View Full Version : Steemit - Dtube - Dlive - topic
Steemitről ide, az Internetes Hírek topic és a többi topic nem megfelelő rá.
Kezdem:
Szóval a bejelentkezés bonyolult, telefon kell hozzá, vagy beengednek valakit vagy nem, ha nem akkor lehet érte szólni.
Kicsit olyannak tűnik mint a Twitter, csak Twitteren sok ember van és ha jó a Tweet, akkor sokan látják. Steemit-en egyelőre azt látom hogy rengeteg a robot, de valódi néző vagy nincs, vagy alig. Lájkot, hozzászólást is 90% robotok írnak.
43 videót osztottam meg, amiből lett 3 steemcent. De az is egy köszöntő-robottól. Meg 2 steemcent egy hozzászólásért. Tehát 5 steemcent, ami valami 6 valódi dollárcent lenne. Ezt kiszámolva ha megosztom mind a 350 videómat, akkor sem lesz belőle annyi hogy vegyek egy csomag rágót.
A Steemit nyitólapján van a Trending és a Hot, de azokat nem tudom hogy választják ki. Sokszor van ott valami béna cikk Bitcoin-ról vagy magáról a Steemit-ről, vagy egy kép egy kakaóscsigáról. Azok állati sok Steem dollárt kaszálnak.
De aki keres is valamennyit, az nem tudja simán átváltani, hanem el kell mennie a "Blocktrade" oldalra, gondolom beregisztrálós meg minden és ott variálhat, hogy erről arra vált, arról amarra, majd valahol lesz valamiből valódi pénz.
Nekem eddig úgy tűnik hogy csak az időm pocsékolom vele. Valódi nézőket nem kapok vele, a megosztott Youtube videókat a kutya sem nézi Steemitről. Valószínűleg azért, mert kis híján minden fiók robot, nem valódi felhasználó. De az hogy 43 megosztott videó csak 3 centet hozott és valójában az a 3 sem a nézőktől jött, hanem egy robottól, az annyit jelent hogy ebből pénz sem lesz.
Persze csinálgatom, naponta pár percet rászánok, de eddig azt mondom hogy nálam az értékelés 1/10. Se valódi emberek, se nézők, se olvasók, se pénzt nem hoz.
És pont emiatt nem értem hogy miért nehezítik meg annyira a beregisztrálást.
Dream_walker
07-25-2018, 09:26 AM
Lusta g.ci voltam, hogy nem én nyitottam meg :) De így legalább már van.
A Steemit NEM jutub, és nem twitter. Máshogyan mûködik, még ha a felhasználói felülete és a funkciója hasonlít is azokéra. Emellett a jelenleg még alacsony felhasználói létszám (amelybõl még kevesebben aktívak folyamatosan) miatt máshogy lehet pénzhez jutni az oldalon. Igen, pl. robotokkal is, amivel nincsen semmi baj, a vote felel meg a kriptopénz-bányászatnak, a robot meg automatizálja, így mûködik a rendszer.
Mivel nincs külsõ bevételi forrás (mivel nincsenek hirdetõk), a pénz a vote segítségével generálódik a blokkláncon. Tehát nem számít a megtekintés, csak a szavazat. Ezért nem érdemes napi 1-2-nél többet posztolni, mert aki rád akar szavazni, az sem tud túl sokszor, különben kimeríti a keretét.
Emellett a legnagyobb különbség a tartalomfogyasztásban van az említett két oldalhoz képest. Ott ugyanis van csilliárd felhasználó, és többségében vannak, akik KERESNEK ott a tartalmak között. Mivel a steemit még kicsi, a keresés nem akkora volumen, tehát az eladónak, neked kell bemutatni az árudat. Ez nem nehéz, csak fel kell kutatni a népeket, akiket az adott téma érdekelhet. Erre írtam is példát, hogy mondjuk konkrétan neked milyen cimkék alatt érdemes nézelõdni, és KOMMENTELNI, hogy észrevegyenek. Ha írsz értelmes hozzászólást, rákattintanak a nevedre, átnézik a videóidat, és jönnek a feliratkozók, szavazók. Minél megosztóbb egy téma, annál nagyobbat szólhat egy értelmes komment, és annál több ember figyelmét tudod megragadni. Egyelõre senki nem írja be a keresõbe a steemiten, a jutubbal ellentétben, hogy pl. vélemények Trumpról. Mikor lesz 500M user, akkor majd keresõn keresztül is jönnek a népek, addig nem. Viszont addig van idõ felépíteni a reputációt, és követõket szerezni, mert nem 500M másik hanggal kell versenyezni.
