PDA

View Full Version : Vélemény az átlag férfi-nõ szereptõl eltérõ helyzettõl

TMIB
06-16-2016, 10:36 AM
Mivel úgy tûnik hogy errõl sokaknak van véleménye homoszexualiásról és hasonló dolgokról, így indítok egy topicot, csak mindenkit megkérnék hogy maradjon meg a kulturált beszélgetés, minél kevesebb trágársággal, sértegetés nélkül és erõszakos hangvétel nélkül. Érvek, ellenérvek, felnõtt vita, felesleges az indulatosság is. Köszönöm.

Indítanék egy videóval.

https://www.youtube.com/watch?v=EwhwVa60-1E

Transgender, õ éppen nõi aggyal született férfi testbe. (Ami más mint a homoszexualitás.)

Arról beszél hogy mennyire undorodik saját magától, hogy minden nap felkel és látja hogy õ férfi kívül, szenved tõle, a saját látványától ahogy tükörbe néz. Tudja hogy sose lesz 100%-ig nõ, de mindent megtesz hogy úgy nézzen ki. Kezelésekre jár, átesik a nem-átalakító mûtéteken. Mondja hogy ha tetszik is férfiaknak elsõ ránézésre, ha azok tudnák hogy õ micsoda akkor undorítónak találnák.

Tudja hogy a helyzete nem normális. Az tuti hogy õ nem jár felvonulni, ha egyszer nem büszke saját magára, hanem pont ellenkezõleg.

Nem tudom, de az egyetlen dolog amit érzek, az az, hogy sajnálom. :(

Treff király
06-16-2016, 12:04 PM
Nem látok összefüggést a túléléssel. Szerintem egy ilyen topic-nak nem itt van a helye. Nekem is van ezirányú véleményem, de megtartanám magamnak. Maradjunk meg a prepper témáknál.

TMIB
06-16-2016, 12:08 PM
Ez az általános beszélgetés kategóriában van. A véleményhez nem kell szakértõnek lenni, véleménye mindenkinek van.

Igazából már 5 topicban is elõkerült ez a téma és pont azét gondoltam hogy legyen egy külön, csak ennek. Ha nincs, akkor a prepper topicok lesznek mindig tele ezzel a témával, szétoffolva. Az meg elég idegesítõ tud lenni. Jobb külön választani, hogy ne legyen ezzel gond.

Ha belegondolsz, akkor az utóbbi 2-3 napban két topic is errõl szólt. Az egyik az Orlando-i, a másik a tévés.

GaborV
06-16-2016, 03:39 PM
Kicsit szakmai véleményt mondanék a kérdésrõl, ha már széttsatisztikáztam a popóm demográfiai irányvonalú kutatásban.

1- A homoszexualitás (beleértve a transznemûeket is) teljesen átlalános jelenség a természetben. Gyakorlatilag számtalan élettani oka van. Hormonzavarok, Idõnként genetikai okok, ritkán Gyerekkori traumák. Az álatvilágban egyébként sok faj ezzel szabályozza a szaporodását. Emiatt az ilyen "buzilobbitól sok lesz a köcsög" típusú agyhalott mondatoknak az égvilágon semmi alapja nincsen, primitivizmus.

2- Ennek megfelelõen a földön minden népcsoportban közel ugyan annyi a homoszexuális. Az amazóniai törzsekben, Hollandiában, Oroszországban, meg Vietnámban is 5-10% a homoszexuális. Ma nincs több "homokos", mint 100 éve, csak akkor titkolták, és kínában vagy oroszországban sincs kevesebb, mint bármely "liberális" országban, csak ott tikolják jobban.

3- A homoszexualitásnak van statisztikai LÉTALAPJA. Ugyanis, 20-25 éves korcsoportban 1000 férfira 970-940 nõ jut (kínában amúgy csak 700), Tehát európában minden 1000 pasiból 60-nak egyszerûen nem jut nõ (és akkor még a lezbikusokat ki se vontam akik szintén további permanens 2-4%).

4- Én támogatom a homoszexuálisok jogait. Kisebb a konkurencia a nõknél :D :thumbup

Szerintem túlélõ helyzetben van relevanciája viszont: a nemiség túlélõ szituban ugyan nem lényeg, de egy-egy általam ismert "cicafiú" teljesítõképességével szemben szkeptikus vagyok (tisztelet a kivételnek természetesen mert kivételt is ismerek!).
Emellett az nem volt érdemi ellenállás a mostani lövöldözésnél. Továbbá SHTF után "end of the world" szituban a szaporodás fontos lesz, nyilván e téren is hátrányban van aki homoszexuális.

venosz
06-16-2016, 05:52 PM
Nekem az a véleményem, hogy ........ a ........ mert ....... eddig is...... aztán ha ...... az ....... akkor .....

Remélem elég illemtudó voltam :D .
Sajnálom õket, nem lehet könnyû nekik. Persze hogy tombolnak a fesztiválokon, mert akkor elengedhetik magukat kiadhatják a feszkót, de ez váltja ki a legnagyobb ellenérzést. Régen volt idõ, és hely mikor teljesen elfogadott volt, hogy a feleség mellett fiút is tartottak az urak.

GáborV véleménye helytálló.

TMIB
06-16-2016, 10:53 PM
Én a provokációt nem bírom, a felvonulós vonaglást, a vallások gyalázását, a rongyrázást, a szeméremsértést meg a többit. Amelyik otthon csinálja, tegye. Amelyik a nekik kialakított bárokban, ott is tegye. Akár még az Interneten is, ha jólesik neki. Tegye. Csak az utcán ne akarja már. Szerencsére csak egy részük vonaglik, a többségük tud rendesen viselkedni.

