PDA

View Full Version : Yellowjackets

P. Dude
12-04-2021, 07:24 PM
A Lost óta nem láttunk ilyen kemény túlélődrámát (https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/12/04/yellowjackets-showtime-repulokatasztrofa-drama-tv-sorozat-ajanlo/)

9106

Na, erre kíváncsi vagyok.

"Az 1975-ben játszódó történet egy középiskolai lány focicsapatról szól, akik az állam történetében először jutnak be bajnoki tornára, ahol azonban nem léphettek pályára, ugyanis a csapat gépe lezuhan az ontario-i vadon fölött, és a barátságos, összetartó csapattagokból egy kannibalisztikus klán válik. Ezzel párhuzamosan 25 évvel későbbi életüket is figyelemmel követhetjük, ahogy próbálnak helyre rázódni, miközben bebizonyosodik, hogy a múlt nem marad a múlt része, és ami elkezdődött a vadonban, az talán még nem is ért véget."

(Sorozatjunkie (https://www.sorozatjunkie.hu/2021/08/24/delelotti-video-3-yellowjackets/))

TMIB
12-04-2021, 07:41 PM
Szóval az 1993-as "Életben maradtak" film, csak a férfi focicsapatot női focicsapatra cserélték. Ami még érdekesebb hogy az eredeti film egy megtörtént esetet dolgozott fel, tehát az hogy lecserélték a férfiakat nőkre, annak úgy a WOKE-ot leszámítva nem sok értelme van.

https://port.hu/adatlap/film/tv/eletben-maradtak-alive/movie-39743

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89letben_maradtak_(film)

Érdekes hogy a megtörtént eset és az eredeti film dátuma majdnem ugyanaz mint az új sorozaté. Szóval nem is titkolják túlzottan hogy ez egy re-make féle, csak a valóságot női szereplőkre írták át. Mondjuk nem is kell rejtegetniük, ha a sajtó nem írja oda az eredeti film címét. Sem az Index, sem a Sorozatjunkie nem említette meg az eredeti filmet. :hogymi:

Persze nem mondom hogy nem lehet jó sorozat, de azt igen hogy egyértelmű hogy nem eredeti az ötlet, és hogy csak nőkre írták át a valóságot és '93-as film karaktereit.

(Az eredeti film azért maradt meg bennem, mert apámmal mentünk moziba és feliratozva néztük meg, ő, én meg az öcsém. Mondjuk nem épp gyerekeknek való film.) :)

P. Dude
12-04-2021, 07:57 PM
Érdekes hogy a megtörtént eset és az eredeti film dátuma majdnem ugyanaz mint az új sorozaté. Szóval nem is titkolják túlzottan hogy ez egy re-make féle, csak a valóságot női szereplőkre írták át. Mondjuk nem is kell rejtegetniük, ha a sajtó nem írja oda az eredeti film címét. Sem az Index, sem a Sorozatjunkie nem említette meg az eredeti filmet. :hogymi:

A Junkie említi többször is a párhuzamot, csak ott pont nem, amit belinkeltem.

"Miért is halogattam ennek az elkezdését? Az éhes lányok jönnek, körbeülik a tüzet, és innentől eszméletlen, miket be nem vállal Showtime új sorozata. Mivan?

A történet egy középiskolai végzős lány focicsapatról szól, akik egy fontos meccsre tartva lezuhannak a semmi közepén, és mint kiderül vagy 13-an (vagy 18-an?, most nem ugrik be pontosan) ott ragadnak, a vadonban kell boldogulniuk. A pilot konkrétan egy vadászattal kezd..., és nem szerintem nem fogom rejtegetni a fordulatot, egy lány egy másikat üldöz, akit el is kap, és utána a társaival megeszi. Igen, a kannibalizmusba torkollott az a túlélés az épp tomboló tél közepén.

Pont ettől tér el az Alive (https://www.imdb.com/title/tt0106246/) (itthon: Életben maradtak) című filmtől a Yellowjackets alapfelvetése, miszerint az itteni túlélők bizony nem csak a fagyott hullákat eszik meg, hanem láthatóan vadásznak egymásra. A sorozat főleg ezzel foglalkozik, hogy miképp jutnak el a közös falatozáshoz, hiszen emberként azért nem olyan egyszerű erre fanyalodni, annyi ösztönünk dolgozik ellene.

Viszont nem csak a terepen vagyunk a fiatal lányokkal, hanem az egészet túlélők vonalán a 'jelenben' is járunk, ahol egy rejtéllyel megfejelve láthatjuk a borzalmas tetteik pszichéjükre tett hatását. Egyikük sincs igazán jó helyen agyilag. Ezen felül mint kiderült, a túlélők megegyeztek arról, hogy senkinek nem beszélnek a szörnyűségekről, amit tettek, de mintha lenne egy újságíró, aki láthatóan többet tud, úgy tűnik, hallott valamiről."

