PDA

View Full Version : Red Dawn 2012

zukajev
03-28-2013, 05:38 PM
Sziasztok!
Szerintem ez meg ér egy topikot!

http://www.youtube.com/watch?v=FJ3W4oDIUaY

A film elsõ egy perce a lényeg!
Gyakorlatilag elmondja az elmult 2 hét eseményeit É-koreában mint elõzmény.
Eléggé meglepõdtem.....
A sztori többi része fura hazafias-pánikeltéses :)

TMIB
03-28-2013, 06:41 PM
Szervusz!

A filmet lehúzták, mert az eredetinél nem jobb. Én az eredetinek nagy rajongója vagyok, szerintem az a tökéletes film egyik mintapéldánya. Felesleges volt újraforgatni, hiszen nem volt vele semmi baj. A remake-ek nagy része tönkreteszi az eredeti emlékét. Ha egy hajszálnyival rosszabb, már akkor is. Lehet hogy az új se rossz, de én inkább nem néztem meg. :)

zukajev
03-28-2013, 08:56 PM
Az eredeti szerintem is jobb, ez szinte ugyan az kicsi csavarokkal, de alapbol azonos.
Csak az elsõ percért érdemes belenézni azt minden képp ajánlom.
Ja meg az akciók látványosak de ennyi.
Az elsõben még hihetõ volt hogy a szovjetek megszálják az usát, de hogy É-Korea ? na az már erõs!
(ide értettem pl. a túl démonizálást)
Amúgy szerintem a világon jelenleg nincs hadsereg aki megtudná szálni az usát (kivéve õ saját magát :)) még az orosz, kinai koprodukció sem :)
Szerinted?

TMIB
03-28-2013, 09:19 PM
Igen, az a másik nagy baj vele. Észak-Korea egy kis ország, elavult fegyverekkel, pár milliós lakossággal. Még Dél-Korea ellen is esélytelenek lennének. Az elsõben nem csak a Szovjetunió volt a megszálló, hanem még Kuba is. A történet így hihetõbb volt.

Úgy hallottam hogy a remake-ben elõször Kínát akarták megtenni ellenségnek, de aztán elvetették az ötletet. (Talán tartottak attól hogy Kína megharagudott volna?)

Amúgy szerintem a világon jelenleg nincs hadsereg aki megtudná szálni az usát
Szerintem se tudnák. Már csak azért sem, mert civil kézben is van 200-300 millió fegyver. A II. világháborúban mondta egy magas rangú japán katonai parancsnok, hogy az Egyesült Államokat lehetetlen megszállni, mert minden fûszál mögött van egy puska.