PDA

View Full Version : https://login.aliexpress.com

knife1
03-27-2013, 10:42 AM
Ez egy príma honlap, most várom a majdnem Fallkniven késem!

raktaros
03-27-2013, 10:32 PM
Sokszor rendeltél innen?
Ugyanolyan simán, gond nélkül megy mint a dx.com és ebay?

Hogy mik vannak itt :D
http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-gag-gifts-Novelty-Bomb-Alarm-Clock-Bomb-like/740486166.html?s=p
Csak ne felejtsd ott valahol :)

Grafitos
04-04-2013, 01:54 PM
Ez egy príma honlap, most várom a majdnem Fallkniven késem!

A honlapcímért köszi

knife1
04-22-2013, 03:45 PM
Szerintem a majdnem Fallkniven késsel ráfaragsz..pl egy F1 azon kevés dolog közzé tertozik az életben, amiért érdemes kiadni a sok pénzt. Addig én sem dobom fel a pacskert, míg nem jutok 1-hez hozzá
A honlapcímért kösziHali! Kipróbáltam és hála az égnek és a kínai iparnak, nem lehet rá panaszom! Persze nem laminált acél, hanem valószínûleg 440-es (a haverral bemérjük a keménységét), de jól fenhetõ borotvaéles, és tartja is az élét! És persze nem 150 $, csak 16. Ezen felbuzdulva rögtön rendeltem egy Bear Grylls copyt, 2 önvédelmi tollat, egy Fallkniven A1 copyt és egy 9/11 fegyvertartós hátizsákot (Eberlestock copy). Most várom, sajnos 20-30 nap a posta.

knife1
04-22-2013, 03:48 PM
Sokszor rendeltél innen?
Ugyanolyan simán, gond nélkül megy mint a dx.com és ebay?

Hogy mik vannak itt :D
http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-gag-gifts-Novelty-Bomb-Alarm-Clock-Bomb-like/740486166.html?s=p
Csak ne felejtsd ott valahol :)
Sokszor nem, de eddig nem volt gond!
Ez meg jó kis ajándék,pl. valamelyik amcsiban élõ haverodnak (hogy örülnének a vámosok!).

TMIB
06-27-2013, 09:45 AM
Mi lett? Megérkezett a megrendelt kés?

Hogy a másik topicban beszélgetünk erről a boltról, gondoltam hogy rákeresek az értékelésekre.

2.9 pont a 10-ből.

http://www.trustpilot.com/review/www.aliexpress.com

2 csillag az 5-ből.

http://www.sitejabber.com/reviews/www.aliexpress.com

1.71 a 10-ből.

http://www.resellerratings.com/store/AliExpress

Ez nagyon rosszul néz ki.

Batka
06-27-2013, 11:05 AM
Biztos, hogy a kések másolatok. Ezzel csak az a baj, hogy sokszor a noname kínai nemgyagyi cuccok jobbak, mint a hamisított márkásak. Például a Sanrenmu kések igazoltan jók. Ár-minõség arányban feltétlenül.
Az a baj, hogy a noname nemgagyi ránézésre nem mindig különböztethetõ meg a gagyitól. Elõbb valakinek tesztelnie kell.
SRM késbõl például Ázsia Centerben vettem 1500-ért olyant, amit Herbetz Puma néven felcímkézve 7-8 ezer között árultak...

TMIB
06-28-2013, 12:47 AM
Nem arra panaszkodnak hogy rossz a minőség, hanem hogy az aliexpress olyan mint az eBay és a Vatera, kivéve hogy semmi nem védi a vásárlót és így az eladók úgy csapják be őket ahogy akarják. Valaki rendel valamit, a pénzt elküldi, nem kap érte semmit. Vagy mást kap. Vagy töröttet, rosszat, hibásat kap és senki nem cseréli ki nekik. Ezeket láttam az értékelésekben.

Traveller
06-28-2013, 07:23 AM
Meg kell nézni az értékeléseket, mielõtt rendelsz, akkor már szûkíted a lopás lehetõségét.
Nekem is megjött néhány F1, persze, hogy nem laminált, de csak úgy empirikusan összeütöttem a HRC59-re edzett Sleipneremmel, azonosan sérültek és gyárilag borotválta a szõrt a kezemrõl, bár át kell éleznem konvexre. A formája nagyon jó, ezért megérte azt a 12 eurót.
Ez a két üzlet korrekten szállított nekem.
Meunio (http://www.aliexpress.com/store/919919)
Zhiming Mo (http://www.aliexpress.com/store/119240)
A harmadik is korrekt volt, de a Cold Steel Ti Lite másolatuk biliacélból van, elég rosszul élezve.
Lucky Star (http://www.aliexpress.com/store/126668)

knife1
10-19-2013, 02:27 PM
Most már mögöttem van vagy 20 tranzakció, mindenféle típussal (több Extrema Ratio, Fallkniven A1,F1, Bear Grylls, Pirat, fegyvertartós hátizsák, órák, Victorinox bicskák, stb). Mind gond nélkül lezajlott, a minõség a fixpengések esetében kifejezetten jó (bár az E.R.knál át kellett éleznem a túl nagy élszög miatt), bicskák anyaga sem rossz, csak a szegecselés gyenge, így némi konzervbontás után kilötyögõsödött a penge, de 1800 Ft-ért ne várjunk Victorinox minõséget, jó lesz a kölyköknek gyakorolni.

knife1
10-19-2013, 02:31 PM
Nem arra panaszkodnak hogy rossz a minõség, hanem hogy az aliexpress olyan mint az eBay és a Vatera, kivéve hogy semmi nem védi a vásárlót és így az eladók úgy csapják be õket ahogy akarják. Valaki rendel valamit, a pénzt elküldi, nem kap érte semmit. Vagy mást kap. Vagy töröttet, rosszat, hibásat kap és senki nem cseréli ki nekik. Ezeket láttam az értékelésekben.
Ez némiképp téves, ugyanis az Aliexpress az Alibaba "kisker" website-ja, az átutalt pénz náluk parkol, nem kapja meg az eladó, csak ha az áru megérkezése után visszaigazolod a tranzakciót. Le tudod követni a posta útját is a Chinapost oldalon. Az eladók nagyon vigyáznak, nehogy rossz értékelést kapjanak, mert a forgalmuk függ tõle, én sem rendelek, csak min. 90%-os értékelés fölöttiektõl!

TMIB
10-19-2013, 03:55 PM
Én is észrevettem néhány napja. Alibabára feliratkoztam 2 hónapja, erre most kaptam Aliexpressről spamot.

Enemy
05-08-2014, 11:46 AM
Akkor javasolnám inkább ezt: http://www.aliexpress.com/item/1-pcs-free-shipping-10000-mah-Solar-power-bank-green-power-portable-Solar-power-Charger-panel/1368510359.html

Az ára: 16,32 EUR, vagyis kb. 3500 Ft-l olcsóbban megkapod házhoz szállítva.

Elkelt!:thumbup:confused:
Mizu, te ismered ezt az oldalt? hogy mûködik a rendelés, illetve mi kell hozzá? nem rendeltem még külföldrõl az ég egy adta világon semmit, szóval teljesen kezdõ vagyok..:(:confused::D
Tudna ebben nekem segíteni valaki?!:rolleyes:

Mizu
05-08-2014, 12:28 PM
Nagyon egyszerü es biztonsagos. (szerintem es sokak szerint)
Regisztralnod kell, kell egy nev, ami meg fog jelenni vasarlasaid es a jellemzesed utan. Kell egy hitelkartya, mellyel tudsz fizetni internetes oldalakon.
Beteheted a dolgokat kivansaglistara es ott valogathatod kedved szerint.
A kivansag listat latjak az eladok is es ha vann több emberkenek is jelölve, eleg gyakran par napra leviszik meg az olcsot is olcsobba :D
Erröl kapsz ertesitest is automatikusan.
Mikor kosarba teszed, akkor meg nem kell fizetni. A kosarban szinten tarolgathatod, kitörölgetheted akar.
En sajnalom öket, igy a par dolcsis kinezet cucchoz, meg nezek az eladotol olyat ami kell es azt is kosarba teszem.
A kivansag listan sajnos nem rendszerezi eladok szerint, de a kosarba mar eladonkent teszi.
Ott latod mennyi a vegeredmeny, mennyi a szallitasi költseg, ha van.
Eladonkent is fizethetsz, de ha többet rendelsz több eladotol, akkor egyben is perkalhatsz. Celszerü igy tenni, mert a bankok neha levonnak minden atutalas utan egy kis morzsat.

Mikor fizetesre szanod el magad a rendszer bekeri a kartyaadataidat, majd azonnal le is vonja az összeget.
Az Alihoz megy be a penz. innen jelzik az eladonak, hogy fizettel, igy az elado 1-2 napon belül elinditja a csomagot, amit latsz a statuszon.
Alap 40-60 nap a szallitas, de atlagban sokkal hamarabb szokott jönni. Volt hogy 2 hetre kaptam meg, de 4 het az a gyakori.

Kerik az eladok, hogy legyel türelemmel, mert neha kesik az aru. Neha mar tettem par nappal az idöpont elött hosszabbitast a szallitasra.
Ha megerkezik az aru, akkor jelzed, hogy megjött es adsz ertekelest.
Ekkor kapja meg az arus a penzet az Alitol.

Volt olyan pl. hogy megtagadtak a kinai repteratvilagitaskor egy zombi baltat :D az elado elnezest kert erte. jeleztem az Alinak, hogy nem fog jönni az aru, ezt leigazolta az elado es 2 nap mulva fillerre visszaraktak a szamlamra a penz.

Eddig 5 rendeles nem erkezett meg, es mindig visszakaptam a penzt.

