PDA

View Full Version : Pc

Rozsomák
09-23-2017, 10:34 AM
Ez a konfig ár érték arány?

HP Compaq 6300 Pro MT számítógép, beépített hangszóróval és frissen telepített eredeti Windows 7 operációs rendszerrel.

- Alaplap: HP - Intel Q75 Express (4 X DDR3 ram slot [max 32GB], 2 X SATA 3.0, 1 X SATA 2.0, 1 X eSATA, 4 X USB 3.0, 1 X PCI-Express 2.0 x16, 2-3 gen. i3-i5-i7 támogatás, hangkártya, Gigabit Lan, VGA, Displayport stb.)
Displayport-HDMI átalakító
- Processzor: Intel Core i5-3570 (6M Cache, 4 X 3.40-3.80 GHz) + gyári hûtõ
- Memória: 8GB DDR3 1600Mhz
- Videokártya: HD 7470 1GB DDR3 videokártyával
- Merevlemez: 500GB 7200RPM SATA3
- Optikai meghajtó: SATA DVD író
59 ezer postázva.

megvehetem? 3 hó garancia.

TMIB
09-23-2017, 04:53 PM
Gondolom hogy jó, bár a magyar árakkal nem vagyok tisztában. (Meg legutoljára akkor néztem ilyen adatokat, mikor 6 éve megvettem a mostani gépem.) :)

Rozsomák
09-23-2017, 06:09 PM
reménykedtem van valaki aki hozzáértõ naprakész.

mzperiksz
09-23-2017, 06:43 PM
Jó az ár, de ne várj sokat a procitól.

TMIB
09-23-2017, 07:08 PM
Hasonló az enyémhez, talán az enyém egy hangyányival erõsebb. Az ár jó, de érdemes tudni hogy 6 évvel ezelõtt volt viszonylag erõs konfig. Persze fut ilyenen a legtöbb program.

Rozsomák
09-23-2017, 08:46 PM
Köszönöm.

P. Dude
01-05-2024, 09:04 PM
Tudnátok nekem segíteni ebben? Postal Brain Damaged minimum követelménye:

CPU: Intel i5 4th gen or equivalent.

RAM: 4 GB.

VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 780M or equivalent.

DEDICATED VIDEO RAM: 4096 MB.

PIXEL SHADER: 5.0.

VERTEX SHADER: 5.0.

FREE DISK SPACE: 4 GB.

Ez a minimum, sajnos ajánlott konfigurációt nem adtak meg. Aki jobban ért hozzá, szerintetek ha ez a minimum, kb. milyen konfig lenne az ideális?

Az én gépem:

Processzor: AMD A8 Pro-7600B 3,7 GHz

Videokártya: AMD Radeon R7 200 Series (2 GB)

Memória: 8 GB DD3-1600 DD3 SDRAM

Ezt mivel lenne érdemes fejleszteni, hogy kijöjjön egy erős ideális konfig a játékhoz?

TMIB
01-07-2024, 10:06 AM
Passzolok, AMD procit egyáltalán nem tudom, én Intelt használok. Azt tudom csak hogy az AMD-nek van 5000-es szériája és az a legújabb. Az 5800-as talán... Meg hogy az AMD összerakása egy fokkal olcsóbb mint az Intelé.

A 2GB-os videókártya elég régi lehet, mert évekkel ezelőtt is 6GB-os kártyákat árultak. Most meg a 12 GB-os sem ritkaság. (Nekem is olyan van és már az enyém sem mai gyerek.)

A 8-nál a 16 RAM jobb lenne, persze ha a játék megelégszik 4-el akkor a 8 is elég. Úgy tudom a 32 GB-ot nem igazán szokták kihasználni a gépek. Bár az enyémben most annyi van. Nekem azért is jó az, mert mindig 1 millió Google tab van nyitva aztán az rögtön megeszik vagy 6 GB-ot belőle. :D

Ok, megnéztem a videókártyát. Hát, NewEggen használtan 30 dollár, újonnan már meg se lehet venni. Szóval a kártya az biztosan csereérett. :-)

Mondják hogy egy új izmos gép 1.200.000 Ft Magyarországon, de ez nem igaz. Én egy egész jót összeválogattam a múltkor egy magyar online boltban, csak hogy megnézzem az árakat. 350k-ból kijött egy erős középkategóriás, amivel a játékok nagy része elfut. Oké, a GTA 6 nem fog, de az 5 az vígan...

Ha nem tudod hogy kell összerakni akkor gondolom az egyetlen opció egészben megvenni.

