View Full Version : Ti milyen prepper/túlélõ könyveket olvastatok?
Darcy
02-17-2019, 05:40 PM
Igazából bármilyen témába vágó könyvet mondhattok (vadászat, katonaság, akármi).
És melyik volt a kedvencetek?
cattaro
02-17-2019, 06:43 PM
Szerintem olvasgasd ezt (="Könyvek, filmek, sorozatok a témában") topikcsoportot, sok minden kiderül belõle a fórumozók olvasmányélményeibõl.
Én amúgy olvastam az utóbbi hónapokban olyan TÚLÉLÕS könyvet is, ami nagyon jó színvonalúan megírt, valós túlélõ szitu, de nem biztos, hogy ilyesmire gondoltál. (Repülõgép-szerencsétlenség az Andok téli csúcsai között, a túlélõk a halottakat ették hónapokon keresztül, mert más nem volt, de jó páran túléltek.) (Lásd egyik korábbi topik.) Ezen kívül rengeteg különbözõ "túlélõ" könyvvel találkozhatsz itt, a Robinson Crueso-n túl is.
Alpha
02-18-2019, 08:31 PM
Olvastam sok könyvet, de azaz érzésem, hogy a Lofty féle túlélési könyvek a panel preppereknek jó a kezdõ felszerelés mellé.
Számomra az igazi segítséget a szakkönyvek jelentik minden témában. Gombahatározó, mezõgazdasági szakkönyvek, cserkészkönyv, villanyszerelõi alapismeretek, állattartó könyvek, stb.
Mindenkinek más és más a hasznos infó, de az ilyen "mindent túlélõ" könyvek tartalmának több mint fele haszontalan az én környezetemre. (Lakatlan sziget, lavina, medvetámadás, stb.)
Mindenkinek