PDA

View Full Version : The Last of Us

P. Dude
03-08-2024, 08:07 PM
A játékból készítették a sorozatot.

Mozgóképen ennél jobb még nem történt videójátékkal (https://telex.hu/after/2023/01/11/the-last-of-us-kritika-hbo-zombi-videojatek)

Pilot ismertető: https://www.sorozatjunkie.hu/2023/01/16/pilot-the-last-of-us/

Első évad értékelés: https://www.sorozatjunkie.hu/2023/03/13/the-last-of-us-vege-az-1-evadnak/

TMIB
03-08-2024, 10:14 PM
Elvileg jó lett volna, de olyan WOKE lett egyre inkább, hogy a végén már menekült a sorozattól a rajongók egy része is. A játékban volt meleg szál a fiatal női karakteré. Na, itt valami idős szakállas férfiak szerelmi életét tolták túl. Meg a női főszereplő sem hasonlít a sorozat főszereplőjére, meg a színésznő előjött mindenféle nem bináris izé szöveggel. A nézettsége 500 volt, felment 1 millióra. Az összehasonlítás kedvéért, a Walking Dead első évadát epizódonként 5,5 millióan nézték meg, a Stranger Things-t meg 14 millióan.

Nem tudom hogy egyszer rászánom-e magam, hogy megnézzem a Last of Us sorozatot, talán. A 2 játék az tetszett, végignéztem őket. A második a több mint 50 órás volt. :)

Rozsomák
03-09-2024, 06:39 AM
Van benne kb. 10 perc amikor a szakállak összeérnek, mégannyi valami zavaros pun@nyalás, átpörgeted, a többi szerintem nagyon ok.
Nem sokat rugóznak a homoszálakon, csak betettek pár percet, mert...(A leszbi jelenet lehetett volna részletesebb, meg hosszabb, meg sűrűbb, meg... de azt a PH-n! :D )
A kiccsaj meg eredeti, szerethető, kicsit csúf, élő igazi, kicsit bosszantó karakter, de következetes.
Első blikkre nekem is az jött le, hogy basszus! Ez nem olyan... de már a játékba is az Ő arcát látom.
Ne hagyd ki! Van olyan jó mint a Walking D.
Tényleg ne hagyd ki!

Rozsomák
03-09-2024, 06:39 AM
Lassan megnézem újra.

P. Dude
04-01-2024, 07:33 PM
Na megszereztem én is.

TMIB
11-16-2024, 10:56 AM
Az asszony nem nagyon akarja a Breaking Bad utolsó évadát nézni. De ha már nincs kedve hozzá mostanában, hát elkezdtem nézni A last of us-t. 2 epizódot láttam eddig, eléggé bejön. Van benne kis akció, de inkább a történeten van a hangsúly. Legalábbis így az elején amennyit láttam eddig, itt azon van.

Tetszik a képi világa, a poszt-apokaliptikus hangulat, a karaktereket is gyorsan meg lehet benne kedvelni. A lány is nagyon jól játsza a szerepét, csak valóban nem igazán hasonlít az arca a játék főhősééhez. (Erre rengetegen panaszkodtak amikor indult a sorozat.)

Ahogy nézem 2 évad 8+8 rész. Gyorsan a végére fogok majd érni.

TMIB
11-16-2024, 02:01 PM
Ezek szerint csak 1 epizód volt a meleg karakterekkel, és végül is nem tolták túl, elég korrekten, a karakterépítésre összpontosított a rész, a vége pedig nagyon nem volt vidám... Tényleg nem volt WOKE.

Meg ahogy mondta az egyik hogy eszik és aztán eltűnik, de a végén együtt élték le az életüket.

Illetve meglepődtem hogy az egyik pasas prepper (pontosabban survivalist, az állítása szerint). Kormányellenes és igazolta is a világ, Don't Tread on Me zászló a bunkere falán. :cool:

TMIB
11-17-2024, 10:52 AM
Megnéztem, nagyon tetszett.

Talán pont a felmerült epizód volt a legjobb, leszámítva 1-2 jelenetet ami heteróként nézve volt kínos, bár lehet hogy aki meleg annak teljesen rendben volt az a néhány részlet is. Tetszett ahogy a prepper karakter kijátszotta az egész rendszert és míg a világ szenvedett, ő csak úgy éldegélt először egyedül, aztán valakivel, bort ivott, jókat evett, és végül is az életét viszonylagos nyugalomban és szeretetben leélte. És mindenzt annak köszönhette hogy rákészült és nem bízott a kormányban. :haha:

A sorozat vége felé az az érzésem volt mintha egyik-másik jelenetet mintha már láttam volna. Aztán eszembe jutott hogy persze hogy láttam, amikor megnéztem a videójáték végigjátszást. :haha:

A pozitív és a negatív karaktereket is bírtam.

Amikor a két lány bement a plázába, ott a sorozat másképp volt. A játékban Ellie barátnője fehér volt, viszont belegyömöszöltek a bszélgetésükbe egy "holokauszt vonalat", ami pont annyira illett oda mint amennyire a "Legenda vagyok" filmbe a rasszizmus téma. Viszont a sorozatban a barátnője talán Hawaii-i származású volt és egyáltalán nem volt beletéve semmilyen olyan szöveg ami nem illett volna oda. Szóval itt a sorozat logikusabban kezelte a párbeszédet.

Viszont a sorozat nagyon hasonlóan, néhol teljesen úgy van leforgatva mint a játékban a történeti bevágások.

A második évad elvileg most jön majd tavasszal. Gondolom hogy a Last of us 2 játékból lesz a sorozat második része, mivel az első ott ért véget ahol a játék első része.