View Full Version : Hátizsákok, málhazsákok
Kezdem az enyémmel.
5.11-es 12 órás hátizsák. (Azért 12 órás a neve, mert 12 órára elegendõ holmit lehet belepakolni.)
Mielõtt megvettem, azt hittem hogy kicsi lesz és nem fér majd bele semmi, de tévedtem. A mérete tökéletes. Több államot is körbeutaztam vele és nagyon kényelmesen meg lehet pakolni, a kialakítása miatt teljesen szétcipzározható, nagyon praktikus. Az anyaga masszív, de az 5.11-es márkától ez el is várható. Ha jól emlékszem 80 dollárt adtam érte. (Kaptam hozzá egy ingyen sapkát.)
http://www.youtube.com/watch?v=NPRjELruEE0
:cool:
mossberg-operator
04-03-2013, 07:51 PM
http://www.amazon.co.uk/Mil-Tec-Patrol-Assault-Tactical-Rucksack/dp/B0032TE0VQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365018658&sr=8-1
Kerdes: amikor a hatreszt megkopogtatod, az mi ott? Miert?
Ha megtöltöd a hátizsákot, akkor kényelmes és nem nyomja a hátad.
A Mil-Tec márkáról még nem hallottam, arról nem tudok mit írni. De az 5.11, Blackhawk, MaxPedition az nem okoz csalódást. :)
mossberg-operator
04-03-2013, 08:01 PM
Asszittem kevlar/pancellemez betet...:)
Áh, az drága lenne. Legális, csak drága. Persze pl. soft trauma-packot lehetne tenni bele, a 9mm-es lövedéket talán megfogná. :)
Don't Panic
04-06-2013, 07:38 PM
Ez már nem is csak egy mezei hátizsák. Ez már egy rendszer. Lego katonabácsiknak. :D
http://www.youtube.com/watch?v=-8bU7vcvadM
Ha 15 percet tud róla beszélni, akkor biztosan nagyon speciális. :haha: Meg is nézem a videót, kíváncsi vagyok hogy mit mond benne.
Don't Panic
04-06-2013, 07:52 PM
Talán a legjobb 3 napos zsák a világon. Ráadásul ez méretre készül, akár egy jó öltöny. Természetesen ezt az ára is tükrözi. A front nyitás és a full PALS pántozás teszi eszméletlen variálhatóvá és maximálisan szervezhetõvé. Plusz a Kifaru hordrendszere a legjobbak között van és akár 25%-kal könnyebbnek érezheted egy ugyanannyira megpakolt zsákhoz képest - hosszútávon ez prioritást élvez mindennel szemben:
http://www.youtube.com/watch?v=p6JsRHsQBow
Don't Panic
04-06-2013, 07:54 PM
Ha 15 percet tud róla beszélni, akkor biztosan nagyon speciális. :haha: Meg is nézem a videót, kíváncsi vagyok hogy mit mond benne.
Van mit mondani róla, mert brutálisan variálható. ;)
fisligery
04-06-2013, 07:54 PM
Tetszik a hátizsák az ára már kevésbé:eek:
Don't Panic
04-06-2013, 07:57 PM
Valóban nem egy átlagos magyar pénztárcához van igazítva. De, ha azt nézed, hogy csak egyszer kell megvenned...
Vagy egyszer vegyél egy sz***t, az az elsõ alkalommal megbosszulja magát.
Különleges egységeknek készült, különlegesen nagy pénztárcával. :)
fisligery
04-06-2013, 08:31 PM
Hát , igen inkább veszek egyszer jót ,mint sokszor sz*rt .
Bergen hátizsákot használ valaki ?
Chupakabra
04-09-2013, 06:10 PM
http://www.youtube.com/watch?v=_D_IDCKV5IM
hátizsák bepakolása.
A legjobb ahogy felveszi. Kipróbáltam és negyedóráig röhögtem, akkora.
Azért lehet valamekkora súlya annak a nagy pakknak. Mi van ha úgy veszi fel és megrántja a derekát? Én biztos nem úgy próbálnám a hátamra kapni azt a hátizsákot. :)
Chupakabra
04-09-2013, 06:57 PM
Hát, van némi súlya de nem vészes:)
Akkor berakom ide az BOB fórumra utalva:
Camelbak Ambush 100 oz, Coyote Brown, 3rd Gen
290 294 295 296 297 298
Az Én példányom már a harmadik generációs változata az Ambushnak, ami a katonák visszajelzéseinek, tapasztalatoknak, kutatásoknak, és fejlesztéseknek köszönhetõ. Megerõsített varrások és legmodernebb anyagok, katonai standardok szerint elkészítve.
Nagyon kényelmes konstrukció, teljes mértékben állítható.
Az itatón kiképeztek két darab zippzáras zsebet is. Az egyik maga a töltõ nyílás takaró-védõ lapja, melyet színtén zippzárakkal tudunk zárni és nyitni. Ide térképet kommunikációs eszközöket vagy egyéb kisebb dolgokat helyezhetünk. Ennek a felsõ részére pedig még egy tépõzár csík is került a Camelbak címke fölé, név vagy egyéb azonosító elhelyezésére.
291 292
Az alsó zseb dupla zippzáras záródású, sõt egy gyorsoldású csattal pluszban rögzíthetjük az itató felsõ feléhez. A zseb két belsõ felére hálós belsõ zsebeket varrtak, a hátsó fal részen ez két fele van osztva és pluszban pedig kapunk még egy mini karabinerrel ellátott kulcstartót is. A külsõ fél hálós része viszont egyben van és zippzárral van lezárva. Nagyon ötletes pakolási megoldásokat találunk itt. Ne feledjük a teljes ûrmérete a zsebeknek 9 liter! Azért ez nem kis hely! A zseb külsõ oldalán 3x4 (3 sor x 4 oszlop) sáv MOLLE pánt van felvarrva, ide aztán elég sok minden felfér.
293
Tulajdonságok:
- Coyote Brown szín, LOW IRR anyagból (Infrared reflection- csökkentett infravörös visszaverõdés)
- Water Beast Reservoir – 33%-al erõsebb polyurethane tasak, amely olyan erõs, hogy akár teherautóval is átmehetünk rajta, életreszóló garanciával
- HydroGuard Anti-Microbial Technology, ezüst-ion technológiával kezelt itató, valamint szelep mely 99.9%-os hatásfokkal véd a gombák, baktériumok és egyéb fertõzések ellen, frissen és íz mentesen tartja a vizet.
- Több rétegû csõ szerkezet mely biztosítja az íz mentes, friss vizet
- HydroLink Big Bite Valve nagy alakú, szivárgásmentes ivószelep orvosi minõségû szilikon-ból
- HydroLink Bite Valve Cover amely védi a Big Bite Valve szelepet a külsõ hatásoktól, mint például: homok, sár, stb.
- HydroLink Modular Connection System Kapcsolódási rendszer pozitív záródású HydroLock -al, melynek segítségével gyorsan és könnyen cserélhetõek az elemek, akár tisztításnál akár kiegészítõk csatlakoztatásakor, például: NBC mask (gázálarc), In-line MicroFilter szûrõ.
- Insulated Tube Cover Hõszigetelt, neoprene-bõl készült csõ huzat
- OMEGA Access Port Nagyméretû töltõ nyílás a gyors és könnyû feltöltés, tisztítás vagy akár a jégkockáknak.
- Felfüggesztési pontok, mellényhez vagy hátizsákhoz való rögzítéshez
- Gyors kioldású vállpántok, melyeket leszedve, könnyen elrejthetjük a beépített zsebekbe.
- 1000D Cordura erõs, kopásálló külsõ huzat
- Két darab zippzáras zseb a különféle dolgoknak, eü cucc, MRE, kesztyû, stb…
- Mindkét oldalra kivezethetõ csõ
- Integrált MOLLE felfüggesztési rendszer.
- Kényelmes, tépõzáras, pánt rendezõ. Amely egyben tartja a felesleges hevedert
- Zárt cellás hõszigetelés neoprene-bõl, mely hidegen vagy melegen tartja a folyadékot órákon át.
- Mellkas pánt gyorskioldóval a biztosabb tartásért.
- Puha tépõzár hátul, a névnek vagy egyéb felvarróknak.
Specifikációk:
Kapacitás: 100 oz (3 L)
Méretek: 19 in x 9 in x 4 in (490 mm x 239 mm x 102 mm)
Ûrméret: rakomány – 550 cu. in. (9.0 L) o teljes ûrméret – 733 cu in (12.0 L)
Súly: Üres víztárolóval– 2.00 lbs (0.90 kg)
Feltöltött víztárolóval– 8.62 lbs (3.88 kg)
In action :D : 299
varég
07-16-2013, 05:01 AM
T72!
A Camelback rendszerrel mik a tapasztalatok?
Több helyrõl hallottam, hogy a terhelések(pl. ráesik a gazdája) hajlamosak szétnyomni a csatlakozásukat a vízellátó tasakon, csövön.
Emiatt kissé idegenkedek még a dologtól, de idõvel beruházok egyre, az biztos... :)
Hát ilyenrõl még nem hallottam.
Nekem eddig csak a szívókánál volt szivárgásom, az egyik típusnál (3 camelbak-em is volt), de megoldható az is.
Tudom ajánlani a Source cég hasonló itatóit, jelenleg ezt használom, kiforrottabb mint a Camelbak, és vmivel olcsóbb, mert nem kell a "névért" annyit fizetni.
Estére rakok fel arról is bemutatót. :thumbup
Van most egy hátizsák ami nagyon megtetszett, de $250 dollárba kerül. :cry: Úgy tûnik hogy kezdhetek spórolni.
Van most egy hátizsák ami nagyon megtetszett, de $250 dollárba kerül. :cry: Úgy tûnik hogy kezdhetek spórolni.
Melyik az ?
Melyik az ? Kifikázzuk , és akkor már spóroltál is 250 dodót ... :haha:
A 72 órás 5.11, csak terep színben. Rosszat nem lehet róla mondani, mert a 12 órás is tökéletes, van vele elég tapasztalatom. :thumbup Az árát kivéve a 72 órás is jó lenne. A nem terepmintás $170. Talán ha lesz egy 10% vagy 20%-os árengedmény rajta, akkor rámozdulok. 250-ért nem kell, 200 alatti árat talán megadnék érte. Majd meglátom.
De egyelõre nem töröm rajta a fejem, mert úgysincs rá keret.
Ez lenne az ?
http://www.511tactical.com/All-Products/Bags-Backpacks/Backpacks/MultiCam-RUSH-72-Backpack.html
MaRee
08-07-2013, 09:10 AM
Bundeswehr hegyivadász (http://www.obsit.hu/fotok/hatizsakok/bw_hegyivadasz_hati.jpg) hátizsákot próbált már valaki? Ezt néztem ki magamnak most.
mossberg-operator
08-07-2013, 10:01 AM
Rokonomnak francia F2-ese van. Igen tetszik neki.
Van egy Bw zsákom az eladban , a linkelttõl a vállhevederek kialakításában külömbözik .
A francia F2 nagyon jó , én is azt vettem nemrég , a molle hevederes rendszerût , + 2 db bergen oldalzsebet . A nagy tesztje az elkövetkezõ hetekben lessz . Egyetlen hátránya a túrazyákokhoz képest az önsúja .... Bár csak használtan jutni hozzá Magyarországon .
Batka
08-07-2013, 12:34 PM
Nekem fémkeretes svéd katonai van, meg osztrák és nagy BW zsák.
Illetve vannak ilyen kisebb-nagyobb háromszögletû turista zsákjaink, mivel arra is kell számolni, hogy a gyerekeknek is legyen valami. Használok még hevedereket (Y) és málhaövet a zsákon kívül, vannak elõnyeik és hátrányaik is.
mossberg-operator
08-07-2013, 12:48 PM
Van egy Bw zsákom az eladban , a linkelttõl a vállhevederek kialakításában külömbözik .
A francia F2 nagyon jó , én is azt vettem nemrég , a molle hevederes rendszerût , + 2 db bergen oldalzsebet . A nagy tesztje az elkövetkezõ hetekben lessz . Egyetlen hátránya a túrazyákokhoz képest az önsúja .... Bár csak használtan jutni hozzá Magyarországon .
Uj volt a legiobol, csak a camelt kapta hasznaltan...:) na, mert azt nem adtak oda ket lada sorert....
A. L. Ias
08-24-2013, 01:44 PM
A francia F2 nagyon jó , én is azt vettem nemrég , a molle hevederes rendszerût , + 2 db bergen oldalzsebet . A nagy tesztje az elkövetkezõ hetekben lessz .
A bergen zsebeket a francia zsákhoz vetted? Hogyan rögzíted rá, kompatibilis vele?
A bergen zsebeket a francia zsákhoz vetted? Hogyan rögzíted rá, kompatibilis vele?
Itt: http://www.thearmybox.com/bergen-oldalzseb-hu.html
Az F2 mollés , azzal , meg kábelkötegelõvel .
A. L. Ias
08-24-2013, 06:17 PM
Itt: http://www.thearmybox.com/bergen-oldalzseb-hu.html
Az F2 mollés , azzal , meg kábelkötegelõvel .
A kötegelõ nem roncsolás mentesen oldható kötés. Akárhányszor leszeded az F2-rõl -1 klt kötegelõ. Ha meg nem szeded le, akkor bukod a bergen zsák elõnyét, hogy párban összefogva járõrzsákot kaphatsz. Nekem pont ez a szimpatikus a bergenben.
Xandar
08-25-2013, 08:21 PM
Sziasztok!
Most akarom elkezdeni a BOB-om tényleges építését.(Eddig még csak összeírtam, hogy miket tennék bele.)
Szerintetek mekkora az ideális hátizsákméret amiben elfér minden de nem olyan nagy, hogy akadályozzon?
http://www.obsit.hu/listazo.php?katid=18
Itt néztem ki két zsákot az egyik a "US Assault II" a másik pedig a "US Assault 06". A kérdésem az lenne, hogy ezek megfelelõek BOB-nak vagy túl kicsik?Elõre is köszönöm a segítségeteket és bocsi ha hülyeséget kérdeztem :)
Szerintem nem baj az ha nagy, elvégre BOB-nak kell, abban meg kell hogy sok hely legyen a dolgoknak. Az hogy nézne már ki, hogy a cuccoknak csak a fele fér bele, a többit meg kézben 2 reklámszatyorban kéne vinni? :D ;)
MaRee
08-25-2013, 10:05 PM
Szerintem megfelelõ méretûek, de tényleg tõled függ, hogy mennyi mindent raksz bele. Én végül egy 40literes román katonai hátizsák mellett döntöttem, bõven belefér mindenem, persze vannak, akik szeretnék a fél házat magukkal vinni :)
Batka
08-25-2013, 10:12 PM
A MOLLE zsákok jól bõvíthetõk, bár a kiegészítõk az ûrtartalmukhoz képest aranyáron vannak... viszont személyre szabhatóságot kapunk érte.
Azok a (Bergen stílusú) zsákok is praktikusak, ahol a levehetõ oldalzsebekbõl kis zsák kapcsolható össze. De például az Obsit listáján is szereplõ cseh vászonzsák is remek darab, egynapos zsáknak tökéletes, egyszerû, elnyûhetetlen és baromi olcsó!
Az osztrák zsákomhoz van egy kis zsák, amit külön is lehet hordani a hevederrel vagy a nagy zsák alá függesztve.
Nem biztos, hogy azonnal meg kell venni azt a zsákot. Tedd félre a pénzt és nézz körül! A választott két zsák egyébként utángyártás (ahogy látom, ebben a listában ~5 kivételtõl eltekintve, mind utángyártott). Ennél nem sokkal többért már lehet brit Vipert kapni (ami pedig az Eagle kópiája, ami ezt a mûfajt kitalálta).
Néha egyébként a Kínában utángyártott zsákok is megütik a mércét! De az eredeti katonai cuccoknál, még a használt példányoknál is adott a minõség.
Ott van például a "Taktikai Hátizsák 16": adnak hozzá egy rátehetõ táskát, amibe mondjuk eü csomagot (lásd ott) berendezhetsz... :)
A legfontosabb, hogy gondold végig az igényeidet (mit pakolsz bele) és lehetõleg nézd meg a zsákokat a valóságban is vagy legalább olvass utána, mielõtt megveszed. Nem érdemes egy webshop listája alapján dönteni és ha tudsz félre tenni pénzt egy kicsit többért általában jobbat kapsz (ahogy általában).
Xandar
08-26-2013, 05:38 AM
Köszönöm szépen a tanácsokat:)
Traveller
08-26-2013, 08:32 AM
Szerintem a molle meg egyéb rátehetõs holmi nagyon felesleges, mert mindent a zsákba pakolok, aminek viszont minél simább legyen a külseje. Ha próbáltál már mindeféle ráaggatott kacatokkal teli zsákkal bozótban bujkálni és vonszolni át mindenen, már tudod miért.
Batka
08-26-2013, 12:50 PM
A MOLLE elõnye az átalakíthatóság. Az alapfelszerelésre bármikor föl lehet dobni pillanatnyilag szükséges kiegészítést vagy meg lehet találni a legkényelmesebb elosztást.
Illetve katonáéknál a kf. lõszerek elhelyezését megkönnyíti (mert õk ugye használják a málhamellényt is, nem csak a hátizsákot). Megoldás lehet egy huzat rárakása, azzal mindjárt kevésbé akad el, de a hagyományos, sokzsebes hátizsák is ugyanúgy beakadhat..
MaRee
08-27-2013, 04:14 PM
Én az egyszerûség híve vagyok, ezt vettem. Elvileg román katonai zsák, 5k forint alatt volt a piacon a katonai bódéban, elvileg örök életû, erõs bõrszíjak meg minden.
40 liter körül van, mindenem belefér, amit a BoB-hoz összeírtam.
514
Nézem ezeket a CamelBak "hátizsákokat". Beléjük fér 2 és fél, maximum 3 liter víz. Nem egyszerûbb beledobni 3 liternyi palackos vizet a hátizsákba? Én régebben mindig hordtam úgy vizet és sose gondoltam hogy túl nehéz lenne. Ha jó a hátizsák, úgy nem gond a 3 liter palackozott víz.
Ami még eszembe jutott róla. A hátizsákos fölé nem lehet másik hátizsákot felvenni. Tehát van víz a hátán, de mást hogy visz? Van a tömlõs verzió, amit normál hátizsákba tesz. Az jó, viszont mi van ha belemegy valami a szemébe és ki akarja mosni vízzel? Palackkal, kulaccsal megteheti, de tömlõvel és gumi"szívószállal" nem. Úgy még az arcát se tudja megmosni a használója.
A. L. Ias
09-02-2013, 09:55 PM
A túlélni Alaszkát sorozatot nézve próbáltam nem csak a tájat nézni, hanem a részleteket megfigyelni. A "profi" túlélõk, túrázók a 72-órás etapokra nagy, 60-80-100 literes zsákkal mentek. Jó, extrémebb a környezet, nem egy mérsékelt övi erdõ volt a cél és az etapok között elvileg nincs lehetõség készletet cserélni, frissíteni (de ez nekem elég gyanús). Amit viszont nem láttam, azok a terepszínû katonai felszerelések. A zsákok mind civil zsákok, egyetlen terepszínû akad köztük, a többi túrazsák. Semmi MOLLE, semmi ALICE. Egy nagy zárt pakk a hátukon, csak a derékalj (az is színes, civil cucc) lóg ki. Amiért a bejegyzést most írtam ide, az a kulacsok. Õk sem bonyolítják túl, 2 db könnyû, színes mûanyag túrakulacs, semmi katonai vagy spéci cucc. Prepper szempontból nem igazán látom jelentõségét a csutorás rehidratáló rendszereknek. A csutora a csõvel, beleaplikálva egy szabvány kupakba amit másik palackra is fel lehet tenni, az más kérdés. De sokáig találnék fontosabb projektet.
