feszegetni a témát, de egy a társadalmunkat demoralizáló és megosztó aktuális problémáról írtunk úgy, hogy nem sértegettünk konkrét személyt. Ez szerintem maximum áthelyezést érdemel, nem pedig törlést. Ha magadra vetted akkor sajnálom!
Ádám Csaba
06-13-2016, 01:48 PM
Az hogy téged demoralizál és megoszt az a te problémád, nem kellene általánosítani...
Ha nem osztaná meg a társadalmat ez a dolog, akkor nem született volna ez a vita.
Látom Te is a másik tábort erõsíted! :thumbup
Sergeant
06-13-2016, 01:51 PM
Szevasz mzé!
Engem már még se szólsz?
Nem ismerek rád.:D
Oakland
Srácok!
Majd átrágom magam a hozzászólásokon és átmozgatom/törlöm ami nem oké.
kruth
06-13-2016, 09:14 PM
Miért baj, hogy vannak meleg klubok? Én kényelmetlenül érezném magam, ha egy szórakozóhelyen megpróbálna egy srác felszedni, neki is kellemetlen lenne, nem könnyebb, ha létrehoznak egy olyan helyet, amit egyrészt neked se kell nézned ha nem akarod, másrészt nekik sem kell téged nézniük.
Fogják magukat, és kikerülnek.
A pride az más tészta, nem értek vele egyet(ha finoman mondom), de szerintem errõl szól a szabadság. A prepperek meg pont olyan réteg(mivel egy átlag ember azt hiszi, hogy atomháborúra készülõ, bunkerépítõ, fegyvergyûjtõ nácik vagyunk), akiknek rá kellene jönnie, hogy másokat megítélni nem egy-egy nézete miatt lehet. Persze elfogadom, hogy nem értünk egyet, és nem akarlak ezzel megbántani.
ON:
Egyébként, ahogy olvasom a cikkeket, volt egy kisebb csapat akik ki tudtak menni egy vészkijáraton, csak eltorlaszolták maguk mögött, hiába ütötték a bennragadtak az ajtót. Ez az igazán félelmetes számomra, ha mindenki pánikol és a saját irháját védi, mit lehet egyáltalán tenni? Benn vagy egy õrülttel aki gondolkodás nélkül tüzel, és semmit nem tehetsz hogy megúszd, csak reméled hogy ne te legyél a következõ.
Máris van több petíció is a szigorításra. A sok idióta követeli a fegyvertartás szigorítását, holott pont ez okozta 50 ember halálát. A védekezés tiltása.
mossberg-operator
06-13-2016, 11:42 PM
7238
GaborV
06-14-2016, 10:04 AM
Azért az, hogy 200 emberke, 4 órán át nem csinált semmit egy fegyveressel az elég siralmas képet fest a társadalmunkról. Egyszerûen nem hiszem el, hogy nem voltak képesek hozzávágni 5 széket egyszerre, vagy leteperni hátulról amikor épp rálõtt valakire (félautomata fegyver, szóval nem tud vele "kaszálni")...
Vészhelyzetben az emberek leblokkolnak. Engem is megtámadtak egy párszor életemben, volt hogy teljesen "lefagytam". Tudod, gyomorremegés, kézremegés, még a beszéd is nehézkes olyankor, mikor beüt az adrenalin (verekedés elõtt). Valószínû hogy az áldozatoknál ez történhetett. Abban viszont biztos vagyok hogy ha lehetett volna néhánynál önvédelmi, akkor viszonozni tudták volna a tüzet. Valószínûleg nem lett volna 50 halott, "csak" 5. Ami azért mindjárt nem mindegy.
shadow177
06-14-2016, 11:25 AM
Sintér Sanya egy SMS-el megoldotta volna:
" Megtámadták az épületet? Fáradjon át egy másikba!
Belügyminisztérium."
