PDA

View Full Version : Mini manuális varrógép

cattaro
04-15-2019, 11:26 PM
Ún. mini kézi varrógéppel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nagyon hasznosnak tûnhet túlélõ helyzetben, feltéve, ha tényleg használható.
Én "mini sewing machine"-ként kerestem rá, tkp. fillérekért hozzá lehet jutni. De lehet, más néven is fut a nemzetközi piacokon. Itt van néhány típus:
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-mini-sewing-machine.html?site=glo&g=y&SearchText=mini+sewing+machine&attrRel=or&CatId=329&initiative_id=SB_20190415151536&needQuery=n&pvId=6-4361&isFreeShip=y&isrefine=y
8470

TMIB
04-16-2019, 02:06 AM
Hát, $2-ért nem várnék minőséget. De a jó hír az, hogy ha kiderül hogy használhatatlan, akkor sem veszítesz vele sokat.

Javaslom a Youtube videókat, én mindig azokat nézem meg mielőtt veszek valamit, mert akkor látom hogy milyen a termék, meg a sok videó között biztosan megemlítik a negatívumokat is.

https://www.youtube.com/results?search_query=chinese+mini+sewing+hand+mach ine

BragBOL
04-16-2019, 09:04 AM
---- ja most látom hogy ez nem elektromos .... XD

Ged
04-16-2019, 09:38 AM
...ez nem elektromos...

szerintem ez elõny túlélõ helyzetben

cattaro
04-16-2019, 08:50 PM
Kedves TMIB, egy kicsit vitába szállnék veled. Nem kötözködésbõl, egyszerû filozófiailag. A konkrét kérdés arról szólt, arra vonatkozott, hogy van-e valakinek konkrét személyes tapasztalata az ilyen jellegû (MANUÁLIS, tisztelt BragBOL) termékekkel kapcsolatban, értelemszerûen a FÓRUM FELHASZNÁLÓI közül, nem pedig általában ismeretleneknek a youtube-on. Ennyi erõvel minden kérdésre az is lehetne a válasz, hogy ha érdekel valami, akkor keress rá a google-ban, youtube-on. Én ezt a fórumot kicsit személyesebbnek véltem, ahol személyes tapasztalatokból lehet okulni.
Rendelek majd ilyen gagyi varrógépet, használni is fogom, és beszámolok majd róla, hátha valaki hasznát veheti.

TMIB
04-16-2019, 09:08 PM
Nem tudom, én csak segíteni akartam a linkkel, nekem mindig az az első hogy a Youtube-on nézek körül vásárlás előtt, úgyhogy gondoltam belinkelem. Nekem csak normál méretű varrógépem (Brother) van, szóval a fent említett szerkezettel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni.

cattaro
04-16-2019, 11:22 PM
Amúgy Túlélõ, természetesen értettem én, jó szándékod volt mögötte. Én is szoktam elõzetesen youtube-videókat nézni, amik nagyon hasznosak szoktak lenni, ám mostanában nem nagyon van idõm, meg ha van is, fõleg fizetõs, adatmennyiséget számlázó netrõl...

cattaro
04-16-2019, 11:38 PM
A kis méretû, könnyen hordozható, 'energiától' független varrógépet fõleg hosszabb idõre való nélkülözéshez gondolnám hasznosnak, mindenféle ponyvákat, fóliákat, bõröket gyorsabban összevarrni védelemhez, amikor már nagyon szar a helyzet. Vagy csak úgy, praktikus miniszerszámként a BOL-ba, hogy legyen valami rapid megoldás az ilyen típusú problémákra is adott esetben.

TMIB
04-17-2019, 01:06 AM
Az tény hogy kézzel varrni sokkal nehezebb mint géppel. 3 éve mikor megvettem a nagyobb varrógépet, akkor néztem ezeket a kicsiket is, de nem nagyon láttam át hogy 2 dollárért mit tudhatnak. De ha veszel egyet, majd oszd meg a fórumon hogy milyen. :)

st.jimmy
04-18-2019, 08:33 AM
Alternatívája a gyöngyfonál nevezetû dolog, nagy lyukú rövid, hegyes varrótûvel. Vastag anyagokhoz, bõrhöz egy gyûszû is jól jön.

Bivalyerõs (csúnya) varratok pillanatok alatt, kis gyakorlással.

Dupla "cérna" bõ 30 centi nem okoz gondot, végére csomó, nincs tökölés a göbbel, nem csúszik át, minden öltést összecsomózok, tart, mint a beton.

Ezzel a cuccal amit készítesz varrás az olyan, hogyha valahol elszakad a cérna késõbb a varrás mentén, akkor visszabomolhat az egész. Legalábbis, ha jól látom. Ez amúgy nem biztos, hogy akkora baj, sok bolti ruhánál is tapasztaltam ilyet.

Ha több, mint 10 centi kell, akkor kezdene kétségessé válni, hogy nem jobb-e ez a gépezet, hogy egy silányabb minõségû (legalábbis erõsségben szerintem mindenkélpp), de gyorsabb varratot létre lehessen vele hozni.

Vagy ha szebb varrás kell.

Szerintem én rendelek egyet nadrágok felhajtásához, ilyesmihez, nincs rendes varrógépem, meg nem is tudom jól használni. Olyan meg már többször volt, hogy 1-2 métert végigvarrtam kézzel :D