View Full Version : Eden
Ihasz Laci
08-08-2016, 08:58 PM
ma akadtam ra veletlenul erre a sorozatra
ez is egy amolyan valosagos tulelos show. mar a 4. resznel jarnak igy az elejerol lemaradtam de utana neztem, hogy megis mirol szol.
egy csapat emberke skociaban ujrakezdik az eletet, mintha egy osszeomlas utan kellene ujrakezdeniuk. 1 teljes evig lesznek ott.
amit eddig lattam a musorbol, hogy viszonylag eleg jol szerszamozottak, van egy csomo hazi allatuk, az infrastruktura meg kiepitesre var es nemigazan alakult ki a kozosseg.
szerintem ennek a sorozatnak a legerdekesebb resze, hogy lathatjuk eloben egy kozosseg kialakulasat, mukodeset es estleges szetbomlasat.
itt a bemutato:
https://www.youtube.com/watch?v=hz3yM4NtELg
majd megkeresem az epizodokat is ha lesz idom.
Ihasz Laci
08-08-2016, 09:21 PM
itt megnezheto az elso 3 resz, ahogy jonnek majd ugy toltogetem fel oket.
http://watch-series.to/serie/eden
Ihasz Laci
08-08-2016, 10:43 PM
megneztem az elso reszt.
23-an megerkeztek, hogy ujra kezdjenek mindent. a kezdetekhez jol el is voltak latva, csak dolgozniuk kell.
egy ket ember igan sokat tesz vesz es elore is gondolkodik a tobbseg (foleg a csajok) viszont lusta es buta.
egy karpitos meg egy turavezeto megjegyezte, hogy nemolyan jo otlet kozvetlenul a tengerparton az eros szelben meg a szar idoben maradniok es epithetnenek egy komolyabb teli menedeket az erdoben. lehurrogtak oket mert a tengerpart sokkal szebb mint az erdo! ez volt az ervelsuk amiert nem akarnak teli menedeket epiteni az erdoben.
miutan lehurrogtak oket a karpitos meg a turavezeto meg egy harmadik srac nekialltak dolgozni a tengerparti taboron, hogy valamennyire megerositsek meg komfortosabba tegyek. persze egy sem segitett nekik azok kozul akik leszoltak oket.
a csaj resztvevok teljesen alomvilagban elnek. reggelenkent jogaznak este meg bejarnak a konyhaba cukrot lopni. a ,,pasztor'' egy ir csaj aki elmondasa szerint profi pasztor elso nap elvesztette a birka allomany felet:) es annyi esze nem volt meg neki, de a tobbinek se, hogy a kecskeket (amiket kaptak a malacok es a tyukkok melle) elzarjak. bemennek mindenhova, felzabalnak mindent es beszarnak a taborba. es senkit nem erdekel!
a szakacs csavo dolgozik non stop a taborba meg egy szerelo aki wc-t meg zuhanyzot meg a konyhai dolgokat rakta ossze. a tobbi csak pofazik egesz nap meg nem csinal semmit.
kaptak mindenfele magokat meg palantakat, hogy tudjanak novenyeket termeszteni. azzal nem foglalkozik senki, kicsit elkezdtek aztan feluton meguntak es abbahagytak.
majd akkor lesz erdekes ha kifogynak abbol amivel elkezdtek ezt a show-t es egy evig kellen elmeletileg maradniuk! es mar az elso reszben elkezdodott a szethuzas az emberek kozott.
mondjuk azt azert megjegyzem, hogy tuti direkt valogattak ossze ilyen tarsasagot, hogy a show kedveert legyenek konfliktusok. van egy ket dolgos ember aki csinalja amit kell a tobbi meg lusta troger.
kivancsian varom mi lesz igy ebbol.
Ihasz Laci
08-09-2016, 08:05 AM
masodik resz:
nem mondjak, hogy egy resz mennyi idot foglal magaba igy csak talagatok.
marciusban erkeztek, az elso reszre azt mondtak, hogy 1 honapos idotartamot mutatott.
szoval szerintem a masodik resz is egy honap lehetett.
meg mindig dolgoznak az ultetvenyen es a vetemenyekkel. egy foliahazat epitettek (megkaptak hozza mindent, csak ossze kellet rakni) de meg mindig nincs minden elultetve a dobozos palantak kozul:)
ket honap alatt nem voltak kepesek elultetni amit kell!