És ezt akár komolyan is vehetjük, ha azt nézzük hogy hány lõfegyver-viselési engedély van átlagos magyar civilek kezében. :(
Sergeant
06-14-2016, 07:14 PM
Megnyugodhat mindenki. A merénylõ is buzi volt. Már 3 éve lejárt a bárba.
Omár, a homár.:D
aksurv
06-14-2016, 07:44 PM
Azért az, hogy 200 emberke, 4 órán át nem csinált semmit egy fegyveressel az elég siralmas képet fest a társadalmunkról. Egyszerûen nem hiszem el, hogy nem voltak képesek hozzávágni 5 széket egyszerre, vagy leteperni hátulról amikor épp rálõtt valakire (félautomata fegyver, szóval nem tud vele "kaszálni")...
Ha belefutunk ilyenbe, majd te indulsz elsõnek.
Ihasz Laci
06-14-2016, 08:03 PM
Igazam volt.
(A törvény tiltotta az ott lévõknek hogy megvédjék magukat. Fegyvermentes övezet volt. Gun Free Zone)
http://crimeresearch.org/2016/06/mass-shooting-in-florida-occurred-in-another-gun-free-zone-as-many-as-20-people-died-in-a-shooting-at-an-orlando-nightclub/
http://www.breitbart.com/big-government/2016/06/12/orlando-pulse-gay-bar-gun-free-zone-state-law/
"Florida state law 790.06 says that no gun permit allows the permit-holder to carry a gun into €œany portion of an establishment licensed to dispense alcoholic beverages for consumption on the premises, which portion of the establishment is primarily devoted to such purpose."
azert az utolso mondatoddal vitatkoznek ,,Tehát a törvénynek köszönhetõ hogy esélyük sem volt a védekezésre.''
amerikaba igaz nem kidoboztam de szerintem nincs a vilagon olyan hely ahol megengedik a fegyverviselest barmilyen szorakozohelyen. ez a jozan esz, hogy nem megyunk fegyverrel diszkoba meg nem engedunk be senkit fegyverrel diszkoba.
st.jimmy
06-14-2016, 09:18 PM
Mondjuk lehetnének bent fegyveres biztonsági õrök
az sem rossz, ha az egy megy tovább elõbb-utóbb szempont lesz, hogy melyik szórakozóhelyen érzem magam biztonságban...
mossberg-operator
06-14-2016, 10:01 PM
[QUOTE=st.jimmy;72872]Mondjuk lehetnének bent fegyveres biztonsági õrök
az sem rossz, ha az egy megy tovább elõbb-utóbb szempont lesz, hogy melyik szórakozóhelyen érzem magam biztonságban...[/QUOTE. Ha az erdoben mulatod az idot, nincs ilyen veszely....
mossberg-operator
06-14-2016, 10:01 PM
azert az utolso mondatoddal vitatkoznek ,,Tehát a törvénynek köszönhetõ hogy esélyük sem volt a védekezésre.''
amerikaba igaz nem kidoboztam de szerintem nincs a vilagon olyan hely ahol megengedik a fegyverviselest barmilyen szorakozohelyen. ez a jozan esz, hogy nem megyunk fegyverrel diszkoba meg nem engedunk be senkit fegyverrel diszkoba. s ezt a terrorista is betartotta...
amerikaba igaz nem kidoboztam de szerintem nincs a vilagon olyan hely ahol megengedik a fegyverviselest barmilyen szorakozohelyen. ez a jozan esz, hogy nem megyunk fegyverrel diszkoba meg nem engedunk be senkit fegyverrel diszkoba.
Az államonként változó. Ahol törvény nem tiltja, ott a szórakozóhely dönti el, hogy lehet-e viselni fegyvert vagy nem. Az persze csak szabályzat, nem törvény, tehát aki akarja, beviszi és nem szól róla. Ha észreveszik, akkor megkérik hogy távozzon. Õ elmegy onnan és nincs probléma.
Az általában tiltott helyek az iskolák, templomok és imádkozó helyek, több mint 2000 fõs sportrendezvények és olyan szórakozóhelyek ahol /többnyire/ alkoholt árulnak. De mint mondtam, ezeket az államok szabályozzák, van ahol legális.
