PDA

View Full Version : SEGÍTSÉG!!! hogyan használjam ezt az átalakítót?

törölt tag -gl
12-29-2016, 10:25 AM
Nemrég érkezett meg, de nem tudom PB palackra kötni.
https://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Top-Quality-Outdoor-Camping-Propane-Refill-Adapter-Lp-Gas-Flat-Cylinder-Coupler-Adapter-19/32585367224.html?spm=2114.13010608.0.0.vtMAFX

Teljesen más a pb palack menete.
Mi lehet a megoldás?

WestBam
12-29-2016, 10:43 AM
Veszel egy megfelelõt.
Mikor linkelted úgy emlékszem azonnal szóltak is, hogy ez nem lesz jó. Ha mégis megvetted akkor :duhos:

mzperiksz
12-29-2016, 11:21 AM
Szóltam hogy ne lesz jó...:thumbup

törölt tag -gl
12-29-2016, 12:50 PM
Nem.
Az úgy volt, hogy évekkel ezelõtt leugattál, hogy te is rendeltél ilyet ezeröccázé.
Aztán gondoltam ha más is rendel ilyet én is.
Utána igen, szóltál. De addigra már megrendeltem, de nem válaszoltál mégis mi a francra lehet rátenni.
Legrosszabb esetben elvágom a gumicsövet és ráhúzom valamire.
Amúgy meg pont ilyenkor szokott elõfordulni, hogy 20 ember mondja, hogy inkább dobjam ki, mire megjön az az egy, aki leírja a megoldást.

mzperiksz
12-29-2016, 01:30 PM
Nem, én olyant rendeltem amit fel lehet rakni a nagy palackra.:haha:
A 3kilós kemping palackra talán fel lehet tenni, az belsõ menetes.

Nem.
Az úgy volt, hogy évekkel ezelõtt leugattál, hogy te is rendeltél ilyet ezeröccázé.
Aztán gondoltam ha más is rendel ilyet én is.
Utána igen, szóltál. De addigra már megrendeltem, de nem válaszoltál mégis mi a francra lehet rátenni.
Amúgy meg pont ilyenkor szokott elõfordulni, hogy 20 ember mondja, hogy inkább dobjam ki, mire megjön az az egy, aki leírja a megoldást.

varég
12-29-2016, 02:44 PM
Nem.

...

Szerintem ez lehet a megoldás. ;)
Kerítesz egy õsi itthoni menetes csatlakozót, arra ráapplikálod a csövet, és kész.
(De a nyomást bírja ám!)

A. L. Ias
12-29-2016, 04:02 PM
Nem, én olyant rendeltem amit fel lehet rakni a nagy palackra.:haha:
A 3kilós kemping palackra talán fel lehet tenni, az belsõ menetes.

Nem lehet felrakni rá. Igaz belsõ menetes, de nem rá való (tapasztalat). Ráadásul azoknak a közepén egy tüske van, ami a biztonsági szelepet benyomja a palackon csatlakoztatáskor.ó

A. L. Ias
12-29-2016, 04:08 PM
...
...

Sok sikert hozzá! Én már szétkaptam a csatlakozót, de még nem találtam megfelelõ méretû nyomásálló csövet rá. Még nem volt alkalmam tovább kisérletezni, de egy közdarab kiesztergálásán gondolkodtam, aminek az egyik végére ez a csõ illeszkedik, a másikra pedig a magyar szabvány szerinti.

A legszabályosabb megoldás egy adapter lenne, amit a palackra tett szelepre lehet csavarni és abba belecsavarni ezt. De még nem mertem megmutatni egy szaküzletben, hogy mit is szeretnék, mert helyben agyonütnek és elásnak ha nyomáscsökkentõ nélkül akarnám használni ezt csövet. Egy reduktor árát pedig nem költeném pluszban a projektre.

törölt tag -gl
12-30-2016, 01:06 AM
....... szuper.
mit csináljak vele?
talán valami másik gázkészülék csövére rá lehet kötni. Nem biztos, hogy baj ha szivárog. Nem lenne folyamatos üzemben.

Al Bundy
12-30-2016, 01:26 AM
en nem neztem sajnos az elso posztodat mikor irtad, hogy ezt akarsz venni. nem akarlak nagyon elkeseriteni, de ennek a csonek a csatlakozo menetei ahogy nezem NPT menetesek ami az eszak amerikai szabvany, szerintem nem fog stimmelni semmihez Europaban. tenyleg az lehet a megoldasa, hogy levagod a menetes reszt es raksz ra EU-s szabvanyt.

törölt tag -gl
12-30-2016, 12:38 PM
Köszönöm.
Van olyan csatlakozó, amit ilyen vékony csõvel egybe tudok hozni?

batyu
12-31-2016, 06:44 PM
7748 ILyen átalakítót készíttettem!

törölt tag -gl
01-02-2017, 02:27 AM
Batyu, szuper! Elárulnád, hogy pontosan mivel van összekötve?

batyu
01-02-2017, 07:07 AM
Hali! Ez sima hatszögvas egyik fele az átalakító mérete a másik pedig a magyar gázpalack mérete! Mindkettõ értelemszerûen belsõ menetes kialakítású! Vasesztergályos meg tudja oldani.

törölt tag -gl
01-02-2017, 11:40 AM
Batyu, köszönöm a választ. Írtam privát üzenetet.