View Full Version : A 100
Sorozat, a világ atomháború után elpusztult, 97 év után leküldenek 100 fiatalt a Földre, hogy megnézzék hogy élhető-e már a bolygó. Nem véletlenül küldik le őket, hanem szükségállapot miatt.
Félig a Földön játszódik, félig az űrbázison. Ez utóbbinak olyan Falloutos pince hangulata van. A Földön meg a közel 100 év alatt erős jelei vannak a katasztrófának, több féle veszély is fenyegeti a fiatalokat. (És akkor a sorozat ki sem tért arra hogy pl. a bolygóra visszatérők immunrendszere hogy kezelné a fertőzéseket, vírusokat, stb.)
Az űr-CGI nagyon jó, a többi egy erdőben játszódik. Azt mondjuk nem értem hogy miért erdőben dobták le őket. Faluban landolás logikusabb lett volna...
7 évad van vagy 100 résszel, az 5. résznél tarok, de szerintem egész jó. Kicsit rákattantam.
IMDB-n 7.5/10 . Mivel egyre érdekesebb, gondolom hogy a végére majd teljesen kiéleződik a sorozat.
https://www.imdb.com/title/tt2661044/
Mindenkinek mindig csurom vizes a ruhája. Meg a víz, étel, fedél a fej fölé nem is annyira fontos, a szerelem a lényeg. Szerelmi háromszögek sokasága. :haha:
Amúgy eléggé ráfüggtem, mert közben azért alakul a történet is, a fő szál meg a mellékszálak is haladnak előre.
A karakterek sokszor hoznak elhamarkodott döntéseket, főleg a fiatalok, mondjuk az betudható annak hogy egy kevesebb mint 3000 fős közösségben nőttek fel, egy űrállomáson, ráadásul sok börtönkörülmények között, cellába zárva. Szóval a logikus gondolkodás ezért is eshet nehezükre. :)
De eddig szuper, 7 részen túl vagyok. :thumbup
Végignéztem az első évadot. Elég pörgős minden rész, rengeteg izgalmas/csatajelenettel. Az eléggé szembetűnő hogy nagyon sok benne a brutális sérülés, mérgezés, még vírusos fertőzés is, de mindenki sitty-sutty rendbejön. Keresztüllőnek egy rozsdás nyílvesszővel? Pihensz két napot és mehetsz a dolgodra. Sugárban hánysz vért? Igyál egy kis gyógyteát és néhány óra múlva rendben is vagy. :thumbup
A sorozatban folyton szex van, rakás szerelmi háromszög és abból konfliktus. Ami azért nem túl logikus, mert nincsenek törvények, simán lehetne bárkinek 2 felesége vagy 2 férje, tök mindegy. A vezetőjük az elején folyton 3some-ban ébred az ágyban reggelente, 2 nővel az oldalán.
Amit többek közt nagyon eltaláltak a sorozatban azok a megható jelenetek. Amikor nevesincs emberek halnak meg akkor abból nincs semmi. Furcsamód az egyik főbb szereplőnél is csak ástak egy gödröt aztán "fődet rá" (azt is hittem hogy kimaradt egy rész vagy valami, de nem, elintézték ennyivel). Viszont az összes többinél amikor szomorú jelenet van, az nagyon jól van elkészítve és tényleg megérinti az embert.
Nagyon jó, mindig vannak újabbnál új dolgok, folyamatosan történik minden, alakul a főtörténet. Nem csoda hogy megélt 7 évadot. Nézem is a másodikat... :)
Nézem a második évadot, pörögnek az események, rejtélyek kerülnek elő, és ebben van egy "Fallout" pince is. Nagyon adja a nyomasztó részét a játéknak, amikor végül is minden van, mégis bűzlik a helyzet és kiderül hogy jobb lenne kint... :eek: :cool:
Hú, hát ebben a sorozatban már most igen kacifántos morális kérdések merülnek fel. Lopásért halálra ítélés, tömeggyilkosságért 5 perc zárka se. Sőt, védik a tömeggyilkost annak az árán is hogy vagy 250 ember életét kockáztatják érte. Miközben a tömeggyilkosban fel sem merül hogy "hát lemészároltam egy rakás ártatlant, esetleg feladnám magam hogy megbüntessenek és azzal megmentsem a sajátjaim életét".
De közben van amelyik szemrebbenés nélkül be akar áldozni helyette egy másik csoporttagot aki szintén gyilkos, de az kevesebbet ölt, tehát még mindig kisebb a bűne mint a másiknak.
:eek: :huuu:
A végére csak megjött az esze mindenkinek. Igaz, nem lett happyend. :cry:
Nem forralnak vizet, csak merítenek a kulacsaikba a pocsolyákból. Értem én hogy esetleg a radioactív sugárzás már nem veszélyes, de nincs fertőzés? Mindenki megsérül, senki nem fertőződik meg, hiába mocskosak tetőtől talpig. A pocsolyavíz is iható. :eek:
A 2. évad végére értem. Az egyik főszál lezárult, de nem erre számítottam. Ezúttal is elmaradt a happyend. Meg micsoda miniholokausztok vannak ebben a sorozatban... Pontosan nem tudom hogy a 2 évad alatt hányan haltak meg, de nagyjából mondani szokták a csaták után és már most 1000 felett van a számláló.