Például Georgia-ban (Florida szomszédja) lehet kocsmában fegyvert viselni. Olyan ez, hogy ülhetsz részegen kocsiba, csak ne te vezess. Viselhetsz kocsmában fegyvert, csak ne igyál alkoholt.
Volt egy hír pár hónapja, egy Texas-i fickó mindig ott volt a kocsmában, végig, amíg az be nem zárt. Az egyik nap záráskor rátámadtak a hazafelé induló pincérnõre, a fickó meg lelõtte a támadókat. Aztán persze lelépett, mert a törvény tiltotta hogy fegyver viseljen ott. Azóta se találták meg. A pincérnõ viszont örülnek hogy ott volt és volt nála fegyver, mert megmentette.
4 támadó, kettõt lelõtt. A másik kettõ elfutott. A bárban dolgozók pedig örülnek hogy megúszták a rablást.
http://www.breitbart.com/texas/2014/10/06/bar-customer-protects-waitress-self-by-shooting-killing-two-armed-robbers/
Vasember
06-15-2016, 04:41 AM
Itthon tiltja valaki, hogy szórakozóhelyen fegyvert viselj?
Lõfegyvert? Mivel viselésit arra csak õfelsége és baráti köre kaphat, így értelmezhetetlen a kérdés.
A gázriasztót meg személyesen nem sorolnám fegyver kategóriába.
De a kérdésre visszatérve nem tudom. Azt biztosra veszem hogy részegen nem lehet viselni sehol.
Ihasz Laci
06-15-2016, 07:32 AM
s ezt a terrorista is betartotta...
o nem azert ment oda, hogy szorakozzon.
de amugy o a legjobb pelda ra miert nem szabad fegyvert beengedni szorakozohelyre. egy viszonylag kis terben sok ember van egyutt, eleg ha csak egy reszeg kezd le lovoldozni mert a baratnojere ranezett valaki, meglokte valaki ... stb
es ezekben az esetekben a lovoldozo meg nem is akar mindenkit leloni csak egy vagy ket embert akivel nezetelteresbe kerult. alkohol meg fegyver viseles nem jo dolog egy helyen.
Ihasz Laci
06-15-2016, 07:38 AM
Az államonként változó. Ahol törvény nem tiltja, ott a szórakozóhely dönti el, hogy lehet-e viselni fegyvert vagy nem. Az persze csak szabályzat, nem törvény, tehát aki akarja, beviszi és nem szól róla. Ha észreveszik, akkor megkérik hogy távozzon. Õ elmegy onnan és nincs probléma.
Az általában tiltott helyek az iskolák, templomok és imádkozó helyek, több mint 2000 fõs sportrendezvények és olyan szórakozóhelyek ahol /többnyire/ alkoholt árulnak. De mint mondtam, ezeket az államok szabályozzák, van ahol legális.
Például Georgia-ban (Florida szomszédja) lehet kocsmában fegyvert viselni. Olyan ez, hogy ülhetsz részegen kocsiba, csak ne te vezess. Viselhetsz kocsmában fegyvert, csak ne igyál alkoholt.
Volt egy hír pár hónapja, egy Texas-i fickó mindig ott volt a kocsmában, végig, amíg az be nem zárt. Az egyik nap záráskor rátámadtak a hazafelé induló pincérnõre, a fickó meg lelõtte a támadókat. Aztán persze lelépett, mert a törvény tiltotta hogy fegyver viseljen ott. Azóta se találták meg. A pincérnõ viszont örülnek hogy ott volt és volt nála fegyver, mert megmentette.