Doom
06-17-2016, 04:04 AM
..ennek a témának topic?!:confused:
..és keveritek a fogalmakat!
Nem tartozik a "más "szexuális érdeklõdési körbe(azt kérted finoman :haha:).....
-A kõgazdag,unalmában "nemtudmitcsinálni" urak/hölgyek perverz szórakozása (sem a római/görög dekadencia,sem a szivarfüstös magánbárokban a térdzoknis,rakott szoknyás keleti gyerekeken élvezkedés :hanyas:)..ezek csupán perverz,a vagyonukat már nem számoló megbetegedett emberek perverziója.
-nem tatozik ebbe a körbe a felvonulásokra balhéból kijáró,vonagló ,extemitást kedvelõ fiatalok
-nem tartoznak ide a jó pénzért leszbi/homo/travi videókat forgató "színészek" (lefürödnek,kihányják magukat és felmarják a pénzt)
-nem ide tartoznak a cicásan összebújó barátnõk(akik brahiból ,jól berúgva esetleg csókolóznak)

amirõl szó van az teljesen más!
Vélemény az átlag férfi-nõ szereptõl eltérõ helyzettõl
Már a topic címe is megtévesztõ,mivel amirõl beszélünk az nem férfi ill. nõ!
Egy új faj talán,egy zsákutca az evolúcióban..de semmiképpen nem Ember! Bár a külsõ jegyek arra utalnak és a nemzõképesség is rendben van,de a szó(párzás) természetes és normális értelmében nem azok!
Létezik az emberi fajban férfi(aki gyermekeket nemz) és van a nõ (aki gyermekeket szül).
Az emberi fajon belül nincsen több szerep!
Ezek tények!
A véleményem nem írom le a dologról,mert teljesen felesleges.

TMIB
06-17-2016, 04:46 AM
..ennek a témának topic?

Hát ez az. Rakás topic szétoffolva ezzel a témával, most megnyitok egyet, hogy ne legyen már minden helyen errõl szó, de ez is baj. :hogymi: Akkor most legyen de az gond, vagy ne legyen, de akkor meg minden topic szét van ezzel offolva?

Ott a tévés topic. Az is errõl szól. Az Orlando topic vagy 50%-ban ezzel van tele. A vallásos topicban szintén. Aztán ott a családi topic, abban is volt errõl vita. Illegális bevándorlósban is kitért rá valaki. Még a színfalak mögötti csoportok topicban is.

Én törölhetem, de akkor megint az lesz hogy az összes többi topicban lesz ez kivesézve, mint eddig.

Szavazzatok róla vagy nemtom.

http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/091/881/tumblr_le3iimRqBr1qe91wdo1_500.jpg

TMIB
06-17-2016, 04:58 AM
Már a topic címe is megtévesztõ,mivel amirõl beszélünk az nem férfi ill. nõ!

Azért az a címe hogy eltérõ. Mert ami velük a helyzet, az teljesen eltér a nõtõl is, meg a férfitõl is. Ahogy azt is írtam hogy nem szerep, hanem egy attól eltérõ helyzet.

Létezik az emberi fajban férfi(aki gyermekeket nemz) és van a nõ (aki gyermekeket szül).

Igaz, bár ha belegondolsz, akkor a fickónak (az a Bruce Jenner nevû) akinek 3 gyereke van és utána operáltatta át magát nõnek, õ akkor nem zsákutca, hiszen 3 gyereke van. Illetve mi van azokkal akik csak úgy nem vállalnak gyerekeket, illetve ha mondjuk a nõ vagy a férfi steril és nem lehet nekik?

A szaporodás csak egy dolog az ember életében. Háziállatoknál a legfontosabb, de az ember azért magasabb fokán áll az evolúciónak hogy kizárólag csak szaporodjon és ez töltse ki az életét. (Még akkor is ha vannak népcsoportok ahol 8-10-12 gyereke is van egy nõnek.

Felõlem áttehetem a témát a 6 közül valamelyikbe. De igazából egyikbe se illik, mindben offolás lenne.

Doom
06-17-2016, 06:57 PM
Illetve mi van azokkal akik csak úgy nem vállalnak gyerekeket, illetve ha mondjuk a nõ vagy a férfi steril és nem lehet nekik?
Ácsi-bácsi..az elsõ egy döntés..a második betegség..nem keverendõ a hsz-hoz!

Igaz, bár ha belegondolsz, akkor a fickónak (az a Bruce Jenner nevû) akinek 3 gyereke van és utána operáltatta át magát nõnek, õ akkor nem zsákutca, hiszen 3 gyereke van.
..ha természetes úton nemzett akkor Õ nem is igazi hsz!Valószínû csak pénzt akar keresni..vagy megbolondult.
Gondold végig egy valódi hsz gondolat világát ,érzéseit!
Gondolj bele ,ha mint teljesen hetero érdeklõdésû embernek,hasonló nemûvel kellene lenni!:hanyas::duhos::mad::cry::pisztoly::puska:
...na hát ugyanezt érzi egy igazi homo,ha a más nemûekre néz!...egyszerûen képtelen rá!

Ihasz Laci
06-17-2016, 09:49 PM

..ha természetes úton nemzett akkor Õ nem is igazi hsz!Valószínû csak pénzt akar keresni..vagy megbolondult.
Gondolj bele ,ha mint teljesen hetero érdeklõdésû embernek,hasonló nemûvel kellene lenni!:hanyas::duhos::mad::cry::pisztoly::puska:
...na hát ugyanezt érzi egy igazi homo,ha a más nemûekre néz!...egyszerûen képtelen rá!

A homoszexualitas kesobb tudatosul az emberben. Valaki leeli a fel eletet es meg csaladja is van miutan tudatosul benne, hogy o tulajdonkeppen homoszexualis.