Nagyon meg vagyok velük elegedve.
Röviden ennyi...

jaaa allisd be a forditot magyarra es akkor eleg erthetöbb minden :D ha nem vagy angolos.
A beallitasoknal add meg az orszagodat es ugy mutatja ki a szallitas ingyenesseget, vagy a költseget.
Ha nem müködik a magyar forditas alatt nemely gomb, akkor vissza kell valtani angolra (eredetire) es akkor mükxik..
Röviden ennyi...

Enemy
05-08-2014, 12:49 PM
Köszönöm szépen a részletes leírást! Elvileg sikerült és pereg viszafelé a 24 óra. Kívàncsi leyzek mennyi idõ, illet e hogy lesz becsomagolva.
5014ft ment a számlámról, eldobom azagyvelõm és ide hozzák, ingyen.. be lehet x..ni!

Éli
05-21-2014, 02:42 PM
azt szeretném kérdezni hogy vámot kell fizetni?? köszi

Mizu
05-21-2014, 05:34 PM
Attól függ mennyit rendeltél. 100 db az már kereskedelmi mennyiség. :D
Lekopogom, de nekem még nem volt gondom, igaz nem is nagy-értékes dolgokat vettem.. Szerintem átvilágítják, megszagoltatják kutyival, ha nem szárnyasgránát kinézete van és nem bolondúl be a jószág, akkor nem szoktak kekeckedni... (én nem tudok ilyenrõl)

Éli
05-21-2014, 06:17 PM
értem rendben ok..csak arra gondoltam hogy kina még nem unios ország ! ? és meg vámolnak rendesen, de ezzek szerint tévedtem :D mondjuk egy Ak47 nem lenne rossz azért ;) köszi a választ Mizu :thumbup

Enemy
05-21-2014, 06:17 PM
Mizu, ha valami nem stimmel a "csomaggal" azt kinek jelzik a feladónak vagy a címzettnek?Én a feladóra voksolnék. Amúgy a MP hozza majd ki?! Ezt a csomag nyomon követést te próbáltad?Szerintem az enyém sinen van átvételre vár és ketyeg visszafelé a 60nap..
Az a bizonyos "zombibalta" kb. mekkora volt, hogy gáz volt vele?! Csak azért kérdezem, mert a napelemes töltõn kívül azóta rendeltem 2db F1-et is.:D Remélem nem lesz vele probléma..

Éli
05-21-2014, 06:24 PM
a bõség zavara látom Enemy tégedet is elkapott.. :haha:

Mizu
05-22-2014, 08:04 AM
Adnak egy csomagszamot, ami alapjan tudsz "nezelödni", hogy hol tart a csomag. Kb. a feladas utan 2 hettel mar lehet latni merre tart.
Regebben neztem a dolgot, de mostmar nem kukkolom. :)
A feladonak a problemaja, ha nem er el hozzam.
Mint irtam, volt hogy ö jelzett, hogy visszajött a csamag a kinai vamosoktol, mert balta volt benne. Kerte elnezesem es visszakaptam a penzt fillerre.
http://www.aliexpress.com/item/CF-through-fire-Camping-axe-hand-axe-and-practical-outdoor-camping-camp-axe-outdoor-products-wholesale/1616816478.html

De pl. ezt kaptam üzenetben a napelemes töltö kapcsan:
Lin Yue
Mon May 12 08:33:17 PDT 2014
2014-05-11 11:38, Item information : Celorszagba elkuldve / Item sent abroad

Az idö lejarta elött (ha meg nem erkezett meg) 5 nappal celszerü kerni ra szallitasi idö hoszabbitast. En 2-3 hetet szoktam.
Ki lehetne velük cseszni, mert ha 1 nappal is tullepnek akkor vissza kell(ene) fizetni. De utana latjak hogy megkaptad (postai visszaigazolasbol). Hiaba jogos lenne, de inkorrektnek tartanam. Halasak minden dollarert (ahogy Tulelo is irta egyszer) es ha megkapom, akkor jol jarok amugy is mert olcson kapom.
Ezt nagyon szoktak ertekelni, es volt hogy ajandekot is küldtek egy köv. szallitmannyal.... egyem a kis szivüket..

Ha a hosszabbitas alatt sem jön meg, akkor lehet (celszerü mar) a lejarati idö elött inditani a vitarendezest. (de ez masik tema)

Kesek: Nos (regen) eszetlenül rendeltem par (sok) kest, eddig mindegyik megjött rendben.
Mostansag mar inkabb halgatok a hozzaertöbb manyusokhoz (pl. Wannabe) es az ajanlasuk alapjan rendelek mar csak. Piszokul be lehet durvulni rendelesileg, mert millionyi fajtaju kest arulnak (legtöbbet pisiert-kakiert)... :D

Grafitos
05-22-2014, 08:35 AM
Azért az érem másik oldalát is érdemes megmutatni..
Nekem már maradt bent úgy 25 dolcsim, hogy soha nem érkezett vissza a számlámra.
Pedig elvileg a pénz nem jutott el az eladóhoz, mert rögtön beszélgetést nyitottam velük...Elkövettem azt a hibát, hogy a rendelés kifizetése elõtt nem kezdeményeztem beszélgetést az eladóval és nem kérdeztem meg, a mostmár alap kérdést. Do you have this product on stock? - van ez raktáron?
Ahogy kifizettem a kést, elindult a feldolgozási idõ..egyszercsak az eladó jelezte az ali felé, hogy a termék nincs neki raktáron és próbált velem bizniszelni, hogy kérjek másik terméket tõle abban az árban...Minden ronda volt és inkább a pénzem akartam visszakapni. Az eladó egyáltalán nem beszélt angolul, csak fordítóval vartyogott értelmetlen hülyeségeket. Akkor még az értékelésekre sem figyeltem annyira sajnos!
Mind1..megszakadt az adásvétel és az ali átállította a termékemet a visszatérítésre várva kategóriába...Vártam, vártam..az alira ugyebár nem lehet ráírni, hogy mi van már haver? Legalábbis én még nem találtam közvetlen mailcímet hozzájuk.
Ha Mizu tud, érdekelne.
Szóval a vége az lett, hogy pénz nem jött és a termék befejezett tranzakcióra lett áttéve az ali részérõl.
Már több mint 30 terméket rendeltem tõlük, eddig ezen kívül mindegyik rendben volt...de ezeket az alapszabályokat azóta mindig betartom.

Éli
05-22-2014, 08:35 AM
azt szeretném még meg kérdezni Mizu hogy a magyar posta.. vagy gls szállitja ki a megrendeléseket ??? köszi

Grafitos
05-22-2014, 08:46 AM
Nekem pl a potátbáti hozza

Mizu
05-22-2014, 10:13 AM
Hogy ki hozza ki az valtozo. Az elado feladja egy Kinai hivatalba az egyik szallitasi cegnek. Azok atszallitjak Europaba, es akivel szerzödesbe vannak, leszallitja.
Legtöbb esetben tenyleg a pottatbati, de volt, hogy egy futarszolgalatos hozta. Ha nem vagy otthon, akkor hagy ertesitöt es atveheted a postatokon, mert oda adja le minden futar.
Viszont volt olyan futarszolgalatos is, hogy a megadott tel szamot felhivta, hogy hova vigye a csomagot, ha nem vagy otthon...

Maig sem fogom fel esszel, hogy milyen szerzödes kereteben csinaljak ezt.. 2-3 dolcsis cuccal...

Mizu
06-02-2014, 12:51 PM
Brutális leértékelési akció a Sport termékekre.. :)

http://activities.aliexpress.com/biggest_sports_event.php?spm=5261.7318585.19976638 25.9&jumpto=5

Mizu
06-02-2014, 07:03 PM
Pár új dolog:

Napelemes töltõ:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?659-Napelemes-t%F6lt%F5k&p=35140&viewfull=1#post35140

Mindennel mûködõ fõzõ:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?333-F%F5z%F5k-ed%E9nyek-f%F5z%F5eszk%F6z%F6k&p=35116&viewfull=1#post35116

Napelem, dinamós, lámpás rádió:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?204-R%E1di%F3k-Walkie-Talkie-k-ad%F3vev%F5k-kommunik%E1ci%F3&p=35171&viewfull=1#post35171

törölt tag -gl
05-29-2015, 03:03 PM
Vásároltam aliexpressrõl
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Outdoor-Hiking-Folding-Solar-Camp-Shower-Water-Bathing-Bag-40L-10-Gallons-Black/1927618575.html
Hát ez valami gyönyörû volt!!
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41qSvAll5TL._SY300_.jpg
Megérkezett a termék, de lyukas volt az egyik sarkán, ez nem gond, mert szilikonpasztával megragasztottam.
Megvártam a napos idõt, ma jött volna a tesztelés: felakasztottuk a fára.
Amikor töltöttük a kocka alak helyett csepp alakot vett inkább fel, így a kifolyó csap középre húzódott fel.
Amikor elkezdett tele lenni elpattant a mûanyag kampó amivel fel kell akasztani, az egész lezuhant a picsába és halkan, elegáns puffanással szétrobbant mint egy megfáradt vizibomba.

Van ötletetek mit lehet kezdeni egy ilyen szétszakadt fekete szarral? :D annyira darabokra tépõdött a 4 oldalán (szétnyílt), hogy megragasztani már nem lehetne.
Barátnõmmel arra tippelünk, hogy selejt széria, és a 100% elégedettség abból fakad, hogy mindenki visszakapta a pénzét, vagy csak mi voltunk olyan hülyék, hogy mondjuk kocsi teteje helyett tényleg felakasztottuk egy fára. Nem tudom.

Laci
05-29-2015, 04:06 PM
Megragasztgatva vítálló tokot apró cuccoknak talán még lehet belõle csinálni .