Egy camelbakkal ugyanúgy ki tudod mosni a szemed...kicsit lassabb (relativ) de megoldható.
Ha már a zsákos verzió van a hátadon, az biztos azért van, mert nem akarsz hátizsákot rakni hátadra.
Az US (katonai) Alice málharendszer 2 x 1qt kulaccsal volt felszerelve, ami a málhaövre volt felfûzve, ezt váltották ki a hátra rakott camelbakkal.
Így egyrészt könnyebb lett a málhaöv, másrészt egyéb felszerelést lehetett rakni a kulacsok helyére.
Ezeket a hátiverziókat a védõmellénnyel való viselésre találták ki katonai oldalon, civil oldalon pedig futóknak.
Ez is az elõnye, futáskor sokkal kényelmesebb mint egy kulacs az oldaladon lifegve.
A tömlõs verziót pedig zsákba rakva még megmarad a 2x1,5 literes palackok helye, ahova pakolni lehet cuccot.
A folyadék súlya is eloszlik, ez se utolsó szempont.
aksurv
09-02-2013, 10:06 PM
Ha már ivócsöves megoldás én a pet palackra csatlakoztathatót választanám. Erõsebb a palack, bárhol pótolható stb.
Batka
09-03-2013, 03:59 AM
Amit viszont nem láttam, azok a terepszínû katonai felszerelések.
Nem szabad elfelejteni, hogy politikai is lehet a dologban: hova pozicionálják a filmet?
A. L. Ias
09-03-2013, 09:18 PM
Nem szabad elfelejteni, hogy politikai is lehet a dologban: hova pozicionálják a filmet?
Lehet, de ennyire nem bonyolítanám túl. Nem itt keresném az okokat. Egyrészt van pénzük megfizetni a jó minõségû civil cuccokat és nem a katonai feleslegáruból válogatnak. Másrészt nem "katonáskodni" mennek az erdõbe, hanem túrázni, tapasztalni, próbára tenni magukat és "túlélni".
A MOLLE elõnye szerintem is az alakíthatóság. Attól, mert van egy molle rendszerû zsák vagy mellény, nem jelenti azt, hogy kötelezõen tele kell aggatni, aztán úgy kinézni, mint a bazári majom. Az egységes rögzítési rendszer a használóját szolgálja, a személyre szabhatóság a fõ szempont.
Pl: fix kialakítású mellénynél a tárzsebeket nem lehet átvariálni, muszáj oda pakolni, ahol a zseb van. Változatos terepviszonyoknál fekvõ tüzelõhelyzetben egy MOLLE-s mellényen két "egységgel" arrébb pattintom a tárzsebeket, és máris kényelmesen fekszem. Fix kialalítású zsáknál nem mindenkinek esnek kézre a zsebek, MOLLE rendszerben meg olyan elosztást pakol össze, amilyet akar.
Ez nem jelenti azt, hogy hú mostmár csak MOLLE cuccokkal lehet túlélni. De ha van, miért ne használja ki az ember elõnyeit? Hiszen arra találták ki.
Lehet használni. Senkit sem akarok lebeszélni róla. De ha végignézitek a topikot, csak katonai zsákokról volt szó eddig. Mintha civil zsákok nem is jöhetnének szóba. Az az érzésem, hogy azért, mert az nem cool. És itt nem kifejezetten erre a közösségre célzok. Nem szeretném, hogy bárki magára vegye. Inkább, mint általános társadalmi trend. A militarizálódás korát éljük. Sok fotelrambót és bitumen-szarvasvadászt látok, idõnként én is közéjük tartozok.
Itt sokunk BOB-nak vagy túrázni keres/használ zsákot (a BOB tesztelése is részben túrával oldható meg). Amire megfelel egy MOLLE-s taktikai vagy nagyobb zsák. De a felkapottságuk miatt túlárazottak. És aki csak arra használja, hogy A-bol BOL-ba jusson, talán felesleges is. A BOB-ba jól meghatározott cuccok kerülnek (persze személyenként eltérõk). Nem sûrûn cserélõdnek modulárisan, ami a MOLLE lényege. Kíváncsi vagyok a MOLLE tulajdonosok hány százaléka használja ki a MOLLE elõnyeit. Aki tudja használni és használja is, annak tökéletes. Egyébként csak egy olyan szolgáltatás, amiért sokat fizettem, de nem használom ki.
De az is hozzátartozik a dologhoz, hogy én is egy Bergen zsákra pályázok. Tetszik a két zsák az egyben megoldás. A túrazsákon hordani a járõrzsákot. A kérdés, hogy az utángyártott kópiák újonnan vannak-e olyan tartósak, mint az eredeti hadi áru használtan?
Nem kell mindenbõl spéci, ez is tény. Nekem van egy Auchanban vásárolt, Noname, 800 forintos bicikliskulacsom. Gyakran van nálam, mert jó. Ugyanúgy alkalmas folyadék tárolására mint a sokdolláros U.S. Army kulacsok.
Pontosan! A kettõ közötti árkülönbözet pedig sok vízet vagy konzervet jelent...
Én hátizsáknál is csak azt mondom, hogy ami jó az amerikai hadsereg katonáinak, az jó nekem is. Ugyanez igaz a BDU-ra, kulacsra, kesztyûre, védõszemüvegre, késre, meg minden másra ami egy BOB-ba kell vagy prepperszobába. :)
A. L. Ias
09-03-2013, 09:32 PM
Én hátizsáknál is csak azt mondom, hogy ami jó az amerikai hadsereg katonáinak, az jó nekem is. Ugyanez igaz a BDU-ra, kulacsra, kesztyûre, védõszemüvegre, késre, meg minden másra ami egy BOB-ba kell vagy prepperszobába. :)
De te adnál majd $200-t is egy hátizsákért. :P
Valószínûleg adni fogok érte. Volt hogy 100-at már adtam.
Vagy vért izzadva gyûjtök egy csomó pénzt és behozatom Kínából ugyanazt ami itt 200-250 dollár, vámmal és szállítással együtt én meg fizetek darabjáért 45 dollárt. Eladom a felesleget és megháromszorozom a pénzem. :D
A minõségi, márkás cuccok nagy részét ott gyártják. 5.11, Blackhawk, onnan érkezik.
A BW az nem a mostani német hadsereg?
A. L. Ias
09-03-2013, 10:14 PM
A BW az nem a mostani német hadsereg?
Nem a BW a lényeg, hanem meg lettek említve az outdoor zsákok, azaz szó volt róluk.
Batka
09-04-2013, 07:41 AM
De az is hozzátartozik a dologhoz, hogy én is egy Bergen zsákra pályázok. Tetszik a két zsák az egyben megoldás. A túrazsákon hordani a járõrzsákot. A kérdés, hogy az utángyártott kópiák újonnan vannak-e olyan tartósak, mint az eredeti hadi áru használtan?
Az M-Tramp 100l-es zsákja a Bergen jól sikerült másolata. A vadölõblogosok tesztelték és elégedettek voltak vele.
Egy bökkenõ van: az ára magasabb, mint egy használt eredeti Bergen... Most akkor...? :confused:
Egyébként sokban osztom a nézeteidet, vannak remek "civil" felszerelések. Ami nekem rendszerint probléma:
a) ha választok egy jónak kinézõ zsákot, a színvilága sokszor nem találkozik az ízlésemmel (katonaiban sem keresek mindenféle extrém mintázatot);
b) a katonainál adott a minõség, a civil cuccoknál ez nem mindig egyértelmû, még márkás termékeknél sem. Illetve ami tutijó, annak az ára (számomra) megfizethetetlen.
Na és az igazán jó érzés, amikor nagy szemfülesen sikerül valami tényleg jó cuccot találni olcsón. :)
A. L. Ias
09-04-2013, 07:51 AM
Ez meg képlékeny. Szerintem attól függ, ki az utángyártó. Az MFH-nak számos utángyártott zsákjai vannak, szerintem azok jól bírják a strapát. De rengeteg gagyi kópia van a militaripiacon, sokszor ordító hibákkal. (pl. elcseszett MOLLE rendszer, amiben nem stimmelnek a méretek, nagyon gyengye anyagok, vagy éppen az elsõ esõig tartó vízhatlanság). Személy szerint az utóbbira szavazok. Van egy használtan vásárolt BW zsákom, eredeti hadigyártmány, nagyon jónak tartom. Mai napig nem ereszti át a vizet, nem szakadnak a szíjak, jól állja a sarat. Jelenleg is egy használt angol hadi gyártmányú zsák beszerzésén dolgozom, csak sajnos elég sok volt az átfutási idõ, ha minden igaz, a napokban megérkezik. Ritka példány, nem a legolcsóbb, de megéri.
Igazad van, konkretizáljuk a dolgot.
Adott ez (http://www.reintex.hu/hu/hatizsakok-taskak-tokok/hatizsak-100l-3060.html) az MHF zsák. Sok helyen, több színben beszerezhetõ 18-23 e között.
Adott ez (http://www.thearmybox.com/dpm-nagy-bergen-hu.html)a használt angol Bergen zsák. Oldalzsebekkel együtt 17 e.
És itt (http://www.decathlon.co.hu/nagymeretu-hatizsakok/8172707-forclaz-70-hatizsak-1.html) egy Quechua túrazsák. 10 év garanciával 20 e.
Hasonló ár, közel hasonló méret (tudom a Quechua lényegesen kisebb). Ebben az esetben csak a hadi gyártmány lehet a megfelelõ prepper választás?
Daniui
09-04-2013, 02:47 PM
Az M-Tramp 100l-es zsákja a Bergen jól sikerült másolata. A vadölõblogosok tesztelték és elégedettek voltak vele.
Egy bökkenõ van: az ára magasabb, mint egy használt eredeti Bergen... Most akkor...?
Nekem van egy 85 literes M-tramp hátizsákom azt használom már 7 éve, és igazat megvallva már eléggé legyalázott állapotban van pedig én vigyázok az összes felszerelésemre. A varratok elég gyengék rajta, az anyagminõség közepes, de ahogyan elsõre megláttam és megtetszett a katonai kinézete mostanra rájöttem, hogy elhamarkodott döntés volt, igaz csak a tapasztalatok árán jöttem rá a hibáira.
Az M-Tramp az egy közepes-alsó minõségû gyártó szerintem, és a legnagyobb hibája a varratok gyengesége, ha nehéz cuccokat viszel benne idõvel szét fognak jönni és újra kell õket varrni, ezáltal nem túl megbízható hátizsák, bár varrni nem bonyolult de adott esetben amikor az ember fáradt motiválatlan ez csak egy plusz munka lesz a számára. Ha már veszünk egy hátizsákot azt vegyük egy életre.
Most ami megtetszett az ez: http://p2.vatera.hu/photos/96/6d/50b6_1_big.jpg és az ehhez hasonló oldalt végig cipzáros hátizsákok, a Mountexben találtam egy egész jó félét színe is megfelelõ, fekete. Ûrtartalma 4-7 napos hátizsáknak felel meg, kb 90-100 liter. És az hogy oldalt végig cipzáros nagyon nagy elõnye, fõleg amikor hosszabb ideig élünk úgymond a hátizsákunkból mert megállunk és csak kicipzározzuk és szinte az összes felszereléshez azonnal hozzáférünk, ezért nem szükséges kipakolni belõle ha letáboroztunk ezáltal ha riadó van gyorsan tudunk meglépni nem kell azzal foglalkozni hogy még bele bakoljunk, ha meg bele kell pakolni azt is gyorsabban lehet megoldani mint azoknál a táskáknál amiknél a tetején van a nyílás és egymásra kell pakolnunk a felszerelésünket. Egy veszélyforrást látom ezen táskáknál hogy a cipzár adott esetben elromolhat és ezáltal az egész hátizsák szinte használhatatlan lesz azért az iylen hátizsákoknál a cipzár minõségét nagyon meg kell nézni.
Az én tapasztalataim a fent leírt hátizsákok felé húznak, címszavakban az elvárásaim: gyorsaság, megbízhatóság, szellõzés.
Igen a szellõzésrõl írnék még, mivel én alapból is izzadós ember vagyok és amikor túrázok a hátizsák pluszba melegíti a hátam ezáltal még jobban izzadok az izzadás meg víz és ásványveszteséghez vezet ami adott esetben végzetes lehet vagy csak egyszerûen több vizet, váltópólót és sót kell cipelni ez utóbbi nem túl nagy teher :)
Talán az a fajta a legjobb ahol csak a derékhoz ér a hátizsák háta mert ott a teljes hát közben szellõzik, vannak ilyen hátizsákok túra boltokban csak az áruk elég magas, de ha életre tervezel lehet hogy meg is érné egy ilyenbe befektetni.
A. L. Ias
09-04-2013, 09:49 PM
Remek kis zsákokat linkeltél :)
Az elsõ tényleg MFH? Láttam ugyanitt más színben, de a márkát nem írják le, vagy csak elkerülte a figyelmem. A Reintexrõl eddig jókat hallottam, több ismerõsöm is vásárolt már tõlük, elmondásuk szerint jó cuccaik vannak. A három közül talán errõl a legkevesebb tudni, ennek kellene a legjobban utána járni.
A másodikról részletes teszt van, ez sokat segíthet a választásban. Eredeti hadi gyártmány, a minõség adott, tény, hogy nem új. Mivel minõségi, így talán a használtsága kevésbé meghatározó, mint más zsákoknál.
A harmadikat, ezt a Quechua-t magamat is nézegettem, személyesen is megtekintettem a Decathlonban. Igazán kiváló zsák, ez is remek minõség. Új, és a 10 év garancia nagyon nagy pozitívum, ez meg a másik kettõnél hiányzik. A leírásban is benne van, hogyha gond van vele javítják vagy cserélek. Saját tapasztalat: A Decathlonban ilyesmit mindig cserélnek, ha szükséges (hátizsákot, kiegészítõket, jó mondjuk biciklit pl. nyilván nem). Egy ilyen kaliberû cég ilyen terméknél úgymond "nem vacakol". Egy gyors csere kényelmesebb nekik is, mint heteken át tartó szervízügyintézés.
Hmm, nehéz választás. Elõször talán az "ismeretlen" MFH-t zárnám ki. A másik kettõ közül a döntésnél az ár és az ûrtartalom a Bergen mellett szól, a 10 év garancia meg a Quechua mellett. Tegyük hozzá, lehet egyikkel sem lenne gond 10 éven keresztül, de jó ha van egy ilyen "biztosítás".
Innen a döntés már csak beállítottság kérdése szerintem: van akinek a katonai jön be, és nem foglalkoztatja, hogy használt, mert bízik a minõségben. Van aki meg elvbõl csak újat vesz, igaz az ár is magasabb, a minõség itt is adott. Mindkettõ kiváló zsák.
Végítélet :) :
Nekem a katonai zsákok mindig is szimpatikusabbak voltak, ezek közül személy szerint én a Bergent választanám.
Többiek, vélemény?
A hétvégén jártam a Reintex boltjában, tényleg szép nagy és bõséges a választék. A zsákot ott nem tapogattam meg, azt korábban megtettem itt (http://www.fetti.hu/webaruhaz/hatizsakok/bw-hatizsak-mountain/), és tényleg MFH gyártmány. Ami különbség a Bergenhez képest, hogy ennek az oldalzsebeit nem rögzítik mûanyag csatok, de már eleve van rajtuk vállszíj a járõrzsákként hordáshoz. Ez a Bergenen nincs, illetve csak az újabbakon és kétséges, hogy ilyet sikerül beszerezni. Ekkor viszont kell egy kiegészítõ hám, amit külön kell megvenni és nehezebb is beszerezni.
A Quechua csak példaként került melléjük, mint hasonló árban kapható civil zsák. "Kicsi" a mérete, bár megpakolva elég lenne azt is cipelni. Errõl jut eszembe, a Bergen 2,8 kg, az MFH-ról nincs adatok, de hasonló súlyú lehet, a Quechua csak 1,9 kg. Ez viszont már jelentõs különbség 20-30 km távon.
Én viszont kerülném a militáns kinézetet, de elõbb a praktikusság, utána a külalak. Nem könnyû a döntés, személyes tapasztalatokat én is szívesen olvasnék.
Batka
09-05-2013, 12:07 AM
Én viszont kerülném a militáns kinézetet, de elõbb a praktikusság, utána a külalak. Nem könnyû a döntés, személyes tapasztalatokat én is szívesen olvasnék.
Én sem preferálom a terepmintákat, bár nem is tartana vissza egy jó vételtõl. Fekete, OD, CB - nálam az egyszínû zsákok a nyerõk.
Fallout11
09-05-2013, 09:53 AM
Nekem volt már pár M-Tramp cuccom igaz nem hátizsákok, hanem pulóver, CWU dzseki meg ilyenek. De a minõségüktõl nem voltam elájulva elég hamar "nyugdíjazva" lettek pedig vigyázni szoktam minden cuccomra.
A Mil-Tec- jobb minõség, szerintem. Van pár hátizsákom BW után gyártások elég jól bírják, de vannak gyenge pontjaik... :-/
Az M-Tramp-ot a Reintex gyártatja kínában...
Amatorpe
09-05-2013, 03:56 PM
Nézegettem a táskákat, amik korábban voltak linkelve, ezek jutottak eszembe róluk:
-nem vennék oldalzseb nélkülit, sõt inkább olyat, amin minél több, külön zárható rekesze van. Jó ha csukott szemmel is tudja az ember hova nyúljon, ha kell valami, és nem szükséges hozzá a nagypakkban matatnia. Pl. este sötétben bármiért (kifogyott a gyufa, kell egy csoki, stb...)
-20e sok pénz, ennyiért legyen már rajta minimum mellpánt, de ha mód van rá, deréknál összecsatolható pánt is. Jobban oszlik a terhelés, jobban bírja hosszú távon a medence mint a vállak, egyel több esély, hogy nem rántják le rólam csak úgy egy váratlan ütés után.
-szín jó kérdés... szerintem feketével nagy bakot lõni nem lehet, símán hordható városban is, nem olyan feltûnõ, egy terepmintás cuccról kb virít, hogy olyan emberé, akinél van valami (lõszer, kaja, víz, szerszám, mert túrázó/katona/prepper)
Szerintem.
A. L. Ias
09-05-2013, 04:19 PM
Nézegettem a táskákat, amik korábban voltak linkelve, ezek jutottak eszembe róluk:
-nem vennék oldalzseb nélkülit, sõt inkább olyat, amin minél több, külön zárható rekesze van. Jó ha csukott szemmel is tudja az ember hova nyúljon, ha kell valami, és nem szükséges hozzá a nagypakkban matatnia. Pl. este sötétben bármiért (kifogyott a gyufa, kell egy csoki, stb...)
Ezeket egy igazi harcos a Rambo kés markolatában tartja! ;) :D
-20e sok pénz, ennyiért legyen már rajta minimum mellpánt, de ha mód van rá, deréknál összecsatolható pánt is. Jobban oszlik a terhelés, jobban bírja hosszú távon a medence mint a vállak, egyel több esély, hogy nem rántják le rólam csak úgy egy váratlan ütés után.
Ezt a kritériumot mind a három zsák teljesíti, bár a Bergen mellpántja kurrens cikk lehet.
-szín jó kérdés... szerintem feketével nagy bakot lõni nem lehet, símán hordható városban is, nem olyan feltûnõ, egy terepmintás cuccról kb virít, hogy olyan emberé, akinél van valami (lõszer, kaja, víz, szerszám, mert túrázó/katona/prepper)
Szerintem.
