View Full Version : Mit áldoznál fel a biztonságodért?
Törölt_reg
01-28-2017, 09:42 AM
...?
Rozsomák
01-28-2017, 10:09 AM
Én még a biztonságomat is! Annyira fontos.
GAZDA
01-28-2017, 12:23 PM
...?
Kicsit pontosítanád a kérdést? Milyen környezetben gondoltad?
Feláldoznám a jobb érzést azzal hogy gumit húznék. :haha:
Nem tudom mirõl van szó.
mzperiksz
01-28-2017, 12:59 PM
Doom-ot. Simán. Bármikor. Bárhol.
Most komolyan, mirõl szól ez a topic? Milyen biztonságról? Nem értem.
Ihasz Laci
01-28-2017, 05:26 PM
Most komolyan, mirõl szól ez a topic? Milyen biztonságról? Nem értem.
Szerintem arrol, hogy jelen vilagban ugy ahogy biztonsagban erezhetjuk magunkat. Ezert, hogy igy maradjon mit aldoznal fel. Mondjuk a szemelyes szabadsagodbol? Vagy a maganelethez valo jogaidbol?
Rozsomák
01-28-2017, 06:00 PM
Szerintem mindig mindenki mindent feláldoz a biztonságáért. Persze vállalunk némi kockázatot néha, de igazán sokan sok mindenrõl lemondanak.
Szerintem arrol, hogy jelen vilagban ugy ahogy biztonsagban erezhetjuk magunkat. Ezert, hogy igy maradjon mit aldoznal fel. Mondjuk a szemelyes szabadsagodbol? Vagy a maganelethez valo jogaidbol?
Én semennyit. Az AK az ágy alatt, a Sig a szekrényben. Semmi szükségem ahhoz hogy az állam korlátozza a személyes szabadságom.
Van rendõrség is, a közbiztonság javítására, meg van katonaság, az ország határainak biztonságára.
Ha meg egyszer bármelyik ország géppisztolyos ejtõernyõsei kezdenek potyogni az égbõl, olyan "Vörös Hajnalosan", akkor arra meg ott a milícia, amit a lakosság pár óra alatt megszervezne.
Igazából semmi nem indokolja a magánéleti jog-korlátozásokat.
Persze ez csak az én véleményem, tudom hogy a többséget be tudják fûzni bármire, ha megemlítik hogy "azért van hogy te biztonságban legyél". Ez ilyen jelszó az USA-ban is, fõleg 2001 óta. Persze elõtte is mindenféle tragédiákat használtak fel a jogkorlátozásokra.
A biztonságot mindenki saját maga teremti meg a szerettei és önmaga számára. Az állam nem tudja garantálni és biztosítani a személyes biztonságot, csak az annak megteremtéséhez szükséges jogi feltételeket és ezt meg is teszi, ha bízik a saját polgáraiban. A rendõrség kitölti az országon belüli teret a közbiztonság védelmében, a katonaság pedig a határon kívülrõl érkezõ veszélyeket szûri meg. Legalábbis én így képzelem el.
Ha viszont az állam korlátoz a biztonságom kiépítésében és megpróbál minél jobban beférkõzni, belelátni az életem minél több szegmensébe, az kontroll, elnyomás, a diktatúrák sajátja. Nem rémlik egy olyan eset sem, amikor a biztonságra való "jog", lehetõség megcsorbítása elérte volna a célját. Ellenben nõtt az állam hatalma, jogköre, egyre több mindenbe belelát, de ez csak a törvénytisztelõ polgárokat sújtja, akik a törvényeken kívül játszanak, azokat sajnos nem. Kiváló példa erre a legális (önvédelmi) lõfegyverek (és lassan minden másnak is) betiltása a biztonság és a tenorizmus elleni harc jegyében :huuu:
Igazából nem látom, mit tudnék még feláldozni a biztonságom érdekében. Az ember igyekszik figyelni a környezetére, képezni magát, de ez csak a megelõzés. Problémás helyzetben csupasz s.ggel állok és az állam nem biztosít nekem lehetõséget, védelmet, elrettentõ erõt épp akkor, amikor valóban sérül a biztonságom. Ha megpróbálom ezt óvni, akkor Fortuna kezében vagyok és a jogi kimenetele megjósolhatatlan. Mirõl beszélünk, kérem szépen? :duhos:
Ez a két kép tökéletesen bemutatja, hol tartunk e téren a XXI. században :cry:
7840
7841