PDA

View Full Version : Átkozottak - posztapokaliptikus rövidfilm

TMIB
01-31-2021, 07:31 AM
Átkozottak - posztapokaliptikus rövidfilm (The Damned - Post Apocalyptic Short Film)

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1T3aAPyVPBAL5Wg_Ls_hUllYX05jGzCxO BsjOvCjS1FrOV7LHw97Blm3w&v=RnFQB-yPb3g&feature=youtu.be&ab_channel=KavalStúdió

Nyitok neki egy külön topicot, mivel magyar és esélyes hogy lesz több része is. :)

WestBam
01-31-2021, 09:38 AM
Még nem volt idõm megnézni, de mai napon mindenképp szánok rá egy kis idõt, bár csodát nem várok tõle.

Alpha
01-31-2021, 11:47 AM
Várom a folytatást...

TMIB
01-31-2021, 12:04 PM
Én a videó alá írtam egy rakás ötletet. Talán felhasználnak majd belõle valamit...

WestBam
01-31-2021, 08:18 PM
Ezt én nagyon nem éreztem.
Még trailernek is kevés lett volna az egész, mondjuk 40 másodpercbe sûrítve. Mert ez belefért volna annyiba is. Nem tett függõvé, még nem tudom, ha lesz újabb rész arra szánni fogok-e ennyi idõt is.

TMIB
01-31-2021, 08:44 PM
Én ezt írtam be alá:

"A javaslatom az lenne, hogy a második hõsrõl nem tudni hogy ki, illetve hogy mi történt (ha nem is pontosan, de érintve) amitõl poszt apokaliptikus lett a helyzet. A fõ karakter ezt monológban elõadhatná. Illetve azt hogy ki, akár párbeszédben is, a karakterépítés könnyebb úgy, ha már ott a másik karakter is. Egymásnak (így a nézõnek) is el tudják mondani, hogy kik õk és mi történt velük, beszélgethetnének arról hogy mi történt velük a katasztrófa után, hogy kerültek oda ahol most vannak, hogy maradtak egyedül. (néhány visszaemlékezõs bevágás is jól mutatna). Utalhatnak a dátumra, vagy hogy a "katasztrófa" után hány hónappal/évvel járunk, csak hogy a nézõ egyre jobban képben legyen térben és idõben. - Én a második részbe ezt belesûríteném, majd utána folytatnám egy pörgõs harmadik résszel. Persze a karakternek lehet valami sötét a múltjában, amitõl titokzatosabb, amirõl késõbb le lehet majd rántani a leplet, hogy a nézõ elgondolkodjon rajta. Illetve az összeomlást sem kell teljesen leírni hogy pontosan mi történt, esetleg azt is csak érintve elmondani, hogy egy késõbbi részben teljesen kiderüljön hogy mi okozta a helyzetet. :-) A fõhõs és a mellékszereplõ karakterénél fontos hogy kedvelhetõek legyenek, illetve ha lesz benne "másik oldal", a gonoszoknak is legyen karakterük. (Jó példa erre a Walking Dead. A Kormányzónak, Negannek, és a suttogók 2 vezérének is volt kidolgozott karaktere.)

Szerintem sok lehetõség van a minisorozatban. Sok sikert a folytatáshoz. :)"

A gond tényleg az, hogy így elsõre sem a fõhõsrõl, sem a mellékszereplõrõl, sem a helyzetrõl/történetrõl nem tudtunk meg semmit.

TMIB
02-02-2021, 08:21 PM
Válaszoltak rá. Azt írták hogy jön a folytatás és hogy lehet majd számítani néhány dologra azokból amiket én is javasoltam nekik. :)