PDA

View Full Version : Hátizsákok, málhazsákok

Oldalak : 1 [2] 3

shadow177
04-04-2014, 09:19 AM
Egyre inkább kívánok egy ilyen zsákot.
Valakinek van már vele tapasztalata?
Vélemények?

http://www.fluchtrucksack.de/weste-rucksack-und-taschen-in-einem.html

Stuka
04-14-2014, 06:05 PM
Hát rájöttem,hogy a hátizsák ás válltáska együtt hordása nem túl kényelmes (legalábbis nekem ) ezért,hogy mindkettõ nálam legyen rá szereltem a válltáskát a hátizsákra és így is mindegyikbe tudok pakolni és kényelmesebb is.Kiváncsi vagyok,hogy ti valami hasonló táskás megoldásokat csináltatok e?
238823892390239123922393

Daniui
04-14-2014, 06:42 PM
Én régebben amíg nagyon sok felszerelést hurcoltam magammal rendszeresen kellett, mindig valami rá volt szerelve a táskára, úgy nézett ki mint egy karácsonyfa, most már ha lehet mindent bele pakolok. Amúgy ha erõsen rászereled nincs gond, mert nem fog leesni csak tudd is a hátizsákból elõvenni a cuccokat utána.

astonferi
04-14-2014, 08:19 PM
Egyre inkább kívánok egy ilyen zsákot.
Valakinek van már vele tapasztalata?
Vélemények?

http://www.fluchtrucksack.de/weste-rucksack-und-taschen-in-einem.html

én probáltam ilyen féloldalas zsákot de terhelésnél kényelmetlen volt.

Amatorpe
04-15-2014, 01:01 PM
Na pont ezért kérdeztem a jómúltkor, hogy nem-e jobb eleve egy nagyobb táska, amibe minden belefér.
Persze ha a nagy mondjuk a kocsiban marad, és a kicsivel sétálsz, akkor nyilván oké. Számomra kissé kényelmetlen lenne.

mossberg-operator
04-15-2014, 05:50 PM
Hát rájöttem,hogy a hátizsák ás válltáska együtt hordása nem túl kényelmes (legalábbis nekem ) ezért,hogy mindkettõ nálam legyen rá szereltem a válltáskát a hátizsákra és így is mindegyikbe tudok pakolni és kényelmesebb is.Kiváncsi vagyok,hogy ti valami hasonló táskás megoldásokat csináltatok e?
238823892390239123922393

A feloldalas taskadrol erdeklodnek. Mennyire kenyelmes, 1.5l-es asvanyvizbol hany ferne bele? Valami ilyesmit tervezek venni bicajra. Koszi.

Laci
04-15-2014, 06:07 PM
A feloldalas taskadrol erdeklodnek. Mennyire kenyelmes, 1.5l-es asvanyvizbol hany ferne bele? Valami ilyesmit tervezek venni bicajra. Koszi.

Maxpedition jumbo , fat boy néven megtalélod ezeket . Láttam egyedileg gyártatott , hosszabbat is belõle .

mossberg-operator
04-15-2014, 06:44 PM
Maxpedition jumbo , fat boy néven megtalélod ezeket . Láttam egyedileg gyártatott , hosszabbat is belõleKoszi.Neked van? Hordtad is?

Stuka
04-16-2014, 05:38 PM
nekem ez van:http://www.maxpedition.com/store/pc/FATBOY-VERSIPACK-p31.htm
és itt vettem: http://www.acelfullank.hu/Maxpedition_Fatboy_Versipack_-_t%C3%A1ska_(0403B)
probáltam és max 1 liter (meg mellé egy fél literes )viz fér el benne, de fél liter kényelmesen amúgy sok cuc elfér benne sok zseb,és a hordása kényelmes csak hátizsákkal együtt kényelmetlen nekem mert a hátizsák huzza a vállpántot,de nem is arra lett kitalálva,hanem csak igy simán hordani.Én is fél napos kirándulásokra tervezem meg városba,ja és a derék nál is össze lehet kapocsolni és így nem lötyög,itt van egy pár gyári kép mégis,hogy mik férnek bele:
24012402

De van nagyobb is amin van kulacstartó:
2403
http://www.maxpedition.com/store/pc/JUMBO-VERSIPACK-p6.htm

Laci
04-16-2014, 06:01 PM
Koszi.Neked van? Hordtad is?

Van pár Maxpedition cuccom . :)

fisligery
04-16-2014, 06:42 PM
nekem ez van:http://www.maxpedition.com/store/pc/FATBOY-VERSIPACK-p31.htm
és itt vettem: http://www.acelfullank.hu/Maxpedition_Fatboy_Versipack_-_t%C3%A1ska_(0403B)

Nekem is van egy ilyenem, nagyon szeretem ,eddig még nem égett ki és még nem is ázott át.

mossberg-operator
04-16-2014, 09:10 PM
Nekem is van egy ilyenem, nagyon szeretem ,eddig még nem égett ki és még nem is ázott át.

Nem egett ki????

fisligery
04-17-2014, 08:03 AM
Leginkább túrázni használom és a tûzbõl kipattanó parazsak ,forró hamu már pár táskámba égetett kis lyukat de ebbe nem:)

Stuka
04-18-2014, 03:16 PM
Májusban beruházok egy nagyobb hátizsákra 5.11 tactical r72
2411 47 literes, szerintem minden elfog férni benne,nézegettem rola videokat/képeket és észrevettem,hogy Joel Lambert
2410Az embervadászok cimü Discovery sorozatban is ilyet használ csak Rush24 órásat,tehát ha neki jó.
csak a fekete szinü még bizonytalan lehet csak az a barna lesz talán az sem annyira feltünõ az erdõben.
Ja és ez olcsobb mint a MAxpedition 72 órás zsákja ami kb 55 ezer 5.11 r72 meg 45 körül van.

TMIB
04-18-2014, 03:26 PM
Nekem van Rush 12 és Rush 72 is. Nagyon jók, csak Magyarországon elég veszélyes áron adják õket. Talán érdemesebb jól körülnézni, angol eBay-en, esetleg akár behozatni is lehet, lebeszélni a bolttal. Ha eleget veszel, akkor az ára még postaköltséggel és vámmal is megtérülhet.

Stuka
04-18-2014, 03:53 PM
milipoli.hu -rol veszem, nem kell annyit bajlodni vele,lehet külföldin pár ezer olcsobb lenne,de itt egyszerûbb meg amugy sem fizetek szívesen elõre.

astonferi
04-18-2014, 05:07 PM
milipoli.hu -rol veszem, nem kell annyit bajlodni vele,lehet külföldin pár ezer olcsobb lenne,de itt egyszerûbb meg amugy sem fizetek szívesen elõre.

mil-tech nagyon jó minõség és ár érték arány. keress rá

Amatorpe
04-21-2014, 06:42 AM
http://militaarpood.ee/index.php?route=product/product&product_id=837

Találtam egy ilyet itthon, volt a kezemben egy military boltban. (Néztem pár hátizsákot, a mole-rendszerûek nekem kicsik, a 110literesek meg hatalmasak, nem akarok annyit cipelni...) Szóval méretre kb pont jó, van benne belsõ fémváz, nem nehéz, jól alakítható, puha pántos, de! nem érzem iszonyat masszívnak az anyagát, persze lehet hogy a látszat csal, valaki fogott már ilyet? Mennyire lehet megbízni benne? 18.600-at kérnének érte.

Daniui
04-21-2014, 09:02 AM
http://militaarpood.ee/index.php?route=product/product&product_id=837

Nekem ilyenem van, kicsit nagyobba, de full ugyanez a minta. 8 éve megvan minden évben keményen használtam, 6-7 év után nem életveszélyes pontokon a varratok elkezdtek gyengülni, újra kellett varrnom õket, de végülis még mindig használható, és az anyaga bírja a terepet, nekem nem szakadt el soha egyedül a parázs csinált rá pár lyukat, de mûszálas cuccokat nem is érdemes a tûz közelébe tenni.
Viszont egy hátránya hogy nyáron hosszú meneteknél a párnázott hátrész miatt nagyon komoly izzadások történnek, ellenben télen melegít. Amúgy nagyon kényelmes a viselése jól elosztja a súlyt, de nekem a következõ táskám már olyan lesz ami speciálisan úgy van kialakítva, hogy csak a derekad ér a hátához a hátad nem, hogy tudjon szellõzni, szerintem ezt a pontot mindenki vegye figyelembe, mert a vízveszteséget csökkenteni lehet.
És én 80 liter alá nem mennék hátizsákban, fõleg ha az elsõt veszed inkább vegyél elõször egy nagyot mert abban a kevés cuccot is el tudod vinni ellenben a kis hátizsákban a sok cuccot nem, és majd késõbb ha lesz rá keret lehet venni kis hátizsákot is.

Stuka
04-21-2014, 05:01 PM
M trampot én sose vennék még egyszer,egy kisebb mtramp hátizsákom kb 25 literes és 1 év se telt el már szakadt szét a vállpántja,MFH bolt ugyan az a 25 literes volt és ott meg oldalt szakadt szét,de M tramprol lebeszélnék mindenkit kinai szar másolat márka.mfh ban max kiegészítõt veszek ( molle zseb meg ilyenek )

Daniui
04-21-2014, 05:51 PM
Hát biztos attól is függ ki mennyire vigyáz rá nekem 6-7 évet kibírt de lehet a régebbi verziók jobbak voltak, amúgy én se ösztönözlek titeket túlságosan m-trampra, de ár érték arányban szerintem jobb mint egy hiper-szuper nagyon drága hátizsák ami ráadásul kicsi is. Igazából nekem a következõ táskám valami jó kis túra hátizsák lesz, azok spécin vannak kifejlesztve, általában még szakadás állóságuk is jó, egyedül a színválaszték ami prepper szempontból nem túl jó, meg az hogy drágák, viszont profi cuccok.

Vasember
04-21-2014, 06:05 PM
A kis M-tramp hátizsákot most Gurkha cimkével árulják.

Amatorpe
04-21-2014, 10:29 PM
Hát igen, nekem is az anyaggal volt kétségem... De akkor mi legyen? Most 50literesem van, kinõttem, 110litereset néztem, de hatalmas, a kettõ között fekete lyuk van...

TMIB
04-22-2014, 01:42 AM
85 literbe csak bele kellene férjen a 72 órás. Vagy beletetted az asszonyt is és azért nincs helye a víznek? :haha:

Amatorpe
04-23-2014, 01:39 PM
Mondjuk ez elég érdekes kérdés, hogy mi menjen bele, mert ha minden ruhából csak 1 váltást rak az ember, már fele tele van... Nekem se elég az 50 liter, de lehet a 65 se... Valamirõl le kell mondani, mondjuk ha csak fehérnemû, max póló váltással számolunk, akkor azért kb bele kell férni.

Doom
04-23-2014, 03:10 PM
..nekem 50 literes francia molle hátizsákom van,két zsebbel oldalt,két nagy zsebbel elöl.... bõven elfér minden benne....átpakolásztam nyárra,már nem lesz hideg(ami elviselhetetlen....

Tartalom:
-2*3 takaró fólia 150grM2
-usa hálózsák külsõ huzat -1 fokig,1 kg
-30m ejtõernyõ zsinór
-3 db alufólia
-3 NRG-5,3 energia szelet,5db müzli,5 bögrés leves,10 instant kávé,3 húskonzerv,4*120gr szárított hús
-2db 1,5 literes alu kulacs (decatlonos,kívülre téve a zsákon)
- fiskars kis balta,GI tanto,túlélõ tõr,kombinált bicska,kanál,késélezõ
-acél bögre,alu edény(négyszögletes,2 db-os tescós)
-10 db öngyújtó,3db mindenen gyulladó gyufa,szikravetõ,egy csomag tûzgyújtó kocka
-kínai katonai víztisztító,szipákolós víztisztító,100 db víztisztító tabletta,2 ruha zsebkendõ
-2 zokni,1 alsó,1 polo,könnyû polár pulcsi,poncso usa
-wu2 sampon,fogkefe,fogkrém,2 wc papír
-fejlámpa,kézilámpa,5 világító rúd
-réz drót,szigszalag,csúzligumi,horgászós cucc(zsinór,olmok,horgok)
-iránytû
-eü csomag
-pénz,többféle kis címletekbe
-okmányokról,fontos papírokról fénymásolat
-.tescos világvevõ rádió+10 db AAA elem
--SAS túlélési kéziköny

-ruházat..haix p10,zokni,alsó,polár sokzsebes mellény,bdu nadrág,polo,bw párka (csak a külsõ rész)

..ez így könnyen hordozható,abszolúte nem nehéz....

bel
04-23-2014, 04:26 PM
100 db víztisztító tabletta
Szia,

Milyen tipusu viztisztitot hasznalsz?

Bel

Doom
04-23-2014, 04:43 PM
Szia,

Milyen tipusu viztisztitot hasznalsz?

Bel

a tabletta OASIS,a pumpást úgy keresd kínai,katonai vízszûrõ,a szipákolós Aquamira Frontier Pro

Daniui
04-23-2014, 07:12 PM
..nekem 50 literes francia molle hátizsákom van,két zsebbel oldalt,két nagy zsebbel elöl.... bõven elfér minden benne....átpakolásztam nyárra,már nem lesz hideg(ami elviselhetetlen....

Tartalom:
-30m ejtõernyõ zsinór
-3 db alufólia
-3 NRG-5,3 energia szelet,5db müzli,5 bögrés leves,10 instant kávé,3 húskonzerv,4*120gr szárított hús
-10 db öngyújtó,3db mindenen gyulladó gyufa,szikravetõ,egy csomag tûzgyújtó kocka
-kínai katonai víztisztító,szipákolós víztisztító,100 db víztisztító tabletta,2 ruha zsebkendõ
-iránytû
--SAS túlélési kéziköny

-ruházat..haix p10,zokni,alsó,polár sokzsebes mellény,bdu nadrág,polo,bw párka (csak a külsõ rész)

Téged már akármikor be lehetne vetni csak egy AK kell a kezedbe.:)

Amúgy szerintem a gyors reagálás az egyik legfontosabb dolog.

mossberg-operator
04-23-2014, 08:03 PM
160 tétel van benne.

Lista, kep? Majd mi kiszorjuk ami felesleges! :cool:

mossberg-operator
04-23-2014, 08:04 PM
a tabletta OASIS,a pumpást úgy keresd kínai,katonai vízszûrõ,a szipákolós Aquamira Frontier Pro

Ugyanezeket hasznalom kb!

Ben
04-24-2014, 01:41 PM

Tartalom:
-30m ejtõernyõ zsinór
-3 db alufólia
-iránytû
--SAS túlélési kéziköny

Ez melyik típus, esetleg egy linket, ha kérhetek: poncso usa ?
Szeretném megkérdezni, hogy mire kell 3 tekercs alufólia?
Köszönettel.

Amatorpe
04-24-2014, 08:43 PM
Az szerintem életmentõ-fólia (hõvisszaverõ) lesz.
Szép kis csomag, Doom!

Vietnamiveteran
04-24-2014, 09:11 PM

Tartalom:
-30m ejtõernyõ zsinór
-3 db alufólia
-iránytû
--SAS túlélési kéziköny

Lassan bekerül a túlélési kézikönyvekbe ez az összeállítás :) Jól összeraktad grat . :thumbup

Doom
04-25-2014, 11:14 AM
Ez melyik típus, esetleg egy linket, ha kérhetek: poncso usa ?
Szeretném megkérdezni, hogy mire kell 3 tekercs alufólia?
Köszönettel.

http://armyshop.hu/spd/ESO00065/PONCHO-USA-RIPSTOP

igen a túlélõ alufóliából van három darab...nagyon jó esõ ellen ,derékaljnak,ha elszakad,lehet még használni parázsba sütni stb,de akár szétvágva a zoknira fagyás ellen,vagy a kabát alá...vizet vinni benne,kis gödörbe rakva akár lavórnak mosakodni,kaját bele csomagolni,,,

Ben
04-25-2014, 07:56 PM
http://armyshop.hu/spd/ESO00065/PONCHO-USA-RIPSTOP

igen a túlélõ alufóliából van három darab...nagyon jó esõ ellen ,derékaljnak,ha elszakad,lehet még használni parázsba sütni stb,de akár szétvágva a zoknira fagyás ellen,vagy a kabát alá...vizet vinni benne,kis gödörbe rakva akár lavórnak mosakodni,kaját bele csomagolni,,,

Köszi, az ötleteket.