TMIB
06-18-2016, 12:25 AM

Ezek szerint azt mondod, hogy a melegek teljesen úgy gondolkodnak mint a heterók? :haha:

Amúgy ha belegondolsz rengeteg él átlag házasságban, gyerekeket csinál az asszonynak, csak azért hogy ne derüljön ki róla hogy micsoda és titokban jár homo-bárokba. (Az Orlando-i lövöldözõ is ezt csinálta.)

Doom
06-18-2016, 03:38 AM
Ezek szerint azt mondod, hogy a melegek teljesen úgy gondolkodnak mint a heterók? :haha:

Amúgy ha belegondolsz rengeteg él átlag házasságban, gyerekeket csinál az asszonynak, csak azért hogy ne derüljön ki róla hogy micsoda és titokban jár homo-bárokba. (Az Orlando-i lövöldözõ is ezt csinálta.)
Akkor nem tudom.....nem vagyok szakértõje a témának!

A homoszexualitas kesobb tudatosul az emberben. Valaki leeli a fel eletet es meg csaladja is van miutan tudatosul benne, hogy o tulajdonkeppen homoszexualis.
Jó...nem tudtam,hogy ez így megy,hogy egyszer csak úgy kel fel valaki...."ki ez a csaj mellettem...az asszony?"...fúúúj,mit tettem, mától meleg vagyok!" :haha:
Na jó...bocsi a gúnyért! dobom a témát...komolytalan!

Ihasz Laci
06-18-2016, 05:38 AM

Jó...nem tudtam,hogy ez így megy,hogy egyszer csak úgy kel fel valaki...."ki ez a csaj mellettem...az asszony?"...fúúúj,mit tettem, mától meleg vagyok!" :haha:

Hat ha nagyon le akarjuk egyszerusiteni van ilyen is. Van aki szuletesetol fogva a sajat nemehez vonzodik, van akinel ez csak joval kesobb jon elo.

Vasember
06-18-2016, 07:07 AM
Mindannyian veszélyben vagyunk! :)

TMIB
06-18-2016, 07:34 AM
Amíg nem fertõzõ, addig én nem aggódom.

Aki mégis attól fél, annak a javaslatom gázmaszk és vegyvédelmi ruha. :D

Rozsomák
06-18-2016, 10:56 AM

Mi történt Doom? Valaki felbosszantott? Olvasd vissza a hozzászólásaidat, nem ilyen szokott lenni. A Kuty gondolom nincs melletted, elbújt a sarokba? :D

TMIB
08-08-2017, 04:32 AM
Errõl van szó. Homoszexuális jogok? Persze, oké, két felnõtt azt tesz a hálószobában amit akar. De ez? Ez mi? 8 éves kisfiút visznek ki a homokos felvonulásra hogy ott rázza magát mindenki elõtt?

https://www.youtube.com/watch?v=OuMsuo7m-eQ

Dream_walker
08-08-2017, 08:34 AM
Elõször egy kis vicc :) Azaz 10 érv a melegházasság ellen.

1 A melegség nem természetes. Egy igazi magyar visszautasít minden olyan természetellenes dolgot, mint pl. a szemüveg, a poliészter, vagy a légkondicionálás.

2 A melegházasság melegségre fogja bátorítani az embereket, ugyanúgy, ahogy magas emberek társaságában magasabbak leszünk.

3 A melegházasság legalizálása ajtót nyit majd mindenféle õrült viselkedés elõtt. Az emberek még a házikedvenceikkel is össze akarnak majd házasodni, mert egy kutya emberi jogokkal rendelkezik, és alá tudja írni a házassági szerzõdést.

4 A hetero házasság régóta létezik, és egyáltalán nem változott azóta; a nõ még mindig tulajdon, a feketék nem házasodhatnak fehérrel, és a válás törvénytelen.

5 Ha a melegházasság megengedett lenne, az a hetero házasság jelentõségét csökkentené; Benkõ Dániel televízióban köttetett házasságának szentsége egyszerûen megsemmisülne.

6 A hetero házasság indokolt, mert gyermekek születnek belõle. A meleg, vagy terméketlen pároknak, és az öregeknek nem szabadna házosodniuk, mert az árvaházaink még nincsenek tele, és a világnak több gyerekre van szüksége.

7 Nyilvánvalóan a meleg szülõk gyereke is meleg lesz, ahogyan a hetero szülõk csak hetero gyereket nevelnek.

8 A melegházasságot nem támogatják a vallások. A miénkhez hasonló teokráciában egyetlen vallás értékrendje követendõ az egész országban. Ezért van csak egyetlen vallás a bolygón.

9 Egy gyerek sikeres felneveléséhez szükség van egy férfi és egy nõi szerepmodellre. Társadalmunk ezért kifejezetten tiltja az egyedülálló szülõknek a gyereknevelést.

10 A melegházasság a társadalom alapját változtatja meg; soha nem tudnánk új szociális normákhoz alkalmazkodni. Ugyanígy nem alkalmazkodtunk az autókhoz, a szolgáltatási szektorhoz a gazdaságban, vagy a hosszabb élettartamhoz.

Másodszor a vélemény.

A homoszexualitás egy betegség (vagy mûködési rendellenesség), mert nem felel meg az egészségrõl alkotott lexikális feltételrendszernek. Ezzel nem feltételezem, hogy a jelenleg létezõ bármilyen feltételrendszerek örök érvényûek lennének.
Ennyi és nem több. Olyan, mint a csípõficam, a rossz látás, vagy a laktózérzékenység.

Ha találkozok egy rossz emberrel, akkor is lesújtó véleménnyel leszek róla, ha amúgy sajnálni kellene, mert nem tud rendesen menni.
Ha találkozok egy jó emberrel, akkor is jókat gondolok róla, ha szereti a bõrösvirslit.

