PDA

View Full Version : Help

törölt tag -gl
01-23-2017, 10:53 PM
Sziasztok!

Ti mit tennétek 25 évesen ha nem lenne veszíteni valótok?
Egy rokonom ismerõsénél lakom, de mondta, hogy márciusra ki kéne költöznöm. Nem nagyon találtam megfelelõ munkát, akalmi munkákból élek. Nem sokat tudtam félretenni. A fûtési költségekbe is beleadok és eléggé magasak voltak.

Hallom, hogy sokan kimennek külföldre de nekem sem haverom nincs kint, sem tesóm, családom, akik befogadnának. 500-1000 eurom meg nincs bérlésre + akkor kell ott munka is. Ezt hogyan csináljam? Tudtok jó közvetítõt? Elég nehéz ez a helyzet.

Internetrõl is dolgoztam programozás/3d grafika/weboldalszerkesztés, volt, hogy megkerestem egy hónapban 100 ezer forintot de mindenki az olcsó munkaerõt keresi és nem nagyon fizetnek. Ha pont úgy van munka és nagyon kell kifizetik de a következõ körbe már olcsóbb megoldást keresnek. Most januárban csak 50 ezer jött össze decemberben meg 40 ez pont elég volt kajára + fûtésre. de így is egy teljes fizetés fele. a kapacitásom harmada mehetett rá.

Kerestem normális munkahelyeket is, de általában a jó helyek kiegyensúlyozottak nincs nagyon felvétel, a rossz helyeken meg tárt karokkal várnak, de 2 hetente cserélik az embereket mert nem lehet bírni.

Gondoltam arra is, hogy felújításra kiveszek ilyen kis zártkerti házakat zalában, stb és mobilnetrõl csinálom a programozós munkát, lehet van aki már azért is kiadná, hogy vigyázok rá, de a telefon is drága, felhivogatni embereket. Csinálnám, de már munkáltatót se merek felhívni mert van hogy 4-5 hívással 1500 ft 0-ra lemegy és nem igazán értem hogyan. 25-30 perc ennyibe kerül.

Gondoltam arra is, hogy egyetemvárosban bérelek szobát, ott legalább visz magával a hangulat és könnyebben találok munkát, de a szobák is 50 körül vannak már!
Nem igazán látom a kiutat.
Márciusig kellene kiköltöznöm, az még 5 hét. Utána senkire sem számíthatok, szeretnék ezúttal valami biztos megoldást, mert ha kitesznek egy albérletbõl, ellopják reggelre a cuccaimat akkor aztán tényleg mehetek a híd alá.

Egyébként jó lenne, nagyon álmodozom egy kis zalai, vagy bakonyi zártkerti házról 1, 1,5 millióért, ahova betehetném a cuccaim és felépíthetném az életem, de az is legalább 3 év munka a jelenlegi helyzetemben. ha csak nem sikerül még jobban felfuttatnom az internetes munkát mert ha mondjuk még telefonálni is tudnék olcsón meg lenne havonta a 300 ezer forint és fél év alatt meglenne a zalai házam, arra napelemek, stb. El tudnám kezdeni, de így nem, és nagyon félek!

Mi a fenét csináljak?

TMIB
01-24-2017, 02:11 AM
Próbáltál olyat, hogy összeállnál néhány másik emberrel, akikkel együtt bérelnél valami helyet? Vannak akik úgy oldják meg a magas bérleti díjak problémáját. Még Magyarországon én azt csináltam, hogy végigjártam MINDEN boltot, hogy van-e felvétel munkára. Ha gyárak vannak, ott is próbálkozz. Vagy bármilyen cégeknél. Esetleg kérdezz rá úgy, hogy "éjjeli õri állás", vagy valami ilyesmi, mert bár nem fizet sokat, de nem is megerõltetõ dolog. A külföld tényleg úgy jó, ha van kint egy barát vagy rokon, aki az elsõ néhány napon vagy héten segít. Akit ismerek az angoltudás nélkül ment oda, de neki is voltak ott kint segítõi, az elején. Esetleg keress valakiket akik Angliában vannak és tisztességes embereknek tûnnek. Ami még jobb, keress FB-on külföldi magyar dolgozói oldalakat. Amiben van sok tag, ott lehet hogy találsz valami kis csapatot akiknél lenne +1 hely a szobában. Illetve ne csak Londonban gondolkodj. Barátom volt Londonban is, most viszont vidéken dolgozik és mondja hogy az angol vidék sokkal jobb, mert munka ott is van, viszont sokkal olcsóbbak a kiadó helyek. Londonban egy pici szobát bérelt, vidéken egy egész házat, olcsóbban mint amibe a londoni szoba került.

