View Full Version : Julius Andan - Világ a szinfalak mögött
Törölt_reg
02-25-2018, 05:02 AM
https://www.youtube.com/watch?v=zoQJ8Lo0Io4
Ajánlom szíves figyelmetekbe ezt a csodálatosan lefordított és felolvasott hangoskönyvet.
Kicsit(nagyon)hosszú,de megéri az idõt,akár többszöri meghallgatása is.
Ha sikerült a hosszú téli estéket ennek a könyvnek a figyelmes végig hallgatásával tölteni és befogadni,értelmezni...beszéljük át!
Nagyon fontos kérdéseket boncolgat...ami sokat segíthet mindenkinek,a saját stratégiájának,módszereinek kidolgozásában.
"Mi az Igazság?...és mire mész vele,ha tudod mi az Igazság?"
Törölt_reg
02-28-2018, 02:39 AM
...senki?...
WestBam
02-28-2018, 09:09 AM
Még nem volt rá idõm.
Törölt_reg
03-03-2018, 04:13 PM
......23 533 megtekintés.....:confused:..felteszem ennek a 99%-a négy,öt perc után abbahagyta....mert hosszú,mert nehéz..mert nincsen rá idõ....nem túl érdekes és nem lehet agyhalott módra röhögni rajta....és egyszer kevés...
Sokat gondolkodtam rajta,hogy hová tegyem ezt a könyvet?....ha igaz,hogyhogy egyáltalán fenn lehet a neten?Hiszen ha valakik érdekei ellen szól..akik igen nagy hatalommal bírnak...egyszerûen befolyásuknál fogna eltávolíttatják...sõt nem is fog tudni róla soha,senki..és eltûnik a süllyesztõben.
...aztán azon gondolkodtam ,hogy lehet ez is csupán egy "gondolatbálvány"?..a manipuláció egyfajta eszköze?..és nem a "megvilágosodás" eszköze,csupán egy újabb vak alagút az igazság útvesztõjében?
..a gondolkodás közben eszembe jutottak a jó tanácsok a videó készítéssel kapcsolatban.."ne nagyon legyen öt percnél hosszabb,mert nem nézik meg az emberek"...tehát öt perc videó...és max háromszáz karakter?...
Valóban ennyit képes felfogni a mai kor kitenyésztett emberszörnyetege?
Valóban ott tartunk már ahol azt a könyv és sok bölcs ember évekkel ezelõtt megjósolta?
.....mindenen vihogó,gondolkodásra képtelem emberek,akik a személyes ösztönük kiélésén és mindennapi szükségleteik kielégítésén túl már képtelenek bármi másra?
Ha így van..és a Terv immár megvalósult...talán...szükségtelen is lenne betiltani,eltávolítani ezt a könyvet....mert az "ötperces emberszörnyeteg" felfogó képességein és igényein túlmutat...
Talán egyfajta fricska ennek a könyvnek az elérhetõsége,
a még gondolkodásra képes pár embernek a hatalom részérõl...
-..látod kis barátom...Te hiába vagy okos,nyitott,gondolkodó,befogadó....Mi gyõztünk....te csupán a lakosság egy ezreléke vagy...vagy még annyi se...
Törölt_reg
03-04-2018, 06:13 AM
http://magyarprepperforum.net/showthread.php?1043-Illeg%E1lis-bev%E1ndorl%E1s-bev%E1ndorl%E1s-menek%FCltek/page161
Értékelem a meglátásodat!..és meg is köszönöm!
Értem,hogy mit szeretnél,értem,hogy a többiek mit szeretnének..értem a félelmeteket és az aggodalmatokat....valahol osztom is.
....DE...szeretném felnyitni a szemeteket....
...,hogy bárhogyan,bármennyire ágáltok a világ dolgai ellen..NINCSEN ráhatásotok a dolgok menetére!
