PDA

View Full Version : The last of us

TMIB
06-25-2020, 02:52 PM
Mivel kijött a második része (rengeteg botránnyal körítve), így gondoltam megnézem az elsõ játékot. (Azért írtam a szokásosnál kevesebbet a fórumra.)

A végigjátszás 10 órás, de nagyon jó. Van benne akció, de a történet a lényeg ami nagyon lekötött. Hasonlít a Walking Dead játékra, férfi és kislány mnenek együtt valahová, miközben "zombik"-at kerülgetnek és fosztogató gyilkos bandákkal is meg kell küzdeniük.

A történet a legfontosabb amiben néhol van humor is, de inkább sötét és szomorú, a karakterek kidolgozottak, a játék gyönyörû.

https://www.youtube.com/watch?v=aLg98S4sxsE

Pont ezért tartok is attól hogy mi lesz a 2. részben, mert úgy hallom hogy a SJW-k nagyon "eltrónokharcázták" az egészet.

P. Dude
06-25-2020, 04:31 PM
Erre én is kíváncsi vagyok, meg van még pár PS játék, ami érdekel. Például a Days Gone, vagy a Dead Rising 4. Nekem még sosem volt PS-em, a közelmúltban gondolkodtam rajta, de inkább vettem Home Defendert. :szeret:

És mivel elkötelezett Postal fan vagyok - ki gondolta volna :) -, ezért inkább arra spórolok, hogy vegyek egy új asztali gépet, amikor kigyün a Postal 4 (https://store.steampowered.com/app/707030/POSTAL_4_No_Regerts/). Aztán azon menni fog például a Dead Rising 4 is. (Egyébiránt Postal Dude egy igazi prepper. Bárhova megy, ott történik egy SHTF, és õ mindent túlél. :thumbup )

Azt olvastam én is, hogy megy a fanyalgás a Last of Us 2 miatt. Látom, beindult a melegtéma is a kommentekben. Az mit jelent, hogy eltrónokharcázták?

TMIB
06-25-2020, 05:50 PM
Hát, a Trónok harca nagyon jól kezdõdött és mindenki várta a végét, aztán teljesen elrontották és mindenkinek nagy csalódás lett az utolsó évad. Az "eltrónokharcázták" azt csak én mondom, de a lényege annyi hogy elrontották a végét. Ez a Last of us-ra nagyon illik. Van egy 2 órás kiegészítõje az elsõ résznek, most azt nézem. Majd arról is írok egy pár sort, most tartok a felénél. :)

TMIB
06-25-2020, 06:41 PM
Végignéztem, ez sem volt rossz. Igazából túl sokat nem adott hozzá az elsõ részhez, csak egy kicsit egészítette ki, illetve volt benne egy visszaemlékezés. Egy enyhe leszbikus vonal, egyáltalán nem erõltetetten, elfogadható módon elõadva, semmi problémát nem látok vele.

https://www.youtube.com/watch?v=kvn9Epc49z4

Gondolom a fenti vonalat tolták rettenetesen túl, és az lehet a probléma a második részben. Nem tudom, de majd kiderül, mert azt is megnézem.

Ged
06-26-2020, 06:43 AM
Nosztalgikus érzés fogott el: 2013-ban vettem egy PS3-at a fiamnak, csomagban. A csomag része volt a Last of Us. Ez a játék és a NatGeo-n futó "Túlélési praktikák" sorozat indított el a prepper vonalon...

TMIB
06-27-2020, 02:45 AM
Elkezdtem nézni a Last of us 2-t. Több mint 20 órányi játékidõ, úgyhogy el fog tartani egy darabig mire a végére érek. Csak az elsõ 3 és fél órán vagyok túl...

Itt tudjátok nézni, ez az elsõ videó, de fent van az összes.

https://www.youtube.com/watch?v=yLC6_nfAEWk

Az egyik nagy panasz az a játékra, hogy az egyik karakter nem hal hõsi halált, csak agyonverik és kész. Oké, filmben és játékban nem ez a megszokott, de ha belegondolunk akkor egy poszt-apokaliptikus helyzetben inkább ez a reális. Ahogy pl. Glen-t Neagenék elkapták és szétcsapták a fejét a baseball ütõvel. Nem volt hõsies halála neki sem, úgy térden állva szétvert fejjel.