D - törölt tag
05-29-2015, 04:40 PM
Vásároltam aliexpressrõl
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Outdoor-Hiking-Folding-Solar-Camp-Shower-Water-Bathing-Bag-40L-10-Gallons-Black/1927618575.html
Hát ez valami gyönyörû volt!!
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41qSvAll5TL._SY300_.jpg
Megérkezett a termék, de lyukas volt az egyik sarkán, ez nem gond, mert szilikonpasztával megragasztottam.
Megvártam a napos idõt, ma jött volna a tesztelés: felakasztottuk a fára.
Amikor töltöttük a kocka alak helyett csepp alakot vett inkább fel, így a kifolyó csap középre húzódott fel.
Amikor elkezdett tele lenni elpattant a mûanyag kampó amivel fel kell akasztani, az egész lezuhant a picsába és halkan, elegáns puffanással szétrobbant mint egy megfáradt vizibomba.

Van ötletetek mit lehet kezdeni egy ilyen szétszakadt fekete szarral? :D annyira darabokra tépõdött a 4 oldalán (szétnyílt), hogy megragasztani már nem lehetne.
Barátnõmmel arra tippelünk, hogy selejt széria, és a 100% elégedettség abból fakad, hogy mindenki visszakapta a pénzét, vagy csak mi voltunk olyan hülyék, hogy mondjuk kocsi teteje helyett tényleg felakasztottuk egy fára. Nem tudom.
A helyzet a következõ!
Piros krumplis zsák ami ingyen van!+3 db fekete sittes zsák,de egy is bírja 200 Ft+ 2 méter szilikon csõ 300 Ft.
bírja mint az állat,tönkre tehetetlen,hamar meleg.
Használat: megtöltöd,felakasztod,megmelegszik,csõ bele,megszívod,fürdesz.

törölt tag -gl
05-29-2015, 07:21 PM
Jö ötlet! Köszi! Én is gondoltam erre miután ez a szar szétszakadt. Viszont vajon mennyire kezdi ki az UV fény a fekete zsákot? Idõvel szétporlad. Szóval max egy nyár, nem? De igen, ez lesz! :)

törölt tag -gl
06-11-2015, 07:07 PM
Végül így lett megoldva:
5673
pillanatnyilag nem volt nagyobb hordó, sajnos tesztelni csak holnap tudom, pár percig biztosan folyik belõle a víz.

törölt tag -gl
06-15-2015, 09:35 PM
Újabb aliexpress élmény.
Vásároltam egy androidos telefont, egy magas kategóriás telefon szintjét hozza alsó kategóriás áron.
Az eladó magasan értékelt, (high rated) mégis hibás készüléket küldött. Apróság, de nem mûködik benne az iránytû.
Gondolom ha problémáznék emiatt elvárná, hogy a vámeljárás után még saját pénzbõl postázzam is vissza kínába a vacakát.

raktaros
06-16-2015, 02:17 PM
Azért azt megpróbálhatod, hogy valamennyit térítsen vissza a hibás termék miatt.

törölt tag -gl
08-15-2015, 09:32 PM
http://activities.aliexpress.com/back_to_nature.php?spm=2114.11010108.15.3.lhWLea
Érdemes átnézni, most "hirdetik"

TMIB
12-08-2015, 09:53 PM
Aliexpressrõl még mindig nem rendeltem, viszont most lehet rendelek az Alibaba-ról, ami nagyjából ugyanaz, csak cégeknek. Elég idegesítõ, mert beleteszem a dolgokat a "kosárba", de nem marad benne? Ha meg ráklikkelek hogy "vásárlás" akkor meg csak az jelenik meg aminél épp odaklikkeltem, de amiket beletettem azok nincsenek benne. Pedig ugyanattól a cégtõl akarnék rendelni 2 adag terméket. Na majd meglátjuk hogy mi lesz. :hogymi:

TMIB
12-09-2015, 06:40 AM
Eddig oké. Letárgyaltuk a szállítmányozást, az adókat, az árat, kaptam egy számlát is. :cool:

st.jimmy
12-09-2015, 08:24 PM
Mit rendeltél, ha lehetek ilyen ormótlanul indiszkrét? :D

TMIB
12-09-2015, 08:25 PM
Majd megmutatom ha ideért. :D #tacticool

st.jimmy
12-09-2015, 11:13 PM
na addig tetszõleges számú lyukat fúrhat az oldalunkra a kíváncsiság, tekintettel a 20-30-több napos szállítási idõre :D

TMIB
12-09-2015, 11:38 PM
2 hét se lesz az. Gyors lesz a szállítás. :) (Ami lehetne még annál is gyorsabb, tekintve hogy 200 dollár a szállítási költség!)

WestBam
12-10-2015, 08:36 AM
2 hét se lesz az. Gyors lesz a szállítás. :) (Ami lehetne még annál is gyorsabb, tekintve hogy 200 dollár a szállítási költség!)
Ezen a postaköltségen lehetett is választani a lányok közül, hogy ki hozza házhoz és meg is tarthatod ha tetszik? :haha:
Másik verzió, hogy autót rendeltél és ki kell fizetni valami súly és túlméret felárat :D

TMIB
12-10-2015, 08:50 AM
Tényleg nem lepõdnék meg ha küldenének egy ingyen nõt is a csomagban. Legalább segítene a munkában, ma is 14 órát dolgoztam. :haha: Irodás munka, de egyedül ez is sok.

Nem tudom mi kerül rajta annyiba. Igaz ilyen nagy dolgokat még nem rendeltem Ázsiából. Elvileg csak 30 kiló és 10 nap is lehet a szállítási idõ. És azt mondta az üzletkötõ, hogy ez az olcsóbb, mert a másik szállító többet kér.

A másik Ázsiai cég akikkel üzleteket szoktam kötni DHL-el szállíttat, az másfél-2 nap alatt ideér. Szupergyorsak. :cool:

st.jimmy
12-10-2015, 07:45 PM
A Oneplus x-em DHL-el valóban marha gyorsan megjött...
csak 30 kiló? :O
egyre kíváncsibb vagyok :D

TMIB
02-05-2016, 08:03 PM
Nem aliexpress, hanem alibaba, de ugyanaz a kettõ, csak a második viszonteladóknak van.

:( Megrendeltem 300 koponyás maszkot. Erre mit veszek észre? A hátulján is van minta. Ez k. nagy csalódás. Írtam is a cégnek hogy ez így elég nagy probléma, mert valószínûleg nehezen fogom ezeket eladni, fõleg nem normális áron.

Biztos nem kapok visszautalást, még részlegest se, pedig szerintem megérdemelném, mivel nem tüntették fel. Így olyan mintha gyári hibásak lennének. Hiába jó, az anyaga rendben van, a nyomtatott koponya is jól néz ki rajta, de az az arcra való. Miért akarna bárki egy másik koponya arccsontot a tarkójára? :confused: Ha visszautalnának 100 dollárt vagy valami, még úgy se biztos hogy túlzottan örülnék. Ez nekem mindenképpen bukás így.

st.jimmy
02-05-2016, 10:04 PM
na basszus... ez a kínainál úgy fest benne van a pakliban

TMIB
02-05-2016, 10:22 PM
Nem volt odaírva hogy mindkét oldala nyomtatott, szóval nem is gondoltam rá. A képeken sincs ilyen amiket az üzletkötõ küldött. Igazából nem lenne rossz, az anyaga gyenge, a nyomtatása oké, a minta is jó, meg nem is volt drága. Viszont ha már a sokért kiadok egy vagyont, akkor elvárom hogy ne legyen már elrontva. De mit lehet tenni. Nem sokat. Küldtem egy emailt a nõnek, hogy nem haragszom rá, de csalódott vagyok az árút illetõen. :(

Meg volt egy kis mellébeszélés is, hogy a futár lassabban hozza majd ki. Holott nem volt lassabb, egyszerûen csak tököltek a feladásnál. Persze hogy lassabban kapom meg, ha napokon át el se küldik. Akkor hiába várom. :hogymi: Nem gond ha várnom kell plusz napokat vagy akár egy hetet is, az nem érdekel. De nem szeretem ha egy gyár vagy egy gyár/cég nem õszinte.

yeahno
02-13-2016, 12:35 PM
Esetemben maga az eladó visszafizette volna az ár 80%-át, de mivel egyértelmûen megtévesztõ volt hirdetése, gondoltam megnézem hogy az Aliexpressz hogy kezeli az ilyen eseteket, és nyitottam egy dispute-ot.
15$-ról volt szó, szóval nem egy nagy összeg, de nem csak én jártam pórul.
2 hónapba telt míg végül megítéltek nekem 0 dollárt, közben folyton bizonyítékot kértek miközben az eladó is elismerte hogy a csomagolással együtti tömeget tüntette föl (gyakorlatilag több volt a csomagolóanyag mint maga a termék) ráadásul olyan anyagot is tartalmazott, megintcsak többet mint maga a termék, amit fel sem tüntettek a hirdetésben.
Az eladó annyit mondott hogy miért nem kérdeztem rá ezekre mielõtt rendeltem volna.
Végül "fellebbeztem" és kb 3 hónap után kaptam egy 10 USD-s kupon az Aliexpresstõl.

Kb 50 rendelésem lehetett eddig tõlük, sok termék a tipikus "kínai" kategória, nem stimmel a méret, meghal egy hét után, a feltüntetett funkciók használhatatlanok meg hasonlók, de az a helyzet hogy ha személyesen veszek valamit a boltban, vagy nevesebb márkát a neten, azok is ugyanilyen szarok szoktak lenni csak sokkal drágábbak.

Szóval utólag úgy tûnik, hogy jobb megeggyezni az eladóval és nem az aliexpressre bízni a döntést.

