View Full Version : Készletnyilvántartó?
pepito
10-02-2016, 06:21 PM
Sziasztok!
Titeket érdekelne egy program, ami követi, hogy mi mikor jár le, mit mikor kell karbantartani(sátor újracsomagolás, ilyesmi) és hogy ehhez meg van-e minden? Gondoltam csinálok egy programot rá, ha van érdeklõdõ szívesen megosztanám, egyelõre a fentiek lennének meg egy kívánságlista-féle bejelölgethetõ lista a dolgokról amiket be akarok szerezni. Nagyjából a fõ dolog amit csinálna az az hogy értesít ha valami lejárt vagy lejárathoz közel van, vagy ha jön egy rendszeres ellenõrizni való. Ha van ötletetek hogy mit látnátok szívesen egy hasonló alkalmazásban azt is szívesen meghallgatom.
WestBam
10-02-2016, 07:49 PM
Szia!
Az ötlet nem rossz, de:
- Windows/linux/droid/ios/mac/w10m vagy miféle platformon lesz elérhetõ?
- fizetõs vagy ingyenes?
- Felhõbe menteni majd?
- ha több eszközön is futtatom akkor tudja majd szinkronizálni az adatokat pl. telefon/pc között?
- biztonsági mentés készíthetõ külsõ adathordozóra?
- a program telepítés nélkül is használható lesz?
- mennyire lesz szabadon konfigurálható az egyes bevitt cuccok paramétere?
- Prepper vonalra készítenéd, vagy ez univerzális program bárminek a nyilvántartására?
- lehetne körökre osztani, hogy a különbözõ helyeken lévõ cuccok külön csoportban legyenek tárolva (otthon/bol/ rejtett készlet, stb)?
Hirtelen ennyit szerettem volna megkérdezni :D
De én támogatom, hasznos elgondolás!
fater.lajos
10-03-2016, 07:11 AM
Ez egy tipikus kettõs hasznosítású dolog lenne. A hétköznapi életben is nagyon jól alkalmazhatónak hat! Ezt is hangsúlyozd!
pepito
10-03-2016, 03:36 PM
- Windows/Android/IOs-re jönne ki.
- Ingyenes teljesen, nyílt forráskód
- Jó lenne szinkronizálás miatt a netrõl, de mivel nem jön be pénz belõle, nem akarnék egy felhõszolgáltatást fizetni. A másik lehetõség ha a reklámokból fizetném amiket a store beletesz, ez meg még kérdéses.
- Kézi szinkronizálás(ráteszi az eszközre az adatot) lenne, de késõbbi funkcióként.
- Biztonsági mentést mindenképp szeretnék (JSON)
- Nem, mindenképp telepíteni kell majd.
- Ebben vagyok bajban, én arra gondoltam hogy mondjuk a @-jellel hivatkozhatnál más tárgyra vagy helyre, akkor az linkként mûködne, és pár paraméteren(mikor vetted, mikor jár le, mikor ellenõrizted utoljára, hol van) egy leírás lenne róla ahová beírhatnád ami szerinted fontos.
- Igen, bár kiegészítésként, nem az elsõ verzióban.
Nagyon örülök a kérdéseknek, így tisztul legjobban nekem is a kép. Gondoltam rá, hogy jobb lenne egy általános szervezõ appot csinálni, de az az igazság hogy elég sok hasonló van már a piacon, így akkor inkább olyat csinálnék amit a legjobban élvezek és én is használnék :)
WestBam
10-03-2016, 08:29 PM
Én két dolgot szeretnék kiemelni.
Jó alapötlete van a appmybox (http://appmybox.com/index_eng.html) proginak, de ezon prepper irányban lehetne csiszolni, illetve ha fizetõsen is de nyithatnál a w10m méginkább uwp irányban, wp-ra jelenleg ilyen de még hasonló program sincs tudomásom szerint. Nem nagy piac, de pont a program egyedisége miatt sokan fizetnénk is érte ha már lenne. Én legalábbis biztosan.
Nem központi szerverre gondoltam a szinkronizálást, hanem midenkinek a saját kis felhõjébe, dropbox, onedrive, stb.
Ha van bármi fejlemény légy szíves jelezd, engem mindenképp érdekelne, hasznos lenne mivel robot és alma nincs itthon így csak a W-sek jöhetnek nálam számításba.
Azon filózok,hogy a nagy multi áruházakba milyen programot használnak?!..ott aztán van mit nyilvántartani..
Gondolom az alkalmazottak nem nézik át minden nap mi,mikor fog lejárni.No meg hogy azonosítják?
Mondjuk ilyen kis házi 30-100 napos készlet megoldható pár polccal és egy filctollal.
GaborV
10-04-2016, 07:45 PM
Én magamnak csináltam ellenõrzõlapot, mint amit a repülõknél használnak.
mmilan21
10-05-2016, 05:32 AM
Én magamnak csináltam ellenõrzõlapot, mint amit a repülõknél használnak.
Papír alapú az az ellenõrzõlap, ha jól sejtem.
A tényleg fontos információkat - például a készletekkel kapcsolatban - papír alapon (illetve fejben) tárolom. Az legalább nem kér energiát. :)
Amúgy kétségen kívül hasznos lesz egy ilyen program, csak nem nekem.
Nem kívánok olyan dolgokat rábízni egy gépre, amit egy A4-es jegyzettömbbe is fel lehet írni.
Igaz az nem figyelmeztet bizonyos idõpontokban, de nincs is rá szükségem. Ezt helyettesítem a papírok idõközönkénti leellenõrzésével.
Az Egy évvel késõbb c. könyvben is például digitálisan tárolták a könyvtári adatbázist (ami azt illeti a valóságban is így van), de aztán az SHTF nagy bummja HDD sültet készített az adatokból.
A technika ördöge sosem alszik. :)
Kamionos
10-08-2016, 05:32 AM
Ha elszáll a technika, akkor még mindig hozzáfoghatsz összeírni a készleteket. Pláne, hogy akkor valószínûleg el is kezded intenzíven felhasználni, úgyhogy egyébként sokat fogsz foglalkozni vele:)
Szóval jó ötlet és köszönet érte Pepito, hogyha idõt szánsz rá, biztosan sokan hasznát vennék.
Én ennek ellenére maradok a papír alapú megoldásnál, de csak azért, mert egy õskövület vagyok:)