Sztoikus
11-10-2025, 08:06 PM
Sziasztok, új tag vagyok itt. Üdvözlök mindenkit! S annak örömére hogy ráleltem e fórumra, hadd tudassam minden kedves fórumtaggal, hogy nagyjából 1 évvel ezelőtt „elkövettem” azaz írtam egy könyvet arról, hogy szerintem (de komoly tudósok szerint is) nagyjából 20 év múlva (de legjobb esetben is 50 éven belül) összeomlik a Földön a modern technikai civilizáció! Sőt, az se kizárt hogy ez már 5 éven belül megtörténik, amennyiben leáll a Golf áramlat, márpedig az bizony egyre lassul... Na most a könyvet belinkelem ide, nagyon remélem hogy ez bár tagadhatatlanul önreklám de mégsem sért fórumszabályzatot, ugyanis a könyv INGYEN tölthető le a MEK-ből azaz a Magyar Elektronikus Könyvtárból, és ehhez még regisztrálni sem kell!
Itt a link rá:
http://mek.oszk.hu/25900/25910/25910.pdf
Címe: „A világvége már elkezdődött!”
A könyv amiatt releváns szerintem e fórum témájával kapcsolatban, mert hát ha a civilizációnak kampec, akkor nyilvánvalóan ÓRIÁSI jelentősége lesz annak, ki mennyire készült fel erre, akár prepperkedéssel tehát készletek felhalmozásával, akár sőt főleg tanulással, skillekre szert tevéssel, túlélési módszerek megtanulásával! Az említett könyvemben rengeteg infó szerepel ilyesmikről is.
Ismétlem, a könyv INGYENES, teljesen jogtisztán ingyenes, én magam a szerző töltöttem fel oda, szóval szó sincs holmi warezolásról, és letöltés után is szabadon másolható, megosztható, akármi! NEM SZÁRMAZIK BELŐLE SEMMI ANYAGI HASZNOM!
Remélem hasznára válik sokaknak.
Sztoikus
11-23-2025, 11:21 PM
Köszi szépen, hogy elolvasásra méltattad a könyvemet, megtiszteltetésnek érzem!
A könyv végén akad pár link korábbi olyan könyveimre, melyek érintőlegesen kapcsolódnak a túléléshez, esetleg ha van időd és szeretsz olvasgatni, azokat is megnézegetheted. De a lényeg persze akkor is ez, a már elolvasott könyv volt. Reménykedem benne, hogy az ott leírtak közül valami infó esetleg valakinek a hasznára lesz.
A könyv írása óta különben nem történt nagy változás a saját életvitelemben, a legfontosabb az annyi, hogy rátaláltam az Arktis B211 Mountain Smock-ra, az a legprofibb ruhadarab túlélésre, vettem is belőle egyet (akarommondani a második egy B221-es, de lényegében ugyanaz, csak ezen nincs álcaháló), nagyon elégedett vagyok vele. Ja és ennél is fontosabb hogy már nem 3 hanem csak 2 hátizsák az, amit a bennük levő holmikkal igazán fontosnak tartok és magammal szeretnék vinni ha jön egy SHTF. Oké, persze, igazából az EDC kit-emmel is, ami egy jól megtömött vállszatyor, szintén túl tudnék élni akár egészen meglepő hosszúságú ideig is, igen, ez igaz, de azért az akkor is kényelmetlen, én meg hedonista vagyok, hehehe...
Én csak azt nem értem, miként lehetnek a legtöbben annyira vakok, hogy nem veszik észre hogy jön az Összeomlás, sőt amikor mások figyelmeztetik őket, akkor még le is tagadják és gúnyolódnak!
Na mindegy, így működik az evolúció, ők majd kiszelektálódnak, a Föld (maradék erőforrásai) pedig az előrelátóknak jutnak...
Sztoikus
11-24-2025, 01:28 PM
Abban igazad van, hogy NINCS már idő, hogy lassú folyamatként csökkentsék a lakosság számát, a gyors megoldás viszont "elkoszolja" a bolygót, de ezt meg kell tenni az emberiség túlélésének érdekében. Tettszik, nem tetszik szerintem ezt fogjuk kapni.