Enemy
05-03-2014, 04:54 PM
Segítséget, tanácsot és javaslatokat szeretnék kérni h.zsák vásárláshoz, illetve tapasztalatokat is szívesen veszem!
Olyan 10e forinto szánnék rá, persze létezik "szerelem elsõ látásra". ;)
Amit keresek:
-50l vagy nagyobb, de nem túl sokkal az utcai viselet miatt.
-Molle rendszer az eddigi zseb és az melévõ övtáska miatt
-egyenlõre fekete van tervbe(szintén az övtáska miatt), de nem zárkórok el egyéb színtõl(nem strandkorlátkékre gondolok:hanyas: )mondjuk zöldtõl de a terepmintától sem.
-Lehetõleg magyar oldal legyen, mert nem rendeltem még kinti oldalró, és nem pont most szeretném elkezdeni. :D

Elõre is Köszönöm!:admire:

Az oldal utolsó batyuja tetszik, de szerintem nincs még 40l se.. :duhos:
http://militarycelpont.hu/termekeink/taskak-hatizsakok-ovek/oldal/5

TMIB
05-03-2014, 05:07 PM
Túléléstáron most árul valaki egy hátizsákot. 37 Liter + 3 L víztároló.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=552042431575227&set=gm.763176010383435&type=1&theater

Bár használt, de minõségi, márkás és multicam. Molle-s. Kérdezd meg tõle ha gondolod, hogy mennyit kérne érte. :)

Enemy
05-03-2014, 06:42 PM
Köszi Tulelo ;-), az nem lenne baj hogy használt,de kicsi. A mostani is olyasforma lehet..

Doom
05-03-2014, 07:33 PM
Segítséget, tanácsot és javaslatokat szeretnék kérni h.zsák vásárláshoz, illetve tapasztalatokat is szívesen veszem!
Olyan 10e forinto szánnék rá, persze létezik "szerelem elsõ látásra". ;)
Amit keresek:
-50l vagy nagyobb, de nem túl sokkal az utcai viselet miatt.
-Molle rendszer az eddigi zseb és az melévõ övtáska miatt
-egyenlõre fekete van tervbe(szintén az övtáska miatt), de nem zárkórok el egyéb színtõl(nem strandkorlátkékre gondolok:hanyas: )mondjuk zöldtõl de a terepmintától sem.
-Lehetõleg magyar oldal legyen, mert nem rendeltem még kinti oldalró, és nem pont most szeretném elkezdeni. :D

Elõre is Köszönöm!:admire:

Az oldal utolsó batyuja tetszik, de szerintem nincs még 40l se.. :duhos:
http://militarycelpont.hu/termekeink/taskak-hatizsakok-ovek/oldal/5

http://www.airsoftcentrum.hu/index.php?section=modules_extra/asc_shop/asc_shop_category_products.php&category=41

itt nézz körül,jó árak és jó minõség,én már vásároltam itt korrekt,gyors

Doom
05-04-2014, 11:54 AM

Tartalom:
-30m ejtõernyõ zsinór
-3 db alufólia
-iránytû
-eü csomag
-pénz,többféle kis címletekbe
--SAS túlélési kéziköny

teszek képet is.....26002601

Enemy
05-06-2014, 08:03 PM
2626
Miért ne pont fekete nem lett volna, de megrendeltük..
Mil-Tec, Assault II. :szeret:
Egy dolog amit viszont nem értek, még pedig a mérete. Láttam már 30-37-50l es adatot is ugyanerre. A szemem elõtt a katalógusban "Ca. 50l" volt, ami annyit tesz kb. 50l javítson ki valaki ha tévedek. Létezhet, hogy más gyártó(M Tramp, mil tec....) más méretekkel dolgoznak?!?!nem hinném..

Doom
05-06-2014, 08:15 PM
2626
Egy dolog amit viszont nem értek, még pedig a mérete. Láttam már 30-37-50l es adatot is ugyanerre. A szemem elõtt a katalógusban "Ca. 50l" volt, ami annyit tesz kb. 50l javítson ki valaki ha tévedek. Létezhet, hogy más gyártó(M Tramp, mil tec....) más méretekkel dolgoznak?!?!nem hinném..

ha 50 literes akkorának kell lennie mint amit felraktam képen,még a formája is hasonló,csak az enyém egy rekeszes,két oldalzsebbel,viszonyításként ott a két palack,1,5 literesek,méretre akkora mint a petpalack

Enemy
05-06-2014, 08:22 PM
Doom, ránézésre olyasmi, mármint akkora lehet mint a tiéd, talán egy kicsit kisebb. Az viszont biztos, hogy amint megvan teletöltöm vízzel és kiderül hány literes a nyavajás :haha:

Stuka
05-06-2014, 09:48 PM
"Egy dolog amit viszont nem értek, még pedig a mérete. Láttam már 30-37-50l es adatot is ugyanerre. A szemem elõtt a katalógusban "Ca. 50l" volt, ami annyit tesz kb. 50l javítson ki valaki ha tévedek. Létezhet, hogy más gyártó(M Tramp, mil tec....) más méretekkel dolgoznak?!?!nem hinném.."

nekem szinte ugyan ilyen van csak Maxpeditionban az 25 literes.
http://www2.knifecenter.com/item/MX0513F/Maxpedition-0513F-Falcon-II-Backpack-Foliage-Green

Stuka
05-09-2014, 07:55 AM
Egy rövid vélemény az 5.11 rush 72 hátizsákrol.( sokmindent még nem tudok írni mert csak pár napja jött )
43 literes,anyaga( 1000D nylon ) hasonlo a tavaly vásárolt Maxpedition falcon 2 (1050D) ,de szerintem annak vastagabb meg kicsit erössebb az anyaga pl itt a tetején vettem észre:2660
a különbség a két hátizsák között amugy ennyi:
2661
De tetszik biztos erõs meg sokat kibir,rengeteg zseb van benne,meghát minõségi márka,föleg utazás,turázás és bob célra vettem,49 ezer ft postaköltséggel itthonrol.

Enemy
05-14-2014, 03:35 PM
2626

Üzenetet kaptam, hogy megérkezett.. :cool:
holnap nyitásra ott vagyok érte..
sorry, de nem bírtam magamba tartani..:D

mossberg-operator
05-14-2014, 04:49 PM
Üzenetet kaptam, hogy megérkezett.. :cool:
holnap nyitásra ott vagyok érte..
sorry, de nem bírtam magamba tartani..:D

Ez hany literes? A 30/36-os? Itt van ketto, a kisebbik elmeletileg 20l-es... 2744

mossberg-operator
05-14-2014, 04:52 PM
Doom, ránézésre olyasmi, mármint akkora lehet mint a tiéd, talán egy kicsit kisebb. Az viszont biztos, hogy amint megvan teletöltöm vízzel és kiderül hány literes a nyavajás :haha:

Aha, amit rendeltel az kb 30l-es lesz. Az enyem (megpakolva, BOB-kent, 15-17 kg). Lasd elozo hozzaszolasban a zold szinu. A kisebbik, fekete sincs 20l-es, inkabb 15. Szvsz.

Enemy
05-14-2014, 05:15 PM
Aha, amit rendeltel az kb 30l-es lesz. Az enyem (megpakolva, BOB-kent, 15-17 kg). Lasd elozo hozzaszolasban a zold szinu. A kisebbik, fekete sincs 20l-es, inkabb 15. Szvsz.
londonercsecse, pofásan néz ki a BOB-od ;) Gondolom benne van minden.. ha neked belefért, akkor nekem is belefog..:rolleyes:
így nem is érdekel, hogy hány literes.. Szerintem jól pakolható és molle rendszerû, ezért választottam. Használjam egészséggel!!:D
Van valami tanácsod vagy praktikád a pakoláshoz?

mossberg-operator
05-14-2014, 06:03 PM
londonercsecse, pofásan néz ki a BOB-od ;) Gondolom benne van minden.. ha neked belefért, akkor nekem is belefog..:rolleyes:
így nem is érdekel, hogy hány literes.. Szerintem jól pakolható és molle rendszerû, ezért választottam. Használjam egészséggel!!:D
Van valami tanácsod vagy praktikád a pakoláshoz?
Emergency pack-nak hivnam inkabb. Azert minden nincs benne. Par dolog, a teljesseg igenye nelkul: kulacs, IFAK, kisbalta, Mora Bushcraft, helyi turistaterkep, ponyva, ujrahasznalhato urhalozsak, paracord, svajci bicska, tartalek ruhazat, drot, MRE, mentocsonak keksz, energiaszeletek, kabelkotozo, varrokeszlet, multitool, tuzgyujto (gerber, noname, gyufa, ongyujto), duct tape, kinai katonai vizpumpa, lifestraw, vizszuro tabletta, SAS konyv, osszecsukhato vizespalack, csajkakeszlet, kanalgep, P-38, coleman cobra-2 sator, keselezo, szemeteszsak, esokabat, tartalek szemuveg, keztisztito, so, bors, ket elemlampa (egyik tekeros), fejlampa, horgaszkeszlet. Mit hagytam ki??? A nehez dolgokat alulra raktam, jegyezd meg mi hol van, mindennek legyen megszokott helye, hogy sotetben is megtalald! Vedd a hatadra, s otthon/kertben cipeld egesz nap, hogy hozzaszokj! Vagy turazz vele! En a multkor a kocsit hatrahagyva ezzel jottem haza, szakado esoben, hegymenet, mintha a Gellerthegyre masznal fel. Utaltam is magam kozben! (Balta, kes nem volt benne akkor). Gyalasot kihagytam.

mossberg-operator
05-14-2014, 06:19 PM
MOLLE szijjakat (hosszut, csat?) hol lehet venni, normalis aron? Nalunk aranyarban merik...

Enemy
05-14-2014, 06:49 PM
Olyan szíjjra, hevederre és csatra gondolsz, ami a táskánkonn van?

mossberg-operator
05-14-2014, 07:19 PM
Olyan szíjjra, hevederre és csatra gondolsz, ami a táskánkonn van?

Ja, pontosan! Zold vagy fekete szinben.

Grafitos
05-15-2014, 09:39 AM
Emergency pack-nak hivnam inkabb. Azert minden nincs benne. Par dolog, a teljesseg igenye nelkul: kulacs, IFAK, kisbalta, Mora Bushcraft, helyi turistaterkep, ponyva, ujrahasznalhato urhalozsak, paracord, svajci bicska, tartalek ruhazat, drot, MRE, mentocsonak keksz, energiaszeletek, kabelkotozo, varrokeszlet, multitool, tuzgyujto (gerber, noname, gyufa, ongyujto), duct tape, kinai katonai vizpumpa, lifestraw, vizszuro tabletta, SAS konyv, osszecsukhato vizespalack, csajkakeszlet, kanalgep, P-38, coleman cobra-2 sator, keselezo, szemeteszsak, esokabat, tartalek szemuveg, keztisztito, so, bors, ket elemlampa (egyik tekeros), fejlampa, horgaszkeszlet. Mit hagytam ki??? A nehez dolgokat alulra raktam, jegyezd meg mi hol van, mindennek legyen megszokott helye, hogy sotetben is megtalald! Vedd a hatadra, s otthon/kertben cipeld egesz nap, hogy hozzaszokj! Vagy turazz vele! En a multkor a kocsit hatrahagyva ezzel jottem haza, szakado esoben, hegymenet, mintha a Gellerthegyre masznal fel. Utaltam is magam kozben! (Balta, kes nem volt benne akkor). Gyalasot kihagytam.

Ez mind belement? akkor tényleg jól pakolható..
Van egy kérdés..mi az a mentõcsónak keksz?

mossberg-operator
05-15-2014, 10:45 AM

2746274727482749

mossberg-operator
05-15-2014, 10:48 AM

Sator, kulacs, IFAK kivul van rogzitve.

Enemy
05-16-2014, 09:34 AM
Ja, pontosan! Zold vagy fekete szinben.
Itt nálunk a 2cm-es heveder ha jól emlékszem 60tf ért vettem méterét(fekete), ugyanennyi volt a tépõzár is, a csatok 130ft tól kezdõdtek, mérettõl függõen.. hevederbõl volt még 2,5ös is, minden bizonnyal ott/itt kapható szélesebb is de azokról akkor nem érdeklõdtem.
ha gondolod veszek neked és elküldöm postán ;)

zárójelben jegyezném meg.. Megjött a zsákom:D, íme:
2764
próbából rádobtam:
2765
:gonoszrohog:

mossberg-operator
05-18-2014, 07:29 PM
Itt nálunk a 2cm-es heveder ha jól emlékszem 60tf ért vettem méterét(fekete), ugyanennyi volt a tépõzár is, a csatok 130ft tól kezdõdtek, mérettõl függõen.. hevederbõl volt még 2,5ös is, minden bizonnyal ott/itt kapható szélesebb is de azokról akkor nem érdeklõdtem.
ha gondolod veszek neked és elküldöm postán ;)

zárójelben jegyezném meg.. Megjött a zsákom:D, íme:
2764
próbából rádobtam:
2765
:gonoszrohog:
Hello! Erdekelne a dolog. Paypal-od van? Vagy anyam sarga csekkel... Kene valami lista/ar/kep, hogy ki tudjam talalni. Olyan heveder nincs, ami fel van pattentozva/tepozarazva? Fekete s zold is kene.

Enemy
05-18-2014, 08:50 PM
Hello! Erdekelne a dolog. Paypal-od van? Vagy anyam sarga csekkel... Kene valami lista/ar/kep, hogy ki tudjam talalni. Olyan heveder nincs, ami fel van pattentozva/tepozarazva? Fekete s zold is kene.
Nincs sajnos Paypal-om, kedden megtudok érdeklõdni mindent.. Felpatentozott heveder nincs, tekercsben van és olyan méreted ad/vág amilyet szeretnél ugyan ez a helyzet a tépõzárral. A patentozás egyébként nem nagy ördöngõség
"Ezt vettem" #961 hozzászólás itt addig is van egy kép, #965 ben írtam pár sort a patentolásról.
A patentolásról és menetérõl tehetek fel pár képet ha gondolod..:)

mossberg-operator
05-18-2014, 10:16 PM
Nincs sajnos Paypal-om, kedden megtudok érdeklõdni mindent.. Felpatentozott heveder nincs, tekercsben van és olyan méreted ad/vág amilyet szeretnél ugyan ez a helyzet a tépõzárral. A patentozás egyébként nem nagy ördöngõség
"Ezt vettem" #961 hozzászólás itt addig is van egy kép, #965 ben írtam pár sort a patentolásról.
Az kiraly lenne! Koszi! A tepozarat hogyan lehet felrogziteni a hevederre?

pet
05-19-2014, 09:44 AM

azt a pár sort én is olvastam és bunkó módon azóta sem köszöntem meg :huuu:, de egy részletesebb leírásnak (akár képekkel is) nagyon örülnék! :)

Enemy
05-19-2014, 11:35 AM
Holnap teszek fel képeket a folyamat menetérõl..
A hevederre a tépõzár rögzítésére a legjobb megoldás a varrás, legjobb a bõrvarró cérna. Kézzel nehezebb és idõigényesebb varrni, géppel meg meg kell tanulni..(egyenlõre nekem sem megy úgy igazán:haha:)
Kreatív magyar létemre átvillant az agyamon, hogy tûzõgéppel összetûzöm õket, de az nem lehet valami tartós megoldás :gonoszrohog:
Egyébként ilyen dupla rögzítésû(patent+tépõzár) egyedi hevederféléket szeretnék csinálni molle rendszerhez.
2828

Enemy
05-20-2014, 12:41 PM

a tegnapi hozzászólásom és képem elveszett az éterbe.. :mad: sebaj..
Csak annyit írtam benne, hogy legjobb varrni a tépõzárat a hevederhez, bõrvarró cérna ajánlott(qvaerõs), de kreatív magyar létemre átvillant az agyamon, hogy összetûzni is lehetne irodai tûzõgéppel:gonoszrohog:. Csak persze az egy idõ után rozsdásodik és és nagyon gyenge (kb.mint a molyfing), arról ne is beszéljek, hogy nem rugalmas és nem valami esztétikus(mondjuk ez nem látszódik)és még sorolhatnám...
A varrás kézzel idõigényes fõleg vastag anyagok esetében(sajnos messze még a nyugdíj), géppel meg még nem tudok. pontosítok, egyszer már varrtam.. :D
Ígértem a patentolásról képeket, "Csináld magad" topikba feltöltöm.;)

Voltam a korábban említett boltban érdeklõdni.. árakról méretekrõl színekrõl

Hevederek:
Fekete: 2-3-4-5cm széles ár 60-66-90-120 Ft/ fm
un. Kekizöld: 2-3-4 cm széles ár 60-66-90 Ft/fm
Csatok:
Csak Fekete:2-3-4-5 cm-es hevederhez ár 45-60-90-180Ft/db
Vannak nagyon pici csatok több méretben 75-120Ft/db áron (olyanra gondolj mint a Paracord karkötõkhöz használnak)
Ja és mûanyag csatok persze.