4 támadó, kettõt lelõtt. A másik kettõ elfutott. A bárban dolgozók pedig örülnek hogy megúszták a rablást.
http://www.breitbart.com/texas/2014/10/06/bar-customer-protects-waitress-self-by-shooting-killing-two-armed-robbers/
vajon mennyi pelda lenne kocsmai meg diszko lovoldozesekre ha engednek a fegyverviselest klubbokban is ahol nem csak alkoholt de azert drog is fogy rendesen?
hidd el biztonsagosabbak ezek a helyek fegyverek nelkul. pialas meg a fegyverviseles nem egy eletbiztositas.
WestBam
06-15-2016, 07:43 AM
Hidd el Forest, akik hátul mennek be a vip bejáraton azok visznek fegyvert is. Ha nem õk akkor meg a testõreik. ;)
Amúgy hány balhét hallottál az utóbbi évben, hogy a kocsmában szétlõtték egymást a részegek? Mert én nem emlékszem ilyen hírre, pedig a libsi sajtó biztosan azonnal felfújta volna de majd Túlélõ visszajelez ezzel kapcsolatban.
Oroszokkal mikor jártam inni akkor kocsmából hazafelé hagyta el egyik a pisztolyát. Mivel rákérdeztem így mondta, hogy náluk ez így megy, meg kell magukat védeni a maffiózóktól, van náluk fegyver. De ha verekedés van vagy kakaskodás akkor nem fegyverrel mennek egymásnak, leteszik pult alá és megverekednek. Soha nem volt ebbõl baj náluk sem.
de amugy o a legjobb pelda ra miert nem szabad fegyvert beengedni szorakozohelyre. egy viszonylag kis terben sok ember van egyutt, eleg ha csak egy reszeg kezd le lovoldozni mert a baratnojere ranezett valaki, meglokte valaki ... stb
es ezekben az esetekben a lovoldozo meg nem is akar mindenkit leloni csak egy vagy ket embert akivel nezetelteresbe kerult. alkohol meg fegyver viseles nem jo dolog egy helyen.
A részegen viselés most is tilos. Ha meg nem részeg és nem is akar inni, akkor hajrá, vigye be. Ahogy az is jó ha egy társaságban van 1 aki józan és vigyáz a többire, taxit hív nekik, vagy õ a sofõr.
vajon mennyi pelda lenne kocsmai meg diszko lovoldozesekre ha engednek a fegyverviselest klubbokban is ahol nem csak alkoholt de azert drog is fogy rendesen?
hidd el biztonsagosabbak ezek a helyek fegyverek nelkul. pialas meg a fegyverviseles nem egy eletbiztositas.
Késelés van sok, de akkor ha isznak is.
De volt ilyen is, bár a magyar sajtóig nem jutott el a hír.
Bement volna a szórakozóhelyre fegyverrel, tüzet nyitott, erre lelõtték.
http://gunsnfreedom.com/mass-shooting-stopped-by-armed-bystander-and-the-anti-gun-media-ignores-the-story/1958
Egyre több államban legális. Nem szokott probléma lenni. Aki legálisan fegyver visel az nem fogja megkockáztatni azt hogy igyon és elveszítse a fegyvertartáshoz való jogát.
Azt mondtam én is. Részegen tilos és maradjon is az. Józanul viszont lehessen bárhol viselni.
Hidd el Forest, akik hátul mennek be a vip bejáraton azok visznek fegyvert is. Ha nem õk akkor meg a testõreik. ;)
Amúgy hány balhét hallottál az utóbbi évben, hogy a kocsmában szétlõtték egymást a részegek? Mert én nem emlékszem ilyen hírre, pedig a libsi sajtó biztosan azonnal felfújta volna de majd Túlélõ visszajelez ezzel kapcsolatban.
Oroszokkal mikor jártam inni akkor kocsmából hazafelé hagyta el egyik a pisztolyát. Mivel rákérdeztem így mondta, hogy náluk ez így megy, meg kell magukat védeni a maffiózóktól, van náluk fegyver. De ha verekedés van vagy kakaskodás akkor nem fegyverrel mennek egymásnak, leteszik pult alá és megverekednek. Soha nem volt ebbõl baj náluk sem.