Bedughatjátok a fejeteket a homokba,fikázhatjátok a másik embereket,százezerszer leírhatjátok mit utáltok és mit nem szeretnétek...oldalakon át bizonygathatjátok,hogy mi,miért rossz....
Valójában NINCSEN JELENTÕSÉGE!...nem döntötök el semmit,nincsen ráhatásotok a dolgok menetére,nem kíváncsi senki a valódi döntéshozók magasságában a véleményetekre,gondolataitokra,vágyaitokra...
Tudom nehéz elfogadni!...Tudom fájdalmas a felismerés,hogy a dolgok nélkületek történnek meg és már régen el van döntve ,hogy mi lesz.
FreeDoom, midig csak a baj van veled.....
Még egyszer köszönöm,ha így gondolod/gondoljátok...ezt dicséretnek veszem,mert elértem(vagy közeledek) azt a célt,hogy megismerjem a világot és elfogadjam olyannak amilyen és amilyennek lesz...,hogy nem köt a béklyó,hogy nem érdekelnek a lájkok,a népszerûség,hogy ne legyek lózungokat szajkózó papapály,...
Csak te vagy a fórumon mindig, aki megpróbál meggyõzni minket hogy az ég zöld, a szar meg ehetõ és illatos....
Mint írtam följebb..milliószor leírhatod,hogy Te/Ti kék eget szeretnétek...nem lényeges!...az,hogy milyen színû lesz az ég nem Ti döntitek el..és a migráció a Ti véleményetek,akaratotok,vágyaitoktól függetlenül folyik tovább és Európa és a világ átalakul!
Bocs, de én egyszerû gyakorlatias ember vagyok, az ilyen szellemi magasságokat nem tudom értelmezni, értékelni.
Az én környezetemben, ismeretségi körömben szinte csak neked vannak ilyen extravgáns gondolataid.
Pedig ideje lenne elgondolkodni pár dolgon és felnõni a feladathoz!
Nincsen ráhatásod a dolgok menetére...de tehetsz dolgokat.
-Megismered a valódi világot.Megérted és elfogadod a dolgok menetét és megpróbálsz valamiféle stratégiát kidolgozni a megváltozó világban való életre.
-Tedd magadévá azt a tényt,hogy az életed meg fog változni!..függetlenül attól kire szavazol,mit nem szeretnél,mik a vágyaid ,terveid...az életed nem a Tiéd!
-Egy picike pont vagy ,a rendszer része..bármit teszel,a rendszer része maradsz...de ez nem rossz..hanem jó...
Mivel annyira jelentéktelen az életed és annyira nincsen befolyással a dolgok menetére...nyugodtan,félelem nélkül az lehetsz aki valójában vagy...nyugodtan leírhatod amit gondolsz és nem kell félned,hogy rád törik az ajtót.
-Bármennyi videót nézhetsz,bár hányszor leírhatod,hogy ...ez rossz...akkor is be fog következni...egyet tehetsz ...ELFOGADOD!
Elfogadod a változó világot és megpróbálsz folyamatosan alkalmazkodni a körülményekhez!A merev ellenállás,a dolgok tagadása nem megoldás.
Nem megoldás az erõszakos ellenállás sem,mert a barikádon veszélyben leszel,ami nem túl jó dolog.
Nem megoldás a pincébe költözés,az erdõ közepén lakás sem..mert az nem emberi élet..és a világ kicsi..nem lehetséges elbújni a világ elõl ezen a világon...a világ része vagy...
Amit tehetsz..elfogadod és alkalmazkodsz a világhoz!
..inkább itt folytassuk,hogy ne legyen OFF...mert az ugye egy nagyon rossz dolog...:rolleyes:
Törölt_reg
03-04-2018, 06:27 AM
..tehát ott tartottunk,hogy NINCSEN befolyásotok a dolgok menetére..
De felvértezheted magad tudással,ismeretekkel,elfogadással.
