PDA

View Full Version : Repülõgépszerencsétlenség

Atyesz
05-11-2017, 07:15 PM
Egy szitu, ahol mindenki kiszolgáltatottnak érzi magát, és mint prepper, nagyon meg van kötve a keze, az egy gép fedélzete, ahol a szigorúan cenzúrázott holmid nagy része nincs is nálad.

Vajon mit lehet magunkkal vinni, ami hasznos lehet egy klasszikus zuhanás, de túlélés után? Akár szigetre, akár hegyekbe, akár más helyre pottyant a szerencse?

Te mit vinnél magaddal?

Vasember
05-11-2017, 09:06 PM
Nálam a kézipoggyászomon mindig rajta van az IFAK-om. Mondjuk nem egy lakatlan szigeten való landolás, inkább valami reptéri balhé lehetõsége miatt.

TMIB
05-11-2017, 09:58 PM
Nekem errõl a helyzetrõl ez a film jut eszembe: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89letben_maradtak_(film)

Atyesz
05-13-2017, 10:34 AM
És mi van az IFAK- ban?

Rozsomák
05-13-2017, 11:09 AM
És mi van az IFAK- ban?

Agregátor, Egy KV fõzõ, tubusos tej, a többi megoldódik amíg KV-zom. :D

Törölt_reg
05-13-2017, 06:24 PM
..ejtõernyõt?

TMIB
05-13-2017, 07:50 PM
..ejtõernyõt?

Azt hiszem hogy ez a tökéletes válasz. :haha:

Vasember
05-13-2017, 10:21 PM
Unokaöcsém csak az ernyõjét vitte kézipoggyásznak az államokba. ��
Az IFAKomban a szokásos cuccok chest seal, tourniquet, quicklot, tubus, kötszerek stb...
Repülésnél kiszedem az ollót(ezt nem tudom átengednék-e) szikét, tût.

GAZDA
05-14-2017, 02:40 PM
Ma már semmi érdemben használható felszerelést nem lehet egy gépre felvinni ezért érdemesebb a készségeket fejleszteni, hogy a gép maradványaiból vagy a helyben megtalálható anyagokból tudj megélni.

Vasember
05-14-2017, 05:43 PM
Régen a gépeken volt kis oxigénpalack, fejsze (még van a garázsomban innen származó), de most is van gumicsónak, mellény. (Ilyesmit is találok, ha nagyon túrok).
Szerintem ha túléled a landolást, a csomagokban találhatsz mindent ami kell.

Parasztcipo
03-30-2018, 08:52 PM
Attól is függ, hogy milyen gépen vagy. Ez a film jutott eszembe, ahol csak 3-an ültek egy kisgépen és nem igazán volt mit felhasználni, ráadásul senki sem tudta az útvonalukat:

http://www.imdb.com/title/tt2226597/

grindrise86
12-25-2025, 01:19 PM
Az alapvető kérdésre válaszolva, hogy mit vinnék magammal a repcsi fedélzetére persze úgy, hogy fel is engedjenek én a következőket tartottam/tartanám magamnál:

- 2AA-s elemlámpa tartalék lítiumos elemekkel
- taktikai toll/kubotan
- paracord karkötő
- karóra
- energiaszeletek
- mini elsősegélyhez alapok
- vízeskulacs

Ezek biztosan nálad lehetnek. Néhány alkalommal utaztam már ìgy. Nyilván ha egy ridegebb, zord kinézetű tollat választasz akkor azt visszatarthatják.
Kíváncsian várom, ki mit cserélne le vagy tenne még hozzá!?

TMIB
12-25-2025, 03:38 PM
Nem tudom, reptéri biztonságiak imádnak szemétkedni. Még az is kínjuk volt hogy BDU nadrágban voltam mert hogy "túl vastag, nem bírja átvilágítani a gép". Röhej. Aztán úgy megtaperoltak hogy azt hittem Kovi filmbe kerültem. Persze üres volt minden zsebem, de azért 2 átvilágítós helyen is keresztül parancsoltak a tapogatás előtt. Jó hogy már nem repülök sehová, az a néháyn alkalom is bőven elég volt, még sok is. Nem beszélve az elsőt, amikor meg is loptak a reptéri biztonságiak. Az egy nagy bűnöző bagázs... :-/

grindrise86
12-25-2025, 06:20 PM
Aláírom, hogy szeretnek kötekedni. Én is szívesebben öltöznék úgy, ahogy szoktam de az túl kirívó lenne és tuti nem engednének át soha... Sajnos trükközni kell. :-/