Ha pénzt akarsz csinálni a felületbõl, lehet, de ehhez el kell fogadni, hogy máshogyan mûködik. Induláskor 10 usd-t tettem bele, annyi steem-et (kriptopénzt) küldtem be kívülrõl. Ezt az eltelt egy hónap alatt sikerült több, mint dupláznom. Pl. a robot, amelyik minden posztodra szavaz (sbi7), az a SteemBasicIncome projekt egyik szavazó poolja, ahová beszponzoráltalak, amely begyûjti a tagoktól a szavazóerõ (steem power) egy részét, és minden nap a beadott mennyiség arányában szétosztja azt szavazat formájában. A megtérülése nagyjából 0,5-1 %, de mivel ezt addig fogja csinálni, amíg a felület mûködik, legfeljebb a 200. naptól ingyen pénz. Még ha csak centek is. Mikor befutok, majd többet tolok be a közösbe, és akkor több lesz a szavazat értéke :D
A Trending fül alatt szinte kizárólag robottal felszavaztatott cikkek vannak a nagyfiúktól, akiknek amúgy is van több ezer vagy tízezer valódi követõje, és kommentelnek is rendesen. De hogy oda bekerülj, mondjuk 100-200 dollárt kell elköltened szavazórobotra is, és olyan 5-25% körüli plusz nyereséget hoznak ezek.
A pénz kivétele nem téma, abban segítek szívesen bármelyikõtöknek átváltással. Csinálok majd hozzá paypalt :)
Szóval elsõként, ha tényleg akarsz pénzt keresni ezzel (mert lehet, és mert tudsz is), fogadd el, hogy elõször nevet kell szerezned, ehhez pedig elõször kommentelned kell a megfelelõ helyeken. Rengetegen vannak libertariánusok meg úgy általában normális emberek fent, ráadásul te jól beszélsz angolul, könnyebb dolgod van, mint mondjuk nekem :D
st.jimmy
07-25-2018, 12:06 PM
Túlélõ mondjuk kommentelésben elég jó :D
Ha tényleg ezen múlik, akkor hamar menni fog a szekér :D
Dream_walker
07-25-2018, 01:35 PM
Ezen múlik az indulás. Miután bemutattad, hogy mit tudsz, mit adsz a közösségnek, utána szépen lassan jönni fog a közönség. De az elején ki kell tenni az irányjelzõt, ahogy mondani szokás.
Dream_walker
11-08-2018, 08:18 PM
Nos. Ötödik hónapja nyomom a steemitet, ezalatt elég jól kitapasztaltam. Az aktívan megtolt napokon, értsd amikor mondjuk egy egész órát foglalkozok azzal, hogy feltegyek valamit, 5-10 steem dollár körüli összeg jön, ami már nem olyan rossz egy óra munkáért. Jah, és mindez 320 követõvel, akiknek egy része inaktív, alvó account. Ha lusta napot tartok, vagy csak kommentelgetek, akkor csak 1-2 dollár ugrik be. Ilyenkor arra gondolok, hogy a steem dollár árfolyama decemberben 8 usd volt, tehát a mai egy sd az lesz még 8 usd is, csak türelem kell.
A pénzkivétel sokkal egyszerûbb, mint elsõre tûnik. Az oldalt futtató cég leszerzõdött egy váltóval, és a megkeresett steem dollárt pár kattintással el tudod nekik adni, az oldalon keresztül, plusz regisztráció nélkül. Egyszerûen megadod, hogy milyen kriptopénzben kéred, és hova, aztán küldik. Nekem egy magyar kriptobrókernél van számlám, oda beküldetem a bitcoint, és a forintos ellenérték a brókertõl jön a magyar bankszámlámra. Ha bitcoin-atmbõl szeretném felvenni készpénzben, akkor meg egyszerûen a saját tárcacímemre küldetem, aztán elsétálok az atmhez.