NEM KELL FÉLNI...annyira jelentéktelen ember vagy,hogy nem lát benned veszélyt a hatalom..nem fognak letartóztatni,nem törik rád az ajtót,...amíg konkrét személyeket,cégeket nem támadsz meg ,addig nem fognak kikezdeni a jog fegyverével...csupán egy szánalmas kis emberke vagy ,aki össze-vissza firkál mindenféle baromságokat,akit..(mivelhogy jelentõs kisebbségben van)....könnyen nevetség tárgyává lehet tenni és maximum le lehet sajnálni.
Csak te vagy a fórumon mindig, aki megpróbál meggyõzni minket hogy az ég zöld, a szar meg ehetõ és illatos....
Bocs, de én egyszerû gyakorlatias ember vagyok, az ilyen szellemi magasságokat nem tudom értelmezni, értékelni.
Az én környezetemben, ismeretségi körömben szinte csak neked vannak ilyen extravgáns gondolataid.
Nem gyõzöm elégszer megköszönni ezt a véleményt!
...nyugodtan nézzetek bolondnak,kívülállónak,összeférhetetlennek,b árminek...voltaképpen ettõl leszek szabad...amíg ekkora az ellenszél,amíg ennyire jelentõs kisebbségben van az ember a véleményével..addig szabad,mert veszélytelen,mert hiteltelen vagy annak tûnik...nyugodtan kifejtheti a véleményét...
8299
Törölt_reg
03-04-2018, 07:49 AM
A "piros pirula" veszélyei...
8300
Kedves Olvasó!...aki ide tévedtél a "másként gondolkodók" fórumán,erre a nem túl népszerû topicra...
...NE VEDD BE!!!!...
Ne vedd be a piros pirulát! Kérlek ne tedd!
Dolgozz,kirándulj,pecázzál,vadásszál,vegyél el egy klassz csajt vagy menj férjhez egy rendes emberhez,építs szép házat,vegyél autót ,menj a bankba és kérj sok-sok hitelt,nyugodtan vásárolj a plázába és ne foglalkozz vele mi van az ételben ,vízben...
Ne aggódj a jövõn,ne aggódj a bevándorlás és bûnözés miatt..ne aggódj a munkanélküliség miatt és ne érdekeljen mit tanul(vagy nem tanul) a gyermeked az iskolában.
..HA másként döntesz és Beveszed a pirulát...az ÉLETED MEG FOG VÁLTOZNI!
Nagyon drágán fogsz fizetni a tudásért!
...ha lesz az életedben egy nyugodt idõszak,amikor nem stresszelsz,rohansz,aggodalmaskodsz,próbálsz megfelelni az elvárásoknak..akkor se próbáld megismerni a világot!
Ha megteszed egyedül maradsz..vagy legalábbis jelentõs kisebbségben.
Ha az eddigi környezetedben elkezdesz errõl beszélni,furán fognak rád nézni..pláne ha még valamiféle felkészülést is szorgalmazol!
Azért annyit hozzáteszek(zárójelben),hogy a valódi felkészülõket ne itt keresd ezen a fórumon,mert itt kevés van és Õk is a hallgatás ködébe burkolóznak..én sem vagyok az!
Ha mégis vállalod,hogy kiközösítenek,hogy az eddigi "barátaid" elfordulnak tõled,hogy elkezded a világot a valódi színeiben látni(az ég zöld ;)),a kezdeti nehézségek feldolgozása után....végre tudsz friss levegõt szívni!
Megnyílik elõtted a világ...nem fog érdekelni,hogy mennyi a lájk a szelfidre,...nem fog érdekelni a béklyókban vergõdõ emberek szánalmas fikázása,....nem fog érdekelni milyen autódnak kell lenni,hogy elfogadott legyél....nem fog érdekelni a média gyûlölet propagandája...nem fog érdekelni a "politikailag korrekt" lózungok sokasága...
