PDA

View Full Version : Bushcraft balta

Ihasz Laci
08-06-2020, 07:32 PM
Van egy eleg jol sikerult baltam elado.
Kepek itt:

https://www.ebay.co.uk/itm/Axe-hatchet-bushcraft-carving-axe-vintage-kent-pattern-/254678866329

Angol kent tipusu fej, vago ellel. Hikori fa nyel 45 cm hosszu.
Akit erdekel irjon.

Ihasz Laci
08-27-2020, 05:25 PM
Elment.

Ihasz Laci
08-27-2020, 05:30 PM
Kovetkezo elado balta
Ezt is ugy kukaztam:)
Bolti nyele van de fazonra igazitott es extra markolat betetek is kerultek ra. Az elszog at lett reszelve kezzel,tokeletes vagoele lett, borotva eles.
Erdei balta, taborozashoz, bushcraftolni tokeletes.
Akit erdekel irjon oszt megbeszeljuk a piszkos anyagiakat:)

New forest axe is ready, this one has cherry wood palm swell scales on the shaft and cherry wooden wedge.
.
.
.
#axe #handmade #bushcraftaxe #woodworking #handtools #bushcraft #forestaxe #woodtools
https://www.instagram.com/p/CEM-7NyjtVO/?igshid=xf33ke2qfr5k

Ihasz Laci
09-02-2020, 05:36 PM
ez is elment

TMIB
09-03-2020, 10:45 PM
Jó gyorsan adod el õket. :)

Ihasz Laci
09-04-2020, 11:44 AM
Jó gyorsan adod el õket. :)

Jo aron adom oket, vannak az olcsoak a 10-20 font koruli arkategoriaban de azok szarok, aztan egy nagy ugras arban es mar a 80+ fontos baltaknal jarunk. En meg olyan 40 korul arulom amiket csinalok.
Nem nagykepusegbol mondom de amiket felujjitok hasznalhatosagban semmivel nem maradnak el egy dragabb balta mogott.

st.jimmy
09-08-2020, 12:42 PM
A magunkfajta ellen beszélek, de éretted... Ha gyorsan elmegy emelhetsz egy picit az áron, hogy meglásd még mindig normál idõ alatt elmegy-e. Annyival több lesz a zsebedben. 10-15%-ra gondolok

Ihasz Laci
09-11-2020, 12:40 PM
A magunkfajta ellen beszélek, de éretted... Ha gyorsan elmegy emelhetsz egy picit az áron, hogy meglásd még mindig normál idõ alatt elmegy-e. Annyival több lesz a zsebedben. 10-15%-ra gondolok

Ezt a legutolsot most viszonylag dragan arulom, ezt 78.50-ert tettem fel az ebayre.
Majd meglatjuk mi lesz.

http://ebay.us/EimQ4c?cmpnId=5338273189

st.jimmy
09-11-2020, 07:26 PM
Agresszív emelés :D

VAgy ennél drágább alapanyagok, vagy több munkád volt?

Ihasz Laci
09-12-2020, 07:14 AM
Agresszív emelés :D

VAgy ennél drágább alapanyagok, vagy több munkád volt?

Is is, ezt a balta fejet nem bolhapiacrol vettem hanem ujonnan, plusz a nyel vegen a markolat panelek elkeszitese is extra ido.
A balta merete is dragulast okoz a postazasban, ha el is adom ennyiert abbol 35 font lejon az anyagbeszerzes meg postazas koltsegeire.

Ez amolyan premium kategoria tolem:)

Ihasz Laci
09-12-2020, 09:34 AM
A felreertesek elkerulese vegett, nem panaszkodok, sot kimondottan orulok, hogy jol megy az eladas. Csak egy kis infot akarok megosztani a munkamrol meg az arkepzesrol.

A legtobb kiadasom az anyagbeszerzes, a bslta fej es a nyel.
A fej: eleg valtozo de ugy kb a 2 es 25 font koze esik.
A legolcsobbak amiket bolhapiacon talalok azokat 2-8 font korul szoktam megvenni. Ezeket kicsit idoigenyes levadaszni mert utazni kell ertuk vasarokra.
Aztan vannak amiket az ebayen talalok. Azol 7-25 font kozott vannak.