TMIB
08-08-2017, 08:53 AM
Ezt a 10 pontot még nem ismertem. :haha:

P. Dude
09-30-2020, 06:23 AM
Na, épp írtam a másik topikban, hogy most a Pride ideje alatt is egész nyugi volt, erre ma is nyújtják tovább ezt a mesekönyves témát: "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektõl! (https://www.toroczkai.info/bejegyzes/Megvedjuk-az-edesanyakat-az-LMBTQP-szornyektol)"

Toroczkai megint bölcselkedik, tüntetést szervez, qruc címlap, stb. Majd írok errõl. Már úgyis akartam, mert múltkor találtam egy qruc szellemi gyöngyszemet, és most Toroczkai doktori értekezése is kapcsolódik hozzá. :)

Ged
09-30-2020, 06:45 AM
Egyre kevésbé szimpatikus ez a társaság. Szerintem a szavazóbázisuknak sokkal fontosabb téma a c1gánybûnözés kérdéskör. A buz1k nem jelentenek akkora veszélyt a társadalomra, szvsz. Elég lett volna a könyv mellé kiadniuk egy saját értékrend szerinti "magyarázó" füzetet, de azon többet kellett volna dolgozni, mint a könyvdaráláson. Ezek is csak pofázni szeretnek, dolgozni nem. Így viszont jó kis reklámot csináltak az "ellenségnek", sokan csakazértis megveszik a könyvet.

TMIB
09-30-2020, 07:05 AM
Így van. Nem tudom miért vannak úgy ráállva a témára. Eleve csali az egész, mert az LGBT vezéralakjai vagy nem tudom kijei a homofóbiából élnek, most Dúró ledarálta a könyvet, mire a könyvet mindenki veszi mint a cukrot. (Vagy mint a lisztet és WC papírt.) :haha:

Régebben ráadásul csak 1 napot volt balhézás ebben a témában, amikor felvonulás volt. Most 1 hónapos rendezvénysorozatok vannak. Valójában az LGBT bizonyos rétege jól jár, meg a radikális oldal ebbõl akar még követõket magának, úgyhogy egymást hergelik és használják, de közben kétlem hogy az átlagembernek tetszene vagy az egyik, vagy a másik véglet.

A gond itt az hogy gyerekeket visznek bele a dologba az ilyen célzott könyvekkel. A gyereknek nem kell propaganda, neki az kell hogy magától rájöjjön hogy micsoda, aztán ha kérdése van, ott kell felvilágosítani. Ez így ésszerû, és a konzervatívabb LGBT-sek is ezt mondják, nem értenek egyet azzal hogy a témát rányomják bárkik a kisgyerekekre. Sõt, ellenzik.

Állandóan megy az uszítás a két szélrõl, aztán amiatt a társadalom nem tudja kibeszélni és nem tud vele megbékélni.

P. Dude
10-03-2020, 11:41 PM
Nézem a qrucinfót: címlapon a Mi Hazánk mesekönyves tüntetése (https://kuruc.info/r/2/218796/). Elkezdtem olvasni, de Dúró Dóránál annyira elzsibbadt az agyam, hogy befejeztem.

Nézem az indexet: címlapon, hogy õk valóban elolvasták a mesekönyvet, és kritikát (https://index.hu/kultur/2020/10/03/isten_hozott_nalam_ocsem_ez_a_valo_vilag/) írtak róla. Görgetem, görgetem, fossák a szót, nem létezik, hogy errõl ennyit lehet írni. Ezt se olvastam el.

De legalább megnyugodtam, hogy azért a fõvárosban sincs bubópestis, ha ennyi ember ráér ennyi hülyeséggel foglalkozni. (Gondolva persze az SZFE-re is.)

Elkezdtem írni egy összefoglalást, amiben az egyik qruc, Lantos János agymenésére reagálok. Ezek mindenfélét összekevernek, hihetetlen. Az LMBT+ mozgalomnak semmi köze nincsen például a sátánizmushoz - amire Lantos fel akarja építeni az irományát. Most meg már Toroczkai is ezen lovagol. Lantos összességében mindent belekevert, sátánizmust, liberalizmust, bolsevizmust, szabadkõmûvességet, kereszténységet, elég kibogozni. :haha: Csak sajnos tudom, hogy semmi értelme nem lenne elküldenem nekik a reakciómat.

TMIB
10-04-2020, 12:23 AM
Vitatkozom emberkékkel mindkét oldalon.

Kurucon meg vannak gyõzõdve róla hogy ez a mostani könyv-téma botrány nagyon fontos, az országot érdeklõ ügy, hatalmas tömegeket mozgat meg.

Na ehhez képest maximum 200 ember jelent meg a könyv elleni tüntetésen... Ez minden csak nem nagy tömeg. Nekem ebbõl az jön le hogy valójában a témát csak egy nagyon szûk kisebbség tartja fontosnak a nemzeti radikálisok oldalán. Ezt nem hajladók belátni.

Közben a másik oldalon is próbálom nézni hogy mi folyik.

Néhányan a felvetéseimre a képembe röhögtek válasz helyett (szokásos reakció).

A hírportál szerzõje válaszolt, viszont félreértette amit írtam.

Valaki azt mondta hogy a könyv nem a "homofób csürhének" lett írva. Oké, de a homofóbokat ezek szerint nem akarják meggyõzni? Mert én én úgy látom hogy legalább olyan ocsmány dolgokat írnak az LGBT-sek, mint amilyeneket a Kurucosok, csak ellenkezõ elõjellel. Ahelyett hogy Dúró Dórát meghívnák beszélgetni, gyalázzák a családját, fenyegetik, látensezik, a férjét leb*zizzák, stb. Tehát a két oldal egymást b*zizza? Akkor hogy különb az egyik a másiknál?