gondolom aprilis vege lehetett mert az ido kezdett javulni. voltak horgaszni (2 honap utan eloszor!) csonakkal. fogtak par halat meg rakot.
allitolag van egy vadasz is a csapatban es a bemutatoban mutattak, hogy van puskajuk is es lonek is valamire de meg mindig nem mentek ki vadaszni semmire?
ezt nem ertem mert mindenki nyavajog, hogy ehesek. a hazi allatok kozul eddig 1 malacot vagtak le. de a kecskekhez birkakhoz es a tyukokhoz meg nem nyultak. egyszer voltak eddig horgaszni, vadaszni meg egyszer sem. mi a francot csinalnak?
a csajok a legidegesitobbek. lustak es amikor meg leb@sszak oket azert mert lustak futnak egy masik pasihoz panaszkodni. igy kell am zulleszteni egy kozosseget!
a teli menedeket meg mindig nem kezdek el epiteni! es tuzelot sem gyujtottek semmit telire! annyit gyujtenek mindig ami egy ket napra eleg. 3 csaj epitett egy tuzifatarolot amibe annyi fa fer el amit en egy este alatt eltuzelek egy kempingezeskor. semmi valosagerzekuk nincs.
es a kecskek meg mindig szabadon vannak a taborba, nem hiszem el, hogy senkit nem zavar a kecske szar amibe taposnak!
nagyon lassan es nagyon szerencsetlenkedve csinaljak a dolgokat es az nem most hanem majd 4-5 honap mulva fog meglatszani, hogy most csak lustalkodnak ahelyett, hogy felkeszulnenek a telre.
WestBam
08-09-2016, 11:28 AM
Ha így leírod a részeket az jó is lesz, legalább nem kell megnéznem õket. Csak így tovább, köszönjük!
Ihasz Laci
08-09-2016, 11:36 AM
Ha így leírod a részeket az jó is lesz, legalább nem kell megnéznem õket. Csak így tovább, köszönjük!
nincsmit, szivesen csinalom
ahogy lesz ra lehetosegem, hogy megnezzem a reszeket.
nemsokara megyek nyaralni ugyhogy egy darabig nem fogom csinalni.
majd utana folytatom.
Ihasz Laci
08-10-2016, 05:49 PM
3. resz
egyre jobban kielezodott a szethuzas a lustak (tobbnyire csajok) es a dolgozok kozott.
egy kis csapat pasi ujra nekiallt a teli kabin epitesenek es szoba kerult, hogy kulon valnak a maradek csoporttol es egy csajmentes csapatot alkotnak.
kialakult fiu lany kapcsolat ami egybol konfliktust is okozott. a csajt a lustasagaert megszolta egy srac mire a fiu barat nekiugrott a sracnak es majdnem verekedes lett belole.
ez odaig ment, hogy a dolgozok ,,vezere'' (egy volt katonatiszt) osszehivta az egesz tarsasagot es osztonzo beszedet tartott.
mindenki elmondta a bujat bajat es megallapodtak, hogy osszeszedik magukat es jobban ossze dolgoznak.
sokan panaszkodnak, hogy ehsek es nincs energiajuk. egy eleg krumplibazisu dietan vannak. se a horgaszat se a vadaszat nem megy. ezt nem ertem miert? az alone-ban mindenki a tengerbol elt. itt miert nem birnak rafekudni a halaszatra ha ennyire hianyzik a protein! vadaszni se vadasznak. azt mondta a vadasz pali, hogy varja a ,,deer stalking seasont'' ami majd csak juliusban kezdodik a gim szarvasra de az europai ozet mar aprilis 1-tol lehet vadaszni es megse megy ki loni.
panaszkodnak, hogy ehesek es nincs hus de nem csinalnak ellene semmit.
aztan a nagy osztonzo beszed hatasara megbeszeltek, hogy nekiallnak a teli log haznak. neki is indultak es nagy lendulettel egy fel erdot kivagtak a ronk hazhoz. a kovetkezo reszben majd meglatjuk meddig tart ki ez a lendulet.