Én is így vagyok vele, de inkább az OD felé hajlok. A fekete elég security ill. paramilitáris lett. A zöld már nem menõ, megmaradt a vadászoknak. De a rikító színû cuccokat is el tudom képzelni békeidõben.
Amatorpe
09-06-2013, 07:10 AM
Az a kés, amelyiknek üreges a markolata, nem is igazi kés... Egyébként én most egy Heavy Tools hátizsákot használok, 50liter körüli belseje lehet, 1nagy-1közepes-1kicsi zsebbel, plusz két kicsi zseb oldalt, mellpánt. Egyszerûen imádom, hihetetlen, mi mindent elnyel! Az EDC meg egy mûanyag fedeles ételtartóban van, nem kerekben, hanem tégla alakúban, zacsizva, így azért van esély rá, hogy nem ázik be.
Amatorpe
09-06-2013, 07:58 AM
Az a kés, amelyiknek üreges a markolata, nem is igazi kés... Egyébként én most egy Heavy Tools hátizsákot használok, 50liter körüli belseje lehet, 1nagy-1közepes-1kicsi zsebbel, plusz oldalhálók, mellpánt. Egyszerûen imádom, hihetetlen, mi mindent elnyel! Az EDC meg egy mûanyag fedeles ételtartóban van, nem kerekben, hanem tégla alakúban, zacsizva, így azért van esély rá, hogy nem ázik be.
Ilyen:
http://www.edigital.hu/Notebook_taska_tok/www.edigital.hu/files/product_images/kepek/268/277642.jpg
Traveller
09-08-2013, 11:37 PM
Mivel a régi kiszsákom hálóssá szakadt, beruháztam egy olyanba, ami talán örök élet és egy nap.
Berghaus Centurio 30 + MMPS (http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?123026-The-Berghaus-Centurio-30-Rucksack-A-pic-heavy-review)
Egyszerû, mint a faék, 1000es ardura, vastag anyag, jó varrások, mert SHTFnél már nem él a 10 év gari...
Amin még agyaltam, az Eberlestock Halftrack (http://www.eberlestock.com/Halftrack%20Backpack.htm) a lecipzározható elejével, de elég drága és dupla súly, a cippzár pedig ki tudja meddig feszíthetõ, eddig ha elromolhatott, el is romlott.
Ardura? Cordura?
Amúgy jól néz ki a hátizsák. :thumbup
Traveller
09-09-2013, 08:50 AM
Gondolom licenszjogok miatt nem hívhatják Cordurának, tulajdonságban ugyanaz.
Már korábban is említettem, ha egy zsák úgy néz ki, mint egy karácsonyfa a ráaggatott mindenfélével, akkor a gazdája valamit rosszul csinál.
Nézd meg, hogy a sok molle hátizsákos katona hogy megy járõrbe vagy viszi a cuccait. Legfeljebb két kis pakk van rögzítve valahol a zsákon, minden más a mellényen van, a zsák pedig üres. A mellényen van létjogosultsága a szalagoknak, egyébként pedig csak tacticool civileknek szóló marketingfotókon látni biszbaszokkal telepakolt molle zsákokat.
Elõször engem is elvarázsolt a számtalan szalag mindenhova varrva, de soha semmire nem használtam õket, nem volt rá szükség.
Esõkabátot, hálózsákot és derékaljat rögzíteni gumikötelet, hevedert, karabinert minimális számban használok, ehhez semmi szükség még egy kiló felvarrott hevederre, csak néhány jó helyen elhelyezett fülre.
A Centurión is már sok szalag van a fedlapon, ami talán puha fegyvertokot rögzíteni jó lehet, miközben nincs oldalkompressziós hevedere, de külön hevederekkel körbe tudom kötni, ha kell. A két kicsi 10 literes táska pedig könnyebb, tartós holmikkal megtömhetõ, így lesz a BOBból egy hetes zsák, annyit talán kibírnak a cippzárok.
Nagyobb zsákkal a hátamon úgysem tervezek vándorolni, a mobilitás a fontos, így evakuációra és kirándulásra ennyi súly épp elég egy magamfajta öreg civilnek.
Batka
09-09-2013, 03:52 PM
"csak néhány jó helyen elhelyezett fülre"
Erre találták ezt ki, hogy nem õk mondják meg, hogy hol van jó helye a fülnek, hanem a sok közül mindenki azt a kettõt választja ki, amelyik neki a legszimpatikusabb.
Meg van ez a korábbi katonai zsákoknál is, mint az Alice, csak ott klipsszel és kisebb variálási lehetõséggel, illetve a klipsz kevésbé stabilan rögzít.
Az tény, hogy katonai cuccoknál érdemes a teljes rendszert venni, mert a sok mindenféle vegyesen a végén nem fog passzolni. (német, osztrák, francia, angol stb rendszerek csak annyiban különböznek, hogy itt-ott biztosan legyen egy-két bosszantó összeférhetetlenség...)
Viszont a rendszerrel együtt bevásároljuk a hiányosságait is. Erre kínál megoldást a MOLLE - igen sok pénzért...
Ez nem háti- vagy málhazsák, de nem rossz egynek.
http://www.youtube.com/watch?v=3APswtPcYK0
Ahogy mondja, egy kicsit tényleg olyan mint az orvosi táskák.
Azt azért ne felejtsük ki - komolyra fordítva -, hogy 50 kiló túlsúlyosság töredékében sem terheli annyira a testet, mint egy 50 kilós zsák, a teljesen más eloszlás miatt.
Én csak arra emlékszem, hogy iskolásként sose a táska súlyával, hanem magával a táskával volt bajom. Vagy a pántja nyomta a vállam, mert túl vékony volt, vagy a hátuljában nem volt egy kemény lap és a könyvek szélei nyomták a hátam. És persze sose volt hely bennük, ez főleg akkor volt rossz, mikor kora ősszel és tavasszal kellett menni, mert akkor reggel hideg volt, délután meg hőség, úgyhogy a kabátot és a pulóvert nem lehetett hová tenni. A helyzet még rosszabb volt, mikor tornacuccot is vinni kellett.
Wayet
09-24-2013, 06:55 PM
Ezeket az okokat figyelembe véve lesz nekem tervezés alapján táskám. Sehol nem találtam megfelelõ árért számomra praktikus táskát.
Errõl mi a véleményetek ?
(Érdekes , hogy a vakerán a molle nélkülit árulja valaki dupla áron ...
http://www.militaryplaza.hu/hu/rebels-infok/100503-kulonleges-ujdonsag.html
Képek:
http://www.google.hu/imgres?newwindow=1&client=firefox-a&hs=1J9&sa=X&rls=org.mozilla:hu:official&tbm=isch&tbnid=hC7U_oN70-oBQM:&imgrefurl=http://www.militaryplaza.hu/&docid=Hc7tl3whw39OBM&imgurl=http://www.militaryplaza.hu/module_datas/shop/products/product_638.jpg&w=640&h=480&ei=5BtQUsalEYaTtQa5v4Fw&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:81&iact=rc&page=1&tbnh=184&tbnw=226&start=0&ndsp=13&tx=146&ty=82&biw=1024&bih=625
http://www.militaryplaza.hu/pageflip.php?gallery_id=3
http://www.militaryplaza.hu/pageflip.php?gallery_id=3
money off
10-17-2013, 06:48 PM
664665666667668
2 túra hátizsák kisebb utakra , terep esõvédõvel hogy ne világítson, + egy teljesen indulásra kész régi nagy usa málhazsák , +ha a pénz engedi tervbe van egy eberlestock 4g operator
money off
10-17-2013, 07:12 PM
na ez fér bele egy málhazsákba : kaja,gyogyi,tisztálkodó-egészségügyi,fõzõ cuccok,hõtükrös takaró,sátorponyva,lámpák,gázfõzõ,fûszerek , stb:thumbup
669670671672673674675676677678679
Te se ma kezdted a gyűjtögetést. :thumbup
fisligery
10-27-2013, 11:11 AM
:szeret:
http://www.maxpedition.com/store/pc/catalog/9858g_detail.jpg
http://www.maxpedition.com/store/pc/catalog/9858k8_detail.jpg
http://www.maxpedition.com/store/pc/catalog/9858k9_detail.jpg
http://www.maxpedition.com/store/pc/catalog/9858k13_detail.jpg
http://www.maxpedition.com/store/pc/catalog/9858k15_detail.jpg
Maxpedition márkával van egy nagy problémám. Az ára. :hogymi: Azt leszámítva nagyon tetszik, mert látszik hogy minden termékük erős, igényes és még jól is néz ki.
Ahogy nézem a weboldalukon ez 257 dollár. :eek: (+ postaköltség?)
fisligery
10-27-2013, 03:11 PM
Egy táskám van tõlük, akciósan vettem, a minõsége tényleg nagyon jó, nem égett még ki és át se ázott még.Azt a tartót szerintem kulacsnak szánták de nem tudom miért rádiót raktak bele.
Gurkha Tactical kishátizsák
http://www.youtube.com/watch?v=t6GKReuPpPE
30ezer forint az 5.11 Rush 12? Az otthoni árak mindig meglepnek. :hogymi:
Fallout11
11-01-2013, 06:23 PM
Nem rossz, de tényleg kicsit kicsike :-/
Én meg nem találtam meg az ideális alapot a BOB-hoz, ami jó lenne az mind drága :cry:
Bw zsák ?
Melyik? legalább kettõt ismerek.
A. L. Ias
11-01-2013, 08:16 PM
Bw zsák ?
Melyik? legalább kettõt ismerek.
Jaj! Lesz itt mindjárt, kinek mit jelent a BOB és mekkora az ideális mérete a BOB-nak 2.0! :)
Én a hsz-t olvasva nem a konkrét BW által használt zsákra gondoltam, hanem a BW zsák szerû típusokra.
Személyes véleményem, hogy még egy ideig lehet rágni a gittet verbálisan is a témáról, akár saját példákat említve. De arra ott a net, sok képes és videós bemutató készült már BOB-okról.
Ha csak egyszeri BOB-nak tervezed, gebasz esetén eljutni A-ból B-be, akkor engedhetsz a minõségbõl és az árból, mert nem fogod agyon nyûni. Ha viszont "mindennapi" használatra szánod, akkor nem lehet olyan drága, mert meg fogja szolgálni az árát. Akkor csak gyûjtsd a rávalót és keresd a kiválasztott példány esetleges akcióit! -Szerintem...-
Chupakabra
11-03-2013, 08:16 PM
Részemrõl a katonai dolgokat kedvelem jobban, ezek nagy igénybevételre vannak tervezve, szemben a civil vagy hegymászó vagy vadász felszerelésekkel, amelyek drágák és nem is annyira tartósak. Kivétel néhány iszonytató árban levõ csúcstechnológiás mászócucc, amelyek ráadásul élénk színûek hogy messzirõl ki lehessen szúrni egy eltévedt turistát vagy mászót.
Úgyhogy beszereztem a reintexnél egy közepes méretû woodland holland katonai zsákot, két oldalzsebében elfér a katonai kulacs, és egy khakizöld nagy alice packot, amit a közelmúltig az USA hadsereg használt. Keretes, párnázott, sok funkciós, nagy súlyok cipelésére is megfelel. Az alice klipszhez szolgáló sávok megfelelnek a molle-rendszerhez is, úgyhogy mindenfélét rá lehet aggatni.
http://simage1.sportsmansguide.com/adimgs/l/6/6260m2_ts.jpg
De van egy sima eccerû magyar málhazsákom is, ha csak kisebb mászkálásra megyek.
Xandar
11-05-2013, 10:34 AM
Nekem jelenleg egy M-Tramp zsák van rendszeresítve BOB-ként kiegészítve egy-két Molle zsebbel :)
Ilyen,csak feketében: http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/taskak-hatizsakok/taktikai%20kozepes%20hatizsak%20molle-detail
Kb. 3-4 hónapja használom változó intenzitással, eddig teszi a dolgát, nem volt még gáz vele. Egyetlen negatívuma, hogy amikor felveszem néha a vállpánt rögzítõje enged egy kicsit. De a háton már stabilan tart.
Batka
11-05-2013, 09:14 PM
De van egy sima eccerû magyar málhazsákom is, ha csak kisebb mászkálásra megyek.
Munkához teljesen megfelelõ, fõleg, ha a bicikli viszi.
Régen én egy iskolatáskával jártam mindenhová. Volt benne mindenféle, víz, csoki, fájdalomcsillapító, pulóver, napszemüveg, bicska, meg még egy csomó minden. A túrazsák sok lommal az túlzás, de szerintem egy közepes méretű iskolatáska az bőven belefér, ha hasznos dolgokkal van tele.
fisligery
11-09-2013, 08:32 AM
Nemsokára jön a mikulás:
http://www.bladehq.com/imgs/new-arrivals/tactical-christmas-stocking-od-green-tcs3-001.jpg
http://www.bladehq.com/item--Tactical-Christmas-Stocking-Deluxe--19896
A vicces, hogy szerintem ennyi pénzért nem is drága! :D
Itt a második amit vettem. 5.11 Tactical Rush 72 hátizsák, multicam mintával.
http://thatmaninblack.blogspot.com/2013/11/511-tactical-rush-72-backpack-multicam.html
Saját videó, Youtubeon tetsziket nyomjatok rá! Köszönöm! :beer:
Grafitos
11-18-2013, 10:36 PM
Ez a tatyó nagyon rendben van...a srácnál kb csak tetováló felszerelés nincs:)
Jól rendszerezi azt a fél millányi értéket, amit beletömött emberünk..
http://www.youtube.com/watch?v=07Ywmg2GUG0
Ez a tatyó nagyon rendben van...a srácnál kb csak tetováló felszerelés nincs:)
Jól rendszerezi azt a fél millányi értéket, amit beletömött emberünk..
http://www.youtube.com/watch?v=07Ywmg2GUG0
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?198-Bug-Out-Bag&p=8065&viewfull=1#post8065
Hogy is szokták mondani?
ELSŐ!
:haha:
Amúgy tényleg jó, az ő videója volt az egyik ok, amiért megvettem az 5.11 Rush 72-t.
Grafitos
11-19-2013, 07:03 AM
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?198-Bug-Out-Bag&p=8065&viewfull=1#post8065
Hogy is szokták mondani?
ELSÕ!
:haha:
Amúgy tényleg jó, az õ videója volt az egyik ok, amiért megvettem az 5.11 Rush 72-t.
winner winner chicken dinner :thumbup...neked is vannak hozzá ezek a kis molle-s tatyócskák, amit belsõ rendszerezésre használ?
Ami még nagyon tetszett az a kis ledlámpa, amit a táskára tett és a drótja miatt oda mozgatja ahová kell...1 olyat elfogadnék
Igen, vettem hozzá két molle zsebet, majd lefényképezgetem őket. :)
Épülõ BOB:
http://imageshack.us/a/img837/228/hnxt.jpg
Az alapját egy igen kiváló zsák, egy Karrimor Field Pack adja. Késõbb teszek fel részletesebb képeket. Az elején a kedvenc késem (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?58-Saj%E1t-k%E9seid-peng%E9id&p=8395&viewfull=1#post8395), oldalán a már korábban bemutatott bozótvágó (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?310-Balta-boz%F3tv%E1g%F3-gyal%E1s%F3-f%FBr%E9sz&p=11847&viewfull=1#post11847).
Felülrõl/szembõl:
http://imageshack.us/a/img6/3990/d0ky.jpg
A tartalmáról késõbb, a megfelelõ, vadiúj BOB topicban. Tavasszal egy kemény osztrák gyalog/túlélõtúra szerves része lesz a zsák, jelenleg felkészülés zajlik. Arról biztos fogok cikkezni :)
Tetszik. Ez milyen terepminta?
A. L. Ias
12-03-2013, 07:55 AM
Épülõ BOB:
...
Az alapját egy igen kiváló zsák, egy Karrimor Field Pack adja. Késõbb teszek fel részletesebb képeket. Az elején a kedvenc késem (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?58-Saj%E1t-k%E9seid-peng%E9id&p=8395&viewfull=1#post8395), oldalán a már korábban bemutatott bozótvágó (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?310-Balta-boz%F3tv%E1g%F3-gyal%E1s%F3-f%FBr%E9sz&p=11847&viewfull=1#post11847).
...
A tartalmáról késõbb, a megfelelõ, vadiúj BOB topicban. Tavasszal egy kemény osztrák gyalog/túlélõtúra szerves része lesz a zsák, jelenleg felkészülés zajlik. Arról biztos fogok cikkezni :)
Egy jó ideje -kb fél éve- már szemeztem egyszer egy ilyen zsákkal. Tetszik a mérete, a Bergen oldalzseb kompatibilitása, még színe is elmegy akár mindennapi használatra (bár fekete szövetkabát mellé kissé furcsán mutatna rajtam. :) A személyes véleményedre, tapasztalatodra kíváncsi vagyok, leszek, mert nálam is esélyes jelölt a túrazsák szerepre.
Bár elõbb még egy mindennapi hátizsákot kell találnom, mert 4 év alatt 2 ment tönkre. Egy Targus és egy Dicota. Az elõbbin a varrás és a cipzár adta meg magát (mondjuk besegített neki, hogy az volt rajtam amikor kicsapták alólam a motort. A másodiknak az anyaga kezdi megadni magát. Lassan elfeslik a derékpánt rögzítése.
Ezért szeretnék olyan zsákot találni ami kvázi BOB-ként is használható, de a szövetkabáton sem mutat idiótán.
Amatorpe
12-04-2013, 10:54 AM
Ezért szeretnék olyan zsákot találni ami kvázi BOB-ként is használható, de a szövetkabáton sem mutat idiótán.
Esetleg?:
http://www.militaryszeged.hu/index.php?site=webshopproduct&group=19&group_page=1&id=135
Grafitos
12-04-2013, 11:16 AM
Nem rossz..én most ezzel szemezek...
http://www.aliexpress.com/item/ROGISI-BN-013-45L-Women-Men-Army-Top-Quality-Waterproof-Camping-Backpack-Computer-Compartment-Size-34/525565025.html
Esetleg?:
http://www.militaryszeged.hu/index.php?site=webshopproduct&group=19&group_page=1&id=135
jó ez, csak kicsi. alig 30 liter
környész
12-04-2013, 07:40 PM
Nem rossz..én most ezzel szemezek...
http://www.aliexpress.com/item/ROGISI-BN-013-45L-Women-Men-Army-Top-Quality-Waterproof-Camping-Backpack-Computer-Compartment-Size-34/525565025.html
Ez nekem is tetszik. Valami ilyesmit szeretnék én is, és árban sem annyira vészes.
A. L. Ias
12-04-2013, 08:32 PM
Esetleg?:
Pontosan, mint dínó írta. Kicsit kicsi. A mindennapos munkához használt cuccaim nehezen férnének el benne.
A Grafitos által ajánlott ROGISI már megfelelõ lenne.
A. L. Ias
12-04-2013, 08:36 PM
A predator most akciós (http://www.thearmybox.com/karrimor-predator-patrol-pack-hu.html), csak a színe lenne szolidabb! :)
De a fene bánja, munkába majd járok IKEÁS szatyorral! :)
A. L. Ias
12-04-2013, 09:28 PM
. A teljes igazság, hogy az általad linkelt képen egy Predator Field Pack , nem pedig a felirat szerinti Patrol Pack látható. A Patrolnak van egy széles deréköv része, a fenti Field Pack csak mellrészen csatolható össze. Egyebekben tökugyanaz a kettõ. Kiváló zsák. Késõbb teszek fel részletes képeket a sajátomról.