Viszont, mivel beleástam magam a témába, találtam még néhány olyan közösségi oldalt, amelyik szintén kriptopénzt fizet az aktivitásért. Ezek legtöbbje elég új, alig pár tízezer taggal, ami azt jelenti, hogy az elején brutálisan gyorsan lehet nõni. Sajnos ahol a legeredményesebb vagyok, az még annyira induló, hogy csak tesztneten fut a blokklánca, és csak jövõre fog élesben menni. Emellett ha csak 50 usd centes árfolyamon indul, akkor is ki tudok venni belõle több ezer usd-t. Bizakodó vagyok, a megosztott tartalmat meg úgyis kopipasztázom a steemitrõl. Mármint a sajátomat, nem plagizálok :)
Amennyiben valaki érdekel, ideírok egy ismertetõt mindegyikrõl. Reflinkekkel, elõre szólok. Természetesen nem kötelezõ azokat használni, de ha úgy döntetek, hogy valamelyiket kipróbáljátok, akkor megköszönöm :)
Trybe (http://trybe.one/ref/970/)
Az elsõ számú versenyzõ szerintem a legesélyesebb, hogy hosszú távon megszorongassa a Steemit tökeit, már bocsánat a kifejezésért. A regisztráció azonnali, nincs manuális moderálás.
Viszonylag új szereplõ a piacon, fõleg kriptopénz témájú “tudásmegosztás†és ismeretterjesztés a profilja, az EOS blokkláncon fut, a topikok, kategóriák között is tetten érhetõ az eos dominanciája. Ennek ellenére õk is rájöttek, hogy azért jelenleg ez egy eléggé réteg-piac, így éppen most nyitnak egy komoly versennyel, airdroppal egybekötött akcióval a többi kategória felé. A komolyt úgy kell érteni, hogy milliós tokenosztást csinálnak.
A spamvédelmi rendszerük elég hatékony, a cikkek elõször egy review szekcióba kerülnek, ahol kézi moderálás után jelennek meg a posztok. Gyorsan dolgoznak, és ténylegesen a spamot szûrik, nem a minõséget, illetve annak hiányát. A minõséget a közösség szûri, ötfokozatú értékelési rendszere van, 5 csillag a legjobb, legtöbb tokent adó szavazat, a három csillagos nem ad jutalmat, az 1 vagy 2 csillag viszont csökkenti a tárcánkban lévõ mennyiséget. Szóval érdemes jó anyagot szállítani.
A trybe token az EOS platformon érhetõ el (tudomásom szerint jelenleg még nem kereskedhetõ), mivel elég komoly gárda áll a projekt mögött, én nagy jövõt jósolok nekik.
Scorum (https://scorum.com/en-us/sign-up?ref=kriptonik)
Kifejezetten a sportra koncentráló blogplatform, amely figyelembe véve a sportújságok választékát bármely random újságosnál, nagy jövõ elõtt áll. Számomra ez a specializálódás hátrány, engem ugyanis nem érdekel annyira a sport, hogy írjak róla, megelégszem azzal, hogy csinálom, meg néha olvasok valamit a témában. Magyar tartalom tudomásom szerint nincs (vagy csak én nem találtam meg), szóval helló tízmilliós piaci rés :)
Sola (https://sola.ai/airdrop?r=kriptonik)
Pinterest és Instagram hibrid, azaz megtalálhatóak az egy-fotós posztok (itt card a feltöltött tartalom neve), és a hosszabb lélegzetvételû cikkek egyaránt. Egy ideig tetszhalott volt, aztán a csapat megemberelte magát, úgy látszik õk is hisznek a közelgõ bull run-ban :) A meghívólinkkel tulajdonképpen nem az oldalra lehet regisztrálni, hanem a közeledõ sol airdropra.
Telefonos appja is van, ha valaki jobban szereti azt, mint a desktop aktivitást.
Empowr (http://www.empowr.com/coin?v=hodlpowa)
2007 óta mûködõ oldal (értelemszerûen a kezdetekben nem kriptó-alapú volt), rendkívül bonyolult felépítménnyel, és elsõ ránézésre szinte áttekinthetetlen felülettel, amely legjobban mégis a facebook-ra hasonlít. Mindenféle tartalmat megoszthatsz, a lájkok is jönnek szépen. Az ismerõsnek jelölés rendszere kicsit fura, úgynevezett bizalmi kört építesz, nem ismerõsi kört. Az oldalba integrálva van hirdetési felület, online shop és bolhapiac, telekocsi szolgáltatás, meg egy csomó egyéb dolog, na, több mint 10 évük volt rá :)
Tulajdonképpen ez az az oldal, ami TMIB részére a leginkább ajánlott, ugyanis a fogalom nagy részét a beépített ebay adja, márha valaki ebay-ezik, vaterázik.
