PDA

View Full Version : Atom RPG - orosz Fallout 2?

TMIB
01-14-2018, 01:33 AM
https://www.youtube.com/watch?v=KwP8VinrVJ4

http://atomrpg.com/

https://www.facebook.com/atomrpg/

Hallott róla valaki? Nézem az értékeléseket, és pozitívak. Olyan játéknak tûnik amiért érdemes lehet pénzt kiadni, fõleg hogy olcsóbb is mint az amerikai játékok.

Játszottam már orosz akció-RPG-vel, az se volt tökéletes, de mégis tetszett. És ez meg még jól is néz ki. Talán nem Fallout 2, inkább Wasteland 2. Vagy valahol a két játék között.

http://media.moddb.com/images/games/1/55/54585/ss_4adb83bafa006d9b4210049e3d08e16ff5dc3979.1920x1 080.jpg

https://i1.wp.com/oldgrizzledgamers.com/wp-content/uploads/2017/11/atom-rpg-pc-preview-loot.jpg

http://cdn.edgecast.steamstatic.com/steam/apps/552620/ss_bb8e1d6bdc942ec5e5d0d04681465a3daaaadcda.1920x1 080.jpg

http://i.playground.ru/i/87/08/42/00/blog/content/gdofw56f.jpg

TMIB
12-20-2018, 08:22 PM
A játék tegnap jött ki, a 60 dolláros amerikai játékok mellett az oroszok ezt megcsinálták és csak 15 dollárt kérnek érte. A játék kinézete Fallout 2, látszólag teljesen jól viszi a poszt-apokaliptikus vonalat, mert rengetegen írják hogy jó a játék.

Kicsit gyûjtögetek, aztán ha összejön, akkor megveszem januárban. Majd írok róla értékelõt. :)

https://www.rockpapershotgun.com/2018/12/20/atom-post-apocalyptic-rpg-released/

https://store.steampowered.com/app/552620/ATOM_RPG_Postapocalyptic_indie_game/

A Fallout 76-ot esetleg csak akkor próbálom ki ha ingyenessé válik, ez az orosz játék viszont megmozgatta a fantáziám. :)

TMIB
02-24-2019, 06:08 PM
Tegnap felidgesítettem magam, mert véletlenül nem az eredeti Steam fiókomra vásároltam meg, hanem egy másikra (ami azt se tudom minek van). De megoldódott a probléma, visszakaptam a pénzt vagy 2 óra alatt és megvettem a rendes fiókra.

Még csak 1-2 órát játszottam vele.

Az intró és a bevágott videók Fallout 2-sek. A játékmenet is az. A karakterkészítés is az. A kinézete is hasonló. Vannak benne humoros dolgok, a párbeszédek is úgy vannak megoldva mint a falloutban. (Nem a 4-ben, hanem az elõzõekben.) És a kezdõ-sztori is hasonló, nucleáris háború, épp csak nem a jövõben, hanem még a szovjet korszaka végén és csak néhány évvel utána vagyunk. Még megy az elvtársozás is. :D

Egyelõre nem történt túl sok minden, bementem egy faluba, beszélgettem a lakosokkal, megoldottam két "küldetést", kinyírtam néhány pókot, patkányt és darazsat, gombát szedtem és mikor éjszaka volt, beosontam 2 öregasszonyhoz és kiraboltam a házukat amíg õk aludtak. (Öregezés?) :haha:

TMIB
02-25-2019, 10:16 AM
Néhány dolog ami a Fallout 2-ben nem volt logikus, (például a vásárlásnál a pénzátadás), az ebben a játékban néhány egyszerû dologgal ki lett javítva. Ha veszel valamit és a pénzt áthúzod, akkor nem kell megadnod hogy pontosan mennyi pénzt akarsz átadni, hanem a játák automatikusan annyit ad. Az automatikus mentés is nagyon jó, párszor kisegített. :thumbup

Állati nagy a bejárható terület és az NPC-k többségével beszélgetni is lehet, majdnem mindegyikhez tartozik fénykép is. Vannak benne utalások híres könyvekre, filmsorozatra is. Lenin, sarló kalapács, kommunisták, stb. Mindenbõl van bõven. :haha:

A gond hogy az elején elrontottam a karaktert, mert olyan beállítást adtam neki, hogy ha kísérõje van, akkor az negatívan hasson rá. Ezzel jól megszívtam a dolgot, mert a látást korlátozza le, ami egy puskás karakternél nagyon nem jó. Úgyhogy most késsel és baltával aprítom az ellent...

Rengeteg a küldetés és mellékküldetés. Szóval hiába toltam le újabb 8 vagy hány órát, talán többet is, mert még nagyon az elején vagyok mindennek.

Az orosz neveket nem egyszerû megjegyezni. Az épületeken lévõ orosz feliratokkal se vagyok kisegítve. :hogymi: Az orosz városnevek meg fõleg problémásak. Emiatt a küldetések végrehajtása sokkal bonyolultabb, mert általában mindig meg kell találni valakit, valahol.