Szex továbbra is folyton van benne, sőt, megvolt az első leszbikus jelenet is. :eek:
Nézem a 3. évadot. Egy pillanatig arra gondoltam hogy "nem kezd egy kicsit ez ellaposodni?", erre jött egy totál Trónok harca vonal egy kihívásos küzdelemmel ami tiszta pörgős volt egy csavarral a végén. :eek: :cool:
Egy másik szálon meg fut egy AI történet is. Ami megintcsak logikus, mivel a jövőben játszódik és a technológia fejlett volt míg el nem jött az apokalipszis 2052-ben. Tehát a filmben a technológia 27 évvel fejlettebb a mostaninál. Persze csak bizonyos helyeken, az űrben és néhány másik helyen, mert a világ többi részén ókori élet és harcmodor uralkodik.
Már több mint 1500 halott, mert lett megint egy mészárlás.
Tehát eddig poszt apokaliszis film, űrscifi, túlélő film, vietnámi háborús film (az erdei csatajelenet miatt), középkori film, Trónok harca, horror (víziszörny), AI film ami teljesen Matrix-ba megy át. Assassin Creed, meg doomsday prepperek is szóba kerülnek. És ez így váltogatódik és egymást keresztezi. Működik.
Így a 4. évad közepén viszont kissé fárasztó hogy sosincs szünet, mert van egy fő történetszál, de minden részben jön egy újabb probléma, meg megint egy, meg még egy, meg megint egy újabb... Emiatt kissé kimerítő kezd lenni.
Egy másik gond meg, hogy a pozitív szereplők mindenféle népirtásokat követnek el, de a sorozat úgy gondolja hogy ez végülis bocsánatos bűn és lehet hogy egyik-másik főszereplő lemészárol nénány tucat vagy néhány száz áratatlan embert, ez még nem ok arra hogy ne szimpatizáljon velük a néző. Pedig hát ha valami nyomós ok arra hogy elpártoljon egy szereplőtől az ember az a tömeggyilkosság. Nem? :eek: :confused:
Jajj ne... szövetséget kötnek megint, aztán mi történik, elárulják a szövetségesüket, mert közben a másikkal is szövetkeznek. De előtte meg azokat árulták el.
Valahogy nem is csodálom hogy egyik őslakos törzs sem bízik az "égből érkezett emberekben". Igazából én sem bíznék bennük. :haha:
A sorozat új szakaszba lépett. Most hirtelen Éhezők Viadala lett. :cool:
Ok, ez simán csak egy ilyen túlélős sorozatnak indult de ez minden is lett.
Végig néztem, A 100 sorozatot. Mind a 100 részét.
Az előzőleg leírtak után a sorozat átváltott galdiátor filmbe az egyik vonalon. A másikon pedig predátorba. Aztán most meg hirtelen alien film. Emberek belsejéből törnek ki lények. A 6. évadra pedig Star Trek lett. Akkora kanyart vett az egész hogy meglepett az új nagy csavar a történetben. Majd végül valami 3. dimeziós dolog. Ráadásul minden-mindennel összefügg ami a legvégén kiderül.
Ez a sorozat aztán jól összeszedett mindent. Nem győzöm kapkodni a fejem.
Igazából az 5. évad végéig azt hittem hogy csak nyomorultan élnek majd a Földön, de a sorozat NAGYON túlszárnyalta a feltevésem, teljesen más irányba húzott el pár nagy történetváltoztatással.
A vége sem volt rossz, bár én máshogy írtam volna meg.
A karakterek hol jók, hol nem, hol fejlődnek, hol jó, hol rosszabb irányba, vagy hullámoznak a szerint hogy hogy alakulnak a történések. Amelyiket utálni lehet az elején, belőle lesz a legjobb karakter a végén. A színészek nagyon ott vannak. :thumbup
Az hogy van egy szoros csapat, arra azt mondanám hogy lehetne olyan mint a Walking Dead... Viszont a Walking Dead zuhanórepülésbe kezdett, mert ismétlődött minden. Ebben a sorozatban nem csak 2 féle ellenség van, nem csak bandák és zombik. Tekintve hogy mik történnek ebben a sorozatban, a zombiapokalipszis túlélése ehhez képest gyerekjáték.
Ha van időtök rá, szeritnem nézzéktek, mert nagyon jó. Ritka hogy egy sorozat nem laposodik el idővel, de ez is ilyen. (Igaz, ahogy nézem az IMDB rész-értékelőjét, az utolsó 4 rész nem kapott magas pontszámot.
Hozzáteszem hogy persze, vannak benne ilyen-olyan hibák, meg logikai és erkölcsi bukfencek. Melyik sorozatban nincsenek.
https://www.imdb.com/title/tt2661044/
https://www.youtube.com/watch?v=aDrsItJ_HU4
:tapsol:
Fekete-Báró
01-13-2025, 08:25 PM
Köszönöm az ajánlást! Ez a sorozat eddig nekem kimaradt. Tegnap elkezdtem az első évadot, és tetszik.