Nagyon okosan van felépítve a rendszerük, az oldal reklámbevételeinek meg a jutalékoknak a 97%-át (!) visszaosztja az usereknek, és minél aktívabb valaki, annál többet. A lustáktól csatornázza a pénzt a szorgalmasak felé, a lájk-erõ az aktivitás alapján van súlyozva, de nem az adható, hanem a kapott. Tehát ha mondjuk 4-5-ös szinten vagy, akkor a kapott lájk 5ször annyit ér, mindegy kitõl kapod.
Paypalra is fizet.
st.jimmy
11-09-2018, 03:21 PM
Köszönjük az összefoglalót!
mmilan21
11-11-2018, 09:01 AM
Tudtok olyan yt alternatívát, amelyik nincsen cenzúrázva és be is engednek regisztrálni?
Lehetõleg ne olyan legyen mint a Steemit, hogy hitegetnek a beregisztrálással két hónapig, aztán nem történik semmi, hiába a reklamáltam közben a megfelelõ helyen, meg töltöttem ki az erre vonatkozó általuk adott ûrlapot.
A DTube kilõve, mert Steemit alapú ha jól tudom. A telefonszámot meg nem engedi még egyszer használni.
Jelenleg szerintem a https://www.bitchute.com a leghasználhatóbb a Youtube után.
Rozsomák
11-11-2018, 03:04 PM
fogadd el, hogy elõször nevet kell szerezned, ehhez pedig elõször kommentelned kell a megfelelõ helyeken. Rengetegen vannak libertariánusok meg úgy általában normális emberek fent, ráadásul te jól beszélsz angolul, könnyebb dolgod van, mint mondjuk nekem :D
Mindenhonnan ki..sszák a kommetek miatt! Lehet ha csendbemarad kevesebbet veszít :)
A kedvesem is felment egy hasonló oldalra beregggelt a szerencsétlen, a playpal jelszavamat megadta. Hogy ne legyen feltünõ egy hónapig nem nyultak hozzá, aztán levettek 1 dodót feltettek 60 centet, aztán levettek 2x 50 centet meg megint meg megint aztán feltettek 1 dollárt, szóval mire észrevettem lehúzták a bankkártyáját vagy 50 dollárral mire megváltoztattam a jelszót. Onnantól meg jött neki a reklamáció, hogy adja meg az új jelszót!
Dream_walker
11-11-2018, 04:30 PM
Jó, hát az alap, hogy paypalt, bankkártyát sehol nem adok meg, fõleg nem jelszóval együtt.
Amelyik felületen nem lehet az extrákért a belsõ egyenleggel fizetni, az felejtõs. Ahol nem engednek tovább, az egy nagy piros zászló, és nagy piros iksz követi a jobb felsõ sarokban.
Sajnos ahogy máshol is írtam, a kriptovilág divat lett, sok a csalás ott is.
Dream_walker
11-11-2018, 05:02 PM
A Trybe felületén van egy olyan, hogy trybe tv, de sosem néztem még oda be, mert nem vagyok videós. Szóval lehet, hogy ott is van videómegosztó.
Na, PewDiePie mindenkit meghívott DLive-ra. Vajon a 93.000.000 követőjéből hányan fognak odamenni? Vagy 6 millióan megnézik a videóját, abból hány % fog beregisztrálni oda? Azt mondta hogy az adakozásért a DLive nem vesz le semmit, szóval gondolom hogy ez az élő-videósoknak elég jó indok arra hogy ott legyenek. A kérdés csak annyi hogy hány rajongójuk fogja őket oda követni?