De amúgy elég addiktív a játék. Megéri a 15 dollárt. :beer:

TMIB
02-26-2019, 05:58 AM
Jóval nehezebb mint a F2. Elõször is, az indulásnál kevesebb pontot ad a karakterépítéshez. Aztán a fejlõdés is lassabb, 21 óra után még csak az 5. szinten vagyok. Nagyon lassan jön a pénz, jó sokszor kinyiffantam már, még jó hogy a mentés ésszerû és gyors. Így csak nehéz és bonyolult, van hogy egy csatát 8-10-szer is le kell nyomni mire sikerül. Vagy eleve le kell lépni és késõbb visszamenni egy magasabb szinten/jobb felszereléssel.

Most kinyírtam egy rakás óriáspókot, lett egy rokkantnyugdíjas kísérõm a másik mellé. Talán 3-an már oda tudok majd vágni az óriáspatkánynak és a könyvégetõ bandának. :thumbup

(A játék nem omlik össze, nem találtam benne bugokat sem, Megéri a 15 dollárt.) :tapsol:

TMIB
05-29-2019, 11:46 PM
Ezek az oroszok egyszer kérnek egy kis pénzt, aztán meg ingyen osztják az új kontentet.

Itt az új frissítés, ami úgy hangzik mint egy DLC, tök ingyen.

20 új hely
40 új karakter
20 új küldetés
új fegyverek
új animációk
új hangeffektek
még több dizájn (pl, új képek töltésnél)
javítások, fejlesztések

https://www.youtube.com/watch?v=zn7sY2MCa-Y

TMIB
06-30-2019, 10:24 PM
Tegnap végigjátszottam. Az utolsó küldetésre nagyon rá kellett gyúrnom, mert komoly problémák voltak amikor először próbálkoztam vele.

Az első gond az volt, hogy 4 társat lehet felvenni a csapatba, de a játék bug-ja miatt csak 3 jelent meg. A 4.-nek a bázis előtt kellett volna lennie, de sose volt ott. Úgyhogy a 3 másikkal nyomultam, ott viszont a rabszolgalány tudott zárat törni, de harcolni nem volt hajlandó. Csak fogta a fegyvereket és mikor kitört a balhé, akkor mindig elfutott. Arra volt még jó, hogy felerősítettem, aztán ő hurcolta az összeszedett eladható dolgokat.

Az utolsó küldetésen viszont pont emiatt csúnyán lemészárolták az egész bandám...

De a játékfejlesztők kijavították a hibát, megjelent a bázisnál a katona, beállt a csapatba, majd a rabszolgalányt elküldtem a bázis konyhájára szendvicset csinálni, a többiekkel meg rákészültünk a végső összecsapásra. Valójában így már nem volt nehéz. Géppuskás pontok feltolva, RPK74-esek 3 embernél, a negyediknél meg egy komoly mesterlövész puska. Nekem nem is nagyon kellett semmit csinálnom, csak nyomtam a többibe a gyógyszert amíg ők harcoltak.

A végén meg volt egy összefoglaló arról hogy melyik város hogy fejlődött fel, melyik vezetővel mi lett, stb.

Nagyon szuper a játék, mindenkinek ajánlom. Totál Fallout 2, fejlesztve, de csak annyival amennyire kell. Nem tolták túl, nagyon egyszerű megoldások vannak benne, átlátható az egész.

:thumbup

TMIB
07-14-2019, 12:13 AM
Végigtoltam először, aztán most újrakezdtem.

Ezúttal már tudtam a buktatókat és nem toltam ki magammal karakter-beállításoknál. Csak semmi "lone wolf".

A szerencsét beállítottam 1/10-re. Falloutnál is úgy szoktam, és nem igazán szokott belőle hátrányom lenni. Elvileg minél kevesebb a pont, annál rosszabb, mert mindenre hat, de szerintem nem számít.

És most női karakterrel játszom. Ami vicces, mert még csak most kezdtem újra, de máris 2 olyan helyzet is volt ahol számított. A játék legelején ingyen adtak a karakternek dolgokat. Egy küldetésnél meg simán beengedték a karakterem egy helyre, mert az őr szép nőnek találta. :haha:

Végül is logikus. Egy szép nő egy kis ésszel a poszt apokaliptikus világban biztosan sok mindenhez hozzájutna. :)

TMIB
08-19-2019, 12:54 AM
Van kutya a játékban, és nem értettem hogy hogy lehet hogy sosem találkozok vele és nem látok küldetést sem. Most rákerestem és már tudom. A kutyát véletlenszerűen lehet megtalálni, ha a szerencsén nagyon magas pontszám van. Na, 1/10-zel sose fogom megtalálni azt a kutyát. :haha:

Viszont a nagyvárosban rájöttem hogy simán a csatornafedeleknél le lehet menni és lent van egy rakás küldetés. Egy őrült fazon, meg egy csempészbanda is.

Igazából másodjára sokkal könnyebb az egész játék, csak rendesen kell kiválasztani hogy mire raksz pontot. A karakter-készítésnél és a játék közben is.

A játék csapatából beszélt valaki egy podcast-ban. Komoly kutatásokat végeztek a játékhoz, nem csak hogy a szovjet történelmet, humort, személyeket tanulmányozták, de személyesen ellátogattak még Csernobilba is, hogy a játék hangulatába átemeljenek a radioaktív valóságból.