TMIB
05-20-2014, 07:07 PM
Nem veszett az el, csak nem szóltál én meg nem vettem észre hogy kimoderálta a fórum. De most megláttam és engedélyeztem a hozzászólást. :)

Enemy
05-20-2014, 07:30 PM
Köszönöm szépen Tulelo!:beer:
Amúgy, én se vettem észre hogy szólnom kellett volna :rolleyes:

mossberg-operator
05-20-2014, 11:51 PM
a tegnapi hozzászólásom és képem elveszett az éterbe.. :mad: sebaj..
Csak annyit írtam benne, hogy legjobb varrni a tépõzárat a hevederhez, bõrvarró cérna ajánlott(qvaerõs), de kreatív magyar létemre átvillant az agyamon, hogy összetûzni is lehetne irodai tûzõgéppel:gonoszrohog:. Csak persze az egy idõ után rozsdásodik és és nagyon gyenge (kb.mint a molyfing), arról ne is beszéljek, hogy nem rugalmas és nem valami esztétikus(mondjuk ez nem látszódik)és még sorolhatnám...
A varrás kézzel idõigényes fõleg vastag anyagok esetében(sajnos messze még a nyugdíj), géppel meg még nem tudok. pontosítok, egyszer már varrtam.. :D
Ígértem a patentolásról képeket, "Csináld magad" topikba feltöltöm.;)

Voltam a korábban említett boltban érdeklõdni.. árakról méretekrõl színekrõl

Hevederek:
Fekete: 2-3-4-5cm széles ár 60-66-90-120 Ft/ fm
un. Kekizöld: 2-3-4 cm széles ár 60-66-90 Ft/fm
Csatok:
Csak Fekete:2-3-4-5 cm-es hevederhez ár 45-60-90-180Ft/db
Vannak nagyon pici csatok több méretben 75-120Ft/db áron (olyanra gondolj mint a Paracord karkötõkhöz használnak)
Ja és mûanyag csatok persze.

Hello! Holnap irok privatban, s megbeszeljuk a reszleteket. Koszonom!

tehleader
05-25-2014, 05:22 PM
Sziasztok!

Tapasztaltabbak véleményét szeretném kérni! Szerintetek melyik táska érné meg jobban? Ez az MFH (http://www.obsit.hu/fotok/hatizsakok/assa_2_egyben.jpg) vagy inkább ez a Mil-Tec (http://www.hidegfem.eu/item.php?tid=2628)? Elsõsorban amolyan 72 órás/BOB zsáknak kéne.

Elõre is köszönöm!

Üdv.: T.

DavidK
05-25-2014, 07:07 PM
Sziasztok!

Tapasztaltabbak véleményét szeretném kérni! Szerintetek melyik táska érné meg jobban? Ez az MFH (http://www.obsit.hu/fotok/hatizsakok/assa_2_egyben.jpg) vagy inkább ez a Mil-Tec (http://www.hidegfem.eu/item.php?tid=2628)? Elsõsorban amolyan 72 órás/BOB zsáknak kéne.

Elõre is köszönöm!

Én a miltecet venném. Egy éve vettem eg hasonló mfh assault packot, 13-14 kg cuccal benne az egyik vállpántja kereken 2 (kettõ!) nap után leszakadt alul. Vissza lett varrva, 3 nap múlva felül is félig lejött, és visszavarrni sem lehetett. Miltec hátizsákom nem volt még, de sok kisebb cuccom van tõlük, és eddig egyikkel sem volt gond.

tehleader
05-25-2014, 07:18 PM
Köszönöm!
Nekem is van egy miltec kulacs+csajka kombóm, az is korrekt cucc, remélem akkor a táskáik sem rosszak!

astonferi
05-26-2014, 05:43 AM
Köszönöm!
Nekem is van egy miltec kulacs+csajka kombóm, az is korrekt cucc, remélem akkor a táskáik sem rosszak!

miltec én is azt vettem ( ami neked a képen van ) és hibátlan. sok cuccal is kényelmes jól pakolható.

mossberg-operator
05-26-2014, 03:29 PM
Sziasztok!

Elõre is köszönöm!

A mil-tec! Hetvegen harmunknak is mil-tec hatizsakja volt...

Enemy
05-27-2014, 02:41 PM
Sziasztok!

Elõre is köszönöm!

Csak is Mil-Tec! Pont ugyanezt a zsákot választottam én is pár hete, csak feketébe.
Egy pásodpercre sem bántam meg.. IMÁDOM :haha:

tehleader
05-27-2014, 03:20 PM
Köszönöm mindenkinek! Akkor a miltec lesz! :)

Enemy
05-27-2014, 04:14 PM
:thumbup:beer: jó választás
Köszönöm mindenkinek! Akkor a miltec lesz! :)

tehleader
05-28-2014, 07:46 AM
Nekem Trabantom van, ezért az a legjobb autó!
;)
Kicsit félre érted a dolgot szerintem :) Korántsem arról van szó, hogy ez a táska lenne a legjobb. Csupán nézelõdtem a számomra elérhetõ árú társák között és ez a 2 akadt, ami jónak tûnt. Ezért megkérdeztem, hátha valakinek van egyikkel vagy másikkal tapasztalata. A mil-tecet itt is és máshol is dícsérték, ezért amellett döntöttem. Ez nem azt jelenti hogy ez a legjobb. Persze ha tudsz hasonló áron, vagy olcsóbban még jobbat ne tartsd magadban ;)

Ui.: A trabant tényleg jó!

mossberg-operator
05-28-2014, 11:05 AM
Az araert jo! Van jobb, de nekem nem telik ra... A Trabi egy fostalicska, eletveszelyes, egyetlen elonye hogy igenytelen. Nekem is volt.

astonferi
05-28-2014, 04:15 PM
Nekem Trabantom van, ezért az a legjobb autó!
;)

nem is trabantod van de ha még egy szót szólsz elárulom még a színét is. ja ez nem zsarolás csak tanács :haha:

Enemy
05-29-2014, 09:33 PM
Egy fazon, számtalan gyártó... ugyan azon táskàt, hátizsákokat megtalálod más-más gyártó logoval.
Mil,mtramp,511...

Anno nekem maga a táska tetszett meg és itt helyben csak mil-be lehet beszerezni.. más gyarto lett volna azt veszem.:rolleyes:

Amatorpe
06-15-2014, 11:16 PM
Hátizsák beállításokról hosszabban-rövidebben:
http://www.nomadsport.eu/nomadsport-info/hogyan-valasszunk-hatizsakot/
http://kektura.click.hu/OKT/11_hu_general_info_05.htm
http://www.erdelyiturak.ro/hatizsak.html
http://www.mountex.hu/segedlet/tippek/mitol_kenyelmes_egy_hatizsak

Yrkon
07-29-2014, 06:12 PM
Üdv!

Érdekelne, valakinek van-e tapasztalata ezzel. BOB-nak, és persze túrázáshoz gondoltam:

http://www.acelfullank.hu/Maxpedition_Falcon_II_-_h%C3%A1tizs%C3%A1k_%28513%29

Megéri az árát, van van jobb is olcsóbban?

Doom
07-29-2014, 06:45 PM
Üdv!

Érdekelne, valakinek van-e tapasztalata ezzel. BOB-nak, és persze túrázáshoz gondoltam:

..ismerõsömnek van ilyen,ez egy nagyon jó minõségû hátizsák,az árát megéri,mert soha életedben nem kell többet venned,jól bõvíthetõ és kényelmes,egynapos túrára jó,több naposra is nyáron,ha nem kell+ ruházat és minimális a felszerelés,bob-nak is kifogástalan, sátor,ponyva,hálózsák,balta,kabát,kulacs már csak kívül kap helyet,gyakorlatilag két póló,3 Mre,edény és tele is van,,, én spec, annak a híve vagyok,hogy semmi ne legyen kívül...de ízlések és ......

Pityubá
07-29-2014, 09:23 PM
Bundeswehr katonai hátizsákot használunk.
Gyári sorozatszámos nem utángyártott M Tramp-os, újan vettük munkaruházati boltos hozatta.
Teljesen telerakva, kívülrõl körbemérve 80 literre számoltuk. Ezen a képen legkisebbre van állítva a hevederekkel.

3463

Ez van a hátamon, nem volt bent a hálózsák, ha bent van magasabb.

https://yt3.ggpht.com/-aMkgyMVBnYk/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/g9cRJylSHP8/s176-c-k-no/photo.jpg (http://www.youtube.com/channel/UCqQru0c6cndc6dMr42_e-Tg)

Stuka
07-29-2014, 10:59 PM
Üdv!

Nekem ilyen van ,és ugyan itt vettem,megéri az árat,sehol nem szakadt, vagy jön szét,erõs tartos anyagból van.
csak én még tavaly novemberben 47 ezer ft vettem :d

astonferi
07-30-2014, 05:31 AM
Üdv!

kölcsönadom az enyémet hogy kipróbáld ha akarod. mondjuk az enyém Mil-tech de ugyan ez a kialakítás de olcsóbb az ára. :D

shadow177
07-30-2014, 06:49 AM
http://www.airsoftcentrum.hu/shop_products/1492/modular-assault-pack-15l-atacs

Érdekelne, hogy szerintetek érdemes-e megvenni egynapos kiránduló zsáknak.

Grafitos
07-30-2014, 07:09 AM
Masszívnak tûnik..feketében én is vennék egyet rohangálósnak :thumbup

zvereb
07-30-2014, 12:03 PM
Én ezt a zsákot néztem ki, igazából rövid max 2-3 napos túrákhoz kellene. Valaki próbálta már?

Elsõsegély csomag, kaja, innivaló meg egy-két kisebb dolog menne bele.

http://tereptarka.hu/katonaihatizsak
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/14-1-Hatizsak-taska/0/5/844-M-Tramp-hatizsak-B07-Army-Green

TMIB
07-30-2014, 12:14 PM
Üdv!

Maxpedition = masszív, erõs

(De én azért a helyedben körülnéznék elõtte Interneten, EU-n belüli boltokban, hátha lehet rendelni olcsóbban is. :)

Doom
07-30-2014, 02:29 PM
http://www.airsoftcentrum.hu/shop_products/1492/modular-assault-pack-15l-atacs

Érdekelne, hogy szerintetek érdemes-e megvenni egynapos kiránduló zsáknak.

..én ugyan innen, ezt vettem http://www.airsoftcentrum.hu/shop_products/1118/molle-tactical-hatizsak-multicam

..horgászni,kirándulni, de így is néha kicsi...a 15 liter ..hát talán csak bicajra ,dolgozni járni, egy kaja + esõkabát

3469

max ennyi+pulcsi,esõkabát, 1 kg etetõanyag,1 konzerv kukorica.. a pléd már csak az aljára fér ...amúgy nem csalódtam,minõségre,veri a kétszer ilyen árú zsákokat....ezek jók :thumbup

Doom
07-30-2014, 02:35 PM
Én ezt a zsákot néztem ki, igazából rövid max 2-3 napos túrákhoz kellene. Valaki próbálta már?

Elsõsegély csomag, kaja, innivaló meg egy-két kisebb dolog menne bele.

http://tereptarka.hu/katonaihatizsak
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/14-1-Hatizsak-taska/0/5/844-M-Tramp-hatizsak-B07-Army-Green

...kényelmetlen,jó tíz centivel rövidebb a váll heveder mint kéne,megpakolva nyom a csat...visszavittem

shadow177
07-30-2014, 03:59 PM
..én ugyan innen, ezt vettem

3469

max ennyi+pulcsi,esõkabát, 1 kg etetõanyag,1 konzerv kukorica.. a pléd már csak az aljára fér ...amúgy nem csalódtam,minõségre,veri a kétszer ilyen árú zsákokat....ezek jók :thumbup

És kényelmes?

Doom
07-30-2014, 04:01 PM
És kényelmes?

igen,minden a helyén van ,pont jó

shadow177
07-30-2014, 05:44 PM
És szerinted egy 111Kg-os medvealkatra rá lehet állítani?

Doom
07-30-2014, 05:52 PM
És szerinted egy 111Kg-os medvealkatra rá lehet állítani?

én 186/94 vagyok és van tartalék, a váll hevedereknél 15 cm+ a deréknál 10-10 cm +,mind a két oldalon,pólóba!

shadow177
07-30-2014, 06:43 PM
Akkor bepróbálkozok vele. Köszi!

Doom
07-30-2014, 06:50 PM
:thumbup... a "73 nap" topicban is ez van a fõhõsön...kipróbáltam,hogyan lehet futni benne,ezért mertem rá adni a fõhõsre....

Yrkon
07-30-2014, 07:14 PM
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem lesz nyerõ a az a Maxpedition, mert nagyobb kellene - a képeken nagyobbnak tûnt. :( Olyasmit keresek, ami min. 3 napos túrára elég, amellett én sem szeretem, ha tele van kívül függelékkel: zöröghet, beakadhat ide-oda. Pityubá, a Tiéd már inkább jónak tûnik. (fõleg, ha olcsóbb is, bár ez annyira nem tényezõ; egyszer akarom csak megvenni) Tudnál mondani esetleg elérhetõséget a beszerzéshez?

Grafitos
07-31-2014, 07:26 AM
Néztem és 1700 az ajánlottan küldés..Rákerestem, hogy be lehet e szerezni a közeli katonaiboltokban és ezzel megspórolni a borsos postaköltséget..
Van..10.000 ért..köszi..
Szóval még jó áron is veszed:thumbup..majd számolj be légyszi, hogy milyen

Thx

Yosihiro Sato
07-31-2014, 08:02 AM
Én a bundeswher hátizsákot használom évek óta már. Több napos túrákra is kitûnõen alkalmas kisebb zsákot is lehet belõle készíteni ha az alsó csatokba csatoljuk. Annyi a bajom vele hogy az oldalzsebek fixen vannak varrva nem lehet mögé tenni fejszét macsetát. Illetve még hiányzik egy kis zseb a hátuljáról nekem. 3478 bocsi a kést másik topicba akarom rakni csak a technika megtréfál.

Pityubá
07-31-2014, 01:48 PM
Bizony belefér az oldalzseb mögé a balta. :)

3479

Pityubá
07-31-2014, 01:52 PM
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem lesz nyerõ a az a Maxpedition, mert nagyobb kellene - a képeken nagyobbnak tûnt. :( Olyasmit keresek, ami min. 3 napos túrára elég, amellett én sem szeretem, ha tele van kívül függelékkel: zöröghet, beakadhat ide-oda. Pityubá, a Tiéd már inkább jónak tûnik. (fõleg, ha olcsóbb is, bár ez annyira nem tényezõ; egyszer akarom csak megvenni) Tudnál mondani esetleg elérhetõséget a beszerzéshez?
Szuper akkor el kell mennem a munkaruházati boltba és megkérdeznem a beszerzés helyét, vajon elárulják-é nem tudom.
Annyit vettem ki a megrendelésébõl, hogy Budapestrõl küldik a hátizsákokat, 2 õt vettem így kaptam engedményt 1 zöldet, és 1 flektarnt, 8500 Ft volt darabja.
Tökéletesen elég 3 naposra, a polifoam tartó helyére teszem a ponyvákat ez merevíti a hátfalat(2x3+3x3 kutyaólnak) belûl összehúzom az alsó elválasztót és mehet reá a kompressziós zsákban lévõ hálózsák, a felsõ zsebben van a 4szín terep poncsó, oldalsó zseb fémkulacsok, alsó részben a nehéz fémek :) + a tábori konyha.
Vállhevederek belsõ alu keresztcsõhöz vannak rögzítve nagyon masszív cucc, elég méretes vagyok és tökéletesen be tudom magamon szabályozni a zsákot.
Márciusban 3napos túrán 26 Km mentünk Mecseki hegyekben 16Kg teherrel, nem törte fel a vállaimat.
Kívül az átalakított gyalásóm, bicskafûrészem fityeg, balta nyelével bedugva a kulacsos rekesz és a zsák közé, a baltafej megtartja nem csúszik le.
Polifoam a hátizsák alatti bekötési pontokra vízszintesen rögzítve, ha magas a dzsindzsa akkor felül hevederekkel rögzítem, hogy el ne szakadjon.
Eredeti gyári számozású Bundeswehr hátizsákról beszélek.

Yrkon
07-31-2014, 02:34 PM
Isten ments, ezért ne fáradj! Csak azért kérdeztem az elérhetõséget, hogy az Általad említett boltot felhívva megkérdezzem, vállalnak-e kiszállítást. Bár, ha Bp-rõl hozzák, akkor megveszem, ill. vetetem ott. Talán olcsóbb, mintha eggyel több kézen megy keresztül. A számozás segíthet abban, hogy ne kópiát vegyek? Mer ahogy láttam a webshopokat, tele vannak "BW-mintájú", "BW-kópia" cuccokkal :(

De ha mégis megteszed, hálám üldözni fog! (már csak az a kérdés, hogy mikor és hogyan tudom leróni...)
A pakolási kiskáté nagyon tetszik, alkalmazni fogom! Igaz, nekem nem polifoam-om van, hanem önfelfújó derékaljam, ami harmad akkora szerencsére. ( ilyesmi: http://www.overlandbudapest.hu/media/catalog/product/cache/1/small_image/295x295/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/e/peakoylelitelongsolarorange_1_1.jpg )

Yosihiro Sato
07-31-2014, 03:41 PM
Bizony belefér az oldalzseb mögé a balta. :)

3479

Az a kék a balta? :) nekem le vannak varrva a zsebek de holnap lefotózom. ;)

Pityubá
07-31-2014, 04:05 PM
Azt mondták nékem eredeti, ott van NAGY BETÛKKEL, MFH csak az alatta lévõ számozásra (ami valójában termékszám) figyeltem. Egyébként ez a jobb minõség.
Azt ugyan nem írják, hogy kópia vagy nem kópia. Jó a varrása vízhatlan erõs anyagból van, az ára is kedvezõ volt a számomra, max 80 literes.
Égek mint a Reichstag :duhos: Ha arra járok megkérdezem ki a beszállító próba szerencse.

