PDA

View Full Version : Necc (vagy netz) bag

Sztoikus
11-22-2025, 04:02 AM
Sziasztok, gyermekkoromban létezett olyan bevásárlószatyor, ami rugalmas műanyaghálóból készült, az volt a neve hogy „necc”, feltételezem hogy ez a „netz” vagy valami hasonló, „háló” jelentésű külföldi szó torzult alakja lehetett. Ez a szatyor eszméletlenül nagy súlyt elviselt, ugyanakkor azonban megvolt az a remek tulajdonsága, hogy alul középen sűrűbb volt a szövése, és ebbe bele illetve vissza lehetett gyömöszölni az egész szatyrot ha az üres volt, azaz nem volt rá szükség, és így az egész elfért a markunkban egy nagyjából gömb alakú gombócként. Szeretnék egypár ilyet venni a BOB-ba illetve az EDC kit-be, de sehol nem találok. Esetleg van valakinek ötlete, honnan lenne beszerezhető? Mert nemhogy az Amazonon, de az Ebay-en se találok, a vintage cuccok közt se.

lewy77
11-22-2025, 06:06 PM
"Necc szatyor" keresésnél a: meska,hu-n találn lehet rendelni a gyártó kézművestől. Vagy a "cekker" keresésnél a: plantapont.hu-n találtam.
Erre a célra egy magába visszahajtható fekete 10 literes 45 grammos hátizsákom van.

Sztoikus
11-23-2025, 12:16 AM
Köszi, nos, valószínűleg én is képes lennék készíteni ehhez hasonlót Dyneema rope-ből vagy más kötélből, még talán élvezném is a munkát, mert ughye az „önmegvalósítás öröme”, a baj csak az hogy én pont olyat szeretnék mint amit gyermekkoromban láttam (és használtam is... milyen hülye voltam, hogy nem tettem félre magamnak néhányat, pedig még olcsó is volt...) ugyanis annak az anyaga nemcsak erős volt, de nagyon rugalmas is, iszonyatos méretűre volt képes tágulni, és mégsem szakadt el! Talán akkor még nem ismerték a gyártók a „beépített elavulás” elvét...
És hiába készítenék én, vagy készítene bárki a Meskán necc-szatyrot nekem, az lehet szép is, erős is, de nem hiszem hogy ilyen rugalmas lenne, és annyira picire össze lehetne hajtani. Márpedig nekem nagyon fontos hogy nagyon kis helyen elférjen, hiszen EDC kit-be akarom tenni elsősorban.