Nem tudom mit értesz „gyors” megoldás alatt, de ezt nem kötekedésből írom, egyszerűen én nem is hiszek abban hogy lenne BÁRMI megoldás. Akkor nem, ha „megoldás” alatt olyasmit értesz amit az emberiség maga megtehetne, ha akarna. Megoldás természetesen LESZ, de azt nem az emberiség teszi meg, hanem a Természet, és e „megoldás” brutálisan kegyetlen és hatékony lesz: ugyanaz, mint a lemmingek esetében, azaz a populáció legkevesebb 90 százaléka kihal. És kész, ennyi, ez a „megoldás”.
Azt se értem, mit értesz a bolygó „elkoszolásán”. Nem kell azt elkoszolni, koszos az már most is, már az agyunkban is ott vannak a nanoműanyagok...
Esetleg lassítani lehetne az Összeomlás bekövetkezését, de amit ennek érdekében tenni kéne, az maga is rém durva volna. Leírtam ezt is egy könyvembe, bár az még nincs kiadva, e könyv ugyanis a naplóm. De idemásolom amit odaírtam:
MIT TEHETNE AZ EMBERISÉG AZ ÖSSZEOMLÁS ELLEN?
Bár mély meggyőződésem hogy az Összeomlás semmiféleképpen sem kerülhető el (és nemcsak én vagyok e véleményen de rengeteg komoly tudós is), az igenis lehetséges volna – persze csupán ELMÉLETILEG! – hogy az Összeomlás folyamatát némileg lassítsuk, hogy az picit később következzék be, s annál is inkább hogy kevésbé legyen durva és sokkoló. Ehhez persze az egész emberiség azonnal és teljes egyetértésben végrehajtott cselekvéseire lenne szükség, ami nyilvánvalóan vágyálom, gyakorlatilag a vallásos álmodozásokkal rokon elképzelés!
De mert író vagyok, nem zárkózom el teljesen az akár tudománytalan elképzeléseken való morfondírozásoktól sem, szóval lássuk a listát, mit tehetne és kéne tennie az emberiségnek ahhoz, hogy az Összeomlás végkifejlete legalább egy PICIT elviselhetőbb legyen! Tehát, íme:
—Be kéne tiltani azonnal minden REKLÁMOT. Mindent! A kutatások ugyanis azt igazolják, hogy a reklámozás körülbelül HARMINC százalékkal növeli a fogyasztást! E 30% nyilvánvalóan FELESLEGES cuccok vásárlását jelenti, hiszen ha nem volna felesleges az a cucc, akkor megvennék reklámozás nélkül is. E felesleges cuccokat le kell gyártani, a vásárlás helyére szállítani (majd onnan haza), működtetni, végül pedig a szemétbe kerül. Azért ha az egész emberiség teljes fogyasztásának a HARMINC százalékát hirtelen el lehetne tüntetni, az biztos hogy jelentős hatást gyakorolna a bolygónkra! Szóval: „Amire az embernek szüksége van, azt nem kell reklámozni, mert anélkül is megveszik. Amit tehát reklámoznak, azt nem kell megvenni, mert nincs is rá szükség. Tehát a reklámok feleslegesek, be kéne tiltani őket.”
—Be kéne tiltani a dohányzást is! Azaz törvény kéne arról, hogy halálbüntetés jár a dohánytermékek gyártásáért (beleértve az elektromos cigarettákat is!), a dohány(növény) termeléséért, eladásáért, vételéért, raktározásáért/tárolásáért, a dohányzás bármifajta reklámozásáért/népszerűsítéért, beleértve a filmekben bemutatott dohányzós jeleneteket is! Ez a törvény azonnal életbe kéne lépjen; egy évvel később pedig az, hogy azt is azonnal kivégzik aki dohányzik akár a saját otthonában is! (vagy az autójában). Ezután azonban a dohány kábítószernek minősülne hivatalosan is, addiktív anyagnak, és a szerhasználót is halálbüntetés fenyegetné, mások egészségének rongálása és a légkör szennyezése miatt. E törvény további járulékos haszna lenne hogy megkevesbednének az egészségügyi problémák, s a kevesebb betegség gyógyítása nyilván kevesebb erőforrásba kerülne.
—Ugyanez amit fentebb a dohányzásról írtam, vonatkozna a marihuánára is. Tehát nem, cseppet se vagyok híve a marihuána legalizálásának! Különben meg ez a szarság még büdösebb a dohánynál is, olyan a bűze komolyan mondom, mint egy hetek óra rohadó egértetemé...
—Az egész bolygón mindenütt általános, 40 km/h sebességkorlátozást vezetnének be. Nem kell rohanni, mert minek, azért talán hogy le ne késsük a Halállal megbeszélt randevúnkat?! S a lassabb közlekedés kevesebb balesetet és kevesebb üzemanyagfogyást eredményezne.