3480

Pityubá
07-31-2014, 04:08 PM
Az a kék a balta? :) nekem le vannak varrva a zsebek de holnap lefotózom. ;)
Igen (Üvegszálas nyelû T gazdaságos balta, ha elhagyom nem siratom) de nékem nincs levarrva az alja sem a teteje. :)

Yosihiro Sato
08-01-2014, 07:56 AM
Igen (Üvegszálas nyelû T gazdaságos balta, ha elhagyom nem siratom) de nékem nincs levarrva az alja sem a teteje. :)

Most meg én égek mint a reichstag :)! Mert nincs levarrva nekem se egy idióta vagyok bocsánat:admire:

Yosihiro Sato
08-01-2014, 08:12 AM
Itt az enyémrõl pár kép megy egy a címkérõl: 348334843485

Pityubá
08-01-2014, 01:24 PM
Itt az enyémrõl pár kép megy egy a címkérõl: 348334843485
Jófajtának tûnik a hátizsákod, látom más a gyártója mint a mienké. Mi pénzbe került ?
Tetszik Magyarország rovással írva. :)
A cimkét fordítsd le légyszi, Ich spreche kein Deutsch. :D

Yosihiro Sato
08-01-2014, 05:22 PM
Jófajtának tûnik a hátizsákod, látom más a gyártója mint a mienké. Mi pénzbe került ?
Tetszik Magyarország rovással írva. :)
A cimkét fordítsd le légyszi, Ich spreche kein Deutsch. :D

Köszönöm sajnos ezt zsákot nem láttam még kereskedelmi forgalomba:( hozzám egy katona ismerõsömtõl került. Õk ezt használják bent missziókban és a komolyabb gyakorlatokon. Arra az idõre kiosztják aztán vissza szedik. Htk-ja nem tudom mennyi ha esetleg tudok még szerezni mindenképp szólok ;) A címke magyarul van csak mivel egy technikai zseni vagyok valahogy fejjel lefelé rakta be :D csak a kezelési útmutatót írja le illetve hogy spekon Gmbh ami fogalmam sincs mi :)

kovu78
08-01-2014, 05:26 PM
a málhagyík a legtutibb :D

mzperiksz
08-01-2014, 05:29 PM
illetve hogy spekon Gmbh ami fogalmam sincs mi :)
A spekon egy nemet textilgyarto ceg, a Luftwaffe egyik ejtoernyo beszallitoja.

Yosihiro Sato
08-01-2014, 06:41 PM
a málhagyík a legtutibb :D

Igen anno nyomtam benne végig egy 2hetes harcászatot azt hittem amputálja a karomat. :) aztán mit látok?! A punk gyerek rohangál egybe aminek a hevederjeit lecserélte láncra :duhos: csúnya gondolataim támadtak :)

A spekon egy nemet textilgyarto ceg, a Luftwaffe egyik ejtoernyo beszallitoja.

Köszönöm az infót :thumbup

Grafitos
08-04-2014, 08:48 AM
A Karrimorom kintalváshoz megpakolva :D
http://i.imgur.com/mtufMKf.jpg

Stuka
08-04-2014, 06:05 PM
Bár nem hátizsák,de télen veszek egy ilyet:Pelican 1450 börönd,
3537 szinte törhetetlen,víz álló :
https://www.youtube.com/watch?v=JgEefnTeOGU
És ebbe fogom pakolni majd a vész esetére a fölszerelést.abból is csak a fontosabb dolgokat,a többi meg hátizsák az 5.11 vagy a maxpdedition falcon2 be.

bel
08-05-2014, 10:06 AM
Szia,

Nekem is van egy kisebb Pelican "borondom", eloben is nagyon strapabironak tunik (persze en nem alltam neki tesztelni, mint a videoban).

Az kulonosen tetszett, hogy mig a legtobb termeknel hosszasan reszletezik, hogy mire nem vonatkozik a garancia, ennel csak 2 ilyen van: szandekos tonkretetel es capatamadas.

Bel

Stuka
08-05-2014, 04:17 PM
3552

Törölt_fórumtag2
08-05-2014, 04:54 PM
Most vettem. Kemény 4.000.-Ft.
355335543555355635573558

A kép sarkában szerepel a vaterás eladó neve. Ennyiért ingyen van.

Sgtmaj.Prepper
08-09-2014, 08:48 AM
Teszteltem egy camel baget. Itt olvasható. (http://blog.hidegfem.eu/2014/08/02/pentagon-hydration-backpack-2-0/)

3574

A. L. Ias
08-09-2014, 06:08 PM
Érdekes és jó leírás. Nézegettem én is az ivózsákokat, majd végül egy ilyen (http://www.thearmybox.com/rucksacks-and-bags/ddpm-camelbak.html) mellett döntöttem a bergen kompatibilitása miatt. Pár kérdésem lenne. Mennyire használható a két kis zseb? Mi az amit oda tennél és nem a ruházat zsebeibe? Értem én, hogy Molle, de milyen zsebet vagy egyéb felszerelést tennél a tevepúpra púpnak?

Sgtmaj.Prepper
08-10-2014, 04:46 PM
Érdekes és jó leírás. Nézegettem én is az ivózsákokat, majd végül egy ilyen (http://www.thearmybox.com/rucksacks-and-bags/ddpm-camelbak.html) mellett döntöttem a bergen kompatibilitása miatt. Pár kérdésem lenne. Mennyire használható a két kis zseb? Mi az amit oda tennél és nem a ruházat zsebeibe? Értem én, hogy Molle, de milyen zsebet vagy egyéb felszerelést tennél a tevepúpra púpnak?

Ez a zsák, kihasználva a Molle szalagokat és D-gyûrûket, felfejleszthetõ egy 36 órás zsákká. Természetesen, csak nagyon puritán felszerelésre kell gondolni. Én csak 6-12 órás túrázásra használom, ezért csak az irataimat és egy szendvicset pakolok bele. Önmagában a két zseb nem képes csodára. Ebben a camel bagben inkább a potenciál az érdekes, nem az, hogy én mire használom. Például, mivel rá lehet szerelni egy nagyobb méretû zsákra, ezért, ahogy írtam is, több napos túrákra is jól használható, mert kényelmesebb így vinni a vizet, mint palackokban vagy kulacsban. Ismerem az általad linkelt zsákot. Az is teljesen jó. De mégis az a véleményem, hogy amirõl én írtam, az variálhatóság tekintetében többet tud, illetve jobb/tartósabb anyagból van.

A. L. Ias
08-10-2014, 08:04 PM
Köszönöm!

varju71
09-06-2014, 09:04 PM
Nagyon szeretnék egy ilyet ,de az ára és a minõsége végett nem biztos hogy jól döntök.Nincs valakinek véletlenül ilyen zsákja? http://www.mindentkapni.hu/termek/raptor-hatizsak-63-liter-3410#.VAtzy_l_tco Vagy vegyek inkább ilyet http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/hasznalt%20es%20akcios%20termekek/angol%20dpm%20bergen%20hatizsak,%20hosszu-detail BOB zsáknak kellene.:confused:

A. L. Ias
09-07-2014, 07:55 AM
Szia!

Nekem van egy nagy bergenem, de leginkább "must have" érzés miatt. Hacsak nem indulsz expedíciós túrára, kihasználatlan lesz. Megpakolhatatlanul hatalmas, már üresen is van súlya. Ha telerakod felvenni is nehéz, BOB nak alkalmatlan, ez már inkább az INCH kategória. A másik zsákot nem ismerem, de ha jól látom, akkor M-Tramp jelzés van a hátulján. A 63 liter is szép méret, el lehet benne férni, és még el lehet cipelni. A leírás gyöngyvászon anyagot említ, remélem csak elírás és valójában cordura. Szerintem kissé túl van árazva. Én egyiket sem ajánlanám.
Ha nem ragaszkodsz az erdei rejtõszínhez, akkor ajánlanám a saját zsákomat: predator filed pack (http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/karrimor%20predator,%20angol%20katonai%20hatizsak, %20ddpm-detail). Elvileg 45 liter, de érzetre jóval több cucc fér bele. Több szorító hevederrel rendelkezik, kevés cuccal pakolva is feszes maradhat, nem csak az alján lötyög valami. Ha pedig sok cucc van, akkor a magasítót használva újabb ~25 centit lehet nyerni. Hátránya, hogy csak egy rekeszes, felülrõl nyitható. Átgondolt pakolást igényel, ha nem akarsz minden megállónál teljesen kipakolni belõle ha valami kell. Ha kinövöd, tehetsz rá bergen oldalzsebeket, újabb 20 literrel növelve a kapacitását. MOLLE rendszerû zsebeket lehet rá tenni, így a kézre esõ apróságoknak is van rajta hely. Ugyanez a típusú zsák kapható más színekben is, de azok nem ennyibe kerülnek. De ezen kívül is rengeteg BOB-nak alkalmas zsák van. Mivel te a nagyobbak közül válogattál, gondolom sok cuccal mennél vagy nincs messze a BOL. Nem beleszólva vagy kioktatva, de átértékelném a bele szánt cuccokat, mert egy 60-120 literes megpakolt zsákkal 10-15 km megtétele is komoly kihívás, a napokig vándorlás kínszenvedés lehet.

varju71
09-07-2014, 03:45 PM
Szia!

Nekem van egy nagy bergenem, de leginkább "must have" érzés miatt. Hacsak nem indulsz expedíciós túrára, kihasználatlan lesz. Megpakolhatatlanul hatalmas, már üresen is van súlya. Ha telerakod felvenni is nehéz, BOB nak alkalmatlan, ez már inkább az INCH kategória. A másik zsákot nem ismerem, de ha jól látom, akkor M-Tramp jelzés van a hátulján. A 63 liter is szép méret, el lehet benne férni, és még el lehet cipelni. A leírás gyöngyvászon anyagot említ, remélem csak elírás és valójában cordura. Szerintem kissé túl van árazva. Én egyiket sem ajánlanám.
Ha nem ragaszkodsz az erdei rejtõszínhez, akkor ajánlanám a saját zsákomat: predator filed pack (http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/karrimor%20predator,%20angol%20katonai%20hatizsak, %20ddpm-detail). Elvileg 45 liter, de érzetre jóval több cucc fér bele. Több szorító hevederrel rendelkezik, kevés cuccal pakolva is feszes maradhat, nem csak az alján lötyög valami. Ha pedig sok cucc van, akkor a magasítót használva újabb ~25 centit lehet nyerni. Hátránya, hogy csak egy rekeszes, felülrõl nyitható. Átgondolt pakolást igényel, ha nem akarsz minden megállónál teljesen kipakolni belõle ha valami kell. Ha kinövöd, tehetsz rá bergen oldalzsebeket, újabb 20 literrel növelve a kapacitását. MOLLE rendszerû zsebeket lehet rá tenni, így a kézre esõ apróságoknak is van rajta hely. Ugyanez a típusú zsák kapható más színekben is, de azok nem ennyibe kerülnek. De ezen kívül is rengeteg BOB-nak alkalmas zsák van. Mivel te a nagyobbak közül válogattál, gondolom sok cuccal mennél vagy nincs messze a Bergen oldalzseb. Nem beleszólva vagy kioktatva, de átértékelném a bele szánt cuccokat, mert egy 60-120 literes megpakolt zsákkal 10-15 km megtétele is komoly kihívás, a napokig vándorlás kínszenvedés lehet.

Szia!

Köszi a választ! Szép és praktikus a zsákod ,de a plusz zsákokkal nekem már egy kicsit drága lenne. Az M-Tramp zsáknál abban bízok hogy a 72 órás 511es zsák van lemásolva.Jó lenne látni a belsejét. Muszáj a nagy zsák mert van egy 8 éves kis Manóm akinek a plusz cucca bele kell hogy férjen.Nekem meg a sok apró szaromnak kellenek a zsebek. Bergenrõl viszont lebeszéltél . Ja még valami. A internet szerit a gyöngyvászon megegyezik a cordurával. Még egyszer köszi !:thumbup

Doom
09-07-2014, 06:11 PM
Szia!

Köszi a választ! Szép és praktikus a zsákod ,de a plusz zsákokkal nekem már egy kicsit drága lenne. Az M-Tramp zsáknál abban bízok hogy a 72 órás 511es zsák van lemásolva.Jó lenne látni a belsejét. Muszáj a nagy zsák mert van egy 8 éves kis Manóm akinek a plusz cucca bele kell hogy férjen.Nekem meg a sok apró szaromnak kellenek a zsebek. Bergenrõl viszont lebeszéltél . Ja még valami. A internet szerit a gyöngyvászon megegyezik a cordurával. Még egyszer köszi !:thumbup
az 511 r72-nek meg a Raptornak semmi köze egymáshoz......Trabant hasonlítva a Ferrárihoz ...végül is mind a kettõnek van kereke....

A. L. Ias
09-07-2014, 07:13 PM
Nincs mit, kibicnek semmi se drága! ;) Viszont, ha nem azonnal akarod megvenni a zsákot, akkor jó eséllyel 20e alatt megúszhatod a predatort oldalzsebestõl, mert idõnként akciózza egy másik kereskedõ. A nagy bergenemet 10e-ért vettem zsebestõl.
Igazad van, ugyanaz a technológia. De nekem egybõl a sportcipõk textilbetét része ugrott be a gyöngyvászonról, nem a hátizsák 1000D anyaga.
Ha kell a hely, akkor nagy zsák kell, csak tudd cipelni. :) A saját fiam 9 évesen kapta meg az elsõ zsákját, egy kis taktikait (http://www.legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/taktikai%20hatizsak%20kicsi%20molle-detail). Annyi súlyt kap bele, amennyi az iskolatáskája. Csak a többit cipelem én. Ha sok aprósághoz kell hozzáférni, akkor valami MOLLE-s zsákot ajánlok, azt tele lehet aggatni zsebekkel. Nem olcsók (bár itt is lehet spórolni), de teljesen személyre szabhatod.
A bergenrõl nem akarlak lebeszélni, mert olyan, mint a flex, kell egy a háznál. :)
A raptorról nem volt könnyû képet találni, de csak sikerült (http://img.jofogas.hu/images/Katonai_ruhazat_es_felszereles_63010055273.jpg).

varju71
09-09-2014, 07:53 PM
Nincs mit, kibicnek semmi se drága! ;) Viszont, ha nem azonnal akarod megvenni a zsákot, akkor jó eséllyel 20e alatt megúszhatod a predatort oldalzsebestõl, mert idõnként akciózza egy másik kereskedõ. A nagy bergenemet 10e-ért vettem zsebestõl.
Igazad van, ugyanaz a technológia. De nekem egybõl a sportcipõk textilbetét része ugrott be a gyöngyvászonról, nem a hátizsák 1000D anyaga.
Ha kell a hely, akkor nagy zsák kell, csak tudd cipelni. :) A saját fiam 9 évesen kapta meg az elsõ zsákját, egy kis taktikait (http://www.legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/taktikai%20hatizsak%20kicsi%20molle-detail). Annyi súlyt kap bele, amennyi az iskolatáskája. Csak a többit cipelem én. Ha sok aprósághoz kell hozzáférni, akkor valami MOLLE-s zsákot ajánlok, azt tele lehet aggatni zsebekkel. Nem olcsók (bár itt is lehet spórolni), de teljesen személyre szabhatod.
A bergenrõl nem akarlak lebeszélni, mert olyan, mint a flex, kell egy a háznál. :)
A raptorról nem volt könnyû képet találni, de csak sikerült (http://img.jofogas.hu/images/Katonai_ruhazat_es_felszereles_63010055273.jpg).

Hát ez raptor egy kicsit gáz! A kicsimnek ilyen az iskola táskája ,csak mindig panaszkodik a súlya miatt/én cipelem/.Ez a új választottam: http://military-shop.hu/shop/index.php?route=product/product&path=18&product_id=284 Legalább is ezen gondolkodom.:confused:

A. L. Ias
09-09-2014, 08:05 PM
60 literes BW hátizsák. :) Többen birtokolnak és használnak ilyet vagy kópiát a fórumtagok közül. Majd õk jól megszakértik a választásod. De több hozzászólás foglalkozik vele ebben a topikban is.

varju71
09-11-2014, 10:05 PM
60 literes BW hátizsák. :) Többen birtokolnak és használnak ilyet vagy kópiát a fórumtagok közül. Majd õk jól megszakértik a választásod. De több hozzászólás foglalkozik vele ebben a topikban is.

Hát meg is érkezett a kiválasztott!Elvagyok ájulva tõle!Zseb zseb hátán,talán 6 .Még fegyver tartó is van a közepén, legalább is azt hiszem hogy az/én azt tennék oda/.Kevés zipzár majdnem csak hevederekbõl áll az egész.Az anyagminõsége meg tökéletes. és a belsõ elosztása is.Ja, és pehely könnyû.Tényleg elsõ osztályú ahogy a bolt ígérte! Ennek örömére még megleptem magam egy: Tenyéren vágás-álló kevlár betétes, ökölél protektorral ellátott taktikai kesztyûvel , csúszásmentesített tenyér-rádolgozással.:Jó volt ez a mai nap.Köszönök mindent!!!:D

TMIB
09-11-2014, 10:07 PM
Fényképet készítesz róla? :)

varju71
09-12-2014, 02:50 PM

Ezen a webcímen van róla leírás és több fénykép. http://military-shop.hu/shop/index.php?route=product/product&path=18&product_id=284

Igaz nem sokat lehet rajta látni. Hétvégén ha eltudom koldulni a kisfiamtól a gépem akkor kitömve lefényképezem.:thumbup

varju71
09-13-2014, 01:20 PM

Ha nem sikerült feltölteni a képeket,akkor az az angol nyelv nem tudása miatt van.
Ahol sárga csíkot látsz a ,ott zseb van.Hasonló elrendezése volt a gyerekkori csõvázas hátizsákomnak. Hogy mekkora zseb van a tetején azt a két 1.5 literes nestli-s
üveg mutatja. Az alján van a hálózsák tartó/zseb/,amit össze lehet nyitni felsõ résszel. A zsákot 4 nyári hálózsákkal töltöttem ki .A kardnak a hüvelye 75 cm hosszú/össz=101cm/.Az oldal zsebben 2l gyömbéres üveg van. Nem mai zsák de nagyon jó állapotú.

Pityubá
10-01-2014, 09:39 PM
Ha nem sikerült feltölteni a képeket,akkor az az angol nyelv nem tudása miatt van.
Ahol sárga csíkot látsz a ,ott zseb van.Hasonló elrendezése volt a gyerekkori csõvázas hátizsákomnak. Hogy mekkora zseb van a tetején azt a két 1.5 literes nestli-s
üveg mutatja. Az alján van a hálózsák tartó/zseb/,amit össze lehet nyitni felsõ résszel. A zsákot 4 nyári hálózsákkal töltöttem ki .A kardnak a hüvelye 75 cm hosszú/össz=101cm/.Az oldal zsebben 2l gyömbéres üveg van. Nem mai zsák de nagyon jó állapotú.
Gratulálok a zsákodhoz. Gyalásó helyére helyezett kard különösen jól mutat. :D

A. L. Ias
11-04-2014, 05:34 PM
kölcsönadom az enyémet hogy kipróbáld ha akarod. mondjuk az enyém Mil-tech de ugyan ez a kialakítás de olcsóbb az ára. :D

Ha még él a felajánlás és tartasz annyira megbízható személynek, hogy kölcsönadod, akkor pár napra elkérném a zsákodat. Végleg megadta magát a mindennapos zsákom és idõszerû lett egy új beszerzése. A beruházás elõtt lepróbálnám a mennyire fér el benne a napi cuccom.

astonferi
11-05-2014, 06:23 AM
Ha még él a felajánlás és tartasz annyira megbízható személynek, hogy kölcsönadod, akkor pár napra elkérném a zsákodat. Végleg megadta magát a mindennapos zsákom és idõszerû lett egy új beszerzése. A beruházás elõtt lepróbálnám a mennyire fér el benne a napi cuccom.
persze bármikor. benne hagyjam az alapcuccom vagy üresen kell ? ma átvigyem ?

A. L. Ias
11-05-2014, 06:34 AM
persze bármikor. benne hagyjam az alapcuccom vagy üresen kell ? ma átvigyem ?

Csak üresen a zsákot. Majd belepakolom én azt amit naponta hordok. :)
Ha ma 11:30-12:15 között tudnánk találkozni az nagyon jó lenne. Hétfõn már vissza is adnám. Annyi idõ alatt kiderül, hogy össze tudunk-e barátkozni a zsákkal.

astonferi
11-05-2014, 07:51 AM
12:00 ra ott vagyok, ráér hétfõ kedden nem vagyok csak szerdán

Riana
11-07-2014, 10:51 AM
Végigmentem a topicon több kérdés is felmerült.Városi mindennapos cirkálásra keresek egy 1-3 napos hátizsákot. Nézegettem amiket ide belinkelgettetek.
akinek 72 órása van pl 5.55 vagy maxpedition falcon II vagy ez US Military Utility Tactical Survival Hunting Hiking Camping Gear Backpack.
Ezekre pl felszerelhetõ a hálózsák? Tehát teljes értékû BOBá alakítható ha gáz van? Nekem is van egy nagy de a városi mindennaposhoz egy csajon ezek azért furán néznek ki a sok csíptetõ miatt. Bár az nem izgat más mit gondol az jobban hogy leszedik rólam.
Pl a Falcon aki tudja mi van a hátadon simán tudja hogy 50kval flangálsz és leveszik. Ok rögtön lehet gyakorolni a futást, de ez este nem szerencsés. Plusz nekem a Falcon picinek tûnik beltartalmilag. Akinek van ilyen tapasztalat? Így ránézésre egy palack víz és egy vastagabb pulcsi meg egy két cuccon kívül nem sok fér bele Akinek van megtévesztõ a kép vagy jól pakolható?
Ahogy végigolvastam mindenkinek megvan már a szívszerelme hátizsák ügyben, úgyhogy tudnátok tanácsot adni? kb 50 cmnél magasabbat nem szeretnék, mert pici vagyok :) Ami szempont hogy jól bírja a strapát mert nagybevásárlásilag is szeretném tesztelni.Tudom szentségtörés de súlyilag nálam az a vízválasztó ha rendszeresen a 20 kilo hordását kibírja akkor nem lehet vele nagy gáz. Feketét szeretnék ha ez számít. Úgyhogy akinek van ilyenben asszonyrészrõl tapasztalata megköszönném ha segítene :)

AKi ilyet vett:
http://www.ebay.com/itm/Hot-Molle-3-Day-Assault-Tactical-Outdoor-Military-Rucksacks-Backpack-Camping-Bag-/200964677193?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2eca6d9e49

Az oldalsó és alsó rész leszerelhetõ róla vagy fix?

astonferi
11-07-2014, 10:59 AM
Végigmentem a topicon több kérdés is felmerült.Városi mindennapos cirkálásra keresek egy 1-3 napos hátizsákot. Nézegettem amiket ide belinkelgettetek.
akinek 72 órása van pl 5.55 vagy maxpedition falcon II vagy ez US Military Utility Tactical Survival Hunting Hiking Camping Gear Backpack.
Ezekre pl felszerelhetõ a hálózsák? Tehát teljes értékû BOBá alakítható ha gáz van? Nekem is van egy nagy de a városi mindennaposhoz egy csajon ezek azért furán néznek ki a sok csíptetõ miatt. Bár az nem izgat más mit gondol az jobban hogy leszedik rólam.
Pl a Falcon aki tudja mi van a hátadon simán tudja hogy 50kval flangálsz és leveszik. Ok rögtön lehet gyakorolni a futást, de ez este nem szerencsés. Plusz nekem a Falcon picinek tûnik beltartalmilag. Akinek van ilyen tapasztalat? Így ránézésre egy palack víz és egy vastagabb pulcsi meg egy két cuccon kívül nem sok fér bele Akinek van megtévesztõ a kép vagy jól pakolható?
Ahogy végigolvastam mindenkinek megvan már a szívszerelme hátizsák ügyben, úgyhogy tudnátok tanácsot adni? kb 50 cmnél magasabbat nem szeretnék, mert pici vagyok :) Ami szempont hogy jól bírja a strapát mert nagybevásárlásilag is szeretném tesztelni.Tudom szentségtörés de súlyilag nálam az a vízválasztó ha rendszeresen a 20 kilo hordását kibírja akkor nem lehet vele nagy gáz. Feketét szeretnék ha ez számít. Úgyhogy akinek van ilyenben asszonyrészrõl tapasztalata megköszönném ha segítene :)

AKi ilyet vett:
http://www.ebay.com/itm/Hot-Molle-3-Day-Assault-Tactical-Outdoor-Military-Rucksacks-Backpack-Camping-Bag-/200964677193?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2eca6d9e49

Az oldalsó és alsó rész leszerelhetõ róla vagy fix?

a válasz igen részben. bõvítheted rakhatsz rá sok mindent.
az enyémet jelenleg Alias teszteli szintén napi használatra szeretné varosba. Amennyiben gondolod odaadom ha befejezte a tesztet és próbáld ki Te is odaadom szívesen mielõtt pénzt adsz valamiért.

astonferi
11-07-2014, 11:00 AM
adok hozzá molle zsebeket amiben eü. cucc és egyéb holmi van hogy tudd mit mennyire lehet kihasználni.

Riana
11-07-2014, 11:19 AM
Feri köszi, de ez volt a legutolsó helyen pont a turázós kinézete miatt ami városban nem a legszerencsésebb.Utcán eléggé kirívó a normál hátizsákok közül. Kivéve ha leszerelhetõ az alsó rész, mert akkor egynemû hátizsákként pöpec városba is.Szóval ha leszedhetõ akkor én is szívesen tesztelném köszi, de ha nem akkor szerintem nem ez lesz a nyerõ nekem.

Erre még plusz zsebek? Hova szereled fel? Az már tényleg furán nézne ki hogy hátizsák oldalt alul plusz mini hátizsáknak kinézõ cucc és rajta még plusz tárhely XD Egyébként ezek az oldalzsebek nem kiváltják a külön kistáskákat pl eü cucc stb? Vagy azokat érdemes mindenképp külön táskába hordani?

astonferi
11-07-2014, 11:26 AM
ezen már a plussz zsebek vannak ez az alap http://kalandorbazar.hu/MIL-TEC-20L-hatizsak
több szín is van

Grafitos
11-07-2014, 11:43 AM
Mostanában a vágyott kiskedvencem..talán neked is jó lehetne
http://www.aliexpress.com/item/Details-about-Airsoft-Tactical-Large-Molle-1000D-Combat-Patrol-Pack-Hiking-Backpack-Black/1567213633.html

Háózsák rögzítésére az alján vannak pántok

Riana
11-07-2014, 11:44 AM
á értem szóval az van a plusz zsebekkel kibõvítve ilyenre?

Azt meg tudnátok mondania két terû mitõl jobb az egyterûnél? könnyebb pakolni?

Riana
11-07-2014, 11:46 AM
Igen ezt néztem de ezen is túl sok a csíptetõ hátul, amúgy tetszetõs lenne. Meg a 60 nap szállítás sem vonzó, mert addig is kell mászkálni valamivel.
Nincs róla leírás amúgy vízhatlan vagy paraméterek pl magasság egyebek? Egyterû? Belsejérõl sincs kép.

Grafitos
11-07-2014, 11:59 AM
én zöld színben venném..ebben a hirdetésben van kép a belsejérõl..alul
http://www.aliexpress.com/item/Large-Molle-1000D-Combat-Patrol-Hiking-Bag-Backpack-OD-free-shipping/1248932198.html

Grafitos
11-07-2014, 12:05 PM
Nekem jöhetnének a molle zsebek..most akarok abból is beszerezni néhányat..hol? milyet? mennyiért?
thx

adok hozzá molle zsebeket amiben eü. cucc és egyéb holmi van hogy tudd mit mennyire lehet kihasználni.

Grafitos
11-07-2014, 12:08 PM
Hogy lehet így megadni egy zsák kapacitását?
36-55 Litre Ennyire bõvíthetõ lenne? ez elsõre nekem nem jött le róla..

astonferi
11-07-2014, 12:46 PM
Nekem jöhetnének a molle zsebek..most akarok abból is beszerezni néhányat..hol? milyet? mennyiért?
thx

két méretem van. mindkettõ légios militaryból. odaadom azt nézegesd

Grafitos
11-07-2014, 12:50 PM
Ezeket néztem még jóárban
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/01609_Dokumentumtarto_taska_%22Molle%22__coyote__3 0606R
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/201247_Kistaska_%22Molle%22__coyote_tan__30613R
vélemény?

astonferi
11-07-2014, 12:59 PM
Ezeket néztem még jóárban
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/201247_Kistaska_%22Molle%22__coyote_tan__30613R
vélemény? egyik az ilyen

TMIB
11-07-2014, 01:01 PM
Ránézésre nekem tetszenek. Igaz, a barna nem tudom mihez passzol, feketében vagy zöldben szimpatikusabb lenne. Viszont az ára se rossz. :)

astonferi
11-07-2014, 01:12 PM
http://www.legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/zsebek-tokok-vedofelszerelesek/vizszintes%20molle%20zseb%20utility%20pouche-detail
ilyen a másik ez fekete a kicsi az ACU digital mint a hátizsákom

Grafitos
11-07-2014, 01:42 PM
ilyen meg az oliv..hát kicsit utángyártott szagú
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/201245_Kistaska_%22Molle%22__oliv__30613B

A. L. Ias
11-07-2014, 10:18 PM
a válasz igen részben. bõvítheted rakhatsz rá sok mindent.
az enyémet jelenleg Alias teszteli szintén napi használatra szeretné varosba. Amennyiben gondolod odaadom ha befejezte a tesztet és próbáld ki Te is odaadom szívesen mielõtt pénzt adsz valamiért.

Gyors vélemény a zsákról.
Ûrméretben megfelelõ a mindennapos használatra (20l). Nekem fontos szempont, elfér benne a laptopom, külön zsebben, elzárva a többi motyótól. Sok kisebb zseb van a nagy rekeszekben is, szépen szét lehet válogatni az apróságokat, nem a zsák aljában gyûlik össze és nem kell halászni a törmelékben ha valamit keresek. A két kisebb zseb is praktikus méretû, a legkisebben elfér a napszemüveg, tokostól és azok az apróságok amiket nem akarok a fõ rekeszebe tenni. Alatta a nagyobbik kis zseb, pont megfelelõ méretû az EDC szütyõmnek, így ha szükséges a minimum csomaghoz (tárca, papírok, zsebkés, stb...) könnyen hozzáférek nem kell átrendeznem az egész táskát.
Sajnos van negatívum is. A táska széltében keskeny, viszont mélységében, vastag, eláll a háttól. Ez a tömegközlekedésen nem szerencsés, inkább kézben, mint háton hordós. Nekem hiányzik az oldaláról egy külsõ zseb, ahova kulacsot, palackot lehetne tenni. Így a nagy rekeszbe teszem, amitõl még jobban megvastagszik. Továbbá hiányzik a mellpánt. 5-7 kilóval megrakva, a busz után futáskor nagyon csúszkál a háton. Igaz van derékpánt, de az meg nem praktikus a tömegközlekedésen, ha nincs bekapcsolva lifeg vagy húzom a földön.
A MOLLE rendszer nem feltûnõ, sokan hordanak hasonlót. A terepminta azért elüt a hétköznapi viselettõl. Egy szolidabb színben jó választás lehet. Én egy coyote/tan színben keresném, azon nem hatna nagyon idegenül, ha rátenném a DDPM MOLLE zsebeket túrázáskor. A zsebektõl eltekintve inkább szürkében, vagy feketében ajánlanám mindennapos városi hordásra.
Az ára tág határok között változik, 8-12 ezer Ft között láttam webshopokban, de idõnként ki lehet fogni 6500 Ft körül is.

varég
11-07-2014, 10:29 PM
Nekem Helikontex racoon od-zõd zsákom van, teljesen molle kompatibilis, jelenleg az elején egy admin zseb pihen.
Ezt használom munkába járásra is, eddig nem nagyon bámulták meg.
Hamarosan készítünk rá egyedi igényem alapján molle zsebeket, az általam használt kacatok részére.
A tasi 20 liter lehet, felzsebezve kb 35-40 literig bõvíthetõ.

Szerintem az ár-érték arányban megfelel, ugyanez a kivitel kb. 3x ennyi más gyártók esetében.

A nagy zsákom a nemrég beszerzett ""BAE Systems Specialty Defense (SDS) Medium 3-Day Ruck Pack Set, MOLLE II"" nevû(tudom, szép hosszú nevet kapott :) ) lesz.
Jól pakolható, rettentõ mennyiségû kis kacatzseb van benne.

A. L. Ias
11-07-2014, 10:44 PM
Szép ez a racoon, Gratula hozzá! De nálam már leverte a lécet az ára. Biztos megéri az árát, mert minõségi darab, de egy összegben nem szánnék rá ennyit.

varég
11-08-2014, 05:53 AM
Szép ez a racoon, Gratula hozzá! De nálam már leverte a lécet az ára. Biztos megéri az árát, mert minõségi darab, de egy összegben nem szánnék rá ennyit.
Amikor vettem, asszony-aki varrásban eléggé járatos- beszélt rá, mert ezek a felhasznált anyagok egész jó minõségüek. Sajna a 20000-es határ alatt ez az egy jónak tünõ zsák volt. A többi valamilyen belül kent pvc szövet, egyszerü zipzárokkal, elég sok varrási hibával voltak. Én is sokalltam elsõre azt a 14000Ft-t, de utólag már azt mondom, megérte.

Vasember
11-08-2014, 06:27 AM
Nekem van egy Helikon Ratel zsákom coyote színben, ez hasonló, csak 25 literes. Ezen elvileg van egy mollés kulacs tartó rajta, csak lenyúlta a gyerek az iskolatáskájára (az is mollés).
Ha érdekel valakit akkor elviszem egy találkozóra.

Pityke11
12-27-2014, 12:51 PM
Új szerzemények ... :)
46324633

varég
12-28-2014, 11:05 AM
A legutóbbi szerzeményem egy Bae Systems hátizsák, kb. 50 literes térfogattal.
Kíváncsi leszek, megpakolt állapotában milyen lesz közlekedni vele, mivel ez az elsõ "3napos" méretû zsákom, ami ráadásul U-vázas.
Eddigi "száraztesztek" alapján kényelmes, jól illeszkedik a hátamra, az U-váz eléggé rugalmas, nem úgy mint a normál csõváz, ami a lényeg, nem fülledek be olyan könnyen alatta.
Sajnos elég drága, nehezen beszerezhetõ, nekem egy véletlen folyamán sikerült hozzájutnom. :)

Elõnyei:
+külsõ váz
+kényelmes
+jól pakolható, nem hengeres keresztmetszet
+sok zseb belül
+molle bõvíthetõ
+cordura alapanyag
+elfogadható súly, a túrazsákomhoz viszonyítva

Negatívumok:
-ár(100.000Ft vázzal, hordrendszerrel) :(
-nincsenek szûkítõ hevederek(de ez megoldható pl. a vázhoz rögzített hevederekkel)
-terepszínû(városban feltûnõbb, plusz az us-felirat)
-a váz miatt enyhén "púpos" a hát felõli oldal
Egyelõre ennyit fedeztem fel.

Mellékelek pár képet, egyelõre a gyártó oldaláról.
466046614662

Pityke11
12-28-2014, 01:01 PM
Nagyon jo kis "zsáknak" tûnik.Az ára viszont tényleg borsos.Használd egészséggel!

varég
12-28-2014, 01:44 PM
Nagyon jo kis "zsáknak" tûnik.Az ára viszont tényleg borsos.Használd egészséggel!
Köszönöm, remélem meglesz. :)

Az utóbbi idõkben a Bergen zsákokkal szemezek még, viszont amiket láttam, annak nem sok állítási-személyre szabási lehetõsége van a pántoknál.
Emiatt kissé tartók tõlük, lehet alaptalanul.

Pityke11
12-28-2014, 02:26 PM
Köszönöm, remélem meglesz. :)

Az utóbbi idõkben a Bergen zsákokkal szemezek még, viszont amiket láttam, annak nem sok állítási-személyre szabási lehetõsége van a pántoknál.
Emiatt kissé tartók tõlük, lehet alaptalanul.

ELehet már olvastad , de azért leirom :
http://vadonszava.blog.hu/2013/04/04/m-tramp_bergen_hatizsak

Laci
12-28-2014, 03:05 PM
Mégegy bergenes cikk , http://combatgear.blog.hu/2012/03/09/infantry_bergen , én csak az oldalzsebeket vettem meg másik zsákhoz , azok nagyon jó anyagúak , jó a csatos rögzítési rendszer .

Morpheus
12-28-2014, 07:47 PM
Ez a hálózsákom. Az alja 40 cm felgombolva, csak be kell húzni a lábat. 35ropi volt.

4678

A. L. Ias
12-28-2014, 08:39 PM
Van egy nagy Bergenem. "Must have" érzés miatt. Egyszer megpakoltam, lássam mennyi minden fér bele. Na azóta félek tõle! :)

Pityke11
12-29-2014, 05:13 PM
Van egy nagy Bergenem. "Must have" érzés miatt. Egyszer megpakoltam, lássam mennyi minden fér bele. Na azóta félek tõle! :)
Nem készitettél képeket esetleg a tartalmáról?Én még csak mh málhazsákot láttam megtömve.Az sem volt semmi.

Pityubá
01-19-2015, 04:01 PM
Nos eddig nem találtam rajta (valószínû nincs), viszont az 1.5 kg tetszett meg. Inkább tavaszi, nyári, õszi használatra tervezem. No meg a Karrimor tudtommal nemcsak civileknek gyártja a jóságokat elég régóta. Egyelõre csak hideg szobában teszteltem :). Most már összeállt annyi felszerelés nálam is, hogy egy kora tavaszi zsongás keretében az erdõben találjam magam és kényelmes avarágyon fogyasszam az aznapi vacsorát a ropogó tûz mellett :).
Azért a "márkás" gyártó tehetett volna bele azért a pénzért rovar hálót, a gagyinak gondolt olcsóbb/nehezebb Tecósék viszont erre is gondoltak.
Javaslom néked is másoknak is vásároljatok hálózsákotokhoz (akiében nincs) egyszerû ablakra szerelhetõ szúnyoghálót.
Ha ponyva alatt alusztok mert az ám a túlélõs dolog. (nyápicok meg védett jó meleg sátorban)
Saját tapasztalatból tudom kellemetlen éjjel címeres poloskával a szájban ébredni, fõleg hidegben mindenhová bemásznak ahová tudnak,
tavaly öszi Mecseki táborban szerzett tapasztalatot írom le.
Elõször nem húztuk le hálózsákjain fejrészében található rovarhálót, háát hamarosan nagy köpködés pálinkás szájöblítés után mindjárt tudtuk miért is építették be a rovarhálót. :D
Háát ennyi büdös Margitot (címeres poloska) még életemben nem láttam, gondolom a hideg elõl bújtak ahová tudtak.

doki
01-19-2015, 05:47 PM
Mifelénk büdös Bencének hívják Margitot. :)

varég
01-19-2015, 07:49 PM
Érdeklõdnék, hogy vált be a zsák, mennyire kényelmes cipelni?
Az Y vállpántok nem kényelmetlenek, stabilan tartják a pakkot?

Épülõ BOB:

http://imageshack.us/a/img837/228/hnxt.jpg

Az alapját egy igen kiváló zsák, egy Karrimor Field Pack adja. Késõbb teszek fel részletesebb képeket. Az elején a kedvenc késem (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?58-Saj%E1t-k%E9seid-peng%E9id&p=8395&viewfull=1#post8395), oldalán a már korábban bemutatott bozótvágó (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?310-Balta-boz%F3tv%E1g%F3-gyal%E1s%F3-f%FBr%E9sz&p=11847&viewfull=1#post11847).

Felülrõl/szembõl:

http://imageshack.us/a/img6/3990/d0ky.jpg

A tartalmáról késõbb, a megfelelõ, vadiúj BOB topicban. Tavasszal egy kemény osztrák gyalog/túlélõtúra szerves része lesz a zsák, jelenleg felkészülés zajlik. Arról biztos fogok cikkezni :)

mossberg-operator
06-16-2015, 07:22 PM
A francia F1-el van valakinek tapasztalata? Hol lehet ezt kapni? Haveromnak van, s nagyon tetszik, jonak nez ki, de o ugy kapta a franciaktol: 571057115712

mzperiksz
06-16-2015, 07:59 PM
Biztos hogy F1?

A francia F1-el van valakinek tapasztalata? Hol lehet ezt kapni? Haveromnak van, s nagyon tetszik, jonak nez ki, de o ugy kapta a franciaktol: 571057115712

A. L. Ias
06-16-2015, 08:03 PM
Nem készitettél képeket esetleg a tartalmáról?Én még csak mh málhazsákot láttam megtömve.Az sem volt semmi.

Basszus, elsiklottam felette. Nem készítettem képet, de akkor megpakolom megint, és blogolom.

Pityke11
06-16-2015, 08:06 PM
Basszus, elsiklottam felette. Nem készítettem képet, de akkor megpakolom megint, és blogolom.

Köszönöm a fáradtságod!!!:thumbup

A. L. Ias
06-16-2015, 08:28 PM
Nm! Bár nem a felszerelés összeválogatottsága, hanem a mennyisége lesz a lényeg.

(Te viszont a húsvét környéki íjpróbára nem reagáltál. Lassan megint lesz arra pár napom.)

A. L. Ias
06-16-2015, 09:07 PM
Érdeklõdnék, hogy vált be a zsák, mennyire kényelmes cipelni?
Az Y vállpántok nem kényelmetlenek, stabilan tartják a pakkot?

Igaz nem nekem szólt a kérdés, de rég nem válaszolt a címzett, így reagálnék rá.
Van ilyen zsákom és használni is szoktam.
A fórumon itt (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?325-Mit-csin%E1lt%E1l-a-h%E9ten-Mit-prepperkedt%E9l&p=36960&viewfull=1#post36960) írtam róla pár mondatot és kép is akad.

Általában 20 kg környékére pakolom (tudom, sok kacatot hordok magammal) és 10-15 km távokat megyek vele általában. Nekem kényelmes, az Y pántkialakítás nem zavaró, de egy jó derékheveder hiányzik róla. (Mondjuk nem is járõrözésre, hanem sûrû fel-le vételre tervezték).
Szeretem a modularitását, hogy egyszerûen válthatom a cipzározható oldalzsebekkel "helyzetérzékeny" részét a csomagnak, a zsákba pedig mehet az "állandó" cucc. MOLLE zsebezhetõ is, és szoktam is rá tenni (kaja, fõzõ/tüzes, IFAK, lámpa, tájoló) De zsebek nélkül is elég hely van benne.
http://magyarprepperforum.org/attachment.php?attachmentid=3157&d=1403445905

mossberg-operator
06-16-2015, 09:33 PM
Biztos hogy F1?

Nem, talan F2...

varég
06-17-2015, 04:29 AM
Igaz nem nekem szólt a kérdés, de rég nem válaszolt a címzett, így reagálnék rá.
Van ilyen zsákom és használni is szoktam.
A fórumon itt (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?325-Mit-csin%E1lt%E1l-a-h%E9ten-Mit-prepperkedt%E9l&p=36960&viewfull=1#post36960) írtam róla pár mondatot és kép is akad.

Általában 20 kg környékére pakolom (tudom, sok kacatot hordok magammal) és 10-15 km távokat megyek vele általában. Nekem kényelmes, az Y pántkialakítás nem zavaró, de egy jó derékheveder hiányzik róla. (Mondjuk nem is járõrözésre, hanem sûrû fel-le vételre tervezték).
Szeretem a modularitását, hogy egyszerûen válthatom a cipzározható oldalzsebekkel "helyzetérzékeny" részét a csomagnak, a zsákba pedig mehet az "állandó" cucc. MOLLE zsebezhetõ is, és szoktam is rá tenni (kaja, fõzõ/tüzes, IFAK, lámpa, tájoló) De zsebek nélkül is elég hely van benne.
http://magyarprepperforum.org/attachment.php?attachmentid=3157&d=1403445905

Köszönöm az infókat! :)

Közben sikerült szereznem egy Molle2 Patrol pack-ot zsebekkel, kb. harmad áron, mint amennyiért a Karrimort hirdették.
Hacsak nem találok jobbat, akkor megmarad. :)

Laci
06-17-2015, 10:00 AM

Ilyenem van , egyetlen hátránya , hogy az üres súlya 4,4 kg. Vastag anyag , kényelmes .

mossberg-operator
06-17-2015, 10:26 AM
Ilyenem van , egyetlen hátránya , hogy az üres súlya 4,4 kg. Vastag anyag , kényelmes .
Hol vetted? Mennyiert?

mzperiksz
06-17-2015, 04:44 PM
http://www.ebay.com/itm/Original-French-Backpack-90L-Alpha-CCE-Tarn-Army-Bag-B-/391059477746

varég
06-17-2015, 04:48 PM
Hol vetted? Mennyiert?
A Vaterán van egy srác, Petrovszki88, neki szokott ilyen zsákja lenni.
Illetve a Légiós military-ban is lehet találni effélét...

http://www.militaryplaza.hu/f4_francia_idegenlegios_hatizsak___hasznalt__ujsze ru_780

Laci
06-17-2015, 05:31 PM
Itt : http://www.militaryplaza.hu/f4_francia_idegenlegios_hatizsak___hasznalt__ujsze ru_780
De az enyám molle pántos . 4 darabból tudtam kiválasztani , hogy melyik kell , van esõvédõ is hozzá .

Pityke11
06-18-2015, 08:47 PM
Nm! Bár nem a felszerelés összeválogatottsága, hanem a mennyisége lesz a lényeg.

(Te viszont a húsvét környéki íjpróbára nem reagáltál. Lassan megint lesz arra pár napom.)

Élni szeretnék a íjpróba lehetõséggel,most szeretném rá kiszoritani az idõt.

D - törölt tag
08-30-2015, 07:48 AM
http://azolcsosag.hu/Praktikus-szupernagy-es-ultrakenyelmes-tura-hatizsak-40L-Khaki
Jó kis letisztult Kínai.Lehet rendelek egyet.

GAZDA
08-30-2015, 12:37 PM
http://azolcsosag.hu/Praktikus-szupernagy-es-ultrakenyelmes-tura-hatizsak-40L-Khaki
Jó kis letisztult Kínai.Lehet rendelek egyet.

Mennyit fog ez bírni?

varég
08-30-2015, 03:05 PM
Mennyit fog ez bírni?

inkább egy használt, jó állapotú katonai vagy túrazsák, lehetõleg Cordura-ból.
Ennyibõl kijöhet...

varég
08-30-2015, 03:13 PM
Apropó, lesz két darab katonai zsákom eladó, hamarosan felteszem õket a megfelelõ helyre. :)

LSVF
10-19-2015, 10:34 AM
Sajnos a tavaly vásárolt swiss arms, fekete, 3 napos táskám hiába tökéletes
számomra méretben, formában, minõségben viszont egy FOS!
Nem érte meg árban. A belsõ réteg faszán mállik, így látható milyen
gyenge "szövésû" anyagból van szegény. Nagy kár érte!
Még hordom amíg hordom, de az utód mi lesz? Ugyan ilyen kellene JOBB minõségben.
Ha valaki ilyet venne ne tegye.

suuperbus
11-15-2015, 10:11 AM
Sajnos a tavaly vásárolt swiss arms, fekete, 3 napos táskám hiába tökéletes
számomra méretben, formában, minõségben viszont egy FOS!
Nem érte meg árban. A belsõ réteg faszán mállik, így látható milyen
gyenge "szövésû" anyagból van szegény. Nagy kár érte!
Még hordom amíg hordom, de az utód mi lesz? Ugyan ilyen kellene JOBB minõségben.
Ha valaki ilyet venne ne tegye.

Jobban jártál volna egy valódi svájci katonai hátizsákkal, raktári vagyis surplus készletbõl. Egyszerûbbek, elpusztíthatatlanok. A 40-es évekbõl valókat is árulják még, azok is nagyrészt egyben vannak, igaz ezek inkább gyûjtõi csemegék. A legviccesebb a marhabõrös változat, ahol még a marha szõre is megvan. Valószínûleg öröklétre tervezték ezeket a cuccokat a derék svájciak.

szerafine
11-24-2015, 09:21 PM
Sziasztok! Jövõ héten tervezek venni kettõ hátizsákot. Errõl mi a véleményetek?

http://www.decathlon.co.hu/forclaz-70-hatizsak-id_8300839.html

A mi BOB-jaink, igazából INCH Bag-ek, mivel nincs BOL, és elõreláthatóan nem is lesz.:(

Alfa
11-24-2015, 10:02 PM
INCH-nek pláne szarok ezek a divatos vackok, akármilyen márkás is, át lehet köpni az anyagán mindnek.
Katonait, vagy katonai utánzatot nézz.
(Sok-sok év túra/stb tapasztalat mondatja.)

Doom
11-24-2015, 11:50 PM

A mi BOB-jaink, igazából INCH Bag-ek, mivel nincs BOL, és elõreláthatóan nem is lesz.:(

Figyelgetem a hozzászólásaidat és ,meg kell állapítanom,hogy ugyanazokat a hibákat szándékozol elkövetni,amit jómagam,pár éve! :D
Évtizedeken át,a természetet jártam/járom és éltem/élek benne.Hosszú pontyfogó versenyek,kitelepülések a csatorna partra,alvás a padon a Balcsin és csövezés egy szatyorral,a haverokkal.
Jól bevált,kipróbált dolgaim voltak/vannak,pont jó arra ,amire kitalálták.
Mikor rákattantam erre a prepper dologra én is így gondolkodtam,hogy majd egy szál hátizsákkal,számszeríjjal,késsel ,gombát majszolgatva és a vadat ûzve majd jól túlélek mindent!
Nagyon hõsies! A filmekben,youtube lájkvadász videókon kitûnõen mûködik!
A valóságban nem nagyon.Én is összevásároltam minden xart,aztán a tesztelésnél,használatnál kiderült,hogy a "régi" pecás tábori cuccok kitûnõek erre a célra is és az egyszerû,mindennapi túra cuccok használhatóbbak mint a márkadrága társaik.
Pl.a pár ezer forintos horgász hátizsákomból sokkal jobban lehet élni,mint a túrazsákokból,bár a hordása tény,hogy a nap végén már nem annyira kényelmes.De bírja,nem ázik be,minden elfér benne.
Vagy a kétezres túrabalta lealázza 10-20 ezres kategóriákat.
Vagy 9 ezeré találtam tökéletes túlélõ kést,ami valóban !!!! jó!
Vagy a kis kínai tisztító valóban ihatóvá teszi a tó vizét,a harmadikat nyúzom.
Ahogy írod élni akartok a táskákból.
Ez esetben egyszerû pecás zsákot javaslok és egy gurulós szatyrot(skótkockásat :),ez nagyon fontos).
Ahhoz az életmódhoz jóval több felszerelés kell,mint egy sima sétához a bol-ig,max két alváshoz.
A ponyva itt nem mûködik,sátor kell,nem is a picike és nem is gagyi.+matrac,kényelmes hálózsák(nem könnyû túra,vizes kannák,bogrács,tálca,kötelek,több ruha,illatszer,élelem,szerszámok...iszonyat cucc.
Hátizsákban cipelve egy óra és totális csõd.El sem bírjátok.
Úgyhogy ne higgyetek a "hõsöknek",nem olyan eccerû az.
Rossz példa 6636
Jó példa 6637
Legalábbis azoknak akik a cuccukból akarnak élni!

GAZDA
11-25-2015, 06:48 AM
Vagy a kétezres túrabalta lealázza 10-20 ezres kategóriákat. Na erre kíváncsi vagyok!

Doom
11-25-2015, 03:02 PM
Vagy a kétezres túrabalta lealázza 10-20 ezres kategóriákat. Na erre kíváncsi vagyok!
Már feltettem a tesztet,hozzá is szóltál!

astonferi
11-25-2015, 05:04 PM
asszem próbálgattuk eleget pacázáson. minden megfelelt és megúszta ( kivéve Alias rádiója :D ) ilyen tapasztalatok kellenek még

GAZDA
11-25-2015, 06:12 PM
Elnezest a bocsanatert. Elgurult a gyogyszerem. Azert most is azt mondom kell a felszerelesbe nehany kritikus elem ami Minõségi darab kell legyen. Nem markas de minosegi pl. a regi Rima fejszek olcsok es minosegiek.

suuperbus
11-25-2015, 07:35 PM

Hátizsákot úgy érdemes választani, mint amikor ruhát vesz az ember. nem mindegy mennyire széles a válla az illetõnek, milyen magas. Legyen vízhatlan a hátizsák vagy veszel hozzá külön esõvédõt? Mert az tuti, hogy elõbb utóbb esni is fog...
Mi lesz benne, mennyire sokat mentek vele vagy csak bedobjátok a kocsiba?
Mennyire kényelmes a hátrésze és mennyire tart el hordáskor (nem izzad bele az ember) stb.
Sok szempont, ezeket elõre érdemes tudni és úgy felpróbálni.

Ránézésre ez a hátizsák nem tûnik rossznak, én a helyedben azért elõtte biztosan megnézném a katonai felhozatalt, azok árban nagyon jók szoktak lenni és nem mind terepmintás, amit én például nem szeretek.

szerafine
11-25-2015, 07:49 PM
Hátizsákot úgy érdemes választani, mint amikor ruhát vesz az ember. nem mindegy mennyire széles a válla az illetõnek, milyen magas. Legyen vízhatlan a hátizsák vagy veszel hozzá külön esõvédõt? Mert az tuti, hogy elõbb utóbb esni is fog...
Mi lesz benne, mennyire sokat mentek vele vagy csak bedobjátok a kocsiba?
Mennyire kényelmes a hátrésze és mennyire tart el hordáskor (nem izzad bele az ember) stb.
Sok szempont, ezeket elõre érdemes tudni és úgy felpróbálni.

Ránézésre ez a hátizsák nem tûnik rossznak, én a helyedben azért elõtte biztosan megnézném a katonai felhozatalt, azok árban nagyon jók szoktak lenni és nem mind terepmintás, amit én például nem szeretek.

Igen, én is így gondoltam, személyesen veszem meg mindenképp. Pillanatnyilag találtunk 4 lehetséges BOL helyet, ezeket fogjuk a következõ másfél hónapban feltérképezni, és legvégsõ megoldásnak marad Szibéria. Oda is meg van az útvonal terv, de még két különbözõ õtvonalat ki kell mellé dolgoznom, hogy legyen választási lehetõségünk gebasz esetén. Szóval, ha Szibéria, mindenképp sok dolog lesz benne, mert nálam lesz a fiam ruházata, és a lehetõ legtöbb élelmiszer. Fiamnál a fegyver, a felszerelések, a sátor, és Õ fogja szükség esetén a lányzót, vagy az öccsét cipelni is. Nála lesz a vízkészletünk is, tehát mi ketten visszük a legtöbbet majd.
Lehet próbának veszek egyet, ha más nem, elhasználjuk kisebb kirándulásokhozm, vagy amikor a lányt viszem a kollégiumba. Ha meg veszem irok róla tapasztalatot. ;)

haven
11-25-2015, 07:58 PM
Nekem is szimpi Szibéria :thumbup

suuperbus
11-25-2015, 08:06 PM
Szibériába kizárólag a transzszibériai vasút elsõ osztályán, minõségi pezsgõvel, kaviárral és kubai szivarral ellátva érdemes elindulni! :)

Doom
11-25-2015, 08:11 PM
Jóóóóóóóóóó, menjünk Szibériába!
Láttam egy videót,hogy kanállal és bálamadzaggal fogták a méteres csukákat!
Ott a helyem!Ja és a kutyám is "haza" tér legalább!

suuperbus
11-25-2015, 09:33 PM
Oroszok képesek a tajgában évtizedekig elszigeteltségben élni, de itt a mondatban az elsõ szó meghatározó: oroszok... ;)
Itt a sztori:

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2013/01/30/40_evig_elt_elzartan_egy_sziberiai_csalad/

LSVF
11-26-2015, 08:55 AM
Igen, én is így gondoltam, személyesen veszem meg mindenképp. Pillanatnyilag találtunk 4 lehetséges BOL helyet, ezeket fogjuk a következõ másfél hónapban feltérképezni, és legvégsõ megoldásnak marad Szibéria. Oda is meg van az útvonal terv, de még két különbözõ õtvonalat ki kell mellé dolgoznom, hogy legyen választási lehetõségünk gebasz esetén. Szóval, ha Szibéria, mindenképp sok dolog lesz benne, mert nálam lesz a fiam ruházata, és a lehetõ legtöbb élelmiszer. Fiamnál a fegyver, a felszerelések, a sátor, és Õ fogja szükség esetén a lányzót, vagy az öccsét cipelni is. Nála lesz a vízkészletünk is, tehát mi ketten visszük a legtöbbet majd.
Lehet próbának veszek egyet, ha más nem, elhasználjuk kisebb kirándulásokhozm, vagy amikor a lányt viszem a kollégiumba. Ha meg veszem irok róla tapasztalatot. ;)

Hát ha már ennyire belemerülsz a helyedben elmélyednék a Bushckraft tudományában is.
Gyakorlati dolgok!!
Ajánlom melegen ezt:
http://oszkarsteiger.blogspot.hu/search?updated-min=2015-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2016-01-01T00:00:00-08:00&max-results=7

Nagyon tapasztalt és sok felé járt. Az oldalon szerintem mindent megtalálsz.

Plusssz ez természetesen:
http://www.bushcraft.co.hu/

Csak prepper ismeret és gyakorlat nem biztos hogy elég lesz az úton.
Bár még nincs nagy zsákom, de 80l max 100l nem vennék magamnak többet.
Baszott nehézre meg lehet tömni oszt cipelni is....
Gyerekekkel meg pláne nem (lesz/lenne)könnyû.
Nagyon meg kell válogatni mit is visztek magatokkal.
Minden esetre nagyon jól nyomod!:tapsol::thumbup

Henrietta1
12-03-2015, 03:15 PM
Sziasztok! A Milipolban az 5.11 Rush 24 hátizsák 37.000 ft-ról 20.000 ft-ra van leárazva. Ma voltam bent a boltban, van még nekik pár darab.

haven
12-03-2015, 03:27 PM
Köszönjük az infót! Nekem van egy ilyen, csak ajánlani tudom, egyszerûen szuper!

Doom
12-21-2015, 03:30 PM
http://www.decathlon.co.hu/bigame-kamobr-hatizsak-45-90-l-id_8282736.html
Van ilyen hátizsákja valakinek?

Bowman
12-21-2015, 09:23 PM
http://www.decathlon.co.hu/bigame-kamobr-hatizsak-45-90-l-id_8282736.html
Van ilyen hátizsákja valakinek?

Bárcsak lenne:D
Körbe tapogattam a boltban. Nem egy hétköznapi darab!!!

Katafrakta
01-19-2016, 02:39 PM
A rush 24-be simán belefér a 72 órás felszerelés hazai körülmények között? Mit gondoltok?

haven
01-19-2016, 03:02 PM
Nekem az van,imádom. De és szerintem nem rakható bele 72 órai cucc. Télen meg pláne. Persze,ugye ez is lehet relatív,ki mit tart 3napos cuccnak. Min 3l víz,kaja,ponyva,hálózsák,derékalj,némi tartalék ruha és a szokásos felszerelés.Az én cuccaim nem férnek bele.

varég
01-19-2016, 09:42 PM
A rush 24-be simán belefér a 72 órás felszerelés hazai körülmények között? Mit gondoltok?

Ez érdekes része a hátizsák témának:

Vegyünk egy 160 magas, és 70 kilós embert, illetve egy 185 magas és 110 kilósat.

Ugyanolyan ruhákkal felszerelve, persze a méret eltéréseket betartva, a kisebb emberkének kisebb térfogatú hátizsák kell.
Ez a ruhák méretébõl adódó térfogat többlet miatt van.
A fórumokon emiatt sokan csalódnak a zsák választása után, mivel ezt a tényezõt nem veszik figyelembe...

Érdemes a szállítandó felszerelést összepakolni, és ahhoz választani egy hátizsákot némi ráhagyással.

Doom
01-19-2016, 11:27 PM
No ,mire van szüksége egy egészséges felnõtt férfinak/nõnek 72 óra alatt?!
-Max 9 liter víz,pusztán inni,arcot mosni,fürödni,ha talál vizet az jó,ha nem az nem túl nagy probléma.Fogat mosni ,két korty,de vihet egy csomag rágót is.Ennyit hülyeség cipelni,úgyhogy kell két literes petpalack és egy kis víztisztító.
-Max 9000 Kcal,de ez szélsõséges terhelés esetén,amúgy 6000 bõven elég,semmi baj nem lesz.Ez 3 MRE+3 kis húskonzerv/csoki vagy kiló kenyér,kolbász,szalonna,csoki(azért itt vigyázni,mert a szalonna inni kér)+3 instand kávé(luxus)
-1 literes edény saválló,csajka,ilyesmi
-hálózsák
-2*3 ponyva (obi 70 gr/m2,3 napra bõven elég)
-20 méter 5 mm kötél
-poncsó(nem ripstop,hanem rendes vízálló)
-hõvisszaverõ fólia+hõvisszaverõ hálózsák=bivakzsák)
-1 póló,2 alsó,2 zokni
-"A" eü csomag,kiegészítve pár gyógyszerrel,egy levél víztisztító tablettával
-1 csomag nedves wc papír,fogmosó cucc,1 szappan
A fólia összetekerve megy a hátizsák aljára,a hálózsák kiterítve,a poncsóba tekerve megy a hátizsák tetejére,középen megkötve,két oldala lehajtva és a hevederekkel rögzítve.(így jobb is,mert ha kívül van,gyorsan le lehet venni,rá tudsz ülni ha pihensz)A többi bõven elfér a 23,5 órás zsákban(az edénybe is bele pakolhattok.)
A ruházat zsebes nadrág+min. négy zsebes téli kabát/jó idõbe mellény.
-A farzsebekbe két ruha zsebkendõ.
-a két comb zsebbe könnyû,puha,nem törékeny dolgok (pl eü csomag,zokniba tekerve a víztisztító vagy gyufa nejlonba)
-Az övre megy a túlélõ kés (nagy méretû erõs kés,ami jó tüzet is gyújtani,vagy mini bozótvágó),akinek van oldal fegyver
-mellény kabát zsebbe megy a pénztárca belsõ zsebbe.A külsõ zsebekbe zseblámpa(tarcsi elem a csajkába),bicska(konzervnyitós),pici kés(pl mora,F1) vagy egy erõs bicska,térkép,0,3 pet palack,napszemüveg,iránytû,gázspray,tartalék tár és az ilyesmi apróságok.De figyeljetek oda,hogy ha hasra estek, ne törjön össze semmi.
Úgyhogy elég az a hátizsák három napra!

Ihasz Laci
01-21-2016, 01:51 PM
Nekem az van,imádom. De és szerintem nem rakható bele 72 órai cucc. Télen meg pláne. Persze,ugye ez is lehet relatív,ki mit tart 3napos cuccnak. Min 3l víz,kaja,ponyva,hálózsák,derékalj,némi tartalék ruha és a szokásos felszerelés.Az én cuccaim nem férnek bele.

en nemsokara megyek wales-be a hegyekbe egy 3 napos turara. egy 30literes hatizsakkal. az alvos cuccokat kivulre rogzitem a tobbi meg elfer benne, es ez teli holmi.

haven
01-21-2016, 01:57 PM
azért azt is nézni kell, hogy hálózsák és hálózsák között is van különbség. Az enyém 1.8kg alig összenyomható és ráadásul nyári. +5 foknál egy óránál is kevesebbet aludtam benne. De most ez van és ez a felszerelésem még egy darabig. és közel akkora, mint egy 30 literes hátizsák.

Ihasz Laci
01-21-2016, 02:26 PM
azért azt is nézni kell, hogy hálózsák és hálózsák között is van különbség. Az enyém 1.8kg alig összenyomható és ráadásul nyári. +5 foknál egy óránál is kevesebbet aludtam benne. De most ez van és ez a felszerelésem még egy darabig. és közel akkora, mint egy 30 literes hátizsák.

nekem az alvos cuccom az ket nyari halozsak meg egy fleece pokroc, ezek vannak egybe gonygyolve es a hatizsak aljara lesznek rogzitve.
aztan van egy onfelfujos matracom ami meg a zsak tetejere fog menni. ez az alvos cucc ez megy kivulre. a tobbi amit viszek mind belefer a 30literes zsakba.

haven
01-21-2016, 02:38 PM
a többi nekem is belefér. Ezekkel van csak probléma. És nem szeretem a kívül rögzített nagy és nehéz dolgokat. Ha azt mind felrakod, nagyobb lesz a térfogatuk, mint a zsákodnak magának. Nekem az zavaró

Ihasz Laci
01-21-2016, 03:00 PM
a többi nekem is belefér. Ezekkel van csak probléma. És nem szeretem a kívül rögzített nagy és nehéz dolgokat. Ha azt mind felrakod, nagyobb lesz a térfogatuk, mint a zsákodnak magának. Nekem az zavaró

hat azert nagyobb nem lesz de majdnem akkora az igaz. viszont sulyban elosztasban nem sokat valtoztat mert nem nehez egyik sem.
ez is csak szokas kerdese, ki mit szeret. engem pl tok nem zavar, hogy kivulre vannak felfogatva.

ha nagyon kukacoskodni akarnek azt mondanam, hogy azert jobb a kulso felfogatas mert sulyt lehet vele sporolni.
minnel tobb mindent akarsz berakni annal nagyobb zsak kell. egy merevitos (foleg fem merevitos) hatizsaknal ez sok extra suly a nagyobb meret miatt.
a kisebb hatizsakkal (kisebb onsuly) ugyanazt a cuccot el tudom vinni es amit megsporolok a zsak sulyan 1-3kg azt meg extra felszerelesnek bepakolhatom ha akarom.
de ez csak akkor szamit ha a suly nagyon fontos tenyezo. egy sima turanal nemhiszem, hogy annyira erdekelne.

haven
01-21-2016, 03:23 PM
na igen. Én meg gyúrok, 1-3 kilót csak már eltudok vinni:D

varég
01-21-2016, 09:43 PM
... És nem szeretem a kívül rögzített nagy és nehéz dolgokat. Ha azt mind felrakod, nagyobb lesz a térfogatuk, mint a zsákodnak magának. Nekem az zavaró

És a súlypont, meg a hátizsák kényelme is változni fog elég sokat...

Ihasz Laci
01-22-2016, 12:38 PM
És a súlypont, meg a hátizsák kényelme is változni fog elég sokat...

hogyan?

ha veszel ket zsakot az egyik 30l a masik meg 55l es ugyanugy pakolod meg oket. annyi lesz a kulonbseg, hogy a 30l-es zsakon a halozsak (alul) meg a matrac (felul) kivul lesz. de attol meg ugyan ott fognak elhelyezkedni mint az 55l-es zsaknal. csak ott belul lesznek.

hogy valtoztat a sulyelosztason a kivulre pakolas ha ugyan ott van mintha a zsakon belul lenne?
a kenyelmnel ugyanez, hogyan valtoztatna a kenyelmen a kivulre pakolas?

varég
01-22-2016, 09:31 PM
hogyan?

...

hogy valtoztat a sulyelosztason a kivulre pakolas ha ugyan ott van mintha a zsakon belul lenne?
a kenyelmnel ugyanez, hogyan valtoztatna a kenyelmen a kivulre pakolas?

Eddigi tapasztalataimat írtam csak.
Amit kívülre teszel(nem moll-zsebbe), azt sajna nem tudod eléggé stabilan rögzíteni ahhoz, hogy nem mozogjon kicsit sem.(lehet nekem nem sikerült csak?)
Illetve a külsõ dolgokba mindig beleakadok, ami engem zavar.
Nem a súlyELOSZTÁS hanem a súlyPONT fog változni, ami mozgás közben problémát okozhat(minél magasabbra kerül, annál könnyebb elesni, kibillenni menet közben(vagy buszon-vonaton).

Ihasz Laci
01-22-2016, 10:03 PM
Eddigi tapasztalataimat írtam csak.
Amit kívülre teszel(nem moll-zsebbe), azt sajna nem tudod eléggé stabilan rögzíteni ahhoz, hogy nem mozogjon kicsit sem.(lehet nekem nem sikerült csak?)
Illetve a külsõ dolgokba mindig beleakadok, ami engem zavar.
Nem a súlyELOSZTÁS hanem a súlyPONT fog változni, ami mozgás közben problémát okozhat(minél magasabbra kerül, annál könnyebb elesni, kibillenni menet közben(vagy buszon-vonaton).

ezert kell a konnyo dolgokat magasrag pakolni, hogy a sulypont ne nagyon vandoroljon.
engem annyira nem zavart eddig a kulso felfuggesztes. a halozsak van legalul ami nagyon kicsi suly. a zsak aljaba, kozepere teszem a nehez dolgokat, kozel a hatamhoz. kivulre a zsak tetejere meg a matracot ami megint nem nehez. max egy kicsit zavaro lehet buszon vagy suru erdoben az igaz.

nekem a legnagyobb problemam a kulso pakolassal a vizhatlansag. a hatizsakomnak van sajat esovedo huzatja. de az csaka a hatizsakot takarja. es ha mar pakoltam ra kivulrol nem is tudom ra huzni. mondjuk vettem mar egy kulonallot ami eleg nagy. de nekem ez volt a legnagyobb bajom a kulso pakolassal.

Doom
01-31-2016, 05:18 PM
Upsz,rossz topicba raktam.:)

Doom
01-31-2016, 05:23 PM
Na meg is van a következõ project.
Mivel a keri forgalomba nem kapni használható dolgokat,sem kést,sem edényt,sem semmi mást,így magamnak kell legyártani.
6895
fogok csinálni/csináltatni egy ilyesmit.
kapucnival,lecipzározható szúnyoghálóval,egy külsõ vízhatlan anyagból,mint bivi zsák és egy belsõ meleg anyagból,mint hálózsák/kabát,annyi és olyan zsebbel,amennyit ÉN akarok.A varrónõ biztos szentségel majd,de hát ez van,majd felköszöntöm névnapjára és úgy mellékesen odaadom a zacskót :D
De most tényleg,miért nem terveztek erre kapucnit,szúnyog hálót és a külsejére még zsebeket,és kívül vízálló anyagot?Már rendelném is meg!
Elmegyek már ilyen outdor tanácsadónak,mert a tervezõk nem igen tudják mi kell a turistának,vadásznak,horgásznak!:mad:

varég
01-31-2016, 05:38 PM
..
Elmegyek már ilyen outdor tanácsadónak,mert a tervezõk nem igen tudják mi kell a turistának,vadásznak,horgásznak!:mad:

Ezzel egyet értek.
Sajna a tervezéskor sokszor a külsõ megjelenés, logo, ilyesmi fontosabb, mint a használhatóság, praktikum...
(pl. nekem a múmia szunyatasak használhatatlan, nem tudok megmaradni benne, sokat forgolódom)

Doom
01-31-2016, 05:52 PM
találtam egy majdnem...jót!
http://www.hunting-shop.hu/produkty/teli-kabat-les-zsakkal/107026002/?zprava=vybrat_velikost
na de 60 rugó?

varég
01-31-2016, 06:08 PM
A régi, katonai zsák nem lenne megfelelõ?
(a méretét ismerem, nem kicsi)

GAZDA
01-31-2016, 07:20 PM
Na meg is van a következõ project.
Mivel a keri forgalomba nem kapni használható dolgokat,sem kést,sem edényt,sem semmi mást,így magamnak kell legyártani.
6895
fogok csinálni/csináltatni egy ilyesmit.
kapucnival,lecipzározható szúnyoghálóval,egy külsõ vízhatlan anyagból,mint bivi zsák és egy belsõ meleg anyagból,mint hálózsák/kabát,annyi és olyan zsebbel,amennyit ÉN akarok.A varrónõ biztos szentségel majd,de hát ez van,majd felköszöntöm névnapjára és úgy mellékesen odaadom a zacskót :D
De most tényleg,miért nem terveztek erre kapucnit,szúnyog hálót és a külsejére még zsebeket,és kívül vízálló anyagot?Már rendelném is meg!

Pontosan mire kell neked egy ilyen izé?
Szúnyoghálót kb. 500 ft-ért tudsz venni katonait de ha több kell: http://www.splav.ru/goodsdetail.aspx?gid=20071116192052312000
beépített szúnyoghálós.
Lesen én jobbnak tartom az irhabunda és pokróc kombót: lehúzom a bakancsot/csizmát és pokrócot ráhajtom a lábamra, ez a legmelegebb módszer és gyorsan lehet indulni ha kell.
Nem akarom elvenni a kedved a kísérletezéstõl én is sok ilyen dolognak utánajártam de sokszor olcsón és jobb minõségben meg lehet az ilyeneket venni.
Tudod nincs új a nap alatt! Más is gondolkozott már ezeken a problémákon.

Katafrakta
09-21-2016, 07:41 PM
Mil-tec hátizsákok milyenek? Van valakinek tapasztalata? Áruk elég kedvezõ...

haven
09-21-2016, 07:59 PM
olyan közepes....a gagyi kínaiaknál jobb, a kifejezetten hátizsák gyártóknál gyengébb minõségû. Szerintem.
én most újítottam egy osztrák zsákot Georg Essl gyártmány.Õk gyártják ezt a típust hadiban is. Mivel teljesen túrazsák koncepción alapul, így normálisan viselhetõ és használható.
http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/essl%20osztrak%20harci%20es%20hegyivadasz%20hatizs ak,%20modernizalt%2060%20literes-detail

sukran4fish
02-13-2017, 11:36 PM
Én ezen a zsákon gondolkodtam most, kellene valami 50+ literes ami nem málha, és belefér a keretbe. Nem mintha nagyon garasoskodni akarnék de nem szeretek sokat költeni olyasmire amihez nem értek eléggé ahhoz, hogy valóban átlássam az értékét. http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/bw%20hegyivadasz%20hatizsak,%20flecktarn,%20eredet i-detail

Rozsomák
04-21-2017, 07:42 AM
Csak nekem tetszik nagyon?
http://www.banggood.com/Mens-Retro-Canvas-Messenger-Leg-Bag-Travel-Crossbody-Bags-p-967587.html?currency=USD&utm_source=facebook&utm_medium=cpc_fashion&utm_content=thomas&utm_campaign=rm-dpa-mb-bnview120-auto-P1&utm_ho=18-65

LSVF
04-21-2017, 11:52 AM
Combtáskának kicsit erõs.
Amúgy nem rossz.

pavo
04-23-2017, 07:18 PM
Az a helyzet, hogy 5-6 év után búcsút kell mondanom az M-Tramp taktikai hátizsákomnak. Elég sokat próbált darab volt, szóval nem csodálkozom rajta, hogy eljött ez a pillanat. Szóval ismét lenne pár kérdésem.

- A Mil-Tec táskák mennyire megbízhatóak?
- Ti milyen táskát ajánlanátok maximum 15 ezer forintos áron, ami megegyezik az alábbi feltételekkel? MOLLE kompatibilis, több rekesz, 20-40 literes.

Eddig ez a kettõ, ami felkeltette az érdeklõdésem.

http://hidegfem.eu/item.php?tid=2627
http://hidegfem.eu/item.php?tid=2628

GaborV
04-23-2017, 09:33 PM
Most lehet nevetni fogsz Pavo, de nekem ez vált be a legjobban:
http://media.fastudent.com/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x500/059346dbaccbf8b838a2ae9c36e32a34/a/b/abeona-300-30-l-backpack-black-grey.jpg

Abeona 300 30 L 3500ft volt ami potom ár, strapabíró és rengeteg ötletes rekesz van. 2 éve durván nyúzom és jobban bírja mint az elõzõ "márkás".

Ha profibb kell X-ACCESS SOLOGNAC 30l backpack. Tudja amit a profik, sok vadász ismerõs használja ezt. 10k
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/61/c3/6f/61c36f7f38042ac6ad819f4e058cec06.jpg

pavo
04-24-2017, 06:05 AM
Ez inkább melós EDC táska lenne, nem pedig túlélõ. Leírom, hogy mik lennének benne:

- 1 db 15.6" laptop
- 1 flakon 1,5 literes ásványvíz
- 1 db A5-ös füzet
- 1 db esõvédõ poncsó
- 1 db krimpelõ fogó
- 2 tekercs szigetelõszalag
- 1 tekersz ragasztószalag
- 1 db mobiltelefon töltõ
- 2 csomag (20 db) RJ-45 csatlakozó
- 1 db EÜ csomag (1 csomag gézlap, 1 tekercs Leukoplast, 1 db alkoholos kézfertõtlenítõ zselé, 1 db orrspray, 1 db vietnámi balzsam, 1 db szõlõzsír, 1 db 30 ml-es Betadine, 1 doboz láz- és fájdalomcsillapító, 1 doboz gyulladáscsökkentõ, 1 doboz porcerõsítõ, 1 doboz multivitamin, 1 doboz aktív szén)
- 1 db szemüvegtok
- tollak, alkoholos filcek
- 1 db külsõ merevlemez
- Különbözõ apróságok. Pl.: Zsebkés, pendriveok, öngyújtók, kanálgép, lakáskulcs, mentolos cukor, füldugó, papír zsebkendõ... stb.

Ezért is kellene, hogy több rekeszes és MOLLE kompatibilis legyen.

mzperiksz
04-24-2017, 07:20 AM
Napi szinten hordom már négy éve, engem meggyõzött.
https://www.maxpedition.com/collections/packs/products/kodiak-gearslinger?variant=28116115793

pavo
04-24-2017, 07:45 AM
Találtam egy szimpatikusat. Ráadásul magyar termék. Bár többe kerül, mint amennyi a keret.

https://www.youtube.com/watch?v=JBdUl0p4mQ0

LSVF
04-24-2017, 08:09 AM
Tanki cuccaiban nem fogsz csalódni.

varég
04-24-2017, 01:14 PM
Találtam egy szimpatikusat. Ráadásul magyar termék. Bár többe kerül, mint amennyi a keret.

https://www.youtube.com/watch?v=JBdUl0p4mQ0

Páran használjuk ezt a zsákot is túrázáshoz, nagyon jól ki van találva, látszik rajta, hogy Tanki elég sokat jár a Vadonban.

A vászon impregnálás után teljesen vízálló, de egy esõhuzattal tovább is fokozható a víz védelem.
A molle csíkok megtévesztõnek tûnhetnek, de tökéletesen felfûzhetõ rá bármilyen molle szabványú tok, tároló, vagy szerelék

Megéri a többletköltséget szerintem!

Mellékelek egy képet a bõvíthetõségrõl is :)

http://remetekelmek.hu/

7990

Ihasz Laci
04-25-2017, 04:26 PM
ma voltam kicsit nezelodni a sportsdirect-ba.

jottek ki nemreg uj karrimaor hatizsakok. nagyon jo aruk van es az egesz palettat lefedik a kicsi 20L tol egeszen a nagy turazsakokig. erdemes szetnezni a weboldalukon

pavo
04-27-2017, 08:03 AM
Egy 36 literes Mil-Tec lett a kiválasztott hátizsák. Hozzácsaptam még a rendeléshez egy Morát meg egy Opinelt. Aztán majd szépen sorban jönni fog a többi apróság. EÜ felszerelés, esõvédõ, Tanki féle Bóklászó... stb.

Gabe
05-15-2017, 01:48 PM
Sziasztok!

A 90-es évek végén vettem Amerikában egy L.L Bean hátizsákot, és legnagyobb sajnálatomra sokévi használat után tönkrement. Igazából a vízhatlan bevonat lepergett belül,én hülye meg kidobtam a zsákot ezért.
Ma már nem dobnám ki...
A lényeg hogy valami hasonlót keresek a piacon, de valahogy nem találok ilyen paraméterekkel hátizsákot.
A mérete kb: 40*45*30 cm volt. A belseje egy nagy osztatlan tér volt.
A kényelme is jó volt, sokat mentem vele túrázni is. Az ebay-en még néha felbukkan egy használt darab, de csak amerikai eladóktól, így a posta miatt nem hiszem hogy megérné megvenni.
Van szerintetek hasonló zsák a boltokban?

8017

varég
05-15-2017, 05:09 PM
Sziasztok!

A 90-es évek végén vettem Amerikában egy L.L Bean hátizsákot, és legnagyobb sajnálatomra sokévi használat után tönkrement. Igazából a vízhatlan bevonat lepergett belül,én hülye meg kidobtam a zsákot ezért.
Ma már nem dobnám ki...
A lényeg hogy valami hasonlót keresek a piacon, de valahogy nem találok ilyen paraméterekkel hátizsákot.
A mérete kb: 40*45*30 cm volt. A belseje egy nagy osztatlan tér volt.
A kényelme is jó volt, sokat mentem vele túrázni is. Az ebay-en még néha felbukkan egy használt darab, de csak amerikai eladóktól, így a posta miatt nem hiszem hogy megérné megvenni.
Van szerintetek hasonló zsák a boltokban?

8017

Szia!
Szerintem keress Alice pack-ot, az hasonló kivitelû, 3 méretben létezik.
(feltéve ha nem zavar, hogy csõvázas- a légiós military-ban szokott lenni egész újszerû)

suuperbus
05-21-2017, 09:01 AM
Nekem a régi svájci hadseregben rendszeresített hátizsákok tetszenek a leginkább. Van egy vízhatlan verzió, amolyan mindenes alap, de most megnézegettem Tanki cuccait és pont ennek az iránynak felel meg, csak kézi készítésû és új, jobban viselhetõnek tûnik.
(Ha már Svájc szóba került, errõl külön topicot lehetne indítani: Svájc ahol a prepperség az alap!)

coco
05-21-2017, 09:51 AM
Érdekes topik lenne, hajrá!

Gabe
06-21-2017, 02:20 PM
A 30-40 literes zsák keresés közben találtam egy 20 literest, ami rohadtul megfogott. Egy horgászboltban volt...
A cipzárak és a húzóik nagyon jó minõségûek, az elsõ zseb nagyon jó pakolható zsebekkel van, és az aljában van egy kihajtogatható esõvédõ huzat.
Ivóvíz tartályt is lehet beletenni megvan a kivezetése. Megvettem, a nagyobb zsák majd megtalál máskor: D

8069

https://www.amazon.co.uk/Chub-Sack-Lightweight-Fishing-Rucksack/dp/B004MZ65X0

Alpha
08-11-2017, 06:33 AM
Én egy 80 literes bergans hátizsákot vettem két darab 15 literes day-pack-el, amiket össze lehet csatolni és külön hátizsákként használni. Megvan hozzá a vállpánt is.
Elnyûhetetlen impregnált anyagból van. Kicsit feltûnõ utcai viseletnek de funkcionális, terepen környezetbe olvad és megbízható.
Nekem megérte az árát!