Ihasz Laci
08-10-2016, 06:09 PM
4. resz
a nagy lendulet nem sokaig tartott.
megjott a jo ido es lelassultak a dolgok megint.
minden mas fontosabb megint mint felkeszulni a telre. meg tortentek szerencses veletlenek is amik elvontak a figyelmuket a munkarol.
szuletesnapot kellet unnepelni:) utana meg masnaposan mindenki egy egesz napig csak fetrengett es semmi munkat nem csinaltak.
aztan az egyik baranyt le vagtak mert mar nem birtak hus nelkul, azzal megint elment egy nap. utana az egyik kecske vizbefulladt, azt azonnal feldolgoztak es megettek, ezzel is elment egy nap.
aztan az egyik csaj aki nemigazan akart semmit se dolgozni megszavaztatta maganak a tobseggel, hogy o legyen a tabor masszorje:) epitettet maganak a sracokkal egy masszazs satrat es ott masszirozgatta az embereket:)
aztan az egyik csaj (egy kertesz, o a kivetel aki nem lusta) megjegyezte, hogy inkabb a masszor csaj is dolgozzon, mondjuk a vetemenyesbe, minthogy masszorkodjon. szavaztak rola. es arra szavaztak (13-9), hogy a masszazs fontosabb mint, hogy meg egy extra ember dolgozzon a meg mindig felkesz ultetvenyes kerten!
aztan voltak problemak a fiu lany kapcsolatokbol is. volt aki szerelmes lett valakibe aki meg nem viszonozta a masik kozeledeset. egyenlore csak csalodasok vannak de ki tudja mi lesz meg.
a teli szallas ott tart ahol az elozo reszben abba hagytak. kivagtak egy csomo fat ami ott fekszik egy tisztason es annyi. paran kijarnak dolgozni, legallyazni a fakat de sokra nem mennek. a tobbseg nem jar ki dolgozni es mindig van mire fogni, hogy miert nem mennek.
egyenlore jo ido van, nem aggodnak a hideg miatt. a tyukok is elkezdtek tojast tojni. aztan levagtak egy baranyt meg a vizbe fult kecske husa egy idore elfeledtette veluk az ehezest.
a teli szallas meg sehol sincs. tuzifajuk telire semmi. a kert felig meddig bevetve.
nagyon lassan es raerosen csinaljak a dolgokat. majd meglatjuk mi lesz belole.
Már látom hová fog ez vezetni:
Spoiler:
12. rész. A sorozat véget ért. A szereplõk egyik fele megfagyott, a másik fele éhen halt. Az egyetlen aki túlélte, a gyõztes, azért nem pusztult éhen mert megette a többi játékost. :haha:
Ihasz Laci
08-10-2016, 06:46 PM
szerintem telen sutyiba fognak kapni ezt azt a rendezoktol, foleg kajat.
nagyon kevesen birnak ilyen sokaig mindenfele kenyelm es nelkulozes nelkul megelni. foleg olyan emberek akik nem szoktak hozza a nehez korulmenyekhez.
egyik nap meg telefonon rendelunk pizzat es sorozunk a haverokkal meg mindenfele forumokon targyalunk mindenfele emberekrol akik elmentek a vadonba elni:)
aztan kovetkezo nap mindenfele atvezetes nelkul mar mi magunk is a vadonban vagyunk es a kenyelmes ulo munka helyett fat kene vagni meg felasni a foldet es mindezt mindenfele luxus nelkul amit az elmult 20-30 evben mar megszoktunk.
ahogy most haladnak a dolgok nemhiszem, hogy a telet barki is tulelne kozuluk hacsak nem kapnak kulso segitseget. ugye a shownak menni kell ugyhogy a rendezok szerintem fognak nekik segiteni. amivel elrontjak az egeszet mert nem adjak meg az eselyt arra, hogy elbukjanak. mert ugy azt nem engedhetik meg. pedig erdekes lenne latni azt is.
pedig erdekes lenne latni azt is.
Erre ott "Az éhezõk viadala" c. film..ill ott a Szíriai,Ukrajnai helyzet például..azok igazi valóságsók.:cry:
Nem szép látvány még képeken sem!
Az ilyen "túlélõ"mûsoroknál a bukás...a halál!
Az önkéntesek a színészek nem meghalni jelentkeznek,hanem pénzt keresni..és a stáb sem teheti meg,hogy hagyja meghalni vagy súlyosan sérülni,megbetegedni,lenyomorodni,mert azt tiltja a törvény(segítség nyújtás elmulasztása....),még akkor sem,ha a színész kifejezetten kéri vagy nyilatkozik!
Senkinek ne legyenek kétségei ,hogy a forgatás után beülnek a buszba és elmennek zuhanyozni és vacsorázni a lakókonténerekbe!