Aztan a fa anyag nyelnek.
Van a kozelbe fatelep de ott csak ritkan van fa ami eleg kismeretu, vagnak meretre deszkakat de az megint dragulast okoz. A nagy deszkakat meg nem nagyon tudom feldolgozni itthon, nagyon sok munka ido.
Szoval ha talalok jo meretut az eleg olcso, 2-3 fontr jon ki egy nyel.
Aztan vannak a bolti nyelek, azol 5-20 font korul vannak, meret es fa fajta fuggoen. Ezekkel is kell meg dolgozni hogy jok legyenek.

Aztan az aprosagok.
A fem zaroekek, azokat ugy veszem 6 font egy 5os csomag.
A fa ragaszt, ezzel nem sporolok a legdragabbat veszem mert az a legjobb, 7,5 font egy 200mles tegely.
Utana a lenolaj, ebbol is a minosegit veszem 12 font egy 300mles tegely.

Es a vegen a postazas meg az ado.
A balta meretetol es sulyatol fugg. Egy atlag 700g ossztomegu 35cm nyelu balta 3,5 font postazni. A legnagyobbak amiket eddig postaztam 9fontba kerultek.
Az ado, az ebay levesz 10% ot a havi bevetel utan, ami egy 40 fontos baltabol mar 4 font minusz. Utana meg a paypal is levesz 1,7 fontot kezelesre.
Ha vannak privat rendelesek, instagrammon keresztul az jo mert nem kell az ebaynek fizetni.

Es ezutan jon a raforditott ido ami lehet 2-48 ora. Ha ragasztok, mint a legutolso darabnal a markolat panelt az mindjart 12 ora kotesi ido. Aztan 2 reteg olajozas, az is minimum 12 ora szaradasi ido retegenkent.
A fej rendbetetele is lehet 1-4 ora az allapotatol fuggoen, kb ugyanennyi ido a nyel is, kicsit tobb ha egy nagy deszkabol van.

Nagyjabol igy nez ki az arkepzese a baltaimnak.
Ha minden jol megy es olcson be tudom szerezni az alapanyagokat 10 font alatt ki tudom hozni az onkoltseget. Ez a legjobb mert igy 30-40 font korul tudom arulni ami jo.
Sajnos ez ritka igy inkabb a 40+ kategoria ami jellemzo.

Hat ennyi, remelem erdekes volt olvasni.

st.jimmy
09-12-2020, 10:58 AM
Nagyon érdekes!

Ami Nekem megfogalmazódott, hogy ahogy láttam a 2 hirdetést a 2 nagyon különbözõ árral nem láttam a balták közötti különbséget. Kérdés, hogy ki a célközönség? Aki már 2-3 alkalommal túl van a baltaválasztás folyamatán az 2 dolgot biztos, hogy figyelni fog: a fej tömegét és a nyél hosszát. Jó eséllyel meg is fogja érteni, hogy a nagyobb miért drágább, bár nem tudom, hogy érdemes-e felhívni a figyelmet a postázás beli különbségre.

Ami nekem csábító még a baltáidban, az az ergonómiájuk. Eddig csak boltiak voltak a kezemben, abból is a vacakabbak, és az írásaid alapján meggyõzõdésem, hogy egészen másképp simul a kézbe a markolat, amit Te készítettél, vagy alakítottál át. Kéréds, hogy ezt így gondolja-e a potenciális vásárló aki a hirdetést nézi?

Ami még érdekes a fej beszerár különbségek. Ha jól értem ugyanolyan értékû fejeket különbözõ áron tudsz beszerezni, sõt, van hogy az értékesebbet sikerül megvenned olcsóbban. Lehet, hogy az árazásnál nem érdemes figyelembe vedd, hogy nagyon jól, vagy kicsit rosszul vettél egy fejet, csak azt, hogy egymáshoz képest mennyit érnek abban az állapotban ahogy te adod. Ha valamelyiknek kvázi muzeális értéke van, de egy muzeális érték nélküli azért valamivel jobban használható, akkor az lehet, hogy kiegyenlíti egymást, de ha használhatóság egyforma, akkor az "életkor" megérhet egy kis felárat valakinek.