Köszönöm a kiigazítást, átsiklottam felette. Kérdésem. Egy ekkora zsáknál mennyire számít a deréköv? Tudom, hogy sokat, de lehetne valahogy számszerûsíteni? Kg vagy km értékben? Mert a derékövvel rendelkezõ Patrol Pack Karrimor store szerint ára 135 Font, de innen (http://hu.sportsdirect.com/karrimor-sf-predator-patrol-45-plce-backpack-798018) már 38 ezerért is meg lehet rendelni. Igaz, hogy van konzervatívabb színekben, de akkor is túl nagy az árkülönbözet.
Sarge
12-04-2013, 10:49 PM
Köszönöm a kiigazítást, átsiklottam felette. Kérdésem. Egy ekkora zsáknál mennyire számít a deréköv? Tudom, hogy sokat, de lehetne valahogy számszerûsíteni? Kg vagy km értékben? Mert a derékövvel rendelkezõ Patrol Pack Karrimor store szerint ára 135 Font, de innen (http://hu.sportsdirect.com/karrimor-sf-predator-patrol-45-plce-backpack-798018) már 38 ezerért is meg lehet rendelni. Igaz, hogy van konzervatívabb színekben, de akkor is túl nagy az árkülönbözet.
Elég sokat számít, de ha nem durrantod agyon, akkor elviselhetõ és elég kényelmes. Nagyobb súlyoknál rengeteget számít a deréköv, a teher jelentõs részét átveszi. Ha kellõen szorosan magadra állítod, akkor nagyobb súlyokat tudsz megmozgatni mint gondolnád. Nekem is van egy Karrimor Field Pack-em, de ha több cuccot kell vinni akkor elõkerül az M-Tramp ( kínai) zsák. Képek (Karrimor vs M-Tramp, 45 l vs 85 l) Bocs a kaki képekért :-(
872
873
A. L. Ias
12-04-2013, 11:17 PM
Elég sokat számít, de ha nem durrantod agyon, akkor elviselhetõ és elég kényelmes. Nagyobb súlyoknál rengeteget számít a deréköv, a teher jelentõs részét átveszi. Ha kellõen szorosan magadra állítod, akkor nagyobb súlyokat tudsz megmozgatni mint gondolnád.
Értem és tudom. Ezért is kérdeztem esetleges kg ill. km arányszámokat. Kellõen jó kiképzésû-e a vállpánt, hogy BOB-ként használható maradhasson. 45 literbe a csomagomat ismerve 8-10 kg fér bele. De akkor már karácsonyfa a csomag. Ilyen súlyt mennyi ideig lehet kényelmesen cipelni benne? (Tudom emberfüggõ, de hozzávetõleges eredményt ad, egy derékpántos zsákkal való összevetés)
Nekem is van egy Karrimor Field Pack-em, de ha több cuccot kell vinni akkor elõkerül az M-Tramp ( kínai) zsák. Képek (Karrimor vs M-Tramp, 45 l vs 85 l) Bocs a kaki képekért :-(
Pont a nagy zsák miatt érdekel a Karrimor. Mert akkor egy Infantry Bergen lenne a nagy. Az oldalzsebek így skálázhatóságot adnának a zsákoknak, legyenek azok akár normál, akár medic (http://www.thearmybox.com/dpm-medic-bergen-oldalzseb-hu.html).
Lehet hogy rossz a kérdésem, de ha a látszólag a két hátizsák majdnem ugyanakkora, akkor hogy lehet hogy az egyik 45 literes, a másik meg 85 literes? :confused:
Sarge
12-05-2013, 12:32 AM
Csalóka a kép. Az M-Trampen plusz ûrtartalmat ad a két oldalsó zseb, az elülsõ zseb, valamint a "fenékzseb". A Nagy Bergen 120 liter (van öve), a Field Pack a Bergen oldalzsebeivel 70 literessé bõvíthetik a 45 literes ûrtartalmat. A Patrolon lévõ, errõl hiányzó deréköv is megoldható. Nagyon jó a kialakításának köszönhetõen veszel egy bármilyen strapabíróbb övet és két erõsebb karabinerrel rögzíted a zsákra (vannak rajta fémkarikák alul), máris deréköves a zsákod. Ha meg nem pakolsz bele annyit, lecsatolod az övet.
Nem értek egyet.
Mondjuk ki: a Field Pack legnagyobb hátránya, hogy nincs deréköve. Nem is kell neki, mert lövedékálló mellénnyel történõ használatra tervezték, ott nem igazán lehet ö et csatolni.
Egy karabinerrel felrakott heveder soha nem lesz olyan fix mint egy gyári varrott megoldás.
Volt egy osztrák hadi KaZ-3 zsákom KaZ-2 övvel. Nem volt olyan masszív mint az M-Tramp.
Sarge
12-05-2013, 12:42 AM
Értem és tudom. Ezért is kérdeztem esetleges kg ill. km arányszámokat. Kellõen jó kiképzésû-e a vállpánt, hogy BOB-ként használható maradhasson. 45 literbe a csomagomat ismerve 8-10 kg fér bele. De akkor már karácsonyfa a csomag. Ilyen súlyt mennyi ideig lehet kényelmesen cipelni benne? (Tudom emberfüggõ, de hozzávetõleges eredményt ad, egy derékpántos zsákkal való összevetés)
Pont a nagy zsák miatt érdekel a Karrimor. Mert akkor egy Infantry Bergen lenne a nagy. Az oldalzsebek így skálázhatóságot adnának a zsákoknak, legyenek azok akár normál, akár medic (http://www.thearmybox.com/dpm-medic-bergen-oldalzseb-hu.html).
Szerintem ez egyéntõl is függ, de nekem kb tíz kilóval a Karrimor elviselhetõ volt, nem volt vészes, derékpánttal jobb lett volna.
A Karrimor mellett szól a jobb bõvíthetõség (Bergen zsebek + Molle), a Bergen mellett a jobb szín és minta ( Olive Green illetve DPM, a DDPM eléggé "világít"), illetve a nagy méret. Nagyból lehet kicsit csinálni.
Bár BoBnak elég kellene hogy legyen a 45/70 liter.
Egyébként meg: ha kell derékheveder és sok hely, akkor Bergen. Ha nem, akkor amelyik tetszik.
Amatorpe
12-05-2013, 10:45 PM
Ezt láttátok? Nagyobb a zsák, mint én :D :
http://www.thearmybox.com/dpm-nagy-bergen-hu.html
Amúgy deréköv-súly-kényelem:
nekem egy 45-50 literes hátizsákom van napi használatban, ami alapjáraton kb 8kg, lemértem. Igazából teljesen jól kezelhetõ, az ember egy idõ után észre sem veszi, hogy ott van (én inkább a hiányát szoktam, amikor nyáron egy szál pólóban megyek valahova, furcsa, hogy nincs a hátamon semmi...). Kényelmi szempontból jó a mellpánt, de nem létszükséglet, amíg nem szaladsz a busz után.
Ha hét eleje van, és pluszkaja, ruha, miegymás benne van, és felszökik 12 fölé a súlya, na akkor már érzem a deréköv hiányát... (Ne feledjük, hogy a 8-hoz képest plusz 50%, és nekem iskolatáska-jellegû hátitatyóm van, nem direkt hátizsák!) Szóval itt már mindig bekapcsolt mellpánt (aranyat ér, ha lehajol az ember pl bekötni a cipõjét), és hosszútávon a vállaknak nem igazán kényelmes. Meg gondolom a hátnak sem. Ki lehet bírni, de a következõt szerintem úgy veszem, hogy nagyobb legyen, és deréköves.
Sarge
12-05-2013, 10:48 PM
BW Commando 55L másolatokról tapasztalat?
http://www.raeer.com/shopexd.asp?id=13718
Erre gondolsz?
Mert ha igen, akkor ilyenem is van, utángyártott, flecktarn színben.
893894
Nem is tudom, hogy létezik-e ilyen egyáltalán hivatalosan a Bundeswehrben.
Én még katonán nem láttam, se képen, se élõben. Ami nekem van, annyira nem jött be. Az én testalkatomnak (185cm/100 kg) egyszerûen kicsi. Túl rövidek a vállhevederek, fullra kiengedve is vág. Aztán hogy ez egyedi jelenség, vagy általános probléma (hiszen több gyártó is gyárt ilyen fazonú zsákot), azt nem tudom.
Egyébként a minõsége a szokásos kínai, 100% nylon, belülrõl gumírozott, eléggé mûszálas jellegû, gagyi hevederek. Belsõ csõvázas, de az is elég furán van megoldva.
Mivel nekem kicsi, átadtam az asszonynak, neki pont jó.
Ha már BW, akkor eredeti Kampfrucksack, vagy Bergrucksack. Utóbbim is van, agyonverhetetlen, kompakt, 45 literes zsák.
szerintem derékheveder feltétlenül kell HOSSZÚ TÁVON. tartós használat esetén, mászás közben, mély hóban, sok napon át mindenképpen. erdei ösvényen nem muszáj.
Erdõjáró
12-06-2013, 10:00 AM
http://www.raeer.com/shopexd.asp?id=13718
Erre gondolsz?
Mert ha igen, akkor ilyenem is van, utángyártott, flecktarn színben.
893894
Nem is tudom, hogy létezik-e ilyen egyáltalán hivatalosan a Bundeswehrben.
Én még katonán nem láttam, se képen, se élõben. Ami nekem van, annyira nem jött be. Az én testalkatomnak (185cm/100 kg) egyszerûen kicsi. Túl rövidek a vállhevederek, fullra kiengedve is vág. Aztán hogy ez egyedi jelenség, vagy általános probléma (hiszen több gyártó is gyárt ilyen fazonú zsákot), azt nem tudom.
Egyébként a minõsége a szokásos kínai, 100% nylon, belülrõl gumírozott, eléggé mûszálas jellegû, gagyi hevederek. Belsõ csõvázas, de az is elég furán van megoldva.
Mivel nekem kicsi, átadtam az asszonynak, neki pont jó.
Ha már BW, akkor eredeti Kampfrucksack, vagy Bergrucksack. Utóbbim is van, agyonverhetetlen, kompakt, 45 literes zsák.
Nekem is volt ilyen zsákom, és ugyanazok voltak vele a problémák amiket írtál. Túl is adtam rajta jó gyorsan! Tényleg olyan átlagos nõi méretû.
Erdõjáró
12-06-2013, 10:06 AM
http://www.mindentkapni.hu/ProductDetails?pid=2227#.UqGad9LuLVE
Ezt a zsákot viszont nagyon ajánlom! Évekig használtam és nagyon szerettem! Kényelmes, egyszerû és a mérete is pont megfelelõ! Persze a 85L nem valós! Nem tudom, hogy milyen számítás szerint írják egy zsákra a térfogatot, de még sohasem láttam olyan zsákot ami, ha a varrások mentén lemértem és kiszoroztam, kiadta volna azt a méretet amit ráírtak.
Grafitos
12-06-2013, 10:31 AM
http://www.mindentkapni.hu/ProductDetails?pid=2227#.UqGad9LuLVE
Ezt a zsákot viszont nagyon ajánlom! Évekig használtam és nagyon szerettem! Kényelmes, egyszerû és a mérete is pont megfelelõ! Persze a 85L nem valós! Nem tudom, hogy milyen számítás szerint írják egy zsákra a térfogatot, de még sohasem láttam olyan zsákot ami, ha a varrások mentén lemértem és kiszoroztam, kiadta volna azt a méretet amit ráírtak.
Pofás zsák, elég jó áron...ezt az oldalt még nem is láttam, köszi a linket.
Erdõjáró
12-06-2013, 12:07 PM
http://militarycelpont.hu/termekeink/taskak-hatizsakok-ovek/oldal/4
Itt még olcsóbb! Szerintem ez Magyarország legolcsóbb military boltja! Itt a kép ugyan feketében mutatja, de rendelhetõ zöldben is! Ha nem ismernéd fel, akkor az áru kódja: "táska4"
Sarge
12-06-2013, 01:44 PM
Ilyenem is van, lásd elõzõ oldal. Én is megvagyok vele elégedve, bár néha túl nagy, olyankor marad kisebb zsák.
A. L. Ias
12-11-2013, 09:35 PM
...A teljes igazság, hogy az általad linkelt képen egy Predator Field Pack , nem pedig a felirat szerinti Patrol Pack látható. A Patrolnak van egy széles deréköv része, a fenti Field Pack csak mellrészen csatolható össze. Egyebekben tökugyanaz a kettõ. Kiváló zsák. Késõbb teszek fel részletes képeket a sajátomról.
Érdeklõdtem a forgalmazónál a néveltérésrõl. Õ azért hívja a zsákot Patrol Pack-nak, mert a számlán amit az angol katonai raktár állít ki is ez a megnevezés szerepel.
A. L. Ias
12-11-2013, 10:48 PM
Oké! Nem szõrszálhasogatás volt :)
Sarge fórumtárssal rövidesen közös cikk formájában mutatjuk be számos katonai háti- és málhazsák tesztjét, egyikük a Karrimor lesz :)
Nem vettem annak, csak elindította a vezérhangyát. :) Ebben (http://www.scribd.com/doc/62370075/Karrimor-SF-MTP-Catalog) a katalógusban maga a Karrimor mutatja be a két zsákot és nem csak a webshopok kínálata. Így a legautentikusabb forráshoz fordultam.
A tesztet pedig várom, és szerintem nem csak én! :)
Sarge
12-12-2013, 11:48 PM
Ebben (http://www.scribd.com/doc/62370075/Karrimor-SF-MTP-Catalog) a katalógusban maga a Karrimor mutatja be a két zsákot és nem csak a webshopok kínálata.
Ugyanezt akartam linkelni :)
Elég jól néz ki ez a zsák..
963
fisligery
01-02-2014, 03:28 PM
http://www.maxpedition.com/store/pc/CHOWDOWN-PERSONAL-COOLER-13p2321.htm:haha:
Shadow
01-08-2014, 09:55 AM
Sziasztok!
Csak egy gyors véleménykérés:
ezekrõl mi a véleményetek 2-3 napos zsáknak?
1., osztrák hátizsák: http://www.militari.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=618
2., Molle rendszerû francia hátizsák:
12451246
bocs, ha már korábban írtatok róluk...
Üdv
Sziasztok!
12451246
Üdv
szia,nekem ilyen van( képen a francia),nagyon igényes,ebben az árkategóriában kiváló,50 literesre saccolom+a zsebek,azok mindent elnyelnek ami hirtelen kellhet,nagyon tudom ajánlani.
Daniui
01-08-2014, 03:34 PM
Sziasztok!
12451246
Üdv
Az az osztrák zsák elég jónak tûnik fõleg hogy eredeti.
A. L. Ias
01-08-2014, 05:19 PM
Sarge fórumtárssal rövidesen közös cikk formájában mutatjuk be számos katonai háti- és málhazsák tesztjét, egyikük a Karrimor lesz :)
Khmmmm....... Lassan elepedünk a várakozásban.......
gladius
01-08-2014, 06:31 PM
Magyar katonai hátizsák Hazajáró-Dunatv.1252
Magyar katonai hátizsák.1252
..volt ilyen zsákom..túl nagynak találtam és túl széles..nem tudtam rendesen elpakolni benne,az állítható vállpánt jó volt ,viszonylag kényelmes is...a derékpánt szorító hevedere közvetlen a zsák anyagára van varrva,gyenge,leszakad..igazából nem tudtam mire használni, mindig kellett bele pluszként valami könnyû töltelék,hogy a zsebekbe,a zsákba ne hányódjanak a dolgok...nem szerettem.szerintem elég 60 liter körüli zsák.
Shadow
01-09-2014, 01:24 PM
szia,nekem ilyen van( képen a francia),nagyon igényes,ebben az árkategóriában kiváló,50 literesre saccolom+a zsebek,azok mindent elnyelnek ami hirtelen kellhet,nagyon tudom ajánlani.
A francia felé hajlok én is. Mondjuk az jóval drágább, mint az osztrák, viszont teljesen új.
Köszönöm a válaszokat!
Üdv
Vietnamiveteran
01-09-2014, 01:41 PM
Nekem csak ez a régimódi hátizsákom van de ami kell az elfér benn , bár nem mondom amiket itt látok csorog a nyálam ...)
1263
1264
GAZDA
01-09-2014, 02:07 PM
Nekem csak ez a régimódi hátizsákom van de ami kell az elfér benn , bár nem mondom amiket itt látok csorog a nyálam ...)
1263
1264
A baltát hová málházod? Nem kényelmetlen hosszútávon? Egyébként elrendezére jónak tûnik!.-)
Vietnamiveteran
01-09-2014, 03:52 PM
A balta csak úgy be van szúrva a hátizsákba ,úgy ,hogy a feje kilóg a zsák szájánál , így mindig kéznél van .Kényelem szempontjából ez a zsák nem egy n1, mert egyrészt a bõrszíjak nem vehetik fel a versenyt a mostani zsákok párnázott hevederjeivel , másrészt amit belepakolok azt érzem a hátamba , szóval ha pl a vágódeszkát rosszul teszem el akkor végig nyomja a hátam , pár km-es erdei sétára tökéletes , de ha újra mennék a kinizsi100-ra oda tuti nem ezt vinném :)
most ,hogy így mondod kell is egy új hátizsák :)
GAZDA
01-09-2014, 04:20 PM
A balta csak úgy be van szúrva a hátizsákba ,úgy ,hogy a feje kilóg a zsák szájánál , így mindig kéznél van .Kényelem szempontjából ez a zsák nem egy n1, mert egyrészt a bõrszíjak nem vehetik fel a versenyt a mostani zsákok párnázott hevederjeivel , másrészt amit belepakolok azt érzem a hátamba , szóval ha pl a vágódeszkát rosszul teszem el akkor végig nyomja a hátam , pár km-es erdei sétára tökéletes , de ha újra mennék a kinizsi100-ra oda tuti nem ezt vinném :)
most ,hogy így mondod kell is egy új hátizsák :)
Lehet ezen is tuningolni, nekem is hasonló van. Az oldalára lehet hevedereket varni, oda rakhatod a baltát vagy gyalásót,bozótvágót stb. A hátadhoz megy tegyél be egy BW polifoamot,nagyban javítja a kényelmet.
http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/termek/halozsakok--kempingeszkozok/bundeswehr-polifoam-osszehajthato
Vietnamiveteran
01-09-2014, 04:41 PM
Látod ez még eszembe se jutott , eddig a polár pokrócomat próbáltam úgy rendezni,hogy a hátamnál legyen de azért ez nem mindig sikerül.Kicsit ami rossz ebben a hátizsákban az ,hogy egy nagy tér a belseje és így csak ömlesztve tudok bepakolni , persze ez nem nagyon zavart eddig , de azért egy szép rendezett hátitatyót jobban el tudnék képzelni , úgyis szeretném összeállítani a BOB packomat és azt egy külön zsákba fogom tenni . Már el is kezdtem majd felteszem a képeket róla . Van a BOB packnak topicja vagy jöhet ide ?
Shadow
01-10-2014, 08:41 PM
Lehet ezen is tuningolni, nekem is hasonló van. Az oldalára lehet hevedereket varni, oda rakhatod a baltát vagy gyalásót,bozótvágót stb. A hátadhoz megy tegyél be egy BW polifoamot,nagyban javítja a kényelmet.
http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/termek/halozsakok--kempingeszkozok/bundeswehr-polifoam-osszehajthato
Szerintem is érdemes tuningolni a zsákodat Vietnamiveteran, tök jól néz ki és valóban, néhány jól elhelyezett heveder csodákat tesz.