Ezt kapod cserébe a tudásért...sem pénz,sem hatalom,sem karrier,sem megbecsülés,sem vagyon,jó nõ,szép kocsi NEM jár érte!..ha Téged ezek érdekelnek,ha ezt akarod,ha Neked így jó ...akkor a KÉK pirulát javaslom.
Rozsomák
03-04-2018, 09:58 AM
Ezt magyarázom nektek (ami itt hallható) már jó ideje. :D Amikor megértettétek a béna magyarázatom ellenére, annak az volt a jele, hogy a téma ott befagyott. :D
Sajnos mind igaz, logikus, és magyarázat mindenre. Ehhez még hozzájön az hogy, egy csapat majom vagyunk. egy két helyen a szövegben van pár helytelen, illetve meg nem álló érvelés, de igazán nem számít, a tényeken nem változtat az hogy, másik érv kéne. A másik, hogy mivel nem vagy befolyással mindezekre, más lehetõséged nincs, hogy elfelejtsd amit mond, és amennyire lehet beilleszkedsz, beolvadsz, beállsz a sorba és élsz egoista módon.
Törölt_reg
03-04-2018, 03:53 PM
..nyomjatok már neki pár lájkot...
Aki Bújt
03-24-2022, 12:42 PM
Itt egy személyes hangú könyvelemzés:
https://mohabacsi-olvas.blog.hu/2021/05/14/julius_andan_a_vilag_a_szinfalak_mogott_552
Itt a szerző önéletrajza:
https://duncanshelley.eoldal.hu/cikkek/az-irorol/duncan-shelley-eletrajz-sajat.html
Itt Duncan Shelley-t, akinek Az elme gyilkosai c. regénytrilógiájának egyik karaktere Julius Andan, meg is nevezik:
https://24.hu/belfold/2017/01/26/partot-alapit-a-volt-szcientologiai-vezeto/
Itt szintén:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Weith_Katalin
Aki Bújt
03-24-2022, 08:15 PM
Amúgy a könyv szerintem igazságok, féligazságok, találgatások, valószínűségek azonosíthatatlan, szétbogozhatatlan keveréke, amely jó gondolatébresztő, de jó elterelés, álca is lehet.
A könyvben megörökített egyetlen "legislegfelsö kaszt" szerintem nem létezik, de különféle, minél teljesebb hatalomra törő szervezetek természetesen igen.
Hogy ezek évezredek óta folyamatosan léteznének, azt nem hiszem, de évtizedek, évszázadok óta fennálló nemzetségek és titkos csoportok, társaságok minden bizonnyal vannak.
Amennyit tudni lehet róla, azok alapján a szcientológia is ilyen, és a szerzőnek ehhez a kétes egyházhoz van köze, ami szintén számos kérdést vet fel: ez valóban egyfajta vallomás, szépirodalmi köntösben? Vagy valamilyen módon az egyház ideológiájának közvetítője (a szcientológia vállaltan pszichológia-pszichiátria ellenes, ahogy a szöveg is), vagy valódi céljaival kapcsolatos félrevezetés?
Mindenesetre érdekes könyv, most különösen aktuális részekkel (vírusok, háborúk, stb), szerintem érdekes végighallgatni!
Hogy egy kicsit személyes is legyek... Nekem nem sikerült. Elejétől végéig egyszer sem. Hetek óta próbálom: esténként felteszem a fülest, elindítom a lejátszást, és hosszabb-rövidebb idő után elalszom... Majd legközelebb onnan folytatom, ahol felriadtam, megállítottam és leraktam a telót. Azt hiszem, a java már megvolt, de egyrészt még mindig nem unom, másrészt valóban könnyebben alszom el, amióta a hangoskönyvre találtam!
Aki Bújt
03-24-2022, 08:51 PM
És harmadszor: egy nagyon több éves, hatásos írás az egyházról:
https://konteo.blogrepublik.eu/2012/02/07/a-szcientologia-konteo/
Érdemes ezt is elolvasni a könyv után, sok összefüggésre derülhet fény...