Felháborodás van hogy a nemzeti radikálisok be akarják tiltatni a könyvet. Jogos a felháborodás, viszont érdemes tudni hogy a betiltósdi nyugton a SJW-k fegyvere. Tehát a magyar nemzeti radikálisok most azt teszik amit nyugaton a balliberálisok. Épp csak Magyarországon ez nem fog mûködni, csak próbálkoznak vele.

Látok még olyan szövegeket hogy "úgy kritizálják a könyvet hogy el sem olvasták". Oké, de aki megveszi és úgy kritizálja, azt meg azért hülyézik le, mert pénzt adott olyasmiért ami ellen van. Dúrót is ezért ostobázták.

Linkelték nekem ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=TwuIi2zWofo

Ha jól látom a szerzõk is azt mondják hogy tudják hogy a könyv azért lett támadva mert gyerekeknek szól. Oké, de ezt nem látták elõre? Azt is mondják hogy a könyv ellenzõi és támogatói sem olvasták el és csak társadalmi/politikai ügy lett belõle aminek a könyv csak az eszköze.

A nõ a végén mondja hogy nem tudja hogy lesz Magyarországon, mert nem fogadhat örökbe gyereket és nem házasodhat. Igaz, de gyereket szülhet és nem vehetik el tõle, illetve nyugaton megházasodhat, csak buszoznia kell érte pár órát a nyugati határon túlra. De a lényeg annyi, hogy a könyves botrány a két témát amit bedobott hátráltatja, nem segíti.

A végén még azt mondák hogy a muszlim kisebbséget is bele akarták tenni a könyvbe. Nagyon jó ötlet. A muszlimok köztudottan nagyon szeretik a homoszexuálisokat. :huuu:

TMIB
10-21-2020, 11:27 PM
Telex cikk:

Ferenc pápa támogatja a melegek élettársi kapcsolatát

https://telex.hu/kulfold/2020/10/21/ferenc-papa-a-melegeknek-is-joguk-van-a-csaladhoz

A Telex hozzászólók örömködnek és azt mondják hogy a Fidesz biztosan õrjöng.

https://www.facebook.com/telexhu/posts/159520702511493

Már nem azért, de amirõl Ferenc pápa beszélt, az Magyarországon jelenleg a rendszer. 11 éve ez van, bejegyzett élettársi kapcsolatnak hívják.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bejegyzett_%C3%A9lett%C3%A1rsi_kapcsolat

"2009. július 1-jétõl Magyarországon is megnyílt a bejegyzett élettársi kapcsolat intézménye.[1] A törvény szerint két azonos nemû, 18. életévét betöltött személy anyakönyvvezetõ elõtt létesíthet bejegyzett élettársi kapcsolatot. A bejegyzett élettársi kapcsolatra néhány eltéréssel a házasságra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni [3. § (1)]." - Wiki

És felmerül a kérdés hogy ha a baloldalnak fontos az ügy, akkor 2002 és 2010 között miért nem engedélyezték a házasságot azonos nemûek között?

TMIB
10-22-2020, 03:19 AM
Egy második hozzászólás ugyanide...

Találtam egy érdekes videót egy meleg, fekete fickóról aki konzervatív. Gondoltam megosztom a múltkori FB oldalon. Humen, akiket a múltkor említettem. Hát, meglepõdtem mikor odamentem, ugyanis ki vagyok tiltva onnan. Párszor kommenteltem, megemlítettem hogy amerikában milyen arányban szavaz az LGBT jobboldalra, hogy a BLM többször is megtámadta õket, stb. Ezek tények. Legutóbb elég ocsmány dolgokat írtak oda egyesek Dóróról, a könyv dolog kapcsán, de csak olyat írtam oda kommentben hogy a gyûlölködésnek semmi értelme, hogy a két oldalnak le kéne ülnie egymással, hogy Dúró családjának gyalázása nem hiszem hogy közelebb hozná a feleket, hogy ha a két oldal gusztustalanul viselkedik abból nem lesz tolerancia és békesség, stb. Szóval abszolút semmi olyat nem írtam amiért tiltás járhatott volna.

Szóval van azon az oldalon politik és gyûlölet, és bárki aki odatéved kívülállóként, azt kivágják ha bármiben nem áll be a sorba. Mindegy hogy LGBT támogató az a valaki. Én többször is leírtam hogy támogatom a melegházasságot meg minden, de mivel le mertem írni hogy nem vagyok balliberális, így gyorsan ki lettem tiltva. :rolleyes: A kérdés hogy az intoleránsok hogy várnak el toleranciát. Illetve miért gondolják hogy ez a fajta gyûlölet és kirekesztés elõnyére válik az LGBT-nek.

Érdekes hogy a konzervatív helyeken megvédem az LGBT-t és lehet hogy leb*ziztak és lelibsiztek érte, de nem tiltottak ki.

"A Humen Magazin társadalmi célja, hogy megfelelõ minõséget és tartalmat nyújtva párbeszédet hozzon létre melegek és nem melegek között"

Úgy hogy mindenkit kivágnak aki politikai papgájként nem ugyanazt ismételgeti ami nekik tetszik. :hogymi:

P. Dude
10-22-2020, 10:22 AM
A nõ a végén mondja hogy nem tudja hogy lesz Magyarországon, mert nem fogadhat örökbe gyereket és nem házasodhat. Igaz, de gyereket szülhet és nem vehetik el tõle, illetve nyugaton megházasodhat, csak buszoznia kell érte pár órát a nyugati határon túlra. De a lényeg annyi, hogy a könyves botrány a két témát amit bedobott hátráltatja, nem segíti.

Amúgy az azonos nemû házasságok több mint fele válással végzõdik. Errõl nem szokás beszélni, mert torzítaná az idilli képet, amit az LMBT mozgalom akar erõltetni. A valóságban a melegek semmivel sem veszik komolyabban a házasságot, és ugyanúgy hülye döntésekbe ugranak bele, mint a heterók. Úgyhogy ez a követelõsdi egy felfújt lufi.

