PDA

View Full Version : A Balaton környéke túlélés szempontból

törölt tag -gl
11-09-2017, 11:29 PM
Árpilistól szeptemberig gyakorlatilag sír üres az egész, jó minõségû utak, épületek, hegyek, vadállatok a környezõ erdõkben, halak , víz. tiszta levegõ. csönd. És rengeteg terület. Vizi jármûvek, amelyek szintén alkalmasak lehetnek stratégiai túlélési szempontból. Ha nem is rögtön a vízpartra gondolunk az egész vonzáskörzete a tónak rendezett környezet többnyire magánszemélyek nyaralójával, hétvégi házával.
Összeomlás esetén gyanítom a turizmus is leáll így jó túlélõ pont lehet. Mennyien indulnának pont a balatoni nyaralóhoz túlélni? Hogyan alakulna ez az egész?

TMIB
11-10-2017, 03:37 AM
Gondolom annyiban jó hogy víz mellett van, illetve több víz mellett és hogy nyugaton van, nem keleten, így a közbiztonság is kicsit jobb lehet, még baj közepén is. Hogy hányan indulnának valahová, az gondolom hogy mindig helyzetfüggõ.

varég
11-10-2017, 08:55 AM
Szerintem elsõdlegesen a Balaton közeli településekrõl kezdenék lerabolni a vizeket, és szárazföldeket, mint pl. a pestiek.

Ami nekik elõny, a helyismeret, amit nem lehet 3 nap alatt megszerezni.

törölt tag -gl
11-10-2017, 01:02 PM
Van egy hegy, ami szinte turistamágnes, kicsit mögötte a szõlõsök között egy ugyanolyan magas hegy, de távolabb a parttól. Ott meg vadcsapásokon kellett felmennem mert a hivatalos út amit láttam a térképen, teljesen be volt nõve gazzal. Szóval elég nagy ott is a diverzitás. Nekem helyiként már van egy kis helyismeretem. Néha sokan meglepõdnek milyen rejtett helyek, belsõ faluk vannak eldugva.

Parasztcipo
03-24-2018, 02:55 PM
Szerintem a helyiek elegen vannak ahhoz, amennyit el tudna tartani a hely, úgyhogy én oda nem mennék. Fõleg, hogy a helyiek valószínûleg azt is tudják, melyik nyaralóban érdemes körülnézni, hol milyen a tulaj. Nyilván most senkit nem érdekel, de egy katasztrófa esetén biztosan elsõként a környezõ üres ingatlanokban néznek szét. Tehát te mire odaérnél, jó helyet foglalni már nem tudnál vagy addigra kipakolják a te nyaralódat. Szerintem prepper szempontból jó hely ott lakni, de távolabbról nem érdemes odamenni, kivéve ha vannak jó kapcsolatok.

LSVF
03-27-2018, 06:35 PM
A nyaralókba sok mindent nem hagynak a népek.
A tv-t nem lehet megenni, vizet villanyt lezárják....ha gáz van ott is gáz van...
A hegyek...csak ha van helyismeret. Déliparton egyszerûbb pl vadászni.
Azért van itt pár csatorna ami a Balatonba folyik és a környék vadban gazdag.
Szerintem. Tapasztalom. Északi partról nincs tapasztalat. Beljebb a Bakony az jó hely.

törölt tag -gl
03-20-2019, 02:09 AM
Szeretném egy kicsit újraindítani a topicot.
Egy olyan megoldáson töröm a fejem, hogy a part bizonyos szakaszát a víz irányából közelíteném meg, ha a partról áthatolhatatlan vagy nehezen megközelíthetõ. Például kajakkal.
A nádas lápos területeken vannak száraz részek. Mi van akkor ha a víz irányából török utat és a nádba építem fel a bázisomat? Onnét kajakkal kijárhatok pl strandra lángosozni, stb. Akár még korlátozottan de horgászni is. Mennyire ismerheti a vízi õrség, helyi horgászok a helyet olyan magas szinten, hogy 100 méter mélyen a nádasban megtalálnák a rejtekhelyemet? Vagy akár kifigyelnének lekövetnének?
http://www.peca.hu/hirek/illegalisan_kikotott_hajok_tucatjait_rejti_a_balat oni_nadas/
A kép csak illusztráció:
8456

törölt tag -gl
03-20-2019, 02:24 AM
+ http://www.rsgis.hu/RSGIS_2013_1.pdf

LSVF
03-21-2019, 12:16 PM
Szeretném egy kicsit újraindítani a topicot.
Egy olyan megoldáson töröm a fejem, hogy a part bizonyos szakaszát a víz irányából közelíteném meg, ha a partról áthatolhatatlan vagy nehezen megközelíthetõ. Például kajakkal.
A nádas lápos területeken vannak száraz részek. Mi van akkor ha a víz irányából török utat és a nádba építem fel a bázisomat? Onnét kajakkal kijárhatok pl strandra lángosozni, stb. Akár még korlátozottan de horgászni is. Mennyire ismerheti a vízi õrség, helyi horgászok a helyet olyan magas szinten, hogy 100 méter mélyen a nádasban megtalálnák a rejtekhelyemet? Vagy akár kifigyelnének lekövetnének?
http://www.peca.hu/hirek/illegalisan_kikotott_hajok_tucatjait_rejti_a_balat oni_nadas/
A kép csak illusztráció:
8456

A nádvágók télen majd megcirógatnak.