Bejelentkezés

View Full Version : Egy lélegzetnyire (2018)

TMIB
04-09-2025, 08:48 AM
Egy lélegzetnyire (2018)

Emlékszem hogy ennek láttam egyszer az előzetesét és gondoltam hogy jó film lehet. Most eszembe jutott és rákerestem, megnéztem. Valóban jó.

"Párizst hatalmas földrengés rázza meg, ami után mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Elvágva a külvilágtól, áram, víz és élelmiszer nélkül egy házaspár megpróbálja túlélni a katasztrófát és megmenteni lányukat, aki pár szinttel lejjebb ragadt, mivel egy betegség miatt születésétől fogva egy burokban él. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre jönni, így ha túl akarják élni, ki kell jutniuk a rejtélyes ködből..."

Lehet benne szorítani a családnak, van benne egy kis akció, rohanás, ijesztő helyzetek, dráma, néhány megható pillanat. Igazából minden benne van ami egy filmbe kell, és a története is jó meg a képi világa is. A színészekre sem lehet panasz.

Amin most megdöbbentem hogy ezt a filmet mennyire alulértékelik.

IMDB-n 5.9/10 . Rottentomatoes-on 50% .

Mi a fene?

Ok, van benne néhány dolog amire a karakterek nem gondoltak, amiatt mondjuk le lehet venni belőle 2 és fél pontot. Legyen 3. De még akkor is egy erős 7-es a film, nem 5-ös...

VIDÁN fent van magyarul:
https://videa.hu/videok/film-animacio/egy-lelegzetnyire-2018-hd-teljes-francia-kanadai-drama-rqA8iGy7fHO3BsrK

Mondjuk az igaz, hogy a legelső jelenet után én rögtön kitaláltam a végén, mert amire gondoltam az pont úgy lett. Persze ez nem ront a filmen, csak néha túl "agyas" vagyok. :haha: Ajánlom a filmet, szerintem teljesen jó, egyszer látni kell.