Az biztos hogy ő lép, és követik is más nagyobb videósok. Sőt PewDiePie 50ezer dollárt fog köztük szétosztani.
https://www.youtube.com/watch?v=h72BxkjQRiI
st.jimmy
04-10-2019, 07:42 AM
Azigen
Dream_walker
04-11-2019, 07:21 AM
A Dlive 9,9%-ot vesz le a rewardból, amely egyrészt barátságos összeg, másrészt ezt nem megtartja, hanem szétosztja a "lino-pontokat" a felületen zárolva tartó userek (nevezzük õket bányászoknak) között. A lino pontok a lino blokklánc kriptopénze, erre költözött át a dlive a steem-rõl, még tavaly õsszel. Ha a fiókodban tartod a lino-t, akkor a felületen képzõdött összeg 9,9%-ából a tartott mennyiséged arányában részesülsz.
A dlive amúgy nagyot ment a költözés óta, teljes ráncfelvarrás, új felület, új reward rendszer, ennek köszönhetõen a regisztráltak száma most 3 millió, a viszonylag aktív feltöltõk száma pedig olyan 30-40k között van. Ez a mostani esemény hatására nõni fog, legalábbis nagyon valószínû.
TMIB, esetleg indítsd újra a videósorozatodat ott is ;)
Dlive élőben megy, ráadásul gondolom törölni se lehet semmit, vagy ki tudja... nem kísérleteznék vele. De majd felnézek rá, ha már ott van Pew is. :D
Dream_walker
04-11-2019, 10:00 AM
Dlive nem élõben megy, csak van lehetõség a live streamre is.
Törölni nem lehet, blokklánc + ipfs, de hát igazából a jutubról még ha törölsz is, az archívumokban minden bent marad és megtalálható, szóval gyakorlatilag az internetrõl nem lehet dolgokat törölni.
De egy érdekes cikk a dologról, fõleg a blokklánc vonatkozásában, viszonylag részletesen körüljárva a dolgokat a szólásszabadság, jobbos-balos ellentét, meg a hasonlók mentén:
https://trybe.one/why-pewdiepie-matters-to-blockchain/
PewDiePie segítségével 2 hónap alatt 67%-al nőtt a DLive felhasználóinak száma.
PewDiePie helps DLive increase its userbase by 67% in two months
https://finance.yahoo.com/news/pewdiepie-helps-dlive-increase-userbase-150047072.html
Dream_walker
05-27-2019, 06:55 AM
Én mondtam, hogy kezdd el te is ott a munkát :) Új feliratkozókat bõvülõ fázisban lehet a legjobban megcsípni ;)
Sose töltenék dolgokat oda ahonnan nem tudom letörölni később. Mondjuk a DLive az ÉLŐ közvetítés, én olyat nem is szoktam csinálni (meg a mostani netemmel amúgy se tudnék élő adást adni). :)
Dream_walker
05-28-2019, 05:30 AM
De sehonnan nem tudsz törölni. Persze a nyilvános, egyszerû elérhetõséget meg lehet szüntetni, szóval az átlag felhasználó nem fogja egy kattintással megtalálni a cuccodat, de kettõvel már igen, mert az archiváló projektek mindent lementenek a netrõl, és véglegesen hozzáférhetõvé teszik.
st.jimmy
05-28-2019, 09:49 AM
Szerintem ez is számít valamit...
igazából nem lenne hülyeség blockchaines szolgáltatásokban sem, egy ilyen archiváló/inaktiváló gomb a törlés alternatívájaként. AZ, hogy ez nekem eszembe jutott, azt jelenti, hogy valszeg másnak is, így szinte biztos találkozunk ezzel a lehetõséggel
meglátjuk Túlélõt meggyõzi e :D
Dream_walker
05-29-2019, 06:11 AM
Van is ilyen funkció, a legtöbb weblapról el tudod tûntetni AZ ELÉRÉSI UTAT, így közvetlen link nem vezet a cucchoz, amit feltöltesz. De a blokkláncon fentmarad, és az archívumokban is fentmarad.
Nem véletlen mondják, hogy ami egyszer kikerült a netre, azt már nem lehet onnan eltûntetni.
Dream_walker
08-22-2019, 06:13 AM
Videós újdonság, esetleg érdemes tenni vele egy próbát, kicsit komolyabbnak tûnik, mint a többi próbálkozás:
https://www.contentos.io
Van hozzá "tervrajz" is, nagyjából jól összeszedik, hogy mit is akarnak:
https://www.contentos.io/subject/home/pdfs/white_paper_en.pdf?t=201906190001
A BitTorrent megvette a DLIve-ot. Ez a jövőben vajon mit jelent a DLive platformra nézve? A torrentes cégeket szeretik kicsinálni és eltüntetni. A DLive veszélybe kerülhet egy olyan esetben?
