View Full Version : Amazon .com .de .co.uk
WestBam
09-20-2018, 12:53 PM
Biztosan hallott már mindenki a világ egyik, ha nem a legnagyobb webshopjáról.
Én viszont nem csak hallani, vásárolni is szeretnék a .com végû oldalról, nagy valószínûséggel amcsi eladóktól.
Azon kívül, hogy regisztráltam az oldalon és megnéztem, hogy miket is szeretnék venni egyelõre tovább nem jutottam/mertem lépni.
Túlélõt kivéve van valaki akinek van az amazon.com-os vásárlással tapasztalata? Konkrétan Magyarországra rendeléssel?
Több eladót látok egy-egy terméken, amik közt van olyan aki esetleg ingyen küldi a terméket, vagy az amazon mint eladó több esetben is 25$ feletti vásárlásnál ingyen postáz. Nos nekem ez lenne érdekes, mert össze tudok szedi sok olyan pakkot, ami 40$ alatti de 25$ feletti értékû, ezért elméletileg semmiféle adó és szállítási díj nem terheli. Tesztelni viszont nem szeretném, ha van olyan aki megtette leírhatná, hogy valóban így van-e és a 25$ nem csak USA belüli, hanem a nemzetközi kiszállításra is vonatkozik.
Sok a kínai az Amazonon is, szóval ha valamit veszel, azt lehet Kínából postázzák ki. Ha simán amerikai eladótól veszel, az termékfüggő hogy postáz-e Európába és hogy mennyiért. Ugyanis a legolcsóbb ami nyomkövetős, az 15 dollártól kezdődik. Tehát nehéz, vagy olcsó, azt jó esetben nem éri meg átküldeni az óceán másik végébe. Az Amazon raktárnak úgy tudom hogy országon belül speciális postahivatal szerződése van, meg a többi kiszállítóval is (úgy sejtem), de hogy ez csak országon belül van így, vagy nemzetközileg is, azt nem tudom.
Hogy mit vámolnak Magyarországon az meg random. Anyámnak küldtem 1000 éves fényképezőgépet, filléres szutykot, valami 60 dollár értéket írtam rá. Mégis lefogták a vámon és mérges email kellett hozzá hogy továbbengedjék. De olyan is volt hogy 200 dollárért küldtem haza valamit barátoknak, azt meg simán átengedték a vámon egy szó nélkül. Úgyhogy nem túl ésszerű amit a magyar vámosok csinálnak.
WestBam
09-20-2018, 02:15 PM
A vám az külön sztori itt, van mikor mellé nyúlnak és kis értékû cuccot fognak meg, de azért nem nehéz beazonosítani a drágább telefon/tablet/mûszaki cikket sem. A csomagolásra nagyrészt nem a valós érték kerül és jelenleg 40$ körül van az áfafizetési határ, szóval sok minden bejöhet. Amit fontos tudni, hogy az összes beérkezõ csomagot átvilágítják és a látottak alapján veszik ki vámhatósági eljárásra. Tehát teljesen random :haha: Nekem most a második lámpám fogták meg egyhuzamban.
Nem látom kiírva, hogy melyik eladó honnan postáz. Vagy valahol lehet látni, csak nem találom?
Itt van pl. ez:
Hydralight lámpa (https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B076JJSJ97/ref=dp_olp_new_mbc?ie=UTF8&condition=new&coliid=I3R7S1PFSW46DY&colid=2ISD76S2F8C3G) és kempinglámpa amiben az áramforrás vízzel való reakcióból nyeri az áramot. Ezt sima eladók küldik ingyen is. Mondjuk ott látom, hogy van egy kis kocka: fulfillment by amazon. Szóval a bolt eladja de az amazon küldi?
Vagy itt van ez a blackout buddy (https://www.amazon.com/dp/B00NOVPRDW/?coliid=I2XO17Y4MNYJN2&colid=2ISD76S2F8C3G&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it) szintén vízzel mûködõ lámpácska. Azt írja ennél 25$ felett ingyen van a posta. De akkor ide is ingyen küldik?
A "fulfillment by Amazon" jelenti azt, hogy az eladó elküldte az árut az Amazon raktárba, tehát nem maga az eladó fogja postázni, hanem az Amazon raktárában fogják becsomagolni az ott dolgozók és ők küldik ki a csomagot a rendelőnek. A $25-től ingyen postázás, az általában mind raktáros ügy. De szerintem az inkább csak USA-n belül értendő.
raktaros
09-23-2018, 06:49 PM
Egyszer már majdnem rendeltem valamit, de ahogy haladtam a rendelési folyamatban, a végére elég drága lett és nem küldtem el a rendelést.
Rá is néztem most valamire ami kellene: 64$ de már a termék lapján (https://www.amazon.com/Uniden-BC906W-CB-Wireless-Microphone/dp/B00B3QBRQQ) ott van: + $30.89 Shipping & Import Fees Deposit to Hungary.
Ennyiért már drága, keresek majd ebay-en...
WestBam
09-23-2018, 07:02 PM
Közben kaptam tippeket, sajnos sok mindent nem éri meg így megvenni. Ha a vásárláson végig lépkedsz akkor a végén kiírja a postaköltséget és állítólag ha van akkor az adót is. Mivel sok cucc még így is az itthoni ár felében megjön, ha elkapják még akkor is 2/3 árban ezért mindenképp teszek vele próbát, majd megírom a tapasztalataim.