BW polifoamot találni olcsóbban is, ha ez ugyan az egyáltalán... http://www.militari.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=627
fisligery
01-11-2014, 09:23 PM
http://radarplayer.hu/wp-content/uploads/2014/01/Lay-n-Go-traveller-716x438.jpg
http://radarplayer.hu/felszereles/lay-n-go-utazoneszeszer/
Vitek
01-17-2014, 07:41 PM
Új táskám 2004-5 körüli gyártmányú sposn edelweiss 4 ( ez egy orosz hadibeszállító ) Gyári oldal : http://sso-mil.ru/catalog/109/166
http://pics.tinypic.pl/i/00471/3ks5yo9swtio.jpg
http://pics.tinypic.pl/i/00471/mbctlnvf367u.jpg
Hatalmas a zsák mind méretét mind tudását nézve. A brit bergenem ( gondolom ezt nem kell bemutatni ) kb belefér és elbújhat mögötte...
Nagyon átgondolt, jól megtervezett zsák. Amit még sose láttam más ilyen zsákon és nagyon megfogott :
az oldalsó zsebek mögé felülrõl lefele kb arasznyi széles kézfej szélességû tárgyat csusztathatunk le vagy akár rejthetjük is el, ez a zsebek alatt egy kis gumírozott zsebbe érkezik így nem tud tovább csúszni és egy hevederrel rögzíthetjük. Természetesen mindkét oldalt.
Az is csak természetesen ,hogy alsó fele felõl is nyitható ( az alsó csatok vonalában zipzár fut végig ) ez az alsó rekesz egybenyitható a felsõ résszel akár vagy külön tér. Ebbe a külön térbe az us modular sleeping systemet zöld és fekete zsákja a gyári kompressziós zsákban befér !
Nagyon robosztus gyárilag esõvédõvel sok kiegészítõ hevederrel mind rávarrva mind külön a zsákhoz adva. Látszik hogy hadi minõség a hevederek hosszúak lehet velük felkötözni nem csak a zsákot összehúzni. Az egész zsák az elpusztíthatatlanságot suggalja, de modern anyagokból így méretét tekintve egész jó súllyal ( 5-6 kg )
Méret viszonyításnak egy kép a netrõl :
http://3.bp.blogspot.com/-wQAHEHEDngc/T6GkAdkZX-I/AAAAAAAAIUs/sywIQplrWFc/s1600/DSC00459.JPG
Vitek
Grafitos
01-17-2014, 07:48 PM
Jó zsák, jó leírás..külön köszönet a képekért:thumbup
a hátpárnák jónak tünek..mole tekintetében kissé talán eltúlzott, de nagyon tetszik..
Volt már AK a kezemben néhányszor tehát tisztában vagyok a méreteivel. Hány napos zsáknak használod, mert ez nem kicsi ám..
Vitek
01-17-2014, 08:04 PM
Elsõsorban arra használom hogy ha egy 2-3 napos játékra megyünk beleférjen minden cuccom. ( airsoft ). A sok molle nekem tetszik, kihasználom sok apró külsõ cézsebet teszek rá a apróságok gyors eléréséhez, illetve rögzítési felületnek is tökéletes !
Ezt úgy kell érteni hogy ez kint alvással természetesen ehhez cucc (télen is ) kaja pia, málharendszer, attól függõen mit viszek vagy teljes hosszú ak-74 vagy 74S-m. Ezt mindet bele lehet szuszakolni és nyugodtan vonatozik az ember úgy hogy mindezt elnyeli a táska.
készülni fog róla egy hosszabb beszámoló is ha minden igaz, de a combat gear szerkesztõinek küldöm majd inkább el, õk szakértõk a témában. Õk írtak már az eddig használt kisebb 60literes sposn zsákomról is, bár ez kisebb és sokkal gyengébb anyagú ehhez képest.
http://combatgear.blog.hu/2013/06/21/sposn_ataka
Hány napos ? Hm szerintem hetes komolyabb túrára a témában jártasabb simán belepakol.De ez függ nagyon sok mindentõl: idõjárás, terep, mennyi élelmiszert vizet kell vinnie. Ez a táska kifejezetten az ellenséges vonalak mögött tevékenykedõ egységeknek lett tervezve akik hosszú idõt töltenek el utánpótlás nélkül, illetve a hegyivadászoknak. Náluk van igény nem hétköznapi cuccoknak is helyre ( hadianyagok stb)
Talán amivel egy ilyen zsákkal vigyázni kell a legjobban hogy attól hogy ekkora nem kell telerakni mindenképp mert azt bírni is kell vinni...
Volt a BOB topikban egy kis vita, ami elgondolkodtatott (nem röhög! :D )
Szóval javasolta valaki hogy ne feltûnõ, ne MOLLE stb, hanem esetleg szatyor..
Nos az egy nagyon világvégei véglet (természetesen nem vet el semmit egy jó felkészülõ), de inkább szerintem a legvalószínûbb eshetõségekre készülgessünk elsõsorban és ha az megvan, akkor a totális túlélésre a zombik között. (fokozatosság elvtársak!)
Ennek szellemében linkelek ide egy elég jónak látott - 65 literes -, árában viszont alacsony hátizsákot.
A lényeg, hogy arra jöttem rá, hogy bizony nem elég egy csomagot összekészíteni, hanem bizony legalább 3-t, 4-t kell.
Arra viszont ez a zsák (zsákok) nem is feltûnõ és nem is drága. Annak hogy ott álldogáljanak ugrásra készen a sarokba, meg pláne nem rossz az ár/értéke.
http://www.asmc.de/de/Transport/Rucksaecke/Rucksaecke/Rucksaecke/Kampfrucksack-Import-schwarz-p.html
20-29 Euró. Ez igen. :tapsol:
Volt a BOB topikban egy kis vita, ami elgondolkodtatott (nem röhög! :D )
Szóval javasolta valaki hogy ne feltûnõ, ne MOLLE stb, hanem esetleg szatyor..
Nos az egy nagyon világvégei véglet (természetesen nem vet el semmit egy jó felkészülõ), de inkább szerintem a legvalószínûbb eshetõségekre készülgessünk elsõsorban és ha az megvan, akkor a totális túlélésre a zombik között. (fokozatosság elvtársak!)
Ennek szellemében linkelek ide egy elég jónak látott - 65 literes -, árában viszont alacsony hátizsákot.
A lényeg, hogy arra jöttem rá, hogy bizony nem elég egy csomagot összekészíteni, hanem bizony legalább 3-t, 4-t kell.
Arra viszont ez a zsák (zsákok) nem is feltûnõ és nem is drága. Annak hogy ott álldogáljanak ugrásra készen a sarokba, meg pláne nem rossz az ár/értéke.
http://www.asmc.de/de/Transport/Rucksaecke/Rucksaecke/Rucksaecke/Kampfrucksack-Import-schwarz-p.html
Én pár éve vettem ilyet de én nem vagyok megelégedve vele. Az öcsém egyszer vitte el túrázni (pár nap ah egyekben szállássak, szóval nem nagy terhelés) kiszakadt szíj, amivel a tetejére lehet plusz cuccot rögzíteni. aztán én használtam párszor de féléven belül elromlott az alsó rekesz cipzárja és eltörtek a vállszíj csatjai. Illetve elég keskenyek a vállpántok, így nagyobb súllyal nem kényelmes.
fixy007
01-21-2014, 03:58 AM
Igaz csak 55l-es, én ilyet használok:
http://www.army-shop-magyarorszag.hu/i/a/5170/26/tactical-rucksack-55l-gro
Asszem 9ezer huf környékén megvásárolható itthon, de már nem emlékszem hol vettem.
1 éve használom, nincs szakadás, törés, feslés.
Én pár éve vettem ilyet de én nem vagyok megelégedve vele. Az öcsém egyszer vitte el túrázni (pár nap ah egyekben szállássak, szóval nem nagy terhelés) kiszakadt szíj, amivel a tetejére lehet plusz cuccot rögzíteni. aztán én használtam párszor de féléven belül elromlott az alsó rekesz cipzárja és eltörtek a vállszíj csatjai. Illetve elég keskenyek a vállpántok, így nagyobb súllyal nem kényelmes.
Direkt azért írtam kis bevezetõt a link ajánló mellé, hogy nem rendszeres használatra, hanem
- egyszeri kitelepítés,
- hírtelen menekülés,
- kölcsön adás
- stb-re
szerintem pont megfelelõ, hiszen ha a használat után dobnunk kell, akkor is ennyi pénzért hálásak lehetünk, ha kiszolgálta azt az egy fontos alkalmat!
Vásárláskor az ilyen dolgoknál én egybõl alaposan átnézem, elégetem a kilógó cérnaszálakat-foszlási kezdeményt, megerõsítem ahol kétséges... sokáig bírják a nálam való igénybe vételt így! :thumbup
Grafitos
01-21-2014, 07:52 AM
ez a zsák nagyon jónak tûnik..könnyen mozogsz vele erdõben? nem túl széles? belseje milyen?
Igaz csak 55l-es, én ilyet használok:
http://www.army-shop-magyarorszag.hu/i/a/5170/26/tactical-rucksack-55l-gro
Asszem 9ezer huf környékén megvásárolható itthon, de már nem emlékszem hol vettem.
1 éve használom, nincs szakadás, törés, feslés.
fixy007
01-21-2014, 08:30 AM
Vékony testalkatú vagyok, de nem széles még nekem sem. Kb. méretek szélesség(a két külsõ zsebet nem mérve):kb. 30cm, a külsõ zsebbel:kb. 40-42cm. Ez most csak gyors megközelítõ mérés, mert nincs megpakolva. Belseje egyterû, igaz az alsó részen leválasztható egy kb. 5l-es rész, ami az elsõ zseb alatt lévõ cipzárral nyitható kipakolás nélkül(pl. szennyes ruhának) de nekem ez össze van nyitva a belsõ résszel. Rejtett csõvázas ami nekem pont jó, a fejszémet oda csúsztatom be, természetesen élvédõvel.
A derékpánton 2db USA kulacs van evõcsészével, így menet közben is tudok inni.
Végre megtaláltam, itt vettem:
http://militarycelpont.hu/termekeink/taskak-hatizsakok-ovek/oldal/3#taktikai-hatizsak
Képek(nagyítható):
15161517
Grafitos
01-21-2014, 09:07 AM
Bejön, ha az alját le tudom választani a nagyrakodótértõl..az én zsákom is ilyen...a két amcsi kulacs verheti az oldalad rendesen:)nekem is az van és van súlya, így mindíg a táskán belülre kerül. Egy szó mint száz, ezzel a 9ezres árral elég verhetetlen..vásárlásra ösztönöztél..asszem jövõ hónapban kispórolok egy ilyet a költségvetésbõl:thumbup
..ácsorogtatni a szekrénybe nem szabad hátizsákot,felszerelést ....venni,olyat kell amit használunk túrázni,napiasan(nyilván összepakolva ha nincs kirándulás mehet a helyére),meg kell ismerni a cuccot,szeretni kell..ha napi szinten használva van kialakul a rutin mi hol van..meg aztán a használat során kiderül jó-nem jó, van -e jobb..és egyébként is mindig jelenik meg egy jobb a piacon és nem nehéz a régi kopottat újra cserélni...a személyes véleményem,hogy a lehetõségekhez képest a legjobb cuccokat kell venni..aztán nyúzni amíg csak lehet.....és ha nem vált be nem szabad ragaszkodni hozzá(nem kell még egy lom),fel kell dobni hirdetésbe és eladni...de ami tuti abból akár be is lehet,sõt kell tárazni...ez igaz az élelemre is,abból is csak azt szabad tárazni ami finom,szeretjük....
Mivel régi vágású lennék én még tudom, hogy mi az az M-zárolt..
Jelentése:
Csak MOZGÓSÍTÁS, hadiállapot esetére készletezett anyagok, ill. termelõeszközök. Békében nem felhasználható, tehát használaton kívül raktározva, bevetésre készen.
Szerintem sokunk így és erre gyûjtöget...
Aki próbálgatja a cuccait, nyúzza, az inkább a túlélõ...
A felkészülõ raktároz, készenlétbe tart, gyûjtöget...
Sajnos nem rég át kellet értékelnem az eddigi ilyen irányú tevékenységemet, irányát és az eddig elért eredményeit.
Csupán 180°-s fordulatot tettem ezután..
Konkrét dolgoknak, konkrét helyen kell lenniük, ha kell akkor évtizedekig! Én tudom, hogy ott van, a családom is tudja, és majd annak a családja is..
Bowman
01-21-2014, 08:07 PM
szerintem pont megfelelõ, hiszen ha a használat után dobnunk kell, akkor is ennyi pénzért hálásak lehetünk, ha kiszolgálta azt az egy fontos alkalmat!
:thumbup
Egyszer használatos hátizsák? Az mikor hagy cserben? A legnagyobb terhelésnél? Legnagyobb rohanásban? Legnagyobb terhelésnél? Mikor telik le az egyszeri használat? A BOL elérése elõtt öt perccel?
Persze én sem dicsexem a magam zsákjával. Ilyet vettem 8990 Ft-ért, csak másik kereskedõtõl: http://www.army-shop-magyarorszag.hu/i/a/5263/10/us-army-rucksack-assault-ii
Naponta használom munkába járni, meg kisebb túrákhoz. Az elsõ hónapban után kezdtek elõjönni a hibái (ahogy számítottam), fõleg a vállhevedereknél, a varrásoknál.
Egy ismerõsöm segítségével módosítottuk a vállpántok hosszát és irányát (a párhuzamosan bevarr pánokat V alakban varrtuk vissza). Az igénybe vett varrásokat pár sorral megerõsítettük. Fél év alatt lassan "belakom" a zsákot, pár nagyobb terhelés után lassan kezdek bízni benne.
A véleményem az, hogy használni, tesztelni, ha kell módosítani.
A másik megoldás a csere, csak arra nem mindig telik:rolleyes:
Daniui
01-21-2014, 08:25 PM
Vékony testalkatú vagyok, de nem széles még nekem sem. Kb. méretek szélesség(a két külsõ zsebet nem mérve):kb. 30cm, a külsõ zsebbel:kb. 40-42cm. Ez most csak gyors megközelítõ mérés, mert nincs megpakolva. Belseje egyterû, igaz az alsó részen leválasztható egy kb. 5l-es rész, ami az elsõ zseb alatt lévõ cipzárral nyitható kipakolás nélkül(pl. szennyes ruhának) de nekem ez össze van nyitva a belsõ résszel. Rejtett csõvázas ami nekem pont jó, a fejszémet oda csúsztatom be, természetesen élvédõvel.
A derékpánton 2db USA kulacs van evõcsészével, így menet közben is tudok inni.
Végre megtaláltam, itt vettem:
http://militarycelpont.hu/termekeink/taskak-hatizsakok-ovek/oldal/3#taktikai-hatizsak
Képek(nagyítható):
15161517
A kulacsok nem eresztenek még? Nekem az amcsi kulacs egy két év után ereszteni szokott a kupaknál, ma már csak sima flakont használok, de egy camelbackre gyûjtök még.
Grafitos
01-21-2014, 09:36 PM
Megmakkan a gumitömítés, csak azt kell cserélni...amúgy ez a konstrukció az ivócsészével, meg a borítással nagyon ki van találva.
Pl nemrég tudtam meg, hogy a kupakban a tömítõgumi azért lóg be a palackba, hogy télen ne fagyjon be a szája..mik vannak
A kulacsok nem eresztenek még? Nekem az amcsi kulacs egy két év után ereszteni szokott a kupaknál, ma már csak sima flakont használok, de egy camelbackre gyûjtök még.
Egyszer használatos hátizsák? Az mikor hagy cserben? A legnagyobb terhelésnél? Legnagyobb rohanásban? Legnagyobb terhelésnél? Mikor telik le az egyszeri használat? A BOL elérése elõtt öt perccel?
Nem tudom miért kérdezel ilyet tõlem?!?
Sosem állítottam ilyet, vagy nem preferáltam. Szépen, lassan el kellene olvasni a hozzászólásokat! :thumbup
Szerintem kezd el innen: http://magyarprepperforum.org/showthread.php?152-H%E1tizs%E1kok-m%E1lhazs%E1kok&p=21859&viewfull=1#post21859
fixy007
01-22-2014, 03:55 AM
Nem ereszt, sõt ez a kettõ annyira jó hogy a tömítést nem is használom hozzá, a tokon lévõ kis zsebben van elrakva. Volt nekem is annó eresztõs még tömítéssel is.
no ugyahogy atfutottam a topikot, tobbfele "ocska" zsakom van, a kimozdulas parametereitol (ido, tav, homerseklet) teszem fuggove a kivalasztast.
Van egy tippem azoknak akik atmeneti megoldast keresnek a camelbakk es a kulcshordas kozott, nemetben jutottam hozza egy eve, sok elony kozul az egyik h kompatibilis a PET palackkal valszeg otthon is kaphato mar.
http://img2.indafoto.hu/4/1/79661_85eb2d1ee93379636956be5b64f554f9/17955075_5deb76c96ac062a3464a9fe1cc0fa7bf_l.jpg
....nem tudom eldönteni mindennapos viseletre,vásárolni,elszaladni ide-oda vagy csak egy rövid túrára melyik színt válasszam?????
153315341535
Vagy a feketét, vagy az OD zöldet választanám. Attól függõen hogy városba kell, vagy terepre. :)
BragBOL
01-22-2014, 07:49 PM
Esetleg feketét, és hozzá egy világosabb zöld gumis álcahálót, vadonban felrak és kész :D
Ok,kösz ,fekete...városba kell nagyrészt......amúgy itt van ha valakit érdekelne.....http://www.airsoftdepo.hu/katonai-felszereles/ruhazat/taskak/assault-hatizsak-fekete.html
Hölgyeim!
Vészhelyzeti, M-zárolt cuccoknak (is) kiváló az ára miatt és mert van neki fogantyúja a hátizsák közepén, tehát lóbálva is lehet vinni, mint egy retikült, vagy pakolni felfele a teherkocsira, mikor kitelepítés van... Vagy magunknak, mikor a 85 Literes zsák a hátunkon és egyik kézzel a gyereket húzzuk, másikkal kényelmesen ezt tudjuk hozni és néha csapkodni vele jobbra-balra a tömegben..
35 literes, tehát még a gyerek is tudja cipelni gond nélkül a dolgait.
sok színben!
24 € !
ingyenes szállítás!
sok elégedett vásárlói visszajelzés!
jaaa, a link:
http://www.aliexpress.com/item/Mountaineering-bag-backpack-large-capacity-travel-bag-hiking-bag-lovers-design-outdoor-luggage-bag-free-shipping/648878934.html
(én rendelek most, majd leírom milyen fogtam ki)
Az airsoftdepotól óva intenélek, saját rossz tapasztalatomat lásd Itt. (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?504-Boltok-ahol-NEM-%E9rdemes-v%E1s%E1rolni&p=14783&viewfull=1#post14783) Nem állítom, hogy minden rendelést elrontanak, de nem árt az óvatosság. Ha egy kicsi zûrt is megneszelsz, hagyd a francba, máshonnan is megszerezheted, kevesebb macerával.
Ok,az õ érdekük...ha pénzt akarnak keresni küldik...én ugyan senkinek nem utalok elõre,de az ajtóba amiket rendelek a fizetés elõtt ki is bontom...magyarázhat nekem a futár ...NEM ÉRDEKEL mit mond......eddig senkivel nem volt probléma...ha nem küldik,,hát nézelõdök tovább...
a fizetés elõtt ki is bontom...
Én meg kibontás elõtt bekapcsolom a kamerát. Ha valami hiányzik, dokumentálva van.
Gondolkodom egy erõs nagyobb zsákon, egyik feltétel a 1000 D legyen.