Dream_walker
01-04-2020, 10:15 PM
A BitTorrentet megvette a TRON blokkláncos projekt, illetve a mögötte álló fejlesztést végzõ cég. Mivel a kriptopénzek alapvetõen p2p jelleggel mûködnek, a torrent pedig ennek a technikának az évtizedes, elterjedt és elfogadott használata, szerintem veszély nem lesz itt. A dlive megkapja a kriptoiparban kapható legfullosabb marketinget, és beintegrálják egy olyan rendszerben, ahol van kb 100 millió aktív felhasználó. Illetve nem tudom, hogy pontosan hányan használják a bittorrentet, de nyilván sokan.
Másrészrõl lassan elfelejthetjük a kicsinálást, eltûntetést. Oké, lenullázzák az usában meg az euban. Na és? 900 millió ember, nem több. 5-10 év múlva az már csak az emberiség 10%-a lesz.
Ázsia fog diktálni, meg Afrika. Afrikát pedig éppen kolonizálja Kína meg India, szóval végülis Ázsia. Ott meg a megacégek is úgy ugrálnak, ahogy a kormányzat fütyül, különben mennek a gulágra, gazdasági értelemben véve.
Azóta én is hallgattam egy Podcast-et amiben szó volt a témáról. Ott is azt mondták hogy a tulajdonosváltás esélyes hogy pozitívan fog hatni a dlive-ra.
Steemit
:huuu:
5 ! jelszó van, de egyik sem működik. A nagy jelszóra azt írja hogy ne azzal lépj be, hanem valamelyik másikkal. Oké, letöltődik pdf-ben a másik 4. (Illetve 8!), abból a "kulcs" jelszó kellene. Azt írja rá hogy hibás. Ilyenkor mi van? Mire jó egy közösségi média, ha be se lehet rá lépni? Régen működött a jelszó, aztán most meg nem akar.
Dream_walker
02-17-2020, 08:43 AM
A steemiten egyetlen jelszó van, a mesterjelszó.
A többi az kulcs, mindegyikhez másféle jogosultság jár. A posztoláshoz más kulcs kell, mint a tárca használatához, és megint más a kódolt üzenetek küldéséhez.
Ami a belépéshez kell, az nálad a "private posting key".
Próbáltam, azt írja ki rá hogy nem jó jelszó. Próbáltam a többit is, az sem jó. A mesterjelszónál nem lép be igazán, csak felajánlja a többit letöltésre, pdf formátumban (amik nem működnek).
Dream_walker
02-18-2020, 06:46 AM
Oké, akkor még egyszer :)
Posting key kettõ van, egy public és egy private. A private az, amelyikkel a steemit.com oldalra beenged.
Ha nem enged be vele, akkor az accountodat feltörték, és meg lett változtatva a kulcs. De mivel a mesterjelszó mûködik, ezt kevésbé tartom valószínûnek.
Viszont ha gondolod, csinálj egy visszaállítást vagy ilyesmit, akkor elméletileg enged belépni a mesterjelszóval.
Viszont mindenképpen másold ki utána a kulcsokat, addig be ne zárd az oldalt. Mikor rámész arra az oldalra, ahol a kulcsok vannak, alapból a public látszik mindenhol. Külön rá kell kattintani, hogy felfedje a private kulcsokat is.
Oké, akkor még egyszer :)
Posting key kettõ van, egy public és egy private. A private az, amelyikkel a steemit.com oldalra beenged.
Ha nem enged be vele, akkor az accountodat feltörték, és meg lett változtatva a kulcs. De mivel a mesterjelszó mûködik, ezt kevésbé tartom valószínûnek.
Viszont ha gondolod, csinálj egy visszaállítást vagy ilyesmit, akkor elméletileg enged belépni a mesterjelszóval.
Viszont mindenképpen másold ki utána a kulcsokat, addig be ne zárd az oldalt. Mikor rámész arra az oldalra, ahol a kulcsok vannak, alapból a public látszik mindenhol. Külön rá kell kattintani, hogy felfedje a private kulcsokat is.