Írsz a fa feldolgozásának nehézségeirõl. Apám asztalos én is láttam már fát közelrõl, amire felhívnám a figyelmed ebben a szegmensben az a dekopír fûrész. A gép olcsó, a fûrészlap olcsó, az anyagot bármire felrakhatod-szorítózhatod lehet bármilyen hosszú. Az anyag vastagsága, ha deszkából indulsz neked nem problémás. Jól tudsz vele kanyarodni. Pillanatok alatt ki tudsz nagyolni egy nyelet deszkából, de ha megveszel egy baromi hosszú deszkát azt is fel tudod darabolni a megfelelõ hosszra és évekre van elég nyélanyagod (csak jónak kell lennie annak a deszkának). Még az is lehet, hogy bizonyos asztalosmûhelyek adnak olcsón maradékot neked, ha számukra nem értékes (apum nem olyan, õ a számodra érdekes méretben már mindent rakosgat magának és igaza van, mert amilyen munkákat végez elõbb utóbb lesz belõle valami, de van ahol másképpen termelnek), na az ilyen kisebb daraboknál lehet alternatívája a szalagfûrész a dekopírnak, de amúgy hiába egy szofisztikáltabb eszköz(a szalagfûrész) a dekopír mindent visz (pun intended).

Brutális a sarc az e-bay paypal kombóra, youtube-on nem próbáltál eladni? Ha egyébként nincs bajod a vásárlókkal, akkor mindenképp ingyenes felületeken próbálnék eladni Facebook sem rossz, ugyanaz a tulajdonosa, mint az instának, szóval ha az egyikben benne vagy, nem kell kihagynod a másikat, de youtube-on használat közben is be tudod mutatni a baltát és a szakértelmed, az szerintem nagyon meggyõzõ lehet. Van egy csávó aki csúzlikat árul valahol britanniában és csak direktben adja el õket, mint Te amikor instán adod el. Nem tudom, hogy youtube-on kívül használ-e mást... Megnéztem, igen, már e-bay store van linkelve neki, szóval valamikor az elmúlt években váltott. Szóval valamit valamiért az e-bay biztonságot ad pénzért.

Ami a ragasztást és a száradási idõt illeti... Ebben a szegmensben, ha még nem elterjedt ez a markolatpanelos megoldás, akkor nagyon hamar az lesz. Fentebbi árkategóriában meg tudják fizetni azt, hogy egy anyagból legyen a nyél és elvesztegetik a faanyag nagy részét, hogy ilyen klasszul kiszélesedjen, de ez egy bitangjó találmány. Tudom, hogy a ragasztók nagyon jók tudnak lenni, (fa a fához) egy jó ragasztás még egy kevésbé jó ragasztóval is nagyon erõs, de van még egy dolog amivel tovább tudsz rajta javítani: ha megcsapolod. Akár a ragasztás után, megfúrod és egy megfelelõ fahengert beleragasztasz. Nem tudom honnan szerzel olyan hengert aminek pont jó a mérete, egyenletes a keresztmetszete, de ez még esztétikailag is hozzáadhat a baltához. Amikor már nem tudsz kiemelkedni a ragasztott panelekkel, mert mindenki ezt csinálja, akkor bevezetheted a ragasztott, csapolt panelt. A ragasztó száradási idejét viszont ne számold az árba, az nem munkaidõ, legfeljebb megnehezíti a munka beosztását. De ha már vár a következõ fej, vagy a következõ nyél kinagyolása amikor meghúztad a szorítót a ragasztott paneleken, akkor ez nem probléma, nem lesz üresjárat a száradási idõ miatt. Ugyanez igaza a lenolajra is.

Ami így még beugrott, hogy kiemelheted a kiemelkedõ/prémium minõségû segédanyagokat a hirdetésben, illetve ha egy sztorit mondasz el tömören a készítésrõl, az is sokat dobhat.

Valószínûleg azért értékelem olyan nagyra ezeket a baltákat és a munkádat, mert van valamennyi fogalmam arról, hogy miért csinálod. Ha valahogy tömören de ezzel tudod indítani a hirdetést, akkor akik hasonló dolgokban hisznek, mint Te azoknak nagyon érdekessé/értékessé fognak válni a termékeid.

Bocsánat a kéretlen ötletáradatért, remélem nem sértettelek meg, és lesz olyan ami beválik

Ihasz Laci
09-12-2020, 12:55 PM
Jo sokat irtal:)

A tanacsert koszi, sose veszem, zokon a segitseget!

A celkozonseg, kb azok akik mar vettek 1-2 baltat, hasznaltak is oket es rajottek, hogy nem igazan jok de nem is akarnak 100+ fontot kiadni egy minosegi baltaert

A youtube mint hirdetesi platform nem mukodik, angliaba elek es magyarok a nezoim, a postazas miatt elbukna az uzlet.
Instagrammon volt par rendeles, azt kene kicsit nepszerusiteni mert ott inkabb angol kovetoim vannak

A nyelekre nagy hangsulyt fektetek, hogy maximum kenyelem legyen hasznalni oket. Itt szerencsem van mert kb 3 eve faragok baltaval es mint felhasznalo eleg sok tapasztalatom osszejott. Nyelekbol nagyon jo minoseget tudok biztositani.

