View Full Version : Csillagok Háborúja - Star Wars (összes)
Nagyon nem vagyok Csillagok Háborúja fan.
Viszont most megnéztem az ANDOR sorozatot (csak 2 évados), nincs benne fénykard, nincs igazán varázslás se benne. Csak egy jelenetben van valami kézrátételes gyógyító, de azon kívül semmi.
Arról szól a két évad, hogy mi történt a Halálcsillag megépítése előtt. A karakterek jók, nem csak a pozitív karakterek, hanem a Birodalom oldalán is vannak jó karakterek. (Kettő is nagyon tetszett.) Van a Birodalomnál is morális kétely, bűnbánat, bűntudat, parancsszegés meg hasonlók. Illetve elég sok alja dolgot elkövetnek az ellenállók is, nem annyira fekete-fehér a helyzet hogy van a sötét oldal meg a Jedik és ennyi...
Úgyhogy ebben a sorozatban sokkal érdekesebb az egész. Az egész birodalmi hadsereg és rendszer emberibb, nem csak robotoknak tűnnek, meg agyatlan klónoknak, hanem embereknek akik átlagosak, csak a rossz oldalon állnak. Simán játszódhatott volna az egész a Star Wars -on kívül is, egy amerikai vagy angol városban. Még az sem gond ha valaki nem vágja a Csillagok háborúja történeteit, mert a 24 rész anélkül is megállja a helyét.
8.5-ön áll IMDB-n.
https://www.imdb.com/title/tt9253284/
Tudom ajánlani.
Rozsomák
07-13-2025, 05:44 AM
Amikor bejött a film, a mi Pirx kapitányunkban kenyeres kosár volt az űrállomás meg kvfőző volt az űrhajó. A Pirx kapitány kalandjai című magyar–lengyel sci-fi film 1973-ban készült.
4 évre rá a SW és Közel, s távol nem volt semmi hozzá fogható film.
1977. május 25.
A Terminátor (The Terminator) című film 1984 ben jelent meg.
Ezek a maguk idejében hatalmas filmek, rengeteg technikai újítással, óriási látványvilággal, kiváló művészi munkával rendelkeztek.
48 év távlatából nézve úgy hogy közben már természetes látvány szinte bármi makettek nélkül, a film kissé kopott lehet. Elismerem.
A maga idejében miért nem nézted meg?
Ne haragudj, de igy nincs jogod kritizálni a filmet a szólás szabadság ellenére sem! :D
Olvastál SW könyveket?
Végignézetted a SW filmeket, animációkat, sorozattokat?
Na kezdd el nézni, és ha megvan akkor várjuk a kritikát.
Addig meg kérlek ne szólj hozzá egyik filmhez sem mert egyszerűen nincs jogod!
Persze a szabad akarat az létezik, tehát nem kell megnézd őket, de akkor vissza az előző mondathoz.! :D
Kronológiai sorrendben:
The Phantom Menace
Attack of the Clones
The Clone Wars (film és sorozat)
The Bad Batch
Revenge of the Sith
Solo: A Star Wars Story
Obi-Wan Kenobi
Star Wars Rebels
Andor
Rogue One: A Star Wars Story
A New Hope
The Empire Strikes Back
Return of the Jedi
The Mandalorian
The Book of Boba Fett
Ahsoka
Star Wars Resistance
The Force Awakens
The Last Jedi
The Rise of Skywalker
Skeleton Crew (tervezett)
The Acolyte (tervezett)
A Droid Story (tervezett animációs film)
Lando (tervezett)
Abban az időben én Kacsameséket néztem, meg azt a néhány kazettát ami a nagyszüleimnek volt, mivel nekünk nem volt se videómagnónk, se műholdasunk, se semmink. Csak egy nyomi fekete-fehér tévénk. Már az is nagy szó volt amikor végre lett helyette egy színes.
1977. május 25. - A másik ami hátráltatott hogy akkor nézzem meg az az hogy évekkel később születtem meg. :-D
A Terminator 2-t is úgy éltem meg gyerekként, hogy egy osztálytársom mesélt róla amikor 10 éves voltam. Beszélt mindenféle láváról meg ilyenek. Mi meg hallgattuk, mert biztos jó film lehetett amit látott. :-)
"Olvastál SW könyveket? Végignézetted a SW filmeket, animációkat, sorozattokat?"
Már csak az kéne. Kizárólag a Mandaloriant néztem, csak hát kirúgták Gina Carano-t és elvből nem folytattam. Most megnéztem az Andor sorozatot és bejött. Ma meg újranéztük a Rogue One-t mert bár láttuk régen, de én totál elfelejtettem az egészet. A sorozat után van értelme, de anélkül semmi nem maradt meg belőle. Ezért újranézette velem az asszony. Így már bejött. :-)
A fenti listából 11-et láttam.
Én inkább Trekkie vagyok. Bár abból is a sorozatokat szeretem, a filmekből semmire sem emlékszem pedig láttam egy csomót.
Rozsomák
07-13-2025, 09:18 PM
Eredményes hosszú életet! :D
9554
A párommal nagyom szeretjük a SW-t, sajnos a Disney-vel nem igazán járt jól :( Megnéztük a 7. részt, de az értékelhetetlen lett, így azóta nem nézünk új SW-t. Én még próbálkoztam a The Mandaloriannel, de egy évad után befejeztem. This is NOT the Way :duhos:
Rozsomák
07-25-2025, 11:19 AM
A párommal nagyom szeretjük a SW-t, sajnos a Disney-vel nem igazán járt jól :( Megnéztük a 7. részt, de az értékelhetetlen lett, így azóta nem nézünk új SW-t. Én még próbálkoztam a The Mandaloriannel, de egy évad után befejeztem. This is NOT the Way :duhos:
Kinek mi tetszik. :D Semmi baj evvel, más érdeklődési kőr, más élmények, mások vagyunk.