TMIB
02-29-2016, 07:25 AM
A 2 kés azóta se ért ide és már majdnem lejárt a vásárló-védelem. Szerintem visszakérem a pénzt. Nem az eladó hibája, mert Kínát elhagyta a csomag, épp csak sose ért ide. Talán rendelek tõle még egyet, remélem az ideér.

Közben tárgyalok egy másik bolttal is. Rendeltem 15 felvarrót, hogy készítsék el nekem egy kép alapján. Mondták hogy az lesz vagy 90 dollár. Én lealkudtam 40-re. Így nekik még megéri, és talán nekem is. Igaz, ha jó munkát végeznek, akkor legközelebb is velük dolgoztatok. Szeretek megbízható emberekkel együtt dolgozni. :)

Laci
02-29-2016, 08:09 AM
Túlélõ , a fellvarrókat árulod ?
Beszerzed , gyártatsz nagyobb tételben , aztán eladod ?
Nálatok az USA-ban ezeket gyûjtik esetleg ?
Vagy divatja van ?

TMIB
02-29-2016, 08:34 AM
Igen. Bár ez a mostani csak kis tétel lesz. Általában ilyen zombis, tengerészgyalogos, veterán, meg hasonlókat adok el. Sokat rendelnek katonai bázisokról. :)

TMIB
03-02-2016, 01:06 PM
Tegnapelõtt szóltam a késes eladóra, hogy nem ért ide a csomag és akkor a pénzt küldje vissza ha nincs hír. Ma visszaírt, mondta hogy meghosszabbította a vásárlóvédelmet még 35 nappal. Úgyhogy visszavontam a pénz-visszakérést és megírtam neki hogy nincs semmi gond, ha védve vagyok, akkor tovább várok. :)

Igazából nem tudom, de ha 45 nap alatt nem ért ide, akkor még 35 nap alatt ide fog? Nem tudom hogy hogy küldte, azt látom hogy el lett küldve, meg hogy Január 29-én elhagyta Kínát a küldemény, de utána sehol nincs nyomkövetés. Vagy a posta elveszítette, vagy ellopta egy postai dolgozó, vagy a vámosok ülnek rajta? :rolleyes: Nem az eladó hibája, az biztos.

WestBam
03-02-2016, 04:05 PM
Aliról vannak ilyen kalandos rendelések.
Nekem a gyereknek karácsonyra rendelt vacak február elején jött meg. Nekem is hosszabbította a csóka a védelmet. Mikor megjött akkor néztem nagyot, mert valóban fel lett adva a borítékon lévõ postai ragacsok alapján még 2015 október végén. Már nem is aggódok rajtuk, amit megrendeltem ha megjön akkor hamar jön, ha meg nem akkor baromi lassan simán a 60 nap körül, vagy késõbb kiterjesztett védelemmel.

TMIB
03-02-2016, 05:13 PM
Csak elég gáz, hogy ez az elsõ rendelésem és ezzel gond van. A második már ideért, annak nem kellett csak 2 hét. Kíváncsi leszek, hogy a másik kettõ hogy ér majd ide, illetve mi lesz ezekkel a késekkel. Meg van egy 5. rendelés is, de azt még nem adták fel. Úgyhogy majd meglátjuk. Alibabáról rendelni más, mert azok több száz dolláros rendelések és azok DHL-el, UPS-el, FEDEX-el jönnek, az gyors és végig lehet követni hogy épp hol van a küldemény. A vám se szokott tovább tartani 10-12 óránál.

TMIB
04-01-2016, 04:42 AM
Rendeltem egy csomó dolgot, folyamatosan érkeznek a pakkok. Rendeltem 1 pólót is, az is megérkezett ma. A 2 kés még mindig sehol. :hogymi: Vajon hol a fenében lehet az a csomag? :confused: Gondolom kapok egy pénzvisszafizetést, mert ez már így majdnem 3 hónap.

TMIB
04-07-2016, 12:21 PM
Már 12 csomagot hozott házhoz a postás az Aliexpress-tõl. A késekrõl azóta sem tudok semmit, pedig már 75 napja rendeltem õket. :(

Az eladó állandóan azt írja, hogy úton van, csak késik. De 75 napja van úton? Annyi idõ alatt már a Holdról is ideért volna! :hogymi:

WestBam
04-07-2016, 02:04 PM
Nyugi, meg fog érkezni. Onnan sokszor jönnek lassan a cuccok :cry:

TMIB
04-07-2016, 02:18 PM
Szerintem 100% hogy elveszett. Ma is jött egy csomag, de ez se kés. 1 hónap alatt bárhonnan ide kellene érnie, de 75 nap az túl sok. Kizárt hogy ideérjen. Ha meg kérdezem õket a követõ-kódról, akkor nem mondanak semmit. Elküldték, mert az elején volt nyomkövetõ-kód, de már nem lehet látni sehol. Talán ki is kapcsolták? És hogy lehet hogy minden amit utána rendeltem ideért, illetve ideér, kivéve azt az egyet? Szóval semmi hitem nincs abban, hogy a kések nem vesztek el.

TMIB
05-12-2016, 10:20 AM
A kések amiket rendeltem, sose értek ide. 4x nyitottam panaszt, most a legutolsót elfogadta a rendszer és visszautalják a pénzt. A késeken kívül kb 17 másik rendelést adtam le, abból 16 ideért, egyre még várok.

WestBam
05-12-2016, 01:56 PM
Az ali sosem volt a gyorsaságról híres, van ott mindenféle bolt jelen, szerintem a nagy részének nincs is árukészlete csak a gyártóknak akik jelen vannak. Amúgy a drágább cuccok úgy vettem észre hamar jönnek mert valós készletet takarnak.

TMIB
05-12-2016, 05:02 PM
Nem tudom, de 120 nap az túl sok. 2 hét, 3 hét szokott lenni míg ideér valami, 4 hónap az már biztos nem ér a címre. Fõleg hogy az elején adtak is egy kódot, hogy azon lehet követni. Épp csak a nyomkövetõ kód elakadt Kínában és nem mozdult. Tehát lehet egy kínai kézbesítõnek megtetszett a csomag. Vagy ki tudja. A lényeg hogy sose kaptam meg.

TMIB
05-14-2016, 08:15 AM
Visszajött a 2 kés ára.

Return ALIEXPRESS -$25.98

Sergeant
06-13-2016, 09:02 AM
Nagyon jó tapasztalataim vannak a Solognac termékekkel.
Merem ajánlani õket. Eddig egy hátizsákom, sálam, pólóim, fegyver tisztító szett és cipõk vannak tõlük.
A Decathlon saját márkája. Nem kell megijedni a made in Brasil felirattól.:D

TMIB
06-30-2016, 04:18 PM
Ma érkezett meg a 11 kislámpa. Nem egy kirívó minõség, de azt írják rá hogy vízálló. Amúgy nagyon kicsi, kulcstartóra való. :)

TMIB
07-14-2016, 05:44 PM
Megjött az egyik hõmérõ. 30 fok van a szobámban. :)

TMIB
07-16-2016, 09:16 PM
Megjött a második hõmérõ is. Kínai betûs. Asszony meg okvetetlenkedik hogy "dehát ezek celsiuszban mérnek!". De nekem az a jó. :D

Füldugó is jött, szintén Aliról. Azt majd letesztelem, valószínûleg a jövõ hét elején. :)

TMIB
08-23-2017, 05:12 AM
6 hete rendeltem a motoromra hátsó lámpát. Hetente írtam az Ali boltosnak, mert a követõ kód se mûködik, és gyanús az egész. Nem hajlandó válaszolni, egyszer se válaszolt. Most írtam hogy akkor adja vissza a pénzt, de csak annyit írt hogy "el lett küldve". De akkor hol van? Hol a bizonylat a postáról? Miért mondja az összes weboldal azt hogy a kód nem valódi? És mit bujkál az árus? Miért nem válaszol soha semmire? Ez idõpocsékolásnak tûnik. Az elsõ lámpát szintén Aliról rendeltem, az 2 hét alatt ideért, és annak a követõ kódja is mûködött.

st.jimmy
08-23-2017, 07:57 AM
6 hete rendeltem a motoromra hátsó lámpát. Hetente írtam az Ali boltosnak, mert a követõ kód se mûködik, és gyanús az egész. Nem hajlandó válaszolni, egyszer se válaszolt. Most írtam hogy akkor adja vissza a pénzt, de csak annyit írt hogy "el lett küldve". De akkor hol van? Hol a bizonylat a postáról? Miért mondja az összes weboldal azt hogy a kód nem valódi? És mit bujkál az árus? Miért nem válaszol soha semmire? Ez idõpocsékolásnak tûnik. Az elsõ lámpát szintén Aliról rendeltem, az 2 hét alatt ideért, és annak a követõ kódja is mûködött.

Ha buzizik nem fogja megkapni a pénzét, az ali nem adja neki oda, csak akkor ha:
a) Megerõsíted, hogy megkaptad az árut és rendben van
b) Talán akkor is, ha bizonyíthatóan Te vagy a fasz

utóbbiban nem vagyok biztos, de nem is áll fenn a lehetõsége

TMIB
08-23-2017, 08:11 AM
Lehet, épp csak itt a motor és nincs hátsó világításom. Úgyhogy ezzel tökölnöm kell, majd utána rendelek egy másikat, valószínûleg eBay-rõl, országon belülrõl.

Gondolom visszakapom a pénzem ha nem érkezik meg az árú, mivel lehet hogy bejelölte hogy elküldte, de nem mûködõ postakódot adott, ami francot se mutat és minden weboldal azt írja hogy nem mûködik, nem létezõ küldemény. És Már csak 6 nap van hátra addig hogy ideérjen, amiben nagyon kételkedem. Sz.ros 11 dollár, szóval nem egy nagy összeg, épp csak én 1 dollárt se pocsékolok, szóval ha tényleg át akar verni, akkor jóval elõbb kellett volna felkelnie. Én nem gazdag amerikai kõolajmágnás vagyok és nem osztogatok ingyen pénzt az Alin.