—Visszatérni a vitorláshajók építéséhez, a szél elvégre ingyen van! Igen, lassabb lenne a kontinensek közti áruszállítás – NA ÉS?! E vitorlásokban lehetne valami kis dízelmotor, VÉSZHELYZETRE, de TILOS lenne bekapcsolni életveszély fennforgása nélkül!
—Megszüntetni a teljes légiforgalmat. Az emberek használjanak vitorláshajókat, a politikusok pedig MÉG AZT SE, mert minek, beszéljék meg az ügyeket telefonon vagy videókonferencián. Semmi szükség arra hogy személyesen dumcsizzanak, és hatalmas, drága fogadásokon vegyenek részt!
—Meg kell szüntetni az összes HÁBORÚT. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a hadsereg a messze legnagyobb és legerőforrás-zabálóbb szarság, amire abszolút semmi szükség nincs. (Ismétlem: NEM HISZEK BENNE hogy ez bekövetkezik! Csak sorolom, mit KÉNE tenni!)
—Friss élelmiszert (gyümölcsöt, zöldséget, fagyasztott húst, friss húst) tilos legyen a megtermelési helyétől 300 km-nél messzebbre szállítani! Azaz mindenki egye a nagyjából helyben megtermelt élelmiszereket! Azaz befellegzett a kontinensek közt szállított, hűtött déligyümölcs-importnak is!
—Be kell tiltani a kávét és a teát. A kakaót is. A csokoládét is. Úgyis károsak, és többnyire ezeket is több ezer kilométeres messzeségbe szállítják.
—Minden kábítószer betiltása, azonnal! Mindenki aki ilyesminek az előállításában részt vesz, azaz gyártja, raktározza, kereskedik vele, népszerűsíti, azonnal halálbüntetésben részesüljön! A SZERHASZNÁLÓK IS, igen! Miért is ne, a Föld úgyis túlnépesedett, tehát „hulljon a férgese”!
—Törvényt hozni arról, hogy ezentúl minden nő maximum 1 gyermeket szülhet, mindaddig amíg a Föld népessége le nem csökken emiatt 100 millió főre! Azután is marad azonban a születéskorlátozás, de akkor már megengedett a 2 gyerek szülése minden nőnek, maximum. Ez további, bár már lassú népességcsökkenést eredményezne. Amely nő ezt megszegi és többet szül az engedélyezettnél, az azonnal kivégzendő, az épp megszült létszámfölötti gyermekével EGYÜTT! Ha a nő arra hivatkozik hogy megerőszakolták, akkor nem végzik ki, de 10 év szigorított fegyházra ítélik mert nem jelentette az erőszakot amikor pedig ha jelenti azonnal, akkor még meg lehetett volna előzni az extra terhességet egy „esemény utáni tablettával” vagy abortusszal. És ekkor is kivégzik az „extra” gyermeket, ami helyes is mert nem előnyös hagyni hogy elterjedjenek a nemi erőszakra hajlamosító gének. Természetesen a nemi erőszakot elkövető férfi(aka)t is ki kell végezni, méghozzá nagy nyilvánosság előtt, s ő(ke)t már kínhalállal!
Persze ebben az esetben sokkal több idős ember lesz jódarabig mint fiatal, s ez hatalmas nyugdíjválságot okoz majd. Nos, ezen lehetne segíteni úgy, hogy bevezetik az egész bolygón az 1000 dolláros havi minimálbért. Ez csökkentené a jövedelmi egyenlőtlenséget. Ellenben a 2000 dolláros havi jövedelem (bér, fizetés, tőkekamat, részvényhozam, akármi, szóval minden jövedelem) FELETTI összegre már 90 százalékos adókötelezettség járna... A 2000 dollár alatti jövedelmek azonban adómentesek lennének. Mindjárt lenne bőven elég pénz nyugdíjra! Azaz ha valaki mondjuk 10 ezer dollár tiszta adózás előtti jövedelemre tesz szert egy hónapban, abból megkap 2000-et mert az adómentes, majd a maradék 8000 dollárból leadózná a 90 százalékot, azaz abból jutna neki 800 dollár, azaz a 10000 dollárból megmaradna neki összesen 2800. Lehet hogy ez kevésnek tűnik, de tuti hogy nem halna éhen belőle!