Egyszer volt (2014-ben? Vagy tavaly?), Texasban a motoros balhé. Viszont illegális fegyverekkel, és a bevitel is illegális volt, mert Texasban nem lehet kocsmába bevinni.
Úgyhogy a törvény semmit nem ért, csak annyit, hogy akik törvénytisztelõ emberek voltak, azok nem tudtak védekezni, csak a bûnbanda tagjai voltak felfegyverezve.
Ami érdekes hogy rendõrség valahogy tudta hogy meg fog történni és számítottak rá, de nem elõzték meg a dolgot. Persze ez lehet egy rendkívül rossz rendõrfõnöki döntés is, de ezt már sosem fogjuk megtudni.
mossberg-operator
06-15-2016, 08:16 AM
Nem azert ment oda. Nem. De a torvenyt nem tartotta be. Mivel lehet rakenyszeriteni egy fegyveres embert, hogy megalljon? Fegyverrel. De ha elvesszuk azt, s meg hirdetjuk is "gun free zone", akkor mi fog tortenni? Ez.
mossberg-operator
06-15-2016, 08:19 AM
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3641374/Tennessee-lawmaker-receives-threats-AR-15-giveaway.html
Ihasz Laci
06-15-2016, 09:29 AM
latom nagyon ellenem vagytok:)
azert mert van egy ket ellen pelda, meg az en haverom ... stb en meg mindig ugy gondolom, hogy szorakozohelyre senki ne vigyen fegyvert.
van arra is pelda, hogy valaki reszegen tok jol vezet, meg arra is, hogy valaki (en:)) eveken at jart diszkoba kessel a zsebeben azt megse szurkalt le mindenkit.
viszont az ellenkezojere tobb a pelda! ha lehetne fegyvert vinni diszkoba lenne is belole baj eleg.
nem a fegyvertartas ellen beszelek, de szorakozohelyre nem kell senkinek fegyvert bevinni. van ott epp eleg idiota nem kell, hogy meg fegyveres idiotak is legyenek.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3641374/Tennessee-lawmaker-receives-threats-AR-15-giveaway.html
A cikk alatti hozzászólásoktól rám jött a hányinger.
:hanyas:
viszont az ellenkezojere tobb a pelda!
Nem vagyunk ellened, csak érvelünk. :)
Én minden ilyen hírt nézek, de nem igazán látok olyanokat, hogy valaki legálisan bevisz kocsmába lõfegyvert és józanul elkezd lövöldözni.
Egyáltalán nem divat nálunk az olyasmi.
A legális fegyverviselõk meg sokkal inkább betartják a törvényt mint a többi ember. Meg is találtam a linket.
Rendõrök törvénysértése a fegyverviselõ civilek törvénysértésével, arányra, lebontva, statisztikákkal. Nézd meg ezt, nagyon tanulságos:
http://crimeresearch.org/2015/02/comparing-conviction-rates-between-police-and-concealed-carry-permit-holders/
Ihasz Laci
06-15-2016, 10:03 AM
Nem vagyunk ellened, csak érvelünk. :)
az csak poen volt.
de ne magadbol meg a hasonlo torvenytisztelo, felelossegteljesen viselkedo emberekbol indulj ki.
hanem az atlag 20-on par eves diszkoba jaro fiatalokbol akik tele vannak tesztoszteronnal (parzasi idoszak:)) adrenalin az egekben erre jon meg egy kis alkohol meg kokain. es ebbol van mondjuk 2 ezer egy viszonylag zart helyen, es akkor meg engedjuk meg nekik, hogy fegyvert is tartsanak maguknal.
szerintem ezt senki se akarja komolyan?
inkabb a biztonsagiakat kellene ilyen szorakozo helyek elott felfegyverezni!
erre jon meg egy kis alkohol meg kokain
Az nem legális, erre vannak törvények és senki nem vitatja hogy az alkohol és a drogozás nem jó fegyverviseléssel együtt.
