PDA

View Full Version : Fall (2022) - film

TMIB
08-18-2024, 11:17 AM
Fall (2022)

Külön topicot adok neki, mert ez a film technikailag túlélőfilm, tehát abszolút témába vág.

Most néztem meg és kegyetlen jó, ami durva hogy Magyarországon be se mutatták. Még magyar Wiki oldala sincs. Hihetetlen...

A történetről spoiler nélkül: 2 nő egy szűk helyen ragad és mindent megtesznek hogy ne haljanak meg.

Én erre a filmre azt mondanám hogy tökéletes, nem igazán tudnék semmire rámutatni hogy "ez a hiba benne". (talán egyre, de az sem biztos hogy hiba)

Mindenképp látni kell. Néhány pont hogy miért:

- Egyedülálló történet
- Kiváló színészek és mellékszínészek (Jeffrey Dean Morgan!)
- 2 gyönyörű színésznő (*dekoltázs)
- Már a film elején is van néhány ijesztő rész
- Az operatőri munka bámulatos (mindenképp Full HD-ben, nagy képernyőn nézzétek tévén!)
- Ha nincs tériszonyod, a filmet nézve akkor is lesz
- A film közepe után tejlesen elszálll a film és markolni fogod a fotelod karfáját
- Van benne dráma, kis horror is ha úgy vesszük, akció, thriller
- Leginkább a semmi közepén játszódik a film 2 szereplővel, mégsincs benne üres járat
- A végén egy csavar (ne nézz meg értékeléseket, úgy meglepő ha megnézed a filmet és nem tudsz róla előtte!)
- Üzenet, elgondolkodtató tanács

Az IMDB-n szégyentelenül lepontozva 6,4/10-en áll. (Gőzöm sincs hogy nem ad rá mindenki 10-et.)

https://www.imdb.com/title/tt15325794/

https://en.wikipedia.org/wiki/Fall_(2022_film)

Nézzétek meg!

SPOILER? - Nem az, csak egy dolog amit a karakterek nem tettek meg, pedig megpróbálhattak volna. Ha rákötözik cipőfűzővel az első telefont a drónra és a másikkal irányítják, úgy lett volna térerő és tudtak volna üzenetet küldeni. Ez nem hiba a filmben, talán csak nem gondoltak rá. Vagy talán nem is sikerült volna, ha túl nehéz volt a drónnak a telefon, nem tudom. Az biztos hogy minden más lehetőséget megpróbáltak...

TMIB
08-18-2024, 11:30 AM
Ahogy nézem a kritikák arról szólnak hogy "há minek ment oda?".

Oké, 2 fiatal nő hoz egy rossz döntést. Volt már ilyen a történelemben. A film meg erről szól. Amelyik filmben nincs rossz döntés, nincs konfliktus, nincs semmi érdekes, az meg miért nézné meg az ember? :confused: