View Full Version : Mi a véleményetek Bear Grylls-rõl?
Darcy
12-24-2018, 09:21 PM
Én megmondom õszintén, már aludtam kint egyedül az erdõben, a saját készítésû háromszög menedékemben. Ittam tisztított patakvizet, ettem rovarokat, meg mindenféle növényt.... szóval amit csak el tudtok képzelni :D
De egy "Túlélés törvényei" rész után a fejem fogom, hogy hogy lehet ilyen hülyeségeket leadni a laikusoknak.
A múltkor egy haverommal mentünk túrázni. Azt látom, hogy elkezdi sárral tömködni a zokniját, hogy majd õ kiszívja a vizet.. Azta k....
Na, de nektek mi a véleményetek róla? (Elsõsorban a mûsorokra gondolok)
Én néztem a mûsorból egy-két részt, de nem sokat. A pisa-ivós rész után meg világhírû lett. :D
Volt néhány botrány, meg kiderült hogy a mûsorban csak a forgatáson meg a nagy túlélés, mikor a kamerát kikapcsolják, akkor meg hotelszoba, jó vacsorával. Ki tudja. Az biztos hogy jó sok mindent eladtak a nevével. :)
varég
12-26-2018, 04:58 PM
Megrendezett shómûsor, minimális használható tartalommal.
Meg lehet nézni, de a fenntartásokat elõ kell venni.
Rozsomák
12-26-2018, 06:34 PM
Én korrektnek érzem a csávót. Nem szabad elfelejteni pár dolgot vele kapcsolatban.
Hülye lenne nem a stábbal reggelizni, kényelmesen aludni, ami nem csökkenti azt a dolgot, hogy megmutatja, hogy mit kell enni, tenni, vinni, inni. Már megbocsássatok, de...
Ha a Bear Gyerek a zokniból csavart vizet megissza az okés, mutatja ha már szomjan halnál mentsd az életed, és utána öblöget tiszta margitszigeti ásványvízzel persze azt már nem mutatják.
Ha a barátod nem visz magával tiszta Margitszigeti ásványvizet és zokniból szopogatna na az már baromság. :)
Mindent a maga helyén és alkalmával kell nézni, csinálni... Nem a Bear gyerek a hülye, hanem az aki akkor túlélõsködik amikor nem muszáj.
Hofi nagy mondása lazán kapcsolódik: A háború alatt nem volt ennivaló. Mameg... Fogyókúra? Direkt éhezni?
Így van, a fickó az tud az biztos. Hogy a tévémûsor valójában milyen, az meg nem rajta, hanem a szerkesztõn múlik. A reality-showk nagy része vagy csak félig-meddig, vagy egyáltalán nem valódi. (Néhány kivétellel, mint például a COPS.)
GAZDA
12-27-2018, 06:58 PM
Bohócot csinált magából de nagyobb baj hogy ha valaki komolyan veszi bajba kerülhet.
varég
12-27-2018, 07:01 PM
Megnéztem egy részt, az Izlandit.
Következetlen a mûsor:
-Mondja, nincs nála napszemüveg, a következõ snittben már rajta van...
-Felveszi a zoknit a bakancson kívülre, 2 perc múlva már nincs ott...
Ilyen kis apróságok is zavaróak nekem...
Zacskóbicska
01-02-2019, 07:47 AM
Beart gyakorlatilag tönkretették, igyekeztek sok felõl lejáratni, a hitelét rontani. Én azt gondolom, nagyon sok tanítása kiváló. Egyébként ha annyira gagyi lenne, valószínûleg nem ment volna vele túrázni Obama, mert a tanácsadói lebeszélték volna róla.
Én személy szerint rengeteget tanultam tõle, mert olyan ötleteket adott át, ami nem feltétlenül fogan meg az ember agyában. Pozitív jelenségként értékelem.
Én az összes részt láttam, szerintem.
Bírtam nagyon.
Amúgy szerintem se olyan gáz mint ahogy sokan mondják.
Valóban helyén kell kezelni a dolgokat.
Pl döglött állatba alvás: ha jól emléxek akkor az egyik Star Wars részben is és
a Visszatérõben is elõfordult.
De mindegy is, nekem teccett.
Sergeant
02-07-2019, 05:56 PM
Nekem bejön a stílusa. Nem semmi élete volt. Gondolok itt elsõsorban az SAS-ra, a sérülésekre, az újrakezdésre.
Ért hozzá, amit csinál. Katonaként élõben gyakorolta.
Amellett kiváló üzletembernek is tartom. Meg tud élni abból, amit szeret csinálni.
Nagyon sokan köpködnek rá, próbálják lejáratni. Szerintem ez csak az irigység mûve.
Neki összejött, nekik meg nem. :)
varég
02-07-2019, 05:59 PM
Érdekességként megemlítem, ezt a forgatókönyvet, amit Bear csinál Ray Mears-nek is felajánlották, de õ valamiért elutasította...,
Sergeant
02-07-2019, 06:13 PM
Errõl nem hallottam, de attól még igaz is lehet. :)
Ha így van, akkor Mears azóta fejelgeti a falat otthon.
Bear nagyon ismertté vált és befutott a sorozattal. Ontja a könyveket, túlélõ show-kat, a kollekcióit veszik, mint a cukrot.
Ez az igazi siker, amit kevesek tudnak megvalósítani.
Azt adja az embereknek, amit látni akarnak. Aki túlélõsdit akar játszani, hétvégente a parkban utánozhatja. :D
varég
02-07-2019, 06:28 PM
Errõl nem hallottam, de attól még igaz is lehet. :)
Ha így van, akkor Mears azóta fejelgeti a falat otthon.
Bear nagyon ismertté vált és befutott a sorozattal. Ontja a könyveket, túlélõ show-kat, a kollekcióit veszik, mint a cukrot.
Ez az igazi siker, amit kevesek tudnak megvalósítani.
Azt adja az embereknek, amit látni akarnak. Aki túlélõsdit akar játszani, hétvégente a parkban utánozhatja. :D
Azért Mears urat sem kell sajnálni, elég szép bevétele lehet a nevével jelzett tárgyakból...
(egy eredeti(!) woodlore késre kb 1-1,5 év a várakozási idõ...)
https://www.raymears.com/
Valahogy nekem a Mears vonal jobban tetszik.
Sergeant
02-07-2019, 09:42 PM
Ezen nem fogunk összeveszni. :beer:
Ihasz Laci
02-15-2019, 08:01 PM
Azért Mears urat sem kell sajnálni, elég szép bevétele lehet a nevével jelzett tárgyakból...
(egy eredeti(!) woodlore késre kb 1-1,5 év a várakozási idõ...)
https://www.raymears.com/
Valahogy nekem a Mears vonal jobban tetszik.
a kettejuk stilusa nagyon eltero es szerintem mindketto a sajat szemelyisegenek megfelelo musort valasztott maganak. grylls a porgosebb akcio hos fajta mig mears a megfontolt tanito mester.
mindkettonek jol all a maga szerepe.
grylls musorait jo nezni, latvanyos es izgalmas, viszont vannak benne elemek amiket feltetellel kell kezelni!
mig mears minden szava 100% valos infot tartalmaz, viszont az eloadas modja neha kicsit unalmas. (kis erdekesseg mears tudasaval kapcsolatban. jo par eve egy gyilkos felkultatasaban a rendorseg felkerte mearst, hogy segitsen nekik megtalani az elkovetot aki valami erdoben bujkalt, vegulis nem o talalta meg mert feladta magat a pali de azt elmondta, hogy egyszer olyan kozel vezette a rendoroket a relytekhelyehez, hogy puska iranyzekan keresztul figyelte oket!)