Aki józanul visel, besétál egy szórakozóhelyre és nem iszik, nem drogozik, csak szórakozik, annak támogatom a viselési jogait. Ha iszik akkor hagyja otthon.
inkabb a biztonsagiakat kellene ilyen szorakozo helyek elott felfegyverezni!
Ahová én jártam, ott a biztonságiak is szórakoztak. Rájuk ugyanúgy hat a zene, a fények, a hangzavar, mint arra aki csak szórakozni van ott de szín józan, pont úgy mint a biztonságiak.
Magyarországon a kidobók többsége volt már büntetve, tehát õk azonnal kiesnének a szórásból. Gondolom hogy az amerikai kidobóembereknél is van egy ilyen helyzet. Kigyúrt, nagy darab, de valószínûleg nem agyonképzett és volt már büntetve, esetleg börtönben is. Úgyhogy az esélye annak hogy van nála lõfegyver, az elég csekély.
Aztán ott a másik dolog, hogy a biztonsági embernek is pont annyi joga van mint bármelyik civilnek. Ami annyit jelent hogy ha a szórakozni járó józan ember nem vihet be lõfegyvert egy diszkóba, akkor a biztonsági õr/kidobó sem. Hiszen törvény tiltja.
Ihasz Laci
06-15-2016, 10:34 AM
az lehet, hogy te fegyveresen szin jozanul szorakozol de a korulotted levok 90% reszeg.
ha meg beled kot valamelyik idiota vagy verekedesbe kezd te meg majd jol lelovod. persze jogos onvedelem mert radtamadott. de megerdemelte az a szerencsetlen hulye, hogy ledurrantsad mert reszegen azt se tudta, hogy mit csinal?
ezert vannak a kidobok, hogy az ilyen barmokat egy ket atyai jozanito pofon kisereteben kitegyek.
egy szorakozohelyen (maganterulet) egy kidobonak-biztonsaginak pont annyi joga van amennyire szuksege van a munkajahoz. ha kell nem enged be vagy ha mar bent balhezik valaki azt ki is rakhatja.
ha meg nagyon muszaly, letezik a citizens arrest ami engedi barmelyik maganszemelynek, hogy orizetbe vegyen egy masik civilt es atadja a rendorsegnek. ezt a biztonsagiak is hasznalhatjak.
Ihasz Laci
06-15-2016, 10:35 AM
es ha meg fegyver is lehetne nalunk?
https://www.youtube.com/watch?v=k9D7ao3Or48
mossberg-operator
06-15-2016, 10:55 AM
S ha a kamera helyett fegyver lenne az embernel?
Ihasz Laci
06-15-2016, 10:58 AM
akkor nagyon sokan tok foloslegesen meghaltak volna
mossberg-operator
06-15-2016, 11:00 AM
Tudod Forestwalker, szerintem abban ter el a velemenyunk, hogy te tapasztalatbol beszelsz, s valoszinuleg bizonyos fokig igazad is van, mi meg azt nem szeretjuk, hogy torvenytisztelo allampolgarkent a jogainkat korlatozzak. Egyeni szabadsag vs koz vedelme (vagy a politikusok vedelme a nepharagtol, ki hogy iteli meg).
mossberg-operator
06-15-2016, 11:01 AM
akkor nagyon sokan tok foloslegesen meghaltak volna Latod ezert nem jarok ilyen helyekre, disco, EB, stb. A loteren, meg a bozotban nagyobb biztonsagban erzem magam...
WestBam
06-15-2016, 11:25 AM
Egy hõzöngõ tömegnek az oszlatása teljesen más téma, ott a megfelelõ hatóságnak kell tudnia kezelni a kialakult helyzetet. Akik ilyenkor koordinálnak (jobb esetben van ilyen ember) azok elég sok idõt töltöttek tömegkezelés tanulásával és megtörtént esetek elemzésével. Ilyenkor egy legális fegyvert tartó ember elsétál vagy bemegy egy biztonságos helyre, semmiképp sem kerül konfliktusba, hiszen neki van vesztenivalója. Ezeknek nincs, balhézni mentek.