Errõl van tapasztalata valakinek, vagy észrevétele, vagy nem drágábban tudna más alternatívát?
http://hu.sportsdirect.com/karrimor-sf-predator-80-130-plce-backpack-798016
Gondolkodom egy erõs nagyobb zsákon, egyik feltétel a 1000 D legyen.
Errõl van tapasztalata valakinek, vagy észrevétele, vagy nem drágábban tudna más alternatívát?
http://hu.sportsdirect.com/karrimor-sf-predator-80-130-plce-backpack-798016
ÓÓÓ,,ÁÁÁÁ,,,HÁÁÁT,,,,,,,,
Tényleg kifizetnél érte ennyit? Én már a 40ezres 511-es hátizsák miatt is rosszul éreztem magam, mikor megvettem. :)
Az airsoftdepotól óva intenélek, saját rossz tapasztalatomat lásd Itt. (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?504-Boltok-ahol-NEM-%E9rdemes-v%E1s%E1rolni&p=14783&viewfull=1#post14783) Nem állítom, hogy minden rendelést elrontanak, de nem árt az óvatosság. Ha egy kicsi zûrt is megneszelsz, hagyd a francba, máshonnan is megszerezheted, kevesebb macerával.
..ma már jött az emil,hogy a futárnál van,,,le is vették a honlapról...úgy látszik ez az egy volt...lehet a Te eseted csak egyedi volt.....
Tényleg kifizetnél érte ennyit? Én már a 40ezres 511-es hátizsák miatt is rosszul éreztem magam, mikor megvettem. :)
Van ilyenem is: http://www.maxpedition.com/store/pc/VULTURE-II-3-DAY-BACKPACK-12p114.htm , de kellene nagyobb is hosszabb túrákra.
Mivel szeretek lehetõleg mindent egyszer meg venni, ezért nem nagyon akarok kompromisszumokat.
Nem olcsó Karrimor, de a 73 e. ár jónak számít, de az ér nagysága miatt azért én is vaszilálok :) ami még tetszik a nagy méretén, anyagán, és kialakításán kívül az a hevederek elhelyezése.
Grafitos
01-24-2014, 10:06 AM
Évek óta használok Karrimort, még Londonban vettem. Jó minõség, kényelmes pántok, praktikus kialakítás...csak jót mondhatok róla.
Van ilyenem is: http://www.maxpedition.com/store/pc/VULTURE-II-3-DAY-BACKPACK-12p114.htm , de kellene nagyobb is hosszabb túrákra.
Mivel szeretek lehetõleg mindent egyszer meg venni, ezért nem nagyon akarok kompromisszumokat.
Nem olcsó Karrimor, de a 73 e. ár jónak számít, de az ér nagysága miatt azért én is vaszilálok :) ami még tetszik a nagy méretén, anyagán, és kialakításán kívül az a hevederek elhelyezése.
Amatorpe
01-26-2014, 11:37 AM
Nem olcsó Karrimor, de a 73 e. ár jónak számít, de az ár nagysága miatt azért én is vaszilálok :)
Félre ne érts, nem ellened szól, meg senki ellen, csak eljátszottam a gondolattal, mire is lenne elég ez a pénz:
-egy nem olcsó, nem drága bakancs mondjuk 20e
-egy használható katonai jellegû (militaris, airsoftos, stb.) hátizsák 13-20e
-egy egyedi kés mondjuk 15-16e, és az már jónak mondható minõségre
Eddig 48-56e, a többi mehet kajára, vízszûrõre, miegymásra. Értem én, hogy kell a jó minõség, meg minden, de na...
Vietnamiveteran
01-26-2014, 01:17 PM
Félre ne érts, nem ellened szól, meg senki ellen, csak eljátszottam a gondolattal, mire is lenne elég ez a pénz:
Eddig 48-56e, a többi mehet kajára, vízszûrõre, miegymásra. Értem én, hogy kell a jó minõség, meg minden, de na...
Én bakancsra költenék a legtöbbet . Valahol egy másik topicba már kifejtettem ,hogy miért .
Ez is egy jó meg közelítés :)
sziasztok!
egy ideje elkezdtem zsákot nézegetni BOB célra és bár tudom jobb lenne a majd a késõbbi tartalomhoz igazítani, de ha elõbb megveszem akkor hamarabb is tudom használatba venni és túrázások során tesztelni.
eddig két jelöltem van, õ az egyik (http://www.ebay.com/itm/291072862753?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649) és itt egy másik pofa (http://www.ebay.com/itm/140900796612?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649).
örömmel venném, ha írnátok néhány rövid véleményt, melyiket javasoljátok a másikkal szemben és miért! :) azt is szívesen veszem, ha van valami ultimate javaslat, amivel nem lehet mellélõni, de árban tartani szeretném a kb. 15 ezres plafont! :D
az elsõ nekem a sok különzseb, a második a kapacitása és a molle-rendszer miatt tetszik.
Xandar
02-07-2014, 02:48 PM
sziasztok!
egy ideje elkezdtem zsákot nézegetni BOB célra és bár tudom jobb lenne a majd a késõbbi tartalomhoz igazítani, de ha elõbb megveszem akkor hamarabb is tudom használatba venni és túrázások során tesztelni.
eddig két jelöltem van, õ az egyik (http://www.ebay.com/itm/291072862753?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649) és itt egy másik pofa (http://www.ebay.com/itm/140900796612?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649).
örömmel venném, ha írnátok néhány rövid véleményt, melyiket javasoljátok a másikkal szemben és miért! :) azt is szívesen veszem, ha van valami ultimate javaslat, amivel nem lehet mellélõni, de árban tartani szeretném a kb. 15 ezres plafont! :D
az elsõ nekem a sok különzseb, a második a kapacitása és a molle-rendszer miatt tetszik.
Nekem az elsõnek linkelt zsákhoz hasonlóm van(http://www.hidegfem.eu/item.php?tid=1825), nem rossz, csak kezdem kinõni...Ha nem akarsz nagyon sok mindent vinni, vagy nem egy zsákban(pl. hálózsákot külön viszed,vagy a zsákra ráakasztva), akkor elég lehet.
A külön zsebek nagy elõny, így arra már nem kell pluszban költeni :)
Nekem is nagyon tetszik a MOLLE, ennek ellenére elgondolkodtam egy DPM Bergen zsákon, abba tutira beleférek :) Bár a városban SHTF esetén feltûnõ lehet :)
Esetleg nézd meg mint lehetséges alternatívát,2-3000ft-al kerül többe(oldalzsebekkel, anélkül 12-13000ft) a magyar boltokban mint az általad megszabott határ és az tutira nem hagy cserben.
Ez az: http://www.thearmybox.com/rucksacks-and-bags/dpm-bergen.html
sziasztok!
"õ az egyik" ...ilyet itthon is lehet kapni bármelyik boltba+a fenékzsák hozzá,,,,M-tramp gyártja,olyan 8 ekörül+4e a fenékzsák,vettem,bepakoltam visszavittem,túl vastag a vállheveder és rövid..kényelmetlen....." itt egy másik pofa" most vettem ilyet 12500 pénz,plusz kapott három molle zsebet,most 17be megállt,pipalámpával,zsebekkel,kompressziós zsákkal,26 literes könnyû,kényelmes,igényes http://www.airsoftdepo.hu/assaul-hatizsak-od.html
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?11-Ezt-vettem-%28mondd-mutasd-hogy-mit-vett%E9l%29/page68
igaz az ebay-es adatok között nem szerepel, de a kisebbik is (ha jól számoltam) legalább 31 literes, mintha a linkeltek nagyobb testvére lenne. :) egyelõre azt gondolom, hogy a 26 liter kevés, bár nyilván nincs ezzel még konkrét tapasztalatom.
egyébként évekig airsoft-oztam, de eszembe nem jutott volna a Depón körülnézni... :D
köszönöm a reakciókat!
http://www.amazon.com/Life-Gear-LG567-Emergency-Survival/dp/B0074Z9YCY%3FSubscriptionId%3DAKIAJCRNTLIIMRBZ5KSQ %26tag%3Dhdtvs04a-20%26linkCode%3Dxm2%26camp%3D2025%26creative%3D165 953%26creativeASIN%3DB0074Z9YCY
Sziasztok! az ilyen kihajtogatós táskáknak van valami külön tipusnév, vagy valami megkülönböztetõ neve. Mert maga a táska alakja tetszik, de nem akarom megvenni a többi cuccot, amit adnak hozzá.
kubikus
02-14-2014, 07:07 PM
most mar engem is érdekelne, h mi történt?
Pont 1 hzsák vásárlás elõt vagyok. wannabe Kérlek, oszd meg velünk a tapsztalatodat:confused:
http://www.aliexpress.com/item/Outdoor-mountaineering-bag-60l-shiralee-Camouflage-backpack-travel-backpack/1014083688.html
172417251726
A zsák kis és könnyû csomagként jött, el is voltam kettyenve mikor bontottam.
Kibontva viszont várakozáson felüli. 60 liter, egy kis süldõ belefér bõven! Az adatlap 56-75 litert ír, gondolom megpakolva a felsõ magasítót kiengedve.
A szövet tapintása nagyon selymes-puha, ennek ellenére erõs anyagú, de nem recsegõs -tehát vadászathoz, halk menethez ideális. Vízlepergetõs, vízálló darab. A színek megegyeznek a képeken lévõkkel, nagyon szép!
A varrások jól eldolgozottak, a csattok erõsek, igényesek. A cipzárok könnyen járnak, erõs kivitelûek, hosszú fogókával. A felsõ egykezes táskafogó erõs kivitelû, biztonságos.
A felvétel illeszkedése kényelmes, szerethetõ.
Mindössze 0,8 kg.
Nem fusimunka! Ajánlom, aki szeretne ilyen típusút!
Sziasztok, egy ilyen zsákon gondolkodom, napi használatra és egy napos túrákra : http://www.aliexpress.com/item/Large-Molle-1000D-Combat-Patrol-Pack-Hiking-Backpack-Black-sports-bag-free-shipping/1596619282.html
Ismeri valaki, vagy ehhez hasonlót,már 10,5-ért is van és 1000 D anyag.
Ezek szerint nincs benne merevítés (se lap, se váz)?
Nem túl közeli a két vállpánt? Próbáltad már cuccal felvenni-hordani?
Nincs benne semmi ezert nagyon könnyü es kis helyen elfer, viszont varrasai erösek, nem könnyen szakado tipus!
Raktam bele a hetvegen minden vackot, hogy lassam kitömve, es eleg formas lett! A sulyt jol adja at, a derekpantok is jol tartanak.
Addig dicsergette a fonokom (az asszony), mig mondtam, hogy akkor ebbe pakolhatja a nösteny ruhakat, amik vegül is nem nehezek csak van terjedelmük rendesen.
Nem tiltakozott. (maskor bezzeg...)
Nekem meg egy 80 literes lesz majd megpakolva a nehez, de kicsi cuccok garmadaval :(
Neztem a valpantokat, valoban kozel vannak, de megis kenyelmes. A hataba beepitett parnak eleg jol tamasztanak.
kmarcell
02-19-2014, 09:20 AM
Hali!
Szeretnék egy hátizsákot. Mindennapos hordásra kellene:
- munkába a kaja beleférjen
-1 alsónadrág, 1 zokni, 1 poló, esetleg 1 pulóver vagy esõ/szél dzseki
-amiben van tároló rekesz bõven: szeretnék bele paracordot, sebtapaszt, egy csomag gézt, háromszög kendõt, adrealin injekiciót kálcium "fiólát" és még pár ilyen kisebb apróságot
Azért írtam ide nem az "edc" topikba mert nem olyan kis táskát szeretnék hanem hátizsákot amibe bele tudom rakni ezeket.
5.11 r12 néztem videók alapján elég jónak tûnik de esetleg más alternatívát is írhatnátok az ára maximum 25e.
Elõre is köszi!
fixy007
02-20-2014, 08:17 AM
Mindennapos hordásra, melóba, horgászni én egy ilyet rendeltem:
http://www.ebay.com/itm/Hot-Molle-3-Day-Assault-Tactical-Outdoor-Military-Rucksacks-Backpack-Camping-Bag-/200964677193?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2eca6d9e49
Még nem érkezett meg, vélemyényt nem tudok róla mondani.
Itt van róla egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=DjfUwNBkrNw
Ami tetszik benne:
-2db molle zseb jár hozzá
-az övtáska részben akarom az EDC-m berakni, ha a nagyobb zsákkal megyek több napra a susnyásba, akkor csak átrakom az övtáskát
-ha egyszer véletlenül kerülök olyan szituációba hogy a hátizsákot el kell rejteni vagy dobni(ne legyen ilyen) akkor is az EDC-m tudom magamon rögzíteni.
kmarcell
02-20-2014, 09:12 AM
Ez igen, ez tetszik! Ezt el is raktam a könyvjelzõbe! Ha megérkezik írnál róla és tennél fel fényképeket a tároló rekeszekrõl?
fixy007
02-20-2014, 09:31 AM
Természetesen!:thumbup
Mindennapos hordásra, melóba, horgászni én egy ilyet rendeltem:
http://www.ebay.com/itm/Hot-Molle-3-Day-Assault-Tactical-Outdoor-Military-Rucksacks-Backpack-Camping-Bag-/200964677193?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2eca6d9e49
Még nem érkezett meg, vélemyényt nem tudok róla mondani.
végül én is ugyanezt rendeltem meg 2 hete csak feketében. :) Nagyon bejött a variálhatósága és a külön is használható "fenékzsák" része.
http://www.airsoftcentrum.hu/shop_products/1289/patrol-pack-bk itt 10500,-ért van+posta......
http://www.airsoftcentrum.hu/shop_products/1289/patrol-pack-bk itt 10500,-ért van+posta......
azaz? :confused:
azaz? :confused:
...ugyan az....ilyen van az avatáromon is.......felpróbáltam -ezt a fajta hátizsákot,mert ismerõsöm rendelt.....sajna úgy tûnik tervezési hibás,túl lentre varrták a váll hevedert,hat ásványvíz volt a zsákban és kényelmetlen és instabil....jobb lett volna ha a hátizsák tetejére várják,mint a kis 20-30 literes zsákoknál
Én végül ezt meg rendeltem: http://www.aliexpress.com/item/Large-Molle-1000D-Combat-Patrol-Pack-Hiking-Backpack-Black-sports-bag-free-shipping/1596619282.html
Mondjuk másik eladótól 46 dolcsiért.
Városban, és 1 napos dolgokra.
...ugyan az....ilyen van az avatáromon is.......felpróbáltam -ezt a fajta hátizsákot,mert ismerõsöm rendelt.....sajna úgy tûnik tervezési hibás,túl lentre varrták a váll hevedert,hat ásványvíz volt a zsákban és kényelmetlen és instabil....jobb lett volna ha a hátizsák tetejére várják,mint a kis 20-30 literes zsákoknál
Igaz lehet, mert a profik is elég fel varrják a pántokat : http://www.maxpedition.com/store/pc/Double-Strap-Backpacks-c109.htm
Én végül ezt meg rendeltem: http://www.aliexpress.com/item/Large-Molle-1000D-Combat-Patrol-Pack-Hiking-Backpack-Black-sports-bag-free-shipping/1596619282.html
Mondjuk másik eladótól 46 dolcsiért.
Városban, és 1 napos dolgokra.
..ez nagyon jó döntés volt,rendkívül kényelmes hátizsák és jól pakolható...jó hosszú a hálózsák heveder..ja és igényes...nekem is ilyen van.....itt egy kép az enyémrõl némi extrával1794
Most ezzel szemezek (20-35 liter): http://www.aliexpress.com/item/US-Military-Utility-Tactical-Survival-Hunting-Hiking-Camping-Gear-Backpack-Bag/1386826568.html
29 Euróért (majd 9.000 Ft) és házhoz hozzák. ;)
..ez nagyon jó döntés volt,rendkívül kényelmes hátizsák és jól pakolható...jó hosszú a hálózsák heveder..ja és igényes...nekem is ilyen van.....itt egy kép az enyémrõl némi extrával1794
Köszönöm, nagyon sokat agyaltam és mérlegeltem :)
Most ezzel szemezek (20-35 liter): http://www.aliexpress.com/item/US-Military-Utility-Tactical-Survival-Hunting-Hiking-Camping-Gear-Backpack-Bag/1386826568.html
Itt az "eredetije" : http://www.maxpedition.com/store/pc/FALCON-II-BACKPACK-109p110.htm
Jó konstrukció lehet, de nekem az oldal arányai nem jönnek be.
Amit a képen látunk 168 dolcsiért, az az alin megkapjuk 30 dolcsiért.
Ugyan az az üzem gyártotta, talán még ugyan az a néni is varrta.
A különbség, hogy a legyártott és leszállított mennyiség után a Kínaiak nem álltak le a termeléssel, hanem még pár 100-t "fusiba" elkészítettek, amiket kiszórnak ilyen olcsó oldalon eladásra.
Igen! besikerülhet egy selejt példány is, bár ahogy hallani a Kínaiak saját maguk ügyelnek piszokúl, hogy ne menjen ki rossz termék, mert tudják, hogy ez a kényes pont a szépen felépített mesebirodalmukban.
környész
02-20-2014, 09:59 PM
Elég jónak tûnik. Valami hasonló féle, fajta, méretût gondoltam én is, mert amim most van noname hátizsákom kezdi már megadni magát, lassan cserére szorul.
Amit a képen látunk 168 dolcsiért, az az alin megkapjuk 30 dolcsiért.
Ugyan az az üzem gyártotta, talán még ugyan az a néni is varrta.
A különbség, hogy a legyártott és leszállított mennyiség után a Kínaiak nem álltak le a termeléssel, hanem még pár 100-t "fusiba" elkészítettek, amiket kiszórnak ilyen olcsó oldalon eladásra.
Igen! besikerülhet egy selejt példány is, bár ahogy hallani a Kínaiak saját maguk ügyelnek piszokúl, hogy ne menjen ki rossz termék, mert tudják, hogy ez a kényes pont a szépen felépített mesebirodalmukban.
Részben igaz amit írsz, DE a Maxnál a felhasznált anyagok mások, DE a kinai is jó, és szépen dolgoznak, ha jól emlékszem Max nem kínában gyárt, hanem Taiwanon, majdnem mindegy igaz :)
Nekem elég sok Maxp. cuccom van (fan vagyok :), DE én is berendeltem most egy kínait mert megtetszett és jónak tûnik.
.. én is berendeltem most egy kínait mert megtetszett és jónak tûnik.
Nagyon jó enne, ha írnál majd róla egy összehasonlító értékelést.
Köszi elõre is! :thumbup
Nagyon jó enne, ha írnál majd róla egy összehasonlító értékelést.
Köszi elõre is! :thumbup
Azon leszek, de kell némi idõ míg ideér :)
kubikus
02-21-2014, 06:58 PM
Hu ez nagyon komolyan nez ki!
Lehet hogy én is befektetek egybe. Ben, várjuk a beszamolod.
Hu ez nagyon komolyan nez ki!
Lehet hogy én is befektetek egybe. Ben, várjuk a beszamolod.
Szia Kubikus, addig is Doom kollégát meg kérve, sokat tudna mondani, nekem ez még hetek a szállítást elnézve.
Vásárlások elõtt érdemes konzultálni, ez sokat tud segíteni, a felesleges kiadások elkerülésére, az is tény, hogy az ízléseink eltérnek, de gondolom a minõséget mindannyian szeretjük jó áron :)
Szia Kubikus, addig is Doom kollégát meg kérve, sokat tudna mondani, nekem ez még hetek a szállítást elnézve.
