PDA

View Full Version : Túlélés.hu

Unicornis
06-05-2017, 10:18 PM
Ismeri valaki ezt az oldalt?
http://tuleles.hu/
Új lehet még, mert az a kevés bejegyzés mind Május-Június havi, ha jól láttam.

WestBam
06-06-2017, 10:10 AM
Azt bizony Borsodi (http://magyarprepperforum.net/member.php?165-borsodi) kolléga csinálja ahogy olvasgattam, õt lehet zaklatni az oldallal kapcsolatban -gondolom. Bushcraft-prepper vonalon érdekelt tudomásom szerint igaz elég régen találkoztam már vele.

TMIB
06-06-2017, 10:12 AM
Kalibereseknek van hozzá valamilyen köze. :) http://magyarprepperforum.net/showthread.php?80-Aj%E1nlott-linkek&p=80939&viewfull=1#post80939

GaborV
06-06-2017, 11:53 AM
Kedvenc idézetem az oldalról:

+1: Sose hívjunk rendõrt!

(Nahát, ez pont ugyanaz, mint a gázpisztolynál. Vagy bármilyen önvédelmi esetben.)

Ha legjogszerûbb, legtisztább önvédekezés, amire van egy tucat tanú és 3 szögbõl HD videófelvétel az amiben részünk volt, akkor is mi ellenünk fognak eljárást indítani garázdaságért, és 97% eséllyel el is fognak ítélni. Sose hagyjuk, hogy a hatóságok tudomására jusson az esemény.

SAJNOS teljesen igazuk van...

Salmo
06-06-2017, 06:06 PM
Fotel Rambo

TMIB
06-06-2017, 06:48 PM
Szerintem a "sose hívjunk rendõrt" az nem túl jó tanács. Akkor ki hív majd rendõrt? Elõfordulhat hogy pont a támadó, és mivel õ telefonált, így lépéselõnyben lesz és inkább neki fognak hinni. A híreket nézve elõ szokott fordulni ilyesmi.

coco
06-06-2017, 07:51 PM
Nézzük végig a lehetõségeket:
1. egyik fél sem telefonál: senkit nem meszelnek el min. garázdaságért
2. minden más esetben: a védekezõt mindenképpen elmeszelik, nagy valószínûséggel a támadót is

Minek kell rendõrt hívni? Kinek kell a probléma? Hidd el, nem véletlenül alakult ki ez az "ajánlás" ... :( Mo. nem járja az önvédelem, fõleg közterületen.

borsodi
06-10-2017, 04:29 PM
Fotel Rambo

Salmó bácsi, kicsoda a Fotel Rambo? Én vagy a Tanki (http://magyarprepperforum.net/member.php?968-Tanki)?

fater.lajos
06-13-2017, 10:22 AM
Mielõtt még összekaptok...

Nem izgat, ki írja, szerkeszti ezt az oldalt. Elolvasom és véleményt alakítok ki az ott leírtakról. Ez a vélemény az enyém. Senki nem várja el, hogy a véleményem megosszam, megváltoztassam, vagy kritizáljam más munkáját. Na ez, ezért jó!
A legszínvonaltalanabb oldalakból is lehet tanulni! Megtalálom a hibáit és azokat igyekszem elkerülni!
borsodi!
Ha te írod, írjad! Én kíváncsi vagyok a véleményedre, aztán vagy egyetértek vele (veled), vagy nem!

Salmo
06-17-2017, 04:35 AM
Salmó bácsi, kicsoda a Fotel Rambo? Én vagy a Tanki (http://magyarprepperforum.net/member.php?968-Tanki)?

Nem, a Rory Miller

borsodi
06-17-2017, 04:46 PM
Nem igazán értem miért kell full kreténben nyomnod, de ha a kalaposbácsi azt mondta, hogy ezt csináld akkor hajrá! Papica tudását nagyra becsülöm, de nem az a megoldás, hogy ha kiképzek 10 oktatót akkor utána nem hagyom õket érvényesülni. Én kérek elnézést, hogy vannak ötleteim, terveim, sõt volt valami aki ezt érdekesnek is találta és az egész mögé állt.

