PDA

View Full Version : Élõ szerepjáték

venosz
03-25-2017, 12:20 PM
Kicsit túlélõs is, legalábbis nekem, mert általában két fa közt alszom függõágyban, és az ott készített ételeket eszem, esszük.

Megyek élõ szerepjátékra junius29-julius1-ig 2 napos, Nagyon szoktam élvezni, aranyosak a srácok lányok.
Pogáccsát sütök ott épített kemencében, belekeveredek a történetbe, ármánykodok :D Most ogre vagy ork leszek zöldrefestve, kopaszon. :D

venosz
03-25-2017, 12:27 PM
Aki jönne jelentkezzen, van némi beugró, feladatok, kardozás, szaladgálás, inkább felnõtt mint gyerek de vannak azok is. Fülöpházán valami turista ház környékén. Mindenkinek ajánlom, jó szórakozás, Követelmények: Fegyverek erõssen burkolva, ha okozhat sérülést elveszik, valami jelmez, nem feltétlen csilivili páncél, lehet egy kopott szakadt csizma, vászon cucc, lehetõleg ne colás logó, meg feliratok. ing köppeny, zsákruha, a csajok nagyon készülnek, szeretnek kiöltözni, szép korhû ruhákba.

TMIB
03-25-2017, 09:00 PM
Egyéb infó errõl? Pontosan mirõl szól? Emberek összejönnek egy mezõn és vannak küldetések meg ilyesmi? :)

Rozsomák
03-25-2017, 09:52 PM
Ahogy írtad, "falu" ahol van ispotály, méregkeverõ, zöldséges, ékszerész, kocsma, sütöde ahol játékpénzért kapsz italt (bodzaszörpöt) és zsíros kenyeret hagymával vagy pogácsát, vagy dolgokat. Szokott lenni élõ zene, ha valaki hoz gitárt, Kapsz egy zacsit, tarisznyát amiben van random pénz, küldetés, meg ital, és ki kell derítsd, felfedezd a dolgokat. néha támadás éri a falut, meg kell védd, vagy átállsz a támadókhoz, a végén kapsz általában egy tál kaját, bográcsban fõtt lecsó kolbásszal, igen finom szokott lenni. Nagyon figyelünk a biztonságra, a gyerekekre, jókat mulatunk, a végén néha iszunk is sört vagy amit hoznak a játékosok.
Nem igen kell hozzá nagy tudás, de a szabályokat leírják, oszt lehet csapatni. Szoktam pogácsát sütni, földbe vájt kemencében amit ott rögtönzök, játékpénzt fizetek a fáért, a pogácsa 2 ezüst 5 darab, friss meleg szeretik. kb 100 ember szokott lenni, de van amikor csak 30, de a hangulat jó mindenképpen. A jelmezek jók, néha jönnek vendégek törpék, hoznak gólemet, állatul meg van csinálva, közben tûzrakás, házépítés, van aki csak henyél, és eszik :D nagyon szabados, vadulni nem szokott senki, vannak párbajok, ott azért ütnek nagyokat egymásra :D A fegyverek polifoammal vannak burkolva, a pajzsok éle is.

TMIB
03-25-2017, 10:25 PM
Akkor ez olyan mint a LARP epizód a Supernatural sorozatban.

https://www.google.com/search?q=supernatural+larp+episode&espv=2&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiS9brk2PLSAhVB_WMKHZKeDXIQ_AUICCgD&biw=1920&bih=986

:thumbup

Rozsomák
03-26-2017, 06:43 AM
Ja csak sokkal szerényebb.

sukran4fish
03-26-2017, 11:08 AM
Eredetileg is LARP ennek a neve (Live Action Role-playing Game), ilyen nagyobb effort-tal megpróbálják annyira élethûvé tenni amennyire biztonságos/lehetséges. Igazából annyi a különbség az asztali szerepjátékhoz képest, hogy el is játszod a karakteredet, nem csupán szóban fejted ki mit csinál. A legtöbb helyeken ahogy láttam ilyen papirmasé meg hasonlo fegyverek vannak és ugyanugy kockadobással döntik el a harcokat, szóval inkább a szociálisabb része tudja megtartani az illúziót. Én mindig kicsit túl soknak tartottam, de azért jó buli lehet.