És nem is az, hanem hogy sose ír vissza semmilyen üzenetre. Az miféle boltos aki leszarja a fizetõ vevõit?

Ez már a második problémás rendelés. Az elsõ a két F1 kés volt, amit sose kaptam meg. Viszont rendeltem vagy 50 másik alkalommal más dolgokat, és a többinél sose volt gond.

st.jimmy
08-23-2017, 01:56 PM
Nem rossz arány!

Kamionos
08-23-2017, 04:01 PM
Nekem megjött a kínai katonai víztisztító. Nekem ez volt az elsõ rendelésem, úgyhogy eddig 100%-ban elégedett vagyok:D

Esetleg tudja valaki, hogy merre lehet szûrõt rendelni hozzá külön, mert sehogy sem akadok rá?

Törölt_reg
08-23-2017, 04:40 PM
Nekem megjött a kínai katonai víztisztító. Nekem ez volt az elsõ rendelésem, úgyhogy eddig 100%-ban elégedett vagyok:D

Esetleg tudja valaki, hogy merre lehet szûrõt rendelni hozzá külön, mert sehogy sem akadok rá?
Szerintem nincsen hozzá..bár ha lenne,annyiba kerülne mint maga a szûrõ.De nem is kell,nekem három volt már..egy oridzsi a bob-ba..egyet sokat használtam ,de ráültem..egyet eldobtam,mert egy jó év alatt berothadt(hiába volt elmosva,kiszárítva elrakva)..ha használod ,nyomni kell folyamatosan(hetente,havonta),aztán eldobni..

TMIB
08-23-2017, 10:37 PM
Nem rossz arány!

Az igaz. Ma elkezdték visszautalni a pénzt. Ami oké, de elk.rták 6 hetemet. :(

st.jimmy
11-12-2017, 10:40 AM
Sziasztok!

Normál esetben 4-6 hét alatt megjött aliról kb minden amit rendeltem, kb 20-30 cucc eddig talán. mit gondoltok, a karácsonyig hátralévõ 6 hét elegendõ lehet?

Figyelembe véve ezt:
http://index.hu/gazdasag/2017/11/10/karacsonyi_csomaglimitet_vezet_be_a_posta/

Lenne B tervem, ha nem jön meg valami, csak hogy kb. milyen a sanszom...

TMIB
11-12-2017, 10:48 AM
Azt is kalkuláld bele, hogy van ami el is veszhet. Én is rendeltem sok mindent Aliról amik meg is érkeztek, de volt 2 csomag ami soha nem ért ide, ki tudja milyen okból.

A Magyar Postáról nem tudok mit mondani, de látom van baj vele rendesen. :-(

TMIB
11-21-2018, 07:38 AM
Hogy válogatják ki a csomagokat Alin? Ezt figyeljétek:

Videó:
https://twitter.com/xxlfunny1/status/1063255403545456640

:eek:

Rozsomák
12-31-2018, 09:03 AM
Segítséget szeretnék kérni ebay es eladáshoz. :(
Valahogy nem megy, nem találják a leendõ megrendelõim.

https://www.ebay.co.uk/mys/active

Mit csináltam rosszul?

TMIB
12-31-2018, 09:21 AM
Én adok-veszek eBayen, szóval lehet tudok segíteni. A link amit megadtál az nem jó, szerintem a arra kattintva csak te látod a listázott árut.

Rozsomák
12-31-2018, 11:08 AM
https://www.ebay.co.uk/itm/283312096548

TMIB
12-31-2018, 11:07 PM
Így már látom, meg szerintem mások is látják, de nem várásolhatják meg, mert lejárt rajta az árverés.

"Bidding has ended on this item. The seller has relisted this item or one like this."

Én mondjuk árveréssel ki se teszek semmit, csak fix árat rakok rá és úgy listázom.

Fix árban listázd és annyiért amennyiért szeretnéd eladni. :beer:

Rozsomák
01-01-2019, 12:28 AM
Megnézték vagy 5 en eddig 2 hét alatt :(
Valami baj lehet a keresõszavakkal vagy a kategóriával :(

TMIB
01-01-2019, 08:24 PM
Az áruhoz kapcsolódó Facebook csoportokban vagy fórumokon próbáltad "reklámozni"? Az biztos segítene. :)

TMIB
01-02-2019, 08:53 AM
Ja, és nem szabad elfelejteni a szabályt.

1. Olyat árulj amire van kereslet.

Aztán ebbõl következik két másik ami közül választani lehet.

2. Áruld azt amit más nem árul.
3. Áruld amit más is árul, csak olcsóbban.

Akár 1+2, akár 1+3, mûködni fog.

Mindemellett nem árt ha a megfelelõ helyen bedobod a linket az eladó áruhoz. Én a múltkor FB-ra tettem ki egy csoportba a boltom linkjét és rögtön eladtam néhány dolgot. :)

cattaro
04-14-2019, 08:27 PM
Rendeltem az aliról, most elõször, 4,42 dollár értékben, ebbõl lejön a 3 dollár "új vásárló" kupon, így nem sokat kockáztattam... Majd meglátjuk, mi lesz.

cattaro
05-07-2019, 05:25 PM
Az 1. rendelésem az aliexpressrõl rendben megérkezett, a rendelés napjától számított 23. napon.

cattaro
07-09-2019, 06:45 PM
Összesen 22 db terméket rendeltem az aliexpressrõl az elmúlt hónapokban, ebbõl 2 nem érkezett meg, véglegesen. Mindkettõ apróság, az összértékük kb. 950 Ft. Mivel kaptam az alitól az elején 3 dollár új vásárlói kupont, így a veszteségem kb. 100 Ft, ezért leszarom az egész ügyet. Mellesleg biztos, hogy az egyik meg nem kapott termék a Magyar Posta dolgozói jóvoltából tûnt el, a nyomkövetés alapján. A tanulság az, hogy nagyon olcsó, kicsi, egyszerû borítékban, sima postával küldött termékek rendelésével óvatosan kell bánni, mert könnyen lába kélhet. A pár ezer Ft-os tételeket már regisztrált módon ("ajánlva") küldik, így nehezebb ellopni.
Volt egy csomag, amit a DHL hozott ki, aminek nem örültem, de szerencsére épp otthon voltam, amikor hívott a futár a kapu elõl.

Áttételesen kapcsolódik a témához, hogy nemrég rászántam magam, és bemerészkedtem a Kõbányai úti gigantikus kínai piac csarnokainak átláthatatlan rengetegébe. Tényleg nagyon nehéz megtalálni a konkrét termékeket, amiket keresel, mert mindenféle mikroeladó van egymás hegyén-hátán, rendszer nélkül, a kicsi és túlzsúfolt lyukaikkal, lehetetlen áttekinteni a kínálatot. De sok termék esetében feltûnt, hogy találkoztam már velük különbözõ olcsónak mondott kínai webpiacok felületein is, és az ár kb. ugyanaz, vagy egyes esetekben minimálisan olcsóbb is. Persze az ilyen piacozáshoz idõ, türelem, idegrendszer és szerencse stb. is kell, amik nálam pl. nem jellemzõek... (Kifejezetten outdoor/prepper/bushcraft termékeket árusító helyet persze nem láttam, de termékeket igen, random módon elterítve.)

TMIB
07-09-2019, 07:02 PM
Nem kell hogy hagyd a dolgot. Ha elveszett, akkor jelented hogy elveszett és visszakapod a pénzt. Mikor az első rendelésem (a két kés amiről írtam) elveszett, addig jártam a nyakukra míg vissza nem kaptam a pénzt. Érdekes módon azóta semmi nem veszett el és mindent kézhez kaptam, pedig rengeteg féle dolgot rendeltem.

Laci
07-10-2019, 02:33 PM
Sziasztok . Alin visszatérítik a meg nem érkezett rendelés árát ? Ha igen , merre keressem ?

TMIB
07-10-2019, 07:45 PM
Igen, nekem visszaadták, bár sokat kellett érte harcolnom. Először az eladónak írd meg hogy nem érkezett meg a rendelés. Akkor esélyes hogy küld helyette másikat. Ha nem akar másikat küldeni helyette, akkor közvetlen az Alihoz mehetsz és náluk jelentsd az elveszett csomagot.

Laci
07-11-2019, 03:17 AM
Köszi .

cattaro
07-11-2019, 06:30 PM
Nem kell hogy hagyd a dolgot. Ha elveszett, akkor jelented hogy elveszett és visszakapod a pénzt. Mikor az elsõ rendelésem (a két kés amirõl írtam) elveszett, addig jártam a nyakukra míg vissza nem kaptam a pénzt. Érdekes módon azóta semmi nem veszett el és mindent kézhez kaptam, pedig rengeteg féle dolgot rendeltem.

Persze jeleztem az eladóknak, hogy nem kaptam meg a terméket, nem válaszoltak. Legalábbis nem kaptam e-mailben értesítést. Majd szólok az alinak is, bár nem nagyon foglalkoztat az ügy, van most egy csomó más fontosabb problémám.

TMIB
12-30-2020, 06:32 PM
A rendelések 30 nap helyett már 90 napig jönnek. Ráadásul a követõkód is katasztrofális. Ma pl. a követõkód kiírta hogy ki lett szállítva amit rendeltem. Persze, de egy Pennsylvania állam beli címre. Akkor most a kód rossz, vagy tényleg odavitték? Egy cuccot kihoztak 4 napja, de megnéztem és mára is kiírta annál hogy Észak Karolinába kivitték. Tehát kétszer jelölte meg a rendszer kiszállítottnak... Nagyon akadozik az egész, a nemzetközi rendelések is, de nálunk az országon belülivel is súlyos problémák vannak.