Itt pedig egy 444-es cikk (https://444.hu/2019/05/30/tobb-szaz-azonos-nemu-par-nevel-ma-gyermeket-magyarorszagon) ír arról, hogy százával nevelnek gyermeket azonos nemû párok Magyarországon. Úgyhogy itt megint nyitott kapukat dönget az LMBT.

A melegek valódi problémáiról viszont sosem beszélnek, pedig bõven lenne mirõl. Ez az egész LMBT egy nagy látszat, szerintem kábé egy szimpla pénzmosoda.

Ami a mesekönyvet illeti, én nem támogatom ezt a fajta propagandát. A helyzet valójában az, hogy az azonos nemû társkapcsolat csak kevés embernek való. Eléggé "speciális" dolog. Errõl is lehetne beszélni, mielõtt házassági meg gyermekvállalási követelésekkel ökörködnek. Elõször oda kellene eljutni, hogy valaki érett legyen és kész legyen egy azonos nemû társkapcsolatra. Ez pedig igencsak ritka. Addig semmi értelme házasságról stb. beszélni. Egyébként ez a heterókra is igaz. Én rossz véleménnyel vagyok arról, ahogy manapság emberek házasodnak és gyereket vállalnak. Elég borzasztónak tartom, mert sokan nem valók se házasságba, se szülõnek, csak errõl megint nem beszélünk.

P. Dude
10-22-2020, 12:50 PM
Érdekes hogy a konzervatív helyeken megvédem az LGBT-t és lehet hogy leb*ziztak és lelibsiztek érte, de nem tiltottak ki.

Hát, az LMBT mozgalom mondjuk tényleg libsi. Illetve inkább kommunista. (Orbán szerint a mai liberálisok valójában kommunisták. Slavoj ®i¾ek ezt megfordította. Õ úgy érvel, hogy ahová a kommunizmus alakult a 21. századra, az az igazi liberalizmus. Nem pedig az, amit a mai "liberálisok" képviselnek. Persze ®i¾ek szerint ez valami jó dolog...) Úgyhogy ha az LMBT mozgalmat megvéded, akkor nagyrészt újkomcsikat/libsiket védesz. :)

Hogy önmagában az azonos nemûek kapcsolatával mi baja van sok "konzervatívnak", arra igazából a mai napig sem jöttem rá. Nem hinném, hogy meg tudnák érvelni. Neked mit szoktak mondani, hogy mi bajuk van vele? Egyszer ezt úgy megvitatnám a qrucokkal... Mit mondhat nekik vajon Ernst Röhm, vagy mondjuk Edmund Heines neve, és mennyit tudhatnak a megannyi meleg harcossal mûködõ SA-ról? Vagy a görögök Thébai Szent Seregérõl? Akhilleusz és Patroklosz szerelme az Íliászban? (Ja, hogy Hollywood ezt átírta a Trójában? Attól még Homérosznál ott van.) Mit szólnának ahhoz, hogy a Himnusz szerzõje, Kölcsey használta magára az androfil jelzõt? A Rózsaszín szvasztika címû könyvrõl vajon hallottak már? A melegekrõl szól, akik meghatározó erõt képviseltek az NSDAP-ben. Susan Sontag tanulmányát olvasták? ("A fasizmus bûvöletében" - a szerzõ, Susan Sontag biszexuális volt és zsdó. Leírja, hogy a nemzetiszocializmus végsõ soron egy olyan társadalmat hozott létre, amiben a melegek abszolút kiteljesedhettek.)

Vagy végig lehet nézni a nyugat-európai szélsõjobb politikai palettáján. Akár napjainkban, akár az elmúlt évtizedekben. Sorolni lehet a neveket. És az adatokat is megnézhetik, hogy a melegek milyen arányban szavaztak/szavaznak ezekre a pártokra. De vethetünk egy pillantást a '70-es, '80-as évek igazi, hamisítatlan szkinhed közösségeinek a világára is.

Pár éve konkrétan a pesti CEU-n, az "LMBT Történeti Hónap" keretében volt arról elõadás, hogy a nemzetiszocialisták igazán nem üldözték a melegeket. Gondolom, az elõadó német történész nem aratott osztatlan sikert az LMBT-hallgatóság körében, mert õk nem ezt a megállapítást várták. Õk nyilván azt szerették volna hallani, hogy a csúnya, gonosz nácik homokausztot terveztek. (Létezõ kifejezés. Az LMBT mozgalom egy része terjeszti, hogy a nemzetiszocialisták úgynevezett homokausztot terveztek a melegek ellen. Csak éppen ebbõl semmi nem igaz.) A poén az, hogy az elõadó történész ugyanígy felbosszantotta volna a qrucokat is, akik szintén azt hallanák szívesen, hogy a Harmadik Birodalom könyörtelenül üldözte a melegeket. A történelmi tények sok embert fel tudnak bosszantani. :)

És akkor még mi lett volna, ha az elõadó elmeséli, hogy a németekkel ellentétben a Szovjetunió mit mûvelt a melegekkel. Huhú! Ezt már gondolom nem merte megpendíteni az LMBT-közönség elõtt. Pedig pont a szovjetek melegek elleni tombolása ismétlõdik napjainkban Csecsenföldön. Csak ez ugye megint nem divatos téma LMBT-körökben.

TMIB
10-22-2020, 01:30 PM
százával nevelnek gyermeket azonos nemû párok

Terry Black is kettõt nevelt, szóval már a 2000-es évek elején sem volt leetetlen a dolog.

Az LMBT nagyon jelentõs mértékben balliberális, 80-20 arány körül az Államokban, Magyarországon nem tudom milyen lehet az arány.