Vásárlások elõtt érdemes konzultálni, ez sokat tud segíteni, a felesleges kiadások elkerülésére, az is tény, hogy az ízléseink eltérnek, de gondolom a minõséget mindannyian szeretjük jó áron :)
...amit figyelembe vettem ennek a hátizsáknak a választásakor....legyen alul hálózsák heveder,bõvíthetõ legyen zsebekkel(apróbb dolgok rendszerezve könnyen hozzáférhetõ legyen),könnyû legyen,minden zsebhez hozzá lehessen férni úgy ,hogy semmit ne kelljen elõtte átrendezni,levenni....a derék,váll heveder úgy legyen kialakítva,hogy meghúzva szinte ráépüljön a hátamra a zsák...a hátszellõzés nem érdekel....nagy belsõ tere legyen a nagyobb dolgoknak(edény,konzervek,ruha)...képeket ezen az oldalon feltettem ill a mit prepperkedtél topicba...nagyjából teljesíti az igényeket...nem billeg,nem mocorog,lehet biciklizni,lehajolni,stb..a vállheveder megerõsített dupla anyaggal van bevarrva(ezt még sehol nem láttam.az alja mûbõrbõl van vízhatlanítva,a derék heveder kivehetõ végig molle rögzítési pontokkal(tehát tele lehet rakni zsebekkel és külön hordani és ami nagyon jó még,hogyha külön van az öv felvéve a hátizsákot két tépõzáras pánttal rögzíteni lehet az övhöz és az öv levétele nélkül oldható és vissza tehetõ......a kulacszseb jó mély benyel egy literes kulacsot,de a kulacs a beltérbõl veszi el a helyet,az eleje lehajtható(a társ meg tudja nézni a térképet a zsák levétele nélkül......minden heveder,pánt extra hosszú tépõzárral a felesleg rögzíthetõ.ivózsáknak van helye egykivezetéssel középen.....ebbe a 10000,- es kategóriába kiváló,minõségbe,kivitelbe,átgondolt tervezésbe veri ezt az árkategóriás társait.....jó választás 2-3 napos nagy mozgásigényû feladatokhoz.
Amatorpe
02-22-2014, 09:07 AM
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem ezek a 30liter körüli táskák egyszerûen kicsik. Már most a napi élethez 45 liter körüli hátizsákom van, és tény hogy a napi élethez való dolgokon kívül van benne jópár bõvített edc-s cucc (már raktam fel képeket), de kezdem kinõni. Szóval Ti hogy fértek el ilyen kicsikben? És ha plusz zsebekkel bõvítitek, akkor nem lenne egyszerûbb már eleve olyat/akkorát venni, amibe minden elfér? És most nem lenézni akarom a kisebb táskákat, csak a véleményekre meg a gyakorlati tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Amúgy már jó ideje nézem a hátizsákokat, de nem találok olyat, amilyet elképzeltem... Vagy hosszú csõ alakú van, de nincs oldalzsebe (esetleg minimális, amibe alig fér valami), vagy böszme nagy (120liter és társai) De olyan, ami kb 70-75 literes, és lenne rajta két olyan külsõ zseb, amibe elfér 1-1 ásványvíz, hát nem nagyon láttam. Igazából eddig a legjobban egy tescós tetszik, csak hát onnan 14.000-ért kérdéses anyagminõségben... Inkább nem.
.....ahogy megfigyeltem,sok felesleges dolgot viszünk magunkkal,...hátha kell,....jó ha nálam van,.....kellhet ez is, stb.....a kis zsákkal rákényszerítem magam,hogy jól átgondoltan pakoljak,egyszerûen muszáj.....a másik a súly és a terjedelem....ami már az induláskor nehéz,az késõbb csak rosszabb lesz,pokol lesz és sírni fog a túrázó-túlélõ..és eldobálja a cuccokat...a terjedelem pedig...hát át kell férni az ajtón,ez a minimum.....szóval inkább hasznos többcélú,minõségi dolgok legyenek a zsákba,mint sok felesleges...próbálgatni kell és használni és higgyétek el,borzasztó ha a zsák cipelésére kell koncentrálni...addig kell minimalizálni amíg használható,de észre sem veszed,hogy van valami a háton...
Amatorpe
02-22-2014, 10:53 AM
Ezt értem, de egyszer minden készlet elfogy, csak ha többet viszek, késõbb.
Meg az se baj, ha cserélni is lehet. Pl szikravetõt, ami nagy hasznos, de alig van súlya, mérete. Vagy öngyújtó. Bedobok egy marékkal, azt lesz belõle kaja vagy víz. De akkor ez már ökölnyi méretû. Ilyenekre gondoltam. Meg hát vízszûrõ is elromolhat, megsérülhet, stb., nem baj, ha van tartalék. És ha szeretné magát bebiztosítani az ember, akkor muszáj. A sarkokra tartó embereknek is csak az van, amit magukkal visznek, és nekik aztán van zsákjuk rendesen. (Na jó, akkora azért nem kéne, de valahol a kettõ között félúton.)
Vagy az úton is lehet találni hasznos dolgokat, amiket nem jó sokáig kézben cipelni, mert fárasztó. Pl. az útban is bevásárlókocsival mentek, annyi cuccuk volt. És amit egyszer végre nagy nehezen megszereztek, arról ugye nem szívesen mondanak le az emberek.
Mondjuk én már most is napi 8-10kilót cipelek a hátamon, mintegy edzésképpen. Csak már nagyon érik a BOB meglétének szükségessége, és hát nem akarnám a végtelenségig húzni-halasztani.
...igaz amit mondasz...fõ a biztonság... béke idõben egy kellemes,10-15 km-es túra így is van...a végén büfé ,étterem.zuhany,tv és puha ágy.....na de SHTF esemény az más...ott a nap 24 órájában figyelni,gondolkodni,rejtõzni,akár futni is kell...egy nehéz zsák leszívja az erõt..pár óra után már a gondolkodás is fáj.....
nemrég elmentem gyalog,hátizsákkal nagy bevásárlásra..hús,tej,tészta,mosópor,ami kell..jól megraktam a 60 literes hátizsákot..nem tudom hány kiló volt,de felvenni is csak a padon tudtam...kb nyolc kilométer a bolt...mit mondjak,már majdnem sírtam mikor megláttam a házat...elgondolkodtató volt...én nem vagyok hegymászó vagy SEAL-katona..átlagember...mint gondolom sokan mások....tudni kell mire vagyunk képesek..
kovu78
02-22-2014, 12:59 PM
szerintem olyan helyzetben helyt fogunk állni :thumbup
Amatorpe
02-22-2014, 08:12 PM
én nem vagyok hegymászó vagy SEAL-katona..átlagember...mint gondolom sokan mások....tudni kell mire vagyunk képesek..
Hát igen, lefogadom az itteni fórumozók többsége nem az... Csak nálam az ilyen dolgok ösztönzõleg hatnak, hogy még jobb legyek. Valaha 10 fekvõtámasz gondot okozott, aztán feltornáztam magam odáig, hogy képes lettem egyhuzamban lenyomni 66-ot. Akarni kell, minden fejben dõl el. Szóval mindig egy kicsit többel és pár hónap múlva sokkal többel :D
Mondjuk az tény, hogy inkább a tanulásra és a képességek fejlesztésére kellene helyezni a hangsúlyt, de ahhoz kéne egy mester is, a gyûjtögetéshez meg a cipeléshez meg nem.
...még egy észrevétel a pakolásra...annyi készletet,felszerelést,élelmiszert úgysem lehet bepakolni ami "elég lesz" :nemnem:...a vésztartalékon kívül inkább a javak megszerzésére való felszerelést kell becsomagolni.....pl nem 10 húskonzerv,hanem egy jó csúzli(persze használni tudni kell),nem vitamin+gyümölcs konzerv...hanem csípõfogó a kerítéshez,feszítõvas a pincéhez,...és még sorolhatnám...egy egyik topicban volt egy észrevétel..."hogy a káoszt valaki inkább ki akarja használni,mint túlélni" :nanem:...igen mint prepper a békés elzárkózást támogatom,de ha mennem kell..hát olyan cucc legyen nálam amivel boldogulok a kinti világban.....valahogy úgy mint a róka,,a fény és a sötétség határán :cool:...1-2 napra megoldás lehet az erdei élet,de hosszabb távon szükségünk van a civilizáció megmaradt értékeire(nem vagyunk állatok,sem az immunrendszerünk,sem az emésztésünk nem alkalmas a hirtelen átállásra :hanyas:...meghalnánk a vadonba a civilizáció nélkül)...tehát elõször jól átgondoltan ki kell rakni az asztalra a felszerelést...aztán minden darabon el kell rágódni :confused: "kell ez nekem,mire akarom használni,nem tudok ilyet találni(pl petpalack,fólia,stb)...aztán mikor már egy kézzel fel lehet emelni el kell gondolkodni...na lássuk mibe akarom belerakni (hátizsák).....
ui. addig vagyunk prepperek amíg otthon vagyunk vagy a menedékhelyen......ha már nem akkor zombik(bocsánat túlélõk),de ha már azok vagyunk a legjobbak legyünk.....:cool:
Amatorpe
02-23-2014, 11:06 AM
Mondasz valamit, ebben van igazság.
www.asmc.de rendelésként
Import harci hátizsák
1802
Régebben már felhívtam rá a figyelmet
... javasolta valaki hogy ne feltûnõ, ne MOLLE stb, hanem esetleg szatyor..
Nos az egy nagyon világvégei véglet, de inkább szerintem a legvalószínûbb eshetõségekre készülgessünk elsõsorban...
A hátizsák kellemes meglepetés lett. A 20 €-s ára alapján egy gagyi, gyenge terméket várhatnánk.
A hátizsák erõs anyagú és szép varrásokkal elkészített darab. Kerestem égetni való kilógó szálakat, foszlányokat, de meglepetésre nem nagyon vannak.
A zsákon belül egy erõs alumínium csõ található a két vállpánt felsõ beállításai futnak rá kívülrõl, ezzel a terhet elosztva a vállpántról és biztosítva a nehezebb dolgok hordását, egyidejûleg csökkentve az elszakadás valószínûségét.
Gondolkoztam, hogy miért Harci hátizsák?
Rendezési elve egyszerû, semmi csicsa-micsa, semmi molle. A belsõ zsákot egy orkán zseb választja el az erõs háttámla vászontól, melybe iratokat, vagy kipárnázni való polifoamot csúsztathatunk be.
Tele van csattal, melynek kicsatolása, megfeszítése, oldása megoldható sérült kezekkel is, konkrétan pl. csak kézéllel. Elõnyös ha elfagyott, sérült, égett esetleg roncsolt ujjakkal próbálna valaki a zsebekbe lévõ elsõsegély csomagokhoz eljutni.
Található alsó, hátsó-középsõ (gyalásó, balta, sátor..), valamint felsõ rögzítõ-leszorító pántok, szintén állítható csatikkal. Összesen 19 db csatot és állítható hevederfeszítõt számoltam meg. A zsák tetején lévõ pánt párok elég hosszúak, hogy akár egy 40-50cm (!) átmérõjû sátrat, hálózsákot stb. is rögzíthessünk biztonságosan.
1 db madzag összehúzó és tartó van benne, mégpedig a zsák belsõ magasításának száját tudjuk ezzel összehúzni.
2 db cipzárt találtam nagy nehezen. 1 az alsó hálózsák tartón, 1 pedig felül, a zsák tetején a nyak felõli oldalon lévõ zsebet fedi. A cipzárak erõsek, robusztusak és erõs takarással oldották meg védelmüket.
Oldalzsebek nem alkalmasak kisebb, apró tárgyak tárolására, ilyeneket a felsõ cipzáros zsebben tudunk elhelyezni.
A zsák tetején meglepetésre egy (a bõröndökön rendszeresített) bõr névtartó kis zsebet varrtak. Pontosan beleillik elképzelésembe.
Szerintem egy jó és erõs málhazsákot kapunk ezzel. Egyáltalán nem valószínûsítem, hogy valahol is cserbenhagyna!
Megerõsített abban, hogy maximálisan alkalmas egy nem feltûnõ, könnyen pakolható, könnyen használható, nagy teherbírású menekülõ, vagy egy kitelepülõ családi zsáknak.
A magam részérõl minden családtagnak lesz egy ilyen, bekészítve mindenkinek hálózsák, derékalj, sátor, elsõsegély csomag, víz, elálló ételek, lámpák...stb..stb.
A névvel, vagy egyéb személyes jelzéssel ellátott zsákokat meg mindenki úgy bõvítheti "M" zároltan ahogy kedve tartja, szem elõtt tartva, hogy akár 1 percen bélül el kell hagyni vele a lakást és utána azt veszi fel amit elõzõleg bele készített. Gázömlés, vegyi katasztrófa, földrengés, stb..eseményekre hasznos, de mivel egy alap felszerelést képvisel, tárol, így egy hosszabb bepakolásnál (10-30 perc) könnyebb kiegészíteni.
Ha valaki egyedül van otthon, könnyen össze tudja markolni ezeket a zsákokat és kihúzni az utcára, hogy a késõbb érkezõ családtagok se szenvedjenek hiányt.
Súlya mindössze 1,8 Kg. Mérete kb. 65 x 45 x 20 cm
Összegezve: egy jó zsák olcsó áron.
Erdõjáró
02-23-2014, 08:00 PM
A 20 Euro valóban jó ár! Ez egy Bundeswehr harci zsák, vagy annak a másolata. Elég elavult, de még mindig jól használható és tartós. Annak idején a 60-as években egy csúcsminõségû katonai zsák volt. Persze a 2000-es évekre már a MH is rendszeresítette!:(
Amatorpe
02-23-2014, 10:57 PM
Köszönjük a részletes beszámolót!
Mennyire lehet vízhatlan?
És mennyiért hozták el, ha meg szabad kérdezni?
Sarge
02-24-2014, 06:34 PM
Azért a BW zsákból is inkább eredetit, ha lehet. Láttam utángyártottal és eredetivel egyaránt. Az utángyártott is minõséginek tûnt, de aztán bele- és rákerült 4 liter víz, váltás ruha, váltás alsó+zokni, sátorlap, hálózsák, esõvédõ alsó-felsõ, csajka, kulacs, konzerv stb . Kb 10 kiló, szóval nem egy vészes tömeg, de így sem bírt ki három hónapot, elkezdtek a csatok törni a hidegben, felszakadni a varrások. Maga az anyag bírta. Intenzív felhasználás mellett kb. egy év alatt lel lehet nullázni.
Persze utángyártott és utángyártott között is van különbség, láttam olyat is ami nem eredeti, és a tulajdonosa megelégedve használja pár éve.
El kell dönteni mire használja az ember a zsákját. Arra hogy a sarokban álljon és csak fel kelljen kapni, arra talán jó egy picit gyengébb minõségû (és emiatt olcsóbb) utángyártott is. Napi használatra inkább az eredetit használnám, a szigorúbban ellenõrzött minõsége miatt.
Egyébként árban sem akkora az eltérés, kb 4-5 E körül már megkapható a gagyibb, 8-9E körül a minõségibb másolat, kb 10E körül már egész jó állapotú eredetit kaphatunk.
A MH által használtak nem eredetiek, egy magyar cég gyártja õket, a minõségibb másolatok között sorolhatók.
Az eredetit az esetek 90%-ában onnan lehet megismerni hogy a benne lévõ címkén a Spekon vagy a Deuter szó (beszállító cégek nevei) szerepelnek.
Ez a MH verzió:
http://military-shop.hu/shop/index.php?route=product/product&path=18&product_id=2246
18291831
Ez meg az eredeti BW:
http://military-shop.hu/shop/index.php?route=product/product&path=18&product_id=284
18271830
Fallout11
02-24-2014, 07:37 PM
Nekem is van egy ilyen zsákom, Mil-tech gyártmány. Én 6.500-rt vettem, masszívnak néz ki de vannak gyenge pontja, pl a nagyrészt az alsó rekesztõl elválasztó anyag vékony és hamar szét feslett a varrásnál, javítható de ha ez kint történik kellemetlen.
És mennyiért hozták el, ha meg szabad kérdezni?
Óriási bocsi, de tényleg nem találtam meg hogy hol kérdezel a szállításról.. vakegér vagyok! :)
Tehát nekem ingyen hozták, mert akivel rendeltem együtt, azzal bõven elértük a 99 €-t így ingyenes volt Németeken belül a szállítás. Ammeg elhozta nekem helybe.
Ha meg van ismerõs és vannak ilyen ingyenes szállítási hétvégék, azokat meg érdemes kihasználni.
Ha összeverbuválódnak esetleg kisebb, nagyobb csoportok akkor a 17 EUR (Magyarba) már elosztható teher lehet, ha egy helyre rendelitek.
Frankreich, Österreich und Schweiz
Der Versandkostenanteil innerhalb dieser Länder beträgt 7,99 €.
Ab 199 € Warenwert liefern wir Versandkostenfrei.
Tehát ha pl Osztrák címre rendeli valaki, akkor csak 8EUR a szállítás, de 200EUR feletti rendelésnél ingyenes.
Mennyire lehet vízhatlan?
Nagyon jó vízhatlanságot saccolok neki, mert az anyagon nagyon nehezen és nagyon keveset tudtam átfújni, szívásra, meg semmit. (ez egy egyszerû de elég megbízható gyorsteszt)
Tehát erõs, jó vízállóanyag, jó varrásokkal. Nekem teljesen bizalomgerjesztõ és amire akarom használni, arra 1000 százalékosan alkalmas.
Amatorpe
02-24-2014, 11:23 PM
Köszi Mizu!
Meg tennéd, hogy meg méred a derék heveder szélességét ?
50 mm-es a csat ?
Köszönöm.
kovu78
02-26-2014, 05:02 PM
1848
nelem ez a zsák is tetszik:thumbup
Mit lehet tudni róla? Eléggé világháborús kinézete van. :)
kovu78
02-26-2014, 06:05 PM
Mit lehet tudni róla? Eléggé világháborús kinézete van. :)
nem tudok róla semmit csak annyit ,hogy tényleg a háborúból való :)
GAZDA
02-27-2014, 07:16 AM
nem tudok róla semmit csak annyit ,hogy tényleg a háborúból való :)
Ez egy hátbõrönd, ezt a típust lõszer szállításra használták. Nem a legszerencsésebb választás általános zsáknak.
kovu78
02-27-2014, 07:58 AM
köszönöm GAZDA az információt. természetesen nem használnám tetszett nekem a megoldás egyszerû és praktikus:thumbup
GAZDA
02-27-2014, 03:22 PM
köszönöm GAZDA az információt. természetesen nem használnám tetszett nekem a megoldás egyszerû és praktikus:thumbup
A nagyobb hátbõrönd egész jó, van benne egy fa merevítés felül és "távtartók" alul tehát nem fülled be az állampolgár háta úgy mint a hagyományos zsákoknál.
Stuka
03-01-2014, 12:21 AM
Nekem egy Maxpedition falcon2 hátizsák van és nem bántam meg,hogy 47 ezeret adtam érte,elötte volt m tramp meg mfh ilyesmi hátizsákom ( 8 ezer forintosak kb ) és mindegyik szét szakadt 1 év alatt...
1871
Nekem egy Maxpedition falcon2 hátizsák van és nem bántam meg,hogy 47 ezeret adtam érte,elötte volt m tramp meg mfh ilyesmi hátizsákom ( 8 ezer forintosak kb ) és mindegyik szét szakadt 1 év alatt...