Rozsomák
06-17-2017, 05:03 PM
Csak én nem értem mi a baj? :O

TMIB
06-17-2017, 05:25 PM
Nem vagy egyedül, én sem tudom. :)
Mindenben egyetérteni nem lehet, de minden meg lehet vitatni barátságos hangnemben is. :beer:

borsodi
06-17-2017, 05:36 PM
Semmi gond, csak egy kis magyar vírtus... :haha:

Törölt_reg
06-18-2017, 03:45 AM
Nem igazán értem miért kell full kreténben nyomnod, de ha a kalaposbácsi azt mondta, hogy ezt csináld akkor hajrá! Papica tudását nagyra becsülöm, de nem az a megoldás, hogy ha kiképzek 10 oktatót akkor utána nem hagyom õket érvényesülni. Én kérek elnézést, hogy vannak ötleteim, terveim, sõt volt valami aki ezt érdekesnek is találta és az egész mögé állt.Ne nagyon foglalkozz a többi ember véleményével!Ha Neked ez szórakoztató,van kedved csinálni...hát csináld!Sok sikert jó egészséget és kitartást!
Persze ha fontos a Lájkok száma akkor tévúton jársz,mert mindig lesz akiknek nem tetszik,sõt lehet többen lesznek ,akiknek nem tetszik!
Xard le akiknek nem tetszik..és azokat is akiknek igen!Végül is vadidegen,ismeretlen emberek!
Tedd a szívedre a kezed,úgy istenigazából számít valamit a véleményük?
"Fotel Rambó"...
Mind azok vagyunk és azok a natgeós és jutyub túlélõ sztárok is.Mert ugye átéltünk szörnyû háborúkat,járványokat,népirtásokat...elhurco ltak minket lágerekbe,gulágokba hosszú évekre....évtizedeken át aranymosásból és prémvadászatból éltünk meg Szibériába és a világ kegyetlen tájain.
Mûmájerek vagyunk élünkön a nagy sztárokkal!Elképzeljük a "mi lenne ha" és HD-ben felvesszük ahogy túlélünk :haha:
Aztán uzsgyi haza a meleg szobába,zuhany ,meleg ebéd és nekiállunk megszerkeszteni egy ütõs videót a FOTELBEN ülve...hogy okuljanak a többiek...várva a lájkokat,hogy "mekkora nagy ász túlélõk vagyunk"....:haha:
...aztán hétfõn meló és befizetjük a csekkeket...nehogy kikapcsolják az áramot...:haha:

TMIB
06-18-2017, 10:22 AM
Az oldal inkább az én blogomra hasonlít, nem erdõs-túlélõs, hanem mindennapokat, bûnözést túlélõs, önvédelmi eszközös. Igaz ahogy nézem van 7 bushcraft cikk is. :)

Salmo
06-18-2017, 05:54 PM
Nem igazán értem miért kell full kreténben nyomnod, de ha a kalaposbácsi azt mondta, hogy ezt csináld akkor hajrá! .

No akkor cseppecskét megmagyaráznám a dolgokat, mert a full kreténben nyomás kicsit erõs, de egy picit igazad van.

- nem, nem a kalapos bácsi instruál az itteni hozzászólásaimban
- mind a Te, mind a Tanki bushcraft hozzáértést elismerem, tisztelem!

De, és itt jön a fotel rambo, és Rory Miller:

Jómagam lehet kicsit vaskalaposan, olyan dolgokban szeretek megnyilatkozni, és olyan emberektõl szeretek
megnyilatkozásokat magamévá tenni amiben/akik egy adott témában jártas vagyok/jártasak.
Amikor elõször ránéztem a Túlélés.hu-ra, akkor éppen olyan témák voltak amikben bizony sem Neked, sem Tankinak
sem az egyébként mindennemû gáz-riasztó, gumis, éles lõfegyverek ( õszintén gondolom) legnagyobb hazai elméleti(! ) szakértõjének Vass Gábornak sincsgyakorlati tapasztalata. Így az egyébként az általam más, az internetrõl kiokosodott, majd máshol ezt az összeollózott tudást
a magyar nyelv egyes és többes számának illetve 1-3 személyeinek összemosásával megosztó esetben is, az erre a halmazra
használt fotel rambo kifejezés csípõbõl jött. És innen már csak egy lépés Rory Miller aki tényleg mindent tud az erõszakról......