A dekopir fureszen is agyaltam mar de meg nem dontottem el, megvaltoztatna a felallast. Eddig csak es kizarolag kezi szerszamokat hasznaltam, semmi gepit, ez nekem ilyen etikai kerdes, probalok minnel hagyomanyosabban dolgozni.

Facebookot nem akarok mert igy is sok idot toltok netezessel, az mar nem fer bele, igy is majdnem megszuntettem a youtube csatornat idohiany miatt.

Meg egyenlore ezt hobbibol csinalom, nem a penzkereses a fo cel vele, ha van eladas orulok neki de ha itthon van 10-20 extra balta nekem az is nagyon jo:)

WestBam
09-12-2020, 08:57 PM
Csak szólok, hogy az insta hirdetés egészen korrekt árazással megy. A posztot megtolod ~3-4 Fonttal, aztán bejelölöd, hogy a kedvelõidhez hasonló embereknek dobja fel és már szalad is az üzlet ;)

Ihasz Laci
09-13-2020, 05:32 AM
Csak szólok, hogy az insta hirdetés egészen korrekt árazással megy. A posztot megtolod ~3-4 Fonttal, aztán bejelölöd, hogy a kedvelõidhez hasonló embereknek dobja fel és már szalad is az üzlet ;)

ezt kifejtened bovebben legyszi, hogyan kell, lehet csinalni ezt az instagram hirdetest?

varég
09-13-2020, 07:01 AM
J...
A dekopir fureszen is agyaltam mar de meg nem dontottem el, megvaltoztatna a felallast. Eddig csak es kizarolag kezi szerszamokat hasznaltam, semmi gepit, ez nekem ilyen etikai kerdes, probalok minnel hagyomanyosabban dolgozni.

...

Ezt az etikai részt kifejtenéd? :)

Szerintem semmi ördöngösség nincsen abban, ha egy nyelet kinagyolsz , szalaggal, dekopírral, és a finomabb munkákat kézzel végzed el.
Csak kevesebb idõbe kerülne. :)

Ihasz Laci
09-13-2020, 08:47 AM
Ezt az etikai részt kifejtenéd? :)

Szerintem semmi ördöngösség nincsen abban, ha egy nyelet kinagyolsz , szalaggal, dekopírral, és a finomabb munkákat kézzel végzed el.
Csak kevesebb idõbe kerülne. :)

Semmi kulonos, csak annyi, hogy en ugy kezdtem el anno a faragast mint hobbit es hogy maradjak minnel kozelebb a tradicionslis vonalhoz.
Ez csak nekem fontos.

varég
09-13-2020, 09:42 AM
Semmi kulonos, csak annyi, hogy en ugy kezdtem el anno a faragast mint hobbit es hogy maradjak minnel kozelebb a tradicionslis vonalhoz.
Ez csak nekem fontos.

Nem feltétlenül.

Nekem is sokkal jobban a szívemhez nõ egy kézzel készített kés, mint egyipari-félipari sorozat gyártott darab.
Na jó, a kisipari szériákból is van pár nagy kedvenc... :)

Ha szereted ezt az irányt, akkor ne állj rá a túlgépesítésre, hanem inkább keveset, de egyedit alkoss. :)

Ihasz Laci
09-13-2020, 10:40 AM
Kb ez az amit probalok tartani, nem akarok sorozatgyartasra raallni. 👍

st.jimmy
09-14-2020, 03:30 PM
#nopovertools

szerintem felkeltheti az érdeklõdést

2-3 sec gif 1-1 mozdulatról a képek mellé

Talán indíts új youtube csatornát, nem tart semeddig, nem kellenek nagy videók, néhány másodperc ahol megmutatsz 1-1 dolgot néhány kulcsszó angolul, hogy mit hasonlítottál össze, vagy mi volt a lényeg, a link mehet az insta leírásba, e-bay nem tudom engedi-e.

Ha annyit írsz, hogy "hand carved handle", akkor eszembe se jut, hogy nem géppel nagyoltad ki, másképp fogom a kezembe a végeredményt, pedig nekem keveset számít ez a különbség, tudom, hogy van akinek többet.