1871
Jó cucc, grat.
pappito
03-17-2014, 07:01 AM
nekem semmilyen katonai zsákom nincs, viszont látom, hogy szinte mindenki ilyenekben gondolkozik. Értem, hogy tartós meg military strapabírás (ezügyben vannak kételyeim amúgy) de az outdoor felszerelésgyártók pl. évtizedeket fejlesztenek egy-egy zsákon, túrázók, hegymászók tapasztalatai alapján fejlõdõ, javuló vállpántok, zsebek, anyagok... szerintem kényelemben semmi nem veri a jó civil hátizsákokat, bár tény, hogy nincs belõlük ilyenolyan terepszín. (VauDe, Karrimor, Osprey, Deuter, STS, Arcteryx, stb.) Ezek a zsákok általában elképszetõen kényelmesek, jól pakolhatóak és könnyû bennük mozogni, szellõznek, stb.
A másik ami elõ-elõjön, a vízállóság. Amennyire én látom vízálló hátizsák nem létezik (kivéve a háton is viselhetõ drybageket, de hát azok általában nem kényelmesek, sõt) és a zsákokhoz adott esõvédõ jobbára egy kalap szamócát se bír, ha meg igen, akkor a hátadon folyik végig a víz és áztatja be a zsákot. Csak a pack liner mûködik, legalábbis vízállóság ügyben, ha komolykodunk, minden más csak móka. Nem nagyon értem, hogy hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy a hálózsákját kívülre függeszti - csak egy példa, de elég fontos, ott nem tudod szárazon tartani, amin pedig az életed is múlhat.
Valaki már pedzegette, hogy pl. a MOLLE szíjak tök feleslegesek Átlag Gézának, amivel jobbára egyet is értek, de marha jól néznek ki. (nekem is tetszenek) de kb annyi értelmük van, mint a terepszínnek, vagy a túraboltokban kapható cuccok 75%-ának: semmi.
Remélem nem bántottam meg senkit, nem állt szándékomban. Csak mindig furán nézek azokra akik ilyen bevetésre tervezett motyókkal közlekednek, pláne városban. Persze sokat fejlõdött az amit a katonák viselnek/használnak akárcsak a magyar surci óta is, és sok esetben a katonáknak készülõ cuccok nagyon hasznosak és jó árban vannak, csak mi nem vagyunk katonák. Szívesen olvasnám a vékeményeteket errõl.
Szia egy dologban nem értek egyet a többiben igen.
A MOLLE szíjak az adott zsákok ésszerû bõvítésénél nagyon hasznosak, aki szereti és persze használja is õket, már a Karrimornak is vannak ilyen zsákjai pl.
Én használom és nagyon hasznosnak tartom, jól lehet ezekkel a felszereléseket csoportosítani.
Vannak azért olyan Zsákok amik egész jó vízállóak, ezt is meg lehet említeni, pl.: http://www.maxpedition.com/
pappito
03-17-2014, 08:32 AM
Vannak azért olyan Zsákok amik egész jó vízállóak, ezt is meg lehet említeni, pl.: http://www.maxpedition.com/
hát, szerintem egy zsák, ami nem ilyen:
http://gd.image-gmkt.com/li/269/033/411033269.jpg
Az gyakorlatilag nem vízálló. Én óceáni éghajlaton élek, turistaházban már volt szerencsém a jelenethez, amikor az este beesõ tramper elkezdett kipakolni éjszakára, persze mindene csurom víz, aztán valaki a kezébe nyomott egy pack linert, hogy "ha megszáradtál fiam, akkor ezt tedd elõbb a zsákodba mielõtt továbbmész". Semmi csicsa, egy vastag nejlonzsák ami belülrõl kibéleli a zsákod.
A zsákok a boltban vízállóak, a kicsit õszintébbek "vízlepergetõk". Egyébként még a nagyon tudományos-fantasztikus zsákokon is atomra meg vannak tépve a kompressziós hevederek, az anyagok feszülnek, nyúlnak, nem úgy viselkednek, mint amikor a boltban selyempapírral vannak kitömve. Ami rendben is van, ezzel együtt kell élni.
Van egy zsákom amit direkt vadászni vettem daypacknak (üresen jön velem a nagy zsákra kötve besétáláskor), az egyetlen terepszínû holmim (realtree camo) egyébként marha jó kis zsák, szeretem, csendes anyagból van (én bezzeg nem vagyok csendes anyagból :) csiribiri zabszalma, de az eladó azért azzal kezdte, hogy "béleld azért ki valamivel"... és ez eléggé jó márka (http://hunterselement.co.nz/products/packs-and-bags/packs/contour-pack/afa.asp?idWebPage=63434&CATID=111&ID=33&SID=22324332) persze vadászokra árazva. Persze itt nincs fenn a lesen ücsörgés, cserkészés van.
http://www.craftys.co.nz/wp-content/uploads/2013/03/Website-81.jpg
Molle ügyben elfogadom amit mondasz, nekem nincs, direkt nem vettem, én itt még ilyesmit az erdõben nem láttam, csak egynapos túrázókon, az is mind elég újnak tûnt :) De 4-8 napra becuccolósnál egynél se láttam katonai(nak tûnõ) felszerelést.
nekem semmilyen katonai zsákom nincs, viszont látom, hogy szinte mindenki ilyenekben gondolkozik. Értem, hogy tartós meg military strapabírás (ezügyben vannak kételyeim amúgy) de az outdoor felszerelésgyártók pl. évtizedeket fejlesztenek egy-egy zsákon, túrázók, hegymászók tapasztalatai alapján fejlõdõ, javuló vállpántok, zsebek, anyagok... szerintem kényelemben semmi nem veri a jó civil hátizsákokat, bár tény, hogy nincs belõlük ilyenolyan terepszín. (VauDe, Karrimor, Osprey, Deuter, STS, Arcteryx, stb.) Ezek a zsákok általában elképszetõen kényelmesek, jól pakolhatóak és könnyû bennük mozogni, szellõznek, stb.
A másik ami elõ-elõjön, a vízállóság. Amennyire én látom vízálló hátizsák nem létezik (kivéve a háton is viselhetõ drybageket, de hát azok általában nem kényelmesek, sõt) és a zsákokhoz adott esõvédõ jobbára egy kalap szamócát se bír, ha meg igen, akkor a hátadon folyik végig a víz és áztatja be a zsákot. Csak a pack liner mûködik, legalábbis vízállóság ügyben, ha komolykodunk, minden más csak móka. Nem nagyon értem, hogy hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy a hálózsákját kívülre függeszti - csak egy példa, de elég fontos, ott nem tudod szárazon tartani, amin pedig az életed is múlhat.
Valaki már pedzegette, hogy pl. a MOLLE szíjak tök feleslegesek Átlag Gézának, amivel jobbára egyet is értek, de marha jól néznek ki. (nekem is tetszenek) de kb annyi értelmük van, mint a terepszínnek, vagy a túraboltokban kapható cuccok 75%-ának: semmi.
Remélem nem bántottam meg senkit, nem állt szándékomban. Csak mindig furán nézek azokra akik ilyen bevetésre tervezett motyókkal közlekednek, pláne városban. Persze sokat fejlõdött az amit a katonák viselnek/használnak akárcsak a magyar surci óta is, és sok esetben a katonáknak készülõ cuccok nagyon hasznosak és jó árban vannak, csak mi nem vagyunk katonák. Szívesen olvasnám a vékeményeteket errõl.
....érdekes meglátás..na de...írtad nem vagyunk katonák...nem is...de ez prepper fórum,nem turista...extrém dolgokra készülünk..ehhez extrém teherbírású felszerelés kell..igen hülyén érezném magam,ha a bobom futás közben szétszakadna..a másik,hogy itt nem gazdag emberek vannak,jó a deuter,de sajna nem mindenki engedheti meg magának...én sem,,jó alternatíva egy olcsó katonai zsák...fõleg,hogy ezek már le vannak tesztelve kegyetlen körülmények között..a molléról..nekem nagy gondom,hogy a túra zsákokra nem nagyon lehet kívülre pakolni,vagy +zsebet rakni.Nyugodt körülmények között túra zsák,világ vége esetén csináljuk keményen.....a pakolásról...hát szánalmasan célszerûtlenek a túra zsákok..hiányoznak a zsebek,ha van is véletlenül,hát semmi nem fér bele....ne túrában gondolkodj...nem azt kell pakolni mint amikor kirándulni mész....és fel kell dobni a teherautóra,hasra kell vágódni benne..szóval képzelj el egy rémálmot,mikor mindenki menekül,bujkálsz és véded az életed,családod...Túlélsz.....
....érdekes meglátás..na de...írtad nem vagyunk katonák...nem is...de ez prepper fórum,nem turista...extrém dolgokra készülünk..ehhez extrém teherbírású felszerelés kell..igen hülyén érezném magam,ha a bobom futás közben szétszakadna..a másik,hogy itt nem gazdag emberek vannak,jó a deuter,de sajna nem mindenki engedheti meg magának...én sem,,jó alternatíva egy olcsó katonai zsák...fõleg,hogy ezek már le vannak tesztelve kegyetlen körülmények között..a molléról..nekem nagy gondom,hogy a túra zsákokra nem nagyon lehet kívülre pakolni,vagy +zsebet rakni.Nyugodt körülmények között túra zsák,világ vége esetén csináljuk keményen.....a pakolásról...hát szánalmasan célszerûtlenek a túra zsákok..hiányoznak a zsebek,ha van is véletlenül,hát semmi nem fér bele....ne túrában gondolkodj...nem azt kell pakolni mint amikor kirándulni mész....és fel kell dobni a teherautóra,hasra kell vágódni benne..szóval képzelj el egy rémálmot,mikor mindenki menekül,bujkálsz és véded az életed,családod...Túlélsz.....
+1
pappito
03-17-2014, 08:43 PM
persze, de ez nem a BOB topik, igaz-e?
Az, hogy a túrazsákok "szánalmasan célszerûtlenek" lennének, azért elég erõs állítás, tekintve, hogy sokszázmillió ember megy velük a legextrémebb körülmények közé és nem sírnak zsebekért. Egyébként miért nem azt kell pakolni egy prepper zsákjába, mint amikor kirándulni megyek? Kimegyek az erdõbe keddtõl vasárnapig (még két hét!) és ott nincs semmi. Nincs falu, nincs út nincs semmi csak erdõ meg nehéz terep és a zsákból kell élni n napot. Egész pontosan be kell menni a pontig amit elõre kinéztünk térképen, eldönteni, hogy a helyszín tényleg alkalmas-e táborozásra, tüzet-vizet szerezni, kaját csinálni, fly campet csinálni (nem viszünk sátrat) és túlélni. Mi a különbség? Ugyanúgy meg kell aludni, fát szedni a tûzhöz, vizet szerezni, stb. Igen, nem lesznek fosztogató zombihordák, de ott akkor se lennének, ha kitörne a forradalom.
A zsákra kivülrõl nem akasztunk semmit, max a sivatagban, de az erdõben minden beleakad mindenbe, minél keskenyebb a zsák annál jobb (és még a fegyvernek is el kell férnie a vállon). Igazi erdõrõl beszélünk, nem a népligetrõl. Csak példaképpen:
2057
hát nem örültem volna, ha a zsákomra minden szirszar van lógatva, még a víztartály csövét is el-elkapták az ágak meg a bozót, pedig az a pánton megy végig.
Egyébként az én személyes tapasztalatom az, hogy a zsákok árában a kényelmet fizeted meg elsõsorban, volt szerencsém 9 órát gyalogolni az erdõben egy öreg, szar Halti zsákkal, amit legszívesebben felgyújtottam volna, már félúton, csak nem lehetett, mert kölcsönbe kaptam. A mostani zsákommal ilyen gondom nincs, olyan faszán be lehet szabályozni a pántokkal, hogy együtt mozog veled, ugrani, hasalni, mindent lehet vele, nem hiszem, hogy tudsz mutatni ilyen párnázotttságú és kényelmû katonai zsákot. (az összes komoly zsákgyártó ugyanitt tart, nem az enyémet fényezem) A kényelem meg nem azért fontos, mert hozzászoktunk, hanem azért, mert meghosszabbítja a távot amit meg tudsz tenni ugyanazzal a teherrel.
pappito
03-18-2014, 04:25 AM
már bocs, de ez ránézésre a kanyarban sincs egy VauDe, Tatonka vagy Osprey zsákhoz képest. Kapjál fel egyet egy boltban ha arra jársz. Komolyan.
(persze egy osprey aether a mountexben 62k, ami azért pofátlan rablás kategória, nálunk is nyomják a ceruzát ész nélkül, de kb. 40k HUF magasságában megáll)
nem sírnak zsebekért.....ebbe a stílusba inkább ne,kösz de nem folytatom veled a vitát...
pappito
03-18-2014, 06:33 AM
....ebbe a stílusba inkább ne,kösz de nem folytatom veled a vitát...
még nem vitáztunk
stílusban
ahogy gondolod
2059206020612062206320642065
láthatóan szinte semmi különbség nincs a kereskedelmi forgalomba kapható katonaiként árult és polgári ,túra zsákok között---teljesen felesleges hangulat keltés volt vágni a katonai zsákokat és a mollét------mondjuk az Alice pack az más az legenda...
pappito
03-18-2014, 08:35 PM
láthatóan szinte semmi különbség nincs a kereskedelmi forgalomba kapható katonaiként árult és polgári ,túra zsákok között---teljesen felesleges hangulat keltés volt vágni a katonai zsákokat és a mollét------mondjuk az Alice pack az más az legenda...
semmi hangulatkeltés nem volt, csak olvastál egy, a tiedtõl eltérõ véleményt. Tudtommal erre is való a fórum, javíts ki, ha tévedek.
Szerintem a molle felesleges, ez a véleményem és kész. Amit rákötsz az vizes lesz, növeli a zsákot, beleakadhat dolgokba, stb. egy okosan választott mollétlan zsák jobb döntésnek tûnik, bár kétségtelen, hogy az nem lesz feltétlenül cool military.
Az ALICE pack egy borzasztó okosan kifejlesztett céleszköz(rendszer) olyan környezetbe, ahol minden felhasználónak pont ugyanaz a motyója, pont ugyanúgy összehajtva, elhelyezve, ilyen körülmények között valószínûleg verhetetlen mindenes könnyûzsák. De azért, mert a katonáknak megfelel, még nem biztos, hgoy neked/nekem is.
Egyébként pl. az általad említett Karrimor, ami vitathatatlanul kiváló minõséget gyárt civil piacra is, a katonai zsákjait kétszerannyiért árulja, voltam bátor megtekinteni az SF Sabre-t, 209 font, egy ugyanakkora civil zsákja meg száz.
pappito
03-18-2014, 08:52 PM
És szokjak le az evésrõl úgy 6 hónapig, vagy villanyszámlát ne fizessek fél évig.
A te anyagi helyzeted nem függ össze az egyes zsákok ergonómiájával vagy minõségével. (pláne nem az én anyagi helyzetemmel)
Megajándékozhatsz egy olyannal, amiket emlegetsz állandóan, elfogadom, így bizonyíthatod be legegyszerûbben, milyen király cucc. Komolyan.
Én nem akarok bizonyítgatni, nem vagyok vádlott. Az outdoor népség elég alaposan megcibálta már ezeket a zsákokat és tesztelte õket minden körülmények között, mindenrõl alaposan kiderült már, hogy jó-e, megbízható-e, tartós-e, stb. Gondolom azon azért nem kell vitáznunk, hogy egy zsák (akár katonai felszerelés) kínai replikája nem olyan megbízható minõség, mint amivel missziókra mennek mondjuk az amerikai katonák, vagy extrém körülmények közé a hegymászók.
A minõséget pedig meg kell fizetni, mindig is meg kellett, én speciel törekszem az ésszerû kompromisszumokra, tájolóból nem veszek 6 dolláros mûanyag kínait, maradok a Silva-nál, de edénykészletnek nem veszem meg a méregdrága cuccokat, oda pont jó nekem a katonai felesleg fillérekért.
Mint sok más, én is mérhetetlen lóvét elbakhmkhmtam már mindenfélére ami végül is a polcon rohad, eladtam, vagy csak csendben verem a fejem a falba, hogy na erre vajon miért dobtam ki pénzt. Kések, mindenféle outdoor felszerelések fegyverek. Minden az a vége, hogy ha elsõre megvettem volna (még ha tovább is kellett volna spórolni rá) a rendes minõséget, akkor olcsóbb lett volna a mutatvány. Ami olcsó, annak a valódi árát sokszorosan megfizeted, ha éppen a minõségre szorulsz, és aki túlélésre tervez, az pont megbízható eszközökre kell építsen. (egyik saját, tanulságos történetem (http://www.pappito.com/2012/01/11/a-puskakrol/))
szerintem.
Egyébként van egy deuter snowboardzsákom, a tied lehet gombokért, sajnos nem jó semmire, mert merev a háta. (ilyen (http://www.backcountry.com/images/items/900/DTR/DTR0022/GDGR.jpg)) A hátába épített protektor miatt nem nagyon lehet hajolgatni benne, egyszer kölcsönadtam egy vadásztársamnak daypacknak, a következõ alkalomra már hozott sajátot :) Hirtelen felindulásból vettem valami aukciós szájton pártíz dollárért, és hát azt a pártíz dollárt is költhettem volna okos dologra is... (lõszer, babakaja, stb.)
Azért vannak különbségek a civil és a katonai között. Szín, anyag, az anyag miatt más a súly és az tartósság is, a molle miatt ki lehet egészíteni zsebekkel és egyebekkel.
Amúgy ezen össze ne vesszetek, ez nem egy olyan dolog amin ki kell hogy törjön egy személyeskedõ veszekedés. :)
pappito
03-19-2014, 05:31 AM
eszemben sincs veszekedni :)
Nem neked írtam, hanem általánosságban, mindenkinek. :)
Stuka
04-02-2014, 04:46 PM
Szerintetek mennyit birhat ki egy ilyen hátizsák? Esetleg valakinek van?
Lehet vennék Maxpedition falcon mellé egy nagyobbat csAK túrára meg bob nak, csak nem tudom pl: hány kg-ig terhelhtõ...
WISPORT Sparrow 30
2215
http://hidegfem.eu/item.php?tid=2612
Biztosan nagyon jó, de ennyiért szerintem meredek. Én elõbb körülnéznék más boltokban is, akár külföldiekben, EU-n belül még a vám se probléma. Tengeren túli rendelésnél meg van vám, viszont az alacsony ár kiegyenlítheti a többi kiadást (postaköltség, vám).
Stuka
04-03-2014, 01:18 PM
Igaz, megnézem a gyártó oldalán ( lengyel ) mennyi zlotyi.
Nem lesz olcsóbb a gyártónál sem szvsz.
Alternatívának: http://www.aliexpress.com/item/Details-about-Airsoft-Tactical-Large-Molle-1000D-Combat-Patrol-Pack-Hiking-Backpack-Black/1567213633.html
marmay
04-04-2014, 08:31 AM
Amit én néztem ki, az 6000 Ft olcsóbb a lengyeleknél netes rendelés esetén.
A gyártók ajánlott árat (MSRP) tüntetnek fel, aminél rendszerint olcsóbban is meg lehet kapni a cikkeket. Google-val biztosan találsz olyan helyeket ahol olcsóbban be tudod szerezni a hátizsákot.
http://www.ebay.co.uk/itm/WISPORT-TACTICAL-SPARROW-ARMY-RUCKSACK-TRAVEL-COMPACT-BACKPACK-MOLLE-20L-BLACK-/271233100738?pt=UK_SportingGoods_BackpacksRucksack s_Bags_EH&hash=item3f26c0abc2#shpCntId
27 ezer + 3500 postaköltség helyett 18 ezer + 4.800 postaköltség.
30.500 Ft helyett kb. 23.000 Ft. :)
Keresés eredménye:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XWI SPORT+Sparrow+30&_nkw=WISPORT+Sparrow+30&_sacat=0&_from=R40