TMIB
12-31-2020, 04:19 AM
Több csomagomnál is kiírta, és nem csak nekem. Százak panaszkodnak mindenfelé, a Redditen is, ugyanerrõl beszél mindenki, hogy rendelt, majd a csomagja meg lett jelölve kézbesítettnek több száz, vagy több ezer kilométerre tõlük, más államokban. Valami nagyon súlyos probléma van, vagy az Alin, vagy a kézbesítõk valamelyikénél. Tiszta ideg a sok vásárló, senki nem tudja hogy mi történik...

raktaros
12-31-2020, 01:54 PM
Nálam az utóbbi idõben sok változás nincs, inkább csak az hogy nagyon megfogyatkoztak az ingyen szállítások.
Szállítási idõ változó, van ami elég hamar ideér, van ami nagyon soká.
Egy esetben volt talán nyáron, hogy kézbesítettnek jelölt be egy rendelést, de másnap megkaptam.

Párom egy idõben rendelgetett wish-rõl, talán csak 8-10 rendelése volt összesen, de ott is becsúszott olyan hogy rendszer szerint kézbesítve.
Postán érdeklõdtem és a csomagszámra azt mondták hogy valóban átvették (az ország másik felén).
Csomag súlyát meg tudta mondani, abból tudni lehetett hogy nem a mi rendelésünk, így valószínû rossz csomagszámot kaptunk. (Egy óra volt a rendelés, a csomag meg 8kg körül volt)

TMIB
12-31-2020, 05:00 PM
Eddig nekem sem volt problémám, ez valami új gond, ami az utóbbi 1 hétben jelentkezett sokaknál.

Egyetlen egy esetben volt gond, amikor legelõször rendeltem Aliról 2 kést, azok nem érkeztek meg. Viszont azóta vagy 150 dolgot rendeltem különbözõ eladóktól és nem igazán volt probléma a rendelésekkel és kiszállításokkal. Most viszont valami súlyos hiba van a rendszerben. A gond, hogy hiába van a rengeteg panaszos, az Ali nem válaszol senkinek. A másik gond, hogy panaszt sem lehet benyújtani, hiszen azt írja a rendszer hogy "kézbesítve", és a rendszer azt már nem érti hogy ugyan azt írja ki, de sem a város, sem az állam nem stimmel.

Csak reménykedni lehet abban hogy végül minden megérkezik majd...

TMIB
09-27-2021, 10:04 AM
Kezd nagyon idegesítõ lenni az Ali...

A cuccok árai megugrottak. A postaköltség is. Most már mindenféle forgalmi adót is beszednek.

És ez persze még nem minden, hanem egyszerûen megbízhatatlanokká is váltak.

Rendeltem 900 felvarrót egy helyrõl, zsák pénzért. Úgy vettem meg, hogy ígértek mellé +50 darabot. Marhára nem küldték el, hanem csak mondták hogy "majd a legközelebbivel küldjük". Hát, kösz. Évek fognak eltelni mire én eladom azt amit megvettem...

A mostani még irritálóbb. Vettem 100 kitûzõt, 36 darab hulladék. Eladhatatlan minõség. Szóltam nekik elküldtem a problémáról a fényképet, mondták hogy semmi gond, a legközelebbi rendelésnél küldenek egy rakás másikat. Ja... Az egyik hogy nem válaszolnak az üzenetekre, csak robotüzenetek jönnek. A másik hogy rendeltem volna most tõlük 100 másikat, erre nem lehet mert nem mûködik, azt írja hogy nincs raktáron, holott ott van, be tudom tenni a kosárba, a boltjuk kiírja hogy 350 darab van nekik, de nem tudom fizetni a 100-at amit megvennék. Elég sok pénzrõl van szó, nekik nem kell a dohány? Mi a bajuk? Mi történik? Vevõ vagyok aki már sokat költött náluk, akkor miért nem válaszolnak?

:duhos:

TMIB
09-28-2021, 07:09 AM
Ja, még egy.

Eladtak nekem egy rakás felvarrót, amirõl kiderült hogy másolásvédett. Tehát nem lehet Interneten árulni. Mondtam nekik, nem fizették vissza az árát, még részlegesen sem, majd hazudoztak, mellébeszéltek, kikapcsolták a boltjukat és magyaráztak hogy én egy másik boltból rendeljek, de hogy minek arra nem volt magyarázat. Most meg vissza van kapcsolva a boltjuk és ugyanúgy árulják tovább azt kisboltosoknak amirõl tudják hogy nem eladható az Interneten, mert a dizájn tulajdonosa leveteti. Ez mégis mi? Amilyen jó volt üzleteket kötni régen, meg vásárolgatni, most annyira sok probléma van van az Alival. De még a saját beszállítómnak is panaszkodhatok, mert õk is emelgetik az árakat, de közben a minõség meg nem javul hanem romlik. :-/

TMIB
10-05-2021, 07:42 AM
A bolt baxott visszaírni. Rendeltem másikból (ami lehet hogy szintén az övék), aminek szintén írtam, de õk sem válaszoltak. Az volt odaírva hogy "FREE SHIPPING USA". Erre $17 -t levontak. Kérdeztem õket, semmi válasz.

Kérdések a termékrõl, stb. Egy büdös szót sem írtak vissza.

A másiknak is ugattam, vagy 20x írtam nekik, mondtam hogy 100 dolláros rendelésrõl van szó, de nem érdekelte õket. Meg hogy megígérték hogy kicserélik a múltkori rendelésben a hibás termékeket. (õk írták annak idején), de arra sem írtak semmit.

:mad:

shadow177
10-05-2021, 07:51 AM
Off

Jól tudom, hogy most már nem éri meg az Alli, eBay, stb. mióta I. Orbán belesz.rt az üzletbe?

P. Dude
10-05-2021, 09:22 AM
Off

Jól tudom, hogy most már nem éri meg az Alli, eBay, stb. mióta I. Orbán belesz.rt az üzletbe?

Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.

Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.

TMIB
10-05-2021, 09:32 AM
Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.

Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.

De hogy 50% a vám? Ráadásul a "sales tax" az ÁFA/vám együtt. Meg elvileg úgy volt hogy 50 dollárig nincs vám. A 6000 Ft az 20 dollár. Igaz, a használt fényképezõgépet visszatartotta a Posta mikor elküldtem anyámnak, hiába volt karácsonyi ajándék. De abból látszott hogy lehúzási kísérlet az egész hogy amikor letoltam a magyar postát egy emailben, akkor hirtelen meggondolták magukat és továbbküldték a csomagot.

Átverés az egész, tök mindegy hogy hivatal, meg kormány meg akármi. Pont ugyanúgy becsapják az embereket azok is, mint a házaló csalók a nyugdíjasokat.

P. Dude
10-05-2021, 09:45 AM

Arra is figyelni kell, hogy nemrég a bankomnál még 301 forint volt egy dollár, pár nap múlva már 305, most meg már majdnem 309-en vált.

Ged
10-05-2021, 10:07 AM
De hogy 50% a vám? Ráadásul a "sales tax" az ÁFA/vám együtt. Meg elvileg úgy volt hogy 50 dollárig nincs vám. A 6000 Ft az 20 dollár. Igaz, a használt fényképezõgépet visszatartotta a Posta mikor elküldtem anyámnak, hiába volt karácsonyi ajándék. De abból látszott hogy lehúzási kísérlet az egész hogy amikor letoltam a magyar postát egy emailben, akkor hirtelen meggondolták magukat és továbbküldték a csomagot.

Átverés az egész, tök mindegy hogy hivatal, meg kormány meg akármi. Pont ugyanúgy becsapják az embereket azok is, mint a házaló csalók a nyugdíjasokat.

Nem 50% a vám. 150 euró alatt áfát és vámkezelési díjt kell fizetni, plusz - 150 euró felett - vámot is. És nem I. Orbán találmánya, hanem EU-s direktíva. Az EU védi a piacait Kínától. Nem szeretném, ha bármely fórumtag kioktatásnak venné és megsértõdne, de számomra érthetetlen, hogy sokan nem néznek utána semmilyen hír, cikk valóságtartalmának. Én is vettem ezt, azt, de nyilván nem ebbõl élek. Ettõl függetlenül az EU-n kívülrõl történõ rendelés még nem kuka, csak pár ezer forintért már nem éri meg rendelni, mert aránytalanul sok lesz a fix költség.

P. Dude
10-05-2021, 10:49 AM
Nem 50% a vám. 150 euró alatt áfát és vámkezelési díjt kell fizetni, plusz - 150 euró felett - vámot is. És nem I. Orbán találmánya, hanem EU-s direktíva. Az EU védi a piacait Kínától. Nem szeretném, ha bármely fórumtag kioktatásnak venné és megsértõdne, de számomra érthetetlen, hogy sokan nem néznek utána semmilyen hír, cikk valóságtartalmának. Én is vettem ezt, azt, de nyilván nem ebbõl élek. Ettõl függetlenül az EU-n kívülrõl történõ rendelés még nem kuka, csak pár ezer forintért már nem éri meg rendelni, mert aránytalanul sok lesz a fix költség.

17,98 volt a termék. Ingyenes a szállítás. 4,38 a sales tax. És 1,8 kedvezmény jött le.

Így volt a teljes ár 20,56 dollár. Bankos váltást választottam a paypal helyett, és így valami 6200 forintot fizettem. És akkor még a futárnak a vámkezelésért 2800 forintot. Akkor ha a sales taxban már benne van az áfa is, akkor ez a 2800 Ft a vámkezelési díj?

