View Full Version : Repülõgépszerencsétlenség
Atyesz
05-11-2017, 07:15 PM
Egy szitu, ahol mindenki kiszolgáltatottnak érzi magát, és mint prepper, nagyon meg van kötve a keze, az egy gép fedélzete, ahol a szigorúan cenzúrázott holmid nagy része nincs is nálad.
Vajon mit lehet magunkkal vinni, ami hasznos lehet egy klasszikus zuhanás, de túlélés után? Akár szigetre, akár hegyekbe, akár más helyre pottyant a szerencse?
Te mit vinnél magaddal?
Vasember
05-11-2017, 09:06 PM
Nálam a kézipoggyászomon mindig rajta van az IFAK-om. Mondjuk nem egy lakatlan szigeten való landolás, inkább valami reptéri balhé lehetõsége miatt.
Nekem errõl a helyzetrõl ez a film jut eszembe: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89letben_maradtak_(film)
Atyesz
05-13-2017, 10:34 AM
És mi van az IFAK- ban?
Rozsomák
05-13-2017, 11:09 AM
És mi van az IFAK- ban?
Agregátor, Egy KV fõzõ, tubusos tej, a többi megoldódik amíg KV-zom. :D
Törölt_reg
05-13-2017, 06:24 PM
..ejtõernyõt?
..ejtõernyõt?
Azt hiszem hogy ez a tökéletes válasz. :haha:
Vasember
05-13-2017, 10:21 PM
Unokaöcsém csak az ernyõjét vitte kézipoggyásznak az államokba.
Az IFAKomban a szokásos cuccok chest seal, tourniquet, quicklot, tubus, kötszerek stb...
Repülésnél kiszedem az ollót(ezt nem tudom átengednék-e) szikét, tût.
GAZDA
05-14-2017, 02:40 PM
Ma már semmi érdemben használható felszerelést nem lehet egy gépre felvinni ezért érdemesebb a készségeket fejleszteni, hogy a gép maradványaiból vagy a helyben megtalálható anyagokból tudj megélni.
Vasember
05-14-2017, 05:43 PM
Régen a gépeken volt kis oxigénpalack, fejsze (még van a garázsomban innen származó), de most is van gumicsónak, mellény. (Ilyesmit is találok, ha nagyon túrok).
Szerintem ha túléled a landolást, a csomagokban találhatsz mindent ami kell.
Parasztcipo
03-30-2018, 08:52 PM
Attól is függ, hogy milyen gépen vagy. Ez a film jutott eszembe, ahol csak 3-an ültek egy kisgépen és nem igazán volt mit felhasználni, ráadásul senki sem tudta az útvonalukat:
http://www.imdb.com/title/tt2226597/