TMIB
09-11-2021, 03:55 AM
Akartak egy DLC-t, de a végén annyira belejöttek hogy egy teljesen új játék lett belõle.

"AtomRPG: Turograd" . Most jön ki Steam-en, és csak 11 dollár. :tapsol:

Az idegesítõ Facebookolás helyett szerintem megveszem a játékot, végigviszem kétszer és elleszek vele néhány hétig. :)

https://store.steampowered.com/app/1139940/ATOM_RPG_Trudograd/

TMIB
10-20-2021, 12:39 AM
Végigjátszottam a Trudograd-ot (Nem Túrógrád, mint amit elõször írtam. :haha: )

A játék kötöttebb, nem lehet össze-vissza mászkálni egy nagy pályán, csak bizonyos vonalon lehet a térképen mozogni. Többnyire a városban, de van néhány városon kívüli hely is, 2 falu és egyéb látnivalók.

Az alapjáték történetének vége miatt szüksége van az ATOM szervezetnek egy bizonyos eszközre, úgyhogy azért küld a szervezet a városba hogy azt megtaláld. A városban vannak az átlagemberek, a város vezetõi és a rendõrség, miközben az Északiak és a kommunista forradalmárok el akarják foglalni a várost, meg persze a bûnözõk is akarnak egy szeletet a tortából.

A sztori lassan indul, kisebb küldetésekkel, harc szinte nincs is. Aztán ahogy egyre több küldetés van befejezve és telik az idõ, a harcok egyre többször elõfordulnak. Illetve a küldetések is vérfürdõbe torkollnak, fõleg ha a beszédkészség nincs feltolva.

Ezért is jobb az alap játékot is végigjátszani, mert nem csak a történet folyatásához kell, hanem az a karaktert a magas szintjével át lehet hozni a városi játékba. :)

Vannak vadállatok, szörnyek, bordélyház, rengeteg fegyver és lõszer, idõvel 2 társ is csatlakoz(hat) a kalandhoz, néha jól jönnek a fegyveres segítõk, meg elõfordul hogy van mondanivalójuk is és részük van bizonyos küldetésekben.

Irgalmatlan sok emberrel lehet beszélni a játékban, árusok, prostik, rendõrök, bûnözõk, átlag falusiak és városiak, szinte mindenkivel lehet néhány szót váltani.

A játékról azt írták hogy ez nem egy teljes játék, csak 1/3-játék. Szerintem inkább 2/3-ad, mert vagy 60 órát beletoltam. És persze mivel a rendõrök oldalán harcoltam, így ha végigjátszom másodszorra, akkor végigvihetem a forradalmárok küldetéseit is. :)

A játék filmes intróval indul, a végén animációs outro van, falloutosan elmondva hogy melyik szereplõvel mi történt, illetve mi lett a város sorsa.

Az események felpörögnek egy idõ után, a játék elején senki ne várjon annyira sok akciót. Az alap játék gyorsabban a lecsóba csapott, itt van egy kis üresjárat, lazább küldetésekkel. Utána viszont lehet molotovokat dobálni és RPK-74-essel szórni az ellenséget.

Bug nem igazán volt benne. Nagyon ritkán rángatóznak a lelõtt ellenfelek, de csak pár pillanatig. Illetve volt olyan hogy a legutolsó küldetésnél 2x lefagyott a játék. De szerintem azt javították, mert amikor legközelebb próbáltam, már nem volt gondja.

$10.99, ami szerintem egy korrekt árazás érte, talán várjatok Fekete péntekig, vagy karácsonyig és ha lesz Steam árengedmény gondolom még olcsóbban megkapjátok mindkét játékot, esetleg csomagban, együtt a kettõt.

https://atomrpg.com/assets/images/trudograd/steam/en/screenshots/9.jpg

TMIB
12-27-2021, 11:39 PM
Újra végigtoltam, ezúttal a kommunisták oldalán. A rendőrökén jobb volt, több okból is. A rendőrök kissé korruptak voltak a játékban, meg néhol a saját törvényeiket is megszegték, viszont a kommunisták oldalán sokszor kellett fenyegetni átlagembereket. Nem tudom melyik volt a legnagyobb harc, valószínűleg az amikor a kommunisták miatt a rendőrség csapat összevonást tartott az őrsön, én meg kinyírtam mindegyiket. Nem volt egyszerű. Ráadásul utána több átlag városlakó is barátságtalan lett velem.

Ráadásul a rendőrségnél dolgozva hozzá lehetett jutni nagyon jó fegyverekhez, míg a kommunisták oldalán eléggé szűken lehetett fegyvereket vásárolni. A legjobb fegyvert sehol nem találtam meg a játékban.

Érdekesség hogy a végén az outro videóban elmondták hogy a győztes kommunisták átvették a vezetést és szétosztották a vagyont, de nem sokkal később ők is korruptakká váltak mint az előző kormányzás.

Most frissítették, már lehet saját arcot feltölteni és úgy végigjátszani a játékot. :)