Vagyis 150 eurónak megfelelõ összegig mindig 2800-at fogok fizetni a futárnak? Azért is kérdezem, mert még lehet, hogy lenne egy-két rendelésem. Meg egyet várok is, ami 8 ezer Ft volt. Akkor annál is fixen 2800 Ft lesz a vámkezelés?

És ugyanígy van Amazonon? Mert onnan még nem rendeltem soha, de szeretnék majd. Elvileg ott is belekalkulálják az áfát mindent, ugye? És akkor itthon szintén csak a 2800 Ft-ot fizetem pluszban.

Ged
10-05-2021, 02:35 PM
Én egyszer rendeltem EU-n kívülrõl július 1 után. A feladó 30 USD-t írt a csomagra, mint érték. Ez kb 9000 Ft-nak felel meg. Ennek 27%-a az áfa, ami 2500 Ft körül van. A nyugtán, amit a postán adtak az szerepel, hogy a vámkezelés díja 999 Ft (ami szerintem fix, nem értékfüggõ) és 2500 "vámteher" ami valójában az áfa értékének felel meg. Ha 20 dollárnál nagyobb értékû cuccod érkezik akkor arányosan nagyobb lesz az áfa mértéke. A vámkezelés díja - szerintem - fix ezer forint.
Amazonról nem rendeltem soha, nem tudom, ott mit számolnak bele.

TMIB
10-05-2021, 07:33 PM
Az EU nem a piacát védi, hiszen az EU úgy tûnik hogy nem is gyárt olcsó dolgokat. Megrendelik a nagy cégek Kínából a dolgokat, majd rádobnak egy 5x-ös hasznot. Vagy akár még nagyobb szorzóval dolgoznak. Ki jár rosszul? Az átlagember aki megveszi. Az EU mit nyer ezzel? még több forgalmi adót szed be, még azon felül amit a nagykereskedõtõl is elvett. Dupla pénz a nagyok zsebébe. Egyszerû lehúzás, mint ahogy a legtöbb dolog az. Eleve ha nincs elvámolnivaló, akkor mire fel van vámkezelési díj? Ha meg ki van fizetve a postaköltség akkor az állam milyen alapon pótdíjaz egy kifizetett postázást? Vagy az állam miatt történik az is?

Nem tudom, de ez kizárólag lehúzásnak tûnik. A kínai piac tovább mûködik, csak az átlagember szív az állam miatt.

:hogymi:

Al Bundy
10-05-2021, 11:41 PM
17,98 volt a termék. Ingyenes a szállítás. 4,38 a sales tax. És 1,8 kedvezmény jött le.

Így volt a teljes ár 20,56 dollár. Bankos váltást választottam a paypal helyett, és így valami 6200 forintot fizettem. És akkor még a futárnak a vámkezelésért 2800 forintot. Akkor ha a sales taxban már benne van az áfa is, akkor ez a 2800 Ft a vámkezelési díj?

Vagyis 150 eurónak megfelelõ összegig mindig 2800-at fogok fizetni a futárnak? Azért is kérdezem, mert még lehet, hogy lenne egy-két rendelésem. Meg egyet várok is, ami 8 ezer Ft volt. Akkor annál is fixen 2800 Ft lesz a vámkezelés?

És ugyanígy van Amazonon? Mert onnan még nem rendeltem soha, de szeretnék majd. Elvileg ott is belekalkulálják az áfát mindent, ugye? És akkor itthon szintén csak a 2800 Ft-ot fizetem pluszban.

Ha USAbol rendelsz, ott a web oldalon mindig netto ar van. Erre rarakjak a szallitasi koltseget, es a kijott osszegre megy a sales tax ami az amerikai AFAt jelenti. Ez allamonkent valtozik, de kb. 0 es 7 % kozott van. Ezzel az elado csak azt mutatja, hogy a megvett termek mennyiert megy el hozzad az amerikai rendszer szerint. Minden egyeb koltseget, magyar AFA, vam, azt mar a magyar allam rakja ra. Semmilyen Union kivulrol erkezo cuccon nem lesz rajta a magyar koltseg, azt mind beerkezeskor rakjak ra. Ezeknek utana kell neznetek, ha nem akartok nagy meglepetest.

TMIB
10-06-2021, 12:38 AM
Ezzel vitatkoznék. Tõlem szoktak rendelni az EU-ból. A nagy online bevásárlós weboldalak ráteszik a VAT nevû vámot, külön adószámuk van, és azt rá kell írni a csomagba, amibõl a vámosok már tudják ott Európában, hogy a csomag után ki lett fizetve a vám. Igencsak megbonyolították ezzel a munkámat, de ez van...

Al Bundy
10-06-2021, 01:04 AM
De ezt szerintem nem mindenki csinalja meg, bar ezt akkor te tudod jobban.

TMIB
10-06-2021, 01:38 AM
A nagy boltoknak kötelezõ, akár eBay, akár Amazon, akár Etsy, akár más nagyok, mindnek kötelezõ a VATs-ot leszedniük. Az Ali is csinálja, sõt, a rendszerükben az itteni forgalmi adó "VATS" néven van feltüntetve. Amit pedig én adok el Európába a vásárláskor azt is VATS-ként szedik le a vásárlókról. Ez így bele van építve a rendszerbe.

Ez új dolog, régen nem volt, csak az utóbbi 1-2 évben lett bevezetve.

Sõt, elõtte nálunk mindenki csak a saját államában fizette be a forgalmi adóját boltosként, és ha más államban vásárolt akkor a vevõ fizette be évente a "használati adót", ami arról szólt hogy más államból vásárolt valaki. Ez is változott, most már minden állam egyenként bevezette hogy a boltosok minden államba fizessék be a forgalmi adót. De ezt persze a nagy kereskedõ-hálózatok mint az Amazon és társai, simán csak begyûjtik automatikusan, úgyhogy a kis árusoknak ezzel így már nincs gondja. Elég elképzelni hogy milyen katasztrófa lett volna ha egyetlen kisboltosnak mind az 50 államba kellett volna egyenként csekkeket küldenie évente, vagy akár 3 havonta.

P. Dude
10-06-2021, 04:58 AM
Ezzel vitatkoznék. Tõlem szoktak rendelni az EU-ból. A nagy online bevásárlós weboldalak ráteszik a VAT nevû vámot, külön adószámuk van, és azt rá kell írni a csomagba, amibõl a vámosok már tudják ott Európában, hogy a csomag után ki lett fizetve a vám. Igencsak megbonyolították ezzel a munkámat, de ez van...

Hát de látod, mégis ki kellett fizetni a 6 ezres rendelésre még 3 ezer vámkezelést itthon.

Ged
10-07-2021, 08:04 AM
Az EU nem a piacát védi, hiszen az EU úgy tûnik hogy nem is gyárt olcsó dolgokat. Megrendelik a nagy cégek Kínából a dolgokat, majd rádobnak egy 5x-ös hasznot. Vagy akár még nagyobb szorzóval dolgoznak. Ki jár rosszul? Az átlagember aki megveszi. Az EU mit nyer ezzel? még több forgalmi adót szed be, még azon felül amit a nagykereskedõtõl is elvett. Dupla pénz a nagyok zsebébe. Egyszerû lehúzás, mint ahogy a legtöbb dolog az. Eleve ha nincs elvámolnivaló, akkor mire fel van vámkezelési díj? Ha meg ki van fizetve a postaköltség akkor az állam milyen alapon pótdíjaz egy kifizetett postázást? Vagy az állam miatt történik az is?

Nem tudom, de ez kizárólag lehúzásnak tûnik. A kínai piac tovább mûködik, csak az átlagember szív az állam miatt.

:hogymi:

Sok igazságot leírtál, de csak az átlagember szempontjait nézed (érthetõ). Ha túl sok árut importál az EU, akkor egyre több ágazat megy tönkre az EU-n belül és nem lesz semmilyen alternatívája a kínai áruknak. Ha függõvé tesszük a gazdaságunkat a kínaiaktól akkor úgy szívatnak bennünket, ahogy akarnak. Ha kinyírjuk az egyes iparágakat, akkor egy rakás munkahely szûnik meg, és megint az átlagember fog szívni, csak sokkal jobban. Nyilván nem minden árucikkre igaz, de lesz olyan, ahol már nem éri meg a vásárlónak Kínából rendelni a vám és egyéb költségek miatt, mert alig valamivel drágábban EU-s (német, magyar, lengyel, stb.) eredetû terméket kaphat. Kínának az a célja, hogy minél több bevétele legyen, az EU meg nem akarja, hogy a saját kasszája helyett a kínaiba vándoroljon a lé. A védõvámok egyrészt a kínai cuccok versenyképességét rontják másrészt a kiesõ bevételek egy részét pótolják. A nyugati gazdaságok nagyjából már kinyírták a könnyûiparukat, de itt nem áll meg a folyamat. A járványhelyzet miatti kezdetni áruhiány rávilágított arra, hogy a profitnál fontosabb a termelésbiztonság. A vállalatok is elkezdtek diverzifikálni, mindenki igyekszik visszahozni a termelés egy részét, amit Kína elvitt. Szóval megy a kötélhúzás.
Egyébként az USA is védõvámot vetett ki EU-s termékekre. Korábban az volt a trend, hogy kereskedelmi megállapodásokat kötöttek, hogy minél könnyebben lehessen kereskedni a globalizált világban, de most fordult a kocka: rájöttek, hogy több lábon kell állni, mert olyan vészhelyzetben, amit a Covid teremtett nem lehet egy másik ország iparára támaszkodni, ha valami azonnal kell.

P. Dude
10-12-2021, 05:06 PM
Egyébként az USA is védõvámot vetett ki EU-s termékekre. Korábban az volt a trend, hogy kereskedelmi megállapodásokat kötöttek, hogy minél könnyebben lehessen kereskedni a globalizált világban, de most fordult a kocka: rájöttek, hogy több lábon kell állni, mert olyan vészhelyzetben, amit a Covid teremtett nem lehet egy másik ország iparára támaszkodni, ha valami azonnal kell.