Nem én voltam a hülye, csak az oldal nem működött. :)
Tehát lejött az a PDF, de a PDF-ben más kódok voltak, nem tudom, de azt írta hogy azok az én kódjaim és mentsem el jól. Ez nem volt igaz.
A másik link a felugró ablakban nem működött. Hibát jelzett, nem létező oldal hibát.
Ma, viszont működött az a link ami pár napja nem. Megnyitottam és ott volt egy rakás kipontozás. Hogy lássam a pontok helyét, ott kellett megadnom a felhasználónevem és a mester-jelszót. Akkor megjelent a kipontozáson a valódi jelszó, amit kimásoltam, elmentettem. Kipróbáltam és most azzal már működik.
A kérdés viszont az, hogy mi az esélye egy olyan közösségi oldalnak az Interneten, aminél a belépéshez rakétatudós diploma kell... :hogymi: Persze, én még megoldom valahogy, de a többség biztos hogy hagyja a francba az egészet, főként hogy (pl az időseknek) még a ctrl-c ctrl-v is túl bonyolult.
Dream_walker
02-18-2020, 08:50 PM
Örülök, hogy megoldódott.
Amúgy, mint közösségi oldal, sok esélyt nem adok neki a jelenlegi formában. Oké, sikerült megszereznie az aktív kriptósok nagy részét, de azért világszinten 1M felhasználó az karcsú. Nem véletlen, hogy a mobil appok, amelyek a steem-en mûködnek azok szépen jönnek fel. Ott egyszer elég megcsinálni a belépést, aztán kész.
Remélhetõleg ezzel a Tron felvásárlással lesz valami, mert üzleti szempontból az eddigi csapat nagyon halovány teljesítményt nyújtott :)
"Your transaction failed to process
Why? You've run out of Resource Credits
Actions such as posting and voting use computing resources, placing a real cost on the community members who run the Steem blockchain for everyone.
To keep things free, Steem intelligently allocates Resource Credits to each user based on their Steem Power holdings, which can be used to submit a limited number of feeless transactions. When a user runs low on Resource Credits, they will either need to wait for them to recharge, or purchase additional Steem Power. This system prioritizes actions by good community members while limiting spam.
To keep interacting on Steemit:
Buy and hold more Steem Power
Wait until your Resource Credits recharge
Wait until the network usage decreases"
Tehát: Nincsenek nézők, csak robotok kommentelnek, nem lehet vele pénzt csinálni és most úgy néz ki hogy fizetni is kell ha meg akarsz osztani valamit.
Én azt hittem hogy a megosztás az amivel a steemit valahogy pénzt csinál, de akkor ezek szerint nem. Még mindig nem értem hogy mire jó a Steemit és egyre inkább kevésbé értem.
Dream_walker
02-27-2020, 06:33 AM
Itt van, hogy hogyan mûködik a dolog:
8647
A Resource Credit értéked alacsony. Minden tevékenység tranzakciónak számít, és minden tranzakciónak díja van a blokkláncon, különben elöntené a spam, még jobban.
Az RC a steem powerbõl jön, az határozza meg, hogy mennyid van, és milyen gyorsan töltõdik vissza. Neked kicsi az sp, így kevés az rc is, és lassabban is töltõdik. Amivel nincsen baj, csak nem tudsz annyira aktív lenni, mint szeretnél. Van elég ahhoz, hogy posztolj meg beszélgess, csak ahogy nézem az utóbbi napokban megszaladt a kezed kicsit :D
Másik dolog: látom a cheetah robot megtalálta a jutubos posztodat is. Írjál azoknak, akik csinálják, hogy az is a te saját accountod, különben pár alkalom után downvote fog érkezni tõlük, és lenullázzák a reputációd. Önkéntes plágiumvadászok, értem én, hogy jó, ha vigyáznak az ilyenre, de azért idegesítõek, és a robotjuk is elég gagyi. Ne felejts el szólni nekik, ez fontos!