—Minden alkoholos ital azonnali betiltása. Mint a dohány és kábítószerek esetén, járjon ezekért is halálbüntetés! Tudom, volt alkoholtilalom az USA-ban is már, és nem vált be. Ismétlem azonban, nem hiszek magam se ezen elvek bevezethetőségében, csak álmodozom...
—Az egyházak és gyülekezetek semmiféle állami támogatásban ne részesedjenek! Tartsák el őket a híveik! Amelyik így nem tudna működni, az szűnjön meg, mert nincs is társadalmi igény rá!
—Betiltani minden templom és más efféle vallásos hely felújítását illetve új ilyesmik építését. Ha Isten ha létezik, úgyis meghallgatja azt az imát is amit valaki az otthona magányában mond el, nem kell ehhez egy külön, értelmetlenül magas épület, a „templom”!
—Betiltani minden versenysportot. A versenysportolók a szememben ingyenélők mert semmi hasznosat nem alkotnak úgysem, s a versenysport energiaigénye úgyis nagyon magas, például stadionok építése meg hasonlók. Ebből következik, hogy az Olimpiákat is be kell tiltani.
—Betiltandó a golfjáték is, rém erőforrászabáló, és az egész csak pár privilegizált SEMMITTEVŐ szórakozását szolgálja.
—Betiltandó a „fast fasion”.
—A „beépített elavulás” elvének betiltása. Amely céget ezen az aljas trükkön rajtakapják, annak teljes vezetősége teljes vagyonelkobzással kell bűnhődjék, plusz fejenként minimum 10 év szigorított fegyházzal, kényszermunkával, harmadolás és próbára bocsátás nem lehetséges! Súlyosabb esetben kivégzés a büntetésük! És a cég maga persze fel kell oszlattassék jogutód nélkül!
—Minden mesterséges élelmiszerszinezék betiltása, sőt a TERMÉSZETES élelmiszerszinezékeké is! Semmi szükség arra, hogy energiát és nyersanyagot pocsékoljunk pusztán arra, hogy a kaja milyen SZÍNŰ legyen!
—Minden „ízfokozó” betiltása, főleg a nátrium-glutamáté, azaz az angol rövidítéssel élve MSG-é! Nem érdeke az emberiségnek hogy direkt olyanná tegyük az ételeket amik addikciót okozna, és többet zabáljanak belőle az emberek mint amennyi szükséges. Ez egyben az elhízást is mérsékelné, s így a gyógykezelések igénye és mennyisége is csökkenne, ami további anyag- és energiamegtakarítást tenne lehetővé.
—Betiltani MINDEN egyszer használatos terméket, nemcsak azokat amik műanyagból készülnek, de FŐLEG azokat! Például a szívószálak, műanyag zacskók, műanyagpoharak (de az impregnált papírból készültek is), stb. Az egyetlen kivétel az orvosi eszközök lehetnek, például injekciós tűk.
—Minden extra csomagolás megszüntetése. Azaz például a fogkrémes tubusok papírdobozba tétele. Mi a szarnak?! Hogy több reklámot lehessen felírni rá?!
—A boltokban az ömlesztett termékekhez SE lehessen zacskót adni a boltokban, se ingyen, se pénzért! Még papírzacskót sem! Szokjon rá mindenki, hogy igenis ő maga visz zacskót ha venni akar például egy kiló krumplit, almát vagy akármit, s ekkor vélhetően többször használatos szatyrot fog e célra alkalmazni!
—Minden olyan eszköz ami étkezéssel vagy ivással kapcsolatos, és műanyagból vagy alumíniumból készül, azonnal betiltandó, ugyanis egészségtelenek!
—A tévék teljes betiltása! Használjon mindenki számítógépet, nézze azon amit akar! De a számítógépek képernyőinek mérete is korlátozva kéne legyen, mondjuk maximum 1600x900 pixeles felbontásra. Ezen már igenis lehet élvezni a filmeket.
—Minden „okostelefon” betiltása! Kizárólag butatelefonok lehetnek, amik pusztán telefonálásra alkalmasak, SMS küldésére, és mutathatják a pontos időt.
—Minden palackozott ital gyártását és árusítását azonnal be kell szüntetni!
—Be kell szüntetni a samponok és folyékony szappanok gyártását, mert az ezeket tartalmazó műanyagtubusok környezetszennyezőek, hiszen műanyagból vannak. Vissza kell térni a szilárd szappanokhoz!
—Az új építésű házak belmagasságát 220 cm-re kell korlátozni.