Én úgy hallottam, hogy ez csak duma. :) Mivel Trumpot ellehetetlenítették a gazdasági nacionalizmus ötletével és azzal, hogy hazavigye Kínából a stratégiai fontosságú cégeket (amiket a nem létezõ háttérhatalom kihelyezett, hogy megkerülje a szakszervezeteket és a munkavállalói jogokat), most az USA szinte Kína rabszolgája és még arra is képtelen, hogy a létszükségleti dolgokat, pl. a gyógyszert elõállítsa magának.

Biden családja konkrétan Kínához kötõdik, és olvastam olyan véleményt, hogy ebben a tempóban a tata már most kitûzhetne Amerikára egy kínai zászlót, a fiát pedig megtehetné a kiterjesztett Kínamerika császárának. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a média Kína-ellenes hõbörgése csak fedõsztori, pláne, hogy az elmúlt évtizedek sem éppen arról szóltak, amibõl amerikai-kínai ellentétre következtetnénk.

Most már szinte mindent Kínában gyártanak, és ez lassan világuralomra ad nekik lehetõséget.

P. Dude
10-13-2021, 07:48 AM

Nem nagyon értem... Most kaptam egy mailt a Magyar Postától, hogy a Kínából érkezõ vámkezelt küldeményem összértéke nemzetközi szállítási díjjal együtt 2071 Ft (8 ezerért rendeltem). Vám 0 Ft, ÁFA 0 Ft, postai szolgáltatási díjként fizessek be holnaputánig online 399 Ft-ot, vagy átvételkor a postásnak 799 Ft-ot.

Múltkor senkitõl nem kaptam semmilyen értesítést az indiai küldeménynél, még arról sem, hogy jön. Azt 6 ezerért rendeltem, erre 2800-at kellett fizetni a futárnak a vámkezelésért. (Mindkét rendelés eBay.)

Akkor ez most egy követhetetlen összevissza dolog lesz, hogy mikor mennyit kell fizetni?

TMIB
10-13-2021, 07:58 AM
Szerintem ne keress benne logikát. Régen is találomra vámoltak és találomra mondtak be rá összeget.

Amikor velem csinálták akkor a törvény szerint vámolandó összeg 50 vagy 100 dollár volt (nem emlékszem pontosan), ha rendelt cuccot küldött az ember. Hogy az anyámnak küldött 6000 Ft ($20) értékû karácsonyi ajándékot milyen alapon foglalták le vámolás céljából, azt a mai napig nem értem, de amikor kérdeztem õket akkor erre nem is tudott rá válaszolni a posta...

TMIB
12-21-2021, 03:29 AM
Az Ali nagyon bucskázik lefelé a lejtőn.

Az egyik hogy az árak kezdenek elszállni. Egyre több pénzt kérnek a termékekért is, meg megfejelik komoly postaköltségekkel. Nincs már 1 dolláros felvarró, helyette 2.50-3.50 -ért van. Annyiért meg marhára nem éri meg megvenni. Esetleg ha ünnep van és rengeteget vesz az ember egyszerre.

A másik hogy sunyik kezdenek lenni a boltosok is. Eladnak copyrightos cuccokat, majd mikor rákérdez az ember, akkor kikapcsolják a boltjukat és eltűnnek, nem válaszolnak, mellébeszélnek.

Meg most két bolttal is úgy jártam, hogy 100-100 darabot vettem valamiből. Az elsőnél 37 volt hibás, a másiknál 21. Mindkettő megígérte hogy cseréli a hibás árut, aztán mindkettő megszegte a saját szavát. Elbújnak, nem válaszolnak, hülyére veszik a vevőt.

Ilyen pár éve nem volt. :hogymi: Az utóbbi 1-másfél évben az Ali megbízhatósága a béka s3gge alá csúszott.

TMIB
09-04-2024, 03:20 AM
Új probléma... most esett meg velem.

Aliexpressz külfi a holmikat, egy nagy amerikai irodába, ahol egybecsomagolnak dolgokat és tovább küldik. Oké, épp csak a csomagoló irodában az a cég ? hamis posta bélyeggel küldött tovább csomagot. A postán lefoglalták. Az asszonyt odaküldtem hogy mi van. Mondták a postán hogy hamis a nyomtatott bélyeg és ezért NEKEM kellett kifizetni a postaköltséget.

Ali vásárlói segítő akármijén mondták hogy ezt az eladókkal kell megbeszélnem. Épp csak az eladók az Ali csomagküldőjét használták. Tehát akkor az Ali alvállalkozója a sáros. Most az egyik boltos az Alinak írt hogy kiderüljön hogy mi történt. De én meg idegben vagyok mert 1. kifizetteem majdnem 12 dollár extrát, mert a csaló által okozott kárt rám hárította a postahivatal. Illetve 2. rengeteg dolgot rendeltem és most aggódhatok hogy a többi csomaggal is ez lesz-e.

Nem tudtam hogy mi hiányzott a boldogságomhoz. :cry:

Amúgy ez komoly gond, egy ideje tömegével árulják a hamis bélyegeket, nyomtatott bélyeget, meg a többi fajta bélyeget, postanyomtatottat, stb.

Ez így rossz nekem (a vásárlónak), rossz az Alinak, rossz az Alis eladóknak, rossz a postának is. Csak azt nem tudom hogy miért én fizessem ezt ki. Remélem megkapom a kártérítést az Alitól, ők meg rendet vágnak az alvállalkozós csomagküldőszolgálatuknál. Főként hogy hamis postabélyeggel feladni valamit az szövegségi bűncselekmény ami 5 évig terjedő letöltendővel járhat...

TMIB
09-05-2024, 07:01 PM
És egy újabb... Megint $11.70. És még van vagy 6 csomag amire várok.

Ali vásárló-segítő akárkik mondják hogy majd utánanéznek. De nincs megoldás igazán. Rá akarják terhelni az eladókra, de azok meg nem tehetnek erről.

A postára elmentem, magyaráznak hogy mi van, felvettem hangfelvevővel. Basszus miért nem állítják meg a csomagot ott ahol leadja az aki a hamis postabélyeget használta? Miért hozzák ide? Miért rajtam követelik a kárukat? Miért nem fogják el azt aki a hamis bélyeget használta? Miért nem adnak papírt arról hogy hamis a bélyeg, és be tudjam jelenteni a hatóságoknak?

Ez bűzlik. Azt értem hogy van valaki aki csaló, vagy hülye. De a Posta az miért hülye? Vagy nekik mindegy, mert csak behajtják az áldozaton a kárukat? De akkor meg a Posta együttműködik a csalókkal. Nem? Nekik mindegy, a csaló csaljon, az áldozat meg fizessen. Eleve gyanús hogy miért $11.70, ha a sima postaköltség 4.50, vagy nehezebb csomagra vagy 6. Miért kerül dupla annyiba? Az is megfordult a fejemben hogy a Posta is csal. Vagy hogy csak megjelölik a bélyeget hamisnak de nem az?

darxide21
09-06-2024, 10:56 AM
Én egy 1700 forintos védőplexit rendeltem airsofthoz. A csomagkövető szerint a postán volt, de ott nem is hallottak róla semmit. Az eladó azt mondta, ő elküldte, kérdezzem meg a postán, a postán meg azt, hogy kérdezzem meg az eladót.... Szóval buktam, de megcsináltam magamnak és jobb lett, mint amit rendeltem.

TMIB
09-06-2024, 02:13 PM
Nálam most fogták vissza a 3. csomagot. Ez így már 3x$11.70 lesz, talán. Egyelőre semmire se jutottam az Ali vásárló-segítőivel. Az Ali azt mondja hogy kérjem vissza a pénzem az eladóktól, de az eladók meg azt mondják hogy szóljak az Ali-nak. Közben az Ali sara annyiban, hogy olyanokat foglalkoztatnak postázásra akik itt az Államokban csomagolnak egybe rendeléseket és küldik tovább, de hamis bélyeggel. De hogy azok kik azt csak az Ali tudja. Hogy fogom így működtetni a boltomat, ha nem rendelhetek többet az Ali-ról? :(

TMIB
09-06-2024, 02:13 PM
Én egy 1700 forintos védőplexit rendeltem airsofthoz. A csomagkövető szerint a postán volt, de ott nem is hallottak róla semmit. Az eladó azt mondta, ő elküldte, kérdezzem meg a postán, a postán meg azt, hogy kérdezzem meg az eladót.... Szóval buktam, de megcsináltam magamnak és jobb lett, mint amit rendeltem.

Nem lehet hogy a posta hazudott? A magyar posta is sunyi, nem lehet bennük se megbízni.

Nálam most fogták vissza a 3. csomagot. Ez így már 3x$11.70 lesz, talán. Egyelőre semmire se jutottam az Ali vásárló-segítőivel. Az Ali azt mondja hogy kérjem vissza a pénzem az eladóktól, de az eladók meg azt mondják hogy szóljak az Ali-nak. Közben az Ali sara annyiban, hogy olyanokat foglalkoztatnak postázásra akik itt az Államokban csomagolnak egybe rendeléseket és küldik tovább, de hamis bélyeggel. De hogy azok kik azt csak az Ali tudja. Hogy fogom így működtetni a boltomat, ha nem rendelhetek többet az Ali-ról? :(

TMIB
09-09-2024, 07:14 PM
Az új számla a másik csomagért $12.15 .

Folyamatosan küldözgetem az Alinak a bizonyítékokat. Van hangfelvétel, van videó felvétel is, postai számla, stb. A mostani nő azt írta hogy intézi a két számláért a pénzátutalást. Majd meglátjuk...