Tök jó, ha nagyrészt hobbiként megy, ugyanakkor kár kihagyni ilyen ziccereket, amik pici idõbe telnek, de jobban át tudod adni a szellemiségedet a hirdetésben ezáltal többet fog érni a balta a használójának még ha ugyanannyiba kerül is neki.
Legalábbis szerintem

Ihasz Laci
09-15-2020, 10:33 PM
#nopovertools

szerintem felkeltheti az érdeklõdést

2-3 sec gif 1-1 mozdulatról a képek mellé

Talán indíts új youtube csatornát, nem tart semeddig, nem kellenek nagy videók, néhány másodperc ahol megmutatsz 1-1 dolgot néhány kulcsszó angolul, hogy mit hasonlítottál össze, vagy mi volt a lényeg, a link mehet az insta leírásba, e-bay nem tudom engedi-e.

Ha annyit írsz, hogy "hand carved handle", akkor eszembe se jut, hogy nem géppel nagyoltad ki, másképp fogom a kezembe a végeredményt, pedig nekem keveset számít ez a különbség, tudom, hogy van akinek többet.

Tök jó, ha nagyrészt hobbiként megy, ugyanakkor kár kihagyni ilyen ziccereket, amik pici idõbe telnek, de jobban át tudod adni a szellemiségedet a hirdetésben ezáltal többet fog érni a balta a használójának még ha ugyanannyiba kerül is neki.
Legalábbis szerintem

Hali,

Most elgondolkodok egy ket dolgon.

Egyreszt a hirdeteseken masreszt a hozza allason.

Eddig hobbi volt, de mi lenne ha kicsit komolyabban vennem es tobb baltat keszitenek.
Most azon agyalok, hogy mennyire valtozna az egesz ha csak eladasra csinalnam oket (szoktam ajandekozni is) es megprobalnek tobbet kesziteni. Lenne-e minoseg romlas, valtozna-e a szemlelet?
Megerne-e tobb idot energiat belefektetni, most ezeken agyalok.

Egyebkent kiprobalom amit ajanlottal, hogy a markolat panelokba tegyek egy atmeno csapot, ha kesz lesz majd teszek fel kepeket.
Meg dolgozok egy uj otleten is, ilyet meg nem lattam, lehet katasztrofalis lesz:) de azert kiprobalom.

st.jimmy
09-16-2020, 12:34 PM
Szrintme nem kockáztatsz csak 1 dologban nagyot, ha rámész az eladásra:

Ha legalább közepesen bejön a dolog, akkor fennáll a veszélye, hogy megutáld, vagy legalábbis elmenjen tõle a kedved.

Ez azért elég para :D

Ihasz Laci
09-16-2020, 03:33 PM
Szrintme nem kockáztatsz csak 1 dologban nagyot, ha rámész az eladásra:

Ha legalább közepesen bejön a dolog, akkor fennáll a veszélye, hogy megutáld, vagy legalábbis elmenjen tõle a kedved.

Ez azért elég para :D

Akar hiszed akar nem ennek tenyleg fenn all a veszelye.
Ha nagyon ramegyek a temara es munka lesz belole lehet elvesztem az elvezetet, nem tudom, de nem szeretnem, hogy ez megtortenjen.

Ma elkeszult az elozo bushcraft baltanak a kistesoja:)
Hasonlo stilus, itt kiprobaltam amit mondtal, a markolat panelokba tettem ket csapot, kicsit nem kozepre sikerult:( de ezen majd javitok a kovetkezon.

https://www.instagram.com/p/CFM9HXZDD3X/?igshid=fqlazysk8d3e

st.jimmy
09-17-2020, 09:08 AM
Nagyon jól fest!

Látom van videó is, aminek szerintem jó a hossza és az üteme/tempója is.

Továbbá jó ötlet megmutatni együtt a kettõt, hátha valaki rákíván, hogy mindkettõt megvagye, vagy csak így értesül a másikról.

mondjuk ahogy ment a videó vártam, hogy az ékelést is megmutasd, mert amúgy teljesen körbemutogattad :D (picit a paneleknél idõzhettél volna még picit, egy olyan szöget keresve, ahol jól látszik a kiszélesedés, jobban lecsúsztatva oda a kezed már a funkcióra is utalsz)

Rossz ötletnek tartod, hogy egy ilyen videóban vágj vele pár olyat, ami a balta méretének és céljának megfelelõ? Az a tippem, hogy a nézõ mégjobban rákívánna, hogy baltát használjon, aztán lehet, hogy pont fordítva van, mint amikor izgatóbb egy nõ bikiniben, mint meztelenül :D

Ihasz Laci
09-18-2020, 06:26 PM
Elkeszult a kiserleti baltanyel:

https://www.instagram.com/p/CFSaKs5jXVn/?igshid=1dgh27nh6vr4l

Mit szoltok hozza?

