PDA

View Full Version : eBay

TMIB
03-23-2022, 12:51 PM
eBay-en szoktatok vásárolni? Én inkább csak árulok dolgokat, de van hogy vásárolok is. Általában nem szokott gond lenni.

Most viszont idegesít a helyzet. Vettem használt memóriát 1 héttel ezelőtt. Majdnem 10 dollárt fizettem a gyorspostáért, küldtem egy üzenetet az illetőnek, hogy gyorsan küldje és kap pozitív értékelést ha minden oké. Nem válaszolt. Eltelt 3 nap, mondom neki hogy mi a helyzet, feladta-e. Nincs válasz. Újabb eltelt 2 nap, újabb üzenet. Nincs követőkód, de még az sincs bejelölve hogy fel lett volna adva. Újabb nap, újabb üzenet hogy mi van. Nem válaszolt. Ma megint ráírtam, most már azt hogy vagy adjon követő kódot, vagy küldje el, vagy legalább írja már meg hogy miért nem adta még fel. De sehol semmi. Ha ma se érkezik meg, az eBay-től visszakérem a pénzem. Ahogy mondani szokás, "a lóf*sznak is van vége". :hogymi: Itt lakik a szomszédos államban, és 10 dollárt fizettem hogy gyorsan feladja 2 napos postával. Szombaton már meg is kaphattam volna ha feladja, de nem adta fel. Most szerda van és még mindig nincs feladva. 3 nap alatt nem ért ide, sőt, 1 hét alatt fel sem adta.

De akkor ami minimum lenne hogy visszaad 5 dollárt a postaköltségből, mivel ez így már marhára nem "gyorsposta", elnézést kér és elmondja hogy mi (volt) a probléma, majd gyorsan feladja. De válaszolni se akar.

Meglátjuk hogy mi lesz...

Dream_walker
03-23-2022, 08:56 PM
Utánvétes rendelés, hosszú, hosszú évek óta. Ahol nincs, onnan nincs rendelés. 99%-os probléma-megoldás.

P. Dude
03-23-2022, 10:09 PM
Olyantól szoktam rendelni, aki "top-rated seller", sok értékeléssel, és lehetőleg minimum 95 % jó értékeléssel.

Az utánvétre amúgy sok netes rendelésnél plusz költséget számolnak. Egy alkalomra nem tétel, de sok rendelésnél évek alatt már komolyabb összeg.

TMIB
03-30-2022, 10:11 AM
Ennyit erről:

"You will receive a full refund

Hi Szabolcs,

Unfortunately, we didn't receive valid tracking information from the seller. We're sorry you had a problem with your purchase.

A refund of $62.79 will be credited to your original payment method. It may take 3 to 5 business days for the refund to be completed."

A fickó elpocsékolta 2 hetem... Kitette a memóriát eladásra, megvettem, kifizettem, nem küldte el, nem válaszolt az emailekre. Az eBay-nek szóltam hogy gond van, a rendszer visszaküldte a pénzt, 3-5 nap múlva megérkezik a számlámra.

Arroyo2077
12-22-2022, 07:17 PM
Sok dolgot ebay-en szerzek be. Így még nem jártam, remélem nem is fogok. Nekem az a bajom, hogy sokszor több a szállítás, mint maga a termék. Gyanítom ez hasonló átverés, mint amit az Aliexpress-en tapasztalok. Ugyanaz a termék van pl. 4500+3000 szállítás meg 7500-ért ingyen szállítással.

TMIB
12-22-2022, 11:42 PM
Én most vettem egy rakás ragasztószalagot az eBay-ről, de volt vele egy kis gond, sokkal vékonyabb volt mint a leírásban. Küldtek még egy nagy dobozzal kárpótlásként. Szóval a végén gondolom jól jártam még úgy is hogy a termék gyengébb minőségű volt a leírtaknál. :)