Ha AMD-s vagy akkor ez elég pofásnak tűnik:

https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=G15DK-R5800X2450

Igaz, nem igazán értem hogy mi az az 512GB+0GB kiválasztva. 512 GB az egész, vagy 3x 512GB van, 2 SSD tárhellyel meg egy HDD tárhellyel? Mert eléggé nem mindegy...

Ha sokat keresel, gondolom érdemes befektetni rá. Legalább nincs videókártya-hiány mint amikor én vettem az enyémet, akkor aranyárban volt minden.

Gondolom a magyar árak azért vannak fenn, mert 350 a dollár. Ha 142 Ft lenne a dollár mint 2008-ban vagy mikor, akkor az ilyen cuccokat mindjárt ésszerűbb árfolyammal tudnák importálni a kereskedők.

P. Dude
01-07-2024, 06:28 PM
Köszi az infókat!

Gamer PC-t nem szeretnék, mert tippre olyan 10 éve nem játszom semmivel, és nem is tervezem. Ahogy nézegetem a kínálatot, nem igazán fognak meg a mai játékok. (Plusz angolul sem tudok, ami itt nagyban behatárolja a lehetőségeket.)

Ha játszanék, akkor már lehet egy PS4 vagy 5-öt vennék inkább, amit most meg is tudnék venni. Új PS5 Digital Edition 200 alatt kapható.

De engem most kizárólag a Postal Brain Damaged érdekel, meg a 2003-as Postal 2 frissítése a 20. évfordulóra. Ha megnézed, a Brain Damaged-hez 2023-ban olyan videokártyát adtak meg (minimumnak), ami 2013-ban jött ki (GeForce GTX 780M). És 4. generációs Intel i5-öt írnak hozzá, amik ha jól látom, 2013-2014-ben kerültek piacra. Szóval 2023-ban egy 10 évvel korábbi konfigurációt adtak meg. A Postal sosem a grafikájáról meg a gépigényről volt híres.

A játék amúgy már megvan, csak ki kell próbálnom a gépen, de szerintem jól fog menni. Legalábbis másik gépen már kipróbáltuk szintén 2 GB-os videokártyával, és elvileg magas felbontáson is jól fut. A 20 évvel ezelőtti Postal 2 meg talán szintén elmegy valahogy a gépemen. :rolleyes:

Még videokártya cserén is csak akkor gondolkodnék, ha a Postal 4-et kipróbálnám. Egyébként ahhoz is 2 GB-os kártyát adtak meg minimumnak, és 4 GB már az ajánlott konfig, szóval az is elmenne még a mostani kártyámmal is. A jelenlegi processzorom az ajánlottnál (4.0 GHz quad core) is jobb, és a játékhoz 8 GB RAM az ajánlott memória.

De a Postal 4 meg eleve olyan, hogy valamiért a profi gamer konfigurációkon sem fut túl jól, szóval azért a játékért pont nem lenne sok értelme fejleszteni.

"Az autókat persze fel lehet robbantani, de olyankor és nagyobb tömegek esetében rendszeresen 10-20 fps-re csökken a képfrissítési sebesség 1080p-ben és 4K-ban egyaránt. Persze mondhatnátok, hogy talán nem egy krumplin kellett volna tesztelni a játékot, de akkor álljanak itt a tesztgép specifikációi: GeForce RTX 3070, 32 GB RAM, Intel Core i7-10700F 2,9 GHz CPU, 1 TB SSD. Vagy elég csak annyit leírni, hogy ezen a kortárs játékok (például Assassin's Creed: Valhalla, Resident Evil Village), amelyeket tényleg 'játékok'-nak lehet nevezni, magas grafikai beállítások mellett futnak stabil 60 fps-sel." (IGN (https://hu.ign.com/postal-4-no-regrets/76219/review/teszt-postal-4-no-regerts))

Nem mondom, hogy nincs kísértés, mert most olyan 200-at biztos tudnék fordítani gépfejlesztésre, vagy venni egy PS5-öt. De ha egyszer nem lenne értelme, mert nem használnám ki... Akkor költök inkább bjj cuccokra, mert ahhoz meg jó pár dolgot kéne venni, és mondanom sem kellene: egyik sem olcsó. :)

TMIB
01-07-2024, 08:41 PM
Csak játékra nem venném gépet én sem. Videószerkesztés nálam fontos szempont. :)

P. Dude
01-07-2024, 09:59 PM
Csak játékra nem venném gépet én sem. Videószerkesztés nálam fontos szempont. :)

Én meg már a monitort/hangfalakat is levittem a pincébe. Gép tévével van összekötve, főleg filmezek meg zenét hallgatok. Most épp Family Guy maraton :) (bekaptam valamit, itthon fekszem).