Kamutúlélés!...de szórakoztató!...ugyanúgy mint a Csillagok háborúja! :tapsol:
WestBam
08-11-2016, 06:50 AM
Élesben a profik sem csinálják (https://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is&spfreload=10), csak mintha. :haha:
Ihasz Laci
08-11-2016, 09:25 AM
Erre ott "Az éhezõk viadala" c. film..ill ott a Szíriai,Ukrajnai helyzet például..azok igazi valóságsók.:cry:
Nem szép látvány még képeken sem!
Az ilyen "túlélõ"mûsoroknál a bukás...a halál!
Az önkéntesek a színészek nem meghalni jelentkeznek,hanem pénzt keresni..és a stáb sem teheti meg,hogy hagyja meghalni vagy súlyosan sérülni,megbetegedni,lenyomorodni,mert azt tiltja a törvény(segítség nyújtás elmulasztása....),még akkor sem,ha a színész kifejezetten kéri vagy nyilatkozik!
Senkinek ne legyenek kétségei ,hogy a forgatás után beülnek a buszba és elmennek zuhanyozni és vacsorázni a lakókonténerekbe!
Kamutúlélés!...de szórakoztató!...ugyanúgy mint a Csillagok háborúja! :tapsol:
osszekevered a ket helyzetet.
sziriaban meg ukrajnaban egy konfliktust kell tulelniuk.
itt meg ujrakezdik. es a bukas az nem a halal hanem az, hogy eleguk lesz es hazamennek.
szerintem tenylegesen kint toltik az idejuket a taborban es probalkoznak.
amit leirtam az az, hogy szerintem ha minden probalkozasuk befuccsol a stab akkor fog kozbe lepni egy kis kajacsomaggal.
Ihasz Laci
08-11-2016, 09:27 AM
Élesben a profik sem csinálják (https://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is&spfreload=10), csak mintha. :haha:
hat ez marha jo volt!
IGEN!:thumbup
Szóval a Profik!
Sztárcsinálás,ez egy bevált trükk a szórakoztató iparban!
El kell adni a mûsort,oda kell szegezni a nézõt(fogyasztót)a fotelbe..és közben fel lehet rá tölteni az információkat!
Reklámokkal bombázni...ügyes forgató könyvekkel kényszeríteni a nézõt..,hogy ellenállhatatlan vágyat érezzen egy kapcsolódó termék,szolgáltatás megvásárlására!
Ez egy biznisz..a "túlélés" egy biznisz,csilliárdos üzlet!
Elég csak rápillantani egy kapcsolódó internetes áruház(sport,túra,élelem,könyv...) árukínálatára..és biztosak lehetünk benne,hogy találunk "túlélõ" felszerelést...amire FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGED VAN!
Aztán itt vannak,az ilyen mûsorokon kívül a híradókban internetes portálokban,konteó portálokban..hogy túl kell majd élni...és ERRE szükséged lesz!
De nem csak a Nagy Nevek( a profik...vagy csinált profik?)mûsorához kapcsolódnak termékek...hanem mondjuk ha valaki kicsit népszerû lesz a jutyubon...már ott is terem egy durván túlárazott termék...AMIRE FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGED VAN!
...ennyi az egész!...csillagok születnek (illetve csillagokat gyártanak)...
WestBam
08-11-2016, 04:32 PM
Bear Grylls képességeiben nem kételkedem, azért kapott egy alapos kiképzést és szolgált is a sas soraiban, ettõl függetlenül a tv-ben látható mûsorai elsõsorban show-mûsorok. Ezt akartam kifejezni az elõzõ hsz-ban. Szóval tutira nem fogják hagyni a játékosokat megfagyni/éhenhalni/elpusztulni bármiben is, mert akkor beperelnék õket. Erre egészen biztosan figyelnek, és ha a kamerák vételi szögeibõl ki is marad ettõl függetlenül lakik ott velük nem kevés ember, a stáb tagjai is akiknek gyanítom klímatizált konténerek vagy lakóautók vannak telepítve, hacsak nem van a közelben egy cuki kis welness szálló amit kibéreltek nekik a forgatás idejére. Szóval ha baj van akkor beavatkoznak, ha valaki besokkol akkor azt kiveszik akár egész napra is és "ápolgatják" és a végén mi nézõk úgy is azt fogjuk csak látni amit õk szeretnének megmutatni. Ettõl függetlenül érdekese ezek a mûsorok is.