Tibi

Salmo
06-18-2017, 06:16 PM
Semmi gond, csak egy kis magyar vírtus... :haha:

Ésszel ám ha kevés van is szoktam volt mondani......

A fegyverjogban és egyéb ilyen jellegû témákban meglévõ kétségkívül, az átlagnál lényegesen magasabb olvasottságod
szerintem nem predesztinál egy önvédelmi orákulum szerepre

Nem szeretnék sem cinikus, sem személyeskedõ lenni irányodban, tõled sem várnék el hasonlót......

borsodi
07-17-2017, 09:31 AM
Az oldal inkább az én blogomra hasonlít, nem erdõs-túlélõs, hanem mindennapokat, bûnözést túlélõs, önvédelmi eszközös. Igaz ahogy nézem van 7 bushcraft cikk is. :)

A Kaliber évszakos különszámaiban vannak folyamatosan a bushcraft / túlélés cikkek, amik az új szám megjelenése után kerülnek fel az oldalra. Tehát az õszi különszám megjelenésekor fognak felkerülni a nyári különszámban található Mendék témakör cikkei és így tovább. Természetesen vannak a cikkekben "lukak" mivel nem volt lehetõségünk azt teljes terjedelmében kifejteni, ezt a késõbbiekben igyekszünk majd feltölteni.

Szeretném felhívni a figyelmedet a sajtóközlemény (http://www.tuleles.hu/hirek/sajtokozlemeny-uj-portalunk-tuleles-hu/)ben megjelent mondatra:

“Egy személy vagy család túlélése rétegekbõl áll, olyan, mint egy hagyma. A külsõ réteg az ön- és lakásvédelem, majd pedig jön a prepperkedés (ami nem feltétlenül az összeomlásra való felkészülést jelenti) és a végén ott van a bushcraft amit úgy is fordíthatnánk, hogy az õseink által megszerzett tapasztalatokon alapuló létfenntartás gyakorlása a természetben.”

Jómagam lehet kicsit vaskalaposan, olyan dolgokban szeretek megnyilatkozni, és olyan emberektõl szeretek
megnyilatkozásokat magamévá tenni amiben/akik egy adott témában jártas vagyok/jártasak.
Amikor elõször ránéztem a Túlélés.hu-ra, akkor éppen olyan témák voltak amikben bizony sem Neked, sem Tankinak
sem az egyébként mindennemû gáz-riasztó, gumis, éles lõfegyverek ( õszintén gondolom) legnagyobb hazai elméleti(! ) szakértõjének Vass Gábornak sincsgyakorlati tapasztalata. Így az egyébként az általam más, az internetrõl kiokosodott, majd máshol ezt az összeollózott tudást
a magyar nyelv egyes és többes számának illetve 1-3 személyeinek összemosásával megosztó esetben is, az erre a halmazra
használt fotel rambo kifejezés csípõbõl jött. És innen már csak egy lépés Rory Miller aki tényleg mindent tud az erõszakról......
Tibi

Mivel nem jelöltél meg témát ez egy nesze semmit fogd meg jól megnyilvánulás, hogy pontosan mire gondolsz számomra rejtély. Ellenben szeretném felhívni arra a figyelmedet, hogy egyik témakör sem rendelkezik egyetemesen elismert szakképzéssel, ergo mindenki abból dolgozik, amije van, illetve amihez hozzájut. Ezek vannak a hazai környezetbe átültetve olyan cikkekbe, amit a legjobb tudásom szerit írtam vagy írtunk meg, legyen ez akár az önvédelemi, lakásvédelmi, a prepper vagy a bushcraft / túlélés témakör bizonyos részei.

Morpheus
07-17-2017, 06:25 PM
Vettem a fáradságot és böngésztem...
Szerintem laikusoknak jó, pont erre van szükségük. Ráadásul van mögötte dizájn és munka, így könnyen eladható.
Ugyanakkor Tibinek igaza van, de itt kevesen nyomják profi szinten.
Máshol (gazdálkodás-önellátás-önvédelem) is nagy a néphülyítés, ahogy szoktam mondani. Némelyik ilyen "félisten" egyébként barátom...
Úgy gondolom jó lenne felhívni a hétköznapi ember figyelmét, megmozdítani õket... Erre jók az ilyen oldalak... Aztán hogy ki meddig megy el az az õ dolga.

Én már nem akarok megmenteni senkit.