PDA

View Full Version : Stranger Things sorozat

TMIB
10-17-2016, 11:43 PM
Most kezdtük nézni a

"Stranger things"

címû sorozatot. Nagyon új, még csak pár része jött ki.

Nem igazán írnék róla semmit, nem akarnám lelõni hogy mirõl szól, a lényeg az, hogy természetfeletti dolgok, egy csapat gyerek, felnõttek, aggodalom, különös dolgok történnek. Nem tudom mihez tudnám hasonlítani. 2 részt láttam eddig, kicsit X-akták, de nem nyomozókkal, mert a történet egy kisváros néhány lakójára korlátozódik, talán 15-20 ember köré.

Hogy mennyire jó? 200.000 szavazat után 9 ponton áll IMDB-n.

http://www.imdb.com/title/tt4574334/

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

:cool:

Magyar szinkron biztosan nincs. Feliratosan a sorozatbarat weboldalon fent van, ha jól látom. :)

TMIB
10-22-2016, 05:30 AM
Ezt a Stranger Things sorozatot muszáj látni. :hogymi: Valami kegyetlen. Ma megnéztünk 4 részt, 1 van hátra. Talán a CGI nem tökéletes, de akkor is ijesztõ, a színészi játék tökéletes, a sztorija érdekes, van benne horror, akció, nem igazán van üres járat.

TMIB
11-04-2017, 02:09 AM
Most nézzük a Stranger Things második évadát. Nem sok mindenre adok 10/10-et, de ez a sorozat olyan. Az elsõ rész legelején láttam hogy gyerekekrõl szól, rögtön húztam a szám, mert gondoltam hogy ha gyerekek a fõszereplõk, akkor a tapasztalatom szerint bajos a dolog, de nagy tévedés, ezek a gyerekszínészek nagyon profik. A második évad is van olyan jó mint az elsõ, szóval nem gyengült a hangulat-minõség, mindenkinek ajánlom. :thumbup

mmilan21
01-12-2018, 08:00 AM
Ha ennyire tetszett a Stranger Things (egyébként nekem is), akkor tudom ajánlani a Netflix másik ehhez hasonló új sorozatát.
Néhányan csak "More Stranger Stranger Things"-nek nevezik.
Németországban készült a sorozat (az imdb pontszáma 8.8-nál áll jelenleg) és nekem egy kicsit jobban átjön mint a Stranger Things.
Ez a Dark:

https://www.youtube.com/watch?v=zy0b9e40tK8

A vége alapján lesz második évad is(úgyse kaszálják el, mert nagyon-nagyon jól sikerült). Ez olyan egyértelmû nekem, mint a The 100 4 évadjának záró jeleneténél. Habár a két sorozat más kategóriát képvisel..., de a hangulat itt is kezd egyre apokaliptikussá válni, ahogy haladunk az évad vége felé.

Tudnak ezek a németek, ha megfelelõen van összeválogatva a stáb és az alapmû is érdekes.

Várom a folytatást.

Nekem 10/10

Idõközben végignéztem a Stranger Things-t és az is 10/10 lett nekem.
Szoknia kell az embernek, hogy a kezdeti lassú történetvezetés nem feltétlenül jelent lapos történetet.

TMIB
07-08-2019, 09:40 AM
Ezen a ponton megérdemel egy külön topicot.

Most néztem meg a 3. évadot. Ez is pont olyan jó, mint az előző kettő.

Az évadban a második rész az évadban tele volt zenével, de a harmadiktól kezdett beindulni a dolog.

A legjobb horrorfilmek összegyúrva egy sorozatba. Rakás gyerek harcol gonosz ellen? "Az". Gonosz akar egyik világból áttörni a másikba? "Gonosz Halott". Kisvárosban fura dolgok történnek? "Tremors / Ahová lépek ott szörny terem", stb.

Tetszik ahogy a sorozat nem próbál gyűlöletet kelteni, mert ártatlan az egész, hiába vannak a mostaniban oroszok, mert inkább arról van szó hogy az igazi gonosz az a természetfeletti szörnyeteg. De amúgy bárkiből lehet hős, ahogy a mostaniban is olyan tett hősiest, aki az előző évadban hót bunkó volt mindenkivel.

Amit negatívumként tudnék felhozni az az, hogy kicsit túltolták a zenét és a humort, ami kicsit furán jött ki, tekintve hogy a horrorjelenetek igen kemények. Nagyon trancsír volt, de ahol nem, ott is komolyan ijesztő dolgokat mutattak be. Nem kispályáztak, szétfröccsennek az emberek a padlón.

TMIB
10-17-2022, 07:33 AM
Túl vagyok a 4. évadon is.

Igazából olyan mintha egy fél évad lett volna, mivel a vége nyitott és a folytatás egyértelmű. Az eddigieket mindig lezárták nagyjából.

Ebben az évadban is sok volt a zene, de ezúttal nem volt zavaró, mert nem volt telenyomva zenés betétekkel.

A karakterek tovább fejlődtek, néhány új karakter is jött a sorozatba.

Volt ahol egy kicsit túltolták a humort, de azért nem túl sok helyen, szerencsére. Néhány jelenet túl hihetetlenre sikeredett, már azt tekintve ahol átlagemberek harcoltak a természetfeletti ellen. Jó, horror film, de azért mégis...

De összességében nagyon bejött.

1-2 részt Antal Nimród rendezett. (Akinek a nevéhez olyan film köthető mint a Kontroll.)

Mindig másfél évig tartott mire az új évad kijött, de a negyediknek 3 év kellett, a Covid lezárások miatt. Remélem hogy az ötödikre nem kell újabb 3 évet várni.

Mondjuk így is furcsa volt, mert a 3. és a 4. évad között 8 hónap telt el a sorozat szerint, de valójában 3 év, és ez meg is látszik a színészeken, hogy a harmadikban még inkább gyerekek voltak, de a negyedikben már mutáló tinik. :haha: