PDA

View Full Version : COVID-19 napló

Oldalak : 1 [2]

shadow177
01-14-2022, 11:07 AM
Most már csak kitalálták, hogy aki átesik a fertőzésen az nem esett át a fertőzésen, csak akit beoltanak.
:eek::huuu::huuu:

shadow177
02-01-2022, 06:32 PM
Jelentem újra elkapott a denevérhapci a nejemmel együtt.
Karantén 0. nap, betegség 2. nap.
Azonban kicsit mások a tünetek.
Akkor egy hétig lázas voltam, most 16 órán át volt hőemelkedésem 37,-38,3°C.
Akkor nem köhögtem, most úgy 30 alkalommal két nap alatt.
Akkor nem voltam taknyos most igen.
A szaglásom és az ízlelésem most is sérült ha nem is ment el teljesen.
Nem vagyok gyenge, fájni sem fáj semmi.
Az asszonynak szintén 16 óra hőemelkedés, és utána 12 óra kemény migrén.
Az Ő orra nem folyok, és Ő is csak párat köhögött.

raktaros
02-02-2022, 02:48 PM
Jobbulást!

Nálunk melóhelyen úgy tűnik kezd csillapodni a dolog, lassan szállingóznak vissza a karanténosok, táppénzesek. Sokan már másodszor lettek betegek, olyanok akik az első után "oltakoztak".
Egy közvetlen munkatársam idén alig dolgozott: Először a gyerek miatt tették karanténba, majd visszajött dolgozni egy napra, másnap már újra karantén a felesége miatt. Mire letelt volna, elkapta ő is.

Ihasz Laci
02-02-2022, 05:29 PM
Nalunk is beutott a covid.
Nagylanyom hozta haza vasarnap.
Neki magas laza volt 39,3-39,6 vasarnap estetol kedd delutanig. Mas baja nem volt.
Felesegemnek hetfo reggel, nekem kedd delutan kezdodott.
Eszti kohog, kicsit fulladozik a tudejet fajlalja, enyhe laza van.
Nekem fejfajas, orrdugulas, kis kohoges, enyhe laz.
Szoval ahanyan vagyunk annyifele tunetunk van.

shadow177
02-02-2022, 07:03 PM
3. nap
Senki nem lázas, vérnyomás véroxigén jó, az általános közérzetünk jó.
(barkácsoltunk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom mérséklődött, a szaglásom 100/2 az édes ízeket mérsékelten érzem.
Az asszony kissé fáradékonyabb, néha köhög.
Kb. egy közepes nátha szintje az egész, "békeidőben" simán mennék dolgozni.

Ihasz Laci
02-03-2022, 10:56 AM
Mara a lanyok jobban vannak, a tuneteik egy enyhe megfazas szintjen vannak.
Nekem roszabbodott, este felment a lazam es a fejfajas is erosodott. Hol izzadtam mint egy lo, utana meg a hideg razott. Mara nagyon lefaradtam, alig csinalok ezt azt es tejesen hulla vagyok. Ez igy elegge szar, hogy ha roviden akarnam osszefoglalni.

shadow177
02-03-2022, 11:22 AM
4. Nap
Senki nem lázas, vérnyomás véroxigén jó, az általános közérzetünk, étvágyunk jó.
(pingpongoztunk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom tovább mérséklődött, a szaglásom 100/15 ízérzékelés ok.
Az asszony néha köhög.
Normál esetben nem is foglalkoznánk vele.
Gyógyszerek a szokásoson felül:
összesen 2db 500-as Algopyrin
napi 2000mg C vitamin, probiotikum, ACC long, és 3000 Ne D vitamin.

shadow177
02-04-2022, 11:53 AM
5. Nap
Senki nem lázas, vérnyomás véroxigén jó, az általános közérzetünk, étvágyunk jó.
(pingpongoztunk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom tovább mérséklődött, a szaglásom továbbra is szinte semmi ízérzékelés rendben.
Az asszony néha köhög.
Nem is értem mért vagyunk itthon.

shadow177
02-05-2022, 06:51 PM
6. Nap
(pingpongoztunk, kertészkedtünk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom szinte megszűnt, a szaglásom 98%, ízérzékelés rendben.
Az asszony néha köhög a szaglása elment.
Olyan jó a közérzetem, hogy átkeresztelem wellness vírusnak

shadow177
02-06-2022, 07:10 PM
7. Nap
Az orrfolyásom gyakorlatilag megszűnt, a szaglásom 99%, ízérzékelés rendben.
Az asszony szaglása visszatért..

raktaros
02-06-2022, 08:33 PM
:thumbup

P. Dude
02-06-2022, 10:21 PM
7. Nap
Az orrfolyásom gyakorlatilag megszűnt, a szaglásom 99%, ízérzékelés rendben.
Az asszony szaglása visszatért..

Jó hírek, akkor már eltelt egy hét!

Al Bundy
02-13-2022, 04:29 AM
Hat en is elkaptam ezt a szart. A mult vasarnap kezdodott, faradekonysaggal, fejfajassal, kis izom fajdalom. Szaglas es izles vesztes nem volt. Ez tartott 2 napig. A 3-4-ik napon megmaradt a fejfajas, viszont egy nagyon eros torokfajas volt 2-3 napig es kohoges. A hatodik napra mar erosen enyhultek a tunetek, es mara szinte semmi sincs. Etvagyam volt folyamatosan.
Nem vagyok beoltva. Tehat kb egy het kellett az immunrendszeremnek a beteseg legyozesehez.
A lanyom is elkapta tolem. Hasonlo tunetei voltak, neki szerdan jelentkeztek. O nem kohogott, csak tusszogott, laz nem volt, es kicsit berekedt a hangja, de amugy O is konnyen atveszelte. O be van oltva.
Gyogyszert csak sima fejfajas csillapitot szedtunk, a C es D3 vitamint szedtuk nagy dozisban, rengeteg gyumolcsot ettunk, mindenfelet ( narancs, black berry, blue berry, alma, granat alma), es egesz nap csak mezes citromos teat ittunk folyadek potlasnak.
Ez a mi kis tortenetunk.

P. Dude
02-14-2022, 09:44 PM
Na úgy látom, akkor jól van mindenki! :thumbup Illetve Laci nem írt azóta. Remélem, náluk is jól vannak már.

Nemrég nálam torokfájás volt meg egy kis levertség. Nem csináltattam tesztet, minek. Ti egyébként csináltattatok, onnét tudjátok, hogy covid volt?

Al Bundy
02-14-2022, 10:12 PM
Igen csinaltunk. A gyerekek 5-os csomagban kapjak az iskolaban a teszteket, hogy aki erez valamit az csinalja meg. nekem mar tegnap negativ volt. A gyereknek meg ma csinaljuk meg megegyszer.

Ged
02-15-2022, 08:50 AM
Mi is átestünk rajta. Először a lányom kapta el a suliban. A gyorsteszt pár perc alatt kimutatta. Első nap magas láz, következő napokban torokfájás. Egy hét alatt rendbe jött. A pozitív tesztje után egy héttel én is belázasodtam, első nap magas láz, fejfájás, hányinger. Aztán csak torokfájás és hőemelkedés. A gyorsteszt nem mutatta ki csak a PCR. A feleségem tünetei kissé eltértek. A gyereknek nem volt oltása, nekem két Szputnyik tavaly tavaszról, az asszonynak három oltása volt.

Fekete-Báró
02-23-2022, 10:09 PM
Mi karácsonykor estünk át rajta, valószínűleg még a delta-variánst sikerült elkapni. Kb. 10 napig láz (inkább este-éjszaka), gyengeség, étvágytalanság, köhögés. Szaglásvesztés is volt, de ez - hála Istennek - teljesen elmúlt.

raktaros
07-14-2022, 07:38 PM
Megint elkaptam ezt a nyavalyát, de most nem viseltem olyan jól (előzőleg csak íz és szaglásvesztés volt): Fej- és torokfájás, hőemelkedés, szédülés, gyengeség. Talán már úgy néz ki túl leszek rajta (2. nap), már csak egy enyhe torokfájásom van. Anyós (2x oltott) fertőzött meg mindenkit: apóst (3x oltott), páromat (nem oltott) és engem (én sem vagyok oltva). Rajtam kívül mindenki köhög, anyós több mint egy hete beteg, de még ma is pozitív tesztet csinált.
A két oltott azért jobban viseli a betegséget, igaz anyós a második oltás után betegesebb lett.