—Minden olyan trükk tilos, ami által a gyerekek számára vonzóvá próbálnak tenni bizonyos élelmiszereket, például a csomagolásra mesefigurákat vagy vicces képeket rakva!
—Be kell tiltani a műanyag fültisztító rudacskákat! Használjon helyette mindenki egy-egy szál gyufát, én is így tettem gyermekkoromban, sőt az apukám is... Ha meg valaki félti a dobhártyáját és azt óhajtja hogy e fülturkáló vége puha legyen, hát tekerjen rá ő maga a gyufaszál végére némi vattát, nem szakad le a karja ennyi munkától! E módszer további előnye, hogy a fültisztításra használt gyufaszálat el se kell dobni, mert utána még tökéletesen alkalmas tűzgyújtásra is!
—Be kell tiltani a bitcoint és minden más kriptovalutát is. Ezek épp fizetésre a legalkalmatlanabbak, az egyetlen amire jók az csak a spekuláció, és hogy a bűnözők könnyebben juthassanak váltságdíjhoz. Ugyanakkor azonban horribilis mennyiségű energiát zabálnak!
—Be kell tiltani az NFT-ket is. Ez is csak látszatérték, ellenben borzasztóan energiaigényes.
—Minden városban ami nagyobb mint 100 ezer fő, be kell tiltani az autózást, azaz, az autók (az elektromosak is!) és a motorkerékpárok is, ki kell legyenek tiltva onnan! A lakosok használják a városon belül a tömegközlekedési eszközöket! Az autó hosszú távra való! Akinek meg valamiért nem tetszik a tömegközlekedés a városon belül, de a gyaloglás sem, az vegyen magának egy biciklit és használja azt! Elektromos bicikli használata is megengedett, de csak LÁBBAL HAJTVA, azaz az elektromotort nem szabad bekapcsolni a városon belül a biciklin sem!
—Be kell szüntetni a szállodákban azt a gyakorlatot, hogy ingyen adnak szappant, sampont, kávét, „kondicionálót” a hajra, testápolót, kávét, papír- és/vagy műanyagpoharakat, fogpiszkálót meg rengeteg más egyebet is a vendégeknek – még ingyen reggelit is! – ugyanis ez PAZARLÁSRA hajlamosítja a vendégeket! Nem beszélve róla hogy mondjuk a szappan vagy sampon egy részét ha fel is használja a vendég, de aztán ami megmarad belőle az a szemétbe kerül. Ellenben ha NEM kap ilyet a szállodától, akkor a vendég kénytelen a magáét használni, ami – mert nem volt neki ingyen – vélhetőleg nem lesz a szemétbe dobva mielőtt elfogyna, s így kevesebb lesz a pazarlás! A szálloda is kevesebbet kell költsön, mert nem lesz az, hogy beszerez egy rakás kaját hogy a vendéget megreggeliztethesse, például tejet, gyümölcsjoghurtot, mindenféle agyoncukrozott süteményeket, chipszeket stb, aztán ezek egy része a nyakán marad mert lejár a szavatossági ideje, s így kénytelen kidobni a szemétbe!
—Be kell tiltani az AI, azaz a „mesterséges intelligencia” alkalmazását és továbbfejlesztését, elsősorban a bődületes energiaigénye miatt, másodszor meg amiatt, mert erodálja a társadalmi bizalmat, hiszen senki nem tudhatja, nem valami AI-val generált „fake news” hangfelvétel vagy kép által elkövetett átverés áldozata-e, azaz nem olyasmit mutatnak-e neki ami soha meg nem történt igazából, illetve nem tudhatja ez vagy az a politikus vagy más híresség valóban mondta-e azt amit a felvétel szerint mondott, holott a hangját csak utánozták egy AI-val.
—Be kell tiltani MINDEN online értékesítést, pláne azokat amik ingyenes vagy nagyon olcsó házhozszállítással is együtt járnak! Ha az embereknek igenis el kell menniük a boltba egy adott termékét (legyen az bár egy egész asztal, egy ruha, vagy akárcsak egy mozijegy is) akkor kétszer is meggondolják, tényleg szükségük van-e arra az izémizére, míg az egyetlen kattintással megvehetőség a könnyelmű és emiatt felesleges impulzusvásárlásokra hajlamosítja őket.
—Be kell tiltani minden olyan gyerekjátékot is, ami részben vagy teljesen műanyagból és/vagy alumíniumból készül.