Ihasz Laci
09-12-2016, 04:45 PM
keresgetem a sorozat tobbi reszet de nem talalom sehol.
a wikipedia oldal nem ir semmit, hogy vege lenne a sorozatnak, vagy ez csak az elso evad volt semmit nem ir csak ami eddig tortent.
szoval lehet talagatni:)
1., nem volt eleg nezett a sorozat es levettek a musorrol
2., a resztvevokre rakoszontott a szar ido es az eddigi balfaszkodasaik erdmenyekeppen nem tudtak folytatni
3., minden megy tovabb csak szunat van az epizodok kozott
Ihasz Laci
11-24-2016, 11:03 AM
Kicsit utana kerestem a netet mi is tortenik a sorozattal.
Hat ugy nez ki ennyi volt. 4 resz utan vege. Amit megtudtam az annyi volt, hogy 8 embernek elege lett es kisetaltak a musorbol.
Tul hideg volt es nem volt eleg kaja. Ugye az eltelt 3 honapban a semmittevesnek ez lett a vege.
Nem tartott akkor túl sokáig. :haha:
WestBam
11-24-2016, 12:17 PM
Béna volt aki beválogatta az embereket. Egy ilyen mûsor esetén az egyik legfontosabb szempont a résztvevõk kiválasztása. Ha ilyen pudingokat sikerült beválogatni akkor a saját sírjukat ásták meg velük.
Ihasz Laci
11-25-2016, 04:39 PM
Béna volt aki beválogatta az embereket. Egy ilyen mûsor esetén az egyik legfontosabb szempont a résztvevõk kiválasztása. Ha ilyen pudingokat sikerült beválogatni akkor a saját sírjukat ásták meg velük.
szerintem meg pont ez volt a lenyeg, hogy az elet minden teruleterol legyenek jelentkezok. volt koztuk katona meg par olyan ember akik jobban hozza voltak szokva az effele dolgokhoz, ok birtak tovabb.
azert en sajnalom, hogy vege lett a musornak. nagyon kivancsi lettem volna hogyan alakulnak a dolgaik az ev vegere.
amit meg erdemes megjegyezni, hogy a musor nagyon sok negativ kritikat kapott nezoktol amiert szerintuk a musor vezetoi hagytak, hogy a resztvevok ugymond kiutaljak a masszor csajt (aki kijelentette, hogy o nem hajlando dolgozni, csak masszirozgatni akarta az embereket)
szerintem ez tok f@szsag. mukodott a termeszetes kivalasztodas. a masszor csaj egy lusta diszno volt, megerdemelte, hogy kiutaljak. a tobbi 8 meg nem birta a nehezsegeket, csak az erosek maradtak bent.
de azert latszik, hogy milyen elpuhult vilagban elunk. mert a nezok szerint egy csoportnak segiteni kellene a gyengeket. csakhogy itt nem voltak ugymond fizikailag gyengek vagy serultek hanem csak LUSTAK voltak es a csoport dolgozo tagjai meg nem voltak hajlandoak duplan dolgozni.
azert ez egy eleg jo pelda arra, hogy mennyire fontos egy csoport mukodese szempontjabol az iranyitas. egy eros iranyito talan meg tudta volna menteni a csoportot de a demokracia tonkre tette mer a lustak voltak tobbsegben.
Ha szép nõ és a masszírozásnál többet ajánlott volna (ha értitek mire gondolok), akkor szerintem lehetett volna ezüstérmes a játék végére. :) Ezt komolyan is gondolom. Bár ha kiszavazós volt és a nézõk szavazták ki a játékosokat, nem a játékosok egymást, akkor persze más lett volna a helyzet. Valószínûleg.
Ihasz Laci
11-26-2016, 12:00 PM
Ha szép nõ és a masszírozásnál többet ajánlott volna (ha értitek mire gondolok), akkor szerintem lehetett volna ezüstérmes a játék végére. :) Ezt komolyan is gondolom. Bár ha kiszavazós volt és a nézõk szavazták ki a játékosokat, nem a játékosok egymást, akkor persze más lett volna a helyzet. Valószínûleg.
ez nem ilyen kiszavazoshow volt, nem volt semmi nyeremeny a vegen es a resztvevok nem kiesesre jatszottak.
ez egy ilyen kiserlet szeru dolog volt.
szerintem kurvalkodassal se jutott volna sokra, a tobbi csaj ugyanugy kiutalta volna, irigysegbol.