Az elfogadás hiánya gondolom az hogy az egyik csapat valójában többnyire nem vallásos, mégis azt ismételgeti hogy "bûn, mert a Biblia ezt mondja", meg "természetellenes" (ebben van egy kis igazság, de valójában lényegtelen hogy természetellenes-e), vagy csak utálni akarja õket, mert az a divat, a többség azt csinálja, tehát õ is megy a tömeggel, mert "b*zizni" menõ. Azt mondják hogy náluk van az erkölcs, de tévednek.

Az LGBT/LMBT liberális része meg szereti provokálni a szemben állókat, a vallást, a családot, a heterókat úgy általában és ha bárki megkérdõjelez bármit, akkor ugye azt nem fogadják el. Azt mondják hogy náluk van az ész és az elfogadás, de tévednek.

Az említett weboldalon óvatosan kell beszélni, bár ami érdekes az az hogy egy fideszes jobban a torkomnak ugrott a téma kapcsán meg az összes kvrucinfós. :haha:

A 2. világháború környékén lévõ dolgok LMBT témáját nem tudom igazán.

A lényeg annyi hogy nálunk itt az Államokban szerintem most jóval többen fognak konzervatívként szavazni a közösségükbõl. Gondoltam hogy pár hozzászólásban megemlítem ezt a Humen-es FB oldalon, meg hogy mi van errefelé, de úgy tûnik hogy politikailag mûködik az oldaluk és nem tûrik a saját balliberális nézeteikkel szembe menõ, cáfoló, vagy akár csak megkérdõjelezõ hozzászólásokat.

P. Dude
10-22-2020, 09:38 PM
Az elfogadás hiánya gondolom az hogy az egyik csapat valójában többnyire nem vallásos, mégis azt ismételgeti hogy "bûn, mert a Biblia ezt mondja", meg "természetellenes"

Pont erre a kettõre gondoltam én is, hogy biztos ezekre hivatkoznak: Biblia, és természetellenesség. Utóbbiról egy gondolat, amit már idéztem másik topikban Sebeõk Jánostól: "Vagy azért kellene nekünk a Természet, mert mi is, úgymond, a Természet részei vagyunk? De hogy lehet a Természet része egy olyan lény, aki minden ízében ellenkezik a Természet egész rendszerével?"

Nem kell persze sarkítani, és végül Sebeõk sem gyûlölte meg az emberiséget. Csak arra próbálok itt utalni, hogy éppen elég természetellenes, sõt természetgyilkos dolgot mûvel a büszke heteró qruc is. A Transamazonas-autóút megépítése óta ugyebár nincsenek kérdések: világos, hogy az embernek mi a terve a Természettel. Ócska, buta képmutatás arról hõrögetni, hogy ha két férfi vagy két nõ szereti egymást egy hiteles társkapcsolatban, azt gyógykezeljék, mert természetellenes.

Közben a jeles keresztény hölgyemény meg elmegy gyónni, de azt elfelejti megemlíteni, hogy mellesleg abortuszt végeztetett. Megtörtént eset, pap mesélte nekem, hogy elõfordult ilyen. Nyílt titok volt a nõrõl az abortusz, vasárnaponként ott csodásította magát a templomban, a kötelezõ gyónásban meg elhallgatta a magzatölést. Na, az ilyenek hõrögetnek aztán a leghangosabban természetellenességrõl.

Mert ha két azonos nemû ember szereti egymást, az nyilván természetellenes. Gyerekük meg aztán végképp ne legyen! De az természetes, hogy rutinból öljük halomra a saját gyerekeinket, barbár és horrorisztikus módszerekkel. (Utána meg hazudik róla a saját egyházának.) Meg gondolom, hogy a hatodik fajkihalási hullám, amit konkrétan az ember okoz, az is pont annyira érdekli a hõbörgõket, mint az azonos nemûek kapcsolata.

Szimplán arról van szó, amit írtál: gyûlölködni akarnak, ezért gyûlölködnek.

A világháborús stb. dolgokkal arra utaltam, hogy a "szélsõjobb", "nemzeti radikális" oldal, Mi Hazánk alap nélkül homofób, hiszen azon az oldalon hagyománya van az azonos nemûek közötti kapcsolat érvényesülésének.

TMIB
10-22-2020, 11:54 PM
Igen, ez a kifejezés a helytálló, hogy "hagyománya van". Az a szokás... Erre még az LGBT rátesz egy lapáttal úgy hogy provokálja is õket és az eredmény az amit látni lehet. :hogymi:

P. Dude
10-23-2020, 12:33 AM
Telex cikk:

Ferenc pápa támogatja a melegek élettársi kapcsolatát

https://telex.hu/kulfold/2020/10/21/ferenc-papa-a-melegeknek-is-joguk-van-a-csaladhoz

Ehhez még annyit mondanék - bár ez mehetne a vallás topikba is -, hogy nem irigylem a katolikus híveket...

A homoszexuális tevékenység (tehát nem maga a hajlam, hanem annak kiélése, mondjuk egy élettársi kapcsolatban), az egyház hivatalos álláspontja szerint ún. intrinsecus malum. Vagyis lényegénél fogva rossz, ami náluk azt jelenti, hogy semmilyen külsõ körülmény, jogi szabályozás vagy politika nem teheti megengedetté. Mert önmagában, természeténél fogva helytelen, erkölcsi és teológiai értelemben.

Ez még önmagában nem zárná ki, hogy a pápa mást nyilatkozzon a kérdésben. Csakhogy van itt egy bökkenõ: az egyház fenti álláspontja a katolikus hitelvek rendszerében ún. tévedhetetlen tanításnak minõsül, aminek a tévedhetetlenségét a "Szentlélektõl" eredeztetik, tehát "isteni" tévedhetetlenségként, abszolút bizonyosságként határozzák meg.