TMIB
06-29-2020, 08:33 PM
Kb. a felénél tartok, még van hátra 10 óra. Eddig nem látok semmit ami miatt utálni kéne a játékot. Bár úgy hírlik hogy a vége lesz rossz.

Van pár dolog amit nem értek. A gombaspóra fertõzi az embereket, fullasztó, stb. Rendben, de akkor állatokat miért nem fertõz? Vírusnál érthetõ hogy csak bizonyos fajokra hat fertõzés, de gombánál szerintem minden életet fertõznie kellene. A játékmenet még sokkal ijesztõbb lehetne tõle.

Aztán ott a tény, hogy ezek nem zombik, hanem élõ emberek. Mégis 20 éven át mászkálnak anélkül hogy éhen és szomjan halnának?

A játékmenet jó, de az pl. nem túl ésszerû hogy csak 6 lõszert lehet egy fegyver mellett vinni, vagy 4 nyilat az íjhoz. Meg ha vannak félautomata puskák, akkor miért nincs AK és AR? Azok is félautomaták és úgyis a lõszer mennyisége szabja meg hogy melyiket hányszor lehet használni. :)

TMIB
06-30-2020, 01:15 AM
Tévedtem, most megjelent egy AK a játékban, épp csak a rettentõ béna változata. Láttam korábban ilyet meg a gyártójára is emlékeztem.

https://www.pewpewtactical.com/wp-content/uploads/2012/04/Saiga-223.jpg

A játékban is ennek egy másik verziója van.

TMIB
07-01-2020, 06:03 AM
Ok, úgy tûnik hogy tévedtem, nincs transz karakter a játékban. A második fõ-karakter egyszerûen csak úgy kigyúrta magát, hogy testileg férfinek néz ki. Ettõl függetlenül még nõies, meg valójában teljesen logikus is ahogy kinéz. Az egyik hogy éveken át gyúrt és tréningezett, szóval nem csoda hogy Schwarzenegger-es bicepsze van. Inkább az az érdekes hogy az NPC karakterek nem szólnak neki néha oda hogy "de ki vagy combosodva", mert tuti hogy a valósában be-be szólnának neki ilyeneket. :haha: Lényegtelen, lehetne akár transz is, maga a karakter kedvelhetõ.

A 20-ból már csak 3 óra van hátra, de eddig én még semmi olyat nem láttam a játékban amiért utálni kellene...

De a kommentekben rendkívül sok a panaszkodás, hogy ez a karakter nem jó, az a karakter idegesítõ, miért ezt a karaktert követi a játék és miért nem másikat. A helyzet az hogy túl idegesítõ karakterek nincsenek, de ha mégis idegesít valakit, attól a játék csak reálisabb. A valóság tele van idegesítõ emberekkel. :haha: Az meg hogy a játék egyik fele ezt a csapatot követi, a másik fele meg azt, hát annak is megvan a magyarázata. Az elején úgy tûnt hogy vannak a hõsök és a gonoszok. Valójában viszont az a helyzet hogy mindenki csak a körülmények áldozata.

TMIB
07-01-2020, 11:52 PM
Jó sokat írtam, erre a Google összeomlott. Képben tudtam csak elmenteni...

https://i.imgur.com/7J8y5Tn.jpg

A sztori az 9/10. Néhány kisebb dologtól eltekintve nagyon jó.

A karakterek is ki vannak dolgozva, a játék gyönyörû. Igaz, az NPC ellenségek eléggé buták, illetve hogy pl. csak néhány lõszert tud magával vinni a játékos, az eléggé értelmetlen. De a játékra összességében 8/10-et adnék. Elég közel van a tökéleteshez. Az biztos hogy a története miatt érdemes megnézni, igaz helyén kell kezelni és bele kell gondolni, csak úgy jön át az üzenete.

Persze mivel dráma és nagyon szomorú az egész, fõleg a vége, így csak az nézze aki bírja. Szerintem sokáig megmarad a fejemben a története. :(