Amúgy igen, egyet értek, ilyen helyekre alapból én sem járok. Idióták vannak, nekik pedig nem szabad semmit adni a kezükbe.
Ezek nem kocsmában vannak, hanem az utcán. Ráadásul gondolom hogy nagy részük részeg is. Verekedni akarnak, nem ölni. Az orosz focidrukkereknél Oroszországban van illegális fegyver, mégis inkább csak verekednek. Levezetik a feszültséget.
Viszont gondolj arra, hogy mi van ha csak arra sétálsz és másik csapat drukkerének néznek, majd szó szerint agyonvernek. Akkor ott jobban jártál volna ha rájuk fogsz egy pisztolyt és megmenekülsz.
Azért tisztán látszik hogy arra hogy a rendõrség megmentsen valakit egy rakás focihuligántól, arra nem sok esély van.
Van hogy itt is verekednek a huligánok, de nem hallok olyan hírekrõl hogy le is lõnék egymást a különbözõ csapat drukkerei.
Latod ezert nem jarok ilyen helyekre, disco, EB, stb. A loteren, meg a bozotban nagyobb biztonsagban erzem magam...
Így van. Én is sokkal nagyobb biztonságban vagyok a ház mögött mikor lövök néhányat, mint bármikor amikor még Magyarországon voltam és szórakozni jártam, vagy iskolába, vagy koncertekre, fesztiválokra. Régen mindig jártam és nagyon szerettem is szórakozóhelyekre menni a barátaimmal, de balhé volt állandóan, vagy belém, vagy a barátaimba kötöttek bele, védekezõ-eszköz ugye nem volt, anélkül meg túl veszélyesnek találtam az egészet.
Ihasz Laci
06-15-2016, 11:55 AM
Tudod Forestwalker, szerintem abban ter el a velemenyunk, hogy te tapasztalatbol beszelsz, s valoszinuleg bizonyos fokig igazad is van, mi meg azt nem szeretjuk, hogy torvenytisztelo allampolgarkent a jogainkat korlatozzak. Egyeni szabadsag vs koz vedelme (vagy a politikusok vedelme a nepharagtol, ki hogy iteli meg).
ezt ennel jobban en magam se tudtam volna megfogalmazni:)
Vasember
06-16-2016, 04:15 AM
Ahogy elnéztem a videokat, az oroszok megdolgoztak egy jó haslövésért!
de ne magadbol meg a hasonlo torvenytisztelo, felelossegteljesen viselkedo emberekbol indulj ki.
hanem az atlag 20-on par eves diszkoba jaro fiatalokbol akik tele vannak tesztoszteronnal (parzasi idoszak:)) adrenalin az egekben erre jon meg egy kis alkohol meg kokain. es ebbol van mondjuk 2 ezer egy viszonylag zart helyen, es akkor meg engedjuk meg nekik, hogy fegyvert is tartsanak maguknal.
szerintem ezt senki se akarja komolyan?
Nem ertem, miert lenne problemasabb 2-szeresen megtiltani a fegyverviselest (tilos ittasan, begrogozva), mint 3-szorosan (tilos ittasan, begrogozva, szorakozohelyen).
Bel
Ihasz Laci
06-16-2016, 09:15 PM
Nem ertem, miert lenne problemasabb 2-szeresen megtiltani a fegyverviselest (tilos ittasan, begrogozva), mint 3-szorosan (tilos ittasan, begrogozva, szorakozohelyen).
Bel
azert mert ittasan bedrogozva elucsoroghetsz a szobadba egy video, egy pizza meg a pisztolyod tarsasagaban ahol jo eselyel csak magadat lovod le.
viszont egy diszkoba ittasan bedrogozva fegyveresen mar eleg jok az eselyeid, hogy masokat is le tudsz loni.
azert mert ittasan bedrogozva elucsoroghetsz a szobadba egy video, egy pizza meg a pisztolyod tarsasagaban ahol jo eselyel csak magadat lovod le.
viszont egy diszkoba ittasan bedrogozva fegyveresen mar eleg jok az eselyeid, hogy masokat is le tudsz loni.