Ha ilyen minõsítésû hitelvet egy hívõ (akár a pápa) tudatosan tagad, akkor elvileg ún. önmagától beálló kiközösítésbe kerül. Akkor pedig jelen pillanatban üres a pápai szék.

P. Dude
10-23-2020, 06:34 PM
Igen, ez a kifejezés a helytálló, hogy "hagyománya van". Az a szokás... Erre még az LGBT rátesz egy lapáttal úgy hogy provokálja is õket és az eredmény az amit látni lehet. :hogymi:

Inkább pont úgy értettem, hogy a szélsõjobb köreiben valójában elfogadás van a melegek felé. A magyar szélsõjobb, vagyis a qruc, Mi Hazánk stb., valamiért nem osztja ezt az elfogadást.

TMIB
10-23-2020, 08:44 PM
A szélsõjobb sehol sem bírja õket, a radikális jobb Amerikában nincs ellenük, a magyar radikláis jobb viszont ellenük van.

P. Dude
10-23-2020, 11:12 PM
Mi a különbség a szélsõjobb és a radikális jobb között?

TMIB
10-23-2020, 11:31 PM
Az egyik horogkereszttel nyomul, Hitler, antiszemitizmus, rasszizmus, nemzetiszocializmus, homofóbia, stb.

A másik nagyon erõs nemzeti elvek, patriotizmus, kommunista-ellenesség, stb.

Persze Magyarországon másodikba bele-bele csúszik néhány az elsõbõl. Nem mindig és nem feltétlenül meg nem mindenkivel, de megtörténik.

De nézd meg az amerikai radikális jobbot. Feketék, zsidó származásúak, melegek, amerikai zászlót lobogtatnak és esetleg bunyóznak kommunistákkal. Rájuk aztán semmilyen formában nem lehetne ráhúzni az elsõt.

Mondjuk úgy, hogy lehet valaki radikális nemzeti anélkül hogy szélsõséges nézeteket (is) vallana. Talán ez a legpontosabb megfogalmazás. :)

P. Dude
10-24-2020, 02:35 PM
Az egyik horogkereszttel nyomul, Hitler, antiszemitizmus, rasszizmus, nemzetiszocializmus, homofóbia, stb. (...) De nézd meg az amerikai radikális jobbot. Feketék, zsidó származásúak, melegek, amerikai zászlót lobogtatnak és esetleg bunyóznak kommunistákkal. Rájuk aztán semmilyen formában nem lehetne ráhúzni az elsõt.

Hát, ebben azért nem tudok teljesen egyetérteni. Lehet, hogy az átlag qruc (aki egyébként semmit sem tud a nemzetiszocializmus politikai elveirõl) homofób. De ahogy írtam, a Harmadik Birodalom és a nemzetiszocializmus nem volt homofób. Annál inkább az volt a szovjet rendszer. Ahogy mondtam, jelen volt a meleg közösség az 1970-es, '80-as évek szkinhed szervezõdéseiben is, stb.

Nem vagyok történész, de az biztos, hogy az eddigi olvasmányaim alapján én mindenképpen árnyalnám azt az elképzelést, hogy a szélsõjobb, mint olyan, homofób lenne.

TMIB
10-24-2020, 05:53 PM
Jó, de mi a mostaniakról beszélünk, a mostaniak pedig azok. A világháborús dolgokról én nem mondam semmit.

Most nézem hogy Cohen új filmje kijött, természtesen gusztustal viselkedés és a konzevatívok egyirányú támadása jellemzi.

A FB-on elég érdekes látni hogy pl. a régi filmjét is mennyire védik. Abban a színész egy zacskó sz*rral mászkált egy házban. Gusztustalan, undorító, de viccesnek nem mondanám.

Ami talán viszont idevaló, hogy az elsõ filmben az egyik jelenet arról szólt hogy õ, meg egy dagadt szõrös ember meztelenül birkoztak egy szobában. Feltenném a kérdést hogy ennek nincs-e egy igen erõs homofób vonzata? Elvégre maga a "humorforrás" az hogy két férfi és mindketten meztelenek, egymáshoz nyúlnak és mindez a legundorítóbb módon bemutatva, a nézõkben undort keltve. Ha nem Sasha Baron Cohen mutatta volna be így, hanem egy konzervatív színészi társulat, akkor vajon ugyanolyan lett volna a jelenet fogadtatása? Vajon a balliberálisok azt a jelenetet miért védik annyira veszettül? Nem pont az kellene hogy õk támadják a leginkább? Vagy ha õk készítenek homofób jeleneteket és õk röhögnek rajta akkor a homofóbia nem rossz? :confused:

Jelzem akkor láttam az elsõ Borat filmet amikor még én is "homofób" voltam, de ez a jelenet már akkor is inkább csak kínos volt, nem vicces. Nem nevettetett meg, hanem gusztustalannak tartottam.

Persze mikor ezt leírtam a FB-on akkor azt mondták hogy ez nem prolihumor, hanem komoly jelentése van és mögé kell nézni. De azt valahogy senki nem tudta leírni hogy mi lenne az a komoly jelentés. :hogymi: Persze én már csak ilyen tuskó vagyok, hogy nem érthetem az ilyesfajta kifinomult humort.

P. Dude
10-25-2020, 05:28 PM
Persze mikor ezt leírtam a FB-on akkor azt mondták hogy ez nem prolihumor, hanem komoly jelentése van és mögé kell nézni. De azt valahogy senki nem tudta leírni hogy mi lenne az a komoly jelentés. :hogymi: Persze én már csak ilyen tuskó vagyok, hogy nem érthetem az ilyesfajta kifinomult humort.

Én meg azt se tudtam, ki az a Cohen. :) Most néztem meg a neten.