Én ennyit javasolnék, más ötletem sajnos nincs. :(

WestBam
01-24-2017, 07:54 AM
Nem hiszem el, hogy egy tesco vagy auchan árufeltöltõi melót nem tudtál összeszedni eddig. Még azzal is jobban kereshetnél, igaz ott dolgozni is kell a pénzért és akkor mikor õk akarják, nem mikor kedved van.

TMIB
01-24-2017, 08:42 AM
Ez is igaz, valami árufeltöltõ vagy hasonló hülyeséget, amivel elmatatsz a polcoknál. Minimálbért az is ad, több a semminél.

Dream_walker
01-24-2017, 08:55 AM
Ha van hely, ahol a cuccaidat eltárolhatod, akkor irány külföld közvetítõn keresztül.
Skandináv országokba tudok adni kontaktot (én magam is dolgoztam külföldön általuk, nem egy ismerõs ismerõsétõl hallottam), mezõgazdasági munkára, szállás ingyen, a közvetítõ leszedi a százalékot, viszont teljes körû ügyintézést és folyamatos kontrollt kapsz. Engem pl. hetente-kéthetente felhívtak, hogy minden okés-e, megy a meló, normális a fõnök, intézték a kijutást, minden papírmunkát. Szabadidõdben meg programozhatsz.

A másik lehetõség, hogy elmész gyms megyébe fizikai, betanított munkára. Tele vannak az álláshirdetõ oldalak ottani melóval, sokszor ingyen szállással, ugyanis az osztrák határ mellett k.rva nehéz munkaerõt találni. Szabadidõdben meg programozhatsz.

törölt tag -gl
01-24-2017, 01:01 PM
Köszönöm a tanácsokat, szerencsére tegnap sikerült felébrednem és újra elkezdtem jelentkezni az álláshirdetésekbe, itt a régióban rengeteg szálloda van és van ahova éjjeli recepcióst keresnek pl. Ott talán ha nagyon beválok a szállás is megoldható valami kis lyukban. (ez kb olyan mint az éjjeli õr) Próbálok intézkedni Dreamwalker neked meg küldök privátot.

szöged
01-24-2017, 04:45 PM
van egy putrim, ahol az alkesz-csöves nagybátyám él
(az elhalálozott nagyszüleim házáról van szó; stabil falak, stabil tetõ, de lavorban fürdés van, meg pottyantós ...viszont gyalog is csak 20 perc a városközpont)
van ott egy szoba, amit csak raktárnak használok, de azokat a cuccokat simán fel lehet pakolni a padlásra is
ha bevállalod, odaköltözhetsz
elvárás: elvégzed a ház körüli munkákat (amiket akkor is elvégeznél, ha a sajátodban laknál)
ezen felül (ez az albérleti díj): anyámnál is végzel ház körüli munkákat
mondjuk legyen heti 6 óra
a rezsit meg majd kitaláljuk

nos?

törölt tag -gl
01-24-2017, 10:23 PM
Köszi Szöged!
Elsõ körben megpróbálok pár helyi munkahelyet + albérlet. Ha az sem jön be B tervnek marad a Dw féle skandináv munka, és ha ezek is kiesnek akkor megyek rendbekapni a házatokat akárhol is van az! :)
Köszönöm srácok.

darxide21
02-25-2020, 11:07 AM
Sziasztok!

Az történt, hogy eladtam az autómat, és az adásvételire sikerült a szig. szám helyett valami can számot felírnom. Belekötnek-e ebbe amikor lejelentem, illetve okozhat-e gondot a vevõnél, mikor a nevére akarja íratni? Ha belekötnek mi a megoldás, mert cca. 300km-re van tõlem a faszi és egyikünk sem szeretne sztem ennyit autózni.

Dream_walker
02-26-2020, 08:16 AM
Elméletileg a szig. szám nem számít személyes adatnak, így a valóságban nem is ellenõrzik sehol sem. Sõt, elméletileg semmilyen személyi anyagban sincs nyilvántartva, semmilyen hivatalnál. Hiszen gondolsz egyet, bemész egy okmányirodába, hogy elveszett, és egy órán belül van új személyi igazolványod, új számmal.

Ezért szokták azonosításnál inkább a pillanatnyi hivatalos lakcímet nézni az alap személyi adatok mellett, az ugyanis nyilván van tartva központi adatbázisokban.

darxide21
02-26-2020, 12:10 PM
Köszönöm! De akkor mégis mi szükség van rá? Jó, hogy az oltási könyvem nem kérik egy szaros gépjármû adás-vételnél...

szöged
02-26-2020, 03:52 PM
katonák! ha valakinek megváltozna valamilyen adata, akkor azt haladéktalanul jelenteni köteles nekem!
tehát ha valakinek megváltozna például a lakcíme, vagy mondjuk a születési dátuma...