P. Dude
09-18-2020, 06:40 PM
Laikusként én megint annyit tudok hozzászólni: nagyon szép! De ezúttal ezt is hozzáteszem: baromi jól néz ki!! :thumbup

WestBam
09-18-2020, 08:09 PM
Határozottan érdekes, a jobbik értelemben :thumbup

Ihasz Laci
09-19-2020, 07:33 AM
WestBam, P.Dude

Koszi szepen!
Maga a nyel forma az viszonylag eleg tradicionalis, a farsgo baltakra jellemzo forma.
Egyedul ez a 2 fabol valo illesztes ami uj, meg nem lattsm ilyet sehol.

Voltak ketelyeim a ragasztast illetoen de igazabol a nyel maga nem kap utest kozvetlenul. A mai gagasztok szuoer erosek es tartosak, extranak meg tettem bele fa csapokat is szoval a tartossag miatt nem aggodok.

varég
09-19-2020, 03:00 PM
Elkeszult a kiserleti baltanyel:

https://www.instagram.com/p/CFSaKs5jXVn/?igshid=1dgh27nh6vr4l

Mit szoltok hozza?

Szépnek szép, de hasogass fel vele jó pár kugli tüzelõt... ;)

Nem véletlenül olyan a balta nyele amilyen...

Nem rossz a forma, de szerintem a használati értéke kérdéses nekem.

A hátsó felén(éllel ellentétesen) csiszold le a sarkokat, kicsit dob az esztétikán ;)

Ihasz Laci
09-20-2020, 05:41 AM
Ez nem kugli hasogatasra lett keszitve hanem faragasra.
Az ele es a profilja is vagasra lett keszitve.
A nyel meg tul rovid ahhoz, hogy hasogass vele.
Ez egy farago balta, kimondottan kanalfaragashoz csinaltam. Nekem kenyelmes a fogas rajta, ha valahol is kenyelmetlen lenne hidd el mar javitottam volna rajta:)

WestBam
09-20-2020, 05:59 PM
valószínû nekem is ezért olyan érdekes ez a forma, mert hasogatós baltákat ismerek csak, faragót nem :)

st.jimmy
09-21-2020, 12:04 PM
Várjuk a videót ahogy kanalat faragsz vele! (bocsi ha már van :D)

Ihasz Laci
10-22-2021, 08:07 AM
9061

9062

9063

9064

Felujjitott tabori/kemping balta.

Brades Citerion fej, regi ismert marka angliaba es ez meg made in uk! Kozepesen jo minosegu acel, 500g fejtomeg ami a magyar erdotorvenyeknek megfelel.
Az elszog nincs tul laposra koszorulve, a balta profilja is inkabb hasogatasra teszi alkalmassa mintsem faragasra.
40 cm hosszu kezzel faragott koris fa nyele van, jol meg lehet suhintani!
Marhabor el es nyakvedo jar hozza.

Az ara 50gbp + posta ami kb, 15gbp magyarba
Akit erdekel itt vagy privatba eler.
Barmi kerdes van nyugodtan irjatok.
Koszi.

Ihasz Laci
01-02-2022, 07:19 PM
Csak most vettem eszre, hogy ez meg itt van.

Ez mar elment egy ideje.
Most lesz meg 2 elado majd felteszem oket.

Ihasz Laci
01-03-2022, 05:02 PM
9127

9128

9129

Utolso 2 db balta ami meg elado.
Mindketto 50cm hosszu nyellel van, 600g fejtomeguek.
A rajna videki olcsobb, 45gbp + posta
A kent szakallas 55gbp + posta

Akit erdekel valamelyik, tobb infoert es kepekert irjon uzenetet.
Koszi

Ihasz Laci
01-04-2022, 11:55 PM
Mar csak a fekete nyelu maradt, ha valakit erdekel

Ihasz Laci
06-17-2022, 08:17 PM
Van 2 elado baltam

1 pici hults bruk sved balta, 350g fej 33cm hosszu nyel, kicsi konnyu, amolyan konnyusulyu mindenes.

A masik egy 680g-os mindenes:)
Rovid a nyele, 33cm de a nehez fej jol hasit. Lapos elszoge van, jol vag, lehet vele craftolni is.

9234

9235

Tobb infoert es kepekert irjatok nyugodtan.
A sved balta 50gbp + posta
A masik 40gbp + posta