(Pilot: Yellowjackets (https://www.sorozatjunkie.hu/2021/12/01/pilot-yellowjackets/))

Az első két részre 10-ből 7-et adtak.

Ged
12-05-2021, 10:00 AM
A chilei, megtörtént események során sem estek egymásnak a túlélők. Igaz, ők végig reménykedtek, hogy kimentik őket. Egy globális összeomlás esetén is sokan lesznek, akik reménykednek majd egy jobb holnapban (még ha erre nincs logikus magyarázat is)

P. Dude
03-24-2022, 06:57 PM
Eddig nekem nagyon tetszik. Még négy epizód van hátra az első évadból, talán ma be is fejezem. (Egyébként a dmamedia oldalon meg tudjátok nézni magyar felirattal.) Egyszerre túlélős téma, plusz van egy elég parás de nem eltúlzott "természetfeletti" horror vonal (arról még nem tudom hova fut ki), és emellett hol a lányok történetét mutatják, hol felnőttként a hazatértek történetét. Izgalmas is, parás is, az érdeklődést is fenntartja, több szálon fut, úgyhogy én várom a második évadot.

P. Dude
03-24-2022, 07:23 PM
Eddig nekem nagyon tetszik. Még négy epizód van hátra az első évadból, talán ma be is fejezem. (Egyébként a dmamedia oldalon meg tudjátok nézni magyar felirattal.) Egyszerre túlélős téma, plusz van egy elég parás de nem eltúlzott "természetfeletti" horror vonal (arról még nem tudom hova fut ki), és emellett hol a lányok történetét mutatják, hol felnőttként a hazatértek történetét. Izgalmas is, parás is, az érdeklődést is fenntartja, több szálon fut, úgyhogy én várom a második évadot.

dmdamedia.eu

P. Dude
03-24-2022, 07:40 PM
A chilei, megtörtént események során sem estek egymásnak a túlélők. Igaz, ők végig reménykedtek, hogy kimentik őket. Egy globális összeomlás esetén is sokan lesznek, akik reménykednek majd egy jobb holnapban (még ha erre nincs logikus magyarázat is)

Amúgy ezt tudjuk? Úgy értem nem képzelhető el, hogy megöltek valakit és utólag azt mondták, hogy a halottakból ettek? Például a Yellowjackets is arról szól, hogy a túlélők nem árulják el senkinek, hogy megölték egy társukat.

Ged
03-24-2022, 07:54 PM
Amúgy ezt tudjuk? Úgy értem nem képzelhető el, hogy megöltek valakit és utólag azt mondták, hogy a halottakból ettek? Például a Yellowjackets is arról szól, hogy a túlélők nem árulják el senkinek, hogy megölték egy társukat.

De igen, elképzelhető. Viszont a baleset során és később a lavina miatt elég sok halott "képződött" ezért valószínűleg nem volt szükség pluszban gyilkolni.

Aki Bújt
03-25-2022, 12:17 PM
De igen, elképzelhető. Viszont a baleset során és később a lavina miatt elég sok halott "képződött" ezért valószínűleg nem volt szükség pluszban gyilkolni.

Emellett az andoki esetnél többségében hívő, hitüket gyakorló katolikus fiatalok voltak jelen, bár akadt, aki ott találta meg Istent. Azt akarom mondani, hogy nem csupán vallásosak voltak: hittek a keresztény értékekben, így abban is, hogy embert ölni, vagy hazudni bűn. Hogy hosszú távon össze tudták volna egyeztetni a hitüket és a tetteiket, ha elkövetik, szerintem nem lehetetlen, de nehezen elképzelhető...

Aki Bújt
03-25-2022, 12:55 PM
Emellett az andoki esetnél többségében hívő, hitüket gyakorló katolikus fiatalok voltak jelen, bár akadt, aki ott találta meg Istent. Azt akarom mondani, hogy nem csupán vallásosak voltak: hittek a keresztény értékekben, így abban is, hogy embert ölni, vagy hazudni bűn. Hogy hosszú távon össze tudták volna egyeztetni a hitüket és a tetteiket, ha elkövetik, szerintem nem lehetetlen, de nehezen elképzelhető...

Elég nehezen vették rá magukat a halottak elfogyasztására is, erre is egyfajta keresztény misztikus magyarázatot találtak ki, Krisztus testével és hasonlókkal...

P. Dude
06-25-2023, 11:44 AM
Tegnap kezdtem a második évadot, a 9-ből 2 részt néztem meg eddig. A Sorozatjunkie nagyon lehúzta, általában a kommentelőknek sem tetszik. Nekem egyelőre tetszik. (A telefonomon az első évad óta a Yellowjackets a csengőhang.)

P. Dude
06-30-2023, 12:34 AM
"We hear The Wilderness, and It hears us."

9353