Nem tudom, néha odaírnak valamit, de semmi értelme. Idegesítő és csak azt bizonyítják vele hogy robotokon kívül senki nem nézi azt amit megosztok. Megosztani valamit nem plágium, főleg nem saját videót. Hogy ők miért osztják meg ugyanazt azt viszont nem értem. Nem tudom hogy kell nekik szólni, odaírtam hogy az az én Youtube fiókom, de egy robottal nem tudok beszélgetni anélkül hogy ne érezném magam hülyén... :haha:
(Vagyis mégsem. Próbáltam írni, de nem tudtam, mert azt a hibaüzenetet írta ki amit előzőleg.)
Igaz, az utóbbi néhány napban próbáltam egy kicsit aktív lenni hogy lássam hogy van-e értelme, de pont úgy nézek erre mint 2 évvel ezelőtt. Se néző, se pénz, se semmi. A tömegek osztják a szemetet valami koncepció alapján, esetleg mind robot. 100 megosztásból ha 1 valódi komment érkezik.
Dream_walker
02-27-2020, 07:58 AM
Már mondtam neked, hogy a steemit nem jutub, itt neked kell felépíteni a saját táborodat. Amíg ezt nem teszed meg, csak egy ember vagy a sokaságból, akirõl nem lehet tudni, hogy miért lenne érdemes akár csak egyetlen percet is ráfordítani.
A chetah meg a feltett tartalmat ellenõrzi. Ha feltöltesz egy videót, ami már fent van máshol, õ nem tudja, hogy az is a tiéd, mert robot. Ezért írtam, hogy gagyi.
Itt tudsz emberrel beszélni:
https://steemit.chat/channel/steemcleaners-public
Amúgy meg a jutubos accountodhoz tedd be a leírásba, hogy a steemiten milyen nicknév alatt osztasz meg. Ezzel egyértelmûsítheted, hogy a saját tartalmadat teszed fel.
Á, én nem töltöttem fel semmit, csak megosztottam a videó linkjét, ahogy a fórumon szoktam. :)
Dream_walker
02-27-2020, 09:33 PM
Hm, az a videó, amit a chetah kiszúrt, az fel lett töltve, legalábbis én ezt látom. Meg ugye a leírást bemásoltad. Szóval nem megosztásnak veszi, hanem publikálásnak.
Igaz, az utóbbi néhány napban próbáltam egy kicsit aktív lenni hogy lássam hogy van-e értelme, de pont úgy nézek erre mint 2 évvel ezelõtt. Se nézõ, se pénz, se semmi. A tömegek osztják a szemetet valami koncepció alapján, esetleg mind robot. 100 megosztásból ha 1 valódi komment érkezik.
Mert ugyanúgy nem vagy hajlandó elfogadni a steem mûködését, mint két éve :) Nem fészi, és nem jutub, ne várd, hogy úgy mûködik. A koncepció az, hogy nevet kell szerezned magadnak. Amíg kicsi a reputációd, addig egyszerûen nem éri meg foglalkozni veled, mert nem tudsz értéket adni másoknak. Ez pontosan ugyanúgy mûködik, mint a valóságban.
Ha akarsz bármit a steemiten, akkor azért meg kell dolgozni, fel kell építened magad, és ez nem megy gyorsan.
Ez egy ilyen rendszer. Cserébe nincsenek õrjöngõ politikafetisiszta nyugdíjasok, meg hobbimoderátorok, akik beszélgetéseket törölnek. Azért nincsenek, mert nekik sem terem babér. Valamit valamiért.
Mikor megérkezel a steemitre, vagy bárki megérkezik a steemitre, egy nulla, akivel nincs értelme foglalkozni, mert nem éri meg. Neked kell felépítened a saját táborod. Pontosan tudom, mert nekem is így ment. Ráadásul még teljesen be sem érett a gyümölcs nálam, aztán most szünet van egy ideje ;)
az fel lett töltve, legalábbis én ezt látom
Hm... melyik? É kizárólag csak odateszem a linket, amit automatikusan "embedel", pont úgy ahogy itt a fórumon.
Fura az egész Steemit. Rakás politikai dolgot láttam, meg vírus-elméleteket, kiemelve a főoldalon. De ahogy nézem teljesen értéktelen tartalmak vannak, de abszolút tömegével, a többiek meg robotok. Így teljesen esélytelen dolog kitűnni, vagy akár valódi emberekkel találkozni. Fura egy hely... Közösségi oldalnak nem mondanám, hiszen csak robotokat látok mindenütt, közösséget nem. :)