Ittasan, bedrogozva mindenütt tilos már most is. Tilos szórakozóhelyen, tilos a parkban, tilos az utcán.
Sergeant
06-17-2016, 06:23 PM
Ittasan, bedrogozva mindenütt tilos már most is. Tilos szórakozóhelyen, tilos a parkban, tilos az utcán.
Portáztál valaha szórakozóhelyen? Gondolom, nem.
Már csak az hiányozna, hogy minden hülyénél fegyver legyen. Hozzá még legálisan.
Az ittas vezetést is tiltja a törvény, mégis mennyien szarnak rá.
Portáztál valaha szórakozóhelyen? Gondolom, nem.
Már csak az hiányozna, hogy minden hülyénél fegyver legyen. Hozzá még legálisan.
Az ittas vezetést is tiltja a törvény, mégis mennyien szarnak rá.
Portáztam már helyeken, és tudom hogy vannak akik nem tartják be.
Viszont jártam józanul szórakozóhelyekre és amikor rám támadtak akkor nem volt túl vicces a helyzet.
Részegen itt is vezetnek, de az teljesen más téma. Ugyanakkor csak azért mert van évente 10.000 részegek által okozott halálos baleset, attól még senki nem akarja betiltani se a vezetést, se az autókat, de még csak a Johnny Walkert sem. Mindezt úgy hogy az autóvezetés még csak nem is alkotmányos jog mint az önvédelem.
Aki meg bûnözõ meg akármi, az most is ugyanúgy bevisz bármit. Nálunk a rap koncertek szoktak rosszul végzõdni, mikor a bûnözõk beviszik a fegyvereiket, a nem bûnözõk meg nem. Aztán jön a bandaháborúsdi 2 rap szám között. A bûnözõket nem igazán érdekli hogy mit hová vihetnek.
Mészárlás Orlandóban. Mit tehetnénk egy hasonló helyzetben?
Nem kell hozzá egyetem...csak józan ész!
Ahol veszélyes és xar oda nem kell menni.......ahol veszélyes és xar lesz,onnan meg menni kell!;)
https://www.youtube.com/watch?v=6OOsmJSPsdU
Tehát a fickó 5 héttel a mészárlás elõtt bement egy fegyverboltba, ahol nagyon gyanúsan viselkedett, "nem civileknek való" golyóálló mellények felõl érdeklõdött, vett egy rakás lõszert, aztán arabul beszélt telefonon. A hatóságok szerint ez nem volt gyanús. Igaz, hogy listán volt a fickó, megfigyelés alatt állt sokáig, tudták róla hogy lefejezõs és hasonló videókat néz, tudták hogy Szaúd arábiába szokott utazgatni, hogy t-ista barátai voltak, de értitek. Ez nem gyanús. :rolleyes:
Ugyanakkor egy nõ vízipisztollyal lõtt vizet a barátjára, a nõt letartóztatták. Gyerekeket hallgatnak ki, tartóztatnak le, rúgnak ki iskolákból, mert játékpisztolyuk van, vagy pisztolyt rajzolnak, vagy úgy csinálnak mintha a mutatóujjuk lenne pisztoly, vagy pisztoly alakúra rágják a menzán a süteményt.
:duhos:
Nem lehetséges hogy szándékosan engedték ezt a férfinek? Tudták hogy mire készül de mivel hasznos volt ez a támadás a kormánynak, így hagyták megtörténni? Mert ezzel rengeteget NYERT az Obama kormány!
A sheriff azt mondja hogy senki ne várjon a rendõrségre, ha valami van, akkor védekezni kell, együtt. Mondja hogy barikádozd el magad, ha viselhetsz fegyvert akkor vegyél egyet és viseld és védekezz azzal.
